Dodaj do ulubionych

Marek Nowakowski - trochę prawdy o Tuskolandzie

19.09.11, 16:11
Trochę prawdy o dzisiejszej POlsce zwanej czasem Tuskolandem przebija się jednak
do opinii publicznej w ostatnim czasie - można przeczytać i nawet czasem usłyszeć
nieco prawdy...

Świetnie prześwietla żałosny światek pseudo-gwiazd i pseudo-kultury III RP ktoś kto
wie o czym mówi -
pisarz Marek Nowakowski prawdziwy autorytet polskiej elity intelektualnej:

Widzę brodatego faceta o nazwisku Hołdys. I on mówi jakieś bzdury, absurdy, wulgarne zdania

Dobrze, że nie milczy o tym bagnie Tuskolandu Jan Tomaszewski - legenda polskiej
piłki nożnej, charakter rogaty i niepokorny ale nieprzekupny i prawdziwy sportowiec,
nie dolarowa kukła z reklamą na plecach sprzedająca mecze i pozująca do zdjęć
z plemielem aferzystą.

Tomaszewski o fircyku Sikorskim, Orłach Kaczyńskiego i POlsce w budowie: stadion w Charkowie kosztował Ukrainę 50 mln euro, podobny w Niemczech 60 mln euro, podczas gdy na najtańszy z obiektów w Polsce wydano 200 mln euro. - A stadion narodowy aż 500 mln euro - grzmiał Tomaszewski. - Światowej sławy polski architekt mieszkający w Australii powiedział, że ten nasz przekręt narodowy jest najdroższym stadionem świata. Nie zgadzam się z Jarosławem Kaczyńskim, że Tusk nie dba o ludzi. Nie ma takiego premiera na świecie, który tak by dbał o ludzi. Tyle że o swoich ludzi.

Jan Tomaszewski (ten, który zatrzymał Anglię): Oczywiście, że będę głosował na PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zaprowadzić w Polsce normalność, nie tylko w sferze życia codziennego, polityki, ale również sportu.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Marek Nowakowski - trochę prawdy o Tuskolandz 19.09.11, 16:24
      Otwieram link i widzę zdjęcie brodatego faceta o nazwisku Nowakowski, który jedyne co ma do powiedzenia to odniesienia do wyglądu i wieku ludzi o których gada. Czyli ten Nowakowski to gość nie warty splunięcia, typowy ałtorytet manipulatorów wpotylice.pl
      • woda_woda Re: Marek Nowakowski - trochę prawdy o Tuskolandz 19.09.11, 16:32
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Otwieram link i widzę zdjęcie brodatego faceta o nazwisku Nowakowski, który jed
        > yne co ma do powiedzenia to odniesienia do wyglądu i wieku ludzi o których gada

Niemożliwe... przecież sam mówi: "Można było nie lubić Lecha Kaczyńskiego, być jego przeciwnikiem, ale oni, w swojej niby-wolności, posuwali się do wulgaryzmów, obelg, szydzenia z cech fizycznych.".

Jak więc mógły komuś mówić: "Widzę brodatego faceta o nazwisku Hołdys", "Teraz zobaczyłem zupełnie innego człowieka. Sytego, rzucającego nie do końca strawne żarty", "Dla mnie to małpiszon", "Coś ohydnego, najniższy szczebel" ?

To na pewno jakieś nieporozumienie.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Marek Nowakowski - trochę prawdy o Tuskolandz 19.09.11, 16:35
          "Można było nie lubić Lecha Kaczyńskiego" - łaskawca z niego.

Siostry Karnowskie mówią o ciekawym wywiadzie z tym człowiekiem, ale co tam niby jest ciekawego?
      • srul Re: Marek Nowakowski - trochę prawdy o Tuskolandz 19.09.11, 16:40
        Obrazo intelektu, stwierdzenie faktu, ze ktoś jest brodaty, bez nadawania temu konotacji pejoratywnej nie jest "szydzeniem z cech fizycznych".
        Nie było mnie tu parę miesiecy ale ty jak zwykle na dyżurze. PZPO płaci od posta czy od steżenia głupoty, a moze od mixu obu tych elementów?
        Musisz byc juz krezusem
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Marek Nowakowski - trochę prawdy o Tuskolandz 19.09.11, 16:53
          A tobie PZPO dało urlop na te kilka miesięcy i rzucili cie na końcówkę kampanii?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Marek Nowakowski - trochę prawdy o Tuskolandz 19.09.11, 16:59
          I gdzie płatny wyrobniku PZPO pisałem o szydzeniu?
    • tw_wielgus Re: Jan Tomaszewski... 19.09.11, 16:32
      "Jan Tomaszewski dla SportoweFakty.pl: Wstydzę się, że grałem w koszulce z białym orłem"

Dziękuję nie mam więcej pytań..
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Jan Tomaszewski... 19.09.11, 16:37
        Tomaszewski to wyższa półka, nie to co Hołdys, Owsiak, Wojewódzki.
        On nie pluje na symbole.
        • fury11 Re: Jan Tomaszewski... 19.09.11, 17:04
          "Plemiel aferzysta"... I ja mam głosować na ludzi, których popierają forumowicze o takim poziomie kultury? Pogratulooooować prezesowi elektoratu, pogratuloooować...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka