Dodaj do ulubionych

Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS?

22.09.11, 18:20
omnigo.pl/tekst/na-kogo-glosowac-i-dlaczego-nie-na-pis

Dywagacje wyborcze młodego (nie aż tak bardzo) wyborcy.
Obserwuj wątek
    • bj32 Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 23.09.11, 10:59
      Bicie pianki zwolennika PO. A odpowiedzieć da się krócej: z tych samych przyczyn, co nie głosować na PO - bo się nie sprawdzili i mają błędne założenia.

PS.
      Pilnuj, żeby linki się otwierały bez czarowania, bo nikt Ci nie będzie odpowiadał ma error 404.
      • czaktesta Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 23.09.11, 11:13
        Dzięki za info.

Poprawny link do tekstu:

omnigo.pl/tekst/na-kogo-glosowac-i-dlaczego-nie-na-pis
    • marekhajota Wybory 2011 23.09.11, 12:13
      HANNIBAL U BRAM
      W toczącej się wojnie polsko-polskiej, czyli w zatargu pro-PiS'u ze zbiorowym anty-PiS'em Kościół hierarchiczny mógłby, a nawet powinien odegrać poważną, jeśli nie decydującą, rolę. Niestety. Nie potrafi, czy raczej nie chce wziąć na siebie odpowiedzialności i przemówić do rozsądku mąciwodom. Boi się widocznie skutków zdecydowanego odcięcia od ludzi leniwego serca, którzy popierają zacofaną, konserwatywną opozycję. Najwidoczniej kieruje nim obawa o utracenie poparcia owych, co swoją poręką obdarzają znanego redemptorystę oraz wodza krzykliwej i bardzo nachalnej opozycji. Hierarchowie kościelni, nadający ton polskiemu Kościołowi powszechnemu wiedzą, że liczniejsi ale skromniejsi od krzykaczy ubodzy duchem wierni i tak przyjdą w niedzielę do kościoła. Nie wyrzekną się przecież wiary dla małostkowych, przyziemnych zatargów, wszczynanych przez mąciwody.
      * * *
      Tłum i tłumek, a potem garstka ulicznych, nowoświatowych manifestantów stopniała wreszcie do zera. Nieliczni z nich chodzą teraz do kościoła św. Anny, by tam pod krzyżem, przedmiotem sporu, zastanowić się nad swoim dotychczasowym postępowaniem i pomodlić się za ofiary smoleńskiej tragedii. Może nawet sam prezes PiS, jak to ostentacyjnie demonstrował gdy krzyż znajdował się jeszcze na Nowym Świecie, udaje się teraz do kościoła nieopodal, by 10-go dnia każdego miesiąca pomodlić się za tragicznie zmarłych. Powinien zresztą pomodlić się również za siebie. Przecież to przez niego Kościół powszechny, który opowiada się za zjednoczeniem chrześcijaństwa całego świata, popiera jednocześnie warcholstwo zmierzające do rozbicia Kościoła w Polsce. Nadzieja na porozumienie i zakończenie sporu blednie coraz bardziej. Wódz świadomie dąży do konfrontacji. Jak kiedyś Lepper bezzasadnie domagał się: Balcerowicz musi odejść, tak teraz on sam domaga się - z równym tupetem – Tusk musi odejść. Przekroczył tym samym - na słoniach bezzasadnych żądań - Alpy zdrowego rozsądku i jako groźny, złowrogi Hannibal, zbliża się do naszych bram. Bram lokali wyborczych. Dodatkowo, jak ben Laden, przenika swoimi zwolennikami na nasze rozgadane Forum. Jego polityczni samobójcy już detonują ładunki nienawiści. Coraz usilniej dążą do sterroryzowania sumień innych. Najwidoczniej liczą na zainspirowanie polskich Breivików – takich samych jak ich norweski protoplasta – konserwatywnych nacjonalistów.
      * * *
      Jest rzeczą wysoce zastanawiającą, czy Prezes PiS'u jest w pełni świadom swego postępowania. Przecież głosi hasła, wzorowane na tych, dzięki którym Hitler doszedł do władzy. Zostały one spolszczone, co oczywiste, ale ich nacjonalistyczny, agresywny charakter pozostał. Użyte przez Prezesa wołanie: Polsko obudź się, przywodzi na myśl hitlerowskie Deutschland erwache, a sformułowane przecież w PiS'ie hasło Polska jest najważniejsza, kojarzy się z wylansowanym przez niemieckich nazistów hasłem Deutschland ueber Alles. Sam fakt posługiwania się przez szefa PiS'u i jego rzeczników (popleczników) gołosłownymi zarzutami w stosunku do przeciwników politycznych, przywodzi na myśl Gebelsa i głoszoną przez niego zasadę: nie ma takiego kłamstwa, które z uporem powtarzane, nie zostałoby w końcu przyjęte za prawdę. Hitler to klasyczny paranoik.* Stalin zresztą też. Czyżby Prezes PiS chciał do nich dołączyć i zniszczyć swym postępowaniem III RP, jak Hitler zniszczył Republikę Weimarską? Wszystko na to wskazuje. Swymi pretensjami do Ślązaków, dał do zrozumienia, że on sam, jako wódz PiS'u, również jego zwolennicy i pobratymcy, a może i późniejsi pogrobowcy, staną murem przeciwko nowej Rzeczpospolitej Trojga Narodów, jeśli taka miałaby kiedyś powstać. Nie pozwolą bitnej Białorusi i bujnemu Zaporożu pod polskie podążyć sztandary. Cała ferajna Prezesa zamierza najwidoczniej zamknąć się się w ciasnym kółku konfraterni o. Rydzyka, oraz jego ideologów, a i późniejszych pogrobowców. Chce narzucić nam, wszystkim obywatelom Rzeczpospolitej, własne a fałszywe pojęcie patriotyzmu i zmusić ich tym samym do uznania swojej, samolubnej ideologii. Ideologi zmierzającej do zagarnięcia całej władzy w swoje, niepowołane przecież do tego ręce. Skąd my to znamy?
      Czas najwyższy wszcząć larum: Hannibal u bram!

marekhajota@interia.pl
      Patologiczne przecenianie własnego JA, które z przerostu narcyzmu staje się pępkiem świata; pycha, samozadowolenie, megalomania, wszechwiedza pociągające za sobą niedocenianie, lekceważenie i pogardę dla innych; absolutne nieprzejednanie, nie znoszące najmniejszego sprzeciwu; tan brak wszelkiego samokrytycyzmu nadaje czynom, myślom i wypowiedziom charakterystyczną nieelastyczność, której towarzyszy tyraniczna stanowczość i zadziwiająca nietolerancja wobec innych, na którą składa się zła wola, chorobliwa drażliwość oraz systematyczna nieufność; najdrobniejszy sprzeciw traktowany jest jako zbrodnia obrazy majestatu albo spisek; praktycznie paranoik zawsze ma rację.

x
      • bj32 Re: Wybory 2011 23.09.11, 16:19
        A teraz napisz w trzech zdaniach złożonych, acz krótkich, o co Ci chodzi, bo takiej kobyły nikt zdrowy nie przeczyta, albowiem zaśnie najpóźniej w połowie, malowniczo wsparty czołem o monitor.
    • cincinatus Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 23.09.11, 18:29
      Wybieram mniejsze zło i będę głosować na PO. Nie podobają mi się wystąpienia guru PiS-u i Jego najbliższych współpracowników. Boję się, że gdyby wygrał PiS, w Polsce zapanuje średniowiecze, a kościół urośnie w siłę !
    • luka.6 Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 25.09.11, 12:20
      Nie jestem już żaden smarkacz,
      Łeb mam pokryty siwizną.
      Nie zagłosuję na PiS
      Bo zbyt cię kocham Ojczyzno!

Skąd wiem, że wybór niedobry?
      Nie wierzę w zmianę oblicza
      Nie chcę powrotu Ziobry,
      I teczek Macierewicza.

Na PiS nie oddam głosu!
      Pamiętam, Jarka premierem,
      I kpiny z demokracji
      I koalicję z Lepperem.

Nie chcę mieć znów premiera,
      Co straszy Ruskiem i Żydem
      Co ciągle dzieli Polaków
      I może zaszczuć jak Blidę.

Za kłamstwa i pomówienia,
      Prawdę, mgłą sztuczną okrytą
      Za skłócanie rodaków
      Za IV Rzeczpospolitą.

Za „Tusk ma krew na rękach”,
      A memu Bratu Chwała!
      Za wrzaski nad trumnami
      I nogę generała!

Za propagandę, która nie łączy, ale dzieli.
      Za żądania pomników z kieszeni obywateli!

Za marsze z pochodniami,
      Jazdę ‘po trupach do celu”,
      Za negowanie wyborów
      I PROFANACJĘ WAWELU!!!!

Dziś w duszy mej zakamarkach
      Odkrywam decyzji sedno:
      Nie chce powrotu PiS-u,
      Bo nie jest mi wszystko jedno!
      • topiramax Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 27.09.11, 19:22
        Trafne,
        Ja tylko uczciwie od siebie : "Nie PISowi" nie dlatego, że kocham Ojczyznę - ja jej całkiem nie poznaję od jakiegoś czasu. Ale to "nie" jest....dla moich bliskich, dla mnie samej, dla ludzi których kocham...
    • stanczyk-5 Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 26.09.11, 12:16
      video.google.pl/videoplay?docid=-3933870709331196363#

;)
      Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
    • kubazalny Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 26.09.11, 13:35
      Polecam serwis kandydacidosejmu.pl/
      Znajdziesz tam zarówno profile kandydatów, jak i rzetelne opinie wyborców.
    • polish_lancer proste - poniżej instrukcja 26.09.11, 16:56
      1. Jeśli jesteś katolikiem poważnie traktującym zasady swojej wiary - na Prawicę Jurka.
      2. Jeśli masz dość systemu niewolniczego, w którym musisz obecnie żyć - na Nową Prawicę Korwina.
      3. Jeśli dobrze ci w roli niewolnika pilnowanego i eksploatowanego przez państwo - na Palikota (jeśli jesteś antyklerykałem) lub PJN.
      A jeśli w dodatku do opcji 3. lubisz być przez swoich panów oszukiwany na każdym kroku - na PO, PiS, SLD lub PSL.
      • bj32 Re: proste - poniżej instrukcja 26.09.11, 17:23
        Genialne!
        Ad 2 - tylko dla kobiet!
        Jeśli chcesz wrócić do systemu niewolniczego sprzed emancypacji - na Korwina [nie jestem ortodoksyjną feministką]
        Ad 3
        Palikot bez wątpienia uczyni z ciebie* niewolnika, jak czyni z członków swojego ugrupowania.

*) - "ciebie", bowiem do ogółu, nie personalnie, stąd mała litera.
        • polish_lancer Re: proste - poniżej instrukcja 26.09.11, 17:46
          bj32 napisała:

> Genialne!
          > Ad 2 - tylko dla kobiet!
          > Jeśli chcesz wrócić do systemu niewolniczego sprzed emancypacji - na Korwina [n
          > ie jestem ortodoksyjną feministką]

Proszę, pokaż mi, w którym miejscu programu lub statutu KNP domaga się odebrania kobietom praw wyborczych.

> Ad 3
          > Palikot bez wątpienia uczyni z ciebie* niewolnika, jak czyni z członków swojego
          > ugrupowania.
          >
          > *) - "ciebie", bowiem do ogółu, nie personalnie, stąd mała litera.

Palikot opowiada się za utrzymaniem, a nawet wzmocnieniem "roli opiekuńczej" państwa. Dla mnie to równoznaczne z niewolnictwem. Mądry właściciel niewolników też się nimi "opiekował" - tak samo jak rolnik/hodowca o swój żywy inwentarz.
    • przyjacielameryki Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 27.09.11, 18:36
      A dlaczego na PIS???? Czy jest chociażby jeden istotny argument żeby na PIS? Co takiego ma PIS żeby na niego głosować?
      Szukam, szukam . . . . . . . . . . i nic nie znajduję!!!!
      • topiramax Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 27.09.11, 19:26
        przyjacielameryki napisał:

> A dlaczego na PIS???? Czy jest chociażby jeden istotny argument żeby na PIS? Co
        > takiego ma PIS żeby na niego głosować?
        > Szukam, szukam . . . . . . . . . . i nic nie znajduję!!!!

BINGO!!!!! A my tu sobie "głowę" zawracamy....
        • graziowawiar Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 27.09.11, 20:38
          Tylko wtedy nadal premierem będzie geniusz Tusk...
          • polish_lancer Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 27.09.11, 22:39
            wybierz stąd
            forum.gazeta.pl/forum/w,1202,129108246,129213167,proste_ponizej_instrukcja.html
            opcje 1-3 (ideologicznie tak różne, że chyba znajdziesz coś dla siebie).
            Kiedy PO i PiS razem dostaną poniżej 50%, to może żaden z ich "geniuszy" nie będzie premierem...

graziowawiar napisał:

> Tylko wtedy nadal premierem będzie geniusz Tusk...
          • przyjacielameryki Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 28.09.11, 10:31
            graziowawiar napisał:

> Tylko wtedy nadal premierem będzie geniusz Tusk...

Geniuszem nie jest ale jest normalny a to w naszych warunkach duży sukces. Czy to takie trudne zauważyć różnice pomiędzy zwyczajnym, wysportowanym i normalnym Tuskiem a zakompleksionym, nikomu nie ufającym, odpychającym od siebie najlepszych ludzi w PIS, siejącym nienawiść i bojkotującym państwo polskie Kaczyńskim??
            Czy to naprawdę takie trudne?
            • graziowawiar Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 04.10.11, 10:06
              Ale masz kompleksy...
    • desrenia Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 03.10.11, 22:45
      Ja nie glosuje na PiS, bo są obłudni.
      Kaczyński zarzuca Tuskowi jazdę Tuskobusem, a sam wozi się luksusowymi samochodami. Pełno jest przykładów na to w sieci (choćby jakzyc.pl)
      Poza tym sądzę, że partia Kaczyńskiego już miała szansę rządzić i dość szybko Polacy zobaczyli, jak ich rządzenie wygląda. Ja nie chcę powtórki z rozrywki.
      • graziowawiar Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 04.10.11, 10:09
        Nie głosujesz na PiS..
        Błądzenie jest rzeczą ludzką...
        • przyjacielameryki Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 04.10.11, 14:05
          graziowawiar napisał:

> Nie głosujesz na PiS..
          > Błądzenie jest rzeczą ludzką...

Cha, cha! A Ty głosujesz na PIS i Kaczyńskiego??? Głosujesz na człowieka który boi się spotkań z ludzmi, który boi się debaty z Tuskiem??? A dlaczego tak boi się tej debaty??? Angielski dziennikarz powiedział, że w Wlk. Brytanii kandydat który bał by się wziąć udział w debacie od razu byłby skasowany przez wyborców jako osoba niekompetentna i niewiarygodna. W Polsce to dla wielu bez znaczenia.
          Potwierdza się, że wyborcy PIS-u to ciemnogród, ludzie ze słabym wykształceniem, kompletnie nie umiejący dokonywać racjonalnych i rzeczowych wyborów. Głosują tak bo tak głosują. Żenada!
          • graziowawiar Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 04.10.11, 16:15
            Same wyzwiska...
            To lubię....
            Ty jesteś za to inteligentny jak Lis wczoraj...
            • desrenia Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 04.10.11, 23:30
              Nie chcę powrotu takich czasów: youtube.com/watch?v=d6KljXk6qig
              Kaczyński już miał okazję rządzić. Sprzyjał mu prezydent, mógł wiele zmienić. Pamiętam, jak to się skończyło, niestety. Wybacz, ale ja wolę Polskę w budowie niż Polskę podsłuchów
              • net.kielonek Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 04.10.11, 23:56
                Gorsze od czasów kaczyńskiego były jedynie czasy okupacji i PRL.
                Wódki w towarzystwie prezesa bym się nie napił.
                Fuj!
                • czuk1 Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 05.10.11, 08:21

Przecież to odlew kacyka - sekretarza partii z czasów PRL.
                  Ludzie ?! Skąd bierze się (podobno bo w to nie wierzę) 31-%owe
                  poparcie dla PiS kierowanego przez tak ułomnego przywódcę ?
                  Przyssał się facet do ważnych społecznie haseł i na tym
                  chce dojść ponownie do władzy ? Są pytania .... dlaczego
                  nie potrafił rządzić przez jedną kadencję, dlaczego podzielił
                  Polaków, dlaczego nieodpowiedzialnie funduje nam
                  swoje błędne widzenie sytuacji Polski i Polaków
                  a także paranoiczną wizję przyszłej Polski ?
                  Na taką "bezsiłę" polityczną mamy głosować.
                  Całe szczęście, że naród nie dał się ogłupić
                  i demokratyczna większość po raz kolejny
                  powie NIE tym kacykom.
                  Jest jeszcze ciągłe pytanie _
                  Kiedy naród wyłoni nową siłę polityczną
                  która zacznie zmieniać, modernizować Polskę.
                  Przecież PO i PSL tego nie ma zamiaru robić.
                  • graziowawiar Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 05.10.11, 09:35
                    Naprawdę wierzycie w te bajki...
                    "Judaszowych srebrników brzęk..."

'
                    • przyjacielameryki Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 05.10.11, 10:39
                      graziowawiar napisał:

> Naprawdę wierzycie w te bajki...
                      > "Judaszowych srebrników brzęk..."

No nie, wierzymy w to co widzimy. Np. w to, że J.Kaczyński za wszelką cenę chce zniszczyć bardzo dobre stosunki polsko-niemiecki wypracowane przez Tuska.
                      Znowu straszy Niemcami, znowu mówi że coś wie o A.Merkel ale nie powie. Boże, przecież to paranoik, wyjątkowy szkodnik. To już nie jest tylko kompromitowanie i ośmieszanie Polski, to działanie antypaństwowe. Kto i dlaczego chce głosować na tego szkodnika i paranoika??
                      Demokracja to jednak trudna dziedzina.

>
                      >
                      >
                      >
                      >
                      >
                      >
                      >
                      >
                      >
                      > '
                      • nehsa Re: Na kogo głosować? 05.10.11, 11:43
                        Demokracja, to taki porządek prawny, o którym nikt z Was, w tym, wszyscy dziennikarze, także osoby zatrudnione w Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka, czy w Fundacji Batorego, nie mówiąc o reszcie parlamentarnych darmozjadów, NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA.

Ale skoro Wam się nieźle żyje w tej "polskiej demokracji", nie będę Wam powtarzał, na czym polega DEMOKRACJA, tylko odpowiem na pytanie: Na kogo, i dlaczego głosować?

Elity, są takiej jakości, jaką ma społeczeństwo, które je wygenerowało.
                        Społeczeństwo polskie jest ciemne, to i takie mamy elity, te, polityczne.

Zatem wybieramy, spośród ciemniaków.
                        "Jak komuś we łbie woda pluska.
                        Głosuje na Tuska.
                        A jak we łbie, tylko dno garnka.
                        To głosuje na Jarka."

W 1981 roku, polskie społeczeństwo, w spontanicznym obronnym odruchu, powołało Ruch Społeczny "SOLIDARNOŚĆ". I do 1989 roku, polscy robole, biedni i pogardzani, byli gospodarzami w POLSCE, bo byli współwłaścicielami narodowego majątku.
                        W ostatnim dwudziestoleciu, w następstwie bandycko-złodziejskiej polityki prywatyzacyjnej, polskie społeczeństwo zostało sprzedane na wolnym rynku, jako niewolna siła robocza,
                        którą byle szmaciarz z forsą, może szantażować i traktować, gorzej, niż traktuje się bydło.

Czy ktokolwiek z polskich polityków rozumie pojęcie sprawiedliwości, i w swoim działaniu kieruje się sprawiedliwością?

Nikogo takiego nie było, i nie ma w polskiej polityce. Zatem WYBORY, to hucpa dla gawiedzi.
                        Ale jest, jak jest.
                        Dlatego, skoro Janusz PALIKOT oświadczył i powtórzył, że jego zadaniem jest wprowadzenie Ruchu Poparcia Palikota do Sejmu, i wpływ na powołanie rządu złożonego z fachowców spoza Ruchu Palikota, co oznacza większą niezależność rządu, bo fachowców trzeba do rządu doprosić, ikwidację kolesiostwa, i rezygnację z rządowego koryta, to zagłosuje na Jego RUCH.

A nie, na dyszącego kamuflowaną nachalnym PR-em, nienawiścią Tuska i jego przydupasów, czy na wykastrowanego z intencji i potencji kompromisu, politycznego eunucha Kaczora.
                        SLD, to kandydat na spolegliwego parobka "PRZEWODNIEJ SIŁY POLITYCZNEJ", tak samo jak rodzinno-kumoterska "partyja pawlaków i kargulów".
                        "Skoro nepotyzm celem!
                        Głosuj za PeeSeL-em"

Nawet, gdyby 100% posłów z Ruchu Palikota, było osobami niepełnosprawnymi intelektualnie, zasługują te osoby na większe poparcie, niż 560 przeżartych prostactwem przebierańców, typu Niesiołowski - w moim przekonaniu, pierwszy cham RP.
    • zegmarek Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 05.10.11, 11:11
      Oto mam kolejny rok wyborczy .
      Dawno już minęło moja euforia kiedy otrzymawszy pierwszy dowód osobisty z dumą osoby dorosłej wrzuciłem do urny swój głos. Oczywiście oddałem swój głos bez skreśleń zgodnie z instrukcją FJN.

Od tamtej pamiętnej chwili mija właśnie 41 lat. Obecnie jestem rzekomo we własnym domu i dlatego od dwudziestu paru lat głosuję na wybranego podobno przez siebie polityka.
      A potem przez kolejne kadencje oglądam te same twarze FJN , różnica jest tylko taka , że teraz mają oni różne sztandary . Zresztą te też zmieniają co jakiś czas by naród widział, że ma demokrację. I tak najpierw dumnie powiewały sztandary Socjaldemokracji ( nie mylić z PZPR ) , Unii Wolności , Porozumienie Centrum i.t.p i.t.p.
      Teraz mamy PiS , PO, SLD i tylko PSL nie zmienia nazwy zapewne dlatego by nikt nie pomylił się w wyborze zawodowego koalicjanta.

Tylko dziennikarze jakby nie wiele się zmienili . Dalej piszą te same banały o patriotycznym obowiązku głosowania. Dzięki czemu mamy wpływ …………… pytanie na co ?
      Oczywiście mamy możliwość wybory . Swoim głosem damy szansę by te lub inne sztandary po wyborach obsadziły urzędy kolesiami partyjnymi a biura poselskie rodziną . Wszystko w ramach walki o tańsze państwo .
      I tak oto w ramach swoistej demokracji za poparciem 40 % społeczeństwa na zdrowej tkance organizmu rośnie rakowa narośl polityczno - urzędnicza .

Z tego właśnie powodu nurtują mnie wątpliwości , czy tak naprawdę na wybory nie powinny udawać się tylko rodziny kandydatów, urzędników oraz polityków. Przecież tak naprawdę to tylko oni odnoszą korzyść z festyny pod nazwą wybory. Dla gawiedzi pozostają tylko hasła wyborcze . Hasła tak głupie i nierealne , że dla ich spełnienia trzeba by zapewne obrobić unijny budżet i dorzucić to co jeszcze pozostało Amerykanom.
      A „ głupi demos , jako to powiedział jeden z naszych politycznych tuzów i tak to kupi „
      Kolejne wybory za klika dni siedzę w domu i zastanawiam się po raz kolejny na kogo oddać swój cenny głos. Jak każdy rozsądny chciałbym by w kraju panowało prawo i sprawiedliwość. Nie mogę jednak na PiS oddać głosu bo przez kolejne cztery lata musiałbym oglądać reportaże Macierewicza z „ zamachu „ w Smoleńsku gdzie poległ „ wybitny mąż stanu „ który niczym Rejtan własną piersią chciał zasłonić RP przed piątym rozbiorem w wykonaniu TUSKA , MERKEL i PUTINA.

PO to wybór między gorszym a trochę lepszym . Podobno dzięki nim jesteśmy zieloną wyspą. No cóż nie trudno być zielona wyspą kiedy polski robol pracuje po 12 – 16 godzin na dobę a zarabia 1/3 tego co robotnik w tak zwanych krajach „rozwiniętych „
      Z tego właśnie powodu nie powstała w Polsce nadmierna bańka spekulacyjna. Polak może jedynie spekulować jak zapłacić bieżące rachunki.
      Ot i cała tajemnica sukcesu.

Mógłbym skreślić SLD ale ………….. Strach powiedzieć nie lubię gejów i lesbijek . Oczywiście nie chcę ich pozbawiać należnych praw obywatelskich czy utrudniać im życia ale też nie pragnę propagowania i preferencji. Po za tym lubię klarowne sytuacje . Chciałbym by lewica walczyła o prawa ludzi ich godne życie a nie jak za Gomułki i Bieruta walczyła z klerem. Chociaż jako ateista nie lubię tych antychrystów w czarnych sukienkach .

Pozostawał by PSL , jednak ziemię mam tylko w doniczkach , nie lubię Kasy Rolniczego Ubezpieczenia a z OSP mam tylko tyle wspólnego , że sikam by ugasić ognisko.

Obecnie na politycznym horyzoncie pokazała się nowa stara twarz . Janusz Palikot . To taki sztandar kalejdoskop . Trochę z SLD , trochę z PO czyli ni pies ni wydra. Jednak z drugiej strony to jedyny polityk co w życiu coś dokonał . Potrafił też zachować się godnie oddając mandat poselski. Inne nasze tuzy mają dupy zawsze mocno przyspawane do fotela.
      Ta nowa partia ma jeszcze jedna zaletę może stworzyć koalicję . Wówczas bez płciowy Pawlak wraz ze swoją kompanią będą zmuszeni opuścić ciepłe posadki.
      A to już jest gwarancja na tańsze państwo.

A może po prostu PO pięćdziesiątce zdać sobie sprawę , że politycy potrzebują nas tylko na czas wyborów. Może po prostu dziewiątego należy wziąć wędkę i iść na ryby.
      Mogę mieć tylko nadzieję , że kiedyś młodsze pokolenie będzie wybierało nie listę a konkretnego człowieka , któremu zawsze będzie mogło po wyborach pokazać żółtą kartkę.
      A podstawą wyboru będzie kompetencja a nie status wdowy.
      Poleć znajomemu
      • przyjacielameryki Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 05.10.11, 11:37
        Zegmarek, lepsi starzy ale pewni i w miarę kompetentni a nie zbieranina Palikota często z wyrokami. Sejm to miejsce tworzenia prawa a nie miejsce hepeningów i już raz znależli się podobni ludzie w Sejmie - z Samoobrony Leppera. I co zdziałali dla polskiej wsi?? Ano zupełnie nic. Palikot i jego zbieranina nie nadaje się do tworzenia prawa a jak Palikot lubi hepeningi niech założy kabaret bo tylko do tego się nadaje. Ale nie w Sejmie!!
    • adigyrb Re: Na kogo głosować i dlaczego nie na PiS? 07.10.11, 10:23
      Premier Tusk krytykuje redaktora Lisa za debatę z Kaczyńskim www.youtube.com/watch?v=4VXAhH2y1X4&feature=feedlik
    • erka-4 miałeś chamie złoty róg 07.10.11, 14:15
      Głosować jak serce podpowiada a rozum o poradę poprosić należy abyś w poniedziałkowy poranek nie usłyszał pieśni o chamie,który złoty róg utracił a sznur mu pozostał jedynie po to aby się na nim .....?
      • eurytka Re: miałeś chamie złoty róg 07.10.11, 21:16
        Niech PO dokończy dzieło, które zaczęło.
        Zrobiło długi, niech nie zwala na drugich.
        Niech za robotę się biorą, zanim nas rozbiorą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka