kozaczek3 Rodzice wystąpcie o odszkodowania!!!!!!!!!!!!!! 25.06.04, 16:16 Ja wiem że te pieniądze nie naprawią złamanej psychiki, ale chociaż ułatwią życie i będzie czym zapłacić za terapię. Rodzice tych dzieci powinni wystąpić o odszkodowanie. Na przykład po 1mil. Złotych na rzecz pokrzywdzonych dzieci. Gdyby kuria miała z tymi pieniędzmi jakieś problemy to miejscowy biskup wyda odezwę do wiernych i po ptokach. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: Rodzice wystąpcie o odszkodowania!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 16:24 Kuria i klopoty z pieniedzmi? - dobry zart! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Rodzice wystąpcie o odszkodowania!!!!!!!!!!!! 25.06.04, 16:30 Gość portalu: wierny napisał(a): > Kuria i klopoty z pieniedzmi? - dobry zart! Zgadzam się z tobą. To był żart!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek gdyby polskie sady nie byly stronnicze i nieczule IP: 204.249.98.* 25.06.04, 16:34 na krzywde dzieci, prokurator zrobilby to z urzedu, bo w tym zgnilym wsiowym srodowisku broniacym zboczenca wystapienie o sluszne odszkodowanie bedzie napewno bardzo trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk Byłem w Tylawie, jakieśmy szli z CK wojskiem IP: *.pl / 217.197.72.* 25.06.04, 17:11 na Sambor.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk Re: Byłem w Tylawie, jakieśmy szli z CK wojskiem IP: *.pl / 217.197.72.* 25.06.04, 23:16 Tam na plebanii pluskwy złożyły jajeczka w każdym zakamarku kanapy, a Baloun zeżarł ogórki i zaklajstrował sobie pysk surowym ciastem chlebowym. Ja robiłem za kwatermistrza i księdza też za pysk wziąlem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyłamana DO SĄDU MICHALIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 17:28 To on pozwolił na to żeby ksiadz mial caly czas styczność ze świadkami i go bronił!!!!Ręka rękę myje!!!WSTYD!Ciekawe co sam Michalik ma na sumieniu?Głowa episkopayu:)koń by się usmiał!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Michalik= przyklad morale i bezkarnosci kleru w RP IP: 202.138.119.* 25.06.04, 17:34 Czy liczysz na to,ze temu beretowi wlos spadnie z glowy w Pomrocznej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyłamana Re: Michalik= przyklad morale i bezkarnosci kleru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 17:38 wierzę!Wierzę że opinia publiczna i media coś zrobią! w końcu mamy demokrację i żyjemy w państwie prawa! Nie wiem sama czy w to wierzę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIS Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 17:32 to jakaś farsa!!! MICHALIKA POZBAWIĆ BISKUPSTWA!!!!! KTO JEST ZA???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oklak Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 17:34 JA jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jang Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: 80.50.28.* 26.06.04, 10:16 Gość portalu: MARIS napisał(a): > to jakaś farsa!!! MICHALIKA POZBAWIĆ BISKUPSTWA!!!!! KTO JEST ZA???? ---------- Haha,dobry żart. A może jeszcze wyślesz apel aby odwołać JP2.Chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś. Prędzej doczekasz się,że będziesz musiał się stawić na dywanik do niego,niż go odwołasz. W Pomrocznej wszystko możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slon 8 lat ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 18:05 Jak to 8 lat? Jak ktoś odpowiedzialny może dopuszczać myśl, że ten człowiek może kiedykolwiek pełnić jakąkolwiek funkcję związaną z dziećmi? Może w jakiejś świetlicy dla dzieci sędziów? Slon Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm pedofil w zawieszeniu (*@*& ^& ^^& @@ 25.06.04, 18:43 karać takich przykładnie - a to że ksiądz jeszcze obciążająco traktować. od czarnych wymaga się większego przestrzegania prawa wstyd taki wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 25.06.04, 19:00 Czemu to wszyscy "obrońcy" psychiki pokrzywdzonych dzieci mają w dupie te bachory i to co mają we łbach? Zależy im na dokopaniu innemu. Wiem, że najlepszą obroną jest atak ale czy aby zawsze. W ataku łatwo się zgubić i nie dąży się do optimum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: PRZESTANCIE...MOLESTOWAC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 25.06.04, 19:03 ...normalnie powialo europa...i b. dobrze sie stalo...wiec wy tez uwazajcie...,zeby przypadkiem jakas...dziewica...nie oskarzyla was o...molestowanie wzrokiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Dłoń papierza śluby celibatu dochowała!!!. 26.06.04, 01:32 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...normalnie powialo europa...i b. dobrze sie stalo...wiec wy tez > uwazajcie...,zeby przypadkiem jakas...dziewica...nie oskarzyla was > o...molestowanie wzrokiem.. Jakaś dziewica? Dzisiaj tylko ta ma ryja! Już nie ma umartiających. Chyba że w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sissel 2 lata w zawieszeniu za udowodniona PEDOFILIE !??? IP: 82.160.68.* 25.06.04, 19:09 Jestem w szoku z wielu powodow: 1)udowodniono pedofilie, a gosc ma kare w ZAWIESZENIU na 5 lat!! 2) dalej bedzie KSIEDZEM ,bo jego zwierzchnicy nie widza ! 3) cala wies szykanuje ofiary ksiedza, twierdzi, ze nie ma powodu, zeby sprawe rozdmuchwac 4) sam ksiadz twierdzi, ze byl dla dziewczynek jak ojciec, kochal je tak, ze spal w nimi w lozku!! ZASCIANKOWO POLSKIE Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie 25.06.04, 19:30 Wniosek: można molestować ILE WLEZIE. Za to od dzisiaj tylko zawiasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: *.32001-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 25.06.04, 19:38 absolutnie sie zgadza tam powinien wpasc prokurator i ...... bez komentarza- mysle ze policja czyta te opinie!!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pIAST a co z biskupem, który chronił zboczka?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 19:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR !!! PONAD 100 wypowiedzi prawnikow !!! IP: *.ipt.aol.com 25.06.04, 21:25 Ej wy prawnicy ! wiekszosc waszych wypowiedzi swiadczy o was.Widoczny jest wasz poziom moralny,rasizm,brak oglady.Polaczki,polaczki,po...la...czki... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko chory kraj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 22:13 2 lata w zawiasach dla pedofila? i w dodatku nauczyciela?? i czasowy zakaz wykonywania zawodu?? wyjątkowa łagodnosc sądu, nieprawdaż??? ps przypominam ze to za nasze pieniadze utrzymuje sie katechetow w szkolach -to kamyczek do dyskusji na temat (bez)sensownosci nauki religii w szkolach publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Obowiązkiem Biskupa jest bronić pedofila kapłana!! 25.06.04, 22:29 INSTRUCTIO DE MODO PROCEDENDI IN CAUSIS SOLLICITATIONIS (…) ; omnes et singuli ad tribunal quomodocumque pertinentes vel propter eorum officium notitiam admissi arctissimum secretum,quod secretumSancti Officii communiter audit, in omnibus et cum omnibus, sub poena excommunicationis latae sententiae, (…) JAN XXII Angelo Giuseppe Roncali 16 MARTII 1962 (…) wszyscy i każdy z osobna przed trybunałem w jakimkolwiek charakterze stojący lub gdyby kto z racji swego urzędu o sprawie tej uzyskał wiedzę zobowiązany jest do zachowania najściślejszej tajemnicy, która jest traktowana jako tajemnica Świętego Urzędu, wszędzie i wobec każdego, pod groźbą ekskomuniki latae sententiae (...) Jan XXIII 16 –03-1962 Rzecz się tyczy ukrywania przestępstw pedofilii w Kościele Katolickim. Instrukcja ta nie została odwołana przez następnych papieży do dzisiaj. Podobne lecz nie pisane kodeksy honorowe posiadają liczne organizacje o złej reputacji. Niech każdy sam osądzi tą instrukcję a szczególnie jej walory etyczne. Amen. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexusek Re: Obowiązkiem Biskupa jest bronić pedofila kapł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 22:36 I purpuraci stosuja sie scisle... A ze przy okazji lamia prawo ( kto ukrywa...) kraju to juz dla nich pestka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA TO WIDZE W POLSCE KSIADZ BEDZIE MORDOWAL, A I TAK SIEDZIEC IP: *.79.41.170.adsl.vbr.tiscali.dk 25.06.04, 23:34 NIE POJDZIE, BO TO MAFIA NIETYKALNA!!! TAK LUDZIOM KLER WYPLUKAL MOZGI, ZE MOGA BYC BEZKARNI W KAZDEJ DZIEDZINIE, STRASZNE, ALE NIESTETY PRAWDZIWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martag wyważcie opinie! IP: *.net-serwis.pl 26.06.04, 00:03 Ludzie, jesteście przesadnie surowi w ocenie całego KK! Nie mówię o proboszczu z Tylawy, bo jego się w żaden sposób nie da wybronić. Inna sprawa, że sąd prawdopodobnie wziął pod uwagę wiek pedofila - 65 lat. Przypuszczam, że za te 8 lat sił mu fizycznych nie starczy, by nowe dziewczynki molestować. I jeszcze jedna uwaga do zawziętych antyklerykałów - trzeba czytać uważniej informacje. Wielu żałowało biednych dziewczynek, ale te poszkodowane, to już dorosłe kobiety. Intelektualnie i moralnie popełniacie błąd, pisząc, że księża to mafia. Znam naprawde wielu, bardzo sensownych ludzi, inteligentnych , wrażliwych i w dodatku zakonników czy księży. Widziałam jednego, który rzeczywiście za kobietkami biegał. ALe sami się zastanówcie, ilu takich znacie! Oczywiście należy wszelkie przypadki molestowania i każdego innego typu kryminalnych działań ścigać. Bez dyskusji, bo tacy księża krzywdzą ludzi. NIedopuszczalne jest przymykanie na to oczu przez kościelną hierarchię. Nie mogą czuć się bezkarni, tylko dlatego, że należą do potężnej instytucji. Ale nie zamykajcie oczu na tych dobrych i szlachetnych księży. Oni - śmiem przypuszczać - są w większości. Dobro mniej się rzuca w oczy. O żadnej grupie społecznej nie można wydawać tak kategorycznych sądów, jak te, które przeczytałam tutaj. To był sąd nad jednym człowiekiem, proboszczem z Tylawy, nie nad wszystkimi księżmi! Atakując wszystkich księży jesteście warci bojowniczych słuchaczek Radia Maryja, które o żadnym księdzu nie dadzą powiedzieć złego słowa. Bo jest księdzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ocena martaga Katolckieg moralisty jest wybiórcza! 26.06.04, 00:22 "O żadnej grupie społecznej nie można wydawać tak kategorycznych sądów, jak te, które przeczytałam tutaj." A o komuchach też. Proszę odpowiedz. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jestem dumny że jestem katolikiem!!!!!!!!!!!!!!!! 26.06.04, 00:04 Duma moja wynika z tego że hierarchowie Krk są wzorem moralności i czystości ducha. Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy. A ateistycznym czyli brudnym i niemoralnym ludziom mówimy zdecydowane NIE!!! Różaniec mój jest już tak zużyty że często się rozpada. Wynika to z ciągłych modlitw za zdrowie naszych kochanych ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Obrońcy mych wartości do dzieła!!!!!!!!!!! 26.06.04, 01:43 Nie można dopuścić do tego aby szatański pomiot zdominował i zrujnował dorobek dwu tysięcy lat naszego Kościoła kochanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: 168.143.113.* 26.06.04, 01:56 Michal jest niewinny.Znam go. Poprostu za bardzo kochal dzieci. A te wszystkie oskarzenia,to aby wyludzic pieniedze. Niech Bog przebaczy jego oprawcom. brat Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pała mi się jerzy Tylko my ludzie z wartościami utrwalimy cnote!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 02:09 Bracie jerzy tylko ja uwierzy!!! Podaj namiary!! Czekam> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Tylko my ludzie z wartościami utrwalimy cnote IP: 168.143.113.* 26.06.04, 02:28 Gość portalu: pała mi się jerzy napisał(a): > Bracie jerzy tylko ja uwierzy!!! > Podaj namiary!! > Czekam> Co to znaczy podaj namiary? Smutno mi,ze zboczyles z drogi zbawienia,moj drogi przyjacielu. Bede sie za Ciebie modlil. brat Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Re: Tylko my ludzie z wartościami utrwalimy cnote 26.06.04, 10:01 "Będę się za Ciebie modlił" Przecież wiadomym jest że, modlitwa jest zawsze skuteczna. Przecież Ja jestem sprawiedliwy, tylko nie rychliwy. Po tych zdrowaśkach należy cierpliwie czekać. Aktualnie rozpatruję modły z przed bitwy pod Bźdiochami, Grunwaldem zwanymi, i jeszcze nie wiem komu przydzielić zwycięstwo. Tak mało tutaj do nas przybywa duszyczek a z tej ilości mało kto kumaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oklak Re: Tylko my ludzie z wartościami utrwalimy cnote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:50 następny Idiota!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oklak Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:50 IDIOTA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie 26.06.04, 03:26 Moja opinia jest taka, ze czyn to rzecz jasna naganny i jednoznacznie kwalifikujacy sie do prokuratora, natomiast zainteresowanie taka sensacyjka - az tyle postow... A niech to diabli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzaca?????????? Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: *.user.ono.com 26.06.04, 04:13 WSTYD I JESZCZE WIEKSZY WSTYD,..... KAZDY DUCHOWNY OD WIKAREGO DO PAPEZA, KASTRACJA, PRZYMUSOWA, I JESLI NIE , TO NIECH SIE ZENIA KSIEZA I NIECH J...........A, WLASNE CORKI, FUJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiezaca Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: *.user.ono.com 26.06.04, 04:44 Jak zwykle wina rodzicow, po co wysylacie dzieci do kosciola?????????? Uwazam ze dom rodzinny, jest wystarczajacym zrodlem nauki i etyki , dla malych dzieci i mlodziezy. Wnina jak zwykle mamy wszyscy, tzn, polacy, w naszej smutnej historii narodowej za czesto mieszalismy kosiciol z naszym honorem i walka o nasza niepodleglosc narodowa, Dzisaj kosiciol jako instytucja ma jeszcze jakies 25 lata zycia, potem bedzie Vatykan SA. spolka akcyjna i nic wiecje, nastepna sprawa, w zyciu kosciol katolicki pozwoli sie zenic swoim pracownikom, i jesli tak, moj maz musi byc przynajmniej biskupem! Dlaczego? bo ja chce miec futro z norek, i miec szofera i jesc na plebani, oczywiscie z moimi dzieci, miec zone wikarego do poslug.......... nie mowiac o tych wszystkich wiernych, .......... co by mi pomagali i ulatwiali zycie. `PO SUMIE W NIEDZIELE JA, LICZE FORSE, TO NA WAKACJE, TO NA WILLE NA MAJORCE, TO DLA MNIE NA NOWE STROJE, ITP . nie liczac dobrych szkol w szwajcari dla moich dzieci, dlaczego? przeciez oni sa dziecimi BISKUPA.Raj na ziemi, , Kosiciol, dlatego nie pozwala sie zenic swoim pracownikom, bo by na dzady zeszedl, dlatego woli ukrywac , jak oni to nazywaja"male przwinienia" fuj, i placic ogromne sumy za odszkodowania moralne fizyczne i psychiczne, nic pozwolic sie zenic swoim chlopakom. Przyszla pani biskupowa. Wiwa Watykan!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ksiądz z Tylawy skazany za molestowanie IP: *.dyn.optonline.net 26.06.04, 05:06 Jak mozna sie tak schlac? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: WEZ...KAMIEN I ZUC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.06.04, 06:49 ...baranki...bawiace sie...swemi-swoimi... zmyslami...nie wspomne..o rekach...i oczach...baranki boze...zagubione...usprawiedlajace...sie ze swych slabosci... Odpowiedz Link Zgłoś