Dodaj do ulubionych

"Solidarność" chce oddać Police Putinowi!

13.06.12, 21:44
Solidarność, Sierpień 80 i Kontra 95 domagają się sprzedania ZA Police rosyjskiemu Arconowi, twierdząc że polskie zakłady Grupy Tarnów. Skandal!
chemia.wnp.pl/zwiazkowcy-acron-to-dobry-inwestor,172117_1_0_0.html
PS
<sarkazm_mode>
Obserwuj wątek
    • hummer Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 22:09
      nie kumam. Za przeciw, możesz jaśniej opisać całą sprawę?
      • veglie Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 22:25
        hummer napisał:

> nie kumam. Za przeciw, możesz jaśniej opisać całą sprawę?

Rosja, Rosjanie na niektórych działają jak czerwona płachta na byka.
        • humbak Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 22:29
          To o mnie?
      • humbak Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 22:28
        No przecie link po to jest, byś mógł poważne informacje pozyskać. Ło o:
        "- W momencie przejęcia Zakładów Chemicznych ”Police”, zakład ten (ZA w Tarnowie - przyp red.) był w o wiele gorszym stanie technicznym niż Police, miał mniejsze przychody od Polic, mniejsze zatrudnienie, mniejsze wynagrodzenia, bardzo słabą logistykę, podobny rynek, podobny brak dostępu do surowców - dlatego trudno nazwać Azoty Tarnów inwestorem strategicznym – napisano w biuletynie zakładowej „Solidarności”."
        Szczerze mówiąc nadal wgryzam się w temat. Będę to robił również jutro, więc nie chce wyrażać poważnej opinii na ten temat. Póki co mam mieszane odczucia, a okazję do żartów zauważyłem, więc... oto wątek.
        • hummer Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 22:53
          Ale ten tekst to bełkot. Myślałem, że wiesz coś więcej.
          • humbak Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 23:04
            Jeszcze nie. Co do bełkotu to bym nie przesadzaił. Zarzut stawiany Tarnowowi jako akcjonariuszowi jest dość jasny... chyba że uważasz że bezpodstawny.
            • hummer Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 23:15
              humbak napisał:

> Jeszcze nie. Co do bełkotu to bym nie przesadzaił. Zarzut stawiany Tarnowowi ja
              > ko akcjonariuszowi jest dość jasny... chyba że uważasz że bezpodstawny.

Tu chodzi raczej o dostęp do gazu.
              • humbak Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 23:18
                Między innymi. Wrócim do tego jak już sobie pogrzebię. Żarty żartami, ale nie lubię spekulować:)
    • chateau Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 22:29
      Byt określa świadomość. Klasyka.
    • sarmatess Re: "Solidarność" chce oddać Police Putinowi! 13.06.12, 22:30
      to jest skandal. Polacy musza utrzymac tez zaklad w swoich rekach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka