barry100
24.12.11, 16:16
Dostałem niedawno, przesłane na moją mailową pocztę, życzenia bożonarodzeniowe i noworoczne od Pana Prezydenta mojego miasta Radomia, Andrzeja Kosztowniaka, który jest z PiS. Choć nie jestem jego zwolennikiem ani partii, którą reprezentuje, chciałbym życzyć mu z wzajemnością tego, czego On życzył mnie, a także tego, żeby nasze miasto zaczęło się rozwijać, a jego mieszkańcom żyło się po prostu lepiej. Bardzo dziękuje Panie Prezydencie!
Dzisiaj wszedłem na portal Wirtualna Polska i kliknąłem link o życzeniach złożonych Polakom przez premiera. Polacy zareagowali spontanicznie i także życzyli premierowi z całego serca... czego? No właśnie, oto próbka:
~55-latek [8 minut temu]
Mimo że dziś WIGILIA to nie nawidze cię Premierze.
~my [9 minut temu]
Obys soe w polskie Swieta oscia udlawil.
~tuskołap [14 minut temu]
Życzę panu panie Tusk jak najszybszej śmierci i aby po pana odejściu prawdziwy Człowiek zasiadł w fotelu premiera. Kala pan ten urząd; oszukuje pan naród. Wiem, że nigdy pan nie ustąpi samodzielnie bo jest pan zarozumiałym ignorantem, dlatego życzę panu z okazji świąt, by były to dla pana ostatnie święta i by te święta były również ostatnimi pod pańskim uciskiem - tego życzę narodowi polskiemu. Nie potrzebny nam kat jako przewodnik.
~Zbynek [przed kwadransem]
życzę panu premierowi wszystkiego najgorszego
~ern [pół godziny temu]
obys sie smazyl w piekle zydzie, sprzedawco naszych polskich wartosci zachodowi, nie jestes potrzebny w polsce i nie powinna cie ta ziemia tu noscic ZDRAJCO NARODU !! JEESZCZE PRZYJDZIE NA CIEBIE CZAS ALE NIE BEDZIE DROGI UCIECZKI... zwyrodnialcu faszystowski oszuscie
~L L L [pół godziny temu]
Donaldku brązowy języku życzę tobie i twojej POpapranej rodzince ,a żebyście zgineli na pierwszej lepszej drodze.
~joor [pół godziny temu]
premierze Tusk życzymy ci wszystkiego co najgorsze żeby spotkało cię to co spotkało rodziny poległych żołnierzy a jeżeli chcesz to te twoje żołnierzyki którzy wchodzą ci do tyłka podadzą mnie za te słowa do skorumpowanego przez PO sądu nie boję się jeszcze raz wszystkiego najgorszego
~dsa [2 godziny temu]
a zeby ci w barszczu zanlazl sie trujacy grzyb AGENCIE Z NOCNEJ ZMIANY
~rodak [pół godziny temu]
Panu Premierowi życzę zepsutej ryby,gorzkiego maku,kwaśnego barszczu,stęchłych pierogów i ciasta z zakalcem na wigilijnym stole,szczerze !
~Polak [pół godziny temu]
Za to co nam zgotowałeś i jeszcze zapewne zgotujesz życzę ci by cie szlag trafił
~gfdsa [3 godziny temu]
a to szmata i cynik kaszubski bezczelna sw.....a !!!!
Cóż za wspaniałe życzenia dla bliźniego, dziecka tego samego Boga! Cóż za wspaniała atmosfera Świąt narodzenia Jezusa Chrystusa, który był miłością. Cóż za język tejże miłości. Nasz naród dziczeje z nienawiści. Prostactwo i brak wychowania i kultury tych ludzi nie jest do końca wytłumaczeniem takich słów, kierowanych do innego człowieka. Polityka niszczy szare komórki, odbiera ludziom rozum i nawet okres Świąt nie zmienia ich wewnętrznie. Należy założyć, że autorami przytoczonych przeze mnie postów nie są wyborcy PO, SLD, czy RP. Niestety, najprawdopodobniej są to ludzie, którzy głosują na PiS. Osobnicy Ci znani są z przywiązania do tradycji, kościoła, a co za tym idzie - przekazywania sobie znaku pokoju, modlitw i przestrzegania przykazań bożych. Mienią się oni prawdziwymi Polakami, patriotami, ludźmi, dla których Bóg, Honor i Ojczyzna są na pierwszym miejscu. No cóż, wnioski można wyciągnąć po przeczytaniu tych wpisów, a zapewniam, że jest ich tam o wiele więcej. Biorąc powyższe pod uwagę, jako człowiek nawiedzający kościół, życzę wszystkim tym, którzy nienawidzą, żeby przestali nienawidzić, bo obrażają Boga w sposób najstraszniejszy z możliwych, plując na jego dzieci. Korzystając z okazji życzę tego samego również tym, którzy nie głosują na PiS, wierzącym i niewierzącym. Szacunek dla innego człowieka jest miarą naszego człowieczeństwa, jednak na ten szacunek trzeba niewątpliwie zasłużyć własnym postępowaniem. Cieszeniem się szacunkiem innych życzę wszystkim forumowiczom z okazji Świąt Bożego Narodzenia.