Dodaj do ulubionych

Prokurator Parulski

18.01.12, 16:36
Witam
czy moge gdzies poczytac o kolejach losu tego pana? Z twarzy wydaje seie aparatczykiem i nie wiem czy za kolnierz nie wylewa, zupelnie mi nie pasuje do obrazu urzedika wykonujacego kawal dobrej roboty no ale moze sie myle?
Obserwuj wątek
    • kaczkodyl Re: Prokurator Parulski 18.01.12, 16:45
      No ja sie Zabiję prestrZele sobie policzek na śmierć, zboku. z boku z boczeńcu? no w każdym razie będę śmiesznym.
    • venus99 Re: Prokurator Parulski 18.01.12, 17:02
      sądzą po twojej pisaninie to mylisz się nie tylko w tej sprawie.
      • bykuwodzu Re: Prokurator Parulski 18.01.12, 17:35
        Sadzac po jedynej albo I dwoch konkretnych odpowiedzi tych z linkami mysle ze jednak jak zwykle nie myle sie komuszy pomiocie
    • wanda43 Re: Prokurator Parulski 18.01.12, 17:06
      Mam podobnie w stosunku do Seremeta.
      • p.heniu Re: Prokurator Parulski 18.01.12, 17:09
        Tele, że w szkole dla oficerów politycznych był tylko jeden z nich.
    • p.heniu O generale prokuratorze Parulskim 18.01.12, 17:15
      można poczytać np. tu:
      wiadomosci.wp.pl/opage,4,title,Tajemniczy-general-Parulski,wid,14169410,prasa_wiadomosc.html?ticaid=1dc32&_ticrsn=3
      i u mnie:
      nielubiegazety2.blogspot.com/2010/08/prokurator-genera-parulski-jedzie.html
      Gdy to pisałem jeszcze nie wiedziałem, ze już na studiach wstąpił do PZPR i kształcił się w kuźni dla oficerów politruków.
      • dirloff karierę zaczął w stanie wojennym... 18.01.12, 17:20
        Ale ja napisałem, co to za "ziółko". Otóż karierę w prokuraturze wojskowej zaczął w stanie wojennym, jako jeden z politruków Jaruzelskiego. Wówczas też pewnie podjął współpracę z poprzedniczką WSI. Po '89r. ściśle związany z WSI-owym lobby w Polsce...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132499590,132499590,Seremet_w_Sejmie_rozjezdza_Parulskiego_i_Przybyla_.html
        • axel-bis Re: . do ziółka ... 18.01.12, 18:59
          dirloff ale z ciebie jełopo-oszołomo -nawiedzony palant .
          • dirloff Re: . do ziółka ... 18.01.12, 19:07
            Negujesz lemgu fakty, rzeczywistość. Warszawscy eksperci umyli ręce, zwalając całą winę na Millera. Już trwa odwoływanie Parulskiego. Odwoływanie Klicha się zaczyna. Potem jeszcze Miller i jego zastępca Lasek, a śledztwo ma szansę być porządnie przeprowadzanym.
        • venus99 Re: karierę zaczął w stanie wojennym... 18.01.12, 19:18
          dirloff napisał: Wówczas też pewnie
          > podjął współpracę z poprzedniczką WSI.

jak to zawsze u pisuarków wszystko opiera się na słowie pewnie.
          kanalie to wy jesteście.
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k Parulski,członek PZPR,politruk,kłamca smoleński... 19.01.12, 00:15
      bykuwodzu napisała: czy moge gdzies poczytac o kolejach losu tego pana?

---> "Ukończył studia na Wydziale Prawa Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu[1] oraz Centrum Szkolenia Oficerów Politycznych – Szkoły Podchorążych Rezerwy w Łodzi. 6 października 1982 został powołany do zawodowej służby wojskowej w Prokuraturze Wojsk Lotniczych w Poznaniu. W 1983 zdał egzamin prokuratorski, a w 1985 otrzymał nominację prokuratorską. Od 1996 był zastępcą Wojskowego Prokuratora Garnizonowego w Poznaniu, a w latach 2002–2005 Wojskowym Prokuratorem Garnizonowym w Warszawie. Od 2005 pełnił funkcję zastępcy Wojskowego Prokuratora Okręgowego w Poznaniu.

W 2002 został prezesem Stowarzyszenia Prokuratorów Rzeczypospolitej Polskiej. Pełni funkcję redaktora naczelnego wydawanego przez tę organizację kwartalnika "Prokurator".

6 lipca 2007 zrzekł się stanowiska zastępcy Wojskowego Prokuratora Okręgowego w Poznaniu oraz prokuratora wojskowego, po krytyce jego osoby i Stowarzyszenia Prokuratorów RP przez ówczesnego ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobrę, deklarując nadzieję, że tym samym zakończy personalne aspekty powstałego sporu i umożliwi ministrowi sprawiedliwości skupienie się nad reformą prokuratury (...). Do przytoczonych przez ministra wątpliwości odniósł się w liście otwartym z 8 lipca 2007[2].

Prezes Rady Ministrów Donald Tusk powołał go 20 lutego 2008 na Naczelnego Prokuratora Wojskowego i zastępcę Prokuratora Generalnego. 11 sierpnia 2010 prezydent Bronisław Komorowski awansował go ze stopnia pułkownika na stopień generała brygady[3]."
      Katastrofa Smoleńska - czy generał Parulski to udźwignie?

> Z twarzy wydaje seie aparatczykiem

---> Z twarzy ..., to w otoczeniu Komorowskiego jest dużo więcej takich:
      O, choćby taki Łaszkiewicz - on ma wyczyszczony dokładnie życiorys. Wstydzi się sam siebie???
      Popatrz na tą mordę:
      Posadzą tylko Łaszkiewicza, czy jego pracodawcę, również?
      Jak można! Ułaskawiać ludzi, którzy chcą naprawdę uczciwie żyć po odbyciu kary?!!!
      Esbek autorytetem politpoprawnych mediów?

Ale jak popatrzysz na Kozieja, Kuźniara, Nałęcza, Mazowieckiego i resztę z otoczenia pRezydenta, to również będziesz miała podobne odczucia.

--
      inteligencja zastępcza, autorytety zastępcze - co jeszcze nam fundowano przez 16 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka