axyzaa 19.09.11, 11:20 odpowiedział - niech z Gadzinowskim debatuje, Gadzinowski chce. Dziennikarz - ale Janusz Palikot chce debatować z Panem, a nie Gadzinowskim. Napieralski - ale ja nie chce. hi hi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ex.mila Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 12:17 na konferencji prasowej żądając debaty:-))) coraz weselej się robi:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ekmat Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 12:30 Żaden poważny polityk nie będzie się bawił w rozmowy z Palikotem. Dlatego Palikot robi szum wokół siebie, uruchamia jakieś happeningi by istnieć w mediach. Taki wsiowy wesołek ten Palikot. Niestety polityki się takimi występami nie uprawia. Problemem Palikota jest to ,ze nie potrafił skupić wokół siebie kilku znanych postaci. Więc gra na siebie samego.Oddawanie na niego głosu to głosowanie na bardziej wygładzonego Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 12:37 ekmat napisała: > Żaden poważny polityk nie będzie się bawił w rozmowy z Palikotem. Dlatego Palik > ot robi szum wokół siebie, uruchamia jakieś happeningi by istnieć w mediach. Ta > ki wsiowy wesołek ten Palikot. Niestety polityki się takimi występami nie upraw > ia. Problemem Palikota jest to ,ze nie potrafił skupić wokół siebie kilku znany > ch postaci. Więc gra na siebie samego.Oddawanie na niego głosu to głosowanie na > bardziej wygładzonego Leppera. Palikota można było lekceważyć jak miał wynik poniżej progu wyborczego. Dzisiaj coraz więcej osób o preferencjach lewicowych przenosi swoje sympatie z SLD na RPP. Między tymi partiami jest tylko 7% różnicy. Jak tak dalej będą go lekceważyć to Palikot zrówna się z nimi i wtedy dopiero zaczną sobie pluć w brodę, że nie zgadzali się na debaty z Palikotem. Ale to już nie mój ból głowy. Na kongresie kobiet Palikot dostał 25% poparcia, a SLD 17% - chociaż Piekarska jest jedną z najaktywniejszych organizatorek kongresu. Jeśli nadal im się czerwona lampka nie zapaliła to są głupsi niż myślałam. A jeśli chodzi o samego Palikota to mam na jego temat podobne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ekmat Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 13:28 Palikota można było lekceważyć jak miał wynik poniżej progu wyborczego. Dzisiaj > coraz więcej osób o preferencjach lewicowych przenosi swoje sympatie z SLD na > RPP. Między tymi partiami jest tylko 7% różnicy. Jak tak dalej będą go lekceważ > yć to Palikot zrówna się z nimi i wtedy dopiero zaczną sobie pluć w brodę, że n > ie zgadzali się na debaty z Palikotem. Ale to już nie mój ból głowy. > > Na kongresie kobiet Palikot dostał 25% poparcia, a SLD 17% - chociaż Piekarska > jest jedną z najaktywniejszych organizatorek kongresu. Jeśli nadal im się czerw > ona lampka nie zapaliła to są głupsi niż myślałam. > Palikota można i nalezy lekceważyć, bo on nie wniesie nic do naszej polityki poza hucpą, popisywaniem się, kreowaniem się na wesołka itp. Tu nie idzie o nazwiska lecz o ekipy jakie dany szef partii prowadzi. Nie znam ekipy Palikota. To. że Palikot zbiera jaiś procent w sondażach niewiele znaczy. Naród zawsze bił brawo różnym wesołkom, cyrkowcom, prześmiewcom. I co z tego? Palikot to folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 13:37 ekmat napisała: Nie znam ekipy Palikota. Kilka osób znamy. Wielokrotnie pisałam, ze jeśli o mnie chodzi Palikot może nie wejść do Sejmu, ale bardzo bym chciała, żeby Anna Grodzka została posłanką. Zresztą ci których znamy mi się w większości nie podobają, więc świeża krew się przyda. Ja za większością parlamentarzystów tej kadencji tęsknić nie będę. A jak okaże się że wprowadził samych świrów skończy jak Lepper (politycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 13:04 Klasyczny przykład desantu ściany wschodniej. Krzyk, hucpa, agresja. ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kontestatorbg Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 13:07 remez2 napisał: > Klasyczny przykład desantu ściany wschodniej. > Krzyk, hucpa, agresja. Dobrze ze ten wykształcony zachód, dał tak znaczace postacie polskiej polityki jak Łyżwińscy, Beger o wodzu tylko przez przyzwoitość nie wspominając Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 13:59 kontestatorbg napisał: > remez2 napisał: > > > Klasyczny przykład desantu ściany wschodniej. > > Krzyk, hucpa, agresja. > > Dobrze ze ten wykształcony zachód, dał tak znaczace postacie polskiej polityki > jak Łyżwińscy, Beger o wodzu tylko przez przyzwoitość nie wspominając Widzisz, to nie ja wymyśliłem podział na Polskę A i B. Za tym podziałem szła konsekwentna polityka społeczna, kulturowa, ekonomiczna. Na niwelację różnic nie wystarczy jednego czy dwóch pokoleń. A skutki są widoczne. ------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 13:48 > Żaden poważny polityk nie będzie się bawił w rozmowy z Palikotem To prawda. Ale tutaj jest mowa o Napieralskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 13:57 damakier1 napisała: > > Żaden poważny polityk nie będzie się bawił w rozmowy z Palikotem > To prawda. Ale tutaj jest mowa o Napieralskim. zapewne Tusk w zyciu nie rozmawiał z Palikotem,bo jest przecież bardzo powaznym politykiem. A w PO,Palikot należał do dołów partyjnych i ze swoim szefem mógł się jeno minąć w kuluarach. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 14:02 > A w PO,Palikot należał do dołów partyjnych i ze swoim szefem mógł się jeno minąć w kuluarach. Ale już po sfinansowaniu wydania wybitnego dzieła autorstwa ... Obecnie jest elearem PO ale grunt się pod nogami pali. ------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 14:04 bikej5 napisała: > damakier1 napisała: > > > > Żaden poważny polityk nie będzie się bawił w rozmowy z Palikotem > > To prawda. Ale tutaj jest mowa o Napieralskim. > > zapewne Tusk w zyciu nie rozmawiał z Palikotem,bo jest przecież bardzo powaznym > politykiem. > A w PO,Palikot należał do dołów partyjnych i ze swoim szefem mógł się jeno minąć w > kuluarach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 15:25 > zapewne Tusk w zyciu nie rozmawiał z Palikotem,bo jest przecież bardzo powazn > ym politykiem. > A w PO,Palikot należał do dołów partyjnych i ze swoim szefem mógł się jeno miną > ć w kuluarach. Ojej, ojej, jaka śliczna ironia! Był czas, kiedy Palikot był w Sejmie i zchowywał sie całkime sensownie. Co więcej, jako facet niewątpliwie inteligentny i energiczny rokował nadzieję, że wyrośnie na polityka dużej klasy. Jak z ludźmi o dużej inteligencji, a przy tym egocentrycznymi bywa, znudził sie szybko i zaczął sie zabawiać, jak się zabawia. Skutek jest taki, że już poważnym politykiem być przestał, ale pewnie przynajmniej sie nie nudzi. To, że się w kimś pokładało nadzieję na sensowna współpracę nie oznacza, że tak ma byc do końca świata jesli temu komuś odbije palma. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Gadzinowski zaatakował Palikota 19.09.11, 13:57 damakier1 napisała: > > Żaden poważny polityk nie będzie się bawił w rozmowy z Palikotem > To prawda. Ale tutaj jest mowa o Napieralskim. :-)))) Ja tu ciężko haruję, męczę się próbując to wyjaśnić ekmowi (?) a przychodzi dama, pstryk i jest światło:-) Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Niegłupio robi Grześ 19.09.11, 12:34 Debata z Palikotem to byłby koniec, pozamiatane SLD w tych wyborach. Gadzinowski źle nie wypadnie, przynajmniej pyskaty, odważny i tematu się trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Niegłupio robi Grześ 19.09.11, 12:38 haen2010 napisał: > Debata z Palikotem to byłby koniec, pozamiatane SLD w tych wyborach. Gadzinowsk > i źle nie wypadnie, przynajmniej pyskaty, odważny i tematu się trzyma. To oczywiste. Tu nie ma różnic między nami. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 12:45 słusznie, w debacie mocniejszy-słabszy mocniejszy nie ma nic do zyskania, a wszystko do stracenia; dokładnie odwrotnie niż słabszy. taktyka meczowa. Real Madryt też nie pojedzie do Widzewa Łódź na mecz, nawet jesli Widzew będzie krzyczał ze "Real się boi !!!". Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 12:49 Już na to odpowiedziałam forum.gazeta.pl/forum/w,28,128993439,128996123,Re_Gadzinowski_zaatakowal_Palikota.html Dodam tylko, że jak tak dalej będą strzelać sobie w stopę to nawet dwójki będą mieć "niebiorące". A szkoda, bo lubię Balickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:17 lepiej w ogole nie odpowiadaj, bo produkujesz byty ponad potrzebę. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:19 grek.grek napisał: > lepiej w ogole nie odpowiadaj, bo produkujesz byty ponad potrzebę. Już to wyjasniałam. axzaa jest tylko do zakładania wątków, bo jako ex.mila nie mogę. Ale ja też nie czuję specjalnej potrzeby, żeby kontynuować z tobą rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 19:46 ex.mila napisała: > grek.grek napisał: > > > lepiej w ogole nie odpowiadaj, bo produkujesz byty ponad potrzebę. > > Już to wyjasniałam. axzaa jest tylko do zakładania wątków, bo jako ex.mila nie > mogę. Ale ja też nie czuję specjalnej potrzeby, żeby kontynuować z tobą rozmowę > . Nie chcesz "rozmawiać" z Grekiem,wniosek:boisz się że cię rozniesie,zmiażdży jak Palikot Grzecha? Czy w Polsce jest mus rozmawiania z każdym,nie.Więc można sobie wybierać(dobierać) rozmówców na FK i w przedwyborczych debatach polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 21:19 zoil44elwer napisał: > > . > Nie chcesz "rozmawiać" z Grekiem,wniosek:boisz się że cię rozniesie,zmiażdży ja > k Palikot Grzecha? To prawda. Tak dokladnie jest. Czy w Polsce jest mus rozmawiania z każdym,nie.Więc można so > bie wybierać(dobierać) rozmówców na FK i w przedwyborczych debatach polityków. > j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:23 Gadzina z Palikotem jest bez szans. Dziwne rzeczy dzieją się w RP.Kaczyński ucieka przed psychiatra i Tuskiem.Napieralski przed Tuskiem i Palikotem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:33 > Napieralski przed Tuskiem i Palikotem. Trudno się dziwić. Jeden zachowuje się jak jego gadżety, drugi: "jak się człowiek umawia na solo, to staje i nie udaje, że mama woła na kolację". Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:34 x2468 napisał: Napieralski przed Tuskiem i Palikotem. Faktycznie. Z Tuskiem też się nie chce spotkać. Na Tuska wysyła Kalisza - niech jedynki warszawskie debatują. Na debatę z Arłukowiczem i Jojem (jedynki szczecińskie) też się nie zgodzi bo on jako Premier może debatować tylko z innymi Premierami. Ale oczywiście tylko z tymi, z ktorymi miałby szansę - więc można wysnuć z tego wniosek, ze jedyną osobą, z którą jest gotowy debatować byłby Marcinkiewicz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ekmat Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:45 ale o czym ma Napieralski debatować? Skoro jest program SLD, nikt tego programu solidnie nie zrecenzował to debata Napieralskiego jest bezcelowa. Mecz ma urządzać? Widowisko? Zeby było jasne przełożenie że ten kto w debacie lepszy , będzie lepszym np premierem można byłoby się debaty takiej domagać. Ale nie ma takich zależności. Aktorstwo nie jest cechą Napieralskiego. Tylko czy jest potrzebne ? Skutecznośc polityka mierzy się zupełnie innymi kryteriami. Iluż to wspaniałych złotoustych naszych polityków jest już poza boiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:54 ekmat napisała: > ale o czym ma Napieralski debatować? O tym o czym peroruje na konferencjach? Jak nie ma nic do powiedzenia to po co dwie konferencje dziennie, po co bieganina po studiach telewizyjnych, studiach radiowych, udzielanie wywiadów do gazet? Niech wyśle wszystkim swój program i jedzie na grzyby. Skoro jest program SLD, nikt tego programu > solidnie nie zrecenzował to debata Napieralskiego jest bezcelowa. Wczoraj jak mu ten program Marciniak zrecenzował do dzisiaj w TOK FM płakał, ze zły dziennikarz się na niego uwziął. Kto mu ten program recenzować? Kalita? Mecz ma urządzać? Widowisko? Nie prowokuj mnie prosze, bo jeszcze ci wkleję moje ulubione zdjęcie jak przewija lalkę na placu zabaw albo wspina się na pajączka. Albo jak umorusany wychodzi z kopalni. > Zeby było jasne przełożenie że ten kto w debacie lepszy , będzie lepszym np pre > mierem No i Napieralski zdając sobie z tego sprawę dał się Marciniakowi wrobić w "premiera" bo wie, że realnie nie ma najmniejszych szans nim zostać, ani teraz ani za cztery lata. Więc wolał sobie na wizji pofantazjować. Aktorstwo nie jest cechą Napieralskiego. Za to taniec jak najbardziej. Służę filmikiem jak pląsa z blond bliźniaczkami. Skutecznośc polityka > mierzy się zupełnie > innymi kryteriami. Jakim kryterium chciałbyś abyśmy zmierzyli Napieralskiego, żeby wypadł korzystnie? Musisz mi podpowiedzieć bo za cholerę nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:52 jest ustalony termin debaty liderów w TVP i na niej Napieralski się stawi. wątpię za to, czy stawi się Tusk. lider partii nie jest od tego, zeby codziennie z kimś się potykać w debacie. chyba ze z równymi sobie rangą. Tusk pitoli ciągle o debatach, a na razie tylko się całowali publicznie z Pawlakiem i tyle jego debatowania. lepiej milczeć i nie debatowac niż nie debatować i ciągle o debatowaniu pleść na lewo i prawo.] Palikot jest ewenementem, ale on nie ma swoich murzynów od debatowania, bo ma beznadziejnie słabe kadry i nie ma po prostu kogo posłać w bój, więc wszędzie sam chodzi. czy tez jeździ. a może nawet lata, bo ma samolot zdaje się, którego nie zapisał w oświadczeniu majątkowym, bo "po co zapisywac, skoro KAZDY wie, ze go mam ?" :] - super standardy państwa prawa, panie Januszu. głosujcie na niego, to wam zatai nie takie rzeczy. a jak odtai, to się obudzicie z majtkami wokół kostek i rękami w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
dirloff Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 17:19 Natomiast Tusk przed Palikotem. Permamentnie, vide ucieczka tylnym wyjście z gmachu TVP, przed Palikotem czekającym na Tuska przy wejściu głównym... ;-) Poza tym, Jarek przed nikim nie ucieka, lecz ignoruje debaty ze wszystkimi. Nie robi dla nikogo wyjątków, tak jak np. Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 13:39 axyzaa napisała: > odpowiedział - niech z Gadzinowskim debatuje, Gadzinowski chce. Dziennikarz - a > le Janusz Palikot chce debatować z Panem, a nie Gadzinowskim. Napieralski - ale > ja nie chce. > > hi hi bardzo dobra riposta.Palikot to sobie może chcieć,na razie. świetnie to podsumowaleś/aś. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Dwa pytania do haena i kzeta 19.09.11, 13:46 Haen niby odpowiedział, ale wątek wylądował na ośle. oczywiście tylko dlatego, ze w temacie wątku jedna osoba zwróciła się bezpośrednio do drugiej a na tym forum nie ma większego przestępstwa. Kontestatorbg mam nadzieję, ze się nie gniewasz. Heniu wytłumacz mi to .... kontestatorbg ... z dzisiejszej relacji o kampanii wyborczej 12:16 Co ciekawe, za Palikotem stoi mężczyzna, który trzyma transparent: "Ludzie lewicy, pomóżcie! Palikot nie płaci wynagrodzeń" Komu nie płaci?? Bo ty wiesz wszystko o RPP Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky W końcu Grześ ruszył głową. 19.09.11, 14:08 Palikot by go zeżarł bez popijania. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: W końcu Grześ ruszył głową. 19.09.11, 14:40 boblebowsky napisał: > Palikot by go zeżarł bez popijania. Palikot się nie nadaje. On nawet nadstawić piąsteczki do żółwika nie potrafi. Nie to co Adaś z II b. Dlatego Napieralski szuka "kadróweczek" wśród przedszkolaków. Żółwik -piąsteczka- miseczka czy żółwik - ślimaczek - pętaczek i debata sama się rozkręca:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_7125 Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 17:49 Obawiam się, że to Napieralskiemu wali na łeb, niż Palikotowi. Od czasu wyniku w wyborach prezydenckich piórka mu wyrosły jak ogon pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 18:59 ludwik_7125 napisał: > Obawiam się, że to Napieralskiemu wali na łeb, niż Palikotowi. > Od czasu wyniku w wyborach prezydenckich piórka mu wyrosły > jak ogon pawia. Ten jego wynik z wyborów prezydenckich okazał się jego największym przekleństwem. Uwierzył, ze jest drugim Kwaśniewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 19:55 jaki wynik co wy pie................cie poderżnął i na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Napieralski na pytanie o debatę z Palikotem 19.09.11, 20:43 m.c.hrabia napisał: > jaki wynik > co wy pie................cie > poderżnął i na tyle. Prognozowano mu 5-7%. Dostał dwa razy więcej czyli w jego przypadku te 14% to wynik rewelacyjny. Uwierzył, że jeśli w najnowszym sondażu będzie miał 14% to realnie uzyska 28%. Tak to już jest ten nasz Grzesiu cepowato skonstruowany. PS. Problemy z internetem. Jest słabo a może być jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila czy już wiadomo jaka telewizja zechce transmitować 20.09.11, 00:06 debatę Palikot - Gadzinowski? proponowałabym jakiś plener Odpowiedz Link Zgłoś