Dodaj do ulubionych

Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości

IP: *.cm-upc.chello.se 11.06.04, 08:10
Warszawa ani wolna, ani rowna. Nie mozna demonstrowac, wybrani moga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.nll.se 11.06.04, 08:15
      Warszawa wolna i rowna! Ektermisci do domu!
      • russel2 Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości 11.06.04, 12:23
        Pozdrowienia dla wszystkich paradowiczów. russel2- kraków
      • antymitnick Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości 11.06.04, 13:40
        A ja będę przemawiać na tym wiecu jako Wielka Rzeczniczka Narodu (jestem
        kobietą).Zapowiada się ciekawie!Wolność,wolność!Bierzcie ze sklepów towary i
        nic nie płaćcie!
    • Gość: Obawiający się Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: 212.33.85.* 11.06.04, 08:21
      Do lekarzy wam trza, nie na ulice!!!!!!!!!!
      • Gość: kasia_blond plac bankowy. 13.00. IP: *.chello.pl 11.06.04, 09:05
        przełóż spotkanie, zrezygnuj z kina, weź znajomych... to jest ważne i TO
        NAPRAWDE ZALEŻY TYLKO OD CIEBIE! pokaż, że jesteś OBYWATELEM, a nie tubylcem ze
        skansenu, w którym panuje ciemnota, zabobon, strach, nietolerancja. przyjdź!
        daj świadectwo! niech Cie zobaczą!

• Gość: klik Re: plac bankowy. 13.00. IP: *.crowley.pl 11.06.04, 09:52
          Gość portalu: kasia_blond napisał(a):

> przełóż spotkanie, zrezygnuj z kina, weź znajomych... to jest ważne i TO
          > NAPRAWDE ZALEŻY TYLKO OD CIEBIE! pokaż, że jesteś OBYWATELEM, a nie tubylcem
          ze
          >
          > skansenu, w którym panuje ciemnota, zabobon, strach, nietolerancja. przyjdź!
          > daj świadectwo! niech Cie zobaczą!
          >
          Masz dziwną hierarchię wartości. Kto przyjdzie na paradę ten jest "obywatelem",
          kto nie przyjdzie zostanie "ciemnym tubylcem". Takie stwierdzenia tylko zrażają
          do was przeciętnych ludzi . Rozumiem, że sprawa oreientacji seksualnej może
          być ,dla Ciebi sprawą najważniejszą w Twoim zyciu. I masz prawo tak uważać. Ale
          czy nie przyszło Ci do głowy , że miliny ludzi w Polsce za zdecydowanie
          ważniejsze od problemów "homo - hetero", uważają inne sprawy np powszechne
          bezrobocie, korupcję, czy agonię służby zdrowia. Dla Ciebie to są zabobonni
          tubylcy , a dla mnie myślący obywatele. Dlatego proszę, nie obrażaj ich tzn
          nas. To nie służy wzajemnemu zrozumieniu i tolerancji.
          • Gość: beta Re: plac bankowy. 13.00. IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 09:58
            ot, egoizm - nie mnie boli, nie mój interes, panie Klik...
            Gratuluję! A gdzie zgubił Pan chrześcijańską pomocniczość?
            • Gość: ups Re: plac bankowy. 13.00. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:22
              Jak boli to pozostań w celibacie i po sprawie.
            • Gość: free Re: plac bankowy. 13.00. IP: *.cable.mindspring.com 11.06.04, 17:52
              Beta sie powoluje na chrzescijanstwo :))))

Gość portalu: beta napisał(a):
              >Szatan i bóg to jedno.

No comments.
          • Gość: kasia_blond Re: plac bankowy. 13.00. IP: *.chello.pl 11.06.04, 10:17
            naprawdę nie rozumiesz, klik? czy nie chcesz rozumieć, :)? nie widzisz, że tu
            nie chodzi o zadną "orientację seksualną", "narodowość", "wyznanie" itp. tu
            chodzi o fundamenty: o prawo obywateli do pokojowego wyrażania opinii, prawo do
            zgromadzeń, prawa mniejszości, urzędniczą butę, pogardę dla demokracji?
            piszesz, że polska korupcja, bezrobocie itd. są ważniejsze od szczutych pedałów
            i lesbijek, czyli od demokracji, od tolerancji... naprawdę nie widzisz związku
            jednego z drugim, :)? to własnie brak demokracji, jej fasadowość, dowolność
            interpretacji praw obywateli przez anonimowego urzędasa skutkują - na szczebliu
            gminy i całego kraju - polityką gospodarczą, której efektem są korupcja,
            bezrobocie itd.
            *
            plac bankowy, 13.00, klik.
            • Gość: Gargamel Re: Brawo prezydent KACZYŃSKI!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:38
              Bądź pan nieugięty i goń to towrzystwo z Warszawy?
              • Gość: smerf Re: Brawo prezydent KACZYŃSKI!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 12.06.04, 04:55
                Jestem z Wami. Jak trzeba to wroce z powrotem.A tych popieprzencow i ich
                obroncow proponuje wsadzic w rakiete i na Marsa.
            • Gość: JAC Re: plac bankowy. 13.00. IP: 213.17.204.* 11.06.04, 11:35
              KasiA ale ty naiwna jestes. Tu nie chodzi o nic innego jak wdrapanie się po
              plecach homo do włądzy, do polityki.
              Banda nieudaczników po plecach homo chce sie wypromować>
              PROSTE?? POMYŚL!!!
            • Gość: miś Re: Niestety na 100% nie masz pojęcia czym jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:50
              demokracja!!! Poparcie dla gejów i wzrost gospodarczy, bezrobocie! To zepsucie
              moralne, nieprzestrzeganie dekalogu to jest przyczyna upadku naszego
              społeczeństwa a nie brak poparcia dla pedałów!
          • Gość: elvis Ciechanów. Plac Kościuszki. 13.00. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:36
            Parada oszustów.
        • Gość: ups Re: plac bankowy. 13.00. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:21
          JA jestem obywatelem bez udziału w waszym wiecu!!!!
        • Gość: elvis Re: plac bankowy. 13.00. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:35
          Idź do kina. Nie daj sobą manipulować.
        • Gość: bimber Re: plac bankowy. 13.00.kasia blond i inne pedzie IP: 141.197.66.* 11.06.04, 20:18
          jestescie zalosni i nic nie kapujecie.
          Naukowiec kasia blond wracaj do swojej 'nauki'.
          znajdz sposob na leczenie gejow to bedzie realne
          naukowe osiagniecie (takich to nie masz)
    • Gość: Bob Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: 62.123.42.* 11.06.04, 08:25
      Trzeba sie leczyc a nie wiecowac!
      • Gość: kasia_blond przeczytajcie list gadzinowskiego! IP: *.chello.pl 11.06.04, 09:11
        "Jestem pedałem, jestem lesbijką

Jestem pedałem. Staję do pańskiego apelu, panie pośle, Romanie Giertychu, i
        zgodnie z wezwaniem ujawniam się. Jestem pedałem w kraju pedalstwo poniżającym.
        Zmuszonym do ukrywania swoich uczuć. Czy był pan kiedyś zakochany, panie
        przewodniczący Giertych?

Każdemu takie szczęście zdarzyc sie może. Czy pamięta pan, ze chciał pan wtedy
        opowiedzieć o tym całemu światu?

Jestem lesbijką, panie pośle, Donaldzie Tusku. Bita regularnie przez łysych,
        napakowanych, obstawiających naszą dyskotekę. Policja nie interweniuje. O co
        chodzi, dziwią się normalni, przeciez to tylko te "lizbijki".

Jestem pedałem, panie pośle Marianie Piłko. Pan Bóg takim mnie stworzył.
        Dewiantem, którego pan najchętniej skierowałby na przymusowe leczenie.
        Elektrowstrząsy, bicze wodne, może jakaś inna skuteczna terapia? Skoro Stwórca
        nie chce mnie od razu skierować na spoczynek wieczny. Kiedyś pana przeciwnicy
        ideowi stosowali wobec mnie w Auschwitz wyjątkowo skuteczną chemioterapię.

Jestem lesbijką, pani posłanko, Ewo Kopacz. Tak jak pani jest heteryczka.
        Bracia zmusili mnie do małżeństwa z mężczyzną. Codziennie rzygam tym związkiem.
        Jak by sie pani czuła, gdyby zmuszono panią do małżeństwa z posłem Mariuszem
        Łapinskim? Też hetero. Ja nie zmuszam pani do obcowania nawet z lesbą.

Jestem pedałem, panie pośle, Jarosławie Kalinowski. Prowadziłem gospodarstwo
        domowe z moim partnerem. Zachorował, umarł, choć opiekowałem się nim z całych
        sił. Nasz wspólny majątek zabrała jego rodzina, która przez całe życie znać go
        nie chciała, bo był pedałem. Jak by się pan czuł, gdyby nie mógł pan przepisać
        swojej gospodarki na żonę albo dzieci?

Jestem lesbijką, pani posłanko, Zyto Gilowska. Bracia namówili kolegów, aby
        sprowadzili mnie na dobrą drogę, uczynili normalna. Zgwałciło mnie czterech.

Jestem pedałem, panie pośle, Janie Mario Rokito. Mam w Niemczech, Francji,
        krajach skandynawskich, Czechach takie same prawa jak heteroseksualni. Tam
        orientacja seksualna nie powoduje dyskryminacji prawnej.

Jesteśmy w Watykanie, panie pośle, Jarosławie Kaczyński. Michał Anioł,
        Caravaggio, Leonardo da Vinci. I inni. Jesteśmy w każdej większej bibliotece.
        Wilde, Rimbaud, Verlaine. I wielu, wielu innych.

Jestem pedałem. Jestem lesbijką. Jestem Cyganem. Jestem Jehowym. Jestem Żydem.
        Jestem każdym dyskryminowanym. Poniżanym w Polsce przez polityków, media,
        funkcjonariuszy Kościołów. Dzisiaj staje do apelu pana posła Giertycha, aby
        paskudne pedalstwo z SLD otwarcie ujawniło się i pokazało swą twarz. Bo panu
        się wydaje, że prawo w RP lewica tworzy jedynie dla zaspokojenia swoich
        spedalonych chuci.

Jestem pedałem, tak jak jestem lesbijką. Wietnamczykiem tak jak pogardzana
        Ruska. Jestem każdym, kogo można w moim kraju nadal dyskryminować, pogardzać.

Jestem Polakiem, muzułmaninem. Moją Ojczyzną jest polszczyzna-pedalszczyzna.
        Wiara Roma, ale czytana wspak.

Piotr Gadzinowski."

• Gość: a to wstrzasajace! IP: *.4kroki.pl 11.06.04, 10:21
          to wstrzasajace
          tak sobie mysle ze takie ograniczenia i nierowne traktowanie ludzi w zaleznosci
          od ich orientacji seksualnej tworzy takie tragedie
          Ale czy partner ze zwiazku homoseksualnego nie moze napisac testamentu
          zabezpieczajac swojego partnera w razie gdyby cos mu sie stalo?
          nie, nie jestem przeciwko legalizacji malzenstw homo
          ale skoro inaczej sie nie da - to dlaczego nie obejsc tego prawa w inny sposob
          Mozna tez sporzadzic notarialne upowaznienia pozwalajace wzajemnie decydowac o
          roznych sprawach dotyczacych partnera lub chociazby podejmowac za niego
          pieniadze, zasilki, poczte i bez problemow odwiedzac na OIOM-ie w szpitalu
          wiem ze im chodzi o to by zyc normalnie i nie musiec sie ukrywac ale skoro
          inaczej sie nie da to moze lepiej zaczac podkopywac system od korzeni a nie
          lamac galezie ktore potem odrastaja jeszcze gesciej
          Ja ze swojej strony obiecuje nie glosowac na homofobow
          nic innego mi nie pozostaje
          A Wy zabezpieczajcie swoich partnerow w taki sposob na jaki pozwala Wam prawo
          Fragment listu o gwalcie jest szczegolnie wstrzasajacy - o biciu, ponizaniu,
          wydawaniu pod przymusem za maz - to patologie ktorych nie wolno puscic plazem
          Wszyscy i Wy i hetero borykamy sie z przemoca ktora panuje wokolo
          Musimy z tym walczyc razem - inaczej sie nie da
          inaczej idioci i degeneraci zawladna Polska i beda bezkarni
          to dotyczy nas wszystkich
          Dostalam kartke nawolujaca do przeslania protestu prezydentowi
          Wiecie co zrobilam?
          Odeslalam ja nadawcy - na jego koszt - z dopiskiem - "pocalujcie mnie w dupe"
          :-)
          • Gość: Helena Droga(i) a! IP: 213.122.207.* 11.06.04, 11:02
            Gratuluje otwartosci i wrazliwosci na drugiego czlowieka.
            Oczywiscie mozna zapisac partnerowi doczesne dobra, ale trzeba liczyc sie z
            tym, ze testament twoj bedzie bardzo ostro kontestowany przez blizsza i dalsza
            rodzine w sadzie. I to jest bardzo, jak sadze nieprzyjemne, pomijajc, fakt, ze
            wynik sprawy bedzie zalezny od postawy sedziego.
            Chodzi takze o to by partner mogl otrzymywac np rente po zmarlym, pozostac w
            jego kwaterunkowym mieszkaniu, podejmowac deczyje natury prawnej jesli parner
            jest w stanie smierci klinicznej i ktos najblizszy musi zdecydowac czy ma byc
            dalej podlaczony do sprzetu medycznego czy nie.
            To sa oczywiscie sprawy t.zw. ostateczne, ale jest jeszcze mase mniej
            dramatycznych sytacji, w ktorych legalne uznanie partnerstwa jest nieslychanie
            wazne - poczynajac np, od tego kto ma miec opieke nad osieroconym dzieckiem z
            pierwszego malzenstwa jednej z partnerek w zwiazku lesbijskim i konczac na
            rejestracji we wspolnym pokoju hotelowym. Jednym slowem chodzi o takie
            podstawowe rzeczy, ktorytmi my, heteroseksulaisci, nie musimy sie zawczasu
            martwic, nie musimy sie nad nimi zastanawiac.
            Ale chodzi jeszcze o cos innego. Chodzi o to by moc chodzic po swiecie z
            podniesiona glowa, aby moc normalnie powiedziec swiatu: oto moj partner, z
            ktorym chce dzielic zycie, biora za niego odpowiedizalnosc na dobre i na zle i
            praqgne byc z nim do konca moich drni. A jak sie to komu nie podoba, to niechaj
            sie wypcha trocinami. Chodzi o normalne zycie w godnosci, a nie w podziemiu,
            nie polgebkiem, nie "wicie-rozumicie". Pozdrawiam
            • Gość: ino Re: Droga(i) a! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.06.04, 01:38
              ...i jak dla mnie... mozliwosc legalnego zwiazku... jest czym jeszcze... po co
              heteroseksualni biora slub? zastanówcie sie.... czy tylko po to tylko by se
              zalatwic swistek, i miec rozne swiadczenia etc... ?

chodzi rowniez o to by nie musiec sie kryc ze swoim uczuciem... moim zdaniem
              najwazniejsza wartoscia w zyciu... by nie bac sie na ulicy ze gdy idziesz z
              ukochana osoba mozesz dostac w zeby... by wszyscy odsuwali sie od ciebie...
              nawet najblizsi... tylko dlatego ze jestes pedalem... to tak apropo skad sie
              bierze pragnienie chocby tolernacji... a moze kiedys akceptacji...
              • Gość: HS Re: Droga(i) a! IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.06.04, 15:18
                I taki czas nadejdzie. Dlatego nalezy chodzic na takie wiece. Spoleczenstwo
                musi sie przyzwyczaic do musli, ze homoseksualisci sa wsrod nas i ze nie
                istnieje jeden model rodziny. Rodzina jest tam gdzie dwoje ludzi bierze za
                siebie odpowiedzialnosc i dba o siebie nawzajem. Pozdrawiam.
        • Gość: elou Gadzinowski wycisnął łzy z mych ócz! IP: *.igloonet.pl / *.igloonet.pl 11.06.04, 10:31
          Bardzo, bardzo wzruszający apel jednrgo z najbardziej cynicznych redaktorów
          najbardziej cynicznego pisma!! Dziwnym trafem nie paradują po ulicach
          przedstawiciele rzekomo przesladowanej mniejszości narodowych tylko geje i
          lesbijki. W Polsce można dostać w mordę niekoniecznie za bycie 'homo", ale np.
          za to, że się jest studentem. Zapewnić ludziom poczucie bezpieczeństwa- to jest
          zadanie dla władzy. I Kaczor to właśnie robi-zapobiega ewntualnym starciom,
          bijatyce i stratom materialnym. Brawo dla faceta, który nie boi się tak
          wpływowego lobby (i jego świetnych propagatorów).
          • Gość: kasia_blond gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? IP: *.chello.pl 11.06.04, 10:58
            gdzie będziecie, niecyniczni polscy katolicy, dziś około godziny 13.00? na jaką
            to działkę wyjeżdżacie, który z hipermarketów przyciągnie Was nową promocją,
            który kanał przykuje Waszą uwagę opisem misyjnego trudu misjonarzy w dzikiej
            afryce? dlaczego nie stajecie obok szczutych pedałów i lesb, Wy, teoretycy
            ewangelicznej miłości do drugiego czlowieka? przecież On - prawda, tak dawno
            temu - nauczał Was miłości do drugiego człowieka? dlaczego więc - pewnie - nie
            spotkam dzisiaj na tym nieteoretycznym wiecu młodych kleryków, proboszczów ze
            swoimi wiernymi owcami, wspólnot parafialnych, biskupa? gdzieście się wszyscy
            podziali??
            • Gość: ups Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:11
              Ewangelicznie kasia_blond to ja cię kocham jak zrestzą każde stworzenie na tym
              świecie - ale nie włócz się po centrum Warszawy, nie blokuj ruchu i nie wciągaj
              wiary do walki o wasze przywileje. Jeszcze ciut i zaczniecie porównywać się do
              prześladowanych chrześcijan w cesarstwie rzymskim. Przeginacie ostro z tym
              swoim uciśnieniem i brakiem praw. Macie takie same jak wszyscy a chcecie
              większych. Dlaczego?
              • abs_ik Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 11:29
                Skoro mamy takie same prawa, jak wszyscy, to proponuję mały eksperyment.
                Powiedz kolegom i kolezankom z pray lub szkoły, że jesteś gejem, i poczekaj na
                ich reakcję. Powedz to samo swojej rodzinie, przyjaciołom i znajomym. Następnie
                stań na ulicy z odpowiednim transparentem.

Dziwny pomysł? Bynajmniej. To wszystko w wypadku osób heteroseksualnych
                komunikuje jeden mały przedmiot - ślubna obrączka. Czy Twoi koledzy z pracy czy
                szkoły reagują tak samo na obrączkę jak na powiedzenie: jestem gejem? Czy
                przechodnie reagują tak samo? A rodzina?

Te same prawa? Żądanie przywilejów? Brak dyskryminacji?
                Nie sądzę.
                • Gość: ups Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:35
                  Mam wrażenie, że kompleksy innej orientacji najczęściej wynikają z braku
                  akceptaci i tolerancji w rodzinie i to się ciągnie przez resztę życia, ale cóż
                  rodziny człowiek sobie nie wybiera. A karierowicze w stylu pana Niemca
                  wykorzystują homoseksualnych do zaistnienia publicznego i nakręcają spiralę
                  nietolerancji. Ludzie naprawdę nie jest tak źle - tylko nie zmuszajcie innych
                  do powiedzenia "biedny homo, taki uciśniony - to ja w ramach solidarności też
                  nim będe".
                  • abs_ik Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 11:39
                    Kiciu, naprawdę jest źle, i, co ciekawe, jestes cvałkiem bliski zrozumienia
                    tego. Brak akceptacji w rodzinie bierze się z braku akceptacji w
                    społeczeństwie, a nie z kosmosu.

Nikt Cie nie zmusza, abyś był homoseksualny, ale Ty dla odmiany nie zmuszaj
                    osób homoseksualnych, by udawały, że nimi nie są. I wtedy będzie cacy.
                    • Gość: ups Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:43
                      a kto ci każe udawać - nie rób z tego problemu - od razu poczujesz się lepiej.
                      Ja uważam homoseksualistów za normalnych ludzi - czemu wy sami usiłujecie
                      przekonać wszystkich, że jest inaczej krzycząc głośno o swoim wyimaginowanym
                      nieszczęsciu.
                      • abs_ik Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 11:50
                        Skoro nie ma problemu, to co Ci przeszkadza parada? Skoro nie ma problemu, to
                        czemu LPR i MW bełkoczą coś o leczeniu, księża o wiecznym potępieniu, skąd
                        hasła "rób to w domu po kryjomu" itd. itp.?
                        Ja się czuję dobrze - czemu więc mogę dostać kamieniem, jeżeli zechcę
                        powiedzieć to publicznie?
                        • varsava Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 13:48
                          to proste, drogi Watsonie, z przyczyn spolecznych

czyli prawa jednostki koncza sie tam, gdzie zaczyna sie dobro spoleczne
                          • abs_ik Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 14:11
                            No to są te równe prawa, drogi Sherlocku, czy ich nie ma? Bo, przyznam
                            szczerze, trochę już się pogubiłam - czy wy naprawdę nie możecie ustalić
                            wspólnego frontu?

No i opowiedz mi o tym dobru społecznym - a przy okazji, czy słusznie mniemam,
                            że chodzi Ci o społeczeństwo białych heteroseksualnych mężczyzn?
                            • varsava Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 14:36
                              hmmm, ja tu jestem sam - nie rozumiem, skad liczba mnoga - czy tak sie do siebe
                              zwracaja zwolennicy 'postepu'? ;)

a o jakie spoleczenstwo mi chodzi? oczywiscie o takie w ktorym kobiety maja
                              szerokie prawa, nikt nie kaze im zakladac chust na glowe, nikt nie zmusza 14-
                              letnich dziewczynek do aborcji, kazdy moze wyznawac system wartosci, jaki mu
                              odpowiada nie obrazajac innych, w ktorym nie panuje rozluznienie obyczajow
                              obrazajace uczucia estetyczne innych (niezaleznie czy hetero, czy homoseksualne
                              rozluznienie), gdzie nie jestem epatowany golizna z plakatow, gdzie kobiety nie
                              sa zmuszane do prostytucji, gdzie wazna jest rodzina, gdzie mlode dziewczyny
                              nie musza zachodzic w ciaze i albo rodzic, albo dokonywac 'spedzenia plodu',
                              gdzie pracodawcy nie wykorzystuja pracownikow, gdzie banki i inne instytucje
                              finansowe nie uniemozliwiaja wyjchodzenia z biedy, w ktorym koncerny
                              farmaceutyczne nie wmawiaja ludziom, ze syndrom poaborcyjny nie istnieje...

moge tak dlugo - jesli masz windows messengera, to zapraszam do dyskusji - moze
                              byc ciekawa

tylko prosze, nie myl mnie z jakims twardoglowym - jak to sie teraz
                              mowi 'homofobem'

abs_ik napisała:

> No to są te równe prawa, drogi Sherlocku, czy ich nie ma? Bo, przyznam
                              > szczerze, trochę już się pogubiłam - czy wy naprawdę nie możecie ustalić
                              > wspólnego frontu?
                              >
                              > No i opowiedz mi o tym dobru społecznym - a przy okazji, czy słusznie
                              mniemam,
                              > że chodzi Ci o społeczeństwo białych heteroseksualnych mężczyzn?
                              • abs_ik Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 14:53
                                Cóż, ja też tu jestem sama, a liczbą mnogą dałam jedynie wyraz swojej
                                dezorientacji - gdyż przeciwnicy parady używają tak różnych i nieraz
                                przeczących sobie argumentów, że trudno się w tym wszystkim odnaleźć... Stąd
                                propozycja, skądinąd wygodnicka, wspólnego frontu.

Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że odpowiada Ci chrześcijański system wartości i
                                chciałbyś podporządkować rzeczywistość temu systemowi. Przy okazji jesteś też
                                zapewne idealistą i po trosze marzycielem - i dobrze, w końcu marzenia również
                                zmieniają ten świat.
                                Jest też jednak druga strona medalu. Żyjemy ponoć w państwie świeckim i żyjemy
                                ponoć w państwie prawa. Co oznacza, że oczywiście możesz wyznawac takie
                                wartości, jakie Ci się podoba wyznawać, ale nie możesz zmuszać innych, by je
                                wyznawali i zgodnie z nimi żyli. Nie możesz też (jeżeli jesteś jakimś rodzajem
                                władzy) opierać swoich decyzji, tak jak to zrobił p. Kaczyński, na własnych
                                poglądach, a nie na Konstytucji.
                                A polskie prawo glosi między innymi, że jeżeli jakas grupa ludzi czuje się
                                dyskryminowana, to, nawet jeśli tak nie jest, ma prawo zamanifestować swoje
                                przekonania. Dotychczasowe Parady Równości w Warszawie nie łamały przyjętych
                                norm obyczajowych i więc nie było powodów, by podejrzewać, że ta będzie w jakiś
                                znaczący sposób inna. Więc p. prezydent w swojej decyzji kierował się swoim
                                własnym widzimisię - a to już postępowanie polityka niegodne.
                                Messangera niestety nie mam, ale za zaproszenie dziękuję.
                                • varsava Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 15:51
                                  tak, jestem za takim systemem wartosci

i napisze, czego sie obawiam - podporzadkowania rzeczywistosci systemowi
                                  wartosci, ktory mi nie odpowiada - tak, jak np. w wielu krajach zachodnich

przez jakis cas zylem (mieszkalem) w jednym z krajow tzw. zachodu - tam tez,
                                  moja droga dominuje ideologi, tyle, ze ideologia inna, niz w Polsce

myslisz, ze tam nie ma zamykania ust przeciwnikom? otoz jest - to smutne, ale
                                  to prawda

przyklady? prosze bardzo

sztandarowy i wyswiechtany przyklad - aborcja

nie wiem, czy slyszalas o niejakiej Karin Struck, uczestniczce rewolucji 68,
                                  autorce bardzo glosnej ksiazki Klassenliebe, ktora stala sie w pewien sposob
                                  manifestem

otoz pani ta wydala jakis czas temu inna - Ich sehe mein Kind im Traum - i tak,
                                  jak byla jedna z najglosniejszych osob kultury w Niemczech - cisza - a ona
                                  tylko napisala o osobistej tragedii; nawet w wielu biografiach Struck
                                  wsrod 'wichtige werke' ksiazki o aborcji nie znajdziesz - chociaz sama autorka
                                  mowi o niej, jako o wazniejszej

jej historia jest bardzo ciekawa i znamienna - jest takich bardzo wiele - na
                                  roznym poziomie

o czym to swiadczy - no niby o niczym, ale tzw. zwolennicy postepu zachowuja
                                  sie tak, jak niegdys tzw. protestanccy krzewiciele tolerancji (chociaz w
                                  powszechnej opinii to protestanci sa uwazani za bardziej tolerancyjnych - co
                                  jest bledem, co przyznaja nawet moi protestanccy przyjaciele)

tam, gdzie wygrali z katolicyzmem, niszczyli go, ale to temat - choc ciekawy -
                                  to jednak na inna rozmowe

a moze mozesz wejsc na ktoregos czata - chetnie podyskutuje - byc moze
                                  otworzysz mi oczy, a moze tylko porozmawiamy - moze byc ciekawie

zapraszam

abs_ik napisała:

> Cóż, ja też tu jestem sama, a liczbą mnogą dałam jedynie wyraz swojej
                                  > dezorientacji - gdyż przeciwnicy parady używają tak różnych i nieraz
                                  > przeczących sobie argumentów, że trudno się w tym wszystkim odnaleźć... Stąd
                                  > propozycja, skądinąd wygodnicka, wspólnego frontu.
                                  >
                                  > Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że odpowiada Ci chrześcijański system wartości
                                  i
                                  >
                                  > chciałbyś podporządkować rzeczywistość temu systemowi. Przy okazji jesteś też
                                  > zapewne idealistą i po trosze marzycielem - i dobrze, w końcu marzenia
                                  również
                                  > zmieniają ten świat.
                                  > Jest też jednak druga strona medalu. Żyjemy ponoć w państwie świeckim i
                                  żyjemy
                                  > ponoć w państwie prawa. Co oznacza, że oczywiście możesz wyznawac takie
                                  > wartości, jakie Ci się podoba wyznawać, ale nie możesz zmuszać innych, by je
                                  > wyznawali i zgodnie z nimi żyli. Nie możesz też (jeżeli jesteś jakimś
                                  rodzajem
                                  >
                                  > władzy) opierać swoich decyzji, tak jak to zrobił p. Kaczyński, na własnych
                                  > poglądach, a nie na Konstytucji.
                                  > A polskie prawo glosi między innymi, że jeżeli jakas grupa ludzi czuje się
                                  > dyskryminowana, to, nawet jeśli tak nie jest, ma prawo zamanifestować swoje
                                  > przekonania. Dotychczasowe Parady Równości w Warszawie nie łamały przyjętych
                                  > norm obyczajowych i więc nie było powodów, by podejrzewać, że ta będzie w
                                  jakiś
                                  >
                                  > znaczący sposób inna. Więc p. prezydent w swojej decyzji kierował się swoim
                                  > własnym widzimisię - a to już postępowanie polityka niegodne.
                                  > Messangera niestety nie mam, ale za zaproszenie dziękuję.
                                  • abs_ik Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 16:08
                                    Przepraszam Cię, ale nie mam możliwości wchodzenia na czaty.
                                    Ja wiem, że na tym świecie nie tylko osobom homoseksualnym zamyka się usta. I
                                    chciałabym, żeby tak nie było, żeby była rzeczywista wolność słowa, poglądów. I
                                    byśmy żyli w systemie, który by nam wszystkim odpowiadał.
                                    Chciałabym, ale to jest utopia.
                                    Także, tak jak wszyscy, korzystam jedynie z tego wycinka wolności, który dla
                                    mnie przeznaczono - i walczę o tych, którzy są mi najbliżsi. Nie uważam, by
                                    było to coś złego.

Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego weekendu życzę - może jeszcze kiedyś
                                    porozmawiamy, ja niestety w tej chwili nie mogę.
                                    • varsava Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 16:34
                                      Takoż i ja o to walczę

pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku

abs_ik napisała:

> Przepraszam Cię, ale nie mam możliwości wchodzenia na czaty.
                                      > Ja wiem, że na tym świecie nie tylko osobom homoseksualnym zamyka się usta. I
                                      > chciałabym, żeby tak nie było, żeby była rzeczywista wolność słowa, poglądów.
                                      I
                                      >
                                      > byśmy żyli w systemie, który by nam wszystkim odpowiadał.
                                      > Chciałabym, ale to jest utopia.
                                      > Także, tak jak wszyscy, korzystam jedynie z tego wycinka wolności, który dla
                                      > mnie przeznaczono - i walczę o tych, którzy są mi najbliżsi. Nie uważam, by
                                      > było to coś złego.
                                      >
                                      > Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego weekendu życzę - może jeszcze kiedyś
                                      > porozmawiamy, ja niestety w tej chwili nie mogę.
                          • abs_ik Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 14:12
                            Chwileczke, dopiero to zrozumialam - dostane kamieniem dla dobra spolecznego?!
                            Czy to wlasnie powiedziales?
                            NO, no...
                            • varsava Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 14:21
                              nie, nie to powiedzialem

napisalem, ze dobro jednostki konczy sie tam, gdzie zaczyna dobro spoleczne

abs_ik napisała:

> Chwileczke, dopiero to zrozumialam - dostane kamieniem dla dobra
                              spolecznego?!
                              > Czy to wlasnie powiedziales?
                              > NO, no...
                              • abs_ik Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 14:27
                                No to mi trochę ulżyło. To jak jest w takim razie z tymi kamieniami na pradach?
                                Służą one dobru społecznemu czy tylko trochę?
                                No i jak się ma owo dobro społeczne do praw człowieka?
                                • varsava Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? 11.06.04, 14:42
                                  odpisalem powyzej, zapraszam do dyskucji

pozdrawiam :)

abs_ik napisała:

> No to mi trochę ulżyło. To jak jest w takim razie z tymi kamieniami na
                                  pradach?
                                  >
                                  > Służą one dobru społecznemu czy tylko trochę?
                                  > No i jak się ma owo dobro społeczne do praw człowieka?
                • Gość: bimber [...] IP: 141.197.66.* 11.06.04, 20:29
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • varsava WLASNIE TU SA KATOLICY 11.06.04, 13:34
                wlasnie, Kasiu, Crystus wybaczal tak, jak Magdzie Magdalenie

przeciez nikt nie jest potepiony za to, ze jest homoseksualista, czyli, ze go
                podnieca osoba tej samej plci

wiec powiedzmy tak, jak powiedzial ten, na ktorego sie powolalas - IDZ I NIE
                GRZESZ WIECEJ

z ewangelicznym pozdrowienim :)))

i tak po swiecku - milego weekendu
            • Gość: Smok Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? IP: *.crowley.pl 11.06.04, 13:20

Gość portalu: kasia_blond napisał(a):

> gdzie będziecie, niecyniczni polscy katolicy, dziś około godziny 13.00? na
              jaką
              >
              > to działkę wyjeżdżacie, który z hipermarketów przyciągnie Was nową promocją,
              > który kanał przykuje Waszą uwagę opisem misyjnego trudu misjonarzy w dzikiej
              > afryce? dlaczego nie stajecie obok szczutych pedałów i lesb, Wy, teoretycy

Sprowokowałaś mię Kasiu , więc odpowiadam (za zgodą mojego szefa). Jest piątek
              11 czerwca 2004 r godz.13.00. Jak większość ludzi w Polsce o tej porze , jestem
              w pracy. Chwilowo mam przerwę na drobne "co-nieco". To ,że jestem w pracy a nie
              np na wiecu, na działce czy w hipermarkecie nie ma związku z miom
              światopoglądem. Szef mi podpowiada , że trzeba być leniem i obibokiem żeby o
              tej porze w dzień powszedni nie pracować tylko wiecować. Ale to człowiek z
              innego pokolenia ,chociaż w tym przypadku ma dużo racji. Skończyłem kawę ,
              koniec przerwy. Pozdrawiam.
            • Gość: miś Re: Twoja bezczelność, nieuctwo i manipulowanie są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:56
              przerażające blondynko
            • Gość: lupus_out_of_order Re: gdzie jesteście, niecyniczni polscy katolicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 15:06
              niecyniczni polscy katolicy? hym? bardzo ciekawe. moj kolega widzial w indiach
              trzymajacych sie za rece policjantow na ulicy. to chyba byli niecyniczni
              indyjscy gliniarze, ale kataolicy... nie... pachnie tu konfabulacja ;)
          • Gość: bimber Re: Gadzinowski wycisnął łzy z mych ócz! IP: 141.197.66.* 11.06.04, 20:22
            ja tez placze jak bobr.
            Juz teraz bede i kochal (tylko ze nie 'inaczej')
        • Gość: jjerzy Re: przeczytajcie list gadzinowskiego! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.04, 11:12
          List Gadzinowskiego "Wielką Improwizacją" nie jest, a Gadzinowski, wbrew temu
          co napisał, jest tylko Gadzinowskim.
          Niech się Pan nie przecenia, co najwyżej można Pana nazwać megalomanem, a mimo
          że pedałem nie jestem, że użyję Pańskiego języka, to zdecydowanie wolę Henia
          Melomana od Gadzinowskiego. Miły i spokojny człowiek, który ze swoich
          skłonności problemu nigdy nie robił, a i kariery politycznej na nich nie
          kreował.
          Niech żyje Henio!
    • Gość: beta Na wschód od człowieka IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 08:47
      daleko, oj daleko, Prawdziwemu Polakowi do cywilizacji. Pogarda dla Innego jest
      aktem głeboko dehumanizacyjnym, ale żeby to pojąć trzeba mieć otwarte serce i
      umysł, a nie stosować doraźną taktykę "znaczenia terenu"!
      Prezydent Kaczyński obsiusiał teren Warszawy, ale czy Warszawa przez to stała
      się bardziej jego?
      • Gość: klik Re: Na wschód od człowieka IP: *.crowley.pl 11.06.04, 09:29
        > Prezydent Kaczyński obsiusiał teren Warszawy, ale czy Warszawa przez to stała
        > się bardziej jego?
        Niepotrzebnie wulgaryzujesz oczywistą sprawę. Kaczyński został wybrany na
        prezydenta przez mieszkańców Warszawy w sposób legalny i demokratyczny. Nie
        jest żadnym uzurpatorem . Nie musi"walczyć " o teren . Taką władzę dali mu
        wyborcy. Jego prawicowe poglądy były wszystkim znane jeszcze przed wyborami,
        więc skąd to nagłe zaskoczenie jego postawą w sprawie parady. Gdyby postąpił
        inaczej , to by znaczyło ,że oszukał ludzi ,którzy na niego głosowali. Wtedy
        byłby po prostu oszustem. Jeżeli masz pretensje , to chyba nie do
        Kaczyńskiego , tylko do większości Warszawiaków , że na niego głosowali.A może
        ta większość uważa ,że dokonała trafnego wyboru ? Takie są realia demokracji i
        nie można się na nie obrażać.
        • Gość: beta Re: Na wschód od człowieka IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 09:38
          ja wulgaryzuję problem?!
          Prezydent Kaczyński został wybrany nie po to, by ustanawiać swoje widzimisię,
          lecz by działać w zgodzie z prawem. Ugiął się pod groźbą quasi- terroryzmu, od
          dziś wystarczy byle szui zagrozić każdemu zgromadzeniu, np. posiedzeniu sejmu,
          i Kaczyński bedzie musiał ( jesli zechce być konsekwentny, o co go nie
          podejrzewam)nie zezwolić na takie zgromadzenie.
          Wiemy, że Kaczyńskiemu idzie o ideolo! Nie żadne bezpieczeństwo, tylko niechęć
          do Inności. Tobie też.
        • Gość: heyerek Re: Na wschód od człowieka IP: *.stacje.agora.pl 11.06.04, 09:40
          Ale mieszkańcy Warszawy głosując nie wiedzieli, że Pan prezydent będzie
          otwarcie łamał prawo. Używając Twojej logiki: nie można sądzić żadnego posła-
          przestępcy ponieważ został demokratycznie wybrany.
          • Gość: klik Re: Na wschód od człowieka IP: *.crowley.pl 11.06.04, 10:10
            Kazdego,kto łamie prawo nie tylko można , ale i trzeba osądzić. Istnieją
            przecież legalne procedury , które pozwalają ośądzić nie tyklko posła . A że
            się z nich nie korzysta ? Może nie umiemy , albo nam się nie chce. Jeśli
            uważasz , że Kaczyński łamie prawo , to zorganizuj akcję odwołania go i
            postawienia przed sądem. Przecież nikt Ci tego nie zabrania. Albo chociaż
            postaraj się przekonać Warszawiaków , aby go powtórnie nie wybierali . Żyjemy w
            wolnym kraju i każdy może oddać swój głos w wyborach zarówno na Waszego
            zwolennika jak i przeciwnika . A zgodnie z regułami demokracji zadecyduje
            większość.
            • Gość: beta Re: Na wschód od człowieka IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 10:13
              i tak się stanie.
          • Gość: ups Re: Na wschód od człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:30
            Gdzie tu widzisz łamanie prawa - prezydent MA PRAWO zgodzić się lub nie - po to
            potrzebna jest właśnie procedura uzyskania zgody na wszelkie manifestacje - i
            Kaczyński z tego prawa skorzystał - chociaż ja osobiście wydałbym zgodę na wasz
            przemarsz pod warunkiem, że miasto nie zapłaci za waszą ochronę - to powinno
            być na wasz koszt kochani i każdego następnego, którty zechce maszerować po
            ulicach na koszt podatnika. Brawo dla Prezydenta Kaczyńskiego, że nie trwoni
            moich pieniędzy na bzdury i parady.
            • Gość: heyerek Re: Na wschód od człowieka IP: *.stacje.agora.pl 11.06.04, 10:43
              1. Ale nie ma prawa argumentować odmowy planowaną kontrdemonstracją.

2. Ale o co chodzi??? JA WCALE NIE JESTEM HOMOSEKSUALISTĄ i nie biorę udziału w
              marszu. ŻĄDAM TYLKO PRZESTRZEGANIA REGUŁ DEMOKRACJI. Szczególnie od Pana
              prezydenta, który został wybrany demokratycznie.
      • Gość: ups Re: Na wschód od człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:25
        Kochani paradnicy i wiecownicy wszelkich maści - Warszawa nie jest Kaczyńskiego
        ale wasza też NIE!!!
      • Gość: Gargamel Re: Na wschód od człowieka IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:42
        Sam się obsiusiałeś a Kaczor jest O.K więcej takich Kaczorów (prezydentów)
      • Gość: elou A "kochający inaczej" są wsciekli, IP: *.igloonet.pl / *.igloonet.pl 11.06.04, 10:52
        bo to oni chcieli obsiusiać Warszawę pierwsi.
    • Gość: kierownica [...] IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 11.06.04, 09:31
    • Gość: Uciskana mniejszos Pochwalam - wszyscy sfobiami do leczenia! IP: *.client.comcast.net 11.06.04, 09:32
      To jest bardzo dobre taka parada.
      Gdy dwoje doroslych ludzi sie kocha i nie przynosza nikomu szkody to przeciez
      co komu do tego!
      My z Mamusia tez sie bardzo kochamy. Co komu do tego co robimy w naszej
      sypialni.
      Puki Tatus byl z nami to bylo to takie jakies niewyrazne - ale teraz gdy go z
      nami nie ma to przeciez nie krzywdzimy nikogo.
      Dziecko sie z tego nie urodzi bo Mamusia juz po menopauzie.
      I dobrze, ze pokazujecie sie odwaznie. Dawniej tego nie bylo - dawniej to i
      gejstwo bylo karane smiercia.
      Nasza milosc nazywaja brzydko kaziroctwem i na razie jeszcze to jest pod prawem
      zakazane.
      Ale kropla drazy skaly.
      Niezadlugo i nasz milosc bedzie musiala byc uznana jako wyraz wolnosci i
      niezaleznosci pogladow. Bo kropla drazy skaly.
      I kazirotcofobowie - ci beda mieli sie z pyszna - oni zostana na tym placu
      jako niepostempowa i wsteczna czesc zacofanego spoleczenstwa. Kazda fobia jest
      choroba, nienormalnoscia. I dlatego wierzymy, ze kazirotcofobia bedzie kiedys
      zakazana a ci co sie nie zastosuja beda leczeni.
      Uciskana mniejszosc
      • Gość: mhdeck Cudna manipulacja... IP: *.adsl.ttnet.net.tr 11.06.04, 10:01
        Piękny pokaz manipulacji. Gdzie można tak wyszlifować mieszanie w głowach?
        Kiedyś to były "wszechnice" radzieckie a teraz???
        PS nie marnuj talentu - pisz opowiadania.
    • Gość: Marian Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.inter / 80.48.110.* 11.06.04, 09:34
      Niestety elity nasze nie dorosły do demokracji. Znajdują się gdzieś w XV wieku
      ze swoim zacofaniem. Brakuje tylko Opus Dei i stosów. Idioci poliyczni nie
      potrafią odróżnić demokracji od zniewolenia. Narzekali na komunizm, ale tam w
      Konstytucji była zapisana kara dla łamiących ustawę o wolności wyznania. Dziś
      przeciętny klecha bez zadnego pozwolenia może przeprowadzać paradę natomiast
      ludzie o odmiennych poglądach czy orientacjach to nie, bo nad wszystkim czuwa
      ręka pseudokatolika. Chrystus wszystkich uważał za równych sobie, ba nawet
      łotra na krazyżu szanował. A dziś co? Do demokracji wam panowie katolicy bardzo
      daleko. Przynosicie wstyd Polsce. Gdyby jakiś mer np. Paryża odmówił prawa do
      manifestacji jakiejś grupie stałby się politycznym trupem. Już nazajutrz
      pakowałby manatki i nie znalazłby pracy nawet w kiblach miejskich. U nas za
      przejaw demokracji uważa się sianie nienawiści, pokazywanie swojej głupoty
      politycznej. I który więcej krzyczy, ten jest namaszczony prze kler. Gdzie
      hołoto do Europy. Nie macie pojęcia o demokracji.
    • Gość: heyerek Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.stacje.agora.pl 11.06.04, 09:35
      PREZYDENT KACZYŃSKI STAJE PO STRONIE PRZESTĘPCÓW!
      1. Pan prezydent Kaczyński łamie prawo. Przepisy zezwalają na zakaz
      demonstracji tylko w wypadku zagrożenia agresją, zniszczeniami itp. W przypadku
      demonstracji homoseksualistów taki przypadek ewidentnie nie zachodzi.
      Nie można zakazywać demonstracji argumentując to zaplanowaną kontrdemonstracją
      i stąd wynikłymi ewentualnymi problemami. Prawo nie dopuszcza takiej
      argumentacji. Po prostu nie można wydawać zezwolenia na kontrdemonstrację
      mającą odbyć się w tym samym miejscu. A jeśli kontrdemonstranci mimo to będą
      demonstrować i to w spośób agresywny to rozwiązanie problemu należy do policji.
      Prezydent Kaczyński stosując swój argument daje prawo przestępcom do
      zneutralizowania każdej dopuszczonej przez demokratyczne prawo pokojowo
      przeprowadzonej demonstracji. Organizatorzy marszu homoseksualistów po prostu
      powinni Pana prezydenta zaskarżyć.

2. Jeśli Pan Kaczyński zakazuje demonstracji homoseksualistów argumentując to
      mozliwością możliwością starcia z kontrdemonstracją (czyli de facto atakami ze
      strony Młodzieży Wszechposkiej, bo trudno sobie raczej wyobrazić
      homoseksualistów atakujących Wszechpolaków:) to dlaczego nie zakazuje np.
      organizacji meczów piłkarskich, które ściągają do miasta prawdziwych zadymiarzy
      i bandytów? Wniosek: albo Pan Kaczyński nie wie na jakim świecie żyje (czemu w
      takim razie jest prezydentem?) albo świadomie dyskryminuje organizatorów i
      uczestników pokojowych demonstracji równocześnie umożliwiając bandytom bójki na
      meczach, demolowanie miasta i pobicia normalnych obywateli (czemu w takim razie
      jest prezydentem?). (żeby było jasne: wcale nie jestem zwolennikiem zakazu
      meczów z powodu bójek pseudokibiców - chcę jedynie unaocznić logikę i poczucie
      prawa i moralności Pana prezydenta Kaczyńskiego.)
      • Gość: beta Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 09:43
        Marianie, tym ludziom nie idzie o prawo, można im tłumaczyć w nieskończoność,
        ale oni i tak będą stali przy swoim, bo nienawiść nie zna miary i rozumu!
        Pozdrawiam!
        • Gość: beta Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 09:47
          pozdrówka też dla Omegi, Kasi Blond, Heyerka i innych, którzy mają SERCE. Róbmy
          swoje!
        • Gość: heyerek Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.stacje.agora.pl 11.06.04, 09:48
          Zgadza się. Ale największy problem leży w tym, że Pan Kaczyński został
          prezydentem pod hasłami obrony prawa i walki z przestępczością, podczas gdy
          jego działania zupełnie temu zaprzeczają. Pan prezydent udowadnia, iż bliskie
          są mu stare, KOMUNISTYCZNE metody propagandowe.
          DOMAGAJMY SIĘ PRZEZYDENTA PRZESTRZEGAJĄCEGO PRAWA!
          • Gość: beta Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 10:00
            To będzie trudne. Prawdziwy Polak stawia swoją Rację ponad Prawo! Tym się
            róznimy od prawdziwych demokracji.
            Ale działać trzeba! Dlatego ten wiec. Załuję, że mieszkam daleko.
          • Gość: zzzzz Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.compower.pl 11.06.04, 10:02
            Jedyną komunistyczną działalność w naszym kraju prowadzi lewica, która
            dochodząc do władzy zawsze wszystko niszczyła, burzyła, i namnażała długi które
            później musiały zpłacać inne rządy.A o ile dobrze pamiętam to stara
            komunistyczna propaganda opierała się głównie na stwierdzeni "Wszystko dla
            wszystkich i każdy po tyle samo" czy jakoś tak. Jeżeli chcecie być tak bardzo
            demokratyczni i wolni to pomyślcie o innych ludziach, którym robi się niedobrze
            na widok całujących się gejów. Takie scenki, a nawet "fajniejsze" można oglądać
            w krajach ztotaldemokratyzowanych, w których toleruje się takie wynaturzenia.
            • Gość: beta Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 10:09
              a mnie mdli na widok ( i głos) posła Strąka i radiomaryjnej tuby Ryszarda
              Bendera, a jednak nie postuluję, by zamknęli się wieży bez wyjścia.
            • Gość: heyerek Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.stacje.agora.pl 11.06.04, 10:21
              1. He, He!!! :) To co nazywa się dzisiaj lewicą nigdy nie miało nic wspólnego z
              komunizmem. Edward Gierek był komunistą??? Robert Kwiatkowski jest komunistą???
              Przecież im chodziło i chodzi po prostu o jak najdłuższe utrzymanie się przy
              władzy i wyciągnięcie z tego maksymalnych korzyści.

2. Wspominając starą komunistyczną propagandę miałem na myśli
              dojście "komunistów" do władzy pod hasłami sprawiedliwości dla wszystkich i
              totalne zaprzeczenie w praktyce tejże sprawiedliwości i jakiejkolwiek
              praworządności. Chciałem pokazać analogię z Panem Kaczyńskim, który doszedł do
              władzy pod hasłem walki z przestępczością, a który praktykuje wspieranie tejże
              lub conajmniej ignorowanie.

3. Demokracja polega na tym, że większość nie ustanawia dyktatury - TAK JAK W
              TEORETYCZNYM KOMUNIZMIE. Demokracja polega na tym, że posiadasz wolność do
              poglądów i zachowań, które nie naruszają wolności innych. (JA JUŻ NAPRAWDĘ MAM
              DOSYĆ KOMUNIZMU, W KTÓRYM ZA PUBLICZNY POCAŁUNEK OSÓB TEJ SAMEJ PŁCI MOŻNA BYŁO
              PÓJŚĆ DO WIĘZIENIA!)
              Nikt nie zmusza Cię, i nie chce zmuszać, do całowania się z mężczyznami.
              Jeszcze tego by tylko brakowało.

4. Czy jeśli homoseksualista stwierdzi, że "robi mu się niedobrze" na widok
              całującej się pary heteroseksualistów to powinien domagać się zakazu takich
              pocałunków??? Twoja logika wydaje mi się "ciut" zaburzona.
              • Gość: chilum Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.06.04, 17:55
                > 3. Demokracja polega na tym, że większość nie ustanawia dyktatury - TAK JAK W
                > TEORETYCZNYM KOMUNIZMIE. Demokracja polega na tym, że posiadasz wolność do
                > poglądów i zachowań, które nie naruszają wolności innych

Szkoda,ze baaardzo wielu Polakom,trzeba o tym przypominac,a kto wie,czy nie uświadamiać.
                Bo wygląda na to,że pomyliło im się wielce.

Próby narzucenia "terroru norm "(moje pojęcie na potrzebę chwili wymyślone) opartego na kryterium większości coraz częściej pobrzmiewa w społeczeństwie.
                "Nas jest więcej i musicie tak żyć i myśleć jak my.
                Nie podoba sie? ...."i teraz kilka sposobów na ten dyskomfort.

"Możesz wyjechać,a kto CI każe,normalny człowiek tak nie mysli,nie lepiej się alkoholu napić,etc"

O wolnej woli,wolności i demokracji z takimi osobami nie ma co rozmawiac ,bo mylą one,że zacytuję,może nie w kontekście ,ale b.dobrze oddające porównanie z filmu K.Kutza"Paciorki jednego różańca" :

"Wam się Panie Dyrektorze Karol Marks z Karolem Mayem pomylił"

Czasem zaczyna to faszyzmem powiewać,a ich tez było więcej.
                Mieli rację,proszę panstwa??

--
                Stop War on Drugs
      • Gość: dlaczego Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.sympatico.ca 11.06.04, 20:11
        mamy placic za demonstracje tych pomylewk genetycznych
    • Gość: funia [...] IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.06.04, 09:56
      • Gość: heyerek [...] IP: *.stacje.agora.pl 11.06.04, 09:58
    • an_m Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości 11.06.04, 10:01
      Byłoby lepiej i piękniej gdyby ludzie rozumieli sie i kochali.Nieprawdaż?
      Piękne słowa ale dla wielu to tylko słowa . Szkoda ,że trzeba walczyć o prawo
      wykrzyczenia ich ,choć głupota tak jak głuchota bywa wrodzona i ciemnota też
      więc w efekty mało wierzę.
      Ale krzyczcie, bo toleracja to podstawa spokoju i bezpieczeństwa, i godnego
      życia wszystkich ludzi.Polska byłaby szczęśliwym krajem gdyby nie było
      gejów,lesbijek,żydów, komuchów,dewotów, kalekich i pijaków. Byłaby szcześliwym
      krajem gdyby byli mądrzy i głupi, dobrzy i źli.
      • Gość: amsterdamczyk Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.adsl.xs4all.nl 11.06.04, 10:37
        Ja tylko nie rozumiem dlaczego wszystkim tym, ktorzy gejom zarzucaja agresywna
        propagande homoseksualizmu nie przyjdzie do glowy, ze w demonstracjach typu
        Parada Rownosci NIE chodzi wcale o demonstrowanie seksualnosci i obnoszenie sie
        nia. Podczas takich wiecow nikt nie krzyczy: "My robimy to inaczej w lozku, niz
        wy, wiec zobaczcie nas!" Wszyscy ci, ktorzy tak ochoczo twierdza, ze
        homoseksualisci maja takie same prawa jak heteroseksualni obywatele powinni
        zrozumiec, ze przecietny gej w Polsce moze czuc sie zaszczuty w swoim zacofanym
        srodowisku, a nawet w rodzinie i byc moze jest juz zmeczony ciaglym
        oklamywaniem sasiadow lub ciekawskich kolegow z pracy, ze gdzies tam ma
        dziewczyne i kiedys sie ozeni. Jest mnostwo sytuacji w codziennym zyciu, kiedy
        gej moze odczuc, ze jest obywatelem drugiej kategorii. Podam tu moze dosc
        banalny przyklad. Mieszkam w Holandii, pracuje w liniach lotniczych. Kiedy
        jadac na wakacje otrzymuje od firmy darmowy bilet, moj chlopak nie pracujacy ze
        mna w tej samej firmie, rowniez taki bilet otrzyma, poniewaz zyjemy ze soba w
        zwiazku, ktory ma takie same prawa, jak zwiazek kobiety i mezczyzny. To jest
        maly, byc moze nie wazny przyklad z calej gamy kruczkow prawnych, dzieki ktorym
        na Zachodzie homoseksualista to CZLOWIEK, a w Polsce niestety ciagle ZBOCZENIEC.
        Wszystkim homofobicznym osobom zadalbym jedno pytanie: Skad sie bierze twoj
        strach i niechec do gejow? Pomysl nad tym. Moze wowczas w glebi siebie
        najdziesz jakas ciekawostke, dzieki ktorej dowiesz sie czegos o sobie. I
        jeszcze jedno. Nie byloby wcale tego zamieszania wokol seksualnosci czlowieka,
        gdyby wlasnie ze wzgledu na seksualnosc nie dyskryminowano ludzi.
        Pozdrawiam,
    • Gość: S. Baca Popieranie pedalstwa przez GW bedzie mialo taki IP: 62.181.161.* 11.06.04, 10:05
      sam skutek jak nachalne popieranie i lansowanie Unii Wolnosci grabarza
      polskosci.
      • Gość: beta Re: Popieranie pedalstwa przez GW bedzie mialo ta IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.06.04, 10:12
        tak, tak, Konwentowi Św. Katarzyny za to się powiodło...
      • Gość: heyerek Re: Popieranie pedalstwa przez GW bedzie mialo ta IP: *.stacje.agora.pl 11.06.04, 10:27
        Największym GRABARZEM POLSKOŚCI wydają mi się RADIO MARYJA i Liga Polskich
        Rodzin. We wszelki możliwy sposób starają się udowodnić, iż prawdziwy Polak to
        człowiek nie znający swojej kultury, nie umiejący posługiwać się polskim
        językiem, pozbawiony zarówno podstaw zdrowego rozsądku jak i elementarnej
        moralności.
        • Gość: S. Baca Re: Popieranie pedalstwa przez GW bedzie mialo ta IP: 62.181.161.* 11.06.04, 12:40

Nie masz racji, dezaprobaty dla zboczeńców i sodomitów nie da się wepchnąć w
          usta jedynie LPR-u, której to partii Wyborcza z maniackim uporem przypisuje
          etykietkę "oszołomów", mimo że np. taki Giertych jest realistą i człowiekiem
          trzeźwo patrzącym na rzeczywistość, wrzucanie go do jednego kosza z Rydzykiem
          to bzdura i manipulacja.

Radzę zauważyć, że te propagowane przez Wyborczą gejowskie parady spotykają się
          z dezaprobatą również PO i PiS-u, nie mówiąc o pomniejszych ugrupowaniach, tak
          więc z pewnością ponad 50% społeczeństwa i jego reprezentantów sobie tych
          ekscesów nie życzy.

No i to jest koniec mitu że polskie społeczeństwo da się urobić na michnikowską
          modłę za pomocą GW i UW. Wyborczą sporo osób kupuje np. dla stron biznesowych
          czy ogłoszeniowych, ale jej polityczne wpływy spadają. A Europwybory będą
          gwoździem do trumny Unii Wolności. Nie powiem żebym się z tego powodu smucił.
    • Gość: egge.pl JESTEM 100% HETERO I POPIERAM PARADE IP: 193.0.236.* 11.06.04, 10:26
      Kazdy ma prawo manifestowac swoja odmiennosc. nie zyjemy w chinach ale w
      polsce. na nieszczescie jescze polska nie jest tolerancyjna wobec wyznan innych
      niz katolickie i orientacji sexualnych innych niż standardowe.
      To był test z tolerancji ktorego NIE ZDALIŚMY!!!!! A przecież Chrystus nie tego
      nauczał ... ehhhh ...
      co bybylo gdyby chrystus znowu przyszedl...poprostu by mu zabronili nauczac bo
      nie jest katolicki!!!
      przepraszam jesli kogos urazilem ale takie jest moje zdanie i mam prawo je
      wyrazać. Wszystkim "innym" ust nie zamkniecie.
      • Gość: elvis JESTEM 100% HETERO A TWOICH BREDNI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:45
        NIE POPIERAM.
      • Gość: heyerek Re: JESTEM 100% HETERO I POPIERAM PARADE IP: *.stacje.agora.pl 11.06.04, 10:50
        GDYBY CHRYSTUS PRZYSZEDŁ TERAZ, PIERWSZYM KTÓRY BY GO UKRZYŻOWAŁ BYŁBY OJCIEC
        RYDZYK.
        A wcześniej Pan Kaczyński zabroniłby Mu pokazywania się publicznie argumentując
        zakaz możliwością oplucia ze strony pogan.
        • Gość: jbr Re: JESTEM 100% HETERO I POPIERAM PARADE IP: *.chello.pl 11.06.04, 12:50
          Heyerku- ciagnie cię jednak by ktoś ci zaproponował przeczyszczenie odbytnicy
          czymś innym niż wynalezionym już dawno wyciorem do czyszczenia butelek. Życzę
          powodzenia.
      • Gość: klik Re: JESTEM 100% HETERO I POPIERAM PARADE IP: *.crowley.pl 11.06.04, 10:56
        Testu z tolerancji nie zdały obydwie strony. Przeczytaj wcześniejsze posty i
        zauważ ile tam agresji skierowanej w stronę "hetero". Kazdy , kto ma odwagę
        przyznać się do faktu że nie zgadza się z argumentacją "homo" jest obrzucany
        wyzwiskami, obrażany. Ta mniejszość (homo) rzeczywiście jest dyskryminowana w
        codziennym życiu ( ale już nie wobec prawa). Ale wybrana przez nich metoda
        agresji wobec "hetero" nie świadczy o nich najlepiej. Tobie gratuluję odwagi,
        że potrafiłeś przyznać sie publicznie do orientacji ,która nie jest na topie.
        Pozdrawiam.
      • buck_turgidson JESTES 100% HETERO??? 11.06.04, 14:11
        A ja podejrzewam, ze ci co pisza ze sa "hetero" a nawet "100% hetero" tak na
        prawde so homoseksualistami robiacymi sztuczny tlok.
    • Gość: druczek Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:29
      Lesby jeszcze moga być ;-)
      ale pedryle :-( bleeeeee
    • Gość: elvis Postępowcy paradować w Bagdadzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:32
      Tam macie dużo do zrobienia. Niech paradują feministki, bo kobiety nie mają praw
      takich co mężczyźni. Niech paradują homoseksualiści, bo takich tam kamieniują.
      Niecha paradują pacyfiści, bo tam wzywają do zabijania niewiernych.
      • Gość: Janek Re: Postępowcy paradować w Bagdadzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:35
        Elvis, Ty obrzydliwy homofobie!Od razu widać,że jesteś szowinistą.Prostestując
        przeciwko paradzie gejów i lesbijek próbujesz zagłuszyć kobiecą stroną swojej
        natury.Dlaczego tak bardzo starasz się udowadniać,że jesteś macho man?
        • Gość: elvis Janeczku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:40
          Ja szowinistą? Odpowiedz mi na pytanie dlaczego postępowcy (lewacy i tym
          podobni) protestują w wolnych krajach? Przecież to przypomina wyważanie otwartch
          drzwi.
          • Gość: Janek Re: Janeczku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:46
            Cywilizacja postępu to także osiągnięcie gejów i lesbijek, którzy są
            równoprawnymi członkami społeczeństwa.Dlaczego zabraniasz im korzystania z prawa
            do demonstrowania i okazywania własnych poglądów?W tym kraju chyba wszyscy
            ptoestowali już na ulicach,przeciwko czemuś,lub w czegoś
            obronie:pielęgniarki,górnicy,taksówkarze,policjanci itd...Dlaczego tylko gejom i
            lesbijkom chcesz zakazać tego prawa?
            • Gość: elvis Re: Janeczku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:49
              No właśnie. Przecież wśród protestujących pielęgniarek, górników i taksówkarzy z
              pewnościa byli geje i lesbijki. Dlaczego homoseksualiści mają protestować dwa razy?!
              • Gość: Janek Re: Janeczku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:58
                Ty sobie żarty robisz z poważnej w gruncie rzeczy sprawy.Dla wielu ludzi
                uczestniczenie w tej Paradzie wiąże się z przełamaniem strachu i oporów,przed
                wystąpieniem twarzą w twarz z tłumem "normalnych hetero",skandującym rynsztokowe
                teksty.W kontrmanisfestacji brać będzie przecież udział kwiat "normalnej"
                młodzieży.W dodatku Wszechpolskiej.Ciekawy jestem czy w takich warunkach
                odważyłbyś się trzymać za rękę swojego partnera?
                • Gość: elvis Ok. 3majcie się za ręce ale nie za penisy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:01
                  Jak to robią na podobnych paradach w Paryżu i Berlinie.
                  • Gość: amsterdamczyk Re: Ok. 3majcie się za ręce ale nie za penisy. IP: *.adsl.xs4all.nl 11.06.04, 12:18
                    Elvis, powiedz szczerze, naprawde byles w Berlinie albo w Paryzu i widziales
                    trzymajacych sie za penisy, czy moze zobaczyles jakis incydent, ktory pokazala
                    telewizja?:))) Przeciez wiadomo, ze media zawsze wynajda jakies szokujace
                    ciekawostki, bo w koncu z sensacji zyja.
                    Telewizja nie zaprezentuje niestereotypowego obrazka z parady, np. tak
                    zwanych "normalnie" wygladajacych facetow rozmawiajacych gdzies spokojnie i
                    pijacych piwo w grupie, poniewaz oni beda za malo medialni. Nikogo nie
                    zaszokuja, ani nikogo nie zaciekawia. Widz nie bedzie mial wiec o czym gadac.
                    Poza tym, zeby zrozumiec mentalnosc Zachodu trzeba byloby najpierw w jakims
                    zachodnim miescie troche pomieszkac i przyjrzec sie jak tam rzeczywiscie jest:)
                    Parady w duzych miastach zachodnich pelne sa przebierancow parodiujacych kogos
                    lub cos, a tlum gapiow idzie popatrzec na parade, bo po prostu chce sie
                    powyglupiac i posmiac razem z przebierancami albo wypic piwo lub poskakac w
                    rytmie house music. Nikt nie szuka zadnej ideologii w paradzie.
                    Jest to traktowana z przymrozeniem oka maskarada. I jakims dziwnym trafem
                    agresji tam nie uswiadczysz:)
                    Milego dnia.
                    • Gość: ups Re: Ok. 3majcie się za ręce ale nie za penisy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:30
                      > Parady w duzych miastach zachodnich pelne sa przebierancow parodiujacych
                      kogos
                      > lub cos, a tlum gapiow idzie popatrzec na parade, bo po prostu chce sie
                      > powyglupiac i posmiac razem z przebierancami albo wypic piwo lub poskakac w
                      > rytmie house music. Nikt nie szuka zadnej ideologii w paradzie.
                      > Jest to traktowana z przymrozeniem oka maskarada. I jakims dziwnym trafem
                      > agresji tam nie uswiadczysz:)

Chłopie? niechby tak się stało u nas i ktoś ośmieliłby sie parodiować homo to
                      dopiero by wrzask o nietolerancji się podniół Gonisz w piętkę, brak ci
                      argumentów i zachłysnąłeś sie Berlinem i Amsterdamem jakbyś nigdy tam nie był.
            • Gość: ups Re: Janeczku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:00
              Zaciekawiła mnie twoja teoria
              > do demonstrowania i okazywania własnych poglądów?
              To teraz homoseksualizm jest poglądem a nie orientacją seksualną - jak widać
              nie jestem na czasie, kiedy to się zmieniło, bo przegapiłem?
              • Gość: elvis Brawo ups. Homoseksualizm staje się religią. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:03
              • Gość: Janek Re: Janeczku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:11
                Oczywiście,że homoseksualizm nie jest poglądem czy przekonaniem, ale Parada nie
                ma na celu li tylko manifestowania orientacji seksulanej.Widzę,że jest Pan
                zwolennikiem teorii,że kiedy nie mówi się o problemie,to tak jakby go nie było.
                A w Polsce problem homofobii istnieje, czego dowodem są pisane tutaj
                posty,chociażby autorstwa Elvisa.
                • Gość: elvis Janek wydaje certyfikaty tolerancji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:15
                  Jeżeli jesteś przeciwny paradzie to znaczy, żeś homofob i ciemnogród.
            • Gość: bolek Re: Janeczku. IP: *.sympatico.ca 11.06.04, 13:13
              Odkiedy to homoseksualisci sa dziedzina zawodowa?
      • Gość: amsterdamczyk Re: Postępowcy paradować w Bagdadzie!!! IP: *.adsl.xs4all.nl 11.06.04, 10:39
        Uwazasz Bagdad za dobry przyklad do nasladowania jezeli chodzi o respektowanie
        praw czlowieka?
        • Gość: elvis Re: Postępowcy paradować w Bagdadzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:43
          Przeciwnie. Tam należy zaprowadzić cywilizację, tzn. paradować z gołą dupą i w
          piórach jak w Berlinie.
        • Gość: ups Re: Postępowcy paradować w Bagdadzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:02
          Ale tam jest najwięcej do zrobienia w waszej słusznej sprawie demokracji i
          tolerancji.
        • Gość: elvis Amsterdamczyk. Gdzie jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:12
          Gdzie twoje postępowe posty?
          • Gość: amsterdamczyk Czesc Elvis:) IP: *.adsl.xs4all.nl 11.06.04, 11:22
            Czyzbys sie stesknil za moimi "postepowymi postami"? :)Jestem w pracy i nie
            zawsze mam czas zagladac na to forum:) Poza tym nie mam tez az takiej potrzeby
            przekonywac wszystkich do swojej postepowosci, jak na przyklad niektorzy to
            robia, probujac przekonywac innych do swoich pogladow.
            Odnosnie Bagdadu, jest tam na pewno duzo do zrobienia, ale zostawmy to
            politykom. Irak ma teraz inne problemy, niz akceptowanie gejow i nie zartujmy
            sobie z kraju, w ktorym jedni morduja drugich:(
            A o paradowaniu w Berlinie z piorami w tylku, jak ktos tu podal przyklad powiem
            tyle, ze w Berlinie czy Amsterdamie parady maja tylko charakter karnawalu, jak
            na przyklad ten w Rio w Brazylii pelen porozbieranych pieknych dziewczyn - na
            ktory caly swiat tak chetnie patrzy. Mysle, ze gdy wzrosnie poziom zycia w
            Polsce spoleczenstwo bedzie zadowolone z dobrobytu i przestanie szukac czarnej
            owcy. Homoseksualizm przestanie byc drazliwym tematem.
            Pozdrawiam,
            • Gość: elvis Re: Czesc Elvis:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:17
              Miły z ciebie gość, jak wszyscy geje których znam. :) Nie daj soba manipulować.
              W Polsce modę na parady gejewskie rozpętali SLD-owcy, którzy w obawie o swoje
              posady, próbuja zdobyć gejowski elektorat. A tymczasem to niedouczone chamy z
              Anita Błochowiak na czele, o której z pewnością słyszałeś.
              • Gość: amsterdamczyk Re: Czesc Elvis:) IP: *.adsl.xs4all.nl 11.06.04, 12:46
                Nazwisko Anity znam, ale nie za bardzo kojarze ktora to pani. Nie zawsze udaje
                mi sie byc na biezaco z wiadomosciami w kraju, choc probuje:)
                Co mnie troche zasmucilo, to fakt ze obie strony walcza ta sama bronia, jak tu
                juz ktos na forum zauwazyl, w jednym z powyzszych postow.
                Homofobi krzycza, zeby leczyc gejow, no to ci drudzi odpowiadaja tym samym i
                krzycza, zeby leczyc homofobow. To do niczego nie prowadzi, ale moze tak musi
                byc. Najpierw musi byc burza, zeby po niej nastapil oczekiwany spokoj:)
                Na Zachodzie np. tez jest nieraz wesolo, bo nic juz glosno nie wolno
                powiedziec, zwlaszcza na mniejszosci narodowe. Stoisz sobie wiec spokojnie na
                przystanku, a jakis ciemnej karnacji facet napluje ci na buty, moze zrobil
                niechcacy, ale nie powie "przepraszam". Spojrzysz tylko na niego krzywo, a to
                juz w jego oczach znaczy, ze dyskryminujesz. I nie wazne, ze to wlasnie ten pan
                byl niesympatycznym gosciem. Nie, to ty zaraz jestes obsmarowany, ze
                dyskryminujesz Araba:)
                Mysle, ze nie ma znaczenia gdzie mieszkamy. Najlepiej nabrac dystansu do siebie
                i do zycia, a wtedy wszystko dookola wydaje sie fajniejsze:)
                • Gość: elvis Re: Czesc Elvis:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:11
                  Obawiam się, że to będzie woda na młyn Twoich poglądów. Do rzecz zatem. Otóż
                  słyszałem z wiarygodnych źródeł o terapii dla homoseksualistów. Terapii tej
                  poddają się oczywiście tylko ci spośród homoseksualistów, którrzy homoseksualizm
                  uważaja za chorobę i którym źle ze swoją homoseksualnością. Nie zrozum mnie źle.
                  Nie jestem za przymusowym leczeniem. Jestem za pełną edukacją społeczną, a ta
                  nie powinna wykluczać możliwości skutecznych działań terapeutycznych względem
                  osób, których działania OBIEKTYWNIE odbiegają od normy. Zabolało? Przepraszam.
                  Ale, za normę należy przyjąć te stosunki, które zapewniają naszemu gatunkwi
                  przetrwanie. :) Pozdrawiam z sympatią. g.rob@wp.pl
    • Gość: HUMOR Re: Filozof IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:33
      ale ty mądry(a)?
    • Gość: Leon LPR zajate biegiem do zlobu w PE IP: *.degeo.ufop.br / 200.131.217.* 11.06.04, 10:38
      nie zorganizowalo chyba kontrwiecu.. Trudno zmobilizowac staruszkow do akcji
      politycznych 2 razy w tygodniu.
    • Gość: Adam masz racje zgadzam się z Toba w 120% IP: *.lublin.pl 11.06.04, 10:39
      • Gość: Andrzej Re: masz racje zgadzam się z Toba w 120% IP: *.nll.se 11.06.04, 11:19
        Jasne! Jestem za, a nawet przeciw!
    • frankk Re: Dziś Wiec Wolności zamiast Parady Równości 11.06.04, 10:41
      A to Polska wlasnie
    • Gość: 100% hetero Re: pomysl dłużej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 11:08
      to moze znajdziesz troche powodow - np zaden lekarz nie udzieli informacji
      pedalowi, ktorego partner lezy w szpitalu ciezko chory - chocby zyli ze soba 25
      lat, jak wspomnial przedmowca. a taki testament dysponujacy majatkiem z
      latwoscia podwazy kazdy czlonek rodziny, bo prawo jest po stronie rodziny (w tym
      formalnego malzenstwa). to jest nie w porzadku i o tym oni mowia i chca mowic, w
      czym maja moje pelne poparcie. mysl, facet
      • Gość: ups Re: pomysl dłużej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:13
        No to wystaw żonie/mężowi upoważnienie notarialne jak dla pełnomocnika i masz z
        głowy. Tylko zarządaj tego samego bo oni też odchodzą do innych partnerów.
    • Gość: Wanda pytanie do twierdzących, ze w Polsce geje nie są w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:10
      żaden sposób dyskryminowani: ilu potraficie wskazac ludzi (np. aktorów,
      polityków, sportowcow - kogokolwiek powszechnie znanego), który jest gejem i
      się do tego przyznaje?

no właśnie.
      • Gość: ups Re: pytanie do twierdzących, ze w Polsce geje nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:17
        A to już ich sprawa czy się przyznają czy nie. Jeśli masz wrzód na tyłku to też
        chyba nie chwalisz się każdemu. A poza tym kto ich o to pyta. Znam osoboście i
        gejów i lesbijki, ale nie z ekstremy pana Niemca, oni nie idą na wiec, bo nie
        czują sie dyskryminowani.
        • Gość: Wanda Re: pytanie do twierdzących, ze w Polsce geje nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:13
          Alez jasne ze ich sprawa czy sie przyznaja czy nie. Tylko fakt, ze jakoś
          zaden/zadna nie zdecydował sie przyznacz, najlepiej swiadczy o tym ze z
          tolerancją tak fajnie to nie jest. Co twoje zdanie o wrzodzie bardzo ladnie
          pokazuje zreszta.
          Jak widac po dyskusji, niektorzy sklonni są gejów "tolerować" pod warunkiem, ze
          ci beda zyli w ukryciu, bali sie przyznac do tego kim sa, i w zadnym wypadku
          nie pokazywali z partnerem na ulicy trzymajac sie za rece. No i co warta
          taka "tolerancja"?
          • Gość: ups Re: Wanda co ty chcesz im zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:36
            czy wg ciebie mają latać z plakatami "Jestem gejem" i zwierzać się publicznie
            każdemu. Kto chce i powinien wiedzieć to wie. Czy ty w autobusie opowiadasz
            pasażerom w jakiej pozycji uprawiasz seks? Chyba nie. A wrzód na dupie to takie
            powiedzenie, jeszcze trochę i cholera nie będzie wolno powiedzieć bo też
            fonetycznie na "h" i nie daj Boże geja obrazi.
      • Gość: elvis W I TVP dyskryminują hetero. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:20
        • Gość: ups Re: W I TVP dyskryminują hetero. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:23
          Fakt! A może tak jakąś demonstrację zmontujemy, bo ja osoboście czuję się
          dyskryminowany przez gejów, którzy aż pienią się ze złości, że ktoś ma odmienne
          zdanie. To totalny brak tolerancji - nie zgadzam się!!!
          • Gość: myk Re: W I TVP dyskryminują hetero. IP: *.crowley.pl 11.06.04, 11:35
            A może zamiast demonstracji spróbować przekonać ich do "hetero" za pomocą
            argumentów nukowych. Niedawno przeczytałem w powaznej publikacji , że uczeni
            chińscy już wiedzą dlaczego wyginęły mamuty. Otóż , ich zdaniem, mamuty
            uznały , że orientacja " homo" jest OK , a oreientacja "hetero " to przeżytek i
            ciemnogród.
            • Gość: ups Re: W I TVP dyskryminują hetero. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:38
              Homoseksualizm jest zjawiskiem tak starym jak cywilizacja ludzka istnieje
              również wśród zwierząt ale nigdy nie robiono z tego takiego problemu jak teraz,
              był i już - to po co te transparenty i hasła jak z okresu abolicjonizmu.
              • Gość: myk Re: W I TVP dyskryminują hetero. IP: *.crowley.pl 11.06.04, 12:14
                Odpowiadasz na :
                Gość portalu: ups napisał(a):

> Homoseksualizm jest zjawiskiem tak starym jak cywilizacja ludzka istnieje
                > również wśród zwierząt ale nigdy nie robiono z tego takiego problemu jak
                teraz,
                >
                > był i już - to po co te transparenty i hasła jak z okresu abolicjonizmu.

Środowiska gejowskie są na Zachodzie bardzo wpływowe , zamożne i doskonale
                zorganizowane. W tej chwili mamy ewidentną próbę sondowania przez te
                środowiska na ile mogą sobie pozwolić w naszym kraju (Kraków , Warszawa). Stąd
                te nagłe transparenty i hasła. Nasze prawo ich nie dyskryminuje. Tak zwani
                zwykli ludzie często ich nie szanują , ale nie uwierzę ,aby te transparenty i
                pochody miały na celu przekonywanie zwykłych ludzi . To próba wywarcia presji
                na władze i na tzw. elity intelektualne w celu uzyskania dodatkowych
                nieformalnych przywilejów. Chodzi moim zdaniem m. in. o to , aby np człowiek
                wykształcony bał się w swoim środowisku publicznie cokolwiek powiedzieć
                przeciwko gejom ( tak ,jak to funkcjonuje np we Francji). I wtedy ta mniejszość
                uzyskuje dodatkowe wpływy i korzyści w każdej dziedzinie życia . Sądzony np za
                przestępstwo gej będzie mógł głośno krzyczeć ,że tak naprawdę to jest
                dyskryminowany za swoją inność. A sędzia będzie się bał ,aby wydany wyrok nie
                był przypadkiem uznany za objaw dyskryminacji i nietolerancji, bo to go
                wykończy zawodowo i towarzysko.
                • Gość: ups Re: W I TVP dyskryminują hetero. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:39
                  Trafiłeś w sedno sprawy, tylko czemu większość gejów z tego sobie nie zdaje
                  sprawy, że są manipulowani dla dorażnych korzyści - czyżby brakowało wśród nich
                  inteligentnych ludzi, czy też ci właśnie żyją sobie swoim rytmem a matołki jak
                  zwykle ktoś w coś musi wmanewrować. Pozdrawiam
    • Gość: Anka seks? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.04, 11:14
      Dlaczego ze swoja seksualna innoscia (dziewictwo, celibat) obnosza sie siostry
      zakonne i ksieza chodzacy w sutannach po ulicach? Oni tez nie przyczyniaja sie
      do zwiekszenia ilosci dzieci w tym kraju (argument kosciola przeciw
      homoseksualistom).

To komiczny powod do manifestowania swojej odmiennosci w miescie.

A smieszne jest to ze Kaczynski zabrania wlasnie takiej smiesznej demonstracji
      na smieszny i w gruncie rzeczy nieistotny temat. Bo jak z postu opena wynika,
      nie jest to nic zasadniczego, istotnego - i to rzeczywiscie prawda. Jest wiele
      istotniejszych rzeczy na swiecie i w tym kraju. Chocby wolnosc
      swiatopogladowa.... Ale to juz zupelnie inna bajka, moze zbyt trudna dla ludzi
      ktorzy wpisuja tu komentarze.

• Gość: Gość portalu celibat jest okej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 20:51
        > Dlaczego ze swoja seksualna innoscia (dziewictwo, celibat) obnosza sie
        siostry
        > zakonne i ksieza chodzacy w sutannach po ulicach? Oni tez nie przyczyniaja
        sie
        > do zwiekszenia ilosci dzieci w tym kraju (argument kosciola przeciw
        > homoseksualistom).

Księża i siostry zakonne są samowystarczalni, datki na nich są dobrowolne
        (jeśli uważasz, że ludzie dają na tacę pod przymusem to jesteś osobą całkowicie
        bezwolną albo komunistką). Ich uprzywilejowanie fiskalne powinno być jak
        najszybciej zniesione, bo powoduje niekiedy nadużycia, a przede wszystkim jest
        niesprawiedliwe wobec reszty. Nie wygląda na to, żeby katolicy nagle odwrócili
        się od duchowieństwa. Czemu to podatnicy mieliby płacić daninę na utrzymywanie
        bezdzietnych?
    • Gość: ANTY... FRANKENSTEIN Z L P R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:23
    • Gość: stachu44 Panie Prezydencie, tak trzymac! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 12:09
      Nie ma zgody na deprawacje.
    • Gość: Katolik Polski WIEC CZY ROZRUBA ? IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.04, 12:17
      Zobaczymy czym ten wiec sie zakonczy.Jesli rozrubami to ja dziekuje
      za takie pokojowe wiece.
      • Gość: Katolicy Polscy ORTOGRAFIA CZY NIEUCTWO? IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.06.04, 15:08
        A my ci, Katoliku Polski, dziekujemy za pelna inwencji polska ortografie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka