Dodaj do ulubionych

Ponad polowa z nas nie chce euro

29.11.11, 10:32
www.pb.pl/2523922,78700,ponad-polowa-polakow-niechetna-euro badanie bylo wykonane na zlecenie ministerstwa finansów. Wiec jeszcze troche jest rozsądku w narodzie. jak to powiadają - umiesz liczyc, to licz na siebie.

Oczywiście minister spraw zagranicznych cały w skowronkach poleciał do Berlina z apetycznym fantem czyli obietnicą, ze obecny rząd gotów jest przekształcać Polskę w land Federalnej Europy.

Myslę, ze wybór Berlina dla ogloszenie tej dobrej dla unijnych biurokratów nowiny, nie był przypadkowy. Bo to wcale nie np. Praga będzie stolicą Federacji Europejskiej. I nie czeski bedzie językiem państwowym... ze nie wspomnę o Warszawie i języku polskim.

Zresztąsądzę, ze Radek Sikorski tym występem berlińskim zbiera punkty na swoją unijo-europejską karierę. Znamy przeciez jego ambicje.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 10:44
      Niemiecki też nie będzie językiem państwowym.
      • olo-x Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 10:58
        Jako Polak uważam że polski złoty ,był,jest i powinien pozostać, uważam też że konieczne jest referendum w tej sprawie .
        • sclavus Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 18:45
          W doopie masz traktaty????
          • zamurowany Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 30.11.11, 23:18
            Traktat nie stoi w sprzeczności z referendum na temat euro.
            • sclavus Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 30.11.11, 23:44
              Strasznie musisz być zamurowany, skoro zrozumienie najprostszej rzeczy, sprawia ci taką trudność...
              Och! Jeśli przytoczysz cokolwiek na poparcie tych, gołych słów, wycofam się :D
              • zamurowany Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 01.12.11, 00:10
                Odwrotnie - jeśli referendum stoi w sprzeczności z traktatem, to mi to pokaż ową sprzeczność.
                • zamurowany Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 02.12.11, 00:19
                  Ponieważ brakuje odpowiedzi Sclavusa, więc odpowiem ja: nie ma żadnej sprzeczności pomiędzy traktatem lizbońskim a referendum w sprawie euro. Traktat lizboński nie zabrania nam przeprowadzenia referendum w jakiejkolwiek sprawie.

A teraz czekam aż Sclavus wycofa się ze swoich słów, zgodnie ze swoją obietnicą.
    • humbak Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 10:47
      A swoją drogą. Znasz to?:)
      officespam.chattablogs.com/archives/2007/05/euroenglish-official-language-of-europe.html
    • mariner4 Jak masz niepotrzebne, to ja chetnie wezmę 29.11.11, 10:54
      M.
    • aniechto.only Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 10:56
      Badania pokazuja również, że 1/3 z Polaków myje zęby raz w tygodniu , a co czwarty nie myje łap po wyjściu z kibla. Czy to znaczy , że nalezy zakazać używania pasty i mydła?
    • tw_wielgus Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 11:08
      Ależ to nic dziwnego, że w obecnej sytuacji w sterfie euro ponad połowa respondentów wypowiedziała się negtywnie o pomyśle wprowadzania w naszym kraju europejskiej waluty.
    • cwiercinteligentzpis No złość Tuskowi i Sikorskiemu? 29.11.11, 12:10
      Będziecie inaczej śpiewali jak Rosjanie lub ktokolwiek inny doprowadzi to takiej obniżki złotego że dług przekroczy normę konstytucyjna i trzeba będzie automatycznie ciąć wydatki.

• humbak Re: No złość Tuskowi i Sikorskiemu? 29.11.11, 12:38
        Od ataków spekulacyjnych są raczej inni specjaliści. Jeśli rząd przeprowadzi ograniczenie zadłużenia nie będzie on zresztą jakimś poważnym problemem w tym kontekście.
        • cwiercinteligentzpis Re: No złość Tuskowi i Sikorskiemu? 29.11.11, 16:38
          humbak napisał:

> Od ataków spekulacyjnych są raczej inni specjaliści.

Od mądrzejszego niż ty pisania są inni forumowicze, wiec nie zabieraj głosu
          jeżeli poza magicznym "niet" nie masz żadnego innego argumentu.
          • humbak Re: No złość Tuskowi i Sikorskiemu? 29.11.11, 16:40
            A coś bardziej merytorycznie napiszesz?
            • cwiercinteligentzpis Re: No złość Tuskowi i Sikorskiemu? 29.11.11, 16:49
              humbak napisał:

> A coś bardziej merytorycznie napiszesz?

Jeżeli masz na myśli Międzynarodówkę, to nie napiszę.
              Nie uważam tego tekstu za merytoryczny.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 12:20
      ale również euro nie chce nas
      bo to tanga trzeba dwojga, a tu ani tancerki, ani tancerza
      a za kilka lat nie wie nikt, czy jeszcze będzie euro, ile będzie warta złotówka itd
    • trevik I ponad połowa chce liberalizacji aborcji 29.11.11, 12:32
      Jeśli demoskopia to argument, to w takim razie tylko czekać aż PiSowi przyklasną liberalizacji ustawy antyaborcyjnej... bo przecież w to, że głupa palą to trudno uwierzyć,

T.
    • x2468 Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 12:39
      Połowa z was? A ile was? Raz?
    • ukos A dlaczego nie stan? 29.11.11, 14:56
      sawa.com napisała:

> minister spraw zagranicznych cały w skowronkach poleciał do Berlina z (...) obietnicą, ze
      > obecny rząd gotów jest przekształcać Polskę w land Federalnej Europy.

Ano dlatego, że tak łatwiej postraszyć Niemcami.
    • gat45 Wiesz co, Sawo ? 29.11.11, 15:09
      sawa.com napisała:

> Oczywiście minister spraw zagranicznych cały w skowronkach poleciał do Berlina
      > z apetycznym fantem czyli obietnicą, ze obecny rząd gotów jest przekształcać
      > Polskę w land Federalnej Europy.
      >

Często się z Tobą nie zgadzam, ale nigdy jeszcze nie widziałam, żebyś była aż tak głupio podła lub tak podle głupia. I głupota, i podłość są trudne do wytrzymania, ale występując razem wykluczają osobę jako partnera do rozmowy. Szkoda, odpadła mi jeszcze jedna osoba z FK.
      • ayran Re: Wiesz co, Sawo ? 29.11.11, 15:50
        Daj spokój. Pani sawa.com na tutejszym forum wymyślała od tchórzy pilotowi, który odmówił wykonania rozkazu lotu do Tbilisi z prezydentami na pokładzie, a potem, w "nowym" kontekście, utrzymywała, że nigdy nie wypowiadała się na ten temat.
        Są ludzie, a do takich nalezy sawa.com, którzy nie przywiązują najmniejszej wagi do znaczenia rzucanych przez siebie choćby najbardziej obrzydliwych oszczerstw.

Dla niej nazwać ministra rządu własnego państwa zdrajcą to tyle, co dla Jarosława Kaczyńskiego splunąć.
        • kaszebe12 Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:05
          Jestem tu od niedawna , a juz zdazylem byc obrazanym od stop do glow przez roznych dziwnych typkow...-Ciekawe , ze w tych przypadkach "moderatorzy" nie wykazuja swych cenzuralnych zapedow...
          -Wracajac do tematu wypada zejsc na ziemie i spojrzec na nasze kieszenie , na kieszenie przecietnego zjadacza chleba , a nie sugerowac sie opiniami "ekspertow" , "specjalistow" i ich politycznych kolesiow..-Jak wyglada kieszen Slowaka po wprowadzeniu euro - to nie jest trudne do zrozumienia ? -Ja pamietam wprowadzenie euro we Francji - Jedno wielkie oszustwo !-Na samym poczatku przelicznikiem bylo 1€ - 6,56 FF.-W ciagu niespelna roku ceny zostaly "wyrownane" dochodzac do parytetu 1 -1 , przy niezmienionych zarobkach.-Po prostu -zrobiono nas wszystkich w konia...
          • gat45 Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:11
            kaszebe12 napisał:

[...] -Ja pamietam wprowadze
            > nie euro we Francji - Jedno wielkie oszustwo !-Na samym poczatku przelicznikiem
            > bylo 1€ - 6,56 FF.-W ciagu niespelna roku ceny zostaly "wyrownane" docho
            > dzac do parytetu 1 -1 , przy niezmienionych zarobkach.-Po prostu -zrobiono nas
            > wszystkich w konia...

Ja we Francji mieszkam od wieeeeeeeelu lat i niczego podobnego nie zauwazyłam. I tak się składa, że mam dobrą pamięc do cyfr. Parytet cen 1-1, powiadasz ? Na dodatek w ciągu jednego roku ? I jesteś gotów to powtórzyć po sprawdzeniu ? Zdumiewające.
          • ayran Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:11
            kaszebe12 napisał:

> Jestem tu od niedawna , a juz zdazylem byc obrazanym od stop do glow przez rozn
            > ych dziwnych typkow...-

A nie sądzisz, że też mógłbyś byś wzięty za dziwnego typka?

!-Na samym poczatku przelicznikiem
            > bylo 1€ - 6,56 FF.-W ciagu niespelna roku ceny zostaly "wyrownane" docho
            > dzac do parytetu 1 -1 , przy niezmienionych zarobkach.-

Zresztą trudno o inną ocenę jesli uznać, że to co napisałeś, napisałeś z powagą.
            Czy ty sobie zdajesz sprawę, że gdyby to co napisałeś, miało być prawdą, to siła nabywcza Francuza w ciągu roku (ba - jak twierdzisz - nawet niespełna roku) musiałaby spaść o 84%, to znaczy ze 100% zostałoby 16%?
            Jesli sobie zdajesz sprawę, że napisałeś kosmiczną bzdurę, to nie dziw się, że ktoś ci zarzuca mijanie się z prawdą, a jeśli wierzysz w to co piszesz - to chyba jest z tobą jeszcze gorzej.
            • gat45 Jak myślisz, ayran, 29.11.11, 16:16
              to do mnie było to nawoływanie o spokój ? Do mnie, najspokojniejszego Gata na forach ? Zdumiewające (bis).
            • kaszebe12 Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:18
              Czemu nie ?...-Bagietka kosztowala 1 ff , cukier 3,5 ff , znaczek pocztowy 0,50 ff kontra 0,50 € (natychmiastowo) itd , itp...-przypomnijcie sobie ceny i zarobki.
              • ayran Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:22
                Innymi słowy, napisałeś to z pełna powagą i uwazasz, że naprawdę siłą nabywcza Francuzów w ciągu niecałego roku spadła sześciokrotnie. I nazywasz innych dziwnymi ludźmi.
                • kaszebe12 Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:32
                  Mea culpa , aryan...-z parytetem 1-1 przesadzilem , co nie zmienia faktu ogolnych podwyzek cen , a o "dziwnych ludziach" pisze w innym kontekscie.-Pisze o "ludziach" ,ktorych obecnosc , tutaj , ogranicza sie do obrazania , opluwania i ordynarnego chamstwa.
                  • ave.duce Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:34
                    Z takimi "ludźmi" nie wymienia się postów.

Pozdrawiam.
                    • kaszebe12 Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:44
                      Dziekuje , skorzystam z rady.
                      • ave.duce Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 16:48
                        Bardzo proszę.
                  • cwiercinteligentzpis Co to znaczy "przesadziłem" Ja uwierzyłem .... 29.11.11, 16:59
                    kaszebe12 napisał:

> Mea culpa , aryan...-z parytetem 1-1 przesadzilem ,

Co to znaczy "przesadziłem"? Ja Ci uwierzyłem i właśnie przyjąłem honorowy zakład
                    że we Francji ustalił się parytet 1: 1.
                    Po prostu NAŁGAŁEŚ bo jesteś OSZUSTEM a nie "dziwnym człowiekiem".
                    Ludzie którzy Ci uwierzyli ponieśli tak ja pewne straty materialne, i wiarygodnościowe,
                    a ty sobie z niewinna miną twierdzisz ze "przesadziłeś".
                    Jak to tak?
                    • kaszebe12 Re: Co to znaczy "przesadziłem" Ja uwierzyłem . 29.11.11, 17:05
                      Nie jestem oszustem i przyznalem sie ze skrucha do przesady (prawda jednak jest to ,ze wiele artykulow osiagnelo ten parytet).
                      Jak to tak? -Coz...-zaklad honorowy musze uszanowac ;-poddaje glowe.
                      P.S. -Jednak zainteresowal bym sie skutkami euro w Slowacji.
                      • cwiercinteligentzpis Re: Co to znaczy "przesadziłem" Ja uwierzyłem . 30.11.11, 08:35
                        kaszebe12 napisał:

> P.S. -Jednak zainteresowal bym sie skutkami euro w Slowacji.

Ja bym odradzał, bo Twoja wiarygodność spadła do poniżej zera.
                        Nawet nie wpadłeś na dziwny pomysł przeproszenia swoich czytelników, których oszukałeś.
                  • sclavus Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 18:57
                    Słuchaj ty kaszebe, bagietka w boulangerie, w 2002 roku, kosztowała 2F20...
                    Dzisiaj, kosztuke między 0,80 a 0,80 euro... (a w Leclercu - 0,35!)
                    Przelicz sobie - to już dziesięć lat!!!
                    Niżej masz napisane, że pierdzielisz - podtrzymuję!!!
                  • ayran Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 22:56
                    kaszebe12 napisał:

> Mea culpa , aryan...-z parytetem 1-1 przesadzilem , co nie zmienia faktu ogolny
                    > ch podwyzek cen

E tam przesadziłeś. W pierwszym poście minąłeś się z prawdą, co można by od biedy uznać za retoryczną przesadę, ale po zwróceniu uwagi, zamiast sprostować, brnałeś dalej ze swymi głupstwami o cukrze, bagietkach i znaczkach pocztowych.
                    Pewnie, ze były ogólne podwyżki cen, ale w krajach, które pozostały poza strefą euro, tez były, w bardzo podobnej skali.
          • sclavus Re: Prosze o spokoj... 29.11.11, 18:51
            Pierdzielisz!!!
            Też byłem przy tym i wcale tak nie było...
        • gat45 Re: Wiesz co, Sawo ? 29.11.11, 16:07
          Nie znam dzieł wszystkich sawy.com i na tego "tchórza" nie wpadłam. Do dzisiaj miałam ją za kogoś myślącego inaczej niż ja, ale nadającego się do wymiany zdań. Myliłam się. Nic strasznego, w końcu tylko jeszcze jedna więcej osoba wtapia się w ogólne tło FK. Ale przykro.
          • sclavus Re: Wiesz co, Sawo ? 29.11.11, 19:01
            Jej już byłem parokrotnie napisałem, że jedyne co mi się u niej podoba, to jej sygnaturka... à savoir: dobrze będzie, jak złe nogę złamie ;)
    • lionold Re: Ponad polowa z nas nie chce euro.To mało. 29.11.11, 16:02
      Bo w ogóle was niewielu jest - ale głupi ony sOM za wszystkich pozostałych.
      • kaszebe12 Re: Ponad polowa z nas nie chce euro.To mało. 29.11.11, 16:07
        Czytajac wiele postow odnosze wrazenie , ze Twoj post, lion , jest "wolaniem na puszczy"...
    • ave.duce Jestem za federacją. 29.11.11, 16:08
      • manny-jestem Czyli jarkacz ma racje 29.11.11, 23:03
        Jak jestes za federacja to jestes przeciw suwerennej Polsce.
        • sclavus Re: Czyli jarkacz ma racje 29.11.11, 23:15
          Przedziwna logika!!
          • ave.duce Dzięki, Sclavi. 30.11.11, 08:02
            Wyręczyłeś mnie :)
            • humbak Re: Dzięki, Sclavi. 30.11.11, 09:13
              A jednak prawdziwa.
              • ave.duce Re: Dzięki, Sclavi. 30.11.11, 09:31
                humbak napisał:

> A jednak prawdziwa.

Kto/co "prawdziwa"?
                • humbak Re: Dzięki, Sclavi. 30.11.11, 10:57
                  A o czym pisaliście?:)
                  • ave.duce Re: Dzięki, Sclavi. 30.11.11, 14:04
                    Napisałam: jestem za federacją.
                    Manny napisał: Czyli jarkacz ma racje
                    Jak jestes za federacja to jestes przeciw suwerennej Polsce.

Co ma do mnie Kaczyński i jego "racja"?
      • l_zaraza_l Re: Jestem za federacją. 30.11.11, 14:19
        ave.duce napisała:

Ja także ave. Urodziłam się w kraju pogrzebanym za żelazną kurtyną, w czasach zimnej wojny i UE jest dla mnie cudem, który dokonuje się na moich oczach.
        • zamurowany Re: Jestem za federacją. 30.11.11, 23:23
          Chyba raczej: dokonuje żywota.
        • ave.duce Re: Jestem za federacją. 01.12.11, 15:23
          Myślę i czuję w tym przypadku tak samo :)
    • kum.z.antalowki 70 % pluje na ulicy, a 50% umie smarkać w palce... 29.11.11, 16:53
      Czy to dowodzi, że statystyczny "znas" jest ekspertem od wszystkiego?
      • ave.duce Re: 70 % pluje na ulicy, a 50% umie smarkać w palc 29.11.11, 16:55
        ŁOmatko...
    • sawa.com gat45 29.11.11, 18:22
      Przykro mi, że mnie skreslasz za moja krytyczną opinię o wystapieniu Sikorskiego w Berlinie. Ceniłam i cenie sobie twoje wywazone komentarze i opinię. Ale trudno.

Uważam, ze najlepsze co obecnie Polska może zrobić także dla integracji europejskiej to zadbać o swoją dobrą kondycję. Trzeba być idiotą, zeby mustrować się na łajbę która tonie w ekspresowym tempie. Ale widać, ze wiekszośc naszych polityków tego nie rozumie.

Przytomni Anglicy, odliczają czas do upadku euro - uważają, ze to nastąpi za ok. 10 dni - przygotowują plan awaryjny. Amerykanie dają trochę więcej czasu.
      • gat45 Sawo 29.11.11, 18:48
        Nie oburzyło mnie TO, co powiedziałaś, tylko JAK to powiedziałaś. Wiem, że zwracanie uwagi na formy wypowiedzi i uznawanie niektórych za niedopuszczalne w ogole trąci już myszką (a na FK już chyba przechodzonym dinozaurem), ale nic na to nie poradzę. Tak mam wszczepione w jaźń.
        • sawa.com gat45 29.11.11, 19:08
          gat45 napisała:

> Nie oburzyło mnie TO, co powiedziałaś, tylko JAK to powiedziałaś. Wiem, że zwra
          > canie uwagi na formy wypowiedzi i uznawanie niektórych za niedopuszczalne w ogo
          > le trąci już myszką (a na FK już chyba przechodzonym dinozaurem), ale nic na to
          > nie poradzę. Tak mam wszczepione w jaźń.

Staralam się powiedziec to najdelikatniej jak tylko mozna było to wyrazić. I jeszcze źle?
    • porannakawa01 Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 18:31
      Ponad połowa z nas chce dopuszczenia do aborcji.
      Co by z tego miało wyniknąć?

Bedą te rewolucyjne zmiany?
      Z tego, że muchy uznają gooowbo za znakomite pozywienie nie wynika, że i my tak powinniśmy je traktować.
    • sclavus Mus jest starszy od Niechcieja... 29.11.11, 18:44
      W traktacie akcesyjnym, jest polskie zobowiązanie do przyjęcia euro....
      Wykonanie tego punktu traktatu (data przystąpienia do euro), pozostaje w gestii Polski!
      Koniec i kropka - na próżno lejesz łzy :D
      PeeS - Polska dobrze na tym wyjdzie...
      • sawa.com Re: Mus jest starszy od Niechcieja... 29.11.11, 19:06
        sclavus napisał:

> W traktacie akcesyjnym, jest polskie zobowiązanie do przyjęcia euro....
        > Wykonanie tego punktu traktatu (data przystąpienia do euro), pozostaje w gestii
        > Polski!
        > Koniec i kropka - na próżno lejesz łzy :D
        > PeeS - Polska dobrze na tym wyjdzie...

Wyglada na to, ze nie będzie co przyjmować. Euro tonie, nie zauwazyłeś tego?
        • sclavus Re: Mus jest starszy od Niechcieja... 29.11.11, 20:00
          Wrażenie!
          Nie utonie!!!
          Przy okazji: jestem za pomysłami federacyjnymi i pełną integracją polityczną
          • sawa.com Re: Mus jest starszy od Niechcieja... 29.11.11, 20:51
            sclavus napisał:

> Wrażenie!
            > Nie utonie!!!
            > Przy okazji: jestem za pomysłami federacyjnymi i pełną integracją polityczną

Obawiam się, ze jest to utopijny projekt.
            • sclavus Re: Mus jest starszy od Niechcieja... 29.11.11, 23:18
              Utopijne projekty i pomysły, to ma niejaki pan Kaczyński.... jego można olać - chory!, ale jego wyznawcy???
              Niemożliwe, żeby wszyscy chorzy byli, jak on
            • trevik Re: Mus jest starszy od Niechcieja... 30.11.11, 01:06
              Obawiam się, że nie masz zdolności do oceny, co jest utopią a co nie,

T.
          • zamurowany Re: Mus jest starszy od Niechcieja... 02.12.11, 00:23
            sclavus napisał: [ o euro ]

> Wrażenie!
            > Nie utonie!!!

Już nawet uniolubny premier nie podziela twojego zdania:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10742535,Tusk__W_najblizszym_czasie_rozstrzygnie_sie_los_Europy_.html
    • zbigniews1934 Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 18:49
      Tylko głupcy w obecnej sytuacji tej waluty EURO pchaja sie do EUROLANDU.Pan Sikorski zapomnial ze nie my przyczynilismy sie do upadku EURO i nie mamy obowiazku ratowac tej waluty nawet za utrate niepodległosci.Takiego ministra spraw zagranicznych powinno sie natychmiast zdymisjonowac bo bezprawnie swoja wypowiedzia łamie obowiazujaca Konstytucje Polski.
      • sclavus Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 20:02
        Gdybyś tylko wiedział co piszesz.... :D:D:D:D:D
    • ryza_wyspa Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 19:21
      Ryżowcy niech się przyzwyczajają do mówienia o euro w czasie przeszłym.
      • m.c.hrabia Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 19:30
        To chyba ta sama ponad polowa która chce kary śmierci.
        co z tego?
        ile z całości ogarnia konsekwencje?
        90% nie m POJĘCIA w temacie.
        ps
        słuchałem dzisiaj Bronka,z fanatyzmem nie ma dyskusji.
    • gold-kalasznikow nie ponad polowa z nas nie chce euro tylko........ 29.11.11, 19:36
      100 % Polaków nie chce!
      • m.c.hrabia Re: nie ponad polowa z nas nie chce euro tylko... 29.11.11, 19:58
        gold-kalasznikow napisała:

> 100 % Polaków nie chce!

prawdziwych:)
      • sclavus Re: nie ponad polowa z nas nie chce euro tylko... 29.11.11, 20:03
        ;asz się za 100%???
        Gołde?!?!?!
    • cookies9 Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 19:59
      Bezprzedmiotowa dyskusja.

"Obecnie Polska nie może myśleć o wejściu do strefy EMU w jej obecnym kształcie" Rostowski
    • marcinorlos Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 29.11.11, 21:26
      No fakt faktem, ambicje Sikorskiego są bardzo wysokie. Zresztą nie jest to jescze żaden podstarzały gość , który dorabia do emerytury poprzez znajomości. Robi bardzzo dobrze, że chce jakoś pokazać , że my Polacy również się tym interesujemy i wykazujemy swoją przynależność do tego paktu.

---

www.lorient.pl/
      Sztukateria Elewacyjna
      Noclegi Gdynia
      Noclegi Kraków
    • wujcio44 Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 30.11.11, 09:47
      Ja tam bym euro chciał. Najlepiej dużo.
      • alfred.skowronski Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 30.11.11, 11:25
        Pamietaj, ze glod mozna zaspokoic,pranienie ugasic, bogactwo jest nienasycone.
    • bimota Re: Ponad polowa z nas nie chce euro 30.11.11, 15:58
      W tym roku byl najlpszy moment wprowadzenia euro. Kosmiczne podwyzki pod pretekstem zwiekszenia Vat o 1%. Wprowadzenie euro bedzie kolejnym pretekstem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka