Dodaj do ulubionych

antydemokratyczna psychoza władzy

03.10.11, 10:26
Amok. Wałęsa starszy wojną domową. Kuba Wojewódzki od pieskich odchodów drży jak osika ze strachu na okładce "wprost". Straszy Sikorski. Straszy Tusk i Rostowski. Okazuje sie, ze boi sie nijaki Karolak a wraz z nim więcej niz polowa celebrytów. Jasny gwint... to jakas psychoza! Co za strachliwe towarzycho złapało sie za stery naszego kraju.

Czego oni sie tak boją? Odpowiedzialności za to czego nie zrobili przez 4 lata? Odpowiedzielności za zadłużenie nas po limity ostroznościowe?...
Obserwuj wątek
    • woda_woda Jedna uwaga. 03.10.11, 10:30
      > Wałęsa starszy wojną domową. Kuba Wojewódzki od pieskich odchodów

To nie Wojewódzki jest "od pieskich odchodów", tylko właściciele psów nie sprzątający po nich ich odchodów.
      • kontestatorbg Re: Jedna uwaga. 03.10.11, 10:35
        Odpowiadam. Niczego się nie boją. Po prostu nie lubią grupy osób o pewnych poglądach i wykorzystujac swoją pozycję w mediach i "autorytet" wobec średnio rozgarniętych osób, wmówiły im że PiS to zagrożenie dla Polski. I te osoby niczym pelikany to łyknęły nie uruchamiając przy tym elementarnej logiki. Zresztą działa to w obie strony bo PiS też straszy inną grupę wyborcow "strasznym Tuskiem" i tym ze niby sprzeda Polskę.

I stwierdzam to z olbrzymią przykrościa ponad połowa jednego i drugiego elektoratu takie wrzutki łapie i bierze je na powaznie głosujac na "mniejsze zło" i siejąc panikę czy to w internecie czy na pochodach "miesiecznicowych"
        • wkkr Ja nie lubię Jarka Kaczyńskiego oraz jego dworu 03.10.11, 10:42
          uważam że środowisko to stanowi realne zagrożenie dla demokracji.
          Ludzie ci są przekonani o tym że mają do spełnienia misję dziejową.
          By tego dokonać gotowi są działać wbrew woli obywateli RP.
          W gruncie rzeczy środowisko PiS niewiele rózni od bolszewików sprzed rewolucji.
          • woda_woda Re: Ja nie lubię Jarka Kaczyńskiego oraz jego dwo 03.10.11, 10:45
            wkkr napisał:

> W gruncie rzeczy środowisko PiS niewiele rózni od bolszewików sprzed rewolucji.

O, to to.
            Od dawna to piszę.
    • zbigniews1934 Re: antydemokratyczna psychoza władzy i strachliwi 03.10.11, 10:33
      celebryci,lizusy oraz oszołomy.Wszelkiej masci hołota strasznie sie wystraszyła ze wybory wygra PIS i dla nich moze skonczyc sie bezkarnosc i duza KASA.
    • wkkr Tak, bedzie wojna 03.10.11, 10:35
      jeśli PiS spróbuje wprowadzić dyktaturę.
    • pav2 Re: antydemokratyczna psychoza władzy 03.10.11, 10:41
      Oni pamiętają IV RP.
      • wkkr Tak, 2 lata rzadów PIS 03.10.11, 10:43
        to traumatyczne doświadczenie.
      • kontestatorbg Re: antydemokratyczna psychoza władzy 03.10.11, 10:43
        No dobrze to przypomnij mi cot akiego strasznego za "IV RP" cię osobiście dotknęło. Tylko Ciebie jako obywatela.
        • pav2 Re: antydemokratyczna psychoza władzy 03.10.11, 13:08
          Mnie osobiście dotknął powrót do atmosfery, retoryki i otoczenia z czasów zaplutych karłów reakcji stojących z bronią u nagi. Znowu opluwano, aresztowano, przesłuchiwano moje autorytety i moich bohaterów. Znowu wmawiano m, że demokracja, wolność to wymysły zgniłego Zachodu. Znowu jeden człowiek narzucał całemu narodowi swoją wizję świata. Znowu kult jednostki zawładnął umysłami Polaków. Znowu burzliwe oklaski, znowu niekończące się owację, pomniki, nazywanie ulic, skwerów, niezliczona ochrona, czarne limuzyny, apologia geniuszu wodza. Znowu szukanie wrogów zewnętrznych i wewnętrznych. Znowu wiersze, pieśni na cześć Genialnego i jego brata. Znowu przestałem być godnym Polakiem, a stałem się wrogiem i zdrajcą. Powrócił koszmar dawnych, już częściowo zapomnianych czasów.
          • sawa.com Re: antydemokratyczna psychoza władzy 03.10.11, 17:10
            pav2 napisał:

> Mnie osobiście dotknął powrót do atmosfery, retoryki i otoczenia z czasów zaplu
            > tych karłów reakcji stojących z bronią u nagi. Znowu opluwano, aresztowano, prz
            > esłuchiwano moje autorytety i moich bohaterów. Znowu wmawiano m, że demokracja,
            > wolność to wymysły zgniłego Zachodu. Znowu jeden człowiek narzucał całemu naro
            > dowi swoją wizję świata. Znowu kult jednostki zawładnął umysłami Polaków. Znowu
            > burzliwe oklaski, znowu niekończące się owację, pomniki, nazywanie ulic, skwer
            > ów, niezliczona ochrona, czarne limuzyny, apologia geniuszu wodza. Znowu szukan
            > ie wrogów zewnętrznych i wewnętrznych. Znowu wiersze, pieśni na cześć Genialneg
            > o i jego brata. Znowu przestałem być godnym Polakiem, a stałem się wrogiem i zd
            > rajcą. Powrócił koszmar dawnych, już częściowo zapomnianych czasów.

Żartujesz pisząc taki tekst. Jakież to drogie twemu sercu autorytety aresztowałwraży reżim? Jakie wiersze? Jakie pieśni? Konkrety proszę!
    • fiu-bzdziu2010 Re: antydemokratyczna psychoza władzy 03.10.11, 10:43
      sawa.com napisała:
      >
      > Czego oni sie tak boją? Odpowiedzialności za to czego nie zrobili przez 4 lata?
      > Odpowiedzielności za zadłużenie nas po limity ostroznościowe?...

a niby czego mają się bać??? Antoniego od Mgły i pana Zero od Gwoździa??? Nie chcą powtórki z rozrywki w wykonaniu tych panów
    • aniechto.only Re: antydemokratyczna psychoza władzy- to brzmi 03.10.11, 10:51
      jak diagnoza postawiona Kaczyńskiemu .
      • jon_ze_wsi A kiedy Kaczyński nie uszanował demokracji? 03.10.11, 11:12
        Buty czyścić Kaczyńskiemu możecie.
    • ave.duce antydemokratyczna psychoza władzy Jarosława K. 03.10.11, 11:09
      Wystarczyło lata temu posłuchać na jego "odczytów", np. w Fundacji Batorego, żeby wiedzieć, kto zacz i co mu się roi w chorej od urodzenia główce.
    • jon_ze_wsi "Miała być demokracja, a tu kazdy mówi co chce" 03.10.11, 11:11
      Klasyka wałęsowska.
    • passu Re: antydemokratyczna psychoza władzy 03.10.11, 11:12
      Zdrajcy też się boją, ale oni akurat mają powód: wybory.wp.pl/title,Boje-sie-dobrego-wyniku-PiS,wid,13854398,wiadomosc.html
    • sawa.com strachy na lachy... 03.10.11, 11:56
      Źródło owej psychozy strachu bardzo dobrze wyjasnia na swoim blogu Piotr Skwieciński. blog.rp.pl/skwiecinski/2011/10/01/naprawde-nie-rozumiecie/

Zwykły obywatel nie ma co sie bać PiSu. Boi sie establishment i to okreslonej proweniencji o swoje synekury, apanaże i odpowiedzialnosci za to co schrzanili...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: strachy na lachy... 03.10.11, 13:03
        Kataryna nie powinna bać się Palikota a mimo to dzisiaj na gazeta.pl uległa jakieś dziwnej psychozie strachu. Może Skwieciński jutro weźmie jej psychozę na warsztat??
    • kolumbowicz [...] 03.10.11, 13:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • moc-z-nami boja sie, ze audyt pokaze iz wszystko rozkradli? 03.10.11, 13:08
      • douglasmclloyd Zostało coś do ukradnięcia? 03.10.11, 17:14
        Od 20 lat słyszę, że Balcerowicz wszystko ukradł, albo sprzedał.
    • douglasmclloyd Strach jest antydemokratyczny? 03.10.11, 17:13
      Mogłabyś napisać coś więcej na ten temat?
    • dupetek PiSdzięta nie gorsze! 03.10.11, 17:19
      Ciągle straszą Tuskiem i Palikotem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka