Dodaj do ulubionych

J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Woodstock

05.08.12, 19:27
w Przewodniku Katolickim cytowanym przez Frondę, się dobrano wreszcie do J. Owsiaka i Przystanku Woodstock.
coś długo w tym roku milczenie było o tym, jakie to ZUO nad ZUAMI czyha w rock`n`rollu, ale już się poprawiono :

Sam twórca festiwalu na każdym kroku podkreśla jego pozytywne przesłanie, przejawiające się w poszanowaniu różnych światopoglądów, tolerancji dla odmienności, chlubi się skutecznym wyeliminowaniem przemocy z festiwalowego miasteczka. Woodstock w Kostrzynie już od lat nie ogranicza się tylko do oferty muzycznej. Ambicją organizatorów jest wzmocnienie jej o konkretny, dodajmy, bardzo sformatowany przekaz światopoglądowy. W tegorocznym programie „wydarzeń towarzyszących” festiwalowi znajdziemy m.in. warsztaty Wyższej Szkoły Psychologii Społecznej z Warszawy zatytułowane „Lubię to. Radosny seks”, portal intelektualnie.pl oferuje warsztaty z zakresu szybkiego czytania, można będzie podyskutować z redaktor Janiną Paradowską czy bp. Tadeuszem Pieronkiem. Jednym słowem — dla każdego coś miłego. Czy na pewno? Czy rzeczywiście nastolatkom odwiedzającym Woodstock potrzebne są warsztaty „radosnego seksu”? Czy światopoglądową polaryzację w Polsce można ograniczyć tylko do opozycji Paradowska — bp Pieronek? A co do szybkiego czytania, wielu demonologów i egzorcystów mówi wprost, że metody promujące powiększenie intelektualnych możliwości tą drogą są niczym innym jak praktyką okultystyczną. Zasadniczy przekaz festiwalu Owsiaka też pełen jest treści antychrześcijańskich. Bo na pewno promocją takowych jest działalność na terenie festiwalowego miasteczka wioski Kryszny, nie wspominając już o nihilistycznym, wrogim religii przesłaniu wielu występujących w Kostrzynie zespołów. Każdego roku w Przystanku Woodstock uczestniczy kilkaset tysięcy młodych ludzi, a Owsiak pyszni się frekwencyjnymi rekordami. Wtórują mu przyjazne media. Doszło do tego, że wielu nastolatków nie wyobraża sobie wakacji bez „zaliczenia” festiwalu. Rock naprawdę ma więcej do przekazania, niż „może uchwycić oko”. Bądźmy ostrożni, by fascynacja tą specyficzną muzyką nie zawładnęła naszym życiem. Naszym lub naszych dzieci.
Istotą rocka od samego początku był bunt, odrzucenie tradycji we wszelkiej postaci. Czyni to ten rodzaj muzyki idealnym miejscem oddziaływania złego ducha.

www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/zwodniczy_rocknroll_23077
czemu tak w oczy kole państwa z tzw. prawicy a to WOŚP, a to znów Przystanek Woodstock ?
bo za dużo ludzi lubi to, włącza się aktywnie, choć krzyży tam nie ma ?
bo tzw. prawica mocno denerwuje się na samo brzmienie słowa "tolerancja" ?
Obserwuj wątek
    • volupte Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 19:36
      No chyba dlatego że Owsiak sympatyzuje z Tuskiem i tego nie ukrywa. Nie wiem czy jednak dobrym ruchem bylo zaproszenie prezydentów.
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 19:41
        WOŚP i Przystanek Woodstock są dużo starsze, niż czas przebywania pana Tuska na politycznym świeczniku.
        • volupte Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 19:48
          Zgoda , ale nie to napisalem.
          • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:00
            volupte napisał:

> Zgoda , ale nie to napisalem.

nie to ?
            no ale 10 czy paręnaście lat temu J. Owsiak nie okazywał chyba sympatii dla D. Tuska ?
            • volupte Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:05
              Nie wiem czy sie nawet znali. Ale teraz czasem okazuje i to jest sola w oku pismanów. Ale co sie dziwic ? Tusk nie przeszkadzal nigdy WOSP , a kaczory robili mu pod gorke w czasie swoich rzadow.
    • piotr7777 w 2009 r. Owsiak powiedział, 05.08.12, 19:40
      ...że nie zaprasza czynnych polityków. Dlatego wykluczył zaproszenie ówczesnego prezydenta, Lecha Kaczyńskiego. Poza tym dodał, że L.K. nie potrafi trafić do młodych ludzi, choć zaznaczył, że może sie mylić.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że młodzież obecna na Przystanku to w jakimś stopniu ci sami ludzie, którzy manifestowali z transparentami "Giertych do wora a wór do jeziora" albo "zestrzel kaczki - bliźniaczki". Ale pewnie nie tylko. Wielu nastolatków zapewne nie interesuje się polityką a kontakt z żywym Lechem Kaczyńskim (który np. przez swoich studentów został zapamiętany jako ciepły i kontaktowy wykładowca) mógłby zweryfikować ich poglądy, w dużym stopniu kreowane przez media. Oczywiście mogło być odwrotnie - wizyta L.K. na Woodstocku mogłaby się okazać totalną porażką i kompromitacją prezydenta. Tego nie wiemy, bo Owsiak zaproszenie tamtego prezydenta wykluczał a obecnego przyjął z honorami. W tym sensie jakiekolwiek deklaracje Owsiaka o apolityczności będą odtąd brzmiały fałszywie.
      Zresztą brzmiały już wcześniej gdy np. szef WOŚP mówił, że każdemu kto atakuje Lecha Wałęsę (tego Wałęsę, który na początku lat 90, gdy Owsiak rozkręcał Orkiestrę był wśród młodych synonimem największego obciachu na równi z kościołem katolickim - jeden z jurorów na festiwalu w Jarocinie wyznał, że ceni każdy tekst, który nie atakuje KK lub nie szydzi z Wałęsy, bo to już jest nudne) osobiście przyłoży "z baśki". Teraz po prostu Owsiak ostatecznie określił się jako czynny uczestnik politycznej (a może bardziej kulturowej) wojny jaka toczy się w Polsce. I nawet ostatni atak na (wybranego głosami PO) rzecznika praw dziecka tego nie zmieni.
      A już choćby z tego powodu nie ma sensu traktować Owsiaka jako osoby wyłączonej spod jakiejkolwiek krytyki. Choć akurat ten artykuł uważam za przesadzony. Zwłaszcza, że muzyka rockowa (i każda inna) to tylko forma w którą można włożyć dowolną treść, także chrześcijańską.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: w 2009 r. Owsiak powiedział, 06.08.12, 11:05
        Ciekawe czy na Wudstok jeździ nihilistyczna młodzież z Ligi Republikańskiej, reprezentująca przemysł pogardy i rzucająca jajami w prezydenta RP, tak jak to czynił pan Kamiński Mariusz (zresztą na pewno była to prowokacja WSI i szafy Lesiaka)..
    • wiosnaludzikow Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 19:45
      olga_w_ogrodzie napisała:
      > czemu tak w oczy kole państwa z tzw. prawicy a to WOŚP, a to znów Przystanek Wo
      > odstock ?
      > bo za dużo ludzi lubi to, włącza się aktywnie, choć krzyży tam nie ma ?
      > bo tzw. prawica mocno denerwuje się na samo brzmienie słowa "tolerancja" ?
      Jak zwykle stronnicza i jednostronna.
      Nie ma jednej osoby o imieniu Prawica i podobnie jest z Lewicą i całą resztą. Nietolerancyjni są po jednej jak i drugiej stronie co widać chociażby na tym forum. Cytatami z życia publicznego dającego przykład nietolerancji z Prawicy , z Lewicy jest multum.
      Radykał jest radykał i jest to obojętne czy to jest Rydzyk czy Stasiński, czy Palikot.

• olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:08
        wiosnaludzikow napisał:

> Jak zwykle stronnicza i jednostronna.

znasz Pan ludzi na FK zwyczajowo obiektywnych ?
        w ogóle uważasz Pan, iż tacy istnieją na świecie ?

> Nie ma jednej osoby o imieniu Prawica i podobnie jest z Lewicą i całą resztą. N
        > ietolerancyjni są po jednej jak i drugiej stronie co widać chociażby na tym for
        > um. Cytatami z życia publicznego dającego przykład nietolerancji z Prawicy , z
        > Lewicy jest multum.
        > Radykał jest radykał i jest to obojętne czy to jest Rydzyk czy Stasiński, czy P
        > alikot.

proszę czytać uważniej.
        mówiąc o rozdrażnieniu słowem "tolerancja" miałam na myśli to zdanie z cytowanego tekstu :
        Sam twórca festiwalu na każdym kroku podkreśla jego pozytywne przesłanie, przejawiające się w poszanowaniu różnych światopoglądów, tolerancji dla odmienności, chlubi się skutecznym wyeliminowaniem przemocy z festiwalowego miasteczka
        i późniejszy zarzut, że wioska Kryszny jest na Przystanku.

nie twierdzę, że wszyscy a jakiejś partii, to nietolerancyjni głupcy, a wszyscy z innej, to tolerancyjni mądrale.
        tak, jak nie uważam, że wszyscy księża to pedofile, politycy zawsze kłamią, a każdy pijak to złodziej.
        • wiosnaludzikow Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:17
          >nie twierdzę, że wszyscy a jakiejś partii, to nietolerancyjni głupcy, a wszyscy z innej, to >tolerancyjni mądrale.
          >tak, jak nie uważam, że wszyscy księża to pedofile, politycy zawsze kłamią, a każdy pijak to >złodziej.
          Łatwo jest na forum poznać rzeczywiste a nie werbalne poglądy rozmówców nie po tym co twierdzą ale po tym czego nie twierdzą...tu na forum.
    • wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:06
      Krytycznie o Owsiaku wypowiadał się śp. Marek Kotański.
      Sorry, ale dla mnie to wyrok.

Nie lubię słowa "tolerancja". To taki nowotwór językowy.
      Mogłabyś używać zamiennie słowa np. "akceptacja", "szacunek",... .

Wojciech z Ciemnogrodu.
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:11
        wojciech.2345 napisał:

> Krytycznie o Owsiaku wypowiadał się śp. Marek Kotański.

a dlaczego ?
        co dokładnie mówił i kiedy ?

> Sorry, ale dla mnie to wyrok.
        >
        a dla mnie nie, choć ceniłam pana Marka i cenię J. Owsiaka.

> Nie lubię słowa "tolerancja". To taki nowotwór językowy.
        > Mogłabyś używać zamiennie słowa np. "akceptacja", "szacunek",... .
        >
        mogłabym, ale nie będę, ponieważ tolerancja nie zawsze łączy się z akceptacją i szacunkiem.

> Wojciech z Ciemnogrodu.
        • wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 21:19

> wojciech.2345 napisał:
          >
          > > Krytycznie o Owsiaku wypowiadał się śp. Marek Kotański.
          >
          > a dlaczego ?
          > co dokładnie mówił i kiedy ?
          -------------------------------
          Zabij mnie, nie pamiętam dokładnie.
          Kotański mówił o tym, że Owsiak zagubił się w świecie
          wartości. Pytasz kiedy? Nie pamiętam.
          ---------------------------------
          > > Nie lubię słowa "tolerancja". To taki nowotwór językowy.
          > > Mogłabyś używać zamiennie słowa np. "akceptacja", "szacunek",... .
          > >
          > mogłabym, ale nie będę, ponieważ tolerancja nie zawsze łączy się z akceptacją i
          > szacunkiem.
          --------------------------------
          Jeśli nie potrafisz w tekście zamienić terminu "tolerancja"
          na termin "szacunek", "miłość bliźniego", ... to zrezygnuj z werbalizacji
          myśli jeśli możesz.
          • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 21:25
            wojciech.2345 napisał:

> Zabij mnie, nie pamiętam dokładnie.
            > Kotański mówił o tym, że Owsiak zagubił się w świecie
            > wartości. Pytasz kiedy? Nie pamiętam.

nie widzę tu krytyki przedsięwzięć J. Owsiaka takich, jak WOŚP czy Przystanek Woodstock.
            nie zabijam ludzi, ale skoro nie wiesz co dokładnie powiedział i kiedy, to dla mnie Twoje słowa niewiarygodne są.

> Jeśli nie potrafisz w tekście zamienić terminu "tolerancja"
            > na termin "szacunek", "miłość bliźniego", ... to zrezygnuj z werbalizacji
            > myśli jeśli możesz.

powtarzam - tolerancja, to nie to samo, co szacunek i miłość bliźniego.
            Twoje hasło, że skoro nie chcę zrezygnować z używania słowa "tolerancja" to mam nie werbalizować myśli czyli nie pisać, jest dość bezczelne.
            • wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 21:54
              > nie widzę tu krytyki przedsięwzięć J. Owsiaka takich, jak WOŚP czy Przystanek W
              > oodstock.
              > nie zabijam ludzi, ale skoro nie wiesz co dokładnie powiedział i kiedy, to dla
              > mnie Twoje słowa niewiarygodne są.
              --------------------------------------
              Hm, przyjmuję to do wiadomości.
              --------------------------------------
              > powtarzam - tolerancja, to nie to samo, co szacunek i miłość bliźniego.
              > Twoje hasło, że skoro nie chcę zrezygnować z używania słowa "tolerancja" to mam
              > nie werbalizować myśli czyli nie pisać, jest dość bezczelne.
              ------------------------------------
              Termin "tolerancja" jest de facto terminem negatywnym.
              Ułomność języka powoduje, że takich terminów używamy.
              Zapędziłaś się z tą "bezczelnością".

Wojciech z Ciemnogrodu.
              • kzet69 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 22:07
                Ja patrząc na nowiutki hemodializer, ratujący życie kolejnym dzieciom, nie pozwolę na Owsiaka powiedzieć złego słowa...
                • wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 22:16
                  kzet69 napisał:
                  "Ci, którzy są w stanie dostrzec ponad mroki i kłamstwa własnego społeczeństwa, nigdy nie zostaną zrozumiani przez masy, nie mówiąc już o uwierzeniu - Platon"

Zainteresowała mnie Twoja sygnaturka.
                  To jest źle przetłumaczony tekst.
                  Dostrzec co?

To źle brzmi po polsku.
              • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 22:23
                wojciech.2345 napisał:

> Termin "tolerancja" jest de facto terminem negatywnym.

tak ?
                a co oznacza, wg Ciebie ?
                • wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 22:32
                  > tak ?
                  > a co oznacza, wg Ciebie ?
                  --------------------------------------------------
                  Zajrzałem do Wiki Ogłupiacza.

Jednym z synonimów tolerancji jest termin "przecierpieć".
                  • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 22:41
                    wojciech.2345 napisał:
                    >
                    > Jednym z synonimów tolerancji jest termin "przecierpieć".

acha.
                    czyli sam nie wiedziałeś co to znaczy, gdy kazałeś mi zamieniać to słowo na "szacunek" czy "miłość bliźniego" lub stwierdziłeś, że skoro chcę używać tego słowa, to lepiej, bym swych myśli nie przemieniała tu w słowa czyli nie pisała, bo Ty słowa "tolerancja" nie lubisz i już.
                    no ale wciąż nie pojmuję czemu uważasz, iż to słowo ma wydźwięk negatywny.
                    inna sprawa, że już mnie to nie ciekawi.

• wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 22:56
                      > ... już mnie to nie ciekawi.
                      --------------------------------
                      Nie wierzę.

Wojciech z Ciemnogrodu.
      • scoutek Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:28

wojciech.2345 napisał:

> Krytycznie o Owsiaku wypowiadał się śp. Marek Kotański.

a to nie jest argument

Cejrowski?
        • wiosnaludzikow Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:30
          scoutek napisała:

>
          > wojciech.2345 napisał:
          >
          > > Krytycznie o Owsiaku wypowiadał się śp. Marek Kotański.
          >
          > a to nie jest argument
          >
          > > Wojciech z Ciemnogrodu.
          >
          > Cejrowski?
          Oooo jaka merytoryczna, głęboka wypowiedż !
          • scoutek Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:47
            wiosnaludzikow napisał:
            > Oooo jaka merytoryczna, głęboka wypowiedż !

ooooo, jaka rzetelna i merytoryczna ocena wypowiedzi!
      • ave.duce Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 20:30
        wojciech.2345 napisał:

> Sorry, ale dla mnie to wyrok.

Śmierci?
    • humbak Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 22:38
      Możesz mi Olgo powiedzieć, czemu zajrzałaś na Frondę?
      • wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 22:58
        "Wake up! Time to die."

Fajna sygnaturka.
        • humbak Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 23:03
          Kiedyś Scott robił wspaniałe rzeczy... a teraz co?
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 23:15
        humbak napisał:

> Możesz mi Olgo powiedzieć, czemu zajrzałaś na Frondę?

dostaję na bieżąco wiadomości z takiej strony " Czytam prawicową publicystykę dla beki".
        ale widzę też, że potem także Natemat o tej ocenie Przystanku Woodstock " Przewodnika Katolickiego" napisał był.
        • humbak Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 23:19
          > dostaję na bieżąco wiadomości z takiej strony " Czytam prawicową publicystykę d
          > la beki".

Po co?
          • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 23:37
            humbak napisał:

> > dostaję na bieżąco wiadomości z takiej strony " Czytam prawicową publicys
            > tykę d
            > > la beki".
            >
            > Po co?

z tego samego powodu dla którego zaglądam na strony z tekstami SF czy strony humorystyczne albo na FK.
            • humbak Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 23:41
              Ciekawe.. nie widzę wspólnego mianownika. No cóż, bywa i tak. Dobranoc:)
              • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 05.08.12, 23:53
                humbak napisał:

> Ciekawe.. nie widzę wspólnego mianownika. No cóż, bywa i tak. Dobranoc:)

nie chcę ja się wywnętrzać i opowiadać o mianowniku wspólnym, bo tu to nie jest dobre miejsce do tego.
                dobranoc.
    • dr.krisk Fakt - okropność! 05.08.12, 23:06

> jej o konkretny, dodajmy, bardzo sformat
      > owany przekaz światopoglądowy. W tegorocznym programie „wydarzeń towarzys
      > zących” festiwalowi znajdziemy m.in. warsztaty Wyższej Szkoły Psychologii
      > Społecznej z Warszawy zatytułowane „Lubię to. Radosny seks”,
      Wolacy albo seksu nie lubią, albo stanowi to dla nich źródło traumatycznych przeżyć. W zasadzie oni się jedynie ponuro rozmnażają....
    • haen2010 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 06.08.12, 06:40
      Owsiaka jako sympatyka platfusów nie odbieram. Owsiak to nie Paradowska. Popierał ich, jako opozycję wobec kościelnego betonu PiS i Rydzyka i to wszystko. Pewnie dzisiaj ma inne przemyślenia.

Prezydenci Polski i Niemiec to gest ponadpolityczny, europejski, ważny żeby chociaż w rockowej oprawie młodzi Polacy nie mieli kompleksów wobec Niemców. Bo jak wrócą do domu i staną do rejestracji po zasiłek - to szlag ich na złodziejskie rządy kościelnych solidaruchów i komuchów z PSL spowrotem trafia. Niemcy tego problemu nie mają. Wracają do nieźle płatnej roboty lub normalnej szkoły, bez nachalnej indoktrynacji.
    • mariner4 To jest proste do zrozumienia 06.08.12, 10:44
      KK uważa, że ma monopol na tzw "rząd dusz". Każdy kto wypowiada się w tych sprawach stanowi dla niego konkurencję, którą zwalcza zaciekle. Dlatego wrogiem kościoła sa np masoni, który odważyli się zaprezentować inny system wartości niż ten, który jest "własnością" KK.
      Dla kościoła nie ma moralność poza tą, którą oni uważaja za swoja. Dlatego też nienawidzą Owsiaka, który pokazał młodzieży, że można mieć inny system wartości poza katolickim.
      Z komunistami pożarli się nie o zasady, tylko właśnie o "rząd dusz". Pod każdym innym względem komunizm odpowiadał KK. Morderstwa to nie była przeszkoda. W końcu popierali faszyzm całą wojnę.
      M.
    • wujaszek_joe Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 06.08.12, 12:01
      Nauka szybkiego czytania to ZUO. W ogóle nauka to ZUO, po co ludziom mącić w głowach skoro pleban wie wszystko co potrzeba?
    • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 06.08.12, 12:30
      zaś Rzeczpospolita pisze, że :

To nie festiwal rockowy dla antysystemowej młodzieży, a bardziej upolityczniona impreza młodych, wykształconych z wielkich miast.

zabawnie, wg mnie, narzeka pan W. Wybranowski, iż na Woodstock nie było weteranów rocka pamiętających dawne festiwale jarocińskie, za to sama młodzież przyjechała była.
      no i jeszcze, zdaniem autora tekstu, mankament taki był :

Komorowski i Gauck w swoim wystąpieniu wiele uwagi poświęcili wolności i otwartości. Przetestował to jeden ze studentów, który zapytał, czy może usiąść obok nich. - Tak, ale proszę wziąć ze sobą koleżankę - odparł Komorowski, wskazując na atrakcyjną licealistkę.

Mniej otwarta była kostrzyńska policja, która uniemożliwiła przeprowadzenie w mieście legalnej pikiety obrońcom życia z fundacji Pro. Funkcjonariusze interweniowali gdy prolife'owcy wyciągnęli baner z wizerunkiem abortowanych dzieci.

na dodatek :

Już na polu namiotowym kolejka do punktu, w którym rozdawano prezerwatyw, była dłuższa niż do stoisk z piwem.

Na "Przystanku Woodstock" o ile można było zobaczyć punkowe irokezy - symbol „buntu i anarchii" - to najczęściej kupne, sztuczne lub rozdawane w ramach promocji przez przedstawicieli jednej z firm.

i jeszcze ta "sekta ":

A opodal tradycyjnie towarzysząca festiwalowi Owsiaka „pokojowa wioska sekty Hare Kryszna" kusząca młodych wykładami o reinkarnacji, astrologią i wegetariańskim jedzeniem.

tytuł tekstu też bardzo ładny :

Woodstock, czyli lemingi się bawią

www.rp.pl/artykul/17,922213-Woodstock--czyli-lemingi-sie-bawia.html

• wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 06.08.12, 12:40
        > Już na polu namiotowym kolejka do punktu, w którym rozdawano prezerwatyw, by
        > ła dłuższa niż do stoisk z piwem.
        ...
        > Woodstock, czyli lemingi się bawią
        ------------------------
        Hm, lemingi nie chcą się mnożyć.

Toż to fenomen.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 06.08.12, 12:41
          Za to leningi takie jak Wybranowski niestety się rozmnażają.
          • wojciech.2345 Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 06.08.12, 13:03
            obraza.uczuc.religijnych napisał:
            > Za to leningi takie jak ...
            ------------------------------------
            Natura leminga to bawić się tak by lemingów było 700 razy więcej.
            Olga nie potrafi dopasować języka do faktów.

Jakoś to mnie nie dziwi.
            • olga_w_ogrodzie Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 06.08.12, 13:18
              wojciech.2345 napisał:

> Natura leminga to bawić się tak by lemingów było 700 razy więcej.
              > Olga nie potrafi dopasować języka do faktów.
              >
              > Jakoś to mnie nie dziwi.

Ty zaś nie potrafisz rozmawiać o treści, bo zwyczajowo wolisz czepiać się autorów postów, zwolenników innej, niż Twoja, politycznej opcji.
              • wojciech.2345 ułomność serca, rozumu i duszy 06.08.12, 13:36
                > Ty zaś nie potrafisz rozmawiać o treści, bo zwyczajowo wolisz czepiać się auto
                > rów postów, zwolenników innej, niż Twoja, politycznej opcji.
                -----------------------------------------------
                Zainteresuj się Olgo
                dlaczemu synonimem młodego POłamańca jest termin
                leming. Te małolaty były z tego dumne.

Brak Wam (nawet tym starszym) jakiejkolwiek formacji intelektualnej.
                Sorry.

Wojciech z Ciemnogrodu.
                • olga_w_ogrodzie Re: ułomność serca, rozumu i duszy 06.08.12, 14:08
                  wojciech.2345 napisał:

> Zainteresuj się Olgo
                  > dlaczemu synonimem młodego POłamańca jest termin
                  > leming.

nie wydawaj mi nakazów czym się mam interesować.
                  >
                  > Brak Wam (nawet tym starszym) jakiejkolwiek formacji intelektualnej.

jakim "Wam" znowu ?
                • ave.duce Re: ułomność serca, rozumu i duszy 06.08.12, 14:52
                  Zainteresuj się, Wojciechu, dlaczego synonimem kaczysty&co. jest termin lening (użyty przez Obrazę...).
                  Na pewno zidentyfikujesz swoją formację intelektualną.
                  • olga_w_ogrodzie Re: ułomność serca, rozumu i duszy 06.08.12, 16:44
                    ave.duce napisała:

> Zainteresuj się, Wojciechu, dlaczego synonimem kaczysty&co. jest termin lening
                    > (użyty przez Obrazę...).
                    > Na pewno zidentyfikujesz swoją formację intelektualną.

:)
                • volupte Re: ułomność serca, rozumu i duszy 06.08.12, 18:48

> Brak Wam (nawet tym starszym) jakiejkolwiek formacji intelektualnej.
                  > Sorry.
                  >
                  Wygladalo zes Cejrowski a ty kleryk:-)www.awsd.bialystok.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=76
      • volupte Re: J.Paradowska, bp Pieronek i demony na P. Wood 06.08.12, 12:44
        Dziadek szuka pretekstu , do czego by sie tu przyczepić i niewiele znajduje:-) Zdjecie spiacych [pod plotem? - nawet nie wiadomo czy nawaleni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka