Dodaj do ulubionych

Znany poseł bije zonę

09.03.12, 15:55
obwieszcza Biedroń wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/382457,robert-biedron-ujawnil-ze-posel-z-polskiego-parlamentu-zneca-sie-nad-zona.html i nabiera wody w usta. Nie podaje nazwiska.
Mogę ze 100 % pewnością zalozyć, ze nie jest to nikt z PiSu. Bo gdyby to był gośc z PiSu to jesli nie Biedroń to jego szef trąbiłby o tym po nazwisku na wszystkie mozliwe sposoby.

Ciekawe, ze wsród polskich feministek nie ma odważnej, żeby zdemaskować drania!?
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 15:57
      co za głupek.
      nie sposób tego inaczej skomentować
      • sawa.com Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:03
        wujaszek_joe napisał:

> co za głupek.
        > nie sposób tego inaczej skomentować

zyżbyś uważał, że mozna lać żony?
        • wujaszek_joe Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:19
          albo pan Biedroń reaguje, albo siedzi cicho.
        • andrzej.sawa Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 18:10
          Głupkiem jest ten kto mówi - a ja coś wiem.To stary dowcip z czasów komuny o facecie,który w wyniku tego powiedzonka szybko awansował,bo inni bali się,że ma na nich haka.
          • ave.duce Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 18:16
            andrzej.sawa napisał:

> Głupkiem jest ten kto mówi - a ja coś wiem.To stary dowcip z czasów komuny o fa
            > cecie,który w wyniku tego powiedzonka szybko awansował,bo inni bali się,że ma n
            > a nich haka.

Jarosław Kaczyński najwyraźniej też zna ten dowcip.
        • cwiercinteligentzpis Ciebie na szczęście nikt nie bił, więc jesteś 10.03.12, 09:55

bardzo inteligentna.

sawa.com napisała:

> wujaszek_joe napisał:
          >
          > > co za głupek.
          > > nie sposób tego inaczej skomentować
          >
          > zyżbyś uważał, że mozna lać żony?
          >
          >
    • cookies9 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:04
      > Nie podaje nazwiska<

Boi się procesu o zniesławienie?
    • mariner4 Kaczynski z całą pewnością nie buje żony. 09.03.12, 16:08
      To masz częściowo rację.
      M.
      • m.c.hrabia [...] 09.03.12, 16:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sawa.com Re: Kaczynski z całą pewnością nie buje żony. 09.03.12, 16:15
        mariner4 napisał:

> To masz częściowo rację.
        > M.

Dlaczego częściowo? Czyżbyś zakładał, ze nie ma własnej ale moze bic cudze żony?:(
        • mariner4 [...] 09.03.12, 16:44
    • x2468 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:10
      Biedroń jak Kaczyński? Wie a nie powie?
      • mariner4 Może Biedronia mąż bije? 09.03.12, 16:13
        M.
        • x2468 [...] 09.03.12, 16:17
      • douglasmclloyd Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 17:38
        x2468 napisał:

> Biedroń jak Kaczyński? Wie a nie powie?

Mam przekonanie, graniczące z pewnością, iż coś ich łączy.
        • cookies9 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 18:53
          douglasmclloyd napisał:

> x2468 napisał:
          >
          > > Biedroń jak Kaczyński? Wie a nie powie?
          >
          > Mam przekonanie, graniczące z pewnością, iż coś ich łączy.
          >
          O czym marzy poseł Biedroń? "Chciałbym w Sejmie siedzieć obok Jarosława Kaczyńskiego".
          • douglasmclloyd Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 19:20
            cookies9 napisała:

> O czym marzy poseł Biedroń? "Chciałbym w Sejmie siedzieć obok Jarosława Kaczyńs
            > kiego".

Przeczucie mnie nie zawiodło.
    • zapijaczony_ryj Ja bym taki pewien nie był! 09.03.12, 16:18
      sawa.com napisała:
      > Mogę ze 100 % pewnością zalozyć, ze nie jest to nikt z PiSu. Bo gdyby to był go
      > śc z PiSu to jesli nie Biedroń to jego szef trąbiłby o tym po nazwisku na wszys
      > tkie mozliwe sposoby.
      >
      > Ciekawe, ze wsród polskich feministek nie ma odważnej, żeby zdemaskować drania!
      > ?

MOze po prostu Biedroń to honorowy facet jest choć pedzio?
      A co do PiSu to jest to partia moczymordów i rabusiów kolejowych, która popiera wszelkie zadymY , katoli i kiboli!
    • ave.duce Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:19
      sawa.com napisała:

> Ciekawe, ze wsród polskich feministek nie ma odważnej, żeby zdemaskować drania!?

Proponujesz, żeby któraś feministka zaczęła prowokować "znanych (żonatych!) posłów" do tego stopnia, żeby jeden z nich ją pobił i w ten sposób dokonał coming outu? I to miałaby być odwaga?
      • zgred-zisko Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:25
        A może wiadomo chociaż czyją?
        • ave.duce Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:45
          Nie mam pojęcia - zapytaj Sawę.
          • x2468 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 17:32
            Wystarczy sprawdzić z kim Sawa utrzymuje stosunki.
            • ave.duce Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 18:05
              To sprawdzaj.
      • m.c.hrabia Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:25
        że Biedroń jest pedziem to jego sprawa
        ale że jest posłem kretynem to już nasza

i takie coś stanowi o prawie dla całego społeczeństwa.
        • ave.duce Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:46
          Akurat w twierdzeniach bez podawania konkretów - Biedroń nie jest solistą, śpiewa w olbrzymim chórze osób tzw. publicznych oraz pismaków.
      • sawa.com Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:50
        ave.duce napisała:

> sawa.com napisała:
        >
        > > Ciekawe, ze wsród polskich feministek nie ma odważnej, żeby zdemaskować d
        > rania!?
        >
        > Proponujesz, żeby któraś feministka zaczęła prowokować "znanych (żonatych!) pos
        > łów" do tego stopnia, żeby jeden z nich ją pobił i w ten sposób dokonał coming
        > outu? I to miałaby być odwaga?

Nie o to mi chodzi, żeby jakas feministka prwokowała posłów. Chodzi o to, że organizacje feministyczne włączające sie w akcje przeciw przemocy w rodzinie, wiedzą kto z osób publicznych maltretuje swoich bliskich. Nie widzę powodów, zeby miały swoją wiedzę o tym ukrywać... nawet jesliby to wiązało się z procesem sądowym warto takich damskich bokserów demaskować..

Pamiętam jak kiedys pani Szczuka na antenie radiowej czy może w telewizji naśmiewała się z modlitewnego zaangażowania kalekiej dziewczyny słuchaczki RM. Nie pamietam imienia tej dziewczyny. I nie bała sie wtedy procesu. Sprawa była bardzo glośna.
        A tu żadna z feministek nie potrafii stanąć w obronie martletowanej kobiety? Bo ta boi się zgłosić fakt że jest przez swego wysoko ustawionego meza bita i zastraszana na policję? Tyle sa warte nasze feministki, potrafią sie tylko smiać z samotnych kalek szukających pomocy w modlitwie?!
        • woda_woda Sawo? 09.03.12, 17:08
          sawa.com napisała:

> A tu żadna z feministek nie potrafii stanąć w obronie martletowanej kobiety?

A która to kobieta jest bita?
        • ave.duce Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 17:13
          sawa.com napisała:

> ave.duce napisała:
          >
          > > sawa.com napisała:
          > >
          > > > Ciekawe, ze wsród polskich feministek nie ma odważnej, żeby zdemask
          > ować d
          > > rania!?
          > >
          > > Proponujesz, żeby któraś feministka zaczęła prowokować "znanych (żonatych
          > !) pos
          > > łów" do tego stopnia, żeby jeden z nich ją pobił i w ten sposób dokonał c
          > oming
          > > outu? I to miałaby być odwaga?
          >
          > Nie o to mi chodzi, żeby jakas feministka prwokowała posłów. Chodzi o to, że or
          > ganizacje feministyczne włączające sie w akcje przeciw przemocy w rodzinie, wi
          > edzą kto z osób publicznych maltretuje swoich bliskich.

Skąd wiesz, że wiedzą?

> Nie widzę powodów, zeb
          > y miały swoją wiedzę o tym ukrywać... nawet jesliby to wiązało się z procesem s
          > ądowym warto takich damskich bokserów demaskować..

Skąd wiesz, że ukrywają tę wiedzę?

> Pamiętam jak kiedys pani Szczuka na antenie radiowej czy może w telewizji naśmi
          > ewała się z modlitewnego zaangażowania kalekiej dziewczyny słuchaczki RM. Nie
          > pamietam imienia tej dziewczyny. I nie bała sie wtedy procesu. Sprawa była bar
          > dzo glośna.

Madzia Buczek, dorosła pannica.
          Ale co to ma do rzeczy?

> A tu żadna z feministek nie potrafii stanąć w obronie martletowanej kobiety? Bo
          > ta boi się zgłosić fakt że jest przez swego wysoko ustawionego meza bita i zas
          > traszana na policję?

Co Ty pleciesz? Sorki, ale wracam do swojego 1. pytania: skąd wiesz, że wiedzą?

> Tyle sa warte nasze feministki, potrafią sie tylko smiać z
          > samotnych kalek szukających pomocy w modlitwie?!

Nie rozśmieszaj mnie tą "samotną kaleką".
          • ploniekocica Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 18:38
            Bita żona, nieważne czy posła, jest osobą dorosłą i jeśli zwraca się o pomoc do jakiejkolwiek organizacji także feministycznej to otrzymuje radę i pomoc w zakresie, o który prosi i na który pozwala. Organizacja i osoba posiadająca informacje o takim zajściu pochodzące od poszkodowanej może jedynie namawiać ją, aby złożyła zawiadomienie do prokuratury, ale nie może tego zrobić za nią. Zobowiązana jest również do zachowania całkowitej dyskrecji. Inaczej ma się sprawa jeśli jest się świadkiem przemocy wtedy można, a a nawet powinno się zawiadamiać organy ścigania.
            Nie rozumiem więc Sawo, jak wyobrażasz sobie tę obronę żony posła przez feministkę jakowąś? Miałaby robić za ochroniarza czy jak?
            • damakier1 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 19:06
              Organizacja i osoba posiadająca informacje o takim zajściu pochodzące od poszkodowanej może jedynie namawiać ją, aby złożyła zawiadomienie do prokuratury, ale nie może tego zrobić za nią. Zobowiązana jest również do zachowania całkowitej dyskrecji.

Skoro pan Biedroń działa w organizacjach walczących z przemocą, powinien znać i stosować powyższą zasadę, a nie latać i kłapać dziobem po próżnicy byle tylko zaistnieć w przekaziorach.
              • ploniekocica Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 19:18
                damakier1 napisała:

> Organizacja i osoba posiadająca informacje o takim zajściu pochodzące od pos
                > zkodowanej może jedynie namawiać ją, aby złożyła zawiadomienie do prokuratury,
                > ale nie może tego zrobić za nią. Zobowiązana jest również do zachowania całk
                > owitej dyskrecji.

>
                > Skoro pan Biedroń działa w organizacjach walczących z przemocą, powinien znać i
                > stosować powyższą zasadę, a nie latać i kłapać dziobem po próżnicy byle tylko
                > zaistnieć w przekaziorach.

A to jest kompletnie inna sprawa.
                Bo dodatkowym "bonusem" tego jego kłapania dziobem może być eskalacja przemocy, bo sprawca przemocy w większości przypadków jest zaburzony i często nie panuje nad tym, co robi (co go oczywiście nie usprawiedliwia w żadnym stopniu). Mało tego jeśli więcej niż jeden znany poseł bije żonę to w wyniku głupoty Biedronia mogą oberwać wszystkie.
                Głupota ludzka nieskończona jednak jest.
    • douglasmclloyd Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:41
      sawa.com napisała:

> obwieszcza Biedroń wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/382457,robert-biedron-ujawnil-ze-posel-z-polskiego-parlamentu-zneca-sie-nad-zona.html i nabiera wody w usta. Nie podaje nazwiska.

Dwóch chłopów się pobiło i tyle, a że jeden robi za żonę, cóż taką ma rolę.
    • zygfryddezgryz [...] 09.03.12, 16:43
    • pan.nikt Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:53
      Toć
      "jak się kobity nie bije, to jej wątroba gnije",

albo jak mawiały stare feministki

"przestał bić, znaczy przestał kochać"

a poważnie
      Dziwne zakłamanie w Sejmie. Jeżeli rzeczywiście bije, to go "za jaja" (albo coś co ma tam gdzie je powinien mieć) i na pysk z Sejmu wy..ć.
      Na pośmiewisko wystawić i tyle.

Powtarzam JEŻELI POSEŁ BIEDROŃ NIE KONFABULUJE.
      Bo u niego to prawdopodobne.
      • douglasmclloyd Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 16:55
        pan.nikt napisał:

> Toć
        > "jak się kobity nie bije, to jej wątroba gnije",
        >
        > albo jak mawiały stare feministki
        >
        > "przestał bić, znaczy przestał kochać"
        >
        >
        >
        > a poważnie
        > Dziwne zakłamanie w Sejmie. Jeżeli rzeczywiście bije, to go "za jaja" (albo coś
        > co ma tam gdzie je powinien mieć) i na pysk z Sejmu wy..ć.
        > Na pośmiewisko wystawić i tyle.
        >
        > Powtarzam JEŻELI POSEŁ BIEDROŃ NIE KONFABULUJE.
        > Bo u niego to prawdopodobne.

Wiem, ale nie powiem, już to przerabialiśmy.
        • pan.nikt Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 17:07
          mało tego

Jeżeli Poseł Biedroń wie o popełnieniu przestępstwa, to ma obywatelski obowiązek ZŁOŻYĆ ZAWIADOMIENIE W PROKURATURZE.

Dlaczego tego nie zrobił?
          Z lenistwa, czy zwyczajnie konfabuluje i robi PR??
    • hummer Są zaszokowane :) 09.03.12, 17:09
      sawa.com napisała:

> Ciekawe, ze wsród polskich feministek nie ma odważnej, żeby zdemaskować drania!

Zastanawiają się do czego mogą służyć baloniki od partii Biedronia, które niedawno dostały z okazji swego święta.
      • zgred-zisko Re: Są zaszokowane :) 09.03.12, 18:05
        Baloniki - jak to baloniki - służą do (na)dmuchania.
        • hummer Jak żabę wydmuchał :) 09.03.12, 22:12
          zgred-zisko napisał:

> Baloniki - jak to baloniki - służą do (na)dmuchania.
    • wlodzimierz.ilicz Biedroń jest tą żoną? 09.03.12, 18:20
    • losiu4 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 18:53
      może to o b. żone jego obecnego szefa chodzi? No dobra, wiem że to raczej nieprawda, bo rzez nie wypłynęłaby z tych ust. Faktycznie zastanowiająca jest powściagliwosć palikociarni w postaci Biedronia...

Pozdrawiam

Losiu
      • wsk175 wielkie halo 09.03.12, 19:51
        Yaro kopniakiem kota z fotela zgonił, a na forum od razu hałas, że:

Znany poseł bije zonę
      • x2468 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 20:04
        A który to zalecał dawanie klapsów dzieciom? Pewnie i zonie od czasu do czasu da klapsa a tu wielkie halo.
        • losiu4 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 22:19
          a co złego jest w daniu zasłuzonego klapsa dziecku?

Pozdrawiam

Losiu
          • x2468 Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 08:47
            A co złego w daniu zasłużonego klapsa zonie?
          • mietowe_loczki Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 10:06
            > a co złego jest w daniu zasłuzonego klapsa dziecku?

Oto Katolik.

A co złego jest w skuciu ci twarzy, jeśli zasłużysz?
            • pan.nikt Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 11:33
              MOWA O KLAPSIE, A NIE O SKUCIU TWARZY
              UCZ SIĘ CZYTAĆ
              • mietowe_loczki Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 11:41
                A CO ZA RÓŻNICA?
                • pan.nikt Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 12:13
                  zasadnicza
                  • mietowe_loczki Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 12:14
                    Żadna. Tak się zaczyna usprawiedliwianie prania dzieci.
                    • pan.nikt Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 12:36
                      Mówisz to z własnego doświadczenia??

Tzn FURIATEM jesteś
                      • mietowe_loczki Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 12:38
                        Jestem porażona twoją umiejętnością logicznego myślenia.
    • erte2 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 22:01
      sawa.com
      E tam, niemożliwe... Przecież TEN POSEŁ nie ma żony. Może to chodziło o kota ?
      • losiu4 Re: Znany poseł bije zonę 09.03.12, 23:11
        erte2 napisał:

> sawa.com
        > E tam, niemożliwe... Przecież TEN POSEŁ nie ma żony. Może to chodziło o kota ?

pytanie do tego co należy do ludzi na g... Kurcze, wie ze krzywda sie kobiecie dzieje i zamiast działać z sensem, do przekaziorów leci mówiąc "wiem ale nie powiem". Co to jest, to biedroniowate stworzenie? Bo normalny człowiek to chyba nie jest.

Pozdrawiam

Losiu
        • x2468 Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 08:49
          Kaczate nie biedroniowate. Biedroń zastosował metodę Kaczyńskiego który bardzo dożo wie ale nie powie.
        • mietowe_loczki Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 10:09
          Biedroń szybko się uczy. Jeżeli Kaczyńskiemu wolno wiedzieć, a nie powiedzieć, pomyślał, że jemu też.
        • erte2 Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 10:18
          losiu4 napisał:
          ...Kurcze, wie ze krzywda sie kobiecie dzieje i zamiast działać z sensem, do przekaziorów leci mówiąc "wiem ale nie powiem". Co to jest, to biedroniowate stworzenie? Bo normalny człowiek to chyba nie jest.

Oj, coś się za bardzo rozpędziłeś i dniówki nie dostaniesz ! Przecież "wiem ale nie powiem" to ulubiony chwyt braci kaczyńskich (teraz juz tylko jednego) wykorzystywany przy każdej możliwej okazji (choćby słynne "jeśli ktoś ma pieniądze to znaczy że skądś je ma"), tzw. "kacze smrody". Więc nie jest to wynalazek Biedronia ( o którym zresztą też mam marne zdanie i to wcale nie ze względu na preferencje ); jest to po prostu próba czerpania ze znanych wzorców niekoniecznie najlepszych.
    • sawa.com Zdziwiona jestem komentarzami 09.03.12, 22:15
      Co za niepoprawne politycznie prostactwo jest na FK! Prymitywne żarciki w stylu lepperowskiego rechotu, ze jak to mozna zgwałcić prostytutkę. Pretensja do Biedronia, ze kłapie dzibem bo kto to widział. Cała meska część polski to sami dżentelmeni etc.

A fakt, ze osoba publiczna, zapewne pouczająca nas i pusząca sie w telewizji... ba, mająca wpływ na stanowienie prawa jest bezkarna i krzywdzi związaną z nim kobietę nikogo to nie rusza. Taka jest ta nasza postepowa Polska. Wiecie co? Wiecie co ja o was myslę?! Daruje sobie. I tak nie zrozumiecie...
      • andrzej.sawa Re: Zdziwiona jestem komentarzami 09.03.12, 22:38
        Powtarzam,palant gada w stylu,a ja coś wiem.Cymbał jak mówi A,to powinien powiedzieć B i dalej,a nie cedzić.
      • douglasmclloyd Re: Zdziwiona jestem komentarzami 09.03.12, 23:01
        Leć pomagaj, na pewno wiesz komu.
      • losiu4 Re: Zdziwiona jestem komentarzami 09.03.12, 23:15
        sawa.com napisała:

> Co za niepoprawne politycznie prostactwo jest na FK! Prymitywne żarciki w stylu
        > lepperowskiego rechotu, ze jak to mozna zgwałcić prostytutkę. Pretensja do Bie
        > dronia, ze kłapie dzibem bo kto to widział. Cała meska część polski to sami dże
        > ntelmeni etc.

nosz kurde. Czytać ze zrozumieniem potrafi? My nie wiemy kto to robi. To Biedroń wie i zamiast sensownie zadziałać leci do mediów, oczko puszcza, i cedzi: wiem, ale nie powiem. pretensje masz zupełnie kobiece, pardon, nielogiczne... albo odwrotnie. Na jedno wychodzi.

Pozdrawiam

Losiu
        • sawa.com Re: Zdziwiona jestem komentarzami 10.03.12, 08:03
          losiu4 napisał:

> nosz kurde. Czytać ze zrozumieniem potrafi? My nie wiemy kto to robi. To Biedro
          > ń wie i zamiast sensownie zadziałać leci do mediów, oczko puszcza, i cedzi: wie
          > m, ale nie powiem. pretensje masz zupełnie kobiece, pardon, nielogiczne... albo
          > odwrotnie. Na jedno wychodzi.

Tosz pofalowałes meska wyzszością:)

A tak nawiasem mówiąc wie nie tylko Biedroń ale tez i organizacja pozarządowa do ktorej kobieta zwraca sie o pomoc... byc moze takżewysoko postawieni współpracownicy damskiego boksera. Kobiety w takich sytuacjach często szukają pomocy często w miejscu pracy zwyrodnialca.
          • mietowe_loczki Re: Zdziwiona jestem komentarzami 10.03.12, 10:11
            > A tak nawiasem mówiąc wie nie tylko Biedroń ale tez i organizacja pozarządowa
            > do ktorej kobieta zwraca sie o pomoc...

Byłaś już o to pytana: skąd wiesz, że wie?

I nie oburzaj się, na bógwico, bo zobaczymy, jak będziesz cienko śpiewać, jak się okaże, że ta sprawa dotyczy kogokolwiek z partii o takiej śmiesznej nazwie.
      • cookies9 Re: Zdziwiona jestem komentarzami 10.03.12, 08:14
        Jak poseł Biedroń powiedział "A",to teraz czekamy na "B" i ujawnienie nazwiska posła.
      • zzarda32 Re: Zdziwiona jestem komentarzami 10.03.12, 08:33
        Moim zdaniem : jeśli to prawda, to taka łajza co bije żonę winna skończyć w więzieniu - wszak znęcanie to przestepstwo.
        • x2468 Re: Zdziwiona jestem komentarzami 10.03.12, 08:57
          Losiu napisal:
          "a co złego jest w daniu zasłuzonego klapsa dziecku?"
          Wiec z tego wynika ze nie ma nic złego w daniu klapsa zonie.Zony często zachowują się gorzej niż dzieci. Taka jest filozofia wyznawcy ojca derektora i Jarosława Kaczyńskiego wiecznie dziewicy.Czy to samodzielne przemyślenia Łosia czy nauki płynące z toruńskiego kościoła?
          • mietowe_loczki Re: Zdziwiona jestem komentarzami 10.03.12, 10:34
            To jeszcze nic. Zdarza mi się zaglądać na różne strony feministek na FB, które np. poruszają kwestię gwałtu. W dyskusjach bardzo często biorą udział mężczyźni. I tak się jakoś "dziwnie" składa, że wśród obrońców gwałcicieli ("kobiety prowokują strojem", "wina za gwałt zawsze leży po obu stronach" i inne chore bzdety) są zwolennicy PiS.

Żeby nie być gołosłownym (ale nie podaję nazwiska):

Chodzi jednak o to, żeby się szanować. Laski z miniówkami, które nie tylko są o 2 cm za krótkie, ale na dodatek odsłaniają dupę i krok, laski ze sterczącymi sutami przez koszulkę ("bo się zapomniało stanika"), pchające się do łóżka same prowokują. Wiem, że trudno zrozumieć, bo kobiety popędu nie mają żadnego. Tylko powtarzam: nie macha się kiełbasą przed nosem dobermana. Wszystko ma swoje granice, negliż i ślinienie się do facetów też.

Druga kwestia jest następująca - wg Was nie istnieje nic takiego jak a) prowokacja, b) głupia męska natura? Trzecia kwestia - może tamte foty są rzeczywiście ze stron z pornolami, ale mogę dać przykłady rzeczywiste, a więc "zwykłych" kobiet, moich koleżanek robiących sobie foty i wrzucających na różnego rodzaju portale. To też jest normalne?

Łazisz z gołymi cyckami - znaj konsekwencje tego, że ktoś Cię zgwałci.

Ciekawi mnie tylko, czy w polskim prawodawstwie nie zaistniała chociaż 1 sytuacja, którą nazwać można było 'prowokacją' jako czynnikiem NIE ZMNIEJSZAJĄCYM rangi gwałtu i NIE ZMIENIAJĄCYM kobiety z ofiary w kata, a kary za gwałt (nie prawie gwałt, i nie ćwierć gwałt).

Autor powyższych wypocin deklaruje się jako a) zwolennik PiS, b) katolik.

Takich przykładów jest w sieci mnóstwo.
            • wariant_b Re: Zdziwiona jestem komentarzami 10.03.12, 10:59
              mietowe_loczki napisała:
              > Autor powyższych wypocin deklaruje się jako a) zwolennik PiS, b) katolik.

Może dlatego większość gwałtów (ok. 80%) dokonują osoby znane ofierze,
              jej znajomi, koledzy czy krewni. Jest to coś w rodzaju choroby środowiskowej,
              podobnie zresztą jak każda przestępczość. Bez akceptacji zachowań w środowisku
              przestępca nie miałby szans, bo rzadko kiedy przestępstwo jest jednorazowym
              aktem - zwykle jest akceptowanym przez środowisko sposobem życia.
              Wrzask, oburzenie i potępienie zaczyna się po ujawnieniu i nagłośnieniu sprawy.
              Wtedy gwałtownie udajemy, że sprawa nie dotyczy NAS a ONYCH. ONI są winni.
      • mietowe_loczki Re: Zdziwiona jestem komentarzami 10.03.12, 10:02
        Ja jestem porażona twoją głupotą, sawo. Autentycznie. Chyba trzeba to powiedzieć wprost.

Dopóki nie będzie wiadomo, kto się znęca nad żoną, nie ma możliwości pociągnięcia do odpowiedzialności tej osoby. TO JEST CHYBA OCZYWISTE? Właściwie na co ty się oburzasz, bo nie rozumiem? Bo że nie oburzasz się na Biedronia, który nie składa zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa, to już widzę.

sawa.com napisała:

> Co za niepoprawne politycznie prostactwo jest na FK! Prymitywne żarciki w stylu
        > lepperowskiego rechotu, ze jak to mozna zgwałcić prostytutkę.

Kłamiesz. Nie ma tu takich żarcików.

Pretensja do Bie
        > dronia, ze kłapie dzibem bo kto to widział. Cała meska część polski to sami dże
        > ntelmeni etc.

Wiem, do czego jesteście przyzwyczajeni w tym... PiS-ie, ale normalny człowiek oczekuje, że jeżeli druga osoba coś wie, idzie z tym na policję i do prokuratury.

> A fakt, ze osoba publiczna, zapewne pouczająca nas i pusząca sie w telewizji...
        > ba, mająca wpływ na stanowienie prawa jest bezkarna i krzywdzi związaną z nim
        > kobietę nikogo to nie rusza.

Po raz setny chyba zostaniesz o to zapytana: KTO i KOGO bije? Podasz w końcu to nazwisko?

Taka jest ta nasza postepowa Polska. Wiecie co? Wi
        > ecie co ja o was myslę?! Daruje sobie. I tak nie zrozumiecie...

A ja sobie nie darowałam, ale owszem, wątpię, żebyś zrozumiała.
    • haen2010 Ujawnienie to kwestia czasu 10.03.12, 09:27
      Ta kobieta zwróciła się o pomoc do organizacji od tych spraw. Jest pod opieką psychologów i prawników. Stąd wiedza Biedronia, zbyt wiele ludzi zna sprawę by można ją skutecznie ukryć.

Ja oczywiście obstawiam jakiegoś bogobojnego katolika. Są tacy, co pasują do opisu Biedronia.
    • mietowe_loczki Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 10:22
      > Mogę ze 100 % pewnością zalozyć, ze nie jest to nikt z PiSu. Bo gdyby to był go
      > śc z PiSu to jesli nie Biedroń to jego szef trąbiłby o tym po nazwisku na wszys
      > tkie mozliwe sposoby.

Z logiką też u ciebie krucho. Rozumiem, że kiedy Kaczyński "wiedział, ale nie powiedział", to zawsze dotyczyło to kogoś z jego szeregów, bo gdyby to się odnosiło do kogoś z PO, czy SLD, to Kaczyński trąbiłby ich nazwiska na wszystkie możliwe sposoby.
      • posolone_peesele Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 11:29
        Biedroń to nie Kaczyński. Zachodzi różnica co najmniej dwóch klas na korzyść tego drugiego.
        • mietowe_loczki Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 11:40
          Metody te same.
        • erte2 Re: Znany poseł bije zonę 10.03.12, 11:50
          posolone_peesele napisał:

....Biedroń to nie Kaczyński. Zachodzi różnica co najmniej dwóch klas na korzyść tego drugiego.
          Masz na myśli stopień wtajemniczenia w pewne zasdy postępowania nazwijmy to - środowiskowego ?
    • strunaglosowa D.Hojarska: Tusk bił żonę 10.03.12, 11:48
      www.pardon.pl/artykul/2299/hojarska_tusk_bil_zone

Tez mi nowość!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka