Dodaj do ulubionych

Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą

• canicto wygra kolalicja PIS+ SLD 07.10.11, 15:52
    • adam111115 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 15:59
      Proponowałbym 3 pytania :
      > 1. kto wygra

PO

> 2. jaka będzie frekwencja

45-50%

> 3. ile procent dostanie Palikot

6%
    • dystans4 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 16:11
      1. PO
      2. 45-50%
      3. 7-11%
      Za dużo niewiadomych. Nie wierzę w sondaże, szczególnie w odniesieniu do Palikota i nie wykluczałbym wyższego wyniku, ale nie wiem.
      bul.
    • ayran Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 16:14
      PO
      45%
      4,99%
    • trydzyk Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 16:16
      1. Minimalnie PO
      2. 45%
      3. 6%
    • sierzant_nowak Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 16:41
      1. PO
      2. 53%
      3. 12%
      • zoil44elwer Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 17:35
        Franz Josef i gubernator Frank w takiej skali Wawelu nie sprofanowali jak Dziwisz klecha chowając tam K...Lecha.Za te grzechy,za te zbytki,pójdzie Klęczon Komor do piekła a PO 9 pażdziernika pójdzie do śmietnika.
        Frekwencja na tym POgrzebie (wyborach) będzie adekwatna do zasług PO-40 i cztery.
        Palikot zdobędzie poparcie 3 i pół procenta,by miał za co oddać długi i mieć coś do jedzenia na Święta Bożego Narodzenia.
    • chateau Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 16:46
      PO
      46%
      6%
    • cillian1 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 17:11
      o to ja zaskoczę Was:
      1. PiS - 50%
      2. 45,6%
      3. 15%

skąd to 1? - mężowie i ich k..wy zaufania!
      :)
    • neoretronick No dobrze, będzie tak : 07.10.11, 17:55
      1. PO
      2. 54%
      3. 11,7%
      • sawa.com Re: No dobrze, będzie tak : 07.10.11, 18:09
        neoretronick napisał:

> 1. PO
        > 2. 54%
        > 3. 11,7%

Nie ma takiej opcji. Zwycięstwo Platformie zabierze Palikot. Do niego idzie większośc niezadowolonych z rządów PO. Palikot zabiera elektorat SLD i PO. Jest albo albo. albo Palikot wchodzi do sejmu niziutko w granicach progu wyborczego przy pomocy tych, których zdołał zerwać z SLD albo osiąga dwucyfrowy wynik bo zrywa pokaźny kawał trotu wyborczego Platformie.
        Osłabiona Platforma ulega PiSowi... PiS ma bardzo ograniczoną zdolnośc koalicyjną. Fiaskiem kończy się tworzenie wielkiej koalicji PiS PO i wtedy na scenę wkracza Palikot, który moze nawet zostać premierem. Chociaz pewnie zostanie ojcem chrzestnym rządu fachowców.

I to wcale nie są wróżby z fusów. Opieram to na przebiegu kampanii wyborczej i faktów politycznych, które miały miejsce od poczatku tego roku.
        • neoretronick To nie jest temat do komentarzy ..... 07.10.11, 18:18
          Podaj swoją prognozę i to wszystko.
          • sawa.com Re: To nie jest temat do komentarzy ..... 07.10.11, 18:33
            neoretronick napisał:

> Podaj swoją prognozę i to wszystko.

PiS

ok. 48%

ok. 17%
    • a74-7 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 18:28
      PIS z minimalna przewaga kilku punktow, albo w koalicji .
    • jorge.martinez Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 18:45
      1. Wygra Platforma.
      2. Frekwencja 47%
      3. 4%
    • remez2 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 19:58
      PiS
      < 46 %
      2,91 - 4,86 %
      --------------------
    • rickky Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 22:29
      PO
      55%
      6%
    • ta Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 22:48
      PO ( przewagą nie większą niż 2.5 - 3% nad PIS)
      49 %
      6.5 %
      • rzewuski1 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 23:50
        PO -33%
        PiS-22%
        SLD-12%
        PSL-11 %

frekwencja 50%
        • rzewuski1 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 23:53
          rzewuski1 napisał:

> PO -33%
          > PiS-22%
          > SLD-12%
          > PSL-11 %
          >
          > frekwencja 50%
          >

mam nadzieje ze nie trafie
          bo jakbym trafił to oskarżyliby mnie o sfałszowanie wyborów
          he he
    • ex.mila Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 07.10.11, 23:58
      PIS
      45
      8
    • omamiony.wiedzmin Re: Jeśli prognozy się potwierdzą 09.10.11, 21:32
      to najtrafniej typowali i uzyskali tytuł DEBEŚCIAKÓW FORUMOWYCH :
      AVE DUCE :PO / 47 % /11 %
      ===================
      CICS : PO/48 % / 10,5 %
      ===================
      KAPPA :PO/45 %/12%
      ==================
      mam nadzieję,że się nie pomyliłem
      Gratulacje od omamionej szkapy ,która znowu trafiła jak kulą w płot :)))
      • indeed4 Re: Jeśli prognozy się potwierdzą 09.10.11, 21:39
        A to już PKW ogłosiła wyniki? ;-)
        • omamiony.wiedzmin Re: Jeśli prognozy się potwierdzą 09.10.11, 21:48
          indeed4 napisał:

> A to już PKW ogłosiła wyniki? ;-)
          spoko ,napisałem jeśli prognozy się potwierdzą...
          jakby cóś pogratuluję innym Debeściakom:)
          • omamiony.wiedzmin Re: Teraz już właściwie wszystko wiadomo 10.10.11, 14:00
            Najlepszego "czuja'" na forum-kraj posiadają :
            1. CICS - PO/48 %/10,5 %
            2.ex aequo- SCOUTEK i OLGA W OGRODZIE - PO/49 %/11%
            Na oddawanie hołdu trójce MISTRZÓW PROGNOZ POLITYCZNYCH można zapisywać się u Szanownej Giwi.Obowiązuje strój galowy,maksymalna pokora i uśmiech na twarzy :)
            Wyróżnienia dla Ave duce,Aniechto only i Dystansa 4 !!!
            Szkapa jak to szkapa ,nadaje się tylko do niezbyt komfortowej jazdy wierzchem.Jeśli ktoś z Was zechce to mogę wziąć na "barana" i wirtualnie pokłusować po forach gazetowych wieszcząc światu Waszą Wielkość :)
            gratuluję i pozdrawiam
            • olga_w_ogrodzie Re: Teraz już właściwie wszystko wiadomo 10.10.11, 14:39
              omamiony.wiedzmin napisał:

> Najlepszego "czuja'" na forum-kraj posiadają :
              > 1. CICS - PO/48 %/10,5 %
              > 2.ex aequo- SCOUTEK i OLGA W OGRODZIE - PO/49 %/11%

to ja się bardzo cieszę, really, choć, zauważam, iż, jeśli frekwencja wyniosła 48, 85, proc. to tych 49 proc. cośmy ze Scoutkiem jak jeden mąż prorokowały, jest bliżej prawdziwego wyniku, niż 48 proc. prorokowane przez CICS za całym szacunkiem dla zwycięzcy.

> Wyróżnienia dla Ave duce,Aniechto only i Dystansa 4 !!!

zwycięzcom i wyróżnionym serdecznie gratuluję, a Tobie przeprowadzenia konkursu.
              z przyjemnością będę obserwować jak kłusujesz wieszcząc Wielkość Proroków.

• scoutek Re: Teraz już właściwie wszystko wiadomo 10.10.11, 14:54
                gratuluję wszystkim wygranym lub prawie wygranym prognostom
                cieszę się, że mogę być w takim towarzystwie (ukłon)

a Tobie, wiedźmin, gratuluję fajnego wątku, który wniósł odrobinę emocji do normalnej przedwyborczej naparzanki;)))
                • cics Re: Teraz już właściwie wszystko wiadomo 10.10.11, 16:51
                  Dziękuję wiedźminowi za wątek. Tak samo uważam ,że to nie mnie należy się laur zwycięstwa. Trafienie frekwencji było znacznie trudniejsze ,niż trafienie wyniku RP. Gratulacje i pozdrowienia dla wszystkich prognostów.
            • ave.duce Górą nasi! Górą Forum ze Dworum! Gratulacje... 10.10.11, 15:32
              Boh TROJCU lubit :)))
              • ave.duce Dzięki, Omamiony :))) 10.10.11, 15:37
                forum.gazeta.pl/forum/w,89075,129634789,129634789,Wiwat_Cics_Scotek_i_Olga_.html
            • buldog2 Re: Teraz już właściwie wszystko wiadomo 10.10.11, 17:55
              Bardzo miło mi znaleźć się w tym towarzystwie. buldog2 i dystans4 to dwa moje nicki na Forum, chyba wszyscy to zauważyli, to tak, dla porządku. No, była jeszcze rzeeczka, jeszcze coś, ale to zupełnie inna sprawa. Do rzeczy.
              Zauważyłem, że przede mną podawane były zakresy frekwencji i wyniku Palikota. To i ja tak zrobiłem. Frekwencji mieszczącej w podanym przedziale byłem właściwie pewien, ale gdyby kto wymógł na mnie dokładny wynik, podałbym 47 albo 48 procent. Chyba 47%. Gorzej z wynikiem Palikota. Tu była ogromna huśtawka, bo prócz wyborczej agitacji na rzecz RP (tak jak i PiS) pracowały doniesienia o pogłębianiu się kryzysu na świecie i w strefie euro, które musiały odpychać od istniejącej władzy (choćby irracjonalnie).

Pozwolę sobie na dygresję. Moim zdaniem, które podtrzymuję, potencjalne możliwości alternatywnej partii trochę pozasystemowej, niewykorzystane przez RP, to nie mniej, niż 20%. Na wiosnę proponowałem Haenowi napisanie części programu pod dyskusję (wyłącznie modernizacyjnej, cywilizacyjnej) i nie ma mowy, żeby nie wziąć choćby 15%. Osiągnięty wynik to skutek poparcia środowiska mniejszości seksualnych, antyklerykalnych i antysystemowej części niezadowolonych. Zarówno elektorat, jak i grupa poparcia mogły być znacznie szersze i bez postaci kompromitujących. Zabrakło pozytywnej części programu (tzn. była ale ogólnikowa, bez treści).
              Tyle dygresji.
              Pozdrowienia
              bul.
    • zbysio45 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 10.10.11, 17:27
      Proponuje nastepny rankingna Forum :
      <ilu przybyło bezrobotnych za rzadow Pana Tuska w poprzedniej kadencji ?
      <ilu nowych bezrobotnych przybedzie w nowej kadencji rowniez Pana Tuska ?
      < ile wzrosły zarobki robotnikow (niewykształcone mochery) w poprzedniej kadencji Pana Tuska ?
      <Ile wynosza faktyczne podwyzki cen w ostatnim roku 2010-2911 w kadencji rzadow Pana Tuska?
      • ave.duce Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 10.10.11, 18:54
        ... Czym gorzej z poczuciem humoru tym bliżej do PiS ...
      • dystans4 Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 11.10.11, 23:39
        Tylko tyle?
        Dlaczego nie program masowego rozdawnictwa i powiększania deficytu Pana Prawdziwego Premiera i Prawdziwego Prezydenta J. Kaczyńskiego?
        Przecież go nie odwołał i w tych zbożnych wysiłkach tylko komunista Napieralski walczył z postbolszewikiem Kaczyńskim o lepsze.
    • omamiony.wiedzmin Re: Przepraszam,dałem ciała 11.10.11, 07:32
      Kiedy pisałem tego posta frekwencja z 99 % obwodów wyniosła 48,6 %.Nie przypuszczałem ,że jeszcze może się coś zmienić. Dlatego tez przyznałem zwycięstwo Cicsowi bo do ideału brakowało Mu razem 1,1 %.Szanownym Paniom Oldze i Scoutkowi brakowało ok. 1,4 %.Potem się jednak zmieniło i wyszło co wyszło.
      Nie ulega wątpliwości,że omamiona temida jest półślepa,zbyt niecierpliwa i ogólnie przymulona :)
      pozdrawiam i proszę o wybaczenie bo nie miałem żadnych złych intencji,pan Q nie robił za suflera :)))
      • ave.duce To w końcu jak jest? 11.10.11, 07:38
        Tak czy owak > NASI (z FzD) górą! :)
        • ave.duce Re: To w końcu jak jest? 11.10.11, 07:40
          ... Omamionemu ... :)
      • cics Re: Przepraszam,dałem ciała 11.10.11, 09:23
        Fakt , że trzeba było czekać na końcowe podliczenie głosów , świadczy o tym,że poziom konkursu wróżbiarskiego był bardzo wysoki i wyrównany. Gratuluję zwycięzcom (Scoutek i Olga_w_ogrodzie) a autorowi wątku i konkursu sugeruję przygotowanie trudniejszych pytań w następnej edycji np : ile głosów zdobędzie kandydat nr 9 z listy numer 6. Wróżbiarze będą musieli się sprężyć i użyć wszystkich swoich mocy, ale wierzę ,że dadzą radę .
        (przyjemnie było, być na czele stawki,ale domyślałem się , że tak się nie może skończyć)
        • olga_w_ogrodzie Re: Przepraszam,dałem ciała 11.10.11, 12:01
          Konkurs był miłym i dlatego, że nikt się nie kłócił.
          poza przypadkiem jednego chyba głupawego postu, się nic złego w wątku tym nie działo.

Cics jesteś też tak zgodny, uprzejmy i miły, że aż mi teraz głupio, iż napomknęłam o frekwencji.
          to nie po to, by zwycięstwo wyrywać, ale dlatego, że jestem, na ogół, perfekcjonistką i ordung muss sein.
          myślę, że jesteśmy zwycięską trójką w bliskim towarzystwie dwójki odznaczonych i jest to miła ekipa.
          pozdrawiam wszystkich z autorem wątku na czele
        • tw_wielgus Re: Przepraszam,dałem ciała 11.10.11, 16:37
          Dołączam się do długiej kolejki gratulujących.
    • allspice Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 11.10.11, 12:06
      Ani przez moment nie wierzyłam ,że wygra PiS - 30% to i tak duże poparcie,ale tylko 30%.
      Wierzyłam w sukces PO i w zbiorową mądrość narodu.
      • ave.duce Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 11.10.11, 16:25
        I bardzo słusznie, Pani Kierowniczko Kochana, bardzo!
        • allspice Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 11.10.11, 16:40
          ave.duce napisała:

> I bardzo słusznie, Pani Kierowniczko Kochana, bardzo!

Witam i serdeczne dzięki za super wieści,wieszczące klęskę najlepszego z prezesów;oby tak dalej,gdyż czeka na kolejną wygraną:)
          • ave.duce Re: Kto na forum-kraj jest najlepszym prognostą 11.10.11, 17:34
            Nie za ma co!
            Będzie numer/ek ze sprawozdaniem z głosowania w Komisji nr 333 :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka