Dodaj do ulubionych

nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polski...

17.09.11, 21:00
Hehe... Fajna akcja, naprawdę fajna akcja Gazety Polskiej Codziennie... ;-) Polecam:

Dziennikarzom "Gazety Polskiej Codziennie" wciąż nie udało się ustalić, kto i gdzie ulokował za granicą 3 mld euro polskich zasobów. Przypomnijmy, że Narodowy Bank Polski ogłosił, że w lipcu br. rząd zwiększył lokaty w zagranicznych bankach właśnie o 3 mld euro. Na pytanie, czy Ministerstwo Finansów lokowało tam środki, "Codzienna" uzyskała jednak odpowiedź, że resort tego nie robił.

W związku z tym „Gazeta Polska Codziennie” ogłasza konkurs na podanie nazwy banku lub banków za granicą, gdzie zostały ukryte nasze pieniądze przez ministra Rostowskiego, w obliczu zapowiadanej przez niego wojny.

Nagroda – 1000 zł.

Informacje prosimy kierować na adres: wanted@niezalezna.pl

niezalezna.pl/16298-wyznaczamy-nagrode-za-znalezienie-3-mld-euro
Obserwuj wątek
    • kecawa Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 21:02
      zyżby polszewicka ,,elita" przygotowywała fundusze na dożywanie swoich dni w USA- wszak Wincent coś bredzil o zielonej karcie!

pozdrawiam kecawC
      • dirloff Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 21:29
        Prędzej "zobowiązania" wobec Makreli, Sarko i boskiego Silvio w ramach polskiej odsieczy bankrutującym, zachodnioeuropejskim bankom... Podejrzewam, że być może coś w Italii, poprzez J. K. Bielieckiego i jego kontakty z tamtejszą banksterką...
        • kecawa Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 21:35
          Stanowczo obstawiam przygotowania do ewakuacji polszewników - sam Wincent o tym prawil

Choć Twój pogląd wydaje mi się bardziej racjonalny
        • green_feldkurat_katz Czyżby 17.09.11, 21:38
          UniCredito i sieć jego banków?
          • dirloff Re: Czyżby 17.09.11, 21:48
            > UniCredito i sieć jego banków?

Owszem, ten kierunek ja typuję. Kecaw natomiast optuje za kierunkiem ewakuacyjno-zielonokarcianym;-)
            • green_feldkurat_katz Re: Czyżby 18.09.11, 15:22
              Jedno nie wyklucza drugiego...
    • szwampuch58 Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 21:50
      Wiem...ale nie za tauzena,w morde jeza niech ci wybitni bajkopisarze niezalezni nie beda tacy kutwy
      • dirloff Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 21:53
        > Wiem...ale nie za tauzena,w morde jeza niech ci wybitni bajkopisarze niezalez
        > ni nie beda tacy kutwy

Skoroś taki mundry jak flundry, to pisz do nich i negocjuj wyższą stawkę. Czekamy! ;-)
        • szwampuch58 Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 22:11
          10% znaleznego jest im za drogo,lajzy tyle szmalu nie chca
          • dirloff Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 22:58
            > 10% znaleznego jest im za drogo,lajzy tyle szmalu nie chca

Cosik ci się pochrzaniło, pokiełbasiło... To nagroda za informacje o danej kasie, a nie za zdobycie/oddanie tejże, hehe... Redakcja GPC nie dostanie i nie skonsumuje tych pieniędzy, tylko opisze ich drogę. Zatem, obowiązująca dziesięcina tutaj nie obowiązuje, bo to piernik nic nie mający do wiatraka...

Konkludując - dalej czekamy!;-)
    • pit_44a Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 23:04
      Jesteś pewien, że to rząd zwiększył swoje lokaty?
      A może to NBP zwiększył rezerwę dewizową, działając niezależnie od rządu?
      • dirloff Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 17.09.11, 23:13
        > Jesteś pewien, że to rząd zwiększył swoje lokaty?
        > A może to NBP zwiększył rezerwę dewizową, działając niezależnie od rządu?

Otóż nie jestem już pewien w tym państwie niczego, naprawdę niczego. Nie wierzę ani rządowi, ani poszczególnym mediom. Rządowi bardziej nie wierzę, vide kreatywna księgowość Rostowskiego. Do mediów mam natomiast ograniczoną "wiarę". Czytam i czekam na dementi, hehe. Dementi albo rządu, albo danego medium.
        O tych 3 mld euro czytałem już w innych żródłach, dalekich GPC. Dlatego w ogóle poruszyłem sprawę na forum. Cóż, taka ciekawostka i - co dalej przyznaję - fajna, zabawna akcja GPC.
        • pit_44a Re: nagroda za info o 3 mld, które wybyło z Polsk 18.09.11, 00:07
          dirloff napisał:
          fajna, zabawna akcja GPC.

Niezbyt fajna.
          Albo GPC nie ma pojęcia o działalności NBP, albo perfidnie robi wodę z mózgu ciemnemu ludowi.
    • aaneta ale sensacja, doprawdy 17.09.11, 23:12
      dirloff napisał:
      > Przypomnijmy, że Narodowy
      > Bank Polski ogłosił, że w lipcu br. rząd zwiększył lokaty w zagranicznych bank
      > ach właśnie o 3 mld euro.

Ty jednak lubisz robić z siebie idiotę. No cóż, różne są zbączenia.

Gdybym jednak się myliła, to może jednak powinieneś najpierw się dowiedzieć, na czym polega lokowanie pieniędzy w bankach. W szczególności lokowanie walut na rachunkach w bankach zagranicznych. To taka sama sensacja, jak kiedyś swap walutowy na 4 mld, nie pamiętam w jakiej walucie, ale groźnie brzmiało, co też ponoć oznaczało wyprowadzenie polskiej kasy za granicę. A wystarczyło wyguglać, co to swap.
      • chateau Re: ale sensacja, doprawdy 17.09.11, 23:21
        No cóż. Jeśli dla kogoś lokata oznacza stratę to obawiam się, że nawet dobry lekarz niewiele może poradzić.
      • dirloff Re: ale sensacja, doprawdy 18.09.11, 03:40
        Spokojnie, spokojnie... Nie emocjonuj się tak i nie obrażaj mnie. Nie ma ani ku temu potrzeby, ani powodów...

Wiem, czym są lokaty celowe czy międzybankowe (międzynarodowe) swapy walutowe. Zwierane przez banki centralne czy banki komercyjne. Problem w tym, że to wymagająca gra i trzeba mieć właściwą wiedzę, doświadczenie i umiejętności, aby w niej "wygrywać", a nie tracić... Obawiam się, i wiele na to wskazuje, że my nie wygrywamy.

Cóż, trzeba coś jednak robić od czasu do czasu, aby w miarę bezp. balansować na granicy tych kolejnych konstytucyjnych progów dopuszczalnego zadłużenia państwa...

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20110128&id=po01.txt
        www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=103316
        www.wirtualnemedia.pl/artykul/nbp-rezygnuje-z-operacji-zasilajacych-typu-repo-i-swap-walutowy
        stojeipatrze.blogspot.com/2011/05/wykres-dnia-gdzie-lokowac-naprawde-duza.html
        stojeipatrze.blogspot.com/2011/01/bgk-gotuje-z-kucharzem-roku-koszt-kilka.html

Jeżeli, jak twierdzisz, jesteś z branży, to polecam zainteresować się rewolucyjnymi zmianami na linii BGK-rząd-NBP, o których mainstream milczy, a które umożliwiają bezgraniczny druk zł i zadłużanie się, "poza systemem". Chodzi tu o nowe narzędzie w postaci tzw. listów zastawnych BGK. Niewielu w ogóle o tym wie:
        forum.gazeta.pl/forum/w,17007,118371394,,Konto_panstwa_do_Banku_Gospodarstwa_Krajowego.html?v=2
        stojeipatrze.blogspot.com/2010/11/zmiany-w-bgk-czyli-nowe-trujace-danie.html
        stojeipatrze.blogspot.com/2011/01/bgk-gotuje-z-kucharzem-roku-koszt-kilka.html
        stojeipatrze.blogspot.com/2010/10/min-fin-rostowski-kucharzem-roku.html
        • dirloff Re: ale sensacja, doprawdy 18.09.11, 03:47
          mises.pl/blog/2011/01/14/lewinski-koniec-monopolu-nbp/
          www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20101216&typ=po&id=po06.txt
          stojeipatrze.blogspot.com/2011/04/kucharz-roku-czuje-pismo-nosem-czyli-o.html
        • aaneta Re: ale sensacja, doprawdy 18.09.11, 11:32
          dirloff napisał:
          > Wiem, czym są lokaty celowe czy międzybankowe (międzynarodowe) swapy walutowe.

Lokaty celowe? Masz więc większą wiedzę niż ja, bo nigdy o takich nie słyszałam. Co to jest, możesz mnie oświecić?

> Jeżeli, jak twierdzisz, jesteś z branży, to polecam zainteresować się rewolucyj
          > nymi zmianami na linii BGK-rząd-NBP

I znowu jestem pod wrażeniem, tym razem subtelności Twojego rozumowania, które doprowadziło Cię do wniosku, że jako osoba z branży powinnam czerpać wiedzę z tak fachowych periodyków jak naszdziennik, radiomaryja czy też stojeipatrze.blogspot. Powiem więcej: jestem pod takim wrażeniem, że nawet nie śmiem Cię prosić o ujawnienie tych subtelności. Że nie wspomnę o meritum, bo to już całkowicie przekracza moje możliwości intelektualne. Chylę czoło.
    • wujaszek_joe Rozumiem, że złozono zawiadomienie 17.09.11, 23:16
      do odpowiednich instytucji?
      Jeśli nie, to znaczy, że Sakiewicz robi sobie jaja ze swoich czytelników
    • mariner4 A nie martwi Cię, że te dwa 18.09.11, 08:52
      obrzydliwe kurduple kupili se Możejki?
      M.
    • douglasmclloyd Skoro NBP ogłosił, to zgłoś się do Belki 18.09.11, 18:21
      Po cholerę zawracasz głowę MF?
    • unogoldenwomen 1000 zł za znalezienie 3 mld????? 19.09.11, 09:03
      komu to sie opłaci??? koszta manipulacyjne sa za małe w stosunku do mld!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka