Dodaj do ulubionych

Bielan coś bierze

23.04.12, 11:22
i zwiększa dawkę?

... Lech Kaczyński miałby większe szanse w walce o prezydenturę z Bronisławem Komorowskim niż jego brat Jarosław. - Mógł wygrać wybory ...

Bielan pogrąża się coraz bardziej.
Co by było, gdyby udał się plan pt. Katyń - strat kampanii?
Tego nie wie nikt, ale twierdzenie Bielana - w świetle ówczesnych prognoz - niewiele albo zgoła nic nie jest warte.
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 11:25
      Bielan ma rację, ale tylko pod tym warunkiem, że Lech Kaczyńśki by zginął i jednocześnie przeżył... Ewentualnie po trzech dniach zmartwychwstał...
      • ave.duce Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 11:32
        witek.bis napisał:

> Bielan ma rację, ale tylko pod tym warunkiem, że Lech Kaczyńśki by zginął i je
        > dnocześnie przeżył... Ewentualnie po trzech dniach zmartwychwstał...

:)))

No i wtedy, gdyby "znowu go nie zabili", jak niejakiego Jarosława K.
        • scoutek Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 11:46
          ave.duce napisała:

> witek.bis napisał:
          >
          > > Bielan ma rację, ale tylko pod tym warunkiem, że Lech Kaczyńśki by zginą
          > ł i je
          > > dnocześnie przeżył... Ewentualnie po trzech dniach zmartwychwstał...
          >
          > :)))
          >
          > No i wtedy, gdyby "znowu go nie zabili", jak niejakiego Jarosława K.

albo gdyby się powiódł zamach na niejakiego Jarosława K.
    • zapijaczony_ryj Jakby znów zmienił wizerunek i dp przyjaciół Rosja 23.04.12, 11:26
      ave.duce napisała:

> i zwiększa dawkę?
      >
      > ... Lech Kaczyńs
      > ki miałby większe szanse w walce o prezydenturę z Bronisławem Komorowskim niż j
      > ego brat Jarosław. - Mógł wygrać wybory
      ...

>
      > Bielan pogrąża się coraz bardziej.
      > Co by było, gdyby udał się plan pt. Katyń - strat kampanii?
      > Tego nie wie nikt, ale twierdzenie Bielana - w świetle ówczesnych prognoz - nie
      > wiele albo zgoła nic nie jest warte.
      • ave.duce Gdyby prezes polecił zmienić - 23.04.12, 11:35
        zmieniłby nie tylko wizerunek.
    • m.c.hrabia Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 11:31
      niewątpliwie.
      • ave.duce Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 11:36
        Co wypowiedź - to gorzej z nim.
    • oleg3 A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:36
      Bielan oczywiście - przed emerytura, jak każdy polityk - nie jest wiarygodny.
      Ale stwierdzenie, że Lech miałby większe szanse niż Jarosław mieści się - moim zdaniem - w obszarze dopuszczalnych rozwiązań.

Czy by wygrał? Tego już nie sprawdzimy? Sądzę, że nie. Ale pewności nie ma. Komorowski był stosunkowo łatwym kontrkandydatem.
      • witek.bis Re: A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:40
        Jeśli dobrze pamiętam, to według sondaży przeprowadzanych niedługo przed katastrofę, Kaczyński przegrywał II turę ze wszystkimi rywalami... Ten numer mógł się udać tylko raz, w 2005 roku... Po pięciu latach "najlepszej prezydentury w dziejach wszechświata i okolic" nie mógł się już powtórzyć...
        • obraza.uczuc.religijnych Re: A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:42
          Iii tam, powtórzyłoby się parę razy kłamstwo o "profesorze" Kaczyńskim, powyklejano by billboardy ze szczęśliwą rodziną kandydata (wszak PiS brzydzi się PRem!) i pelikany by się na to znów nabrały.
          • witek.bis Re: A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:46
            :-)))
            No, rzeczywiście... Tym bardziej, że tych rodzin na plakacie trochę by przybyło, a więc i "efekt rodzinny" zostałby wzmocniony... Co dwóch mężów, to nie jeden...;-)
            • obraza.uczuc.religijnych Re: A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:51
              Ważne by był dopisek: pierwszego męża pozbawiłam praw rodzicielskich.
        • haen2010 Każdy, kto zobaczył 47% Kaczora - Psychola 23.04.12, 11:45
          Powinien się wstrzymać przed takimi komentarzami. Gdybanie Bielana nic nie warte, ale potęga ciemnoty katolickiej w narodzie wielka jest.
        • oleg3 Re: A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:46
          witek.bis napisał:

> Jeśli dobrze pamiętam, to według sondaży przeprowadzanych niedługo
          > przed katastrofę, Kaczyński przegrywał II turę ze wszystkimi rywalami..

Ja też tak pamiętam. Ale wybory wygrywa się w dniu głosowania. :)

Z kolei, o ile dobrze pamiętam, to Wałęsa ubiegając się o reelekcję, miał nawet gorsze sondaże. A przegrał bo nie chciał podać ręki.

To tylko intelektualna zabawa, bo nie ma możliwości weryfikacji.

• witek.bis Re: A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:54
            Pewnie, że zbyt dużego sensu takie gdybanie nie ma. Szczególnie takie gdybanie a la Bielan. Bo według niego Lech był nieco lepiej postrzegany niż Jarosław, co rzeczywiście jest prawdą. A więc jeśli Jarosław dostał bodajże 47%, to Lech odstałby więcej, a więc wygrałby z Komorowskim. Tylko że bez Smoleńska Jarosław za Chiny Ludowe nie mógłby marzyć o 47%, a ze Smoleńskiem Lech nie mógł już marzyć o niczym... Naprawdę nie wiem, jak nazwać koncepcje, w których dochodzi do katastrofy, a jednocześnie do niej nie dochodzi. Trzeba zapytać tego Biniendę, czy jak mu tam...
      • ave.duce A Ty, Olegu? 23.04.12, 11:42
        Bielan nie powinien "gdybać" - jak sam zauważyłeś -

> Czy by wygrał? Tego już nie sprawdzimy?

Masz wątpliwości co do sprawdzenia i stąd ten "?"

> Sądzę, że nie.

Tylko sądzisz? Akurat w tym przypadku jestem - jak rzadko kiedy - pewna, że NIE sprawdzimy.
        • oleg3 Re: A Ty, Olegu? 23.04.12, 11:50
          ave.duce napisała:

> Masz wątpliwości co do sprawdzenia i stąd ten "?"

> > Sądzę, że nie.

Droga Ave,
          nie jesteśmy w Sejmie ani nawet w TVN24. Przeczytaj może spokojnie mój post.

Za agresywny tytuł przepraszam,
          retoryczny odruch Pawłowa .
          • ave.duce *** - śadzę, że przeczytałam spokojnie 23.04.12, 12:07
            i ze zrozumieniem.
            Bielan swojego "gdybania" nie popiera żadnymi solidnymi argumentami, a jedyny
            Twój argument to: "Komorowski był stosunkowo łatwym kontrkandydatem" . I z takim "stosunkowo łatwym" przegrał Jarosław? Mon Dieu...

Pozdrawiam.

ps. TVN24 słucham rzadko w necie, a w Sejmie (w realu) bywam jeszcze rzadziej.
            • ave.duce Sorki za literówki > sądzę... 23.04.12, 12:08
            • oleg3 Re: *** - śadzę, że przeczytałam spokojnie 23.04.12, 12:16
              Ave,

oczywiście postawiłem jeden ? za dużo (osobny post z przeprosinami).

Ja nie mam żadnych argumentów, że Lech Kaczyński uzyskałby reelekcję. Nawet napisałem, że - moim zdaniem - nie. Ale nie bardzo rozumiem dlaczego opinia Bielana - politycznie zrozumiała - miałaby świadczyć o odlocie.

Urzędujący prezydent, nawet z katastrofalnie niskimi notowaniami, jest zawsze ważnym kandydatem, z szansami na zwycięstwo.
              • ave.duce Re: *** - śadzę, że przeczytałam spokojnie 23.04.12, 12:30
                oleg3 napisał:

> Ave,
                >
                > oczywiście postawiłem jeden ? za dużo (osobny post z przeprosinami).
                >
                > Ja nie mam żadnych argumentów, że Lech Kaczyński uzyskałby reelekcję. Nawet nap
                > isałem, że - moim zdaniem - nie. Ale nie bardzo rozumiem dlaczego opinia Bielan
                > a - politycznie zrozumiała - miałaby świadczyć o odlocie.

Dlatego, że - o czym wspomniałam - nie opiera jej na żadnych konkretach. Albo się jest profesjonalistą - albo się coś kombinuje naprędce, na potrzeby chwili.

> Urzędujący prezydent, nawet z katastrofalnie niskimi notowaniami, jest zawsze w
                > ażnym kandydatem, z szansami na zwycięstwo.
                >

Zgadzam się, z wyjątkiem stwierdzenia, że "zawsze".
        • oleg3 Re: A Ty, Olegu? 23.04.12, 12:10
          > > Czy by wygrał? Tego już nie sprawdzimy?

O jeden most za daleko. Ten 2-gi pytajnik miał być kropką.
          Sorki ;)
      • olga_w_ogrodzie Re: A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:47
        oleg3 napisał:

> Czy by wygrał? Tego już nie sprawdzimy? Sądzę, że nie. Ale pewności nie ma. Ko
        > morowski był stosunkowo łatwym kontrkandydatem.

doprawdy ?
        zatem czemu się nie udało panu J. Kaczyńskiemu wygrać debaty telewizyjnej z tym łatwym kontrkandydatem, mimo, że miał prezes pan J. Lichocką, która, w miejsce pytań do B. Komorowskiego wstawiała swoje przemówienia oskarżające ?
      • zapijaczony_ryj Re: A co ty bierzesz Ave? 23.04.12, 11:55
        oleg3 napisał:

> Czy by wygrał? Tego już nie sprawdzimy? Sądzę, że nie. Ale pewności nie ma. Ko
        > morowski był stosunkowo łatwym kontrkandydatem.
        >
        >
        Moge ci tylko wyrazić najgorsze wyrazy współczucia.Po takim micie jakim był Kaczyński kazdy by miał ułatwione zadanie.
        Dlatego brat mu kazał ladować w Smoleńsku, zebu sie odbić od 17% poparcia i 67% nieufności jakimi to w chwili wylotu cieszył się naj;epezy na swiecie panprezydent brata
      • manny-jestem Zacznijmy od tego 23.04.12, 18:13
        ze gdyby Lech zyl to jego kontrkandydatem bylby Tusk a nie Wtopa.
        • oleg3 Re: Zacznijmy od tego 24.04.12, 13:57
          manny-jestem napisał:

> ze gdyby Lech zyl to jego kontrkandydatem bylby Tusk a nie Wtopa.

Daty się nie zgadzają. :)
          Nie ufajmy pamięci, wszystko sprawdzajmy.

wyborcza.pl/Polityka/1,103835,7706922,Komorowski_wygral_z_Sikorskim___takie_wyniki_prawyborow.html
          2010-03-27, ostatnia aktualizacja 2010-03-27 09:03
          • manny-jestem Re: Zacznijmy od tego 24.04.12, 16:35
            Ok. Dzieki za przypomnienie. Wydawalo mi sie ze to juz bylo po katastrofie.
    • woda_woda Nic nie bierze, 23.04.12, 11:56
      tylko zwyczajnie ściemnia.

Wszyscy pamiętamy, że Lech miał słabiutkie notowania przed Smoleńskiem a Jarosław dobre, ale tylko dlatego, że było po Smoleńsku.

Pisięta są tak durne, że myślą, iż ludzie nie mają pamięci?
      • m.c.hrabia Re: Nic nie bierze, 23.04.12, 12:07
        może to jest odpowiedź
        dlaczego bredzi ,odstawili go od dostawcy.
    • tw_wielgus Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 16:24
      Tak, wazelinę. Aby zwiększyć skuteczność aplikuje ją zewnętrznie i wew./
      • ave.duce Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 17:18
        Wazelinę?
        ... nie nazywajmy nigdy, że szambo jest perfumerią …
    • dupetek Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 17:26
      Tam wszyscy biorą!!! Kaczor sam się przyznał do prochów; Dorn, Kruk, Karski na bani już występowali, a ostatnio Ziobro z Kurskim ćwiartkę męczyli w miejscu publicznym na publicznej imprezie!!!! To towarzycho naprute chodzi, więc i Bielan bredzący głupoty za nawalanego może uchodzić:)
      • ave.duce Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 17:36
        Czy mi si zdaje, czy Bielan nabiera wagi ;)

bi.gazeta.pl/im/1/6665/z6665031W,Adam-Bielan.jpg
        • dupetek Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 17:45
          Wygląda na to, że tyje chłopek - ale nie od brukselskich muli raczej. Farmakologiczne ratowanie potencji często tak się objawia:)))
          • ave.duce Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 18:07
            A po co to Bielankowi?
            • dupetek Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 18:14
              Otyłość, czy ratowanie?
              • ave.duce Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 18:19
                Ratowanie.
                • dupetek Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 18:26
                  Dobre pytanie do Bielana! A z tą otyłością, to jeszcze może być tak, że alkoholem wątrobę roztrzaskał i ten cały fructus nie przerobiony, po ciele mu się rozlał ze łbem włącznie.
                • zoro_wieczorowo_poro no bierze , bo musi 23.04.12, 20:10
                  nowy powód
                  • ave.duce Re: no bierze , bo musi 24.04.12, 17:49
                    Wg mnie - bardziej kontakty z Kamińskim szkodzą. W końcu kaczyści&co. nie tacy święci, żeby 2. ślub im przeszkadzał ;)
    • lump-1 Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 18:09
      W obu przypadkach ma rację.
      • ave.duce Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 19:42
        Na czym opierasz swoje twierdzenie?
        • lump-1 Re: Bielan coś bierze 23.04.12, 19:53
          ave.duce napisała:

> Na czym opierasz swoje twierdzenie?

... Lech Kaczyński miałby większe szanse w walce o prezydenturę z Bronisławem Komorowskim niż jego brat Jarosław.

Moim zdaniem to oczywiste, że Lech był lepiej postrzegany przez wyborców niż Jarosław.
          I oczywiste dla mnie jest, że gdyby nie śmierć to Lech startowałby w wyborach prezydenckich a nie Jarosław.
          Nie wiadomo tylko kto startowałby z Po ale w tych rozważaniach nie ma to moim zdaniem znaczenia.

- Mógł wygrać wybory ...

Pewnie, że mógł ponownie wygrać- łaska wyborców jest nie do końca przewidywalna. Tusk już też prawie pił szampana a przegrał II turę z Lechem.
          Historia mogła się powtórzyć.
          To są teoretyczne rozważania ale moim zdaniem Bielan nie powiedział niczego co nie mogło się zdarzyć.
          W Polsce wszystko jest możliwe.
          • ave.duce Re: Bielan coś bierze 24.04.12, 09:22
            Lech był lepiej postrzegany, ale szanse miał marne. Jarosław uzyskał więcej dzięki maskaradzie.
            Zresztą nie ma co gdybać - argumentów Bielanowi brakuje.
            • zapijaczony_ryj A kto ten temat podgrzewa ? 24.04.12, 13:49
              Bo szybciej działa!
              • ave.duce Re: A kto ten temat podgrzewa ? 24.04.12, 22:06
                Nie chytam :(
    • iza.bella.iza To samo co sawa.com? 24.04.12, 22:23
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,135385611,135385611,Olejnik_sie_smieje_z_Ziobry_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka