Dodaj do ulubionych

Która partia powoła się na korzenie i tradycję

24.07.11, 18:00
w tych wyborach parlamentarnych, po wydarzeniach w Norwegii?
PiS, PO, PSL czy może SLD? Coś mi mówi, że duzi, bez powoływania się na tradycję, albo walki z tymi co się na tradycję powołują mogą dużo stracić. Tandem PO PiS stracił koło zamachowe.

Sikorski już zaczął z karą śmierci, dla człowieka chorego psychicznie, bo taka jest chrześcijańska tradycja.

Szajbus z Norwegii dostatecznie zdewaluował takie pojęcia jak Tradycja, Wiara, czy Korzenie. No chyba, że wyborcy uznają, iż Breiviki są w Polsce produktem pożądanym.
Obserwuj wątek
    • hummer Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:17
      Linia podziału w Polsce przebiega na wy komuchy i lewacy, a natchniona misją prawica. Dla której liczą się prawo naturalne i tradycyjne wartości. Tego dalej nie idzie ciągnąć, a czasu za mało, coś zmienić w kampanii przygotowywanej od miesięcy. Czy Norwegia dobije prawicę w Polsce, stale jątrzącą i wszczynającą burdy? O czym będą w debacie gadać Tusk z Kaczyńskim?
      • pan.banzai Wrecz przeciwnie:) Wydarzenia w Norwegii pokazuja 27.07.11, 19:50
        ...do czego zwyklego czlowieka o konserwatywnych pogladach przywiesc moze nieskrepowane niczym, agresywnie od dziesiatkow lat eksperymentujace na zywym organizmie spolecznym lewactwo.

Sprawa Breivika dobije, ale lewizne w Skandynawii i gdziekolwiek na swiecie.
        Partia Postepu, druga w Norwegii sila parlamentana moze liczyc na mniej wiecej 30% spolecznego poparcia.

I bardzo dobrze, moim zdaniem:)
    • sawa.com Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:27
      hummer napisał:

> w tych wyborach parlamentarnych, po wydarzeniach w Norwegii?
      > PiS, PO, PSL czy może SLD? Coś mi mówi, że duzi, bez powoływania się na tradycj
      > ę, albo walki z tymi co się na tradycję powołują mogą dużo stracić. Tandem PO P
      > iS stracił koło zamachowe.
      >
      > Sikorski już zaczął z karą śmierci, dla człowieka chorego psychicznie, bo taka
      > jest chrześcijańska tradycja.
      >
      > Szajbus z Norwegii dostatecznie zdewaluował takie pojęcia jak Tradycja, Wiara,
      > czy Korzenie. No chyba, że wyborcy uznają, iż Breiviki są w Polsce produktem po
      > żądanym.

Mysle, ze za wczesnie jeszcze na takie konkluzje. Trudno uwierzyc w to wszystko co o B piszą np. że sam stworzył 1500 stronicowy manifest, wysadził kawał dzielnicy rzadowej i strzelał do mlodziezy zwiazanej z rządząca partia przez 1,5 godziny.

Przychylam sie do tezy (ofcjalnie nikt o tym nie mówi), ze B jest narzedziem dobrze przygotowanego zamachu na państwo norweskie. Ktos chciał zdestabilizowac sytuację w Europie i zastraszyc społeczeństwo zachodnie.
      • ambosz Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:33
        PO prostu "pięknie" się ta nasza prezydencja rozpoczęła :(
        • halfinteligentzpis Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:40
          ambosz napisała:

> PO prostu "pięknie" się ta nasza prezydencja rozpoczęła :(

Zaczęła się pokazem nienawiści Ziobro & Co. w Parlamencie Europejskim.
      • m.c.hrabia Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:35
        sawa.com napisała:

>
        >
        > Mysle, ze za wczesnie jeszcze na takie konkluzje. Trudno uwierzyc w to wszystko
        > co o B piszą np. że sam stworzył 1500 stronicowy manifest, wysadził kawał dzie
        > lnicy rzadowej i strzelał do mlodziezy zwiazanej z rządząca partia przez 1,5 go
        > dziny.
        >
        > Przychylam sie do tezy (ofcjalnie nikt o tym nie mówi), ze B jest narzedziem do
        > brze przygotowanego zamachu na państwo norweskie. Ktos chciał zdestabilizowac s
        > ytuację w Europie i zastraszyc społeczeństwo zachodnie.
        >
        >

tak teoria helu.
        dla piśdzielców to jasne że ruskie musieli swe brudne paluchy maczać.
        • boblebowsky Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:38
          > > Przychylam sie do tezy (ofcjalnie nikt o tym nie mówi), ze B jest narzedz
          > iem do
          > > brze przygotowanego zamachu na państwo norweskie. Ktos chciał zdestabiliz
          > owac s
          > > ytuację w Europie i zastraszyc społeczeństwo zachodnie.
          > >
          > >
          >
          > tak teoria helu.
          > dla piśdzielców to jasne że ruskie musieli swe brudne paluchy maczać.

Narzędziem w ręku faszystowsko-syjonistycznego spisku. Takie teorie już dziś pisdogłowe wrzucały:))
      • don.kichote Ale chyba nie sugerujesz 24.07.11, 18:44
        że został perfidnie wykorzystany przez jakiegoś "lewaka", podającego się za skrajnego "prawaka" wykorzystującego łatwowierność młodego prawicowego idealisty i robiącego mu goowno z mózgu?

sawa.com napisała:

> Trudno uwierzyc w to wszystko
        > co o B piszą np. że sam stworzył 1500 stronicowy manifest, wysadził kawał dzie
        > lnicy rzadowej i strzelał do mlodziezy zwiazanej z rządząca partia przez 1,5 go
        > dziny.
        >
        > Przychylam sie do tezy (ofcjalnie nikt o tym nie mówi), ze B jest narzedziem do
        > brze przygotowanego zamachu na państwo norweskie. Ktos chciał zdestabilizowac s
        > ytuację w Europie i zastraszyc społeczeństwo zachodnie.

"Stawiam orzechy..." że obstawiasz komuchów!
        • sawa.com Re: Ale chyba nie sugerujesz 24.07.11, 19:04
          don.kichote napisał:

> że został perfidnie wykorzystany przez jakiegoś "lewaka", podającego się za skr
          > ajnego "prawaka" wykorzystującego łatwowierność młodego prawicowego idealisty i
          > robiącego mu goowno z mózgu?

Nie wiem. I nie sądzę, zeby to była robota lewaków lub prawaków. To moze byc raczej z rzędu tych akcji jak zamach na Kennedy'ego, papieża a więc raczej robota słuzb specjalnych niz jakichś owładnietych zbrodnicza idea stowarzyszeń.
    • boblebowsky Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:36
      Rozumiem, że stawiasz znak równości między tradycją i normalnie pojmowanym konserwatyzmem a tym do czego odwoływał się i co zrobił ów Norweg?
      Trzeba być albo durnym lewakiem ze zlaswoanym ideologią łbem, albo zwykłym głupkiem, że twierdzić, że to co wydarzyło się w Norwegii mogło zdewaluować pojęcie tradycji czy korzeni.
      • humbak Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:39
        Jak to? Nie wiesz? Nie ma czegoś takiego jak normalnie pojmowany konserwatyzm. Tradycjonalizm to dewiacja umysłowa. Ech...
        • boblebowsky Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:48
          > Tradycjonalizm to dewiacja umysłowa. Ech...
          Odpowiem na tym samym poziomie więc powinieneś być zadowolony.
          Lewactwo to forma dewiacji umysłowej
          • humbak Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 18:56
            :) Oj Bobbi Bobbi. Ja przedrzeźniałem to co spodziewałem się przeczytać w odpowiedzi na twój post. Całkiem celnie jak widać.
            Nic więcej w tym wątku nie napiszę. Obawiam się że mogłoby to być coś, czego pożałuję.
            • boblebowsky Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 19:01
              humbak napisał:

> :) Oj Bobbi Bobbi. Ja przedrzeźniałem to co spodziewałem się przeczytać w odpow
              > iedzi na twój post. Całkiem celnie jak widać.

Salto jak to salto, ale mogłeś w jego wykonanie trochę więcej finezji włożyć:)
              • humbak Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 19:10
                Złamię dane słowo jednorazowo- kilka pierwszych razy, za którymi się człowiek spotyka z takimi opiniami, stara się jeszcze wysilać. Potem przechodzi.
                • boblebowsky Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 19:19
                  humbak napisał:

> Złamię dane słowo jednorazowo- kilka pierwszych razy, za którymi się człowiek s
                  > potyka z takimi opiniami, stara się jeszcze wysilać. Potem przechodzi.

No widzisz, a ja nigdy nie wyjdę z podziwu skąd się takie głupoty jak te wypisywane przez hummera lęgną ludziom we łbach. Dlatego zawsze pytam, z ciekawości i próby zrozumienia człowieka o skrajnie innych poglądach, a nie po to żeby kogoś przedrzeźniać czy sprawdzać.
                  Baw się zatem dalej...
                  • hummer Głupoty nie głupoty 24.07.11, 19:56
                    boblebowsky napisał:

> humbak napisał:
                    >
                    > > Złamię dane słowo jednorazowo- kilka pierwszych razy, za którymi się czło
                    > wiek s
                    > > potyka z takimi opiniami, stara się jeszcze wysilać. Potem przechodzi.
                    >
                    > No widzisz, a ja nigdy nie wyjdę z podziwu skąd się takie głupoty jak te wypisy
                    > wane przez hummera lęgną ludziom we łbach. Dlatego zawsze pytam, z ciekawości i
                    > próby zrozumienia człowieka o skrajnie innych poglądach, a nie po to żeby kogo
                    > ś przedrzeźniać czy sprawdzać.
                    > Baw się zatem dalej...

Ale jak sobie wyobrażasz straszenie światem przez PiS i politykę miłości PO. Zabraknie straszenia wyblaknie polityka miłości. Zostanie szara rzeczywistość. A tu PO i PiS są jednakie. Otwartość Tuska polega na zaniechaniu np. KPP.

Kaczyński z Tuskiem udadzą się na wspólne grzybobranie.
                    • boblebowsky Re: Głupoty nie głupoty 24.07.11, 21:00
                      > Ale jak sobie wyobrażasz straszenie światem przez PiS i politykę miłości PO. Za
                      > braknie straszenia wyblaknie polityka miłości. Zostanie szara rzeczywistość. A
                      > tu PO i PiS są jednakie. Otwartość Tuska polega na zaniechaniu np. KPP.
                      >
                      > Kaczyński z Tuskiem udadzą się na wspólne grzybobranie.

A myślałem, że stać cię na więcej. Ty niestety na wzór swoich forumowych towarzyszy wszystko sprowadzasz do jednego skrótu POPIS, jako definicji większości problemu.

Jestem dumnym przedstawicielem "warszawskiej hołoty".
      • hummer Co znaczy normalny konserwatyzm? 24.07.11, 18:40
        boblebowsky napisał:

> Rozumiem, że stawiasz znak równości między tradycją i normalnie pojmowanym kons
        > erwatyzmem
        a tym do czego odwoływał się i co zrobił ów Norweg?

Przecież działał jak KrK wobec Katarów. Czerpał wzorce u samych podstaw.

'Lepiej zabić więcej niż zbyt mało'.
        • halfinteligentzpis konserwatyzm po prostu, bezprzymiotnikowy. 24.07.11, 18:42
          hummer napisał:
        • boblebowsky Re: Co znaczy normalny konserwatyzm? 24.07.11, 18:46
          Normalny w sensie sposobu jego wyrażania. Pytanie jednak zadałem inne.
          • hummer Konserwatysto! :) 24.07.11, 20:05
            boblebowsky napisał:

> Normalny w sensie sposobu jego wyrażania. Pytanie jednak zadałem inne.

Myślisz o tym fragmencie miłościwy człowieku z tradycjami?

"Trzeba być albo durnym lewakiem ze zlaswoanym ideologią łbem, albo zwykłym głupkiem, że twierdzić, że to co wydarzyło się w Norwegii mogło zdewaluować pojęcie tradycji czy korzeni. "

To teza, nie pytanie. Teza, której nie obroniłeś.
            • boblebowsky Re: Konserwatysto! :) 24.07.11, 20:54
              hummer napisał:

> boblebowsky napisał:
              >
              > > Normalny w sensie sposobu jego wyrażania. Pytanie jednak zadałem inne.
              >
              > Myślisz o tym fragmencie miłościwy człowieku z tradycjami?
              >
              > "Trzeba być albo durnym lewakiem ze zlaswoanym ideologią łbem, albo zwykłym głu
              > pkiem, że twierdzić, że to co wydarzyło się w Norwegii mogło zdewaluować pojęci
              > e tradycji czy korzeni. "
              >
              > To teza, nie pytanie. Teza, której nie obroniłeś.

Nigdzie nie dałem nawet do zrozumienia, że jestem konserwatystą, ale dla ciebie mogę być nawet katolem, albo rydzykoidem, a jak dzięki temu poczujesz się lepiej to i wyznawcą Kaczyńskiego:) Dla mnie głupota nie ma żadnych barw ani politycznych, ani ideologicznych i jest po prostu głupotą.

> "Trzeba być albo durnym lewakiem ze zlaswoanym ideologią łbem, albo zwykłym głu
              > pkiem, że twierdzić, że to co wydarzyło się w Norwegii mogło zdewaluować pojęci
              > e tradycji czy korzeni. "
              >
              > To teza, nie pytanie. Teza, której nie obroniłeś.

Bidaku, niczego nie miałem zamiaru ci udowadniać, ale widzę że dziki temu zrozumiałeś przynajmniej jak absurdalne tezy sam wygłaszasz. Nawet nie próbowałeś uzasadnić tego swojego bełkotu, a to jest tylko moja reakcja na ten fakt. Który to już z resztą raz walniesz jakąś piramidalną bzdurę i się zmywasz. Ech......
        • dystans4 Re: Co znaczy normalny konserwatyzm? 24.07.11, 18:54
          Instytucje z wielowiekową, nawet liczącą tysiące lat tradycją mają w swojej historii wszystko. KK - także mord katarów i nie tylko ten.
          Do tradycji przyjmują nie wszystko. Kanon się zmienia, ale nigdy nie było w nim stwierdzeń "dzisiejszy człowiek to materiał, z którego zrobimy nowego człowieka", materiał z którym można się nie liczyć. Postawy, przeciw której czynnie walczyli ludzie II RP, przeciw której pokojowo występował KOR, za protest przeciw której siedzieli w więzieniach Michnik i wielu innych.

Taka różnica pomiędzy tradycjami, ot co.
    • dupetek Zapomniałeś o rewolucji! 24.07.11, 21:01
      Breivik chciał rewolucyjnie zmienić społeczeństwo norweskie! Cósik mi to brzydko zalatuje lewizną:)
    • behemot17-13 Re: Która partia powoła się na korzenie i tradycj 24.07.11, 21:20
      człowieku, szajbus to szajbus, nie doszukuj czegoś ponad to .
    • hummer Nie przyszło mi długo czekać :) 27.07.11, 19:43
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10016839,Politycy__PO__PiS__PSL__i_publicysci___apos_Rz_apos___.html
      Dziwne, że wśród zwolenników Kary Śmierci w suwerennej Norwegii nie ma SLD.
      • pan.banzai Jak by Pani Platek Marysi, profesoressie karnistce 27.07.11, 19:55
        ...zabito kogos z potomstwa, domniemywam, ze raz-dwa odmienilaby zdanie n/t zasadnosci stosowania ostatecznej eliminacji mordercow, co sie dziwacznie nazywa kara smierci.
      • remez2 Re: Nie przyszło mi długo czekać :) 27.07.11, 20:24
        > Dziwne, że wśród zwolenników Kary Śmierci w suwerennej Norwegii nie ma SLD.
        Fajnie Ci to zdanie wyszło. A wielkie litery to ze względów uczuciowych?
        • hummer Re: Nie przyszło mi długo czekać :) 28.07.11, 23:21
          remez2 napisał:

> > Dziwne, że wśród zwolenników Kary Śmierci w suwerennej Norwegii nie ma SL
          > D.
          > Fajnie Ci to zdanie wyszło. A wielkie litery to ze względów uczuciowych?

KO też się z kapitalkami wypisuje. PiS i PO już się wypowiedziały zamiast parlamentu norweskiego.
    • gold.lachon na korzenie i tradycję?? 27.07.11, 19:56
      jakiej narodowości ???? Odkąd w Pałacu Prezydenckim co roku zapalana jest menora w święto Chanuka to trudno rozeznać sie w tym jakim państwem jest Polska?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka