trzecikot 22.08.11, 13:33 - a za co kupi pan te komputery? - za pieniądze - a skąd pieniądze? - z budżetu Janosik, k... go mać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnostic5 Re: Napieralski: 22.08.11, 13:38 I powiększy zadłużenie i dziurę budżetową, obniżając podatki i podwyższając pensje? Na takie bzdury to nawet Kononowicz się nie nabierze. Cienki Grześ. Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: Napieralski: 22.08.11, 13:40 agnostic5 napisał: > I powiększy zadłużenie i dziurę budżetową, obniżając podatki i podwyższając pen > sje? > Na takie bzdury to nawet Kononowicz się nie nabierze. > Cienki Grześ. Słuchałeś tej wypowiedzi i wiesz,że Napieralski powiedział tak jak podał to wielokrotny kot? Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Napieralski: 22.08.11, 13:48 jak najbardziej słyszałam dokładnie, że tak p. Napieralski rzekł był i to tej samej wypowiedzi napisałam w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:08 olga_w_ogrodzie napisała: > jak najbardziej słyszałam dokładnie, że tak p. Napieralski rzekł był i to tej > samej wypowiedzi napisałam w innym wątku. Nieprawda. ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:24 Tej wypowiedzi nie słyszałem, ale słyszałem inne i jestem w stanie uwierzyć. Jabłka dla wszystkich wyborców! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:26 agnostic5 napisał: > Tej wypowiedzi nie słyszałem, ale słyszałem inne i jestem w stanie uwierzyć. To uwierz, że lepiej słyszeć na własne uszy. > Jabłka dla wszystkich wyborców! Bardzo słuszne hasło. Są zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:31 agnostic5 napisał: > Tej wypowiedzi nie słyszałem, ale słyszałem inne i jestem w stanie uwierzyć. > > Jabłka dla wszystkich wyborców! Ja jestem w stanie uwierzyć,że Po i PiS to zło dla Polski. Ty również? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:38 > Ja jestem w stanie uwierzyć,że Po i PiS to zło dla Polski. Ty również? Nie. On już wierzy, że PO i PiS - zło-to dla Polski. ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Napieralski: 22.08.11, 14:47 tak właśnie dokładnie brzmiała, jak ją przytoczył Trzecikot. przedtem mówił o likwidacji IPN czy funduszu kościelnego. z tego miałoby starczyć na te wszystkie wczorajsze obietnice ? totalna bzdura i dziecinada. ale może mąż stanu ma problemy z liczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:57 > tak właśnie dokładnie brzmiała, jak ją przytoczył Trzecikot. Nieprawda. ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:59 remez2 napisał: > > tak właśnie dokładnie brzmiała, jak ją przytoczył Trzecikot. > Nieprawda. A właśnie,że prawda. Nieprawda powtarzana tyle razy musi w końcu zabrzmieć jako prawda. Skąd ja to znam? > ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 15:16 > A właśnie,że prawda. Nieprawda powtarzana tyle razy musi w końcu zabrzmieć jako prawda. Skąd ja to znam? Masz rozległe znajomości, poszukaj w pamięci. Trzecikot napisał: - a za co kupi pan te komputery? Pytanie brzmiało; - za co te komputery? -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Napieralski: 22.08.11, 15:28 Faktycznie, to jest zasadnicza różnica. Chyba się upiję z rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 15:32 trzecikot napisał: > Faktycznie, to jest zasadnicza różnica. Chyba się upiję z rozpaczy. Ależ nie trzeba. Tylko skoro cytujesz, to bez wstawek własnych. --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Napieralski: 22.08.11, 15:04 TVSLD - wycięli końcówkę, hyhy www.youtube.com/watch?v=QwLoXI6PF0k&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Napieralski: 22.08.11, 13:43 trzecikot napisał: > - a za co kupi pan te komputery? > - za pieniądze > - a skąd pieniądze? > - z budżetu > > Janosik, k... go mać Dzisiaj rozwinął odpowiedź dotycząca źródeł finansowania. Likwidacja IPN, CBA, funduszu kościelnego. Rozwija się, jak jeszcze zabierze się za konkordat to kto wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ekmat Re: Napieralski: 22.08.11, 13:59 Dobrze powiedział na głupio postawione pytanie. Wcześniej wskazał ewentualne żródła budżetowego finansowania zgłoszonych pomysłów. Czy ktoś wyliczył ile nas kosztuje wojna w Afganistanie? A fundusz kościelny oprócz typowo księgowego wyliczenia ile rzeczywiście wynosi? A tysiące księży na etatach państwowych, jaka to rocznie kwota? A bzdurne powiaty ile nas kosztują? i tak by można wyliczać jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:07 trzecikot napisał: > - a za co kupi pan te komputery? > - za pieniądze > > Janosik, k... go mać Dokładnie to było tak: P - a za co te komputery? O - za pieniądze ( powinien odpowiedzieć - za postępy w nauce) P - a skąd pieniądze? O - z budżetu. Zamiast budować najdroższe stadiony na świecie można kupić dzieciom laptopy, n'est-ce pas? Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Napieralski: 22.08.11, 14:37 Nespa, nespa. Od kupowania dzieciom komputerów są rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:40 trzecikot napisał: > - a za co kupi pan te komputery? > - za pieniądze > - a skąd pieniądze? > - z budżetu > > Janosik, k... go mać Grześ zapomniał,że na budżet państwa składają się nasze podatki a nie dokłada św.Mikołaj...podwyższyć podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:45 > Grześ zapomniał,że na budżet państwa składają się nasze podatki a nie dokłada św.Mikołaj...podwyższyć podatki? Wystarczy nie budować najdroższych autostrad świata. -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:52 Czyli nie budować dróg, olać kompletnie infrastrukturę. SLD to naprawdę dziwny twór. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 14:59 agnostic5 napisał: > Czyli nie budować dróg, olać kompletnie infrastrukturę. SLD to naprawdę dziwny twór. Nie budować najdroższych autostrad świata. To przecież jednoznaczne stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Napieralski: 22.08.11, 15:08 Średni koszt budowy autostrady w Polsce to ok. 9,5 mln euro. W Austrii to niecałe 13 milionów euro, a na Węgrzech - niecałe 12 mln. Słowacja to ok. 9,6 mln, Czechy - 9 mln. Niemcy - 8,3 mln. Przy czym standard autostrady w Polsce jest znacznie wyższy niż na Słowacji czy w Czechach, gdzie wymagania np. dotyczące osłon przeciw hałasowi czy ochrony dla zwierząt są znacznie niższe. Oczywiście - w Austrii buduje się drogo, bo i standard wysoki i kraj górzysty. W Niemczech czy Danii tanio - bo obecnie głównie na płaskim, a technologia i sprzęt dostępne na miejscu. Tak więc tówj postulat niebudowania najdrożej na świecie jest już spełniony, co oznacza, że Napieralski ma już pieniądze na wszystki swoje obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Napieralski: 22.08.11, 15:09 oczywiście przy średnich chodzi o koszt kilometra. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 15:18 Porównaj koszty autostrad budowanych w ostatnich 4 latach. ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Napieralski: 22.08.11, 15:25 World Highways z 2010. Rozumiem, że chciałbyś aby ci znaleźć takie danek, które potwierdzą twoją tezę. Ale niestety - nie da się tego rzetelnie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 15:34 ayran napisał: > World Highways z 2010. > Rozumiem, że chciałbyś aby ci znaleźć takie danek, które potwierdzą twoją tezę. > Ale niestety - nie da się tego rzetelnie zrobić. Nie. Tylko: Pierwszy szewc robi 10 par butów/m-c Drugi - 2 pary. Średnio robią 6 par/m-c. ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Napieralski: 22.08.11, 15:38 remez2 napisał: > Pierwszy szewc robi 10 par butów/m-c > Drugi - 2 pary. > Średnio robią 6 par/m-c. I ten pierwszy ma temu drugiemu fundować komputer, bo więcej od niego zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Napieralski: 22.08.11, 15:40 Tak to właśnie wygląda z punktu widzenia miłośników redystrybucji dóbr, czyli zwyczajnych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 15:43 > I ten pierwszy ma temu drugiemu fundować komputer, bo więcej od niego zarabia? Ciekawy wniosek. Ale chodzi o pojęcie średniego kosztu np. (Mg + B6) w warszawskich aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Napieralski: 22.08.11, 15:39 Tak naprawd to masz jakiekolwiek podstawy do twierdzernia, że w Polsce buduje się najdroższe autostrady na świecie, czy po prostu uznałeś za wystarczające powtarzanie dyrdymałów wymyślonych przez propagandystów PiS a ostatnio sld? Tak - kilkunastokilometrowy odcinek od Konotopy do Powązkowskiej był bardzo kosztowny (choć nie droższy niż niedokończona do dziś obwodnica Monachium), ale ponieważ w tym samym czasie budowano jeszcze kilkaset kilometrów innych, znacznie tańszych odcinków, to średnia wyszła taka jak na Słowacji, która jest wprawdzie bardziej górzysta niż Polska, ale za to znacznie rzadziej zaludniona. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Tu nikt nie nosi butów. STOP. 22.08.11, 15:51 remez2 napisał: > Pierwszy szewc... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Tu nikt nie nosi butów. STOP. 22.08.11, 15:56 Czyli ogromny rynek zbytu lub ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Tu nikt nie nosi butów. STOP. 22.08.11, 16:09 remez2 napisał: > Czyli ogromny rynek zbytu lub ... ... zasady zobowiązują :) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Napieralski: 22.08.11, 15:28 ayran napisał: > Średni koszt budowy autostrady w Polsce to ok. 9,5 mln euro. W Austrii to niecałe > 13 milionów euro, a na Węgrzech - niecałe 12 mln. Słowacja to ok. 9,6 mln, > Czechy - 9 mln. Niemcy - 8,3 mln. Ale gdyby tak jeszcze raz policzyć, ale z uwzględnieniem polskiej racji stanu, to może dałoby się zrobić, żeby Grzesiu miał na te laptopy z budżetu? Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon ja właśnie o tym w swoim watku :)))))))) 22.08.11, 14:49 forum.gazeta.pl/forum/w,28,128129576,128129576,Trudny_wybor_Polakow_dzuma_czy_cholera_.html Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: ja właśnie o tym w swoim watku :)))))))) 22.08.11, 14:54 Gołda won do budy! Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Napieralski: 22.08.11, 17:01 klasyczna kiełbasa wyborcza, a raczej pasztetówka, czyli kit. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr już sie martwiłem, że nie będzie dziś wątku o GN 22.08.11, 17:17 Ale oczywiście jest, i obsada personalno-treściowa w nim bez zmian. Tak jak i bez zmian prosty fakt: nawet najmarniejsze SLD wciąż jest o niebo lepszym wyborem niż PO. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Napieralski: 22.08.11, 17:26 Nowicka, która wcześniej zrezygnowała z kandydowania z list SLD, pytana była także, czy Sojusz reprezentuje postulaty, które wymieniła. - Partia Napieralskiego była w Sejmie od blisko 20 lat, była też i w rządzie przez wiele lat - i żadnego z tych postulatów nie zrealizowała - odparła. Jak dodała, wydaje jej się, iż obecny SLD "nie jest partią wiarygodną". Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Napieralski: 22.08.11, 17:31 > Nowicka, która wcześniej zrezygnowała z kandydowania z list SLD, pytana była ta > kże, czy Sojusz reprezentuje postulaty, które wymieniła. - Partia Napieralskieg > o była w Sejmie od blisko 20 lat, była też i w rządzie przez wiele lat - i żadn > ego z tych postulatów nie zrealizowała - odparła. Jak dodała, wydaje jej się, i > ż obecny SLD "nie jest partią wiarygodną". Ale wystarczyłaby "jedynka", i już wydawałoby się inaczej? Ciekawe, że jakoś wiarygodność SLD podważają tylko exkandydaci, którym nie zagwarantowano wejścia miejscem na liście, a rzucono na nieludzką konieczność pozyskania wyborców :D Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: Napieralski: 22.08.11, 17:45 Jeżeli mówimy o tym samym wywiadzie, to dziennikarz zadał (z błyskiem w oku) pytanie :"A na czym Pan się zna?." Pan Napieralski nie zmieszał się nawet i brnął dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Napieralski: 22.08.11, 18:01 > Ciekawe, że jakoś wiarygodność SLD podważają tylko exkandydaci, którym nie zagw > arantowano wejścia miejscem na liście, a rzucono na nieludzką konieczność pozys > kania wyborców :D Wiarygodność SLD to najbardziej podważa sam przewodniczący Napieralski. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski: 22.08.11, 19:59 > Wiarygodność SLD to najbardziej podważa sam przewodniczący Napieralski. Chyba jednak ToJaJurek nie do końca ma rację. :- ( ------------------ Odpowiedz Link Zgłoś