remik.bz
20.04.12, 19:58
Miałem zamiar wziąć udział w jutrzejszej manifestacji antyrządowej ( u siebie , nie w Warszawie) , ale zrezygnowałem. Odpuszczam świadomie i z premedytacją.
Jadę w góry - chyba do doliny Kamienicy w Gorcach (blisko od Krakowa)
Aby było jasne.
Władzę Tuskowa uważam za wielkie nieszczęście Polski, sposób wyjaśniania katastrofy smoleńskiej za skandal, fakt ignorowania potrzeb milionów katolików w Polsce (Trwam) za skrajny przejaw nietolerancji , widzę dziadostwo rządzących, ich pychę i manipulacje medialne w celu utrzymania władzy i łupienia Polski, widzę kit, który wciskaja łatwowiernym mlodym ludziom równocześnie olewając ich potrzeby i aspiracje .
Uważam , ze trzeba tych ........(tu słowo niecenzuralne) jak najszybciej odsunąc od władzy i rozliczyć, osądzić , ukarac (ale zgodnie z naszym prawem -np za Smoleńsk)
Aby to zrobic nalezy zdobyć władzę.
Ale zdobyć w demokratycznych procedurach, a nie poprzez uliczne demonstracje.
Trzeba wygrac wybory.
Jest na to szansa, ale trzeba zjednoczyć prawicę, wyłonic jednego solidnego lidera, uzyskać poparcie elit , spokojnie ale konsekwentnie punktowac kazdy błąd ekipy Tuska i Komorowskiego .
W tej chwili nakręca się spirala nienawiści. Może dojść do tragedii. Jedna tragedię w Łodzi juz mielismy. Teraz wystarczy "kompetentna dziennikarsko" ekipa TVN , takie gieroje robiące " neutralny reportaż na żądanie i pod oczekiwania szefów" i kolejna tragedia po łódzkiej gotowa.
Tusk panicznie boi się utraty władzy , bo moze odpowiadać za wiele rzeczy, głównie Smoleńsk. Zacznie używać twardych metod w walce z opozycją i elektoratem opozycyjnym i tylko zaostrzy konflikt, dojdzie do tragedii.
Ja nie chcę mieć z tym nic wspólnego.
Tuska, Komorowskjiego, Rychów i innych od kręcenia lodów i łupienia publicznej kasy trzeba pogonić , ale w demokratycznych procedurach.
PS zawsze mozna się "bezkrwawo" podzielić, jak juz nie raz proponowałem:)