Dodaj do ulubionych

Ech, ta Nowicka...

09.11.11, 06:59
Nie wygląda to dobrze. Nie obchodzi mnie bełkot dewotów i moherów na tematy aborcyjne i o jej działalności sufrażystki.

Ale naprawdę zdziwiło mnie, że ten bełkot polityczny jej syna wygląda na prawdziwy. Czy on jest pospolitym idiotą, że takie rzeczy wypisuje na swoim portalu? Czy też naprawdę został wychowany w jakimś cholernym skansenie kultu Stalina i jego systemu? Dziwne to wszystko.

Nie wydaje mi się, że można nad tym łatwo przejść do porządku dziennego. To nie dziadek z Wehrmachtu, tylko współczesny mlody człowiek wychowany w konkretnej rodzinie. Jest odpowiedzialność rodziców za system wartości w jakim wychowuje następne pokolenie, takie poglądy tylko niedowład umysłowy usprawiedliwia.

Ma ktoś linka do tych bzdur? Bo z zasady polskiej katolickiej swołoczy nie wierzę.
Obserwuj wątek
    • mambaker Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 07:10
      Tutaj masz:
      zaprasza.net/a_y.php?mid=21559&
      • haen2010 Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 08:04
        O, dzięki. Nie jest a nim tak źle jak myślalem po wyrwanych z kontekstu fragmentach. On jest lub był po prostu niedoksztalcony i sporo faktow historycznych oraz chronologia mu się pieprzą pod tezę o walce klasowej.

Prawdą o Katyniu jest, że grzecznie i na rozkaz posłusznie pomaszerowali do niewoli. Prawdą jest, że Rosjanie popełnili "bolszoju oszibku" wykonując ustalenia umowy z Hitlerem. Stalin był lojalnym partnerem Hitlera do samego końca.

Nie wiem, ile ma lat, ale dzisiaj na pewno wiele z tych głupot wiedza mu zweryfikowała.
    • cillian1 Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 07:20
      > Jest odpowiedzialność rodziców za system wartości
      chyba żartujesz.
      Chłopak ma swoje poglądy - a komunistów u nas od cholery, żyją na koszt tych, co pracują. A pracującym już zaczyna brakować pieniędzy na własne życie!
      Znaczy - młody jeszcze nie wie, jak żyć, a już chce żyć na czyjś koszt. Wszak komunizm/socjalizm to:
      - jak masz więcej, musisz oddać. Żeby jeszcze jakieś prawo to równało, niestety - tak jak w kapitalizmie, prawa brak.
      • mak67 Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 07:52
        Nie przejmował bym się tow. Nowicką, przetrzymałem Gucwę i Wycecha to i ja przetrzymam.
        Niebawem i tak nie będzie można krytykować władzy w internecie.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 08:06
          To faszyści od thuske jeszcze nie zakazali? A co z kontem kataryny na fejsie???
    • mariner4 Czy dzisiaj jest już Wigilia? 09.11.11, 08:05
      Bo odezwałeś się ludzkim głosem!
      U Palikota jest więcej takich.
      M.
      • haen2010 Re: Czy dzisiaj jest już Wigilia? 09.11.11, 08:21
        Masz tam linka i poczytaj sobie. Zrozumiesz, jak moher robi z igły snopowiązałkę.
      • trzecikot Re: Czy dzisiaj jest już Wigilia? 09.11.11, 08:33
        Michał Nowicki jest z RPP?
        • haen2010 Re: Czy dzisiaj jest już Wigilia? 09.11.11, 08:55
          Widać panikę na kościelnych, że aż do wypocin pryszczatego nastolatka sprzed lat sięgają. Oby tak dalej, to na wiosnę Ruch Palikota zrówna się w potencjale politycznym z platfusami i gumofilcami razem wziętymi. Wtedy dopiero zacznie się prawdziwa histeria wśród towarzyszy z GW i mafii watykańskiej oraz przykościelnej.
          • trzecikot Re: Czy dzisiaj jest już Wigilia? 09.11.11, 08:59
            Nie sądzę,, Heniu. Emocje opadły i teraz RPP naprawdę musi popracować. Również nad wizerunkiem. Przeciwnika trzeba punktować lewym prostym i prawym sierpem, a nie wydzierać mordę, że ma nieświeże majtochy. To było skuteczne przed wyborami.
            Pytanie brzmi, czy Palikot sam obskoczy wszystkie komisje i projekty ustaw, bo armię ma z łapanki i nawet kaprali trudno wypatrzyć.
            • haen2010 Re: Czy dzisiaj jest już Wigilia? 09.11.11, 10:04
              Nie przejmuj się, sam zobaczysz. Na tle ogólnego ogłupienia, własciwie zezwięrzecenia tej menażerii sejmowej każda normalna jednostka ludzka jest geniuszem. Najważniejszą częścią polskich elit jest obecnie żołądek i strach przed zimą, jak u każdego porządnego zoologicznego z palety natury.

Ruch Palikota ma gotowe ustawy, jego robota w komisji PP nie zmarnuje się.
              • trzecikot Re: Czy dzisiaj jest już Wigilia? 09.11.11, 10:07
                Ja się nie przejmuję - ja się troszczę. Co prawda nie wierzę w jakikolwiek namacalny sukces Palikota w tej kadencji, jeżeli chodzi o przydeptanie tej czarnej hałastry, ale będę kibicował każdemu kamyczkowi w nadziei, że za jakieś 15-20 lat katabasy przestaną wyściubiać nosy z kruchty.
      • cwiercinteligentzpis Re: Czy dzisiaj jest już Wigilia? 09.11.11, 10:17
        mariner4 napisał:

> Bo odezwałeś się ludzkim głosem!

Nie łudź się. To przygotowanie pod kopnięcie Tuska, za to że jakoby zarządził dyscyplinę.
        Za chwilę Tusk będzie winny że ją wybrano na wicemarszałka Sejmu RP.
    • wlodzimierz.ilicz Hieniu, to dopiero teraz zaczynasz przeglądać na 09.11.11, 09:12
      oczy?:-)
      Przecież Nowicka ze swoim synem, "pan Ania", Biedroń czy palikoci narkomani to wyjątkowo dobrane i pasujące do siebie towarzystwo.
      Po prostu Gabinet Osobliwości.
      Można pokazywać ich razem w cyrku za pieniądze.

• anmanika Re: Hieniu, to dopiero teraz zaczynasz przeglądać 09.11.11, 09:32
        Pal licho p. Wandę ale takich niedouczonych tłuków jak jej syn jest sporo w RP.
        • marzeka1 Re: Hieniu, to dopiero teraz zaczynasz przeglądać 09.11.11, 09:45
          Jako matka miałabym poczucie wychowawczej klęski, gdyby mój syn wstąpił do Młodzieży Wszechpolskiej, ale także wtedy, gdy miał tak zasrane poglądy jak Michałek Nowicki.
          • trzecikot Re: Hieniu, to dopiero teraz zaczynasz przeglądać 09.11.11, 09:48
            W końcu rozsądny głos - Nowicki nie jest emanacją Nowickiej, tylko jej zakalcem ;)
            • taziuta Re: Hieniu, to dopiero teraz zaczynasz przeglądać 09.11.11, 10:03
              trzecikot napisał:

> W końcu rozsądny głos - Nowicki nie jest emanacją Nowickiej, tylko jej zakalcem ;)

Bez przesady. Przeczytałeś to co napisał, czy tylko to co mu zarzucają?
    • tornson No i co z tego! 09.11.11, 10:34
      POPiS czci faszystów, terrorystów i pospolitych morderców, zwanych jako "żołnierze wyklęci", nawet im święto ustanowił. W sejmie pełnych takich posrańców głos syna jednej z Posłanek to problem drugorzędny.
      • trzecikot Re: No i co z tego! 09.11.11, 10:37
        " faszystów, terrorystów i pospolitych morderców" - wypisz- wymaluj twoje bożęta - Stalin, Trocki, Baader-Meinhoff, Kim Ir Sen, Carlos, Kaddafi, Castro, (...)
        • tornson Re: No i co z tego! 09.11.11, 10:48
          trzecikot napisał:

> " faszystów, terrorystów i pospolitych morderców" - wypisz- wymaluj twoje bożęt
          > a - Stalin, Trocki, Baader-Meinhoff, Kim Ir Sen, Carlos, Kaddafi, Castro, (...)
          Skąd wiesz kato-polski młocie że to moi idole?
          Równie dobrze ja w jednym szeregu mogę postawić idoli dla ludzi twego sortu: Wojtyła, Hitler, Bush, Pinochet, Wałęsa, Reagan, Franco, ...
          • trzecikot Re: No i co z tego! 09.11.11, 10:58
            Skąd wiem? Stąd, żeś komuch, co wielokrotnie deklarowałeś słowem pisanym. ;)
            Podaj mi link do jednej mojej wypowiedzi, która uzasadniałaby "kato-polskiego młota" albo odszczekaj, czerwona zarazo ;)
            • tornson Re: No i co z tego! 09.11.11, 12:36
              trzecikot napisał:

> Skąd wiem? Stąd, żeś komuch, co wielokrotnie deklarowałeś słowem pisanym. ;)
              > Podaj mi link do jednej mojej wypowiedzi, która uzasadniałaby "kato-polskiego m
              > łota" albo odszczekaj, czerwona zarazo ;)
              Podaj mi link do jednej mojej wypowiedzi w której chwaliłem Carlosa, Kadafiego, Kima czy Stalina!
              • wkkr Jaki link pajacu!>? 09.11.11, 14:03
                Całe twoje jestestwo na forum to pochwała zbrodniarzy!
                • tornson Re: Jaki link pajacu!>? 09.11.11, 14:30
                  wkkr napisał:

> Całe twoje jestestwo na forum to pochwała zbrodniarzy!
                  Dowody proszę! A jak brak to łaskawie się zamknij.
              • trzecikot Re: No i co z tego! 09.11.11, 15:19
                Czyli Baader-Meinhoff i Fidel OK?
                • tornson Re: No i co z tego! 09.11.11, 15:32
                  trzecikot napisał:

> Czyli Baader-Meinhoff i Fidel OK?
                  Co masz do Fidela? A RAF może i miała bardzo kontrowersyjne metody, ale eliminowała tylko ciężkiego kalibru sqrwysynów, nieraz poprostu hitlerowców zaadoptowanych na najwyższe stanowiska w powojennej RFN.
            • wkkr Re: No i co z tego! 09.11.11, 14:02
              trzecikot napisał:

> Skąd wiem? Stąd, żeś komuch, co wielokrotnie deklarowałeś słowem pisanym. ;)
              > Podaj mi link do jednej mojej wypowiedzi, która uzasadniałaby "kato-polskiego m
              > łota" albo odszczekaj, czerwona zarazo ;)
              =================================
              No trzeci kocie, tomson ciebie zdemaskował!
              :DDD
          • mariner4 [...] 09.11.11, 15:39
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wlodzimierz.ilicz Jest faktem, że różni "żołnierze wyklęci" to hańba 09.11.11, 13:26
        prawicy.
        Rzadko kto przyznaje się do swoich zbrodni.
        Np. Nikita Chruszczow przyznał się do zbrodni Stalina.
        Ale zamilczał o swoim współudziale.
        Z drugiej strony było mu niełatwo bo już za to pierwsze był potępiany właśnie przez stalinistów.
        Gdyby złożył samokrytykę musiałby ustapić.
        A wtedy do władzy doszliby właśnie staliniści.

• tornson Re: Jest faktem, że różni "żołnierze wyklęci" to 09.11.11, 14:02
          wlodzimierz.ilicz napisał:

> prawicy.
          > Rzadko kto przyznaje się do swoich zbrodni.
          > Np. Nikita Chruszczow przyznał się do zbrodni Stalina.
          > Ale zamilczał o swoim współudziale.
          Swój współudział całkiem nieźle podsumował. Gdy podczas tego legendarnego referatu ktoś z sali zapytał go "czemu wtedy milczeliście towarzyszu", on ze wściekłością w oczach krzyknął "kto to powiedział!", na sali zapadła cisza, po chwili Chruszczow już całkiem spokojnie powiedział "no to teraz towarzysze już wiecie czemu milczałem".
        • wkkr W tamtym czasie 09.11.11, 14:05
          granica między bohaterem a bandytą bywała bardzo cienka.
          Tak samo jak cienka bywała granica pomiędzy bolszewikiem a patriotą.
    • zoil44elwer Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 14:25
      W kulcie do kogo zostali wychowywani:A Michnik,J Kuroń,L Dorn,K Miodowicz,J Lityński......Dziwne,ale najzagorzalsi antykomuniści zostali wychowani w rodzinach o wysokiej pozycji w strukturach komunizmu.Neofici(przechrzty)są nadgorliwcami w nienawiści do swoich dawnych bożkow.
      • anmanika Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 14:33
        No raczej chwała im za to, że nie wielbią Stalina.
        • zoil44elwer Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 15:26
          Gdyby Stalin żył dalej by go wielbili.Jak ich ojcowie.
          • kum.z.antalowki Gdyby Stalin żył miałby 133 lata 09.11.11, 15:49
            i byłby najstarszym na świecie zdemenciałym i sr...cym pod siebie staruszkiem, a oni...

zoil44elwer napisał:
            > ...dalej by go wielbili.Jak ich ojcowie.

Serio tak myślisz?
    • agnostic5 Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 16:03
      Nowicki bzdury pisze. Ani słowem nie wspomina o polskiej operacji NKWD z czasów Wielkiego Terroru, kiedy to wyrżnięto 100.000 Polaków mieszkających w ZSRR tylko dlatego, że byli Polakami. Później wzięto się za inne narody.

Poza tym od lat 30. rozpoczęto wywózki znad granicy oraz Białorusi i Ukrainy do Kazachstanu.
      Rozumiem, że dla Nowickiego to było ok, bo Polacy mogli się okazać V kolumną. Polacy w Kazachstanie do 1956 roku żyli pod komendaturą NKWD i bez pozwolenia bezpieki nie mogli się na krok oddalić od swoich wsi. Nowicki do nauki!

mandragon.pl/polacy-w-kazachstanie-historia-i-wspolczesnosc/
      • agnostic5 Re: Ech, ta Nowicka... 09.11.11, 16:04
        Inna sprawa, że nic tutaj nie ma do rzeczy jego matka.
        Syn jest dorosły.

A największym garbem Palikota jest Kotliński, a nie Nowicka.
    • damakier1 Mały przyczynek na marginesie tej dyskusji... 09.11.11, 16:43
      Zajrzałam do zalinkowanego w wątku bloga młodego Nowickiego i natrafiłam na fragment:
      Zacznijmy może od obaw Wajdy, który martwił się „czy film zostanie zrozumiany na Zachodzie”. Nie wiem co dziś za granicą wiedzą o Polsce, ale wydaje mi się, że kiedyś uważano Polaków za naród bohaterski. Głupi co prawda, ale za to walczący do końca o swój honor. Opinię tę podtrzymywały kolejne przegrane powstania, jak i pierwsze słowa polskiego hymnu państwowego. Jeszcze Polska nie zginęła, póki my żyjemy – tak to mniej więcej brzmi.

Otóż pierwsze słowa hymnu polskiego brzmią:

Jeszcze Polska nie umarła,
      kiedy my zyjemy

Pozostawiam to bez komentarza.

----------------
      "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
      (aut.: ToJaJurek)
      • ponte_aronte jednak oficjalnie obowiązuje nowsza wersja 09.11.11, 16:52
        "Jeszcze Polska nie zginęła..."
        pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Polski
        • mariner4 Yrzeba spytać Jarosława Kaczynskiego 09.11.11, 17:11
          To jest ekspert od hymnu.
          M.
        • damakier1 Re: jednak oficjalnie obowiązuje nowsza wersja 09.11.11, 17:13
          No proszę, jestem tak stara, że zdążyłam sie przywiązać do wersji pierwotnej;)
          Mam szczęście, że choc "kiedy" zamiast "póki" jest po mojemu.
          Poprzeglądałam wszystkie przypisy i odsyłacze w wikipedii i nie znalazłam, kto właściwie dokonał przeróbki tekstu Wybickiego. Wiesz coś może?
          • ponte_aronte nie wiem :( 09.11.11, 18:35
            szukałem, ale ta zmiana przeszła jakoś niezauważona. Nowy tekst figuruje w załączniku 4 do ustawy z 31 stycznia 1980 r. o godle, barwach i hymnie RP, obowiązującej do dzisiaj
      • taziuta Re: Mały przyczynek na marginesie tej dyskusji... 09.11.11, 18:44
        damakier1 napisała:

>
        > Otóż pierwsze słowa hymnu polskiego brzmią:
        >
        > Jeszcze Polska nie umarła,
        > kiedy my zyjemy

>
        > Pozostawiam to bez komentarza.

A jednak tak nie brzmią (aktualnie).
        Pozostawiam to bez komentarza. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka