Dodaj do ulubionych

naciski komorowszczyzny na Schymallę...

19.07.11, 17:33
Jak widać, sprawia nabiera kształtów. I rumieńców. Natomiast białorusinizacja Polski przez t(ł)uszczę postępuje. Rosnąca liczba oszustw wyborczych i przekrętów paramafijnych w samorządach kierowanych przez platfuśnych (od Warszawy po Wałbrzych), podjęta próba manipulacji wyborami centralnymi (akonstytucyjne 2-dniowe), akcja rugowania krytycznych mediów (Hajdarowicz przejmujący Presspublicę), etc., etc. A teraz to, silne naciski "oficera politycznego" komorowszczyzny na Schymallę, która już tego dalej znosić nie mogła...

Z każdym dniem przybywa racjonalnych powodów ku powołaniu PiS-owskiego KOW-u (Korpusu Ochrony Wyborów)...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9971517,Iwona_Schymalla_rezygnuje_z_kierowania_TVP_1.html
www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/schymalla_odchodzi_z_tvp__nieoficjalnie_z_powodu_politycznych_naciskow_14406
Obserwuj wątek
    • zgred-zisko Re: naciski komorowszczyzny na Schymallę... 19.07.11, 17:39
      Mistrzu! Dawno już nie czytałem tak wspanialej klasyki. Toż to czysta Trybuna Ludu z lat pięćdziesiątych. Co za wspaniałe słownictwo! Towarzysz Bierut byłby zachwycony, zwłaszcza tą komorowszczyzną. Toż to jego słowa! Jego styl! Skąd u Ciebie taka pamięć? Może to po tatusiu albo po dziadku?
      • dirloff Re: naciski komorowszczyzny na Schymallę... 19.07.11, 17:59
        Wybacz, ale nie mam ambicji być dla kogokolwiek mistrzem. Tym bardziej dla platfuśnego, z sms'a ciętego. Znamienne, że - jak to na leminga przystało - W OGÓLE nie odniosłeś się do meritum sprawy, lecz wszedłeś do pokoju, aby tylko bąka puścić.
        • zgred-zisko Re: naciski komorowszczyzny na Schymallę... 19.07.11, 19:00
          A gdzie Ty w tym swoim dziele widzisz jakieś meritum? Na szczęście jesteś takim sobie nieważnym pajączkiem. Bo gdyby było inaczej i ktoś potraktował by to Twoje pisanie poważnie, skierował sprawę do sądu, to nie wybronił byś się do końca życia.
          • dirloff Re: naciski komorowszczyzny na Schymallę... 19.07.11, 20:18
            Po pierwsze, to nie strasz, nie strasz, bo się... zaplujesz z agresji, wściekłości.
            Po drugie, to kim jesteś, aby imputować mi pozwy, skoro piszę prawdę, tzn. własne opinie oparte na żródłach medialnych? Patrząc w ten sposób, to trzeba by zamknąć wszystkie funkcjonujące media.
            Po trzecie, to powtarzam - dalej unikasz clou wątku, czyli dymisję Schymalli. Akurat teraz, przed kampanią wyborczą. Przed okresem, kiedy - jak podejrzewam - będą kreowane w mediach różnego rodzaju świństwa i świństewka. Schymalla, jak sądzę, podjęła szczwaną decyzję, wycofują się na wygodne i - co najważniejsze - bezp. miejsce.
            • mietowe_loczki Re: naciski komorowszczyzny na Schymallę... 19.07.11, 21:30
              > skoro piszę prawdę, tzn. włas
              > ne opinie oparte na żródłach medialnych?

??... BUAHAhahahahahahaha.
    • m.c.hrabia Re: naciski komorowszczyzny na Schymallę... 19.07.11, 18:38
      a głód
      stoi u wrót Polski.
      • dirloff Re: naciski komorowszczyzny na Schymallę... 19.07.11, 19:09
        Spoko leszcza. Jeszcze ze dwa, trzy listy Jarka, a Sawicki przestanie zbijać bąki, weżmie się do prawdziwej, ministerialnej roboty i Kremliny zdejmą resztę embarga.

Kaczor niczym mistrz Jedi, ma moc, hehe. Mógłby kierować państwem, a przez to i nieudolnym rządem platfuśno-pawlakowym - listami... ;-) Taka piśmienna stymulacja. Chłopcy przeczytają, pomyślą, coś im zaświta i zaczynają działać, hehe...
        • etta2 Re: naciski komorowszczyzny na Schymallę... 19.07.11, 20:28
          "....Kaczor niczym mistrz Jedi, ma moc, hehe. ..."

Na łeb upadłeś? Jaką niby moc ma ten twój kurdupel? Wyje do funkcji premiera nie mając żadnych szans, wył do funkcji prezydenta i przegrał z "gajowym". Jesteście wprost śmieszni z tym wmawianiem nam, że kaczka to coś nadzwyczaj dobrego i porządnego. Tymczasem....to gangrena i gnój, jakiego Polska dotąd nie doświadczyła. Weźcie sobie kawał ugoru na ścianie wschodniej i niech wam kaczka rządzi "najlepiej na świecie" i...spierd....z Polski.
    • kaczy_mozdzek Porozrzucałeś gnój, ale ubabrałeś tylko siebie.:)) 19.07.11, 19:08
      dirloff napisał:

> ble, ble, ble...
      > Schymallę, która już tego dalej znosić nie mogła...
      >
      > Z każdym dniem przybywa racjonalnych powodów ku powołaniu PiS-owskiego KOW-u (K
      > orpusu Ochrony Wyborów)...

No to masz lebiego:
      wiadomosci.onet.pl/kraj/dymisja-szefowej-tvp1-iwona-schymalla-rozwiewa-spe,1,4797315,wiadomosc.html

"W oświadczeniu przesłanym PAP po południu przez zespół prasowy TVP, Schymalla napisała, że jej rezygnacja z funkcji dyrektora TVP1 była umotywowana wewnętrznym funkcjonowaniem spółki. - Decyzja ta nie ma, jak podawały niektóre portale internetowe, żadnego związku z naciskami na Wiadomości, za zbyt małe eksponowanie Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego - napisała szefowa Jedynki."

No i na głupka wyszedłeś nie?
      :)))
      • dirloff Re: Porozrzucałeś gnój, ale ubabrałeś tylko siebi 19.07.11, 19:24
        > No i na głupka wyszedłeś nie?

Na głupiutkiego żuczka-gnojarza sam wyszedłeś, skoro kręci cię gnojowica.

Ja postępuje zgodnie z radą, tezą pewnego klasyka - wierzę tylko w zdementowane wiadomości. Choć zbliżają się wybory, to do końca nie wiadomo, jaki będzie przyszły układ polityczno-parlamentarnych. Schymalla się zabezp. z obu stron. Zarówno tej platformerskiej, jak i pisowskiej. Nie zrazi sobie PiS-u, bo odeszła. Nie zrazi sobie PO, bo - jak wypadało - zdementowała, czyli morda w kubeł. Przecież nie jest kretynką i wie, gdzie są konfitury i wygodna przyszłość - na posadzie w TVP.
        • kaczy_mozdzek Jak mnie "kręci gnojowica", skoro to ty ubabrany 19.07.11, 19:36
          jesteś?

dirloff napisał:

> Ja postępuje zgodnie z radą, tezą pewnego klasyka - wierzę tylko w zdementowane
          > wiadomości.

Czyli:
          Jaro zdementował, że brał prochy!
          Zdementował, że zgodził się na kampanię Kluzikowej!
          Zdementował, że widział brata w trumnie!
          Zdementował, że nie wiedział ,co robi i mówi w kampanii!
          Zdementował, że..., że...

A więc to wszystko PRAWDA??!!
          • dirloff Re: Jak mnie "kręci gnojowica", skoro to ty ubabr 19.07.11, 20:19
            A jeżeli tak, to co? Posikasz się ze szczęścia?
            • kaczy_mozdzek Twoja durnota ma być źródłem mojego szczęścia??! 19.07.11, 21:34
              dirfol - tyś się mocno przeszacował!

Ty mi zwisasz i powiewasz!
              I twoje urojenia też!
            • boblebowsky hehehe..... 19.07.11, 21:48
              i tak z ciebie miernota wylazła:)))

dirloff napisał:

> A jeżeli tak, to co? Posikasz się ze szczęścia?
        • republika.republika Re: Porozrzucałeś gnój, ale ubabrałeś tylko siebi 19.07.11, 19:39
          dirloff napisał:

> Ja postępuje zgodnie z radą, tezą pewnego klasyka - wierzę tylko w zdementowane
          > wiadomości.

logika nie jest Twoją mocną stroną - przy pomocy tej rady nie można uzasadnić tego, że uwierzyłeś w tę plotkę

chętnie Ci pomogę (jak zwykle najbliższe prawdy są najprostsze rozwiązania)

Ty wierzysz w złe informacje o PO i dobre o PiS
          • dirloff Re: Porozrzucałeś gnój, ale ubabrałeś tylko siebi 19.07.11, 20:27
            > logika nie jest Twoją mocną stroną - przy pomocy tej rady nie można uzasadnić t
            > ego, że uwierzyłeś w tę plotkę

Po pierwsze, to sądzę, że to przeciek, a nie plotka. Po drugie, było to dobre określenie na wieloznaczność świata, mediów. Mój osąd uwiarygadnia sprawa sprzed kilku miesięcy, gdy jakiś student uzyskał w TVP pracę "z furą i komórą" dzięki prowokacji w postaci powołania się na właśnie komorowszczyznę. Nie sprawdzałem tego, ale możliwe, że chodzi o tożsame osoby - i te, na które powołał się ów student, i te, które naciskały na Schymallę. To wskazuje na to, co tak naprawdę może kryć się za jowialnością polityka Komorowskiego, a raczej jego otoczenia.

> Ty wierzysz w złe informacje o PO i dobre o PiS

Rzecz w tym, że to Twoja wiara. Ja w nic nie wierzę, bliski jest mi agnostycyzm. Poza tym, to nie kwestia wiary, takich czy owakich wierzeń, lecz wiedzy. O relacjach między TVP a politykami (zwłaszcza rządzącymi) i o cynizmie obu tych struktur.
            • mors22 Re: Porozrzucałeś gnój, ale ubabrałeś tylko siebi 19.07.11, 20:35
              jak to mówią - nie wierz w informacje niezdementowane... :-) schymalla niczym nożyce się odezwała...
            • republika.republika Re: Porozrzucałeś gnój, ale ubabrałeś tylko siebi 19.07.11, 20:45
              dirloff napisał:

> Rzecz w tym, że to Twoja wiara. Ja w nic nie wierzę,

dirloff napisał:

> wiadomości.

dużo słów, zero logiki i mataczenie - po tym poznaję PiSFana
              • mors22 komorowski nie lubi blondynek? 19.07.11, 20:54
                śchymala jest blond farbowany i dość chuda, a pierwsza dama, z domu Dziadzia, jest czarna i zdecydowanie nie jest chuda. nawet bardzo zdecydowanie nie jest chuda.
                • lumpior Do Rydzyka sie wybiera? 19.07.11, 20:59
                  To wielka wyznawczyni jest.
                  • mors22 schymalla? 19.07.11, 21:03
                    a gdzież tam wyznawczyni, ona wasza, platfusia wyznawczyni, ale chyba nie dość gorliwa. ciekawe co za monstrum ją zastąpi.
    • boblebowsky Chciałbyś:)) 19.07.11, 21:49
      A tu lipa, tylko na głupka wyszedłeś. Ale..... jakie to ma znaczenie? Który to już raz?
      • mors22 Re: Chciałbyś:)) 19.07.11, 22:05
        jak to? schymalli nie wylalli?
        • boblebowsky Re: Chciałbyś:)) 19.07.11, 22:54
          mors22 napisał:

> jak to? schymalli nie wylalli?

No nie, bo Komorowski się za nią wstawił.
    • silesiusmonachijski_0 Michnikowszczyzna i WSI-owa Komorowszczyzna i tak 19.07.11, 22:16
      przegraja! Maja to jak w banku

dirloff napisał:

> Jak widać, sprawia nabiera kształtów. I rumieńców. Natomiast białorusinizacja P
      > olski przez t(ł)uszczę postępuje. Rosnąca liczba oszustw wyborczych i przekrętó
      > w paramafijnych w samorządach kierowanych przez platfuśnych (od Warszawy po Wał
      > brzych), podjęta próba manipulacji wyborami centralnymi (akonstytucyjne 2-dniow
      > e), akcja rugowania krytycznych mediów (Hajdarowicz przejmujący Presspublicę),
      > etc., etc. A teraz to, silne naciski "oficera politycznego" komorowszczyzny na
      > Schymallę, która już tego dalej znosić nie mogła...
      >
      > Z każdym dniem przybywa racjonalnych powodów ku powołaniu PiS-owskiego KOW-u (K
      > orpusu Ochrony Wyborów)...
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9971517,Iwona_Schymalla_rezygnuje_z_kierowania_TVP_1.html
      > www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/schymalla_odchodzi_z_tvp__nieoficjalnie_z_powodu_politycznych_naciskow_14406

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka