bazan3 17.06.04, 19:49 Mi nikt nie sponsoruje przelotów, sam muszę płacić za latanie. Popieram inicjatywę punktów na cel charytatywny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TomiK Re: Latają za państwowe pieniądze - niech oddają IP: 12.149.95.* 17.06.04, 20:01 Przyznaje, ze nie wiem czy tak jest ze wszystkimi liniami ale w tych, ktorymi latam punktow nie mozna przekazywac. Sa przypisane do konkretnej osoby. Nie sadze by inne linie lotnicze odeszly od tej zasady, punkty to forma nagrody za lojalnosc wobec linii, ponadto zgoda na ich transfer a wiec i akumulacje uczynilaby z nich cos w rodzaju "pieniedzy", ktore ilosc moglaby doprowadzic linie do upadlosci. Z punktami bowiem jest jak z "normalnymi" pieniedzmi, wydaje sie ich taka ilosc, ze nie ma na nie pokrycia w rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Latają za państwowe pieniądze - niech oddają IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.04, 21:04 Ta lojalnosc powoduje wybor linii nie na zasadach ekonomicznych (tak by dla budzetu bylo najtaniej) tylko by Pan/i Posel, Urzednik etc. nazbieral sobie punktow. To jest taka sama korupcja jak bezposrednie wreczenie pieniedzy w brudna lape Posla/Poslanki. Dla przypomnienia, punkty/mile jak je zwal to mniej wiecej 5% wartosci biletow a wiec mowimy o korupcji w skali 300.000 - malo? W Niemczech za taka postawe wylecialo kilku znanych politykow (np. Gregor Gysi), w Polsce podejrzewam ze tylko stawki wzrosna. pozdrawiam czytelnikow GW Odpowiedz Link Zgłoś
sioban VITAY 17.06.04, 23:36 Też mi problem nagle przecież o tym się mówi od paru lat, to samo sie tyczy punktów na stacjach benzynowych oraz pkt od telefonii komórkowych. Generalnie jest mają nas w dupie towarzysze tylko 2 miechy przed wyborami udają oburzonych a potem dalej , a czarnuchy do roboty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr w msz sie odbiera IP: *.aster.pl 18.06.04, 10:17 pamietam, ze Cimoszewicz zarzadzil przekazywanie mil innym pracownikom na cele sluzbowe. Przeciez to daje ok. 10 % oszczednosci! W przypadku Sejmu ponad pol miliona zl. Tak to jest, ze do 13 nienajnizszych pensji i uposazen na biura itp. najwyzsi urzednicy i poslowie maja jeszcze inne dodatki, no bo co to jest marne 10 tys., zalgane towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś