17.11.12, 16:53
Bylismy pewni, że w drugiej połowie sierpnia trafil nam sie dzidziuś.
Nie wiem skąd - głupia nadziej apewnie. Zrobiłam testy na mocz miesiąc potem ale czytałam że różnie to bywa - wykazały brak ciazy a ja nadal miałam nadzieje.
Wczoraj odebrałam moje badania hcg i wyszło poniżej 2. Pierwsze robiłam 2 tyg temu - to było dla potwierdzenia. To juz 3 miesiące. czy jest możliwe ze sie pomyliły?
Obserwuj wątek
    • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 17:42
      ?
      • ekra35 Re: HcG i nic 17.11.12, 18:01
        przez te wszystkie miesiące nie miałaś @?
        • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 18:03
          miałam, ale podobno mozna miec w ciazy.
          Tzn mozna miec krwawienia ale odroznic to od miesiaczki - nie sposob, trudno jest.
    • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 18:05
      teraz wlasnie skonczylam czytac o hcg. Jak 2 razy wyszło na nie - to podobno definitywnie jest brak ciazy.
      • gkoz Re: HcG i nic 17.11.12, 18:16
        A po czym wnioskowaliście że jesteś w ciąży ?
        • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 18:17
          wiem to głupie - tylko po chęci bycia w ciązy...
          • gkoz Re: HcG i nic 17.11.12, 18:28
            E tam od razu głupie jak człowiek bardzo chce to się chwyta każdej myśli, na drugi raz jak jest okres i test sikany negatywny, to ciąży nie ma, krwawienie w ciąży się zdarza, ale pierwszym objawem ciąży jest zatrzymanie okresu, więc bierzcie się do roboty i za dużo nie myslcie powodzenia
            • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 18:30
              Czzyli, ze dzis się chyba mogę upic sad
              • gkoz Re: HcG i nic 17.11.12, 18:36
                Długo się staracie?
                • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 18:39
                  pierwszy raz, moze stad te emocje
                  • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 18:40
                    tzn ja juz mam jednego maluszka, ma 8 lat. Moze zbyt dluga przerwa- zapomnialam jak to jest. Obliczylam dokladnie - bylabym kurczek około 15 tygodnia w ciazy a brzuszka zero. No coz.
                    • gkoz Re: HcG i nic 17.11.12, 18:51
                      Za pierwszym razem udaje się tylko tym co nie chcą smile więc głowa do góry i do roboty, w ten sposób uciekły tylko dwa cykle na starania, na forum jest dużo dziewczyn co się długo starają, ja sama zaszlam w ciażę z moim drugim synem w 10 cyklu, współżylismy w dni płodne i nie tylko smile
                      • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 19:01
                        Czyli (nie gniewaj sie za pytanie) ale naprawde podwojne hcg sie nie moze mylic, nie ma takiej opcji? Ja wiemw iem ze to naiwne, ale az sie poplakalam. zachowuje sie jak nastolatka
                        • turmalinka Re: HcG i nic 17.11.12, 19:08
                          Przykro mi ale na 100% nie ma ciazy.
                          I to wcale nie glupie ze sie poplakalas. Zawiedziona nadzieje boli najbardziej sad
                          Trzymam kciuki zeby szybko sie udalo
                          • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 19:11
                            mam znajomą która się bała zrobic test, a jak zrobiła to nie mogłam jej wmówic ze w ciazy nie jest.
                            To było pare lat temu. teraz sama tak sie zachowałam. Przeciez badania sie czasami mylą - myslalam sad
                        • gkoz Re: HcG i nic 17.11.12, 19:09
                          Nie może się mylić, ponadto miałaś dwa lub trzy okresy, nie myśl już o tym i bierzcie się za starania, a następnym razem okres równa się brak ciąży, w ciąży zdarza się krwawienie ale podobne do okresu oznacza poronienie, zdarzają się plamienia brudzenia a nie regularny okres
                          • gkoz Re: HcG i nic 17.11.12, 19:15
                            Przykro mi, ja miałam taką sytuację że test wyszedł pozytywny a dostałam okresu sad niestety jak czegoś chcemy to nieraz nie docierają żadne argumenty
                            • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 19:16

> sad niestety jak czegoś chcemy to nieraz nie docierają żadne argumenty
                              Juz wiem że to sie widzi nie tylko na filmach smile
                          • sandrasan Re: HcG i nic 17.11.12, 19:15
                            jestem wam ogromnie wdzieczna za dzisiejsza pogaduchę i wsparcie. Uściski dla was wszystkich
                            • sandrasan Re: HcG i nic 18.11.12, 12:05
                              Nie wiem ja to działa, ale kiedy wstałam rano - znowu wróciła nadzieja, że może jednak......
                              • sandrasan gkoz 18.11.12, 12:06
                                ...sprowadź mnie na ziemie. Mąz wyjechal na 3 dni a ja ...chyba tu oszalałam
                                • gosiablada Re: gkoz 18.11.12, 12:46
                                  Czy ja dobrze rozumiem? beta hcg ujemna, okres był 3 razy i testy negatywne a Ty masz nadal nadzieję?????
                                  • sandrasan Re: gkoz 18.11.12, 13:06
                                    No tak.
                                    Wczoraj mi tu przemowili dpo rozsądku, wiem że głupia jestem...
                                    Ale dzis rano sie wczesnie obudziłam i znowu zaczęłam myslec że może jednak hcg się pomyliło?
                                    • turmalinka Re: gkoz 18.11.12, 13:13
                                      Kochanie ta droga podazasz na skroty prosto do psychiatry. Nie wiem co ci pomoze uwierzyc ze nie jestes w ciazy, ale jak to sie szybko nie stanie nabawisz sie ciazy urojonej i bedziesz miala naprawde duzy problem.
                                      Moze idz zrob usg? Jak zobaczysz pusta macice to uwierzysz? A jesli ten widok cie nie przekona to poszukaj pomocy bo bedzie naprawde zle. Nie rob tego sobie i swojej rodzinie.
                                      • sandrasan Re: gkoz 18.11.12, 13:16
                                        za kilka dni mam miec okres....jak dostane to może mi to wszystko przejdzie....koszmar. Wiem, ze badania sie nie myla, tym bardziej dwa, ale nadal mysle, ze moze...moze... ech
                                        • turmalinka Re: gkoz 18.11.12, 13:36
                                          Szczerze? Nie sadze. Skoro dwa okresy, testy i bhcg cie nie przekonaly...
                                          Mam dla ciebie propozycje. Zaloz konto na owulator.pl i podaj nam link do niego. Zacznij mierzyc temperature, nawet od jutra i rob obserwacje. Bedziesz miala akurat kilka dni na oswojenie sie z tym a od przyszlego cyklu bedziemy do ciebie zagladaly i kibicowaly. Co ty na to?
                                          • gosiablada Re: gkoz 18.11.12, 13:53
                                            Uważam, że Turlimanka ma rację. Ja też popadałam w obsesję nt ciąży. Mierzenie temperatury mi pomogło bo zajęłam się czymś innym... Wykupiłam abonament na ovufriend.pl i zaszłam w ciążę heh
                                            Starajcie się, obserwuj organizm ale nie wierz w to, ze jesteś w 15 tyg ciąży a wszystko i wszyscy wokół się mylą... można nabawić się choroby psychicznej...
                                            • turmalinka Re: gkoz 18.11.12, 14:13
                                              Ja zaszlam w pierwszym cyklu obserwacji smile
                                              • sandrasan Re: gkoz 18.11.12, 14:19
                                                to chyba dobry pomysł.
                                                Ale teraz nie potrafię, nie mogę się na niczym skupic.
                                                Co wizyta w łazience - ogladam swój brzuszek, który nic nie przybrał na ksztaltach i oblewa mnie zimny pot...
                                                Ależ człowiek to dziwne stworzenie...
                                                • turmalinka Re: gkoz 18.11.12, 14:23
                                                  Tym bardziej zmus sie zeby zajac mysli czyms innym. Jesli bedziesz dalej tak postepowac tylko utrudnisz wasze starania.
                                                  A teraz szoruj do apteki po dobry termometr, kwas foliowy i witaminy dla starajacych sie smile
                                                  polecam dokupic butelke wina i swieczki, przydadza sie przy intensywnych staraniach smile
                                                  O i o badaniach jakie warto PRZED zajsciem w ciaze zrobic. Gosia na pewno co nie co ci pidpowie smile
                                                • gosiablada Re: gkoz 18.11.12, 14:25
                                                  Mówię Ci uważaj na siebie. Jeśli Ci to nie przejdzie , umów się na usg po @ . może jak zobaczysz, że tam nic nie ma to opuszczą Cię te mysli, a jeśli nie to do psychologa bo skrzywdzisz siebie, małżeństwo i rodzinę.
                                                  • sandrasan Re: gkoz 18.11.12, 15:22
                                                    czyli... ze hcg omyłkowe juz na bank zero szans, i zapomniec .echhh
                                                  • silvanana ? 18.11.12, 15:52
                                                    a ty na pewno nie jestes trollem?
                                                  • sandrasan Re: ? 18.11.12, 15:56
                                                    no takiego tematu co do mojej osoby sie nie spodziewałam. No na pewno nie smile Może i jestem stuknieta z tą ciąża ale do trola mi daleko
                                                  • gkoz Re: ? 18.11.12, 19:19
                                                    Są dwie możliwości albo jesteś trollem albo coś nie tak z Twoją głową i potrzebujesz pomocy specjalisty
                                                  • sandrasan Re: ? 18.11.12, 19:38
                                                    no to wielkie dzięki.
                                                    Klops
                                                    kazdy ma jakis problem, chęci, pragnienia ale to nie znaczy ze jest chory
                                                  • morenadenna Re: ? 18.11.12, 23:12
                                                    Wybacz ale powinnas naprawde sie zastanowic nad wizyta u specjalisty bo to nie jest normalne
                                                  • koralik00 Re: ? 18.11.12, 23:14
                                                    Kobieto na twoim miejscu zanim zaczelabym sie starac o dzidziusia najpierw poszlabym do psychiatry i naprawde nie mowie tego zlosliwie - to co piszesz zakrawa na zespol obsesyjno-kompulsywny a na to czlowiek sie leczy. Jest tu wiele dziewczyn ktore staraja sie przez wiele miesiecy bez sukcesu a mimo to jak test im wychodzi negatywny to nie biora go za pozytywny. NIE MA SZANS ZEBYS BYLA W CIAZY za to jest wielkie prawdopodobienstwo ze musisz sie leczyc psychiatrycznie zanim bedziesz sie czula jeszcze gorzej.
                                                  • turmalinka Re: ? 18.11.12, 23:25
                                                    Sandrasan mysle ze kazda z tu obecnych dziewczyn doskonale zna to pragnienie. Ale istnieje granica pomiedzy pragnieniem a obsesja. Z tego co piszesz wynika, ze u ciebie zostala przekroczona. To nie jest niewinna zabawa, brnac w to dalej wyrzadzasz i sobie i swojej rodzinie krzywde. Nie doradzamy ci szukania pomocy u specjalisty ze zlosliwosci.
                                                  • misiu.stefan Re: ? 19.11.12, 11:51
                                                    Dziewczyny, a może autorka wątku po prostu doświadcza ciąży urojonej?
                                                    Niestety w naszym gatunku też coś takiego występuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka