oszolom.z.radia.maryja 22.06.04, 22:03 info.onet.pl/940114,12,item.html - Chwała mu za wytrwałość i niezłomnośc! Mam nadzieję ze dopnie swego. krzyż musi zawisnąć w europarlamencie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leon Muzulmanie zawiesza ksiezyce IP: 203.214.63.* 22.06.04, 22:06 a Tomczaka skopia po dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zydzi powiesza gwiazde Dawida IP: 5.5R* / *.as2532.sol.superonline.com 23.06.04, 00:02 A dlaczego nie ? Glupi Tomczak im przeszkodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: a ja chętnie powiesiłbym ciebie IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 26.06.04, 14:34 Widzę że ociekasz normalną dla katolików miłością bliźniego.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty LPR LPR=spadkobiercy inkwizytorow i SSmanow ! IP: 211.184.15.* 27.06.04, 22:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 22.06.04, 22:06 Poseł Tomczak niech się sam powiesi. Do kanału szczurze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweleq Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.06.04, 22:08 Jeśli je kupi za swoje pieniądze to niech wiesza gdzie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Powiesić posła Tomczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 22:11 Zamiast tego krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon ale na miejscu, bo szkoda pieniedzy na bilet IP: 5.5R* / 4.17.141.* 22.06.04, 22:14 zwlaszcza, ze koszty pobytu tego kretyna w PE ponosza polscy podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zabierze ze soba drabine, czy kupi ja na miejscu ? IP: *.marketscore.com / 216.148.246.* 22.06.04, 22:11 Kto bedzie placil za uszkodzenie scian PE ? Niech palant nie mysli, ze zaplaca za to polscy podatnicy. Bedzie musial zarabiac dlugo na to sprzataniem francuskich ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traian Giertych wywal Tomczaka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.04, 22:13 przecież ten facet ma mentalnosc babci radiomaryjnej Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Ideologia LPR = ideologia SS 22.06.04, 22:18 Ideologia SS "Jesteśmy produktem doboru naturalnego, potomkami rasy powstałej przed tysiącami lat (...), w dniu, w którym zapominamy o podstawowym prawie naszej rasy, w dniu, w którym zapominamy o świętym prawie doboru i jego rygorystycznym przestrzeganiu (...) w tym dniu pojawi się w nas zarodek śmierci. Przypomnijmy sobie naszą dewizę: krew - dobór - nieugiętość." Heinrich Himmler SS (Schutzstaffeln) to formacja, która owiana jest złowrogą legendą. Gdy przywołuje się tę nazwę przychodzą na myśl przede wszystkim zbrodnie, które stały się udziałem tej organizacji. Niebezpodstawne są sądy niektórych autorów, jak np. D. Hamsika, którzy twierdzą, że bez SS tak szeroko zakrojone mordy nie mogłyby być w ogóle zrealizowane. Tylko bowiem SS była bezdusznym i całkowicie posłusznym narzędziem w ręku Hitlera. Na powstanie takiego tworu złożyło się wiele czynników. Niewątpliwie jednym z najważniejszych była ideologia. Zbiór poglądów, idei, wierzeń, przekonań, światopogląd i celów, które wyznawała SS. Jest to zbiór zaiste bardzo rozbudowany i tworzący olbrzymią strukturę. Nie jest on bynajmniej spójny: tworzy konglomerat poglądów wywodzących się z różnych źródeł. Wywodzi się on z ideologii rasowego szowinizmu, feudalizmu i mistyki średniowiecznej, a także własnych przemyśleń i marzeń kilku ważniejszych ideologów nazizmu. Tworzy to system poglądów często zupełnie fantastycznych i skleconych w sposób bardzo dziwny. W swojej pracy podjąłem próbę zarysowania głównych punktów ideologii SS. Dokonałem pewnego wyboru w tej tematyce. Wśród pominiętych przeze mnie zagadnień jest np. sprawa reakcji ideologii SS na tzw. ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej. Kwestię uzasadnienia przez SS masowej eksterminacji Żydów i innych narodów podejmowano już wiele razy, dlatego zrezygnowałem z jej omawiania w niniejszej pracy. Nie zajmowałem się także ideologią poszczególnych części SS, jak np. Waffen-SS, czy Służba Bezpieczeństwa SS. Natomiast duży akcent w mojej pracy położyłem na osobę Heinricha Himmlera i jego wpływ na kształtowanie się światopoglądu SS. Przedstawiłem także kilka jego inicjatyw, które w sposób szczególny realizowały propagowaną przez niego ideologię. W pracy tej ograniczyłem do minimum historię i kształtowanie się SS jako organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 I bardzo dobrze!!! 22.06.04, 22:26 Poseł Tomczak chociaż wie jak bronić polski interes narodowy i kieruję się w życiu jakimiś zasadami, w przeciwieństwie do libertyna i potwarcy mogilaniego. Niedługo poświęcę Mogilianemu i tego typu bojownikom mały tekścik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon co ma wspolnego krzyz z interesem Polski ? IP: *.hma.cl / 200.72.22.* 22.06.04, 22:42 Krzyz to interes KK, a nie Polakow,glupcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Jedna rasa - jedna Europa? 22.06.04, 22:42 yossarian18 napisał: > Poseł Tomczak chociaż wie jak bronić polski interes narodowy i kieruję się w > życiu jakimiś zasadami, w przeciwieństwie do libertyna i potwarcy mogilaniego. > Niedługo poświęcę Mogilianemu i tego typu bojownikom mały tekścik. Pozdrawiam. Dziękuję za uznanie. Może zacytujecie Papież:)) DLACZEGO DIALOG TEN MA SZCZEGÓLNE ZNACZENIE W POLSCE? Po pierwsze, przez długie wieki Polska była wspólnym domem Żydów i chrześcijan, "drugą ojczyzną" Żydów, którzy stworzyli tutaj własne formy religijności, specyficzną obyczajowość, a także własną bogatą kulturę. Po drugie, na ziemiach polskich znajduje się większość obozów zagłady, w których hitlerowcy dokonali bezprzykładnego ludobójstwa mordujące miliony Żydów polskich i zwożonych z wszystkich krajów okupowanej Europy. Dlatego Szoah nie jest dla nas czymś obcym, lecz wrasta nierozdzielnie w świadomość narodu polskiego. Nie ma w Polsce nikogo, kto by o tym nie wiedział, bez względu na to, jaki byłby jego stosunek do Żydów. Szoah jest sprawą naszego narodu i należy do naszych dziejów. Nie jest również przypadkiem, że właśnie papież z Polski uczynił tak wiele dla pogłębienia dialogu z judaizmem. Jan Paweł II przeżył wojnę w Polsce. Kiedy więc mówi do Żydów i o Żydach, przemawia wówczas nie tylko jako głowa Kościoła katolickiego, lecz także jako jeden z tych, którzy sami doświadczyli całej grozy okupacji hitlerowskiej. Dał temu wyraz w Warszawie, w dniu 14 czerwca 1987 roku podczas spotkania z przedstawicielami społeczności żydowskiej, mówiąc: "Wasze zagrożenie było i naszym zagrożeniem. To nasze się nie zrealizowało w takiej mierze, nie zdążyło się zrealizować w takiej mierze. Tę straszliwa ofiarę wyniszczenia ponieśliście wy, można powiedzieć, ponieśliście za innych, którzy także mieli być wyniszczeni... Staliście się przez to wielkim głosem przestrzegającym całą ludzkość, wszystkie narody, wszystkie potęgi świata, wszystkie ustroje i każdego człowieka. Bardziej niż ktokolwiek inny - właśnie wy staliście się taką zbawczą przestrogą. I myślę, że w ten sposób spełniacie to wasze powołanie szczególne, okazujecie się w dalszym ciągu dziedzicami tego wybrania, któremu Bóg jest wierny". W tych kilku zdaniach Ojciec Święty zawarł bardzo wiele: własne historyczne doświadczenie wspólnego zagrożenia i naukę Kościoła o niezmiennej trwałości wybrania Bożego. Zapewne jeszcze ważniejsze jest jednak stwierdzenie Papieża, że Szoah poprzez swą tragiczną jedność i niepowtarzalność ma znaczenie powszechne oraz głęboki historiozbawczy i teologiczny sens dla całej ludzkości. W dzisiejszych czasach, czasach religijnej obojętności, szerzącego się ateizmu, a nawet walczącej ateizacji, wzajemne otwarcie się na siebie chrześcijan i Żydów staje się sprawą ogromnej wagi. Łączy nas wspólne posłannictwo, wypływające z wiary w tego samego Boga, Stwórcę nieba i ziemi, Boga, który jest Bogiem-dla nas, Bogiem-z nami. abp Henryk Muszyński wiceprzewodniczący Konferencji Episkopatu Polski free.ngo.pl/prchiz/prchizkorzenie0012.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Himmler byl "prawdziwym katolikiem" jak oni IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 22.06.04, 22:40 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur 22.06.04, 22:52 ileż to jadu z siebie lewactwo wylewa widać boją się znaku krzyża a skoro się boją znaczy ze mają coś na sumieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nazi Dziobak za to to szczyt elegancji i taktu IP: *.chrome / 65.75.157.* 22.06.04, 23:15 nie mowiac juz o poszanowaniu polskiej opozycji demokratycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomczak kłamie !!! Tomczak kłamie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:44 Kto dał mu prawo twierdzic, ze ma poparcie i uznanie rodaków - czyli nas? Kogo konkretnie się pytał? Bo mnie nie i zadnego z moch znajomych. Właśnie w ten sposób wyrabia nam opinię nietolerancyjnych fundamentalistów katolickich, któzy wszedzie i zawsze chcą narzucać innycm swój katolicki swiatopglad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan ile ten Tomaczak dostal glosow w wyborach ? IP: 5.3.1R* / *.psp.pas.earthlink.net 22.06.04, 23:54 Jezeli nie wiecie sprobuje to zaraz znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Tomczak kłamie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.04, 10:24 ma poparcie Polakow a że ty nie czujesz sie Polakiem to już nie jego wina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falkenstein Coś mi to zalatuje NSDAP IP: *.it / 62.233.189.* 23.06.04, 18:08 Jakie to proste. Wszyscy Polacy popieraja posła Tomczaka, ergo, kto nie popiera posła Tomczaka nie jest Polakiem. Genialne. Hitler też miał poparcie całego narodu niemieckiego. Bo kto nie popierał Hitlera nie był członkim narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paker Re: Coś mi to zalatuje NSDAP IP: *.crowley.pl 25.06.04, 10:43 Gość portalu: Falkenstein napisał(a): > Jakie to proste. Wszyscy Polacy popieraja posła Tomczaka, ergo, kto nie popiera > posła Tomczaka nie jest Polakiem. Genialne. Hitler też miał poparcie całego na > rodu niemieckiego. Bo kto nie popierał Hitlera nie był członkim narodu. > kto nie popierał hitlera - wesoło trzaskał w kominku. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Julian Tuwim: MY, ŻYDZI POLSCY... 22.06.04, 23:46 1944, sierpień, Londyn Julian Tuwim: MY, ŻYDZI POLSCY... Matce w Polsce lub najukochańszemu Jej cieniowi. ...I od razu słyszę pytanie: "Skąd to MY?" Pytanie w pewnym stopniu uzasadnione. Zadają mi je Żydzi, którym zawsze tłumaczyłem, że jestem Polakiem, a teraz zadadzą mi je Polacy, dla których w znakomitej większości jestem i będę Żydem. Oto odpowiedź dla jednych i drugich. Jestem Polakiem, bo mi się tak podoba. To moja ściśle prywatna sprawa, z której nikomu nie mam zamiaru zdawać relacji, ani wyjaśniać jej, tłumaczyć, uzasadniać. Nie dzielę Polaków na "rodowitych" i "nierodowitych", pozostawiając to rodowitym i nierodowitym rasistom, rodzimym i nierodzimym hitlerowcom. Dzielę Polaków jak Żydów i jak inne narody, na mądrych i głupich, uczciwych i złodziei, inteligentnych i tępych, interesujących i nudnych, krzywdzonych i krzywdzących, gentlemenów i nie-gentlemenów itd. Dzielę też Polaków na faszystów i kontrfaszystów. Te dwa obozy nie są, oczywiście, Jednolite, każdy z nich mieni się odcieniami barw o rozmaitym zgęszczeniu. Ale linia podziału na pewno istnieje, a wkrótce da się całkiem wyraźnie przeprowadzić. Odcienie zostaną odcieniami, lecz barwa samej linii zjaskrawieje i pogłębi się w zdecydowany sposób. Mógłbym powiedzieć, że w płaszczyźnie politycznej dzielę Polaków na antysemitów i antyfaszystów. Bo faszyzm to zawsze antysemityzm. Antysemityzm jest międzynarodowym językiem faszystów. II Gdyby jednak przyszło do uzasadnienia swej narodowości, a raczej narodowego poczucia, to jestem Polakiem dla najprostszych, niemal prymitywnych powodów przeważnie racjonalnych, częściowo irracjonalnych, ale bez "mistycznej" przyprawy. Być Polakiem - to ani zaszczyt, ani chluba, ani przywilej. To samo jest z oddychaniem. Nie spotkałem jeszcze człowieka, który jest dumny z tego, że oddycha. Polak - bo się w Polsce urodziłem, wzrosłem, wychowałem, nauczyłem, bo w Polsce byłem szczęśliwy i nieszczęśliwy, bo z wygnania chcę koniecznie wrócić do Polski, choćby mi gdzie indziej rajskie rozkosze zapewniono. Polak - bo dla czułego przesądu, którego żadną racją ani logiką nie potrafię wytłumaczyć, pragnę, aby mnie po śmierci wchłonęła i wessała ziemia polska, nie żadna inna. Polak - bo mi tak w domu rodzicielskim po polsku powiedziano; bo mnie tam polską mową od niemowlęctwa karmiono; bo mnie matka nauczyła polskich wierszy i piosenek; bo gdy przyszedł pierwszy wstrząs poezji, to wyładował się polskimi słowami; bo to, co w życiu stało się najważniejsze - twórczość poetycka - jest nie do pomyślenia w żadnym innym języku, choćbym nim jak najbieglej mówił. Polak - bo po polsku spowiadałem się z niepokojów pierwszej miłości i po polsku bełkotałem o Jej szczęściu i burzach. Polak dlatego także, że brzoza i wierzba są mi bliższe niż palma i cyprus, a Mickiewicz i Chopin drożsi, niż Szekspir i Beethoven. Drożsi dla powodów, których znowu żadną racją nie potrafię uzasadnić. Polak - bo przejąłem od Polaków pewną ilość ich wad narodowych. Polak - bo moja nienawiść dla faszystów polskich Jest większa, niż faszystów innych narodowości. I uważam to za bardzo poważną cechę mojej polskości. Ale przede wszystkim - Polak dlatego, że mi się tak podoba. Całość, link: polish-jewish-heritage.org/pol/RYTM_Julian_Tuwim.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Antysemityzm produkt w 100% katolicki IP: 210.204.128.* 22.06.04, 23:59 Rok 300(albo 303 lub 309, data jest niepewna) Pierwsze Konsylium i kodyfikacja antysemityzmu chrzescijanskiego 19 biskupow oraz 24 ksiezy zgromadzlo sie w Elvirze na poludniu Hiszpanii i opracowalo pierwsze kanony Kosciola, ktore przetrwaly do naszych czasow. Te kanony przewidywaly surowe kary za cala serie « grzechow ». Za niektore z nich jak rozwod,adoracja innych niz chrzescijanski bogow (idolatria) przewidziano definitywne wygnanie.Za mniej powazne grzechy, ekspulsja z komuny na okres az do 10 lat. Wsrod przestepstw za ktore grozila ekskomunika na wiele lat znajdujemy miedzy innymi : pozwolic na poblogoslawienie swoich zbiorow przez Zyda albo dzielic posilek z Zydem. Konsyliorz tworzy wiec w ten sposob basy antysemityzmu chrzescijanskiego w prawie kanonicznym, ktorego dewastatorskie efekty rozwina sie z sila od IV i przetrwaja do XX wieku. To rownierz na tym Konsyliorzu chrzescijanscy pralaci zadecydowali oficjalnie,ze kazdy chrzescijanin skazany na smierc z powodu udzialu w burzeniu swiatyn i niechrzescijanskich statul ma prawo po smierci do tytulu « meczennika « . Poza Konsyliorzami rowniez liderzy chrzescijanstwa zajma rowniez bardzo twarde stanowiska wobec Zydow. Origen, tworca egipskiego ruchu monastycznego napisal « Krew Jezusa spadnie nie tylko na zyjacych Zydow ale na wszystkie generacje Zydow az do skonczenia swiata ». Jego wspolczesny sw. Jan Chryzostom napisze ze swojej strony « Synagoga jest burdelem, kryjowka nieczystych zwierzat (..) nigdy zaden Zyd nie modlil sie do Boga (..). Zydzi sa opetani przez demony ». W tym okresie zaczyna rozwijac dewastatorskie skutki dziwna obsesja chrzescijan w stosunku do seksu. Ten sam Origen niezdolny do kontrolowania swoich obsesji, bierze doslownie slowa Jezusa « sa tacy, ktorzy robia sie eunuchami dla krolestwa niebieskiego » i pozwala zrobic z siebie eunucha. Eunuch Origen buduje na swojej obsesji seksu masowyi ruch monastyczny,ktory przetrwal do dzisiaj, sertki,potem tysiace fanatykow, z ktorych niektorzy na poczatku imituja tragiczny gest Origena na wlasnych osobach,opuszczaja miasta Egiptu aby zamieszkac groty,potem klasztory na pustyni. Od poczatku godza sie na ukrywanie wspolwyznawcow poszukiwanych przez sadownictwo kryminalne i wychodza co jakis czas ze swoich kryjowek aby siac terror w miastach gdy tylko wladze religijne ich o to prosza. To mnisi zabili Hypatie. Mozna sobie wyobrazic starch ludnosci miast na widok nadchodzacych z pustyni hord zarosnietych ,ubranych w zwierzece skory,brudnych mnichow gotowych do kazdej przemocy w imie ich boga.. Tradycja poslugiwania sie mnichami do akcji terrorystycznych przetrwala w KK porzez sredniowiecze. KK odwolywal sie do Franciszkanow I Dominikanow w czasach inkwizycji. Podczas IIgiej wojny swiatowej Franciszkanie chorwaccy wyjda z ich cel aby pracowac jako straznicy, kaci, a nawet szefowie obozow koncentracyjnych. Ta tradycja mnicha wracajacego do cywilizacji dla siania chrystusowego terroru ma swoje korzenie w poczatkach historii chrzescijanskiej I przetrwala do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Takich spalono w Jedwabnem 23.06.04, 00:38 CiŻydzi byli także Polakami. Niestety... wojna jest straszna i zagmatwane i "nieprawdziwe" są reakcje ludzkie. Tylko w czasie wojen dochodzi do potworności, których ludzi w stanie pokoju nigdy by się nie dopóścili. Trzeba być chyba świętym by przytłoczony całą tą wojenna machiną nie zrobić czegoś czego możnaby sie później wstydzic do końca życia. Ale to nie wina tych ludzi, to wina tych, którzy wypóścili demony wojny, tych którzy rzucili hasło: zabijaju, morduj, rabój i gwałć. To ideologie i totalitarni politycy są winni... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Takich spalono w Jedwabnem 23.06.04, 10:25 zrobili to Niemcy a Polaków zmusili do współuczestnictwa w tym ale główną rolę w tej zbrodni pełnily Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Takich spalono w Jedwabnem IP: 213.25.179.* 23.06.04, 11:00 Jesteś i głupi i kłamca. Jedno i drugie jest nieuleczalne. Masz to po Tomczaku czy ten inwalida mentalny nabył te cechy od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Takich spalono w Jedwabnem 23.06.04, 11:10 oszolom.z.radia.maryja napisał: > zrobili to Niemcy a Polaków zmusili do współuczestnictwa w tym ale główną rolę w tej zbrodni pełnily Niemcy Nie można uciec od wskazania bezpośrednich sprawców, lecz ja nie chcę obwiniać Polaków ani też niemieckich żołnierzy. Być może błędnie ale ja obwiniam demony wojny, które uwolnił Hitler i Stalin, a które już 200 lat temu wspaniale w cyklach swoich rysunków przedstawił Goya - czas wojny to czas kiedy rozum śpi i budzą się upiory. Biała księga IPN wskazuje niestety jednoznacznie kto był bezpośrednim sprawcą tej zbrodni. Od tej prawdy nie należy uciekac. Jest to bezsensowene... Ale też nie można całą winą obarczać mieszkańców, którzy przed wojną potrafili przez kilkaset lat żyć wspólnie z Żydami. Byliśmy tolerancyjnym państwem wielonarodowym, faszyzm i rózne odcienie naszego nacjonalizmu rozbudziły wrogą innym kulturom fobię i zawiść. By byc z powrotem narodem tolerancyjnym musimy rozumieć skąd i dlaczego mogło z naszej strony dojść do zbrodni. Nie jesteśmy święci, jesteśmy tylko ludzźmi.... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Takich spalono w Jedwabnem 23.06.04, 11:40 bylismy narodem tolerancyjnym (w miarę) dopóki nie zajęli sie tymi problemami endecy, wojujący katolicy, niektórzy księża i ta cała hołota narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
szkodliwy.szkodnik Jaki wpływ mają symbole religijne na podatki w UE? 22.06.04, 23:49 Tudzież na politykę wobec bezrobocia, stosunki zagraniczne itp.? Czyli na rzeczy, które są dla obywateli UE ważne? Pajace z LPR zajmują się błazenadą zamiast pracą. Oto, jacy z nich "patrioci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan O tym jak posel Tomczak krzyze bedzie wieszal IP: 5.5R* / *.as2532.sol.superonline.com 23.06.04, 00:31 Wybral sie do PE Tomczak TIRem pelnym krzyzy Jedzie sobie i jedzie,do Strasburga blizej Wychodza mu na spotkanie Arabow oddzialy Z furgonami ksiezycow zlotych i wcale niemalych Gdzies zza wegla w Strasburgu grupa sie pojawia Zydow z Dawida Gwiazda wielka jak Warszawa Gwiazdek pomniejszych maja Zydzi krocie Niosa je ze czcia wielka, by nie utkly w blocie Co przy autostradzie po deszczu czesto bywa Grek biegnie z Zesusem,Hindusa jest Sziwa Cale to towarzystwo przed PE sie tloczy Wiesza swoje symbole kto wyzej podskoczy Tomczak przytachal ze soba ogromna drabine Wyswiecona w Toruniu przez T. ojczyne Wchodzi wiec na drabine pierwszy z krzyzem wielkim A tu wozny PE lapie go za szelki Za ucho bierze, wyprowadza z sali Smieje sie przy tym glosno, jakby sie nawalil Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur 23.06.04, 00:50 Uparciuch, a do tego odporny na rzeczywistość. A poza tym coś jeszcze sobą reprezentuje, czy będzie próbował wieszać te krzyże przez następne pięć lat? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur 23.06.04, 10:26 poseł Tomczak będzie walczył o etykę i wartości od których UE sie odrwóciła będzie pomagał Polakom w UE mieszkajacym chocby z poszukiwaniu pracy Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur 23.06.04, 11:28 oszolom.z.radia.maryja napisał: > poseł Tomczak będzie walczył o etykę i wartości od których UE sie odrwóciła Szczytne cele. Ale chyba nie będzie walczył o elperyzację parlamentu europejskiego? > będzie pomagał Polakom w UE mieszkajacym chocby z poszukiwaniu pracy Czyli w zasadzie potwierdzasz, że gość jest nieco oderwany od rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 23.06.04, 20:12 będzie pomagał Polakom w UE mieszkajacym chocby z poszukiwaniu pracy Na pewno pan poseł załozy agencje towarzyską w Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur 27.06.04, 18:46 Tego można się spodziewać po eurodeputowanych z SLD/UP a nie po LPR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do przodu Polsko o Krzyż i krawat w paski - to odstrasza wampiry ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 01:40 Eurodupkowany Tomczak, wy olejcie ten eurolament! To nie chodzi o jeden reklamowy krzyż w Strasburgu, czy drugi w Brukseli, tylko o załatwienie dla Polski kwoty eksportowej na 100 milionów krzyży do zachodniej Europy! I samoobronnych krawatów w paski! To może być dobry biznes, ale szybko - póki to jest trendy i cool, a zanim ten rynek opanują Chińczycy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Krzyż i krawat w paski - to odstrasza wampiry IP: 213.241.75.* 23.06.04, 11:03 A czy któryś z tych debili zapytał o zdanie Polaków ?? Nie !! A ja nie chce krzyza w PE !! LPR przestancie robić z Polski posmiewisko w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur IP: 213.25.179.* 23.06.04, 11:02 Trzeba przyznać,że symptomy wskazują na nieuleczalne kalectwo i posła i oszołoma.Ale na całe szczęście obydwaj mają szansę na troskliwą opiekę psychiatryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 11:15 Nie jest tak źle. Przecież pan poseł dostanie tam forsę na sekretariat, w którym będzie sobie mógł powiesić swoje krzyże, popijać wodę z butelki w kształcie Matki Boskiej z odkręcaną główką, zapali sobie świeczkę z papieżem kapiącym z oczu prawdziwą stearyną i inne świętości sprzedawane masowo w Częstochowie (i gdzie popadnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Papiez kapiacy stearyna -obraza uczuc religijnych IP: *.city / *.city-net.com 23.06.04, 20:20 Gdybym byl katolikiem pewnie bym sie "obrrazil religijnie" .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur IP: 195.116.92.* 23.06.04, 12:23 oszolom.z.radia.maryja napisał: info.onet.pl/940114,12,item.html - Chwała mu za wytrwałość i niezłomnośc! Mam nadzieję ze dopnie swego. krzyż musi zawisnąć w europarlamencie! K: A na nim zyd Szaron! Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Portret Kagana na fotkach 23.06.04, 15:17 Kagan w innym wątku przyznał mi sie, że musi się kryć po norach i nadawać coraz to przez inny serwer. Ja w ten sposób domyśliłem się, że on to zwierzę co wygląda tak: www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=News&file=print&sid=94 Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Kagan chowa się w norze, jak go wypłoszyć? 23.06.04, 15:21 Jak zostało powyżej dowiedzione, Kagan to zwierzątko ryjące, które kryje sie przed namierzeniem wiadomych służb po różnych w norkach ukrytych serwerach. Czy są sposoby na pozbycie się ryjkowca z ogródka? Są! Z niezawodną rada pospieszył portal Gazety Wyborczej! Jak wypłoszyć kreta z ogrodu? dr Hanna LEGUTOWSKA, SGGW 28-11-2003, ostatnia aktualizacja 28-11-2003 11:56 Tym, którym krety dały się we znaki, proponuję kilka całkowicie bezkrwawych metod. Ale uprzedzam - nie ma jednego uniwersalnego i całkowicie skutecznego sposobu. Jedna z metod opiera się na fakcie, że kret ma wyjątkowo czuły słuch, odbiera nawet najlżejsze drgania ziemi! Ciche dźwięki i delikatne drgania wabią go do zdobyczy, na głośne i intensywne - reaguje ucieczką. Odstraszacze mechaniczne (łatwe do samodzielnego wykonania): Ustawione w krecich korytarzach metalowe wiatraczki klekoczą poruszane przez wiatr. Mocno naprężone druty na wbitych w ziemię palikach wibrując na wietrze przenoszą drgania do ziemi. Puste butelki wkopane w korytarze (ich szyjki powinny wystawać ok. 5 cm nad powierzchnię ziemi) świszczą na wietrze. Plastikowe butelki nałożone na wbite w ziemię pręty stukają poruszane wiatrem. Odstraszacze elektroakustyczne: Te małe, zasilane bateriami, wysyłające sygnały akustyczne urządzenia umieszcza się w krecich tunelach. W sklepach ogrodniczych możemy znaleźć np: ANTYMYSIOR - emituje ciągły sygnał akustyczny o wysokiej częstotliwości, swym zasięgiem obejmuje od 100 do 1000 m2. Cena: od 34 do 95 zł, w zależności od wariantu. ODSTRASZACZ GRYZONI z mikroprocesorem - z automatycznie zmienną częstotliwością wysyłanego sygnału dźwiękowego, swym zasięgiem obejmuje 700 m2. Cena: ok. 85 zł. Działają one drażniąco także na gryzonie: myszy, nornice, karczownika ziemnowodnego. Co pewien czas należy je przestawiać w inne miejsce, gdyż krety przyzwyczajają się do nich. Inne metody to Odławianie w pułapki: Pułapki rurowe, np. KRETOŁAP, cena: 9 - 18 zł. Umieszcza się je w norach. Należy pamiętać o systematycznym sprawdzaniu ich zawartości. Odłowione zwierzę przenosimy w inne miejsce, np. na łąkę. Uwaga! Pozostawienie go w pułapce jest niehumanitarne, gdyż grozi mu śmiercią głodową! Odstraszacze roślinne: W rzędach między roślinami lub dookoła upraw sadzimy aksamitki, bazylię oraz komosę. Kret nie lubi ich i nie będzie rył w ich pobliżu. W krecich korytarzach umieszczamy roztarte ząbki czosnku lub kawałki szmatek nasączone ich sokiem. Korytarze zalewamy gnojówką z żywotnika lub bzu czarnego, albo wkładamy do nich pocięte gałązki wymienionych gatunków. Jak przygotować gnojówkę z żywotnika lub czarnego bzu 1/2 objętości plastikowego wiaderka wypełniamy pociętymi na drobne kawałki roślinami. Zalewamy je wodą (ale nie po brzegi), nakrywamy pokrywką (zostawiając niewielką szparę zapewniającą krążenie powietrza) i odstawiamy na 4-5 dni. Przynajmniej raz dziennie roztwór mieszamy patykiem. Wlewamy do krecich korytarzy bez rozcieńczenia. serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,50612,1800169.html Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Nauczyciel posła Tomczaka ma głos!!! 23.06.04, 15:13 Jak klikniecie to usłyszycie jak przemawiał kolega Giertycha seniora a nauczyciel Toczyka - on chyba najgłośniej mówił o ludziach przesączonych sadystycznym jadem nienawiści do Ojczyzny, torzących pornograficzne obrzydliwości bo tkwili w zgniliźnie rynsztoka. A jak pięknie nawoływał: Syjoniści do Syjonu... www.jsb-art.com/marzec68.ram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kula lub krzyzem w niepokornych IP: *.ocorona.com / 200.74.139.* 23.06.04, 18:54 Jedrzej,Maciej,Roman - tradycja rodzinna. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani I co podobało się? 25.06.04, 12:14 Nie mogę się doczekać, aż ktoś wpadnie na pomysł by zrobić taka małpę ala Giertych czy weszpolacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Czy tomczak jeszcze coś robi jako nasz poseł? IP: *.chcgilgm.covad.net 23.06.04, 19:03 Jako reprezentant Polski w Europarlamencie poseł tomczak wykazał się także jakim działaniem parlamentarnym? Krzyż chce wiedszać? Jeżeli przepisy wewnętrzne europarlamentu na to pozwalają - jest OK. Pojechał tam na etat posła polskiego. CZY JESZCZE COŚ ZROBIŁ JAKO NASZ PRZEDSTAWICIEL ? Krzyże może przecież wieszać pan Kaziu - kierowca tego tomczaka. Tomczak ma działać w europarlamencie. Jeżeli jego działalność poselska ogranicza się do tego co pan Kaziu może zrobić to za co ten tomczak bierze pieniądze? Nie wystarczy pan Kaziu? Ochotniczo? $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan "Nasz" ?! Ja sobie wypraszam !! Wypluj te slowa IP: 210.96.123.* 23.06.04, 19:18 Regulamin wewnetrzny UE nie przewiduje z pewnoscia tego typu hucp. Jestem pewien, ze gdyby ktos wystapil z inicjatywa obwieszania PE jakimikolwiek symbolami religijnymi zostaloby mu to zakazanae, a w razie jego oporu sprawa skierowana zostalaby natychmiast pod glosowanie PE. Uwzglednionoby tez sprawiedliwie wszelkiej masci symbole religijne. Czy wyobrazasz sobie, ze cos takiego mogloby przejsc w powaznym gronie i byc zaakceptowane przez Komisje Europejska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Czy tomczak coś zrobił za tę gażę parlamentarzysty IP: *.chcgilgm.covad.net 24.06.04, 00:04 A co z drugą częścią pytania? Oprócz zawieszania krzyża co w końcu może to zrobić pan Kaziu - konserwator za 1200 złotych/miesiąc co też ten tomczak zrobil w PE. Dopadł do koryta i na razie chłepce rozglądając się podejrzliwie na boki czy go ktoś od tego koryta nie zechce odpędzić? Przeciez tomczak nie do prac konserwatorskich tam został wysłany! Myślał sobie, że będzie chodził z wiertarką i zawieszał? Tam za tę pensję trzeba ale pracować! $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Niech Tomczak krzyz na huuju zawiesi sobie 23.06.04, 21:08 bedzie pasowac do gnoju lprackiego oszolom.z.radia.maryja napisał: > info.onet.pl/940114,12,item.html > - Chwała mu za wytrwałość i niezłomnośc! Mam nadzieję ze dopnie swego. krzyż > musi zawisnąć w europarlamencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord cox Panie neceser, troche szacunku dla symboli innych IP: 146.145.235.* 23.06.04, 21:56 niz panska religii. Przeginanie paly posla Tomczaka moze sie nie podobac, ale niech nie wyraza sie pan tak ordynarnie o krzyzu , ktory dla mnie i wielu tu na forum , ma specjalne znaczenie. A gdyby tak powiesil sobie na h.. na przyklad gwiazde Dawida. Co pan na to?. Poza tym, czasami pisze pan dobre teksty, ale tym razem nie popisal sie pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Posel tomczak bedzie w PE wydawal papiertoaletowy? IP: *.client.comcast.net 25.06.04, 05:18 No i jak tam - ustalono czy to tomczak bedzie wieszal te krzyze czy pan Kaziu - konserwator zajmujacy sie zawieszaniem roznych rzeczy na roznych scianach? Posel tomczak moze zabierze sie za rzeczy z ktore mu placa? Niech sie nie osmiesza wyreczajac konserwatora. Potem moze mu do tego pustego lba dotrze, ze babcia klozetowa ciezka prace ma i zacznie wykonywac jej prace gloszac to wszem i wobe przez osla z radia z twarza? tomczak wydajacy papier toaletowy pracownikom Parlamentu Europejskiego? tomczaku - naprawde chcesz zastepowac w pracy takich ludzi? Rob swoje - to za co bierzesz pieniadze! $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adalbert Za taką kasę akwizycję robi? A co dla Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 13:44 Czy Tomczak reprezentuje producentów i poświęcaczy dewocjonaliów? Chce zawiesić próbki swoich towarów? Odpust w €uroparlamencie organizuje? Czy to prawda, ze załatwia sobie zgodę na postawienie "szczęk" z tym towarem w Strasburgu, Brukseli i Luksemburgu? Może niech weźmie przykład z €urodeputowanych z "Samoobrony". Oni swoje krawaty reklamują nosząc je na szyi. Niech sobie Tomczak taki drewniany krzyż zawiesi na własnej piersi! A może się wstydzi krzyża? Matko Boskiej w formacie portretowym w klapie też nie nosi! Oj coś mi sie widzi, ze z niego kiepski Polak. katolik i reprezentant przenajświetszej panienki wśród €uroheretyków. Na demonstracjach gejowskich też go widywano, kto wie po której stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur 25.06.04, 18:18 Kiedy deputowany Tomczak będzie wieszał krzyze to się jeszcze zobaczy..poczekajmy do oierwszych obrad europarlamentu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.06.04, 18:27 To ty też masz na to wpływ,może Cię nie docenialiśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek a co na to wozny Europarlamentu ? IP: *.marketscore.com / *.ia2.marketscore.com 25.06.04, 18:37 Najpierw musicie go zapytac o zezwolenie, bo wezmie posla Tomczaka z a gacie i wyrzuci z sali. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Re: a co na to wozny Europarlamentu ? 25.06.04, 18:59 Gość portalu: Marek napisał(a): > Najpierw musicie go zapytac o zezwolenie, bo wezmie posla Tomczaka z a gacie i wyrzuci z sali. Za jakie gacie? www.sex-top-market.sotiko.pl/image/big/1918 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: a co na to wozny Europarlamentu ? 26.06.04, 13:13 to byłoby wtedy naruszenie imunitetu nietykalności cielesnej eurodeputowanego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Re: a co na to wozny Europarlamentu ? IP: *.chcgilgm.covad.net 26.06.04, 17:39 Woźni Europarlamentu takich nawet nie dotykają. Wewnętrzna instrukcja mówi o takich działaniach wymiatających: 1. należy użyć odkurzacza przemysłowego 2. Przesuwkę ustawić na wydmuch 3. Nie dotykając > bo to byłoby wtedy naruszenie imunitetu nietykalności cielesnej eurodeputowanego! wydmuchnąć go z terenu Europarlamentu. 4. Po wydmuchaniu naruszającego porządek przystąpić do normalnego sprzątania - śmieci wydmuchać do śmietniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: a co na to wozny Europarlamentu ? IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.04, 20:13 Wozny zabierze p.oslowi Tomczakowi szelki.To nie bedzie naruszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Oprócz prac konserw. ma jeszcze jakieś plany? IP: *.chcgilgm.covad.net 26.06.04, 02:22 Bogusław Liberadzki, poseł do Parlamentu Europejskiego z regionu szczecińskiego mówił wczoraj, co zamierza robić w europarlamencie. Bogusław Liberadzki to jeden z dwóch europarlamentarzystów, którzy będą reprezentować region szczeciński oraz Lubuskie w PE. - Chciałbym działać w komisji transportu i turystyki europarlamentu - powiedział wczoraj Bogusław Liberadzki. Poseł zamierza też działać jako zastępca członka komisji rozwoju regionalnego. Liberadzki chce walczyć w PE m.in. o fundusze na budowę nowej drogi nr 3 i modernizację szlaku kolejowego ze Świnoujścia w kierunku granicy z Czechami. Czy tomczak ma tez jakies plany dzialania w PE? Czy jego plany ograniczą się do wykonywania prac konserwatorskich w budynku PE? Hej - tomczaku i jego poplecznicy - macie jakieś wiadomości na temat jego planów? Czy on ma jakieś plany wynikające z bycia posłem czy poprzestaje tylko na pracach konserwatorskich? $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oprócz prac konserw. ma jeszcze jakieś plany? 26.06.04, 13:17 zadania eurodeputowanych LPR 1. bronić wartosci chrześcijańskich i przeciwstawiać się wszystkiemu temu co w te wartosci uderza 2. pomoc Polakom zamieszkałym na terenie UE 3. budowanie eurosceptycznej międzynarodówki 4. egzekwowanie należności i obietnic złożonych przez eurofanatykow Odpowiedz Link Zgłoś
maly_czarnuch Re: Oprócz prac konserw. ma jeszcze jakieś plany? 26.06.04, 17:55 oszolom.z.radia.maryja napisał: 3. budowanie eurosceptycznej międzynarodówki Międzynarodówka! Tak, tego nam od dawna brakowało! Kto by pomyślał, że duch Lenina odżyje w polskim parlamentarzyście z partii mieniącej sie chrześcijańską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adalbert Re:Tomczak, to trzeba oficjalnie, nie od zakrystii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 19:23 €urodeputowany LPR Witold Tomczak zajmuje się okłamywaniem przewodniczącego PE Pata Coksa: W piśmie ponaglajacym Coxa, żeby czym prędzej polecił zawiesić krzyże w salach posiedzeń Tomczak łże, że jest to "Dar od Narodu Polskiego". Gówno prawda! Nawet pan Tomczak, jest w PE zaledwie "Darem 1,8% Ludu Wielkopolskiego". W skali krajowej pan Tomczak - to reprezentant zaledwie 0,15 promila uprawnionych do głosowania. A cały LPR - reprezentuje zaledwie 3,2% ogółu wyborców. Gdyby Tomczak był uczciwy, to by napisał właśnie: Domagam się w imieniu 3,2% Narodu Polskiego czyli niespełna 4% Polskich Katolików , żeby w pomieszczeniach Parlamentu Europejskiego, natychmiast, bez pytania o zdanie pozostałych 780 deputowanych PE, ani kogokolwiek - a zwłaszcza wyznawców innych religii i ateistów - natychmiast te symbole MOJEJ religii zawiesić! Jeżeli Tomczak myślał, że jego kłamstw i tupetu nikt w PE i UE nie zauważy, to się pomylił. Zauważyli. Obśmiali go i olali. Bo tak się spraw nie załatwia. Pojawiło się poważne pytanie: czemu ten pan chce taką ważną z punktu widzenia religijno-politycznego sprawę załatwić cichcem i z ominięciem przyjętych w Unii Europejskiej procedur? No? Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Konkretnie jakie plany? Konkretnie! IP: *.chcgilgm.covad.net 26.06.04, 18:15 oszolom.z.radia.maryja napisał: > zadania eurodeputowanych LPR > 1. bronić wartosci chrześcijańskich i przeciwstawiać się wszystkiemu temu co w > te wartosci uderza > 2. pomoc Polakom zamieszkałym na terenie UE > 3. budowanie eurosceptycznej międzynarodówki > 4. egzekwowanie należności i obietnic złożonych przez eurofanatykow To są plany Komitetu Centralnego - jego Działu Ideologicznego. Co jednak z konkretnymi zamierzeniami - czy chce coś załatwić dla wyborców, dla Polski - podobnie jak poseł ziemi szczecińskiej wspomniany wyżej. Moje zainteresowanie budzi punkt 2 pomoc Polakom zamieszkałym na terenie UE Jak mianowicie poseł tomczak zamierza pomagac polskim mieszkańcom Unii - czy obejmie tą pomocą swoich wyborców? Jakie to mają być formy pomocy? Czy to konkrety czy pomoc dobrym słowem i współczującym spojrzeniem? Na czym konkretnie ta pomoc miałaby polegać? Tamten chce zawalczyć o budowę drogi. A tomczak? $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz lewandowski Re: Konkretnie jakie plany? Konkretnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 20:03 będą nisczyć UE i wzniecać waśnie na tle narodowosciowym religijnymi seksualnym Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Re: Konkretnie jakie plany? Konkretnie! 26.06.04, 20:06 Gość portalu: $tefan napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > zadania eurodeputowanych LPR > > 1. bronić wartosci chrześcijańskich i przeciwstawiać się wszystkiemu temu > co > w > > te wartosci uderza > > 2. pomoc Polakom zamieszkałym na terenie UE > > 3. budowanie eurosceptycznej międzynarodówki > > 4. egzekwowanie należności i obietnic złożonych przez eurofanatykow > > To są plany Komitetu Centralnego - jego Działu Ideologicznego. > Co jednak z konkretnymi zamierzeniami - czy chce coś załatwić dla wyborców, dla > > Polski - podobnie jak poseł ziemi szczecińskiej wspomniany wyżej. > > Moje zainteresowanie budzi punkt 2 pomoc Polakom zamieszkałym na terenie UE > Jak mianowicie poseł tomczak zamierza pomagac polskim mieszkańcom Unii - czy > obejmie tą pomocą swoich wyborców? > Jakie to mają być formy pomocy? wiadomo: ROZDA SWOJĄ DIETĘ!!! > Czy to konkrety czy pomoc dobrym słowem i współczującym spojrzeniem? nie tylko: TAKŻE MODLITWĄ!!!!! > Na czym konkretnie ta pomoc miałaby polegać? PO 5 ZDROWASIEK CO WIECZÓR!!!! > Tamten chce zawalczyć o budowę drogi. A tomczak? > $tefan będzie się modlił o drogi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Oprócz prac konserw. ma jeszcze jakieś plany? IP: *.proxy.aol.com 26.06.04, 20:24 Qrwa, misjonarze sie znalezli. Ale jak was sie chce pouczac to wara? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oprócz prac konserw. ma jeszcze jakieś plany? 26.06.04, 20:28 Już chcą nas pouczać... wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5380786&ticket=8725672510770618vhzYmxdjv6Su7ZKAM6qdKJoiWaRIFizMRWR7xfZlI1sik -nie będzie Niemiec pluł nam w twarz ni dzieci nam gejmanił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-z Re: Pos.Tomczak nie rezygn.z zawiesz.krzyży w eur IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 23:52 w sopockim szalecie miejskim już wisi i krzyż i portret papieża i szydełkowa serwetka i niebiesko-żółta chorągiewka - czy to cieszy Waszego Boga? - czy drżą cheretycy? - czy ateistom zatyka mocz nad pisuarem? - czy to wzmacnia wiarę katolicką? - czy to cieszy Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Pos.Tomczak tez tam je bedzie wieszal IP: 200.41.4.* 27.06.04, 00:04 Nikt chyba nie mysli, ze mu pozwola na robienie LPRackich hucp w PE. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Pos.Tomczak tez tam je bedzie wieszal 27.06.04, 15:58 zakazaywać to oni se mogą...poradzilismy sobie z rodzimymi komuchami to poradzimy sobie też z tymi międzynarodowymi eurokomuchami z zachodu Odpowiedz Link Zgłoś