Dodaj do ulubionych

Wróblewski jeszcze nie zaczął, a już

28.10.11, 10:19
ładnie podsumował złodziejski rząd Tuska:

Manipulowanie wskaźnikami budżetowymi, żeby dług publiczny nie przekroczył 55 proc. PKB, zaciąganie astronomicznych długów i podkradanie pieniędzy z rezerwy demograficznej uważamy za nieodpowiedzialność, a nie – jak chcą lewicowi publicyści – polityczny realizm rządu.
Obserwuj wątek
    • cwiercinteligentzpis Re: Wróblewski jeszcze nie zaczął, a już 28.10.11, 10:27
      yost3 napisał:

> ładnie podsumował złodziejski rząd Tuska:
      >
      > Manipulowanie wskaźnikami budżetowymi, żeby dług publiczny nie przekroczył
      > 55 proc. PKB, zaciąganie astronomicznych długów i podkradanie pieniędzy z rezer
      > wy demograficznej uważamy za nieodpowiedzialność, a nie – jak chcą lewico
      > wi publicyści – polityczny realizm rządu.

Spoko!
      Musi, bo przecież nie może od razu stracić wszystkich czytelników.

PS.
      Jest to jedna z głupszych wypowiedzi jakie słyszałem, bo wynika z niej ze dopuszczalne byłoby przekroczenie limitu zadłużenia powyżej 55%
      • yost3 Chyba pomyliłeś Wróblewskiego z 28.10.11, 10:54
        kimś innym? Może dlatego, że Twoi ulubieni publicyści mają w zwyczaju kłamać, gdy takie jest zapotrzebowanie, a Ty nie masz nic przeciwko?

> Jest to jedna z głupszych wypowiedzi jakie słyszałem, bo wynika z niej ze dopus
        > zczalne byłoby przekroczenie limitu zadłużenia powyżej 55%

Nie, nie wynika. A przekroczyć można jak najbardziej - wtedy złodziej Tusk musiałby ponieść konsekwencje swojej zadłużeniowej polityki. No ale na to jest za miętki, wybrał więc drogę wskaźnikowych przekrętów.
        • wujaszek_joe Re: Chyba pomyliłeś Wróblewskiego z 28.10.11, 10:56
          czy ty wiesz co się dzieje z budżetem po przekroczeniu tego wskaźnika?
          • yost3 Re: Chyba pomyliłeś Wróblewskiego z 28.10.11, 11:05
            Wiem. I co w związku z tym? Lepiej kraść i kłamać jak to robi Tusk?
            • wujaszek_joe Re: Chyba pomyliłeś Wróblewskiego z 28.10.11, 12:20
              nie kradnie i nie kłamie
              • yost3 Tak, tak, nie kradnie, nie kłamie, a 28.10.11, 12:28
                wszystko co robi to polityczny realizm, jak opisuje poglądy popierającej Tuska lewicy Wróblewski. Naprawdę, droga lewico, nie widzisz, że zadłużanie kraju na potęgę, zaniżanie wrażych wskaźników, machloje budżetowe i kradzież z rezerw niczym dobrym się nie skończy?
            • ayran Re: Chyba pomyliłeś Wróblewskiego z 28.10.11, 12:37
              Skoro wiesz, to opowiedz.
              • yost3 Przepraszam, ale co ja jestem, 28.10.11, 12:43
                korepetytor bezpłatny, czy jak? Skoro nie wiesz takich rzeczy, to może znajdź sobie jakieś mniej zobowiązujące forum?
                • ayran Re: Przepraszam, ale co ja jestem, 28.10.11, 12:47
                  Tak się składa, że przekroczenie 55% nie ma jakichś piorunujących skutków, a te które ma, nie wynikają z konstytucji, tylko z kilku ustaw i wcale nie muszą być niekorzystne z punktu widzenia interesów rządu i to dowolnego. Dlatego nie do końca rozumiem, po co rząd miałby manipulować przy opkreślaniu poziomu zadłużenia - ale ponieważ ty najwyraźniej zgadzasz się z Wróblewskim, więc byłbym wdzięczny za przystępne korepetycje.
            • cwiercinteligentzpis Napisz c h u j u co ukradł Tusk. Ciekaw jestem. 28.10.11, 12:47

yost3 napisał:

> Wiem. I co w związku z tym? Lepiej kraść i kłamać jak to robi Tusk?
        • boblebowsky Re: Chyba pomyliłeś Wróblewskiego z 28.10.11, 11:11
          > Nie, nie wynika. A przekroczyć można jak najbardziej - wtedy złodziej Tusk musi
          > ałby ponieść konsekwencje swojej zadłużeniowej polityki

Czy nazywanie premiera złodziejem należy uznać za przejaw kultury? Myślisz że nazwanie ciebie debilem będzie spełniać ten wysoki standard jaki wyznaczyłeś?
          • yost3 Złodziej - osoba trudniąca się kradzieżą. 28.10.11, 11:23
            Tusk kradnie z rezerwy, Tusk kradnie ze składek, Tusk kradnie nawet z NFOŚ. Wypisz, wymaluj złodziej. Co stwierdzenie faktu ma wspólnego z kulturą? Czy jak napiszę, że dzisiaj jest piątek, też się pryncypialnie naburmuszysz?
            • boblebowsky Re: Złodziej - osoba trudniąca się kradzieżą. 28.10.11, 11:45
              yost3 napisał:

> Tusk kradnie z rezerwy, Tusk kradnie ze składek, Tusk kradnie nawet z NFOŚ. Wyp
              > isz, wymaluj złodziej. Co stwierdzenie faktu ma wspólnego z kulturą? Czy jak na
              > piszę, że dzisiaj jest piątek, też się pryncypialnie naburmuszysz?

Czyli jesteś debilem, ale to przecież nie obraza tylko stwierdzenie pewnego faktu i burmuszyć się nie powinieneś. Możesz oczywiście się upierać, że ziemia jest płaska i opiera się na dwóch krokodylach tylko po co.
              • yost3 Doprawdy osobliwa logika: ten, który stwierdza 28.10.11, 11:53
                fakt jest debilem. Znaczy się ten kto kłamie musi być mądralą, bystrzachą, inteligentem. W ogóle nie dziwi więc fakt, że Twoim ulubionym premierem, którego tak bohatersko tu bronisz, jest złodziej i krętacz Tusk.
                • boblebowsky Re: Doprawdy osobliwa logika: ten, który stwierdz 28.10.11, 11:59
                  yost3 napisał:

> fakt jest debilem. Znaczy się ten kto kłamie musi być mądralą, bystrzachą, inte
                  > ligentem. W ogóle nie dziwi więc fakt, że Twoim ulubionym premierem, którego ta
                  > k bohatersko tu bronisz, jest złodziej i krętacz Tusk.

Nikogo nie bronię tylko stwierdzam fakt, że jesteś debilem skoro nie rozumiesz podstawowych pojęć.
                  • yost3 Których podstawowych pojęć nie 28.10.11, 12:01
                    rozumiem?
                    • boblebowsky Re: Których podstawowych pojęć nie 28.10.11, 12:04
                      np. czym jest kradzież.
                      • yost3 A po czym wnosisz, że 28.10.11, 12:07
                        nie rozumiem na czym polega kradzież?
                        • boblebowsky Re: A po czym wnosisz, że 28.10.11, 12:09
                          yost3 napisał:

> nie rozumiem na czym polega kradzież?

No raczej nie po twoim kolorze włosów.
                          • yost3 Nie pytałem o to, po czym nie wnosisz 28.10.11, 12:21
                            tylko po czym wnosisz. Sorry, ale byłem przekonany, że sformułowałem to pytanie w sposób maksymalnie dla Ciebie przystępny.
                            • boblebowsky Mój błąd 28.10.11, 12:32
                              bo pomyślałem, że debil rozpozna ironię.
                              Naduś poniżej na niebieski napis "tu". Nie spodziewam się że zrozumiesz co tam jest napisane, ale to wszystko co mogę dla ciebie zrobić.

Tu

yost3 napisał:

> tylko po czym wnosisz. Sorry, ale byłem przekonany, że sformułowałem to pytanie
                              > w sposób maksymalnie dla Ciebie przystępny.
                              • yost3 Naprawdę bardzo chciałbym, ale 28.10.11, 12:39
                                przystępniej nie potrafię, więc po prostu powtórzę: po czym wnosisz, że nie wiem na czym polega kradzież?
                                • boblebowsky Re: Naprawdę bardzo chciałbym, ale 28.10.11, 12:45
                                  yost3 napisał:

> przystępniej nie potrafię, więc po prostu powtórzę: po czym wnosisz, że nie wie
                                  > m na czym polega kradzież?

Po tym że nie umiałeś nadusić niebieskiego.
        • cwiercinteligentzpis Pomylilem Ciiebie, z w miare normalnym gostkiem. 28.10.11, 12:43
          Cóz - pomyłki zdarzaja sie kazdemu.

yost3 napisał:

> kimś innym? Może dlatego, że Twoi ulubieni publicyści mają w zwyczaju kłamać, g
          > dy takie jest zapotrzebowanie, a Ty nie masz nic przeciwko?
          >
          > > Jest to jedna z głupszych wypowiedzi jakie słyszałem, bo wynika z niej ze
          > dopus
          > > zczalne byłoby przekroczenie limitu zadłużenia powyżej 55%
          >
          > Nie, nie wynika.

Wynika.
          Nie ma słowa, ani nawet sugestii w jego wypowiedzi z którego wynika że przekroczenie przekroczenie 55% jest niedopuszczalne.
    • mike.recz Ależ w życiu. Wróblewskiego osadził tam przecież 28.10.11, 10:29
      Tusk aby ten dorżnął watahę, pacyfikował i łamał kręgosłupy niezależnych dziennikarzy.
      • yost3 Towarzysz Premier to dopiero się będzie wściekał, 28.10.11, 10:48
        pisowcu. Lepiej więc ciesz się z Wróblewskiego w garści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka