Dodaj do ulubionych

Kocham to forum

24.02.12, 17:09
Szczególnie w tych chwilach, kiedy czytam sobie wątki i posty zapaleńców, którzy żarliwie wierzą (ach jak ja im zazdroszczę tej żarliwości!), że jeżeli napiszą "Chyży rój" albo "ten rudy oszust" wystarczająco dużo razy, to Tusk zabierze zabawki i z płaczem wyskoczy z piaskownicy. Ta wiara jest IMHO wyniesiona z wpojonego w dzieciństwie przekonania o przemianach ilościowo-jakościowych wiadomego autorstwa, ale co tam.
Kontunuując majaczenia żarliwców - potem przyjdzie speckomando Brudziński/GirzyńskiBłaszczak, przesieją sumiennie piasek w poszukiwaniu ew. psiej kupy (kocie są cool), przez walkie-talkie wysępione od byłego szefa CBA dadzą sygnał Czarneckiemu, który z należnym sobie wdziękiem rozwinie biało-czerwony dywanik, ręcznie pozszywany z krawatów Samoobrony, a po tym dywaniku z niewymuszoną elegancją prezes posunie niczym Fred Astaire i w świetle fleszy, w jazgocie wuwuzeli i jęków staruszek przypalanych papierosami, w blasku zaszczanych zniczy z Krakowskiego Przedmieścia...

...postawi babę. Wg tego projektu:
bi.gazeta.pl/im/8/11225/z11225328N,Kopiec-Olszynki---projekt.jpg
Obserwuj wątek
    • wachmistrz_soroka Re: Kocham to forum 24.02.12, 17:12
      eden.zero napisał:

> Szczególnie w tych chwilach, kiedy czytam sobie wątki i posty zapaleńców, którz
      > y żarliwie wierzą (ach jak ja im zazdroszczę tej żarliwości!), że jeżeli napisz
      > ą "Chyży rój" albo "ten rudy oszust" wystarczająco dużo razy, to Tusk zabierze
      > zabawki i z płaczem wyskoczy z piaskownicy.

Masz tu jeszcze innych,których dominującą treścią postu jest słowo "Pisdogłowy".
      To niejednokrotnie 80% treści postu.
      • jeden.zero Re: Kocham to forum 24.02.12, 17:16
        Jeżeli Twoja miłość do tego forum wynika z innego rozłożenia akcentów, to przecie możesz założyć osobny wątek równie empatyczny, co mój :)
        • ultimate.strike Re: Kocham to forum 24.02.12, 17:41
          Po co mnożyć wątki? Zapaleńcy, niezależnie od tego, do czego pałają, są do siebie bardzo podobni i wystarczy im jeden, wspólny wątek ponad podziałami, sztucznymi zresztą i o wyłącznie populistycznym podłożu.
          • zoil44elwer Re: Kocham to forum 24.02.12, 19:40
            Najmocniej "smagają" się gałęzie jednego drzewa o solidaruszych korzeniach,drzewa POPiSu czyli LIPY.
            • jeden.zero Re: Kocham to forum 24.02.12, 19:44
              Tu bym dyskutował. Mógłbym się zgodzić z tą tezą, gdyby na tym forum pisywali politycy, tak jednak nie jest - tutaj pisze elektorat i podział jest taki, że po jednej stronie płota jest elektorat roszczeniowy, czyli miłośnicy Millera i Kaczyńskiego, a po drugiej zwolennicy szybkich samochodów i jeszcze szybszych panienek ;)
        • wachmistrz_soroka Re: Kocham to forum 24.02.12, 17:45
          jeden.zero napisał:

> Jeżeli Twoja miłość do tego forum wynika z innego rozłożenia akcentów, to przec
          > ie możesz założyć osobny wątek równie empatyczny, co mój :)

Przecież wolno mi zabrać głos w tak poważnej dyskusji,która zapoczątkowałeś.
          • jeden.zero Re: Kocham to forum 24.02.12, 17:53
            Oczywiście. Tyle, że nie napisałeś nic o miłości, która to miłość jest ideą przewodnią tego wątku ;)
            • wachmistrz_soroka Re: Kocham to forum 24.02.12, 18:00
              jeden.zero napisał:

> Oczywiście. Tyle, że nie napisałeś nic o miłości, która to miłość jest ideą prz
              > ewodnią tego wątku ;)

To faktycznie mój błąd.Składam wobec tego samokrytykę.
            • ultimate.strike Re: Kocham to forum 24.02.12, 18:47
              Walentynki już minęły, 100 dni miłości dla zwierząt też. :)
              • losiu4 Re: Kocham to forum 24.02.12, 19:35
                ultimate.strike napisał:

> Walentynki już minęły, 100 dni miłości dla zwierząt też. :)

wszystko przeminie, ale miłość którą zionie Donald nie przeminie.

Pozdrawiam

Losiu
                • jeden.zero Re: Kocham to forum 24.02.12, 19:39
                  Losiu4, pozwoliłem sobie zagłębić się nieco w twoje posty i nie mogę wyjść ze zdumienia, jak z podziwu godną konsekwencją próbujesz infantylnie zakłamywać rzeczywistość. Nie jestem specjalnie podejrzliwy, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że nie jesteś z tej planety.
                  Po co ci, ufoludku, nasze ziemskie problemy?
                  • losiu4 Re: Kocham to forum 24.02.12, 22:17
                    z tej z tej. Ba, powiem więcej, z Polski rodem jestem i tu pomieszkuję :) Zakłamywać nie zakłamuję, obserwuje jeno, wyciągam wnioski i dzielę się niemi, czasem troche je podbarwiając. Może jakiemu lemingowi sie przyda i go oświeci?

Pozdrawiam

Losiu
          • sclavus Re: Kocham to forum 24.02.12, 20:49
            A oldze z ogrodu, kazałeś iść won z twojego wątku... - dziwna logika :D
      • zapijaczony_ryj Mylisz się 24.02.12, 17:42
        wachmistrz_soroka napisał:
        >
        > Masz tu jeszcze innych,których dominującą treścią postu jest słowo "Pisdogłowy"
        > .
        > To niejednokrotnie 80% treści postu._z tym też przegiąłe,

I kłąmiesz jak zwykle, bo nie Pisdogłowy, tylko PiS_dogłowy i nie od wulgaryzmu określającego damski narząd płciowy , tylko od pattii PiS (Partia Inaczej Sprawnych), zeby nie było watpliwosci.
        No i jest jeszcze Naczelny Idiota, Użyteczny Idiota.Prezes Specjalnej Troski, Normalny inaczej, Szalony Antoś, Jojo, Fatyga....
        I można by długo jeszcze wachmistrzu!
        A, bym zapomiał był też Idiotenrząd jako znak towarowy zastrzeżony dla rzadów tzw IV RP...
        pozdrawiam
        • ultimate.strike Re: Mylisz się 24.02.12, 17:45
          > A, bym zapomiał był też Idiotenrząd jako znak towarowy zastrzeżony dla rzadów t
          > zw IV RP...

Chodzi tu o rządy obecnej kadencji i dwóch poprzednich? :)
    • yost9 Wątpię, żeby nazywający Chyżego Roja 24.02.12, 17:15
      Chyżym Rojem w ogóle wierzyli, że Chyży Rój odejdzie. Bo do tego trza mieć trochę honoru, a - jak zgaduję - większość ludzi z tego forum w takie coś jak honor Chyżego Roja po prostu już nie wierzy, włączając w to część jego kibiców.
      • jeden.zero Re: Wątpię, żeby nazywający Chyżego Roja 24.02.12, 17:25
        Trzy razy "Chyży Rój". Brawo!
        • yost9 Ja widzę cztery 24.02.12, 17:55
          Też z matmą u ciebie jak u Roja, tzn. nie do końca i nie calkiem?
          • jeden.zero Re: Ja widzę cztery 24.02.12, 18:00
            "Chyżym Rojem w ogóle wierzyli, że Chyży Rój odejdzie. Bo do tego trza mieć trochę honoru, a - jak zgaduję - większość ludzi z tego forum w takie coś jak honor Chyżego Roja po prostu już nie wierzy, włączając w to część jego kibiców."

Cóż przegapiłem, mój drogi Watsonie? Czyżby czwarty 'Chyży Rój' był naklikany czcionką sympatyczną, którą da się odczytać wyłącznie po spryskaniu monitora moczem stratega Tysiąclecia?
            • yost9 Przelicz jeszcze raz, na spokojnie, w razie 24.02.12, 18:14
              problemów poproś dorosłego, w miarę możliwości takiego, który na Roja nie głosował:

"Wątpię, żeby nazywający Chyżego Roja Chyżym Rojem w ogóle wierzyli, że Chyży Rój odejdzie. Bo do tego trza mieć trochę honoru, a - jak zgaduję - większość ludzi z tego forum w takie coś jak honor Chyżego Roja po prostu już nie wierzy, włączając w to część jego kibiców."
              • jeden.zero Re: Przelicz jeszcze raz, na spokojnie, w razie 24.02.12, 18:24
                Cytujesz razem z tytułem, świntuchu! To się nie liczy!
                • ave.duce Re: Przelicz jeszcze raz, na spokojnie, w razie 24.02.12, 18:28
                  A czego się spodziewałeś po kaczyście?
                  • yost9 Jeżeli kaczysta to taki, dla którego 24.02.12, 20:22
                    1+1+1+1=4 to jak najbardziej jestem kaczystą. Wy, platfusy, żyjcie dalej w świecie stadionów zamykanych z powodu otwarcia, wybieranych Pucharów Polski i czwórek będących trójkami, hłe, hłe.
                • losiu4 Re: Przelicz jeszcze raz, na spokojnie, w razie 24.02.12, 19:38
                  a czemu niby? Sztuka jest sztuka jak mawiali starozytni Rzymianie :) Po dysfunkcji matematycznej platfusa i leminga poznasz :)

Pozdrawiam

Losiu
                  • jeden.zero Re: Przelicz jeszcze raz, na spokojnie, w razie 24.02.12, 19:41
                    Nie ma to jak hiperfunkcjonalność matematyczna wyznawców prezesa. Na przykład trzy miliony mieszkań.
                    • losiu4 Re: Przelicz jeszcze raz, na spokojnie, w razie 24.02.12, 22:18
                      cóż, nie zbudowali, nie da się ukryć. Może czasu mieli za mało albo co? Rządzili choć jedną kadencję?

Pozdrawiam

Losiu
                      • piq mnie tam walą obiecanki i słowa, liczą się,... 25.02.12, 01:35
                        ...realia, a realia są takie, jakby synek Albiny był na moskiewskiej liście płac. Mnie wystarczą dwie rzeczy, które albo wynikają z głupoty, albo z zaprzaństwa:
                        - spierniczenie ustawy lustracyjnej
                        - spierniczenie w sposób niezwykle podejrzany negocjacji lizbońskich
                        O tym, że za ich rzundzenia żadnemu ubekowi nie stało się ani pół krzywdy, a facet, który z racji swojego stanowiska w wydziale wewnętrznym urzędu wojewódzkiego codziennie miał kontakt z ubekami, stał na straży interesów jako minister gospodarki. No i interesy w energetyce, ale już wcześniej - na przykład późniejsze J&S dostało koncesję od Glapińskiego trzy tygodnie przed ówczesnym CPNem. Bardzo cacane otwarcie drzwi rosyjskim służbom. Takie rzeczy nie dzieją się przypadkiem.

Do śp. Lecha nigdy nie miałem pretensji, bo był urodzonym wykładowcą akademickim i porządnym człowiekiem, ale po prostu nie umiał i miał wizję polityki zagranicznej rodem na pół z "Ogniem i mieczem" a na pół z "Czterech pancernych i psa" streszczającą się w opinii "Podbipięta dobry, Saakaszwili dobry, nienawiść skaziła duszę pobratymczą" dawał się robić w konia Litwinom, bo jemu wystarczały zewnętrzne oznaki szacunku, a oni go gościli, a jednocześnie dokręcali śrubę litewskim Polakom; banderowcom składał kwiaty w imię nie wiadomo czego a Gruzinom sprzedał gromy razem z kodami, wsypując największe osiągnięcie polskiego wywiadu w niepodległej Polsce (miał mieć za to trybunał stanu, ale w zamian za odstąpienie od publikacji 2 części raportu likwidacyjnego WSI wyhandlował zostawienie go w spokoju). Kiedy jarosław w Lizbonie kazał mu odsunąć jego własnych prezydenckich ludzi od negocjacji (Cichocki, Tarnecka), to się zgodził bez pytania. Skończyło się przerżnięciem wszystkiego, co było do przerżnięcia ku niekłamanej radości ruskich.

Mam nieodparte wrażenie, że pewna teczka wylądowała nie na śmietniku ani nie w piecu, tylko nigdy jej w Polsce nie było. Jest do tej pory gdzie indziej i steruje komisarzem politycznym polskiej prawicy, który pilnuje, żeby nic tam się ciekawego nie wykluło.

Najpierw ochrana carska, a potem bezpieka sowiecka miały zwyczaj zakładać najbardziej radykalne w deklaracjach grupy antycarskie czy później antybolszewickie, by ściągać i identyfikować najbardziej zdeterminowanych przeciwników systemu. Radykalizm był zasłoną dymną, a bezpieczniacy rosyjscy mieli pod kontrolą opozycję. Jest dużo analogii.
                        • cookies9 Re: mnie tam walą obiecanki i słowa, liczą się,.. 25.02.12, 07:31
                          piq napisał:

> ...realia, a realia są takie, jakby synek Albiny był na moskiewskiej liście pła
                          > c. Mnie wystarczą dwie rzeczy, które albo wynikają z głupoty, albo z zaprzaństw
                          > a:
                          > - spierniczenie ustawy lustracyjnej
                          > - spierniczenie w sposób niezwykle podejrzany negocjacji lizbońskich
                          > O tym, że za ich rzundzenia żadnemu ubekowi nie stało się ani pół krzywdy, a fa
                          > cet, który z racji swojego stanowiska w wydziale wewnętrznym urzędu wojewódzkie
                          > go codziennie miał kontakt z ubekami, stał na straży interesów jako minister go
                          > spodarki. No i interesy w energetyce, ale już wcześniej - na przykład późniejsz
                          > e J&S dostało koncesję od Glapińskiego trzy tygodnie przed ówczesnym CPNem. Bar
                          > dzo cacane otwarcie drzwi rosyjskim służbom. Takie rzeczy nie dzieją się przypa
                          > dkiem.

Świetny wpis.Masz 100% racji...
      • zapijaczony_ryj Re: Wątpię, żeby nazywający Chyżego Roja 24.02.12, 17:44
        yost9 napisał:

> Chyżym Rojem w ogóle wierzyli, że Chyży Rój odejdzie. Bo do tego trza mieć troc
        > hę honoru, a - jak zgaduję - większość ludzi z tego forum w takie coś jak honor
        > Chyżego Roja po prostu już nie wierzy, włączając w to część jego kibiców.

Honorem jest podjąć się czteroletniej kadencji i po dwóch latach zrezygnować kosztami przedterminowych wyborów obciazając społeczeństwo
        • ultimate.strike Re: Wątpię, żeby nazywający Chyżego Roja 24.02.12, 17:47
          > Honorem jest podjąć się czteroletniej kadencji i po dwóch latach zrezygnować ko
          > sztami przedterminowych wyborów obciazając społeczeństwo

I jeszcze marudzisz?
          Chociaż, z drugiej strony, tamten rząd dużo gadał na temat IV RP, obecny ją wprowadza nic nam o tym nie mówiąc.
        • yost9 Gościu, już niedługo minie pół dekady 24.02.12, 17:53
          jak kaczuś nie będzie rządzić, a ty go wciąż wspominasz w każdym poście, z których większość się kaczusia w ogóle nie tyczy. Zastanów się nad tym, a jak już się zastanowisz to wróć tu i spróbuj szczerze odpowiedzieć na pytanie: czy to jest normalne?
          • zapijaczony_ryj Re: Gościu, już niedługo minie pół dekady 25.02.12, 08:24
            yost9 napisał:

> jak kaczuś nie będzie rządzić, a ty go wciąż wspominasz w każdym poście, z któr
            > ych większość się kaczusia w ogóle nie tyczy. Zastanów się nad tym, a jak już s
            > ię zastanowisz to wróć tu i spróbuj szczerze odpowiedzieć na pytanie: czy to je
            > st normalne?

I przez te pół dekady dzień w dzień ośmiesza nas Polskę i Polaków!
            I przy kazdych wyborach walczy o wadze, którą dobrowolnie oddał, co oznacza, ze nadal jest czynnum politykiem i dlatego nalezy przed nim ostrzegać, bo to psychol!
        • losiu4 Re: Wątpię, żeby nazywający Chyżego Roja 25.02.12, 00:35
          zapijaczony_ryj napisał:

> Honorem jest podjąć się czteroletniej kadencji i po dwóch latach zrezygnować

owszem, jest honorem. I jest uczciwe. Popatrz na to z punktu widzenia Kaczora (UWAGA, moje, nie kacze, po prostu tak bym na jego miejscu robił): obiecałem cos ludziom że zrobie, dostałem tyle głosów, wiec zdobylismy tyle miejsc w parlamencie. Skleciłem koalicję, próbowałem coś robić i robiłem. Co sie dało to sie dało, ale koalicja sie rozleciała, teraz jest nas za mało nas po prostu. Ludzie, wybierajcie jeszcze raz. Jak dacie wystarczające poparcie, będe kontynuował.
          Bo co to za honor, odwaga i uczciwość siedzieć, pierdziec w stołek i udawać ze coś się robi jak nic się nie robi bo nie można i kasować miech w miech za to forse? Tak to robił ryży za pierwszej swej kadencji z tą różnicą że mógł zrobić dużo, ale nie chciał. Wolał się byczyć.
          Były również rzady które też nie mogły właściwie nic robić bo nie miały wystarczającego oparcia w sejmie, ale zamiast uczciwie i honorowo powiedzieć: sie nie da, wybierajcie kogoś kto będzie mógł cos robic, wozili sie do samego końca bo wygodnie było być wożonym rzadowymi limuzynami.

Tak że widzisz, drogi kolego, jakoś inaczej pojmujemy podstawowe kwestie tego co uczciwy człowiek w takiej sytuacji powinien zrobić.

> kosztami przedterminowych wyborów obciazając społeczeństwo

to nie ich wina. Takie przepisy.

Pozdrawiam

Losiu
          • zapijaczony_ryj Rozleciała się bo naczelny idiota wydymał koalicja 25.02.12, 11:48
            losiu4 napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
            >
            > > Honorem jest podjąć się czteroletniej kadencji i po dwóch latach zrezygno
            > wać
            >
            > owszem, jest honorem. I jest uczciwe. Popatrz na to z punktu widzenia Kaczora (
            > UWAGA, moje, nie kacze, po prostu tak bym na jego miejscu robił): obiecałem cos
            > ludziom że zrobie, dostałem tyle głosów, wiec zdobylismy tyle miejsc w parlame
            > ncie. Skleciłem koalicję, próbowałem coś robić i robiłem. Co sie dało to sie da
            > ło, ale koalicja sie rozleciała,
            > zającego oparcia w sejmie, ale zamiast uczciwie i honorowo powiedzieć: sie nie
            > da, wybierajcie kogoś kto będzie mógł cos robic, wozili sie do samego końca bo
            > wygodnie było być wożonym rzadowymi limuzynami.
            >
            > Tak że widzisz, drogi kolego, jakoś inaczej pojmujemy podstawowe kwestie tego c
            > o uczciwy człowiek w takiej sytuacji powinien zrobić.
            >

ntów, ten człowiek jest chory psychicznie z nienawisci do wszystkich i dlatego NIGDY Z NIKIM SIĘ NIE DOGADA.
            Poza tym jest wredny i obrażalski!
      • sclavus Re: Wątpię, żeby nazywający Chyżego Roja 24.02.12, 20:53
        Jeśli cię to interesuje, to najpierw jest bóg...
        Podejrzewam, że wielu, resztę ma w doopie :O
        Czy to nie są konsserwatyści aby??
    • remez2 A ja wiatr. I zielony kolor. ntx 24.02.12, 18:01

------------
      • jeden.zero Re: A ja wiatr. I zielony kolor. ntx 24.02.12, 18:09
        Czerwony a nie zielony. Jakież to freudowskie, haha!
        • remez2 Re: A ja wiatr. I zielony kolor. ntx 24.02.12, 18:13
          jeden.zero napisał:

> Czerwony a nie zielony. Jakież to freudowskie, haha!
          Tak masz? Fajnie.

-----------
          • jeden.zero Re: A ja wiatr. I zielony kolor. ntx 24.02.12, 18:23
            Chwila chwila, to przecież nie ja kocham Leszka Millera, komuszku.
          • zoil44elwer Re: A ja wiatr. I zielony kolor. ntx 24.02.12, 19:56
            Zielony-Greenhorn(żółtodziób) z Dzikiego Zachodu?
    • losiu4 Re: Kocham to forum 24.02.12, 19:39
      jeden.zero napisał:

> Tusk zabierze zabawki

musiałby honor miec. Ale go o to nie podejrzewam.

Pozdrawiam

Losiu
      • tojabogdan zianie chrześcijańską miłością bliźniego 24.02.12, 19:49
        jest typowe dla określonego światopoglądu.
        A forum jak forum, ma lepsze i słabsze momenty, jak życie.
        • losiu4 Re: zianie chrześcijańską miłością bliźniego 24.02.12, 22:21
          nie rozumiem...

Pozdrawiam

Losiu
    • platfusy.do.paki Re: Kocham to forum 24.02.12, 19:48
      On nie odjedzie, on zostanie wypie...ny z hukiem.
      • jeden.zero Re: Kocham to forum 24.02.12, 19:49
        Lepiej "z chukiem". Zawszeć to bardziej patriotycznie, a i wierszówkę przedłuży.
        • losiu4 Re: Kocham to forum 24.02.12, 22:20
          od byków to mamy już speca. I to arystokrate. Na stołku...

Pozdrawiam

Losiu
    • xyaida2700 Re: Kocham to forum 25.02.12, 11:55
      to prawda, w Polsce tak naprawdę nie ma demokracji, rządzi od dawna jedna klika, a wybory to porażka: efekt manipulacji i prania mózgów. ja już od dawna nie głosuję i wszystkim także radzę bojkotować, to może ktoś się opamięta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka