Dodaj do ulubionych

Gdzie mają pracować dzieci i rodziny polityków?

20.07.12, 14:10
Nie popadajmy w paranoję.Gdyby ludzie od Pawlaka,Tuska czy Kaczorów pracowali ,nazwijmy to normalnie,nie bawili się w te wszystkie układy i układziki,oraz za przewidziane taryfikatorem wynagrodzenia,nic by się nie działo.Chciałbym poznać człowieka,który nie ułatwi "dziecku" znalezienia dobrej pracy.Zawsze tak było,jest i będzie.
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:29
      Tam gdzie inne:-) Przeszukują oferty,piszą aplikację,idą na rozmowę i 'po bozemu' podejmuja pracę. Nic na skróty:-)
      • alistair-p Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:30
        To własnie miałem na myśli.
      • talle.yrand Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:37
        cookies9 napisała:

> Tam gdzie inne:-) Przeszukują oferty,piszą aplikację,idą na rozmowę i 'po bozem
        > u' podejmuja pracę. Nic na skróty:-)

Wzruszające, jak można pleść takie bzdury.

• cookies9 Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:43
          talle.yrand napisał:

> cookies9 napisała:
          >
          > > Tam gdzie inne:-) Przeszukują oferty,piszą aplikację,idą na rozmowę i 'po
          > bozem
          > > u' podejmuja pracę. Nic na skróty:-)
          >
          >
          > Wzruszające, jak można pleść takie bzdury.
          >

Moze i bzdury, ale tak załatwiają sobie pracę inne ,normalne dzieci tj nie polityków...
          Widocznie masz inne doświadczenia...
    • talle.yrand Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:34
      .Chciałbym poznać człowieka,który nie ułatwi "dziecku" znalezienia dobrej pracy.Zawsze tak było,jest i będzie.

Car Tusk zlecił kontrolę w spółce Elewar,czy on nic nie potrafi zrozumieć?
      To, co to za car. Car musi być dobry dla swego ludu.

• damakier1 Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 18:50
        > Car Tusk zlecił kontrolę w spółce Elewar,czy on nic nie potrafi zrozumieć?
        > To, co to za car. Car musi być dobry dla swego ludu.

Może to nie car, tylko premier?
        • ave.duce Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 19:04
          damakier1 napisała:

> > Car Tusk zlecił kontrolę w spółce Elewar,czy on nic nie potrafi zrozumieć
          > ?
          > > To, co to za car. Car musi być dobry dla swego ludu.
          >
          > Może to nie car, tylko premier?

Widać ten forumowicz przyzwyczajony do cara.
          • talle.yrand Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 19:13
            Może to nie car, tylko premier?

Widać ten forumowicz przyzwyczajony do cara.

Car może więcej, tylko dlatego nazwałem Tuska carem.

• ave.duce Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 19:17
              TytułomaniaK?

Tusk jest premierem. Kropka.
              • ave.duce ps. 20.07.12, 19:20
                I może tyle, ile może premier.
                • talle.yrand Re: ps. 20.07.12, 19:22
                  ave.duce napisała:

> I może tyle, ile może premier.

No to się różnimy w ocenie premiera.

• ave.duce Re: ps. 20.07.12, 19:30
                    I nie tylko w tej ocenie ;)
    • lionold Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny polityków 20.07.12, 14:39
      Idiotyczne pytania zadajesz. Ktoś, kto kiedyś został politykiem i aktualnie jest z partii sprawującej władzę - by być uczciwym wobec opozycji - powinien z nią postąpić jak Andersz Bravik lub ten dzisiejszy amerykański idiota z Denver. Opozycja jest cwana a lud jest ciemny i wszyscy na tym żerują w zależności pod potrzeb - pełna komuna - każdemu według jego potrzeb.
    • onufry.z Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:41
      alistair-p napisał:

> Chciałbym poznać człowieka,który nie ułatwi "dziecku" znalezienia dobrej pracy.

Chcesz mnie poznać osobiście, czy wirtualny kontakt wystarczy?

> Zawsze tak było, jest i będzie.

I tak ma zostać? Wg. Ciebie to nie jest naganne?
      • alistair-p Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:49
        A czy 2 x 2 jest 4 czy może 3 i 3/4.Ja piszę jak jest.Jeśli zełgałem,będę się wstydził. Nie oceniam,a jak być powinno,wszyscy(prawie) wiedzą.Ja też.
        • onufry.z Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:56
          alistair-p napisał:

> Nie oceniam,a jak być powinno,wszyscy(prawie) wiedzą.Ja też.

Przeczytałem jeszcze raz post założycielski i dalej odnoszę wrażenie, że w tym co napisałeś nie tyle brak oceny jest, lecz pewna doza aprobaty.
          Jeśli źle Cię zrozumiałem - to przepraszam.
        • talle.yrand Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 14:59
          alistair-p napisał:

> A czy 2 x 2 jest 4 czy może 3 i 3/4.Ja piszę jak jest.Jeśli zełgałem,będę się w
          > stydził. Nie oceniam,a jak być powinno,wszyscy(prawie) wiedzą.Ja też.

Z tym 2x2 może być różnie o ile znasz inną matematykę.
          2x 2 może równa się pięć...słyszałeś coś o tym?
    • l_zaraza_l Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 18:45
      Mogą nie pracować jak 25% polskiej młodzieży. Mogą zostawić swoje młode żony i maleńkie dzieci, i wyjechać za granicę.

Ja mam inne zdanie. Uważam, że dziecko powinno nauczyć się żyć samo. Może być czas, że mnie zabraknie i kto wtedy załatwi dziecku pracę?
      • damakier1 Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 18:59
        NO, a załóżmy hipotetycznie, że dziecko wysokiej rangi polityka razem z wieloma innymi kandydatami będzie ubiegać się o świetnie płatną, prestiżową i atrakcyjną pracę.
        Bez żadnej protekcji ze strony rodzica złoży aplikację, przedstawi cv, doskonale przejdzie rozmowę kwalifikacyjną i zostanie przyjete, ponieważ okaże się najlepszym kandydatem.
        Minie parę lat, dziecko rzeczywiście będzie świetne i wysoko awansuje, zarobki mu wzrosną, a jednocześnie firma rozwinie się jeszcze bardziej i będzie zbierała najlepsze zlecenia z całego rynku. I przyuważy to jakis bystry dziennikarz i napisze o tym w swojej bezkomprowisowej gazecie...
        • ave.duce Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 19:08
          damakier1 napisała:

> NO, a załóżmy hipotetycznie, że dziecko wysokiej rangi polityka razem z wieloma
          > innymi kandydatami będzie ubiegać się o świetnie płatną, prestiżową i atrakcyj
          > ną pracę.
          > Bez żadnej protekcji ze strony rodzica złoży aplikację, przedstawi cv, doskonal
          > e przejdzie rozmowę kwalifikacyjną i zostanie przyjete, ponieważ okaże się n
          > ajlepszym kandydatem
          .

No to załóżmy hipotetycznie, że NIE zostanie przyjęte ze strachu przed pismakami i tzw. zdrową moralnie opinią publiczną.
          • ploniekocica Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 19:25
            Już pisałam w innym wątku - politycy nie powinni mieć dzieci, żon, mężów itd. Powinni się poświęcać ojczyźnie i tylko ojczyźnie. Całkiem mój mój ulubiony pan prezes.
            Celibat dla polityków!
            • ave.duce Figurant JARek górą! bt. 20.07.12, 19:31
            • 2berber Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 20:14
              ploniekocica napisała:
              > Celibat dla polityków!
              No co ty - chcesz do całej gamy przestępstw dodać pedofilię?
        • don.kichote Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 23:17
          damakier1 napisała:

> ... I przyuważy to jakis bystry dziennikarz i
          > napisze o tym w swojej bezkomprowisowej gazecie...

albo o synową Hojarskiej będzie chodziło...
    • wiosnaludzikow podaję pomocny link dla dzieci i rodzin polityków 20.07.12, 19:42
      www.pracuj.pl/
    • porannakawa01 Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 19:43
      Możliwe scenariusze...
      a) idzie na bezrobocie. Wolacy podnoszą krzyk, że żyje z pieniędzy podatnika, młody, zdrowy chłop!!!
      b) idzie pracować za najmniejszą stawkę. Wolacy podnoszą krzyk, że piar, że nie chce mu się szukać lepszej pracy, podatki małe płaci!
      c) zakłada własną firmę. Wolacy podnoszą krzyk, że pewnie zlecenia to mu ojciec napędza, ludzie z ciekawości dają mu buty do podzelowania, że piar, i w ogóle przekręt, kręcenie lodów itp.
      d) wyjeżdżą na zmywak do Londynu. Wolacy podnoszą krzyk, że studiował za pieniądze podatnika....
      Wniosek - młody Tusk powinien zostać księdzem. Spróbowali by wtedy coś mruknąć :)))
      dr.krisk
      • wiosnaludzikow Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 21.07.12, 06:06
        Tu ponieżej jest tak " z grubsza" wykaz, który mnie Wolaka :) poraża i martwi jeżeli chodzi i stan państwa.
        natemat.pl/24025,posady-synekury-lody-czyli-psl-to-zart-w-internecie-ale-nepotyzm-w-polskiej-polityce-ma-sie-dobrze-od-lat
        Jest jeszcze wariant, którego ńie wymieniłaś.... normalnie jak inni.
    • sclavus ... i dlaczego 20.07.12, 19:58
      w sektorze publicznym - w spółkach SP????
      Nie stać ich na znalezienie pracy w sektorze prywatnym??? Lepiej płatnym???
      Straszne nogi (lewe) muszą być z nich...
      • wiosnaludzikow Re: ... i dlaczego 20.07.12, 20:03
        sclavus napisał:

> w sektorze publicznym - w spółkach SP????
        > Nie stać ich na znalezienie pracy w sektorze prywatnym??? Lepiej płatnym???
        > Straszne nogi (lewe) muszą być z nich...
        Lepiej płatny jest publiczny. Tak to już nam się nam ten kapitalizm rozwinął :(
        • sclavus Re: ... i dlaczego 20.07.12, 23:00
          No to rzeczywiście - dziwny kapitalizm....
    • cillian1 Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 20:01
      ha ha ha

w burdelu - takie same k..wy!
    • kzet69 Re: Gdzie mają pracować dzieci i rodziny politykó 20.07.12, 22:00
      Może w ich biurach poselskich?
      Kilka lat temu zdaje się za podobny numer Gilowska wyleciała z PO, dzisiaj to już nikogo nie rusza...
      wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/142703,siostra-szefem-biura-to-nic-zlego.html
      "Siostra europosłanki SLD co miesiąc pobiera około pięciu tysięcy złotych z kasy Parlamentu Europejskiego. Lidia Geringer de Oedenberg zatrudnia siostrę na stanowisku dyrektora biura poselskiego. Nie jest to nielegalne, ale źle widziane przez Brukselę. "
      • don.kichote Chyba muszę Ci wyjaśnić 20.07.12, 22:46
        kzet69 napisał:

> "Siostra europosłanki SLD...

I tu jest sedno całej sprawy. SLD! Nie PO! Nie PSL!!!
        Jeśli to ktoś nie związany z PO albo PSL to jak najbardziej, zachowanie takie jest naganne, pachnie nepotyzmem i jest nie do zaakceptowania.
        W innym przypadku... sam rozumiesz!!!
    • dr.krisk Wzorem Marty Kaczyńskiej - nigdzie. 20.07.12, 22:58
      I nie będzie wtedy dochodzenia, skąd te lukratywne posadki za 4 tysiące.
    • bialocz-erwona to sie nazywa nepotyzmem 20.07.12, 23:06
      i w cywilizowanych krajach jest karane.
    • mariner4 Tam gdzie pracują dzieci prezesa 21.07.12, 09:04
      On jest poza wszelkim podejrzeniem o nepotyzm.
      Swoją drogą to dobrze, że takie parszywe geny nie będą powielane.
      M.
      • ave.duce Re: Tam gdzie pracują dzieci prezesa 21.07.12, 09:11
        Jednak są powielane via sierotka Martusia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka