Dodaj do ulubionych

Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicza?

04.10.11, 09:04
Wątpię. On tylko jest cwany gdy wokół ma Żakowskich, Olejników i Lisów mających w szufladach teksty o jego zwycięstwie na długo przed debatą. W jego pojęciu nazywa się to "solo". Widać na swoim podwórku zawsze na takie solo przychodził z bandą kolesiów mówiąc: "nie bądź tchórzem, przecież oni się nie zaangażują i będą tylko patrzyli."

A Kaczyński do Lisa przyszedł.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:06
      Myślę że skoro spotkał się z kibicami, nie obawiał by się RAZa. Zwłaszcza mając w zanadrzu jego bycie rolnikiem:P
      • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:10
        W otoczeniu dziesiątak BOR-owików. Kolejne spektakularne "solo" pana premiera?

A o KRUS-ie Ziemkiewicz powiedział sam. Jest też zwolennikiem jego likwidacji.
        • scoutek Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:13
          infomozg napisał:

> W otoczeniu dziesiątak BOR-owików. Kolejne spektakularne "solo" pana premiera?

a wczorajsze solo panaprezesa ilu ludzi liczyło? trzydziestu?
          • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:08
            W TVN? Żadnego. Przyszedł na wrogie mu terytorium, mając tylko ten oręż, że żaden Żakowski zwycięstwa Lisa nie ogłosi, bo to wywiad, nie debata.
        • humbak Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:16
          > W otoczeniu dziesiątak BOR-owików. Kolejne spektakularne "solo" pana premiera?
          >

A co to ma do rzeczy że z ochroną? Przecież rozmawiamy o dyskusji, nie ustawce, prawda?

> A o KRUS-ie Ziemkiewicz powiedział sam. Jest też zwolennikiem jego likwidacji.

Jest zwolennikiem likwidacji, ale korzysta, mimo że nie jest rolnikiem? Ładnie. Myślałem że konserwatyści są wrogami relatywizmu.
          • fractale Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:07
            Obowiązek ubezpieczenia społecznego muszę realizować jako rolnik”. „ostrzegł mnie teść, nawet w dalekiej przyszłości, jeśli się komuś ważnemu narażę, a przecież narażam się takowym zawodowo, może się u mnie zjawić kontrol z nakazem zapłacenia grzywny za uchylanie się i …. Teraz mi się tego KRUS-u czepiają, jak wszy kołnierza, kiedy już nie wiedzą, jak mnie ugryźć, to lecą aluzje do „farbowanego rolnika na hektarze piachu”. A to akurat tak, że nie ja kradnę, tylko mnie okradają, fakt, znacznie mniej niż tym co siedzą na etatach, ale przecież kradną” (…) Zlikwidować KRUS? …. Pierwszy jestem za, znowu wam, złodzieje, ucieknę, jak przedtem, i tyle z mojego zobaczycie, o.
          • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:10
            Chwileczkę. To w końcu kibole to hołota, czy mistrzowie retoryki, bo się już pogubiłem?

Ma hektary i nigdzie nie jest na etacie. Z czego ma korzystać? Ja też jestem przeciwnikiem Polski Tuska i Michnika, ale w niej żyję, bo nie mam wyjścia.
            • humbak Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:15
              > Chwileczkę. To w końcu kibole to hołota, czy mistrzowie retoryki, bo się już po
              > gubiłem?

Twoim zdaniem łatwo się dyskutuje z niechętną, dużą grupą ludzi?

> Ma hektary i nigdzie nie jest na etacie. Z czego ma korzystać? Ja też jestem pr
              > zeciwnikiem Polski Tuska i Michnika, ale w niej żyję, bo nie mam wyjścia.

Wiesz... skoro jest takim wrogiem tego rozwiązania, nie miałby problenmy z wyzbyciem się hektarów, które jak zgaduję, nie są źródłem jego utrzymania.
              • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:27
                > Twoim zdaniem łatwo się dyskutuje z niechętną, dużą grupą ludzi?

Jeśli są słabi intelektualnie, to tak.

> Wiesz... skoro jest takim wrogiem tego rozwiązania, nie miałby problenmy z wyzb
                > yciem się hektarów, które jak zgaduję, nie są źródłem jego utrzymania.

To co, ja jako wróg Tuska mam z Polski wyjechać? Co to za rozumowanie?
                • humbak Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:32
                  > Jeśli są słabi intelektualnie, to tak.

A brałeś kiedyś w czymś takim udział?

> To co, ja jako wróg Tuska mam z Polski wyjechać? Co to za rozumowanie?

Kompletnie nieadekwatne porównanie. Po co mu ta ziemia?
                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:40
                    > A brałeś kiedyś w czymś takim udział?

Nie raz. I czasem kończyło się bełkotem, ale nigdy nie wychodziłem z nawet takiej dyskusji jako przegrany.

> Kompletnie nieadekwatne porównanie. Po co mu ta ziemia?

Sam to tłumaczy. Mówi, że sobie założył, że nigdzie nie będzie na etacie, a te 10 ha w które się „wżenił”, to miejsce gdzie zawsze może wrócić gdyby się naraził władzy za bardzo. Dodam jeszcze, że sam nazywa siebie "fundamentalistą katolickim po rozwodzie - cerowaną dziewicą" gdybyś i to chciał mu zarzucić.
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:42
                      Czyli w latach 2005-2007 trzymał tę ziemię by w razie narażenia się władzy za bardzo mieć gdzie wrócić.
                      • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:57
                        Musisz jemu zaproponować by na czas rządów PiS ziemie sprzedawał, a na czas rządów PO kupował. Z tym, że wtedy z radością nazwiesz go tu idiotą.:)
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:00
                          Nazwę go wtedy niezależnym dziennikarzem
                          • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:06
                            Tylko po co? On się nawet sam tak nie nazywa, bo uczciwie i otwarcie twierdzi, że reprezentuje poglądy prawicowe.
                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:16
                              Może sobie tak twierdzić, ale niezależni obserwatorzy wiedzą że jest inaczej.
                              • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:25
                                Czyli jak? On twierdzi, że nie jest obiektywny, bo ma poglądy a oni twierdzą, że jest bo ich nie ma?
                                • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:33
                                  Dokładnie tak jest, przecież gdy narzeka się na usuwanie niezależnych obiektywnych dziennikarzy przez reżim Tuska to Ziemkiewicz jest jednym z głównych nazwisk wymienianych w tym kontekście.
                                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:20
                                    A kto tak narzeka?
                                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:22
                                      Np. posłowie PiS
                                      • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:29
                                        Najwyraźniej maja na myśli niezależnych od rządu. Wolno im.
                                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:42
                                          Niezależnych od rządu jest dużo więcej, np. redaktorzy GW.
                                          • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:45
                                            No, na takie stwierdzenie to ja mogę już tylko wybuchnąć gromkim śmiechem.
                                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:51
                                              A co? Są zależni od rządu?
                                              • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:56
                                                Finansowo, nie wiem, choć tego nie wykluczam, ale programowo z całą pewnością. Ostatnia sprawa podpalenia się desperata przed kancelarią premiera, która nie trafiła na okładkę GW i próby robienia z niego terrorysty dobitnie o tym świadczy.

Oczywiście nie świadczy dla ciebie. Ale dla ciebie zapewne nic by o tym nie świadczyło.
                                                • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:05
                                                  W twoim mniemaniu wszystko świadczy że GW jest zależna od rządu. Dlaczego sprawa podpalenia miałaby trafić na pierwszą stronę GW? Jest taki wymóg? I w jaki sposób świadczy to o programowej zależności GW od rządu?
                                                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:10
                                                    Owszem, wymóg by temat dnia na pierwszą stronę trafił. Jeśli nie trafia, wypada się zastanowić dlaczego. Lub stwierdzić, że "gazeta jest na pewno niezależna, więc ja myśleć nie muszę", jak to w tej chwili robisz.

A jak świadczy? Cóż, ten news najbardziej, mimo wszystko godziłby w Tuska, bo w tytule musiałoby być, że to przed jego kancelarią się podpalił. Dlatego na pierwszą stronę nie trafił.
                                                  • indeed4 GW jest liberalno - lewicowa. 04.10.11, 13:21
                                                    Wiesz, co to znaczy?
                                                  • infomozg Lewicowa, z pewnością. 04.10.11, 13:23
                                                    Liberalizmu w niej nie widziałem. Sporo neoliberalizmu, ale to jednak zupełnie cos innego.
                                                  • indeed4 GW jest lewicowa, PiS to narodowi konserwatyści 04.10.11, 14:21
                                                    a ludowo - konserwatywna Platforma coraz bardziej skręca w stronę centrolewicy.

Rozumiesz różnicę?
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:23
                                                    Widocznie uznano że nie był to temat dnia, na dalszych stronach była informacja? Jeśli była to znaczy że czytelnik GW mógł przeczytać o tym, że pod kancelarią Tuska podpalił się mężczyzna, co, jak piszesz, godziło w niego. Gorzej jeśli informacji w ogóle nie było, ale nie wiem czy była czy nie bo nie kupuję i nie czytam GW.
                                                    No i nadal nie wiem w jaki sposób obrazuje to programową zależność GW od rządu.
                                                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:27
                                                    A co ją przebiło? Michnik krzyczący, że nie ufa Kaczyńskiemu? Na dalszych stronach była, bo się tego pominąć milczeniem nie dało.

Jeśli chcesz dyskutować, to pokaż co tego dnia było ważniejszego i uzasadnij dlaczego właśnie to a nie płonący człowiek było na okładce GW, a nie stawiaj się w roli sędziego, który czegoś programowo "nie widzi".
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:44
                                                    Ja nie będę nic uzasadniał i wykazywał co było ważniejsze. Gdybym ja o tym decydował co jest na pierwszej stronie GW to mógłbyś mnie o uzasadnienie prosić. Widocznie w GW uznali że tekst Michnika jest ważniejszy. A to co ty teraz robisz można odebrać jako takie uczepienie się tematu próby samospalenia bo nie masz nic na poparcie tezy że dziennikarze GW są zależni od rządu.
                                                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 14:01
                                                    Ależ oczywiście, że nie będziesz niczego uzasadniał. Ty w ogóle rzadko cokolwiek uzasadniasz.
                                                    Zwykła dyskusja w schemacie:

teza -> argumenty-> antyteza->argumenty

jest ci najgłębiej obca.

Dla ciebie dyskusja ma schemat:

teza przeciwnika->moje pytanie->odpowiedź przeciwnika->moja niewiara i kolejne pytanie.

Sam siebie w ogóle zwalniasz formułowania jakichkolwiek tez i dowodzenia czegokolwiek. Ty jesteś tylko sędzią, który na końcu i tak powie: "ja nie wierzę" i uzna to za koronny argument. To wygodne, ale dyskusją tego nazwać się nie da.
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 14:33
                                                    Ale co ja mam ci w tym miejscu uzasadniać i dlaczego ja? Ja przedstawiam swoją tezę, że w GW uznano iż bardziej na pierwszą stronę nadaje się tekst Michnika. Informacja o próbie samospalenia zawarta została w dalszej części numeru, czytelnik GW nie został więc jej pozbawiony.
                                                    Ja postawiłem tezę że dziennikarze GW są niezależni względem rządu. Są niezależni gdyż piszą o tym co w rządzie jest w ich opinii złe, różnią się w wielu kwestiach gospodarczych, światopoglądowych od członków rządu. W mojej opinii nic nie wskazuje by dziennikarze GW byli zależni w jakiś sposób od rządu. Piszą to co myślą samodzielnie.
                                                    Poza tym to zawsze ty przyjmujesz pozę "ja wiem najlepiej" a gdy ktoś zada ci parę pytań to rzucasz jakieś wtręty o słonej soli bądź zarzucasz czepianie się słówek, nie umiesz uargumentować swoich tez, wszyscy natomiast mają paść przed nimi na kolana. Gdy poprzez pytania nie pojmujesz w czym rzecz to wtedy ja zaczynam stosować twoją metodę stawiania tez i nieargumentowania.
                                                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 14:45
                                                    Dobrze, przedstawiłeś tezę, że to uznano. Teraz ją obroń i przedstaw powody, dla których tekst Michnika był bardziej ważkim newsem niż to, co poruszyło całą Polskę (i nie zaprzeczaj, bo jako "z ostatniej chwili" pojawiło się właściwie na każdym portalu).

I to nie ja, ale ty przyjmujesz taką postawę. Stawiasz się w roli sędziego i wątpisz nie przedstawiając żadnego sensownego argumentu tylko pytania. Jeśli chcesz polemiki, obroń tezę, że Michnik był tego dnia ważniejszy od desperata, bo argument "tak uznano" ma wagę tylko wtedy gdy bezkrytycznie wierzysz w Gazetę Wyborczą.
                                                  • indeed4 Dobrze ty się aby czujesz, Michałku? 04.10.11, 15:15
                                                    Bo zdaje się twoja antymichnikowska mania prześladowcza po raz kolejny wchodzi w ostrą fazę.

Tu masz swoje ulubione pisemko

nczas.home.pl/category/wiadomosci/polska/

Proszę bardzo - znajdź mi teraz tutaj ładnie informację o nieszczęśniku, który się podpalił pod kancelarią premiera, w przeciwnym razie uznamy, że NCz jest pismem sprzyjającym PO.
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 15:28
                                                    Poruszyło całą Polskę, ale widać nie na tyle by we wszystkich gazetach była to wiadomość na pierwszą stronę.Na "z ostatniej chwili" zasługiwało, na pierwszą stronę już nie, tak się często dzieje. I zrozum że ja nie muszę udowadniać dlaczego w GW uznano że tekst Michnika był ważniejszy od tej informacji, to ewentualnie muszą zrobić ci którzy uznali o tym by dać go na pierwszą stronę. być może uznali że ważne jest by red. naczelny ich gazety przedstawił swoje stanowisko, nie wiem jakie jeszcze mogą być przyczyny. To że ja uznaję że takie było ich prawo nie oznacza że bezkrytycznie wierzę w GW.
                                                    I prawdą jest że to ty decydujesz o tym o co można pytać, w jaki sposób można z tobą rozmawiać, ustawiasz się w roli sędziego i nie potrafisz dyskutować.
                                                  • indeed4 Lektura obowiązkowa, Michasiu 04.10.11, 15:32
                                                    Mam nadzieję, że Szułdrzyński złagodzi przykre objawy twojego chorobliwego zafiksowania na GW i Michniku.

www.rp.pl/artykul/723022.html
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Lektura obowiązkowa, Michasiu 05.10.11, 08:06
                                                    Ło Jezusie! Rzepa robi z tego desperata spod kancelarii terrorystę!! Co za obrzydliwa kampania!! Zresztą rzepa o całym wydarzeniu na pewno napisała na pierwszej stronie.
                                                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 16:46
                                                    Ależ musisz. Są pewne reguły prowadzenia dzienników. Oczywiście nie są one pisane. Ale jedną z nich jest to, że na pierwszą stronę trafia wydarzenie najważniejsze. Oczywiście czasem te nagłówki są różne, bo faktycznie newsy mają wagę porównywalną. Ale czasami nie i tak było w tym wypadku. Nie założę się, że na okładce każdego dziennika w Polsce był ów człowiek, ale na tych ogólnopolskich owszem. Wyjątek stanowiła Gazeta Wyborcza. Ona dała inną pierwszą stronę. I tu powstaje pytanie, dlaczego tak uczyniła?
                                                    Oczywiście miała do tego prawo. Ja jej nie zamierzam tego zabraniać i nie mam takiej możliwości. Ale skoro taką decyzję podjęto musiał być jakiś powód. Ja twierdzę, że powodem była prorządowość Gazety Wyborczej. A jaki ty mi podasz powód?

Nie mam możliwości by ci czegokolwiek zabronić. Jeśli chcesz kontynuować w tym stylu, to proszę. Ale ja będę go nadal demaskował, bo dla mnie to nie dyskusja, ale przesłuchanie. Dodam też od siebie, że gdy ten styl porzucasz, stajesz się doskonałym rozmówcą i trudnym przeciwnikiem.
                                                  • indeed4 Michałku, słoneczko. 04.10.11, 16:57
                                                    Tłumaczy ci się to cierpliwie od kilku godzin jak krowie na rowie, ale mam wrażenie, że nadal nie dociera - ile jeszcze czasu musi minąć, żebyś zrozumiał, że medium lewicowo - liberalne nie ma żadnego interesu w tym, żeby włączać się w linię nagonki narodowej konserwy na bliższy mu centrolewicowy rząd?
                            • indeed4 Jest pewna różnica. 04.10.11, 11:17
                              Biorący udział w manifestacjach NOP, były rzecznik UPR Ziemkiewicz, reprezentuje poglądy skrajnie prawicowe.
                    • humbak Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:43
                      > Nie raz. I czasem kończyło się bełkotem, ale nigdy nie wychodziłem z nawet taki
                      > ej dyskusji jako przegrany.
                      >

Mówisz o własnym odczuciu? Weź pod uwagę że Tusk miał na uwadze postrzeganie przez obserwujacych... moża nawet przede wszystkim ich. Weź też pod uwagę że jako polityk pewnych rzeczy po prostu nie mógł powiedzieć.

> Sam to tłumaczy. Mówi, że sobie założył, że nigdzie nie będzie na etacie, a te
                      > 10 ha w które się „wżenił”, to miejsce gdzie zawsze może wrócić gdy
                      > by się naraził władzy za bardzo.

:) Taaaa...

Dodam jeszcze, że sam nazywa siebie "fundament
                      > alistą katolickim po rozwodzie - cerowaną dziewicą" gdybyś i to chciał mu zarz
                      > ucić.

Ale co konkretnie zarzucić bo nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem. Rozwód wziął? Jeśli tak to co mi do tego?
                      • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:00
                        > Mówisz o własnym odczuciu? Weź pod uwagę że Tusk miał na uwadze postrzeganie pr
                        > zez obserwujacych... moża nawet przede wszystkim ich. Weź też pod uwagę że jako
                        > polityk pewnych rzeczy po prostu nie mógł powiedzieć.

Też, ale przede wszystkim o zwerbalizowanych odczuciach obserwatorów. Dlatego uważam, że "wyjście na motłoch" niczym nie grozi. O ile to faktycznie motłoch.

> :) Taaaa...

Ta. Możesz sprawdzić.

> Ale co konkretnie zarzucić bo nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem. Rozwód
                        > wziął? Jeśli tak to co mi do tego?

Tak się tylko asekurowałem.:)
                        • humbak Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:06
                          > Też, ale przede wszystkim o zwerbalizowanych odczuciach obserwatorów. Dlatego u
                          > ważam, że "wyjście na motłoch" niczym nie grozi. O ile to faktycznie motłoch.

Nie wiem czy motłoch, to Ty użyłeś tego sformułowania:) Poza tym zastnawia mnie czemu zdaje Ci się że RAZ byłby tak trudnym kontrdyskutantem dla Tuska, zwłaszcza że ten będąc u władzy ma sporo więcej informacji od niego na temat funkcjonowania państwa i źródeł problemów które go dotykają.

> Ta. Możesz sprawdzić.
                          >

Póki co widzę że parawicowych i "prawicowych" czasopism w których RAZ może się produkować na rynku nie brakuje.
        • wujaszek_joe Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:17
          likwidacji przez wydojenie :)
          żałosny cwaniaczek opłacany przez Kaczyńskiego.
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:11
      Myślę, że by przyszedł. Ziemkiewiczowi troszkę spadłyby wojownicze papcie i panowie popitoliliby sobie o tym i o owym, byłoby miałko i bez konkretów.
      • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:12
        To czemu nie przyjdzie?
        • scoutek Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:15
          infomozg napisał:

> To czemu nie przyjdzie?

a został zaproszony czy ty sobie tu tak tworzysz?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:24
          A czemu go Ziemkiewicz nie zaprosi?
          • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:29
            A dokąd? Z telewizji go zdaje się wyrugowali. Swoją drogą w przeciwieństwie do Lisa, który za czasów "pisowskiego reżimu" miał program w TVP.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:41
              Skoro nie ma dokąd go zaprosić to po co zakładałeś ten wątek?
              • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:02
                Aby o takiej hipotetycznej sytuacji podyskutować. To zabronione?
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:17
                  Przez trzy lata rządów Tuska Ziemkiewicz miał swój program i Tuska nie zaprosił. Tak więc sytuacja nie jest taka do końca hipotetyczna.
                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:27
                    Nawet nie wiem czy tego nie zrobił. Ale coś mi się wydaje, że gdyby się okazało że zrobił, pierwszy byś go tu wyśmiewał, że ten prawicowy oszołom się ośmiesza zapraszając premiera na tak fatalny czas antenowy.
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:35
                      Dawno już zauważyłem, że masz problemy z wydawaniem ci się.
                      Gdyby Tuska zaprosił to nie pochwaliłby się tym tak jak ostatnio pochwalił się ojcem z PZPR?
                      • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:21
                        Nie wiem, ale widzę, że ty już wiesz.
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:24
                          Ja nie wiem, ja domniemywam.
                          • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:30
                            "Najwyraźniej masz problemy z domniemywaniem.";)
                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:48
                              Chyba nie, bo mam przesłanki by tak uważać odnośnie Ziemkiewicza.
                              • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:51
                                I tak oto doszliśmy do punku, w którym będziemy oceniać zasadność swoich przesłanek, będąc sędziami we własnych sprawach. Cholera, czasem się zastanawiam czy tobie aby za takie trywializowanie tematów nie płacą wierszówki. Jeśli tak, to płacą zdecydowanie za mało.
                                • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:52
                                  Nie da się trywializować trywialnych tematów.
                                  • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 12:57
                                    A tobie się jednak udaje. Chapeau bas.
                                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:05
                                      To nic nadzwyczajnego skoro wątek jest trywialny.
                                      • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:14
                                        Chyba nie aż tak, skoro poświęciłeś mu tyle uwagi.
                                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:23
                                          Ja lubię takie trywialne wątki.
                                          • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:28
                                            Bo trywialnie się zachowujesz.
                                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 13:44
                                              Nie. Bo są śmieszne i polegają na tym, że ich autor szuka dziury w całym.
    • scoutek Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:12
      infomozg napisał:

> Wątpię. On tylko jest cwany gdy wokół ma Żakowskich, Olejników i Lisów

sam wiesz, że pleciesz bzdury
      na spotkaniach w podróży tuskobusem nie pojawiają się starannie wyselekcjonowani zwolennicy PO, a normalni ludzie
      a za plecami nie stoi ani Lis, ani Żakowski, ani nawet Paradowska

a takich normalnych ludzi, poza samym Tuskiem, panprezes boi się najbardziej
      • zygfryddezgryz Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:20
        Masz racje za plecami Tuska nie stoją Żakowski, Wołek, Liz i Paradowska...oni stoją u jego boku....
      • ssierota Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:21
        > na spotkaniach w podróży tuskobusem nie pojawiają się starannie wyselekcjonowani
        > zwolennicy PO, a normalni ludzie
        > a za plecami nie stoi ani Lis, ani Żakowski, ani nawet Paradowska
        Poczytaj niezalezne relacje z wizyt Tuska! Ludzie stoja odgrodzeni tasmami/policjantamami. Do Tuska dopuszczani sa nieliczni. Ci odgrodzeni niekoniecznie sa zadowoleni. Kamery TVN nie pokazuja tego co dzieje sie wokół...
        Do Tuskobusa nie wpuszczani sa wszyscy dziennikarze, TYLKO wybrani!
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:28
          A jakież to są niezależne relacje? Dlaczego nazywasz je niezależnymi?
          • indeed4 Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:34
            To są te przeprowadzane przez niezależnych reporterów z portalu niezalezna.pl
            • wujaszek_joe Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:36
              portalu zależnego od Kaczyńskiego, należałoby dodać
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:38
                Red. naczelny niezależnego portalu niezalezna.pl jest zawsze obecny na wieczorze wyborczym PiS lub kandydata PiS i zawsze niezależnie relacjonuje to wydarzenie.
                • indeed4 Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:53
                  > Red. naczelny niezależnego portalu niezalezna.pl jest zawsze obecny na wieczorze wyborczym PiS lub kandydata PiS i zawsze niezależnie relacjonuje to wydarzenie.

niezależnego kandydata PiS - Święczkowski, kolega Joasi Lichockiej Mario Kamiński, agent Tomek
          • ssierota Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:43
            > A jakież to są niezależne relacje? Dlaczego nazywasz je niezależnymi?
            Moze zdefiniuje przez zaprzeczenie: pisząc o mediach zaleznych mysle o mediach jawnie sprzyjajacych aktualnemu rzadowi, m.in. TVN, TVN24, Gazeta Wyborcza, gazeta.pl, POLITYKA, TOK FM, Wprost.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:48
              Czyli postąpiłeś najgłupiej jak to było możliwe.
              • wujaszek_joe Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:52
                jeżeli coś jest zależne od PISu, to musi znaczyć, że jest zależne od rządu :)
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:54
                  A popieranie rządu polega na tym, że w wymienionych mediach rządu wcale się nie popiera. Atakuje się PiS, ale nie oznacza to że popiera się rząd.
                • wujaszek_joe Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:56
                  brakło mi jednego nie
                  jeżeli coś NIE jest zależne od PISu, to musi znaczyć, że jest zależne od rządu
              • ssierota Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:53
                > Czyli postąpiłeś najgłupiej jak to było możliwe.
                Twoja wypowiedź jest merytoryczna do kości... Dziękuję ze konstruktywną krytykę, kajam się o 3 pokolenia do tyłu...
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 09:58
                  Moja wypowiedź jest na poziomie twojej wypowiedzi. W twojej wypowiedzi było zero merytoryki.
                  • indeed4 Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:14
                    znów kolejny, potężny atak wiadomych środowisk na patriotów z PiS, wstydź się - pamiętaj, że co wolno wojewodzie, to nie tobie ... narodzie :-)
            • indeed4 Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:01
              Tak- to są te media sprzyjające rządowi i ohydnie atakujące PiS, do których bijąc się piętami w tyłek latają całym stadem prezes i posłowie PiS.

"Męcz mnie, ach dręcz mnie" jęczą posłowie PiS stojąc w ogromniastej kolejce do studia TVN24.
              • indeed4 Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:26
                Błaszczak ponoć kiedyś usiłował wnieść do studia TVN różowe futrzane kajdanki.
      • infomozg Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:15
        Jasne, jasne. A jak się jeden paprykarz cudem przez kordon przedrze to jest wielka historia.
        • polskawbudowie Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:22
          Wystarczy paprykarz a Tusk jest w szoku i traci język. U Ziemkiewicza umarłby. Dlatego nigdy się na to nie odważy.
          • cics To takie proste .... 04.10.11, 10:27
            Wystarczy, żeby Ziemkiewicz publicznie zaprosił premiera na rozmowę przed kamerami. Wtedy dowiedzielibyśmy się , czy premier przyjdzie czy też nie. Jak rozumiem warunek wstępny (zaproszenie) nie został spełniony , czyli nie ma o czym dyskutować.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:26
          Historia nie jest wielka, ale spece od PRu w PiSie postanowili faceta wycisnąć i zrobili z tego wielką historię.
        • baabeczka Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 10:27
          Wazne,ze zaden Rydzyk nie musi stac za,czy obok pana prezesa,
          wystarczy,ze stoi na ambonie i przemawia do prawdziwych polakow,
          a w tv trwam siedza pisowcy z Kepom,Blaszczakiem,Sasinem i innym Duda itd na czele i
          mowia o jednej i wlasciwej racji,
          tak bylo np wczoraj
          zmilcze juz te wszystkie sakiewiczopodobne media ...
          natomiast Lis wczoraj zupelnie nieprzygotowany, szkoda.
    • titerlitury Postawmy problem inaczej: czy Ziemkiewicz zaprosił 04.10.11, 10:23
      by Tuska - śmiem wątpić: Ziemkiewicz nie znosi bystrzejszych i bardziej błyskotliwych od siebie :)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Postawmy problem inaczej: czy Ziemkiewicz zap 04.10.11, 10:28
        Ziemkiewicz to po prostu hipokryta, niby to boleje nad kulturą Palikota względem kobiet a sam pisze o włosach łonowych między zębami żony Orlińskiego.
    • lionold Re:Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicza? 04.10.11, 10:34
      PREMIER Tusk ma takie samo wybierać sobie rozmówców jak Ziemniakiewicz -nomen omen. Kartoflakiewicz niech sobie wybiera na interlokutorów: Warzechę, Zarembę, panny Karnowskie, może jeszcze Bruździńskiego, Płaszczaka, Hooyfmanna, PiS_cyliusza, Jakubicką, etc - to jego poziom. Pan Tusk to jednak za wysokie progi!
    • wkkr Musiał by pełzać n/t 04.10.11, 10:39
    • mike.recz Gdyby Tusk był w opozycji a Ziemniak miał swój 04.10.11, 10:47
      program to pewnie by poszedł.

W czasie gdy Tusk rządził rozmawiał z Lisickim, Zdortem, Zarembą i Karnowskimi na łamach
      Rzepy, Dziennika i Polska The Times albo antenie Polskiego Radia.

Wykaz jest przecież tu:
      www.premier.gov.pl/premier/wywiady/s:10/
      Nie rozmawiał chyba tylko z Wildsteinem, który to opisując musiał
      oczywiście dokonać przekłamania:

"... wielokrotnie zapraszałem premiera, członków rządu i sprawujących najwyższe państwowe urzędy. W pierwszym programie pojawił się szef MSZ-tu Radosław Sikorski, potem raz marszałek Sejmu, Bronisław Komorowski wówczas kandydat w prezydenckich prawyborach PO. We wszystkich innych wypadkach spotykała mnie odmowa."
      www.rp.pl/artykul/632962.html?print=tak
      W rzeczywistości było tak:
      www.tvp.pl/publicystyka/polityka/bronislaw-wildstein-przedstawia/wideo/afera-hazardowa-06102009/921343
      Goście programu:
      Andrzej Czuma - Minister sprawiedliwości
      Jarosław Gowin.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdyby Tusk był w opozycji a Ziemniak miał swó 04.10.11, 10:51
        Dlaczego Ziemkiewicz, który przez jakieś trzy lata rządów Tuska miał swój program w TVP, nie zaprosił Tuska do programu? Zamiast tego wolał pluralistycznie pogawędzić ze Stasiem Janeckim, Joasią Lichocką i Tomusiem Sakiewiczem.
        • mike.recz Re: Gdyby Tusk był w opozycji a Ziemniak miał swó 04.10.11, 11:03
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Dlaczego Ziemkiewicz, który przez jakieś trzy lata rządów Tuska miał swój progr
          > am w TVP, nie zaprosił Tuska do programu? Zamiast tego wolał pluralistycznie po
          > gawędzić ze Stasiem Janeckim, Joasią Lichocką i Tomusiem Sakiewiczem.

Ziemkiewicz cały czas prowadzi rozmowy w TVP INFO o godz. 22.25 ale woli zapraszać
          Macierewicza albo Ewę Stankiewicz.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdyby Tusk był w opozycji a Ziemniak miał swó 04.10.11, 11:18
            Czyli widać że jest jeszcze bardziej pluralistyczny w doborze gości niż był wcześniej.
            • mike.recz Re: Gdyby Tusk był w opozycji a Ziemniak miał swó 04.10.11, 11:27
              Wiplerem również ostatnio nie pogardził.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Gdyby Tusk był w opozycji a Ziemniak miał swó 04.10.11, 11:37
                To jeszcze lepiej o nim świadczy.
    • veglie Re: Czy Tusk przyszedłby na wywiad do Ziemkiewicz 04.10.11, 11:01
      Nie.Strach by go sparaliżował.:)
    • indeed4 A Kaczyński był u Lisa, kiedy był premierem? 04.10.11, 11:13
      Może przypomnij, bo jakoś tego nie pamiętam.

• joannabarska Re: A Kaczyński był u Lisa, kiedy był premierem? 04.10.11, 11:32

Ziemkiewicz? Nie żartujmy. Lis przy nim to Einstein dziennikarstwa,
        "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
      • mike.recz A Kaczyński był u Lisa, kiedy był premierem? 04.10.11, 11:53
        www.poprzedniastrona.premier.gov.pl/s.php?id=443

Łatwo można sprawdzić komu udzielał wywiadów w okresie kampanii wyborczej.

O ile gdy został już oficjalnie premierem, to bywał u Olejnik i Miecugowa.

W okresie kampanii wyborczej zero wywiadów z osobami mogącymi coś mu zrobić.
      • x2468 Re: A Kaczyński był u Lisa, kiedy był premierem? 04.10.11, 12:08
        Kiedy Kaczyński był premierem to rozmawiał jedynie z mendium Rydzyka.Inni mogli postać pod drzwiami.
    • obraza.uczuc.religijnych Czy Kaczyński przyszedłby na wywiad z Karnowskim?? 04.10.11, 12:21
      Nieee, to karnowski zawsze przychodził na wywiad z Kaczyńskim poprzedniego dnia wieczorem.
      • scoutek Re: Czy Kaczyński przyszedłby na wywiad z Karnows 04.10.11, 12:38
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Nieee, to karnowski zawsze przychodził na wywiad z Kaczyńskim poprzedniego dnia
        > wieczorem.

mogę poprawić? brakuje Ci jednego, ale kluczowego słowa:
        Nieee, to karnowski zawsze przychodził na poranny wywiad z Kaczyńskim poprzedniego dnia
        wieczorem.
    • jon_ze_wsi Nie doszedłby... Chyba że w pampersach... 04.10.11, 12:35
      • indeed4 Ależ dlaczego? 04.10.11, 12:43
        Pogadaliby sobie o "wariackich patriotach z PiS" i "złośliwym starcu" ( autor: Ziemkiewicz ) - mają mnóstwo wspólnych tematów.
        Przydałby się też do towarzystwa I. Janke, Tusk na pewno by sobie z nim chętnie pogawędził o "narodzie Kaczyńskiego".
        • jon_ze_wsi No widzisz, tym bardziej dziwię się Tuskowi 04.10.11, 12:45
          i salonowi, że tak sr..ją w gacie przed Rafałem.
          • indeed4 Słonko. 04.10.11, 12:50
            Widzisz, na całym świecie jest tak, że premierzy się szanują i chadzają na wywiady tylko do gwiazd, a nie do podrzędnych programów.
            • jon_ze_wsi I tak to sobie dzidziu tłumacz. 04.10.11, 14:36
              Lisek chytrusek może buciki Rafałowi czyścić. Jeśli Rafał pozwoli...
    • woda_woda A Ziemkiewicz go zaprosił ? 04.10.11, 12:48
      Na kiedy ?
      • indeed4 Pospieszalski i Wildstein też go 04.10.11, 13:00
        pewnie zapraszali do siebie, ale tchórz nie chciał przyjść do programów prime time.

• infomozg W czasie kampanii już nie ma gdzie. 04.10.11, 13:01
        Nieprawomyślnych usunięto z wiodących mediów. Pewnie groźba, że zaprosić mógł była jednym z powodów.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: W czasie kampanii już nie ma gdzie. 04.10.11, 13:08
          Usunięto tylko prawomyślnych, nieprawomyślnych rząd usuwał w 2006 roku.
          • indeed4 Re: W czasie kampanii już nie ma gdzie. 04.10.11, 13:16
            jesteś niesprawiedliwy - pluralistyczny demokratyczny PiS zostawił w TVP aż dwóch nieprawomyślnych dziennikarzy, a zamordystyczna PO tylko jednego.

Tak właśnie w systemach totalitarnych wyklucza się opozycję - poczytaj sobie elaboraty o "wykluczaniu" bezlitośnie wykluczonego Wildsteina.

• indeed4 Jak to? 04.10.11, 13:10
          No zaraz - przecież zawsze go może zaprosić Michał Karnowski, który w ramach pluralizmu został pozostawiony w TVP Info, tak jak za rządów PiSu Żakowski i Lis.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak to? 04.10.11, 13:25
            yle że Karnowski jest niezleżny i obiektywny i w żaden sposób nie można go łączyć z jakąś partią!
    • mr.sajgon Twoje pytanie powalilo mnie na glebe ;-))))))))))) 04.10.11, 13:16
      Odpowiedz jest krotka -NIE. Tusk chodzi tylko na ustawki.
      • indeed4 Re: Twoje pytanie powalilo mnie na glebe ;-)))))) 04.10.11, 13:20
        Tak - a premier Kaczyński spontanicznie chodził na wywiady do każdego dziennikarza, który go zaprosił :-)
        • scoutek Re: Twoje pytanie powalilo mnie na glebe ;-)))))) 04.10.11, 13:23
          indeed4 napisał:

> Tak - a premier Kaczyński spontanicznie chodził na wywiady do każdego dziennika
          > rza, który go zaprosił :-)

tak tak, co tydzień u Moniki, codziennie u Morozowskiego
        • mr.sajgon Re: Twoje pytanie powalilo mnie na glebe ;-)))))) 04.10.11, 15:44
          indeed4 napisał:

> Tak - a premier Kaczyński spontanicznie chodził na wywiady do każdego dziennika
          > rza, który go zaprosił :-)

Wole stawiac na jakosc niz ilosc i jesli mozna to prosze o przyklad kiedy Tusk udzielal wywiadu
          dziennikarzowi ktory go po prostu nie lubi.
          Wbrew pozorom to kaczor jest lepiej otrzaskany z dziennikarzami niz dondonek.
          • indeed4 Re: Twoje pytanie powalilo mnie na glebe ;-)))))) 04.10.11, 15:48
            Wydaje mi się, że chadzał do Lisa, którego nie lubi - i to z wzajemnością.
    • mariner4 Ziemkiewicz z Pawlakiem pogadaliby sobie 04.10.11, 15:28
      jak rolnik z rolnikiem.
      M
      • x2468 Re: Ziemkiewicz z Pawlakiem pogadaliby sobie 04.10.11, 15:40
        A teraz napisz infomusku dlaczego Premier Najjaśniejszej Rzeczpospolitej(domyślam się ze o Nim piszesz) ma biegać do najmarniejszego lumpa bo temu się tak zamarzyło?Kim jest ten rolnik o którym tak dużo mówisz?Hodowca owiec czy plantatorem buraków?Z Nazwiska a może pseudonimu)wynika ze to jednak plantator kartofli.
        • mariner4 Czy to aby do mnie??? 04.10.11, 16:55
          M.
    • douglasmclloyd Pamiętam, że do RM chciał iść 04.10.11, 18:43
      Ale dyro się nie zgodził.
    • douglasmclloyd Rolnik nt 04.10.11, 18:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka