Dodaj do ulubionych

Obłuda platfusów.

13.04.12, 10:12
Została dzisiaj obnażona do stanu czystego. Nie ma nawet listka figowego. Ja już dawno przestałem tej załganej hołocie wierzyć cokolwiek obiecują, ale jeszcze się łudziłem na odruch sumienia.

Odrzucenie projektu zmiany finansowania partii politycznych kwalifikuje tuskową partię jednoznacznie - załgane polskie dziadostwo.
Obserwuj wątek
    • mariner4 A poptrafisdz sobie wyobrazić taką sytuację 13.04.12, 10:15
      Na przykład wygrywa PiS. Dobiera się do PITów i zdobywa informację kto głosował na ich przeciwników. I zaczyna się czystka w urzędach, wojsku itp. Ja sobie to wyobrażam.
      M.
      • ossey Re: A poptrafisdz sobie wyobrazić taką sytuację 13.04.12, 10:34
        ty sobie nie wyobrazaj....idz na spacer...poczujesz sie lepiej.
      • haen2010 Potrafię - w państwie totalitarnym. 13.04.12, 11:12
        Typu komunistycznego lub faszystowskiego. Twoje obawy potwierdzają tezę, że przed polską demokracją jeszcze długa droga. Że Solidaruchy wraz z Kościołem zafundowały Polakom państwo orwellowskie. Państwo podsłuchów i inwigilacji totalnej.
        • mariner4 Nie mowiąc już że w takim systemie 13.04.12, 11:17
          opłaca się korumpować najbogatszych podatników bo ich 1 % to znaczy więcej niż Twój, czy mój. Na przykład obiecując im różne koncesje. Nie mówiąc już o tym, że znów rolnicy na przykład by nie płacili. I co Znów za nich budżet miałby płacić? Komu i ile?
          To tylko część wątpliwości.
          M.
          • haen2010 Re: Nie mowiąc już że w takim systemie 13.04.12, 11:32
            Owszem, ale w komisji można było poprawić ustalając górny limit wpłaty. Chodzi o utrzymanie założenia, żeby politycy nie gardzili swymi wyborcami, żeby nie łgali przed wyborami i nie złajdaczyli sie zaraz po nich.
      • l_zaraza_l Re: A poptrafisdz sobie wyobrazić taką sytuację 13.04.12, 14:25
        mariner4 napisał:

> Na przykład wygrywa PiS. Dobiera się do PITów i zdobywa informację kto głosował
        > na ich przeciwników. I zaczyna się czystka w urzędach, wojsku itp. Ja sobie to
        > wyobrażam.
        > M.

A bez PITów nie można przejrzeć netu, podsłuchać rozmów telefonicznych itp? Czy dzisiaj ie można sprawdzić kto nie daje odpisu na Caritas?
      • 99venus Re: A poptrafisdz sobie wyobrazić taką sytuację 13.04.12, 14:27
        tu nie trzeba sobie niczego wyobrażać.wystarczy przypomnieć sobie Ziobrę i czystkę pisuarów po wygranych wyborach.
    • tw_wielgus Re: Obłuda platfusów. 13.04.12, 10:25
      O nieszczęśny inżynierze! O Heanie!
      Otwórz okno bo krańcowo jesteś oczadzony "Ozonem" i to właśnie on tworzy w Twojej głowie fałszywy obraz Płonącegokota. Zaprawdę powiadam Ci - fałszywemu dildo oddajesz pokłon.
    • norek.pl bo to jest projekt lewicowy? 13.04.12, 10:53
      taki równościowy i robotniczo-chłopski...
      • remez2 Re: bo to jest projekt lewicowy? 13.04.12, 11:07
        norek.pl napisała:

> taki równościowy i robotniczo-chłopski...
        Nie lubisz równości, lewicy, robotników i chłopów? Sporo.

-----------------------
        • haen2010 Re: bo to jest projekt lewicowy? 13.04.12, 11:17
          Ja oceniam ten projekt jednoznacznie - kasuje on pogardę elit politycznych dla swoich wyborców. To jego największa zaleta. W tym sensie jest jak najbardziej projekt równościowy.

Dzisiaj elity mają swego wyborcę w dupie godzinę po ogloszeniu wyników. Od razu zajmują się łupieniem społeczeństwa przez swoich działaczy, ich rodziny i kolesiów.
          • norek.pl no może, ale przy Ruchu Poparcia Kulczyka 13.04.12, 11:21
            nie macie żadnych szans...
            • mariner4 Mnie się nie udało to tak zwięźle 13.04.12, 11:24
              określić. A to jest właśnie to.
              M.
            • remez2 Re: no może, ale przy Ruchu Poparcia Kulczyka 13.04.12, 14:30
              norek.pl napisała:

> nie macie żadnych szans...
              Celne. pozdrawiam :- )

-------------------
              Pielęgnujcie przypadkową życzliwość i piękne czyny pozbawione sensu.
        • norek.pl a kogo lubi ten cały Ruch? 13.04.12, 11:19
          bo trochę trudno się połapać...
          • remez2 Re: a kogo lubi ten cały Ruch? 13.04.12, 14:29
            norek.pl napisała:

> bo trochę trudno się połapać...
            Siebie i PO.

-------------
    • lump-1 Re: Obłuda platfusów. 13.04.12, 11:39
      haen2010 napisał:

> Odrzucenie projektu zmiany finansowania partii politycznych

Zdziwiony ?
    • hummer Chcesz przekazać Palikotowi swój majątek 13.04.12, 13:29
      Rób to. Tak samo możesz wszystko przekazać na wspólnotę religijną. Ale nie zmuszaj ludzi, by się imiennie ujawniali z preferencji wyborczych, czy religijnych.
      Zresztą Palikot dlatego nie zmienił nazwy R. Palikota, gdyż przeszłoby mu koło nosa kilkanaście milionów. Projekt też miał obowiązywać dopiero od 2015 roku. Palikot nie odstawi się od koryta wcześniej.
      • haen2010 Re: Chcesz przekazać Palikotowi swój majątek 13.04.12, 16:37
        Już wiem, czemu SLD skazane jest na uwiąd starczy. Czy tępaku nie kapujesz, że strach przed ujawnieniem swoich sympatii politycznych oznacza państwo Orwella?

Solidaruchy, Komuchy i Kościół. Razem nam ten syf zafundowaliście.
        • remez2 Panie, podobno inżynierze, pohamuj się. ntx 13.04.12, 19:03

---------------
    • wlodzimierz.ilicz Hieniu, twoja śmierdząca palikociarnia 13.04.12, 21:04
      to banda przygłupów.
      To są egzemplarze jeszcze durniejsze niż reszta posłów.
      Pokazali to swoim niewydarzonym "projektem ustawy".
      Powinni oddać mandaty i sp.dalać bo to po prostu jest wstyd.
      Darmo biorą diety poselskie.
      Nawet PO wstydzi się wziąć ich w koalicję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka