IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 17.05.04, 19:19
Patrzę w lewo, patrzę w prawo. Koń, krowa, koń, koza, indris, oszołom,
przyjaciele Rosji, wrogowie Polski, Lepper, indris, oszołom, wciąż to samo.
Czasem droga na Ostrołękę. Nawet papierosa nie chce się zapalać.
Obserwuj wątek
    • colas.breugnon w tych pięknych okolicznościach przyrody... 17.05.04, 21:37
      żeby nam się, Bratku, do dna!
      • Gość: bratek Re: w tych pięknych okolicznościach przyrody... IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 18.05.04, 09:19
        to juz całkiem niedaleko
        • Gość: puk Re: w tych pięknych okolicznościach przyrody... IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.04, 09:31
          A ostrzegano mądrali, że jak bedą na dnie to mogą pukanie z dołu usłyszeć
    • Gość: konwalia Re:Nuda, ależ skąd, wprost przeciwnie , poznajemy IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.04, 10:38
      się lepiej. :))

Czytam z lewa- bratek, czytam z prawa- bratek , czytam z górnej półki - bratek,
      sięgam z dolnej - bratek, o religii- bratek, o Rzymie i pizzzyy - bratek, o
      polityce- bratek, bić barbarzyńców- bratek, cham - Lepper-bratek :))
      Razem, światopogląd z wysokich obcasów - prosty i kolorowy, jak bratek.
    • Gość: konwalia Re: Nuda bo brak trwałego systemu wartosci IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.04, 12:13
      Tak rodził się i rodzi nadal margines społeczny. Wynik żle przeprowadzanych
      przemian społecznych przez elyty pookrągłostołowe.Hedonizm i pustka na wysokich
      obcasach.Njważniejsza w życiu kasa-ukłony dla lafiryndy. Czy nie poczuwasz się
      do wspóudziału?Opowiadasz o koniecznosci usuniecia Husajna w Iraqu. Zobacz
      jaki -straszniejszy od Husajna - moloch narodził się pod panowaniem władzy
      (media - czwarta władza)z Czerskiej ulicy.Tam i Twoje dzieci mogą sie znaleźć.
      Marynat tęskni za dyktaturą prawicy ale jednoczesnie do tej prawicy generałow i
      Michnika wsadza.Cynicy i głupcy.

www.bil.pl/wolnosc_i_jej_zagrozenia.htm
      • stefan4 Re: Nuda bo brak trwałego systemu wartosci 19.05.04, 01:29
        konwalia:
        > Opowiadasz o koniecznosci usuniecia Husajna w Iraqu. Zobacz
        > jaki -straszniejszy od Husajna - moloch narodził się pod panowaniem władzy
        > (media - czwarta władza)z Czerskiej ulicy.

A gdzie jest ta ulica?
        • Gość: chwast Re: Nuda bo brak trwałego systemu wartosci IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.04, 08:28
          stefan4 napisał:

> konwalia:
          > > Opowiadasz o koniecznosci usuniecia Husajna w Iraqu. Zobacz
          > > jaki -straszniejszy od Husajna - moloch narodził się pod panowaniem władz
          > y
          > > (media - czwarta władza)z Czerskiej ulicy.
          >
          > A gdzie jest ta ulica?
          • stefan4 Re: Nuda bo brak trwałego systemu wartosci 19.05.04, 11:16
            chwast:
            > Pewnie myslała konwalia o Warszawie.

Aha, dziękuję, udało mi się znaleźć na mapie. I co takiego symbolicznego mieści
            się w tej Warszawie na ulicy, jak jej tam, Czerskiej?

- Stefan
            • homosovieticus Re:Ja , ja powiem , bo myślę ,że wiem 19.05.04, 11:29
              stefan4 napisał:

>> Aha, dziękuję, udało mi się znaleźć na mapie. I co takiego symbolicznego
              mieśc
              > i
              > się w tej Warszawie na ulicy, jak jej tam, Czerskiej?
              >
              > - Stefan
              Wyobraź sobie ,że na tej ulicy Czerskiej stoi inteligentny... nie, nie facet
              tam stoi "Najbardziej Inteligentny Budynek Roku w kategorii "biurowiec" i w tym
              budunku pracuję, dla dobra nas wszystkich, najbardziej inteligentny
              homosovieticus.Ma na imię ADAM.

• stefan4 Re:Ja , ja powiem , bo myślę ,że wiem 19.05.04, 12:25
                homosovieticus:
                > Wyobraź sobie ,że na tej ulicy Czerskiej stoi inteligentny... nie, nie facet
                > tam stoi "Najbardziej Inteligentny Budynek Roku w kategorii "biurowiec" i w
                > tym budunku pracuję, dla dobra nas wszystkich, najbardziej inteligentny
                > homosovieticus.Ma na imię ADAM.

Aha, więc mówiąc:

konwalia:
                > Opowiadasz o koniecznosci usuniecia Husajna w Iraqu. Zobacz jaki
                > -straszniejszy od Husajna - moloch narodził się pod panowaniem władzy (media -
                > czwarta władza)z Czerskiej ulicy.

Konwalia miała na myśli proste ,,Michnik jest gorszy od Husajna''? Szkoda, że
                tak nie powiedziała od razu, bo wtedy zrozumiałbym od razu. Chociaż to
                stwierdzenie wydaje mi się trochę przesadne.

Homosovietice, czy Konwalia i Chwast to Ty?

- Stefan
                • homosovieticus Re:Ja , ja powiem , bo myślę ,że wiem 19.05.04, 12:43
                  stefan4 napisał:

> homosovieticus:
                  > > Wyobraź sobie ,że na tej ulicy Czerskiej stoi inteligentny... nie, nie fac
                  > et
                  > > tam stoi "Najbardziej Inteligentny Budynek Roku w kategorii "biurowiec" i
                  > w
                  > > tym budunku pracuję, dla dobra nas wszystkich, najbardziej inteligentny
                  > > homosovieticus.Ma na imię ADAM.
                  >
                  > Aha, więc mówiąc:
                  >
                  > konwalia:
                  > > Opowiadasz o koniecznosci usuniecia Husajna w Iraqu. Zobacz jaki
                  > > -straszniejszy od Husajna - moloch narodził się pod panowaniem władzy (med
                  > ia -
                  > > czwarta władza)z Czerskiej ulicy.
                  >
                  > Konwalia miała na myśli proste ,,Michnik jest gorszy od Husajna''? Szkoda, że
                  > tak nie powiedziała od razu, bo wtedy zrozumiałbym od razu. Chociaż to
                  > stwierdzenie wydaje mi się trochę przesadne.
                  >
                  > Homosovietice, czy Konwalia i Chwast to Ty?
                  >
                  > - Stefan
                  Rozsądne przesadzanie gwarancją obfitych plonów.Przesadne przesadzanie
                  karłowatość powoduje.
                  Konwalie za misterium piękna i delikatności uważam.Chwasty również bywają
                  piękne.
                  • stefan4 Chwasty? 19.05.04, 15:04
                    homosovieticus:
                    > Chwasty również bywają piękne.

To prawda. Kiedyś byłem oburzony, gdy gajowy kazał nam wycinać brzozy, bo w
                    sosnowym lesie są one drzewem-chwastem. Oczywiście rozumiem ekonomiczne
                    uwarunkowania takiego polecenia. Ale one są takie ładne, że... żal.

- Stefan
                    • homosovieticus Re: Chwasty? 19.05.04, 15:50
                      A o chwastach forumowych co myslisz?
                      Wycinać czy nie?
                      • stefan4 Re: Chwasty? 19.05.04, 19:08
                        homosovieticus:
                        > A o chwastach forumowych co myslisz?
                        > Wycinać czy nie?

Niech rośnie tysiąc chwastów.

- Stefan
                        • homosovieticus Re: Chwasty? 19.05.04, 19:36
                          stefan4 napisał:

> homosovieticus:
                          > > A o chwastach forumowych co myslisz?
                          > > Wycinać czy nie?
                          >
                          > Niech rośnie tysiąc chwastów.
                          >
                          > - Stefan

zgadza się i Biblią, i z "Czerwona książeczką" przewodniczacego Mao.
    • homosovieticus Generał Ricardo Sanchez też torturował? 23.05.04, 18:48
      PAP 07:10

Generał Ricardo Sanchez
      (fot. AFP)

Na ten temat
      » Irak: tortury w więzieniu

Generał Ricardo Sanchez - najwyższy rangą wojskowy amerykański w Iraku - mógł
      osobiście uczestniczyć w brutalnych przesłuchaniach irackich więźniów w
      osławionym bagdadzkim więzieniu Abu Ghraib - podał dziennik "Washington Post"
      na swej stronie internetowej.

Informację o tym, że naczelny dowódca sił USA w Iraku obserwował połączone z
      maltretowaniem przesłuchiwania Irakijczyków, ujawnił niejaki kpt. Robert Shuck,
      wojskowy adwokat jednego z żołnierzy, oskarżonego o nieludzkie praktyki wobec
      więźniów.

Cytowany przez gazetę Shuck twierdzi, że zarówno sam Sanchez jak i inni dowódcy
      armii USA wiedzieli doskonale o metodach, stosowanych w czasie śledztw w Abu
      Ghraib. Shuck opowiada, iż o obecności dowództwa w czasie brutalnych
      przesłuchań poinformował go sam szef strażników więziennych, kpt. Donald
      J.Reese. Zapytany w dniu 2 kwietnia w bagdadzkim Camp Victory przez wojskowego
      prokuratora o tę sprawę, Shuck odrzekł, że Reese powiedział mu, że potwierdzi
      taką informację w swych zeznaniach przed wojskowym sądem.

Główny rzecznik sił amerykańskich w Iraku, generał Mark Kimmitt powiedział
      waszyngtońskiej gazecie, że Sanchez w sobotę nie będzie w stanie skomentować
      informacji podanej w "Washington Post" i uczyni to w stosownym czasie.

Ta sama gazeta w piątek opublikowała serię nowych zdjęć, dokumentujących
      dręczenie Irakijczyków w więzieniu Abu Ghraib i podała, że brutalne metody były
      zaaprobowane przez ministra obrony Donalda Rumsfelda. (iza)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka