Dodaj do ulubionych

Jadę jutro w góry

20.04.12, 19:58
Miałem zamiar wziąć udział w jutrzejszej manifestacji antyrządowej ( u siebie , nie w Warszawie) , ale zrezygnowałem. Odpuszczam świadomie i z premedytacją.
Jadę w góry - chyba do doliny Kamienicy w Gorcach (blisko od Krakowa)
Aby było jasne.
Władzę Tuskowa uważam za wielkie nieszczęście Polski, sposób wyjaśniania katastrofy smoleńskiej za skandal, fakt ignorowania potrzeb milionów katolików w Polsce (Trwam) za skrajny przejaw nietolerancji , widzę dziadostwo rządzących, ich pychę i manipulacje medialne w celu utrzymania władzy i łupienia Polski, widzę kit, który wciskaja łatwowiernym mlodym ludziom równocześnie olewając ich potrzeby i aspiracje .
Uważam , ze trzeba tych ........(tu słowo niecenzuralne) jak najszybciej odsunąc od władzy i rozliczyć, osądzić , ukarac (ale zgodnie z naszym prawem -np za Smoleńsk)
Aby to zrobic nalezy zdobyć władzę.
Ale zdobyć w demokratycznych procedurach, a nie poprzez uliczne demonstracje.
Trzeba wygrac wybory.
Jest na to szansa, ale trzeba zjednoczyć prawicę, wyłonic jednego solidnego lidera, uzyskać poparcie elit , spokojnie ale konsekwentnie punktowac kazdy błąd ekipy Tuska i Komorowskiego .
W tej chwili nakręca się spirala nienawiści. Może dojść do tragedii. Jedna tragedię w Łodzi juz mielismy. Teraz wystarczy "kompetentna dziennikarsko" ekipa TVN , takie gieroje robiące " neutralny reportaż na żądanie i pod oczekiwania szefów" i kolejna tragedia po łódzkiej gotowa.
Tusk panicznie boi się utraty władzy , bo moze odpowiadać za wiele rzeczy, głównie Smoleńsk. Zacznie używać twardych metod w walce z opozycją i elektoratem opozycyjnym i tylko zaostrzy konflikt, dojdzie do tragedii.
Ja nie chcę mieć z tym nic wspólnego.
Tuska, Komorowskjiego, Rychów i innych od kręcenia lodów i łupienia publicznej kasy trzeba pogonić , ale w demokratycznych procedurach.
PS zawsze mozna się "bezkrwawo" podzielić, jak juz nie raz proponowałem:)
Obserwuj wątek
    • dupetek Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 20:02
      Boże, wyjazd w góry też z Tuskiem Ci się kojarzy?
    • m.c.hrabia Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 20:03
      czyli jak prezes za komuny.,
      niech inni nadstawiają ,ja muszę mamusi pilnować:)
      znamy ,znamy s..........
    • szwampuch58 Re: 3 razy"W" 20.04.12, 20:07
      wyjedz,wroc,wygraj
    • cookies9 Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 20:13
      Ja nie jade w góry.Ale działalność YaroZbawa i Antona uważam za szkodliwą dla Polski.
    • mike.recz Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 20:15
      A może po prostu wybory wygrajcie zamiast wciąż smucić?

Spirala nienawiści? Przecież to chłopaki i dziewczyny z kaczolandu tłumaczą podpalenia
      samochodów stacji telewizyjnych, nie Polacy.

Tak z ciekawości.

Ile jeszcze czasu pisiaki będą sobie wycierać gęby przypadkiem
      Ryszarda Cyby skazanego za ten odrażający mord i usiłowanie drugiego
      na najwyższą, przewidzianą w naszym kodeksie karnym karę dożywotniego
      pozbawienia wolności.

Ryszarda Cyby już nie ma. Pozostały jedynie wasze mętne insynuacje
      na temat rzekomo motywujących go polityków i media, których nigdy
      nie udowodniliście.
    • rzewuski1 Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 20:16
      tak tak
      jesteśmy w stanie wojny z Rosja i Tuskiem a ty jedziesz w góry?
      dezerter
      zdrajca
    • ave.duce Jedź, dobrej pogody! 20.04.12, 20:17
      Życzę miłego pobytu na świeżym powietrzu, z daleka od rydzykowo-kaczystowskich miazmatów.
    • indeed4 Wiedziałem! 20.04.12, 20:26
      Wiedziałem, że bez dzielenia się nie obędzie :-)

Ok, to jedź i baw się dobrze... w przerwie pomiędzy tym, no... zawziętym dzieleniem górskich łańcuchów i masywów.

Aha, jeszcze zadanie do przemyślenia na wczasy - pomyśl, jak to jest, że przed 2005 rokiem była prawica&lewica i choć czasem się brały za łby, to jednak potrafiły pokojowo koegzystować i dzielenie Polski nikomu nie przychodziło do głowy?
      • m.c.hrabia Re: Wiedziałem! 20.04.12, 20:30
        Ciekawe czy jak wróci to pierś do orderu wypnie i o miano kombatanta wystąpi?
      • androles Re: Wiedziałem! 20.04.12, 20:34
        Tu warto przypomnieć, kto zapoczątkował widowiskowe palenie kukieł.
      • remik.bz Nie ma dzielenia gór !! 20.04.12, 20:51
        indeed4 napisał:

> Wiedziałem, że bez dzielenia się nie obędzie :-)
        >
        > Ok, to jedź i baw się dobrze... w przerwie pomiędzy tym, no... zawziętym dziele
        > niem górskich łańcuchów i masywów.

Nie mam mowy żadnym dzieleniu gór. Góry sa niepodzielne i w Wolsce (od Beskidu Śląskiego do Czarnohory.......sorry , wróc, do Przełęczy Uzockiej), Wam odpuszczę Sudety.
        No po starej znajomości to wam dorzuce jeszcze Tarnowskie Góry :)
        >
        > Aha, jeszcze zadanie do przemyślenia na wczasy - pomyśl, jak to jest, że przed
        > 2005 rokiem była prawica&lewica i choć czasem się brały za łby, to jednak potr
        > afiły pokojowo koegzystować i dzielenie Polski nikomu nie przychodziło do głowy
        > ?
        Zgadza się. Moim zdaniem Tusk nigdy nie pogodził się zprzegraną z Kaczyńskim w wyborach prezydenckich. Ale wina jest po obydwu stronach
        • androles Re: Nie ma dzielenia gór !! 20.04.12, 21:03
          A pamiętasz, że kaczka o dziadku z Wehrmachtu była pierwsza?
        • calun_torunski tylko uwazaj, w rejonach gorskich w Wolsce czesto 20.04.12, 21:05
          pojawia sie pedofilia wsrod ksiezy

wygrales 4 piwa od sasiada ???
          • remik.bz Re: tylko uwazaj, w rejonach gorskich w Wolsce cz 20.04.12, 22:11
            calun_torunski napisał:

> pojawia sie pedofilia wsrod ksiezy

Nie boje sie , bom już nie jest nadobny mlodzianek .
            >
            > wygrales 4 piwa od sasiada ???

Wygrałem 4 X 4 piwa , ale podzielilismy koszty uczciwie. Teraz żałuje tej wygranej . Do 8-go piwa rozmawialiśmy kulturalnie o du.ie Maryny (mieszka niedaleko). A po 8-ym piwie sasiad się rozkleił, gorzko zapłakał i wyznał , ze zyje w "rozkroku moralnym". Psychicznie czuje sie księdzem -pedofilem a glosuje na Palikota, bo chce byc trendy.
            Prosiło radę "jak z tym zyć". Zaproponowałem jako lekarstwo kolejne 4 piwa i..... końcówke znam tylko z opowieści żony.
    • kzet69 Jak rzadko przyznam ci rację. 20.04.12, 20:30
      Dziennikarze rzeczywiście, a z TVN 24 odgrywają ogromną rolę w podgrzewaniu emocji.

ps. życzę dobrej pogody
      • rzewuski1 Re: Jak rzadko przyznam ci rację. 20.04.12, 20:33
        kzet69 napisał:

> Dziennikarze rzeczywiście, a z TVN 24 odgrywają ogromną rolę w podgrzewaniu emo
        > cji.
        >
        > ps. życzę dobrej pogody

bo dla nich najważniejsza jest oglądalność
        • m.c.hrabia Re: Jak rzadko przyznam ci rację. 20.04.12, 20:53

>
          >
          > bo dla nich najważniejsza jest oglądalność

i dlatego nieuków robią dziennikarzami ,Piasecki dał dzisiaj klasyczny przykład.
    • a74-7 Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 20:52
      remiku wylacz radio tv i kompa.
      Dotlen sie, zregeneruj i naladuj baterie .I oczy naciesz .
      Niesmialo jednak przypomne ,ze" robota" sama sie nie zrobi ...
      ;-)
      • mike.recz Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 20:59
        a74-7 napisał: Niesmialo jednak przypomne ,ze" robota" sama sie nie zrobi ...
        > ;-)

Sugerujesz, że "góry" to jedynie forma alibi i tak naprawdę remik jedzie do Wa-wy wykonać
        jakąś "mokrą robotę"? ;)
      • remik.bz Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 21:00
        a74-7 napisał:

> remiku wylacz radio tv i kompa.
        > Dotlen sie, zregeneruj i naladuj baterie .I oczy naciesz .
        > Niesmialo jednak przypomne ,ze" robota" sama sie nie zrobi ...
        > ;-)
        Mam tego swiadomość. Problem w tym , zeby robota była madrze robiona, bo tylko mądra robota gwarantuje końcowy sukces (czyli odsunięcie PO od władzy).
        Az strach pomysleć (nie chce nawet krakać) co bedzie , jesli jutro dojdzie do jakiegoś aktu agresji zakończonego nieszczęściem.
        A o tzw prowokację bardzo, bardzo łatwo, gdy w gre wchodzi władza i olbrzymia kasiora. Ławo podpuścić zdesperowanych, pełnych poczucia krzywdy i rozemocjonowanych ludzi do "linczu na wrażej ekipie TVN" np.
        A wtedy wygranie wyborów to bedzie mrzonka.
        • calun_torunski pamietaj, ze twoi bracia ideowi nie przejmowali si 20.04.12, 21:09
          sie niepowodzeniami i dzieki kombinacjom z politykami wspieranymi przez sekretarza stanu w Watykanie potrafili zwyciezyc w 1933 roku i przywrocic swojemu narodowi godnosc i pokazali swiatu potege

tryumf woli - mimo zdrady o swicie 11 listopada 1918 (cios sztyletem)

• kaczy_mozdzek Wszystko co tu napisałeś biorę w ten nawias (...), 20.04.12, 21:43
      wyłączam z niego tylko część zdania, dodając że MOŻNA:
      "... pogonić , ale w demokratycznych procedurach."
      i oświadczam, że cały ten nawias mieści się całkiem swobodnie i bez cienia braku komfortu w moim wstrętnym, wielkim, śmierdzącym i - do momentu wydalenia - niemytym dupsku!

:)))
    • hal9000 Re: Jadę jutro w góry 20.04.12, 22:27
      sposób wyjaśniania katastrofy smoleńskiej za skandal

za mało medialny? w normalnych państwach czeka się i 10 lat na zakończenie dochodzenia (jak np. w sprawie katastrofy Concorde)

W tej chwili nakręca się spirala nienawiści. Może dojść do tragedii.

Zdaje się, że jesteś w swoim osądzie nieco odosobniony w swoim środowisku.
    • ploniekocica Tak, tak 21.04.12, 08:00
      a po latach się dowiemy, że z tej Kamienicy dowodziłeś powstaniem, albo przynajmniej rozkazy nosiłeś.
      Tak jak pewna powstanka (sic) warszawska w Starachowicach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka