Dodaj do ulubionych

Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmieścia

29.09.12, 20:18
Bywałem na różnych manifestacjach, demonstracjach: za głębokiej komuny, w 1980 roku, w stanie wojennym, ostatnio w Marszu Niepodległości z 2011-11-11, ale czegoś podobnego co widziałem dziś nie widziałem w życiu. Stałem na skwerze Wyszyńskiego przy zbiegu Krakowskiego Przedmieścia i Karowej przez 2,5 h - Krakowskim przelewał się barwny korowód kilkudziesięciu tysięcy ludzi.Bez żadnych ekscesów, zaczepek, burd. Organizacja manifestacji pierwszorzędna. Obok na chwilę przystanął z żoną i ( córeczką ? może wnusia ) A.Smolar pokiwał ze zdziwieniem głową i po kilu minutach się zmył ;-))

Pusty śmiech ogarnął gdy usłyszałem "wynurzenie" L.Wałęsy, że ta manifestacja była antydemokratyczna, ponieważ większość, która popiera aktualne władze jest tu nieobecna - sic!. Większego idiotyzmu od lat nie słyszałem ;-))))))
Obserwuj wątek
    • etta2 [...] 29.09.12, 20:20
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:23
        ;-)))))))))))))))))))))))))
        • fiu-bzdziu2010 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:25
          jaki transparent niosłeś???
          • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:28
            Bezsilność, bezsilność u Was Platfusy widzę nic więcej ;-))))
            • fiu-bzdziu2010 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:30
              nie odpowiedziałeś na moje proste pytanie
              • oczy_za_oko.3 Za bardzo proste pytania zadajesz::::::)))))))) 29.09.12, 20:49
                Jak przedszkolak.
                To tylko stres.Taką mam nadzieję.
                Może kiedyś ci to przejdzie.
                Ale jakoś ci wcale tego nie życzę.
                • fiu-bzdziu2010 Re: Za bardzo proste pytania zadajesz::::::)))))) 29.09.12, 21:04
                  co to znaczy "za proste pytanie" ///
            • oczy_za_oko.3 I to jeszcze jaką!!!:::)))) 29.09.12, 20:46
              W TV nie wiedzą jak się mają zachować.
              Bełkotają tylko coś bardzo niezrozumiale coś takiego:::::::::)))))))))))))))))))))
              DEMOKRACJA TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DEMONSTRACJE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystko już zaczyna im się mieszać.
              Ale jakoś wcale mi ich nie szkoda.
            • kolter-xl Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:20
              camille_pissarro napisał:

> Bezsilność, bezsilność u Was Platfusy widzę nic więcej ;-))))

Było was 50 tys na PIS w warszawie ilu wyborców głosowało? , jak widać ludzie ch-uj położyli na rydza i jara :))
            • man_sapiens Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 13:23
              > Bezsilność, bezsilność u Was Platfusy widzę nic więcej ;-))))

Jest to tzw. bezsilność wyborcza. Dla ułatwienia przypominam, że po ostatnich wyborach PO ma w Sejmie 207 posłów a PiS miała ich 157. PO może zawrzeć (gdyby zechciała) koalicję z PSL, z RP i SLD. PiS gdyby się zes..., to może udałoby się sojusz z PSL. Nawet gdyby się Ziobro dołączył - to za mało, żeby rządzić.
              Ta przeklęta rzeczywistość... Bezsilność człowieka ogarnia.
          • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:39
            Nie, nie niosłem transparentu ( chociaż podziwiałem inwencję innych ) - z wątku przewodniego jasno wynika, że nie brałem udziału w marszu , a byłem li tylko obserwatorem - co wcale nie znaczy, że nie identyfikowałem się z przesłaniem tych którzy szli w pochodzie ;-)))
          • notozobaczymy Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:53
            > jaki transparent niosłeś???

"Gugle kłamie!" ;)
        • klara551 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:52
          Taki bywalec demonstracji za głębokiej komuny?No,no,no aż poproszę o listę.No chyba,że panu pomyliły się spontaniczne pierwszomajowe z opozycyjnymi.
      • oczy_za_oko.3 Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonstrację 29.09.12, 20:40
        Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonstrację prorządową
        Nigdy wam się to nie uda.
        Achlanych i naćpanych może z dwustu byście zebrali.::::::)))))))))))
        No. Może gdyby tym waszym uczestnikom po działce albo po bełcie na wstępie dawali to z dwa tysiące by się was może zebrało.:::::::)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • des4 Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 21:08
          demonstracje "prorządowe" organizuje się w Kazachstanie czy innych Wenezuelach

ostatnio także na Węgrzech :)))

we F
          • camille_pissarro Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 21:22
            Wbrew pozorom , akurat V.Orbanowi sporo się ostatnio udaje , to nic dziwnego, że ma poparcie wśród węgierskiego społeczeństwa :-)
            • des4 Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 21:40
              co mu się "udaje"???

zappmniałem..."naszyści" w Rosji też licznie demonstrują ku chwale prezydenta :))p
              • camille_pissarro Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 22:00
                Poczytaj trochę to się dowiesz, jakie korzyści przynoszą obniżki podatku od firm na Węgrzech, a także jego nieugięta postawa wobec MWF.
                • des4 Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 22:16
                  zaiste, wielkie korzyści :)))

"Węgry utraciły zaufanie zagranicznych inwestorów z powodu niespójnej polityki gospodarczej premiera Orbana, takiej jak np. nadzwyczajne opodatkowanie banków, upaństwowienie istniejących od 1998 r. prywatnych funduszy emerytalnych czy wprowadzenie możliwości jednorazowej spłaty po stałym kursie kredytów zaciąganych przez osoby prywatne w obcych walutach.

Węgry, których gospodarka jest bardzo uzależniona od eksportu, ponoszą straty z powodu pogorszenia się koniunktury światowej. PKB kraju skurczył się w pierwszym kwartale tego roku o 1,3 procent w porównaniu z analogicznym okresem 2011 roku, co jest najgorszym rezultatem w UE po Grecji i Portugalii. "

Więcej... wyborcza.biz/biznes/1,101562,12437643,Wegry_odrzucaja_pozyczke_od_MFW.html#ixzz27tLujV2M
                  • camille_pissarro Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 22:48
                    :-)) ja raczej myślałem o roku 2012 ;-)))))) i żeby była pełna jasność o ostatnim kwartale.
                    • des4 Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 22:56
                      a co się stało na Węgrzech w ostatnim kwartale? euro we wrześniu po 320 forintów, rok temu po 280, o to ci chodzi ?

napisz jeszcze skąd wezmą kasę na spłatę frankowych kredytów po zamrożonym kursie :)))
                      • camille_pissarro Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 23:26
                        Całkiem sporo, bardzo dużo firm z Czech i Słowacji przenosi się na Węgry, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.Poza tym z tego co mi wiadomo Węgry skorzystały z kredytowej transzy MFW.Także stanowisko EU zaczyna kruszeć :-), trzeba się umieć postawić lub ujmując nieco inaczej trzeba dbać o swoje interesy :-))))))))
                        • des4 Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 23:29
                          a wszyscy do Budapesztu latają Malevem :)))
        • klara551 Re: Zorganizujcie frajerzy też tak liczną demonst 29.09.12, 22:56
          A po co? Zwiezienie tylu wycieczkowiczów kosztuje. Popiera się głową myśli głową a głosuje nogami idąc do wyborów. A róbcie se co tydzień takie kolorowe wesołe zjazdy.Zobaczymy na ile forsy i chęci wystarczy.
      • xulu [...] 29.09.12, 22:07
    • zapijaczony_ryj I kogo podkablowałeś? 29.09.12, 20:23

• porannakawa01 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:25
      "Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/

Więc może ci protestanci nie umieją na istniejącą rzeczywistość dobrze spojrzeć?
      Potrafią to, czy dają sobą manewrować pod hasłem, że wszystko jest złe?
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:30
        Nie wydaje mi się. To raczej Ty i Tobie pokrewni mają ten ogląd rzeczywistości zdeformowany ( eufemizm ) :-)))
        • gambit_smolenski Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:35
          Dokladnie. Tamtejsza rzeczywistosc byla inna, bardziej radosna, ludzka:
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,139255239,139255239,prawdziwy_slub_roku_Berenika_Pawel_.html
        • taziuta Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:36

> Nie wydaje mi się. To raczej Ty i Tobie pokrewni mają ten ogląd rzeczywistości
          > zdeformowany ( eufemizm ) :-)))

Może Wałęsie chodziło o to, że w demokracji decydują wyborcy (większość) przy urnach, a nie (ogłupiony przez populistów) tłum na ulicy?
          • camille_pissarro [...] 29.09.12, 20:47
      • fury11 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:38
        Jaki by nie był rząd Tuska, ale za rządów PiS nie przychodziło Po do głowy na marszach wyzywać premiera i prezydenta i z hukiem powoływać PREMIERA POZAPARLAMENTARNEGO rządu.
        CO TO, QRNA, JEST??? "Pozaparlamentarny rząd"???? czy ja się przesłyszałem może?
        Przegrywać trzeba umieć. Jak się nie umie, to jest sie dupkiem, a nie politykiem.
        Ten rząd sam sobie wybrałem i samo go sobie rozliczę na następnych wyborach. Za długo żyłem w komunie, żeby teraz słuchać kogoś, kto sklamrzy o "totalitaryzmie rządu".
        I co z tego, że masy szły kulturalnie? Tylko dokąd ten drang nach... prowadzi? Do podziemnego sejmu, bo się pewien polityk na wyborcach zawiódł i dąsa jak panienka?
    • boblebowsky Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:42

> Pusty śmiech ogarnął gdy usłyszałem "wynurzenie" L.Wałęsy, że ta manifestacj
      > a była antydemokratyczna
      , ponieważ większość, która popiera aktualne władze
      > jest tu nieobecna - sic!. Większego idiotyzmu od lat nie słyszałem ;-))))))

Nie no jasne, ale kiedy Jareczek mówi że mamy w Polsce demokrację pozorną to spijasz to z jego ust niczym słodki nektar:)) Albo jak mówi, że nie ma pluralizmu w mediach czy o prześladowaniach za głoszenie prawdy. Wtedy śmiać pewnie ci się nie chce? Wyobraź sobie, że mnie też, bo jestem zażenowany jestem tym jak można się tak zeszmacić.
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:51
        Przypomnij ( jeśli jeszcze Ci jakieś szare komórki dobrze działają ), czy Kaczyński ( jeden i drugi ) oraz PiS wyrażali się o Niebieskiej ( nota bene rachitycznej ( Manifestacji w taki sposób jak dziś aktyw PO ?
        • boblebowsky Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:54

> Przypomnij ( jeśli jeszcze Ci jakieś szare komórki dobrze działają ), czy Kaczy
          > ński ( jeden i drugi ) oraz PiS wyrażali się o Niebieskiej ( nota bene rachityc
          > znej ( Manifestacji w taki sposób jak dziś aktyw PO ?

Nie pamiętam. Ale czy aby na pewno zrozumiałeś o co pytałem?
          • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:00
            To sobie przypomnij - do tego dobrym narzędziem jest Google ;-))))))))
            • boblebowsky Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:03

> To sobie przypomnij - do tego dobrym narzędziem jest Google ;-))))))))

To ty sobie najpierw przypomnij o co cię pytałem, a później pogadamy:)
    • wiosnaludzikow Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:43
      > Pusty śmiech ogarnął gdy usłyszałem "wynurzenie" L.Wałęsy, że ta manifestacj
      > a była antydemokratyczna
      , ponieważ większość, która popiera aktualne władze
      > jest tu nieobecna - sic!. Większego idiotyzmu od lat nie słyszałem ;-))))))
      Też uważam, że to idiotyzm dnia.
      • zaplutykarzelreakcji2 Skowyt Bolka jest bezcenny... 29.09.12, 20:53
        Upadek tego prymitywa i chama o ego wielkości mount everestu wymaga pióra Dołęgi-mostowicza II...
      • oczy_za_oko.3 Tak.Ale czego innego można od Bolka wymagać. 29.09.12, 20:55
        Musi być wierny swoim towarzyszom bo zbyt wiele o nim wiedzą.
      • boblebowsky Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:56
        wiosnaludzikow napisał:

> camille_pissarro napisał:
        > > Pusty śmiech ogarnął gdy usłyszałem "wynurzenie" L.Wałęsy, że ta manif
        > estacj
        > > a była antydemokratyczna
        , ponieważ większość, która popiera aktualne
        > władze
        > > jest tu nieobecna - sic!. Większego idiotyzmu od lat nie słyszałem ;-)))
        > )))
        > Też uważam, że to idiotyzm dnia.

No tak, bo debilizmy wygadywane przez prezesa pana zaakceptowałeś jako prawdę objawioną:))
        • wiosnaludzikow Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:11
          Ty boblebowsky chociaż wykaż minimum staranności. Strzelasz ślepakami. Parę wątkôw stąd, na ten sam temat, jest moje stanowisko wobec Preżesa ale nie to abym się Robie jako trollowi tłumaczył ale dziwi mnie taki gość jak Ty, ktôremu nikt nie wmôwi , że białe jest białe a czarne jest czarne.
          Co do Wałęsy to wynika z jego twierdzenia, że demokratyczne są tylko te wiece gdzie jest większość polityczna a więc taki about pochód 1 majowy.
          • boblebowsky Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:19
            A ty sobie zbytnio nie schlebiasz czasem? Myślisz, że czytam każdego piarda, którego wypuścisz? Zadałem proste pytanie , czy bełkot Kaczyńskiego ci nie przeszkadza, ale jak widać nie dasz rady.

wiosnaludzikow napisał:

> Ty boblebowsky chociaż wykaż minimum staranności. Strzelasz ślepakami. Parę wąt
            > kôw stąd, na ten sam temat, jest moje stanowisko wobec Preżesa ale nie to abym
            > się Robie jako trollowi tłumaczył ale dziwi mnie taki gość jak Ty, ktôremu nikt
            > nie wmôwi , że białe jest białe a czarne jest czarne.
            > Co do Wałęsy to wynika z jego twierdzenia, że demokratyczne są tylko te wiece g
            > dzie jest większość polityczna a więc taki about pochód 1 majowy.
            • wiosnaludzikow Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 02:38

> > Ty boblebowsky chociaż wykaż minimum staranności. Strzelasz ślepakami. Pa
              > > Co do Wałęsy to wynika z jego twierdzenia, że demokratyczne są tylko te w
              > iece g
              > > dzie jest większość polityczna a więc taki about pochód 1 majowy.
              Tak, zakładam, że jak pytałbym Cię w ten sposób to bym znał Twój pogląd. Nie smrodziłbym ak Ty na forum tymi bezsensownymi właśnie piardami. Tylko prosty baran rozumie taką sytuację w ten sposób jak ty : albo rząd , albo Kaczyński.
              Nikt Ci nie wmówi widzę, że białe jest białe a czrne jest czarne :)
              Tak trzymaj oszołomie. Nie daj się !
              • boblebowsky Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 09:46
                wiosnaludzikow napisał:

>
                > > > Ty boblebowsky chociaż wykaż minimum staranności. Strzelasz ślepaka
                > mi. Pa
                > > > Co do Wałęsy to wynika z jego twierdzenia, że demokratyczne są tylk
                > o te w
                > > iece g
                > > > dzie jest większość polityczna a więc taki about pochód 1 majowy.
                > Tak, zakładam, że jak pytałbym Cię w ten sposób to bym znał Twój pogląd. Nie sm
                > rodziłbym ak Ty na forum tymi bezsensownymi właśnie piardami. Tylko prosty bar
                > an rozumie taką sytuację w ten sposób jak ty : albo rząd , albo Kaczyński.
                > Nikt Ci nie wmówi widzę, że białe jest białe a czrne jest czarne :)
                > Tak trzymaj oszołomie. Nie daj się !

Bredzisz od rzeczy i z przynależną ci bezczelnością próbujesz mi wmawiać poglądy, których nie wyraziłem.
    • m.c.hrabia Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:52
      na Kolskiej zabrakło miejsca?
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:56
        Zarezerwowałem je bez żadnych problemów dla Ciebie - gratis ;-)))
    • dupetek Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:55
      Oszołomstwu dobrze zrobi, że się dotleni, zamiast siedzieć przy Radyju i wymyślać idiotyzmy!
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 20:57
        Bezsilność, bezsilność coraz bardziej jest widoczna w szeregach PO i jej zwolenników ;-)))))
        • m.c.hrabia Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:01

> Bezsilność, bezsilność coraz bardziej jest widoczna w szeregach PO i jej zwolen
          > ników ;-)))))

jasne jasne ,te "miliony" pokazały :)))
          • jan.urbaniak1 Dawno tak się nie ubawiłem jak dziś ! 29.09.12, 21:07
            Jarku, wzywam Cię ! Idź tą drogą i organizuj z Tadzikiem R. kolejne jajcarskie przemarsze trolli ! Z góry dziękuję !
        • dupetek Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:06
          Widzę, że pomimo intensywnego dotlenienia Twój mózg jednak nie podjął normalnej pracy.
          Nadal zaklinasz rzeczywistość, tym razem pisząc o jakiejś bezsilności:)

> Bezsilność, bezsilność coraz bardziej jest widoczna w szeregach PO i jej zwolen
          > ników ;-)))))<
          • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:19
            A o czym mam pisać o kreatywności Platfusów ? Chyba żartujesz ? ;-)
            • dupetek Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:29
              To oszołomstwo właśnie skowycze jak bezsilne kundle! Nie odwracaj truchła Alika ogonem:)
    • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:08
      Zorganizujcie taki margines :-))))) to pogadamy ;-)))))
      • des4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:11
        demonstracje "prorządowe" organizuje się w Kazachstanie czy innych Wenezuelach

ostatnio też na Węgrzech :)))

za 3 lata wybory, wtedy jak najbardziej będzie można zweryfikować poparcie dla obecnego rzędu i poparcie dla ojca dyrektora :)))
        • taziuta Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:57
          des4 napisał:

> /.../
          > za 3 lata wybory, wtedy jak najbardziej będzie można zweryfikować poparcie dla
          > obecnego rzędu i poparcie dla ojca dyrektora :)))

Święte słowa! :)
    • bryt.bryt cudownie 29.09.12, 21:30

>(...)Bez żadnych ekscesów, zaczepek, burd.(...)

Fantastycznie! Chociaz ja nie stosuje ekscesow, zaczepek i burd od zawsze i na codzien, wiec moglbym czuc sie jakby odrobine lepszy ... ale po co? I czy na pewno mam prawo tak mowic o sobie? W koncu popieram tego, co siedzi w kieszeni u Niemcow i tego, co w ruskiej budzie. Dowiedzilem sie tego z telewizji od posla PiS i co prawda nikt mnie przy tej okazji - co oczywiste - nie zaczepial, ale jakos tak czuje, ze ci pokojowo nastawieni wspaniali Polacy z marszu maja mnie zaocznie w pupie, a wlasciwie mna pogardzaja. Ewentualnie mi wspolczuja ze swoich moralnych wyzyn. To ci najlagodniejsi.
      • camille_pissarro Re: cudownie 29.09.12, 21:52
        :-)) Zaczepek nie było bo nie było prowokacji ze strony zwolenników Tuska et consortes , nawet Taras ze swą drużyna się nie pojawił ;-))) Zgadza się z pewną różnicą, chyba jeszcze nie siedzi w kieszeni u Niemców, a spełnia ich większość życzeń. Przynajmniej w jednym jest uczciwy mówiąc, że nie ubiega się o żadne stanowisko w BLX, bo zdaje sobie doskonale sprawę , że się nie do tego nadaje.Nawet portugalski Cedenbał jest lepszy od niego , ponieważ biegle zna parę języków.
        D.Tusk jak już niejednokrotnie pisałem to patentowany leń, woli "haratać w gałę" niż poświęcić wolny czas na naukę języków. Co do PO to obecnie jest już wypalona.Widać to po zaciętych komentarzach aktywu PO w mediach, bynajmniej nie mam na myśli w tym wypadku wodzireja pod tym względem, znanego pewnie już wszystkim łódzkiego entomologa.W PO obecnie trwa walka frakcji Schetyny z frakcją Grupińskiego, kopie się Gowin ze Schetyną i Grupińskim, zaczynają się ruchy odśrodkowe, a D.Tuskowi już tego nie uda się zespolić, jak to wcześniej bywało, widać gołym okiem nadchodzący kryzys tej formacji, ale to nie mój problem.Owszem ja nikomu nie współczuję, każdy w demokratycznym kraju ma wybór, także ten dotyczący politycznych sympatii, z wszelkimi tego konsekwencjami...
        • bryt.bryt Re: cudownie 29.09.12, 21:56

> (...)widać gołym okiem nadchodzący kryzys tej formacji(...)

Antytuskowcy widza ten kryzys od dawna. Jest on tak realny, jak stwierdzana przez Prezesa fasadowosc naszej demokracji i jak kolejne wyborcze wygrane PiS.
          • camille_pissarro Re: cudownie 29.09.12, 22:07
            :-)) można się było spodziewać wyłącznie lakonicznej ( eufemizm ) odpowiedzi - na Titanicu też orkiestra grała do końca :-))))
            • dupetek Re: cudownie 29.09.12, 22:12
              Uważasz, że to już ostatnie podrygi Kaczora i Rydzyka tak jak tej orkiestry na Titanicu?
            • bryt.bryt Re: cudownie 29.09.12, 22:22

> :-)) można się było spodziewać wyłącznie lakonicznej ( eufemizm ) odpowiedzi -
              > na Titanicu też orkiestra grała do końca :-))))

Grunt, ze masz dobry humor. To sie moze przelozyc na wzrost PKB. Niestety bedzie to PKB pod rzadami Tuska, wiec niepatriotyczny, antydemokratyczny, ale coz zrobic ...?
              • camille_pissarro Re: cudownie 29.09.12, 23:14
                PKB pod rządami D.Tuska i kumpla z LSE już dziś nikogo nie zaskoczy, nawet analityków z agencji raitingowych :-)) Będzie ponownie przyczyną zwiększonej emigracji rodaków ( już postęp jest widoczny, a my dopiero jesteśmy w przedsionku kryzysu ). Zielona wyspa powoli zanika szybciej niż to ma miejsce w przypadku atoli Vanuatu, Kiribati czy Tuvalu :-))))
                • aniechto.only Re: cudownie 30.09.12, 08:37
                  Aż milo popatrzeć jak ty się z tego cieszysz.
                  • camille_pissarro Re: cudownie 30.09.12, 12:42
                    Masz na myśli te piękne atole i emigracja o,5 mln mieszkańców ( odłożona jednak w dłuższym czasie ) czy upadek błądzącego we mgle patentowanego lenia ?
                    • ayran Re: cudownie 30.09.12, 14:11

> Masz na myśli te piękne atole i emigracja o,5 mln mieszkańców ( odłożona jednak
                      > w dłuższym czasie ) czy upadek błądzącego we mgle patentowanego lenia ?

Upadek we mgle patentowanego lenia? Czy to uchodzi tak kpić z poległego prezydenta?
          • dystans4 Re: cudownie 29.09.12, 22:20
            Obecna demokracja jest fasadowa. Dowodem tego jest, że Prezes przegrał siedem wyborów pod rząd. A dlaczego przegrał? Bo głosował nie Naród, a tylko przypadkowe społeczeństwo. Gdyby głosował Naród...
            Społeczeństwo, powiedział Prawdziwy Polak i Poeta, a niechby je pies... !!!
            --
            bul.
            • fiu-bzdziu2010 Re: cudownie 29.09.12, 22:41
              wcześniej też tak tłumaczyła swoją przegraną w wyborach wdowa Kurtykowa
    • dystans4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:48
      Jak na ogólnopolską akcję trzech organizacji dużo tych demonstrantów nie przyszło. Ledwie ledwie. Cieniutko.
      A ledwie się impreza skończyła, Ty zaraz w to wrogie liberalne środowisko. Miejsce, które budzi obrzydzenie Ojca Dyrektora i każdego Prawdziwego Polaka i Patrioty.
      Pośród towarzyszy, co - nie łaska?
      --
      buldog.
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:02
        :-)) widać , że zaczyna się kleić rozmowa z jakimś przygłupem, wybacz nie miałem i nie mam dla Ciebie czasu ;-)
        • dystans4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:24
          Może byś oszczędził sobie całe to Forum pełne lemingów i przygłupów.
          Głoś dalej prawdę o zamachu helowym, to do Prawdziwego Polaka i Patrioty z PiS pasuje najbardziej
          --
          buldog.
    • remez2 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 21:52
      Masz rację, to była rzeczywiście wyjątkowo spokojna demonstracja.
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:03
        Spokojna, tym bardziej dziwią brednie jakie plecie L.Wałęsa ...
        • remez2 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:09

> Spokojna, tym bardziej dziwią brednie jakie plecie L.Wałęsa ...
          Można się przyzwyczaić. ;-)

• mliscie Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:14
      cieszę się, że demonstracja przebiegła spokojnie i bez ekscesów; ale i śmieję się, bo w końcu w kondominium ma miejsce...
    • volupte Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:16
      Ze tez ten totalitarny rząd pozwolił na taki pirewszomajowy pochód. Gdzie oni maja rozum. Tak łatwo było uniemożliwić , a przynajmniej zatrzymać ta fale autobusów jadących do warszawy .
      • mliscie Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:24
        na tego typu posty na niezaleznej odpowiadaja ze to specjalna taktyka - od czasu do czasu "pozwolic", by sprawiac wrazenie...
        • volupte Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:44
          Znaczy mgła ?
          • mliscie Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:15
            w rzeczy samej; mgla jest symbolem...
      • dystans4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:29
        Rząd przestraszył się zapowiedzi Dudy, że Sztafety Ochronne pokażą na co je stać.
        Jak powiedziano, tak zrobiono. Butelki z benzyną przygotowane.
        bul.
        • des4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:42
          i co dalej?
          • dystans4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:51
            Zobaczymy, co jeszcze wymyśli Duda. Marzy się wizja Rymkiewicza i powtórka z Reichstagiem, ale wyjdzie - teoria helowa.
            Jednak i za oszczerstwa i groźby karalne powinni siedzieć. Powinni siedzieć. Wszyscy, którzy się ich dopuszczali
            buldog.
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:46
        Ty chyba nie wiesz co piszesz lub jesteś na niezłym haju :-)
        • volupte Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 22:51
          To mamy ten totalitaryzm czy nie?
          • dystans4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:09
            Mamy stado kłamców, wazeliniarzy i innych jeszcze bardziej wątpliwej reputacji. Zamiast wciągać się w rozmowę o tym, że czarne to białe, powinniśmy domagać się oskarżenia kłamców i oszczerców, takich jak Cugier-Kotka i tych od kłamstw i oszczerstw smoleńskich. I tych od afer - hazardowej, pornograficznej, lekowej... Kownackiegoi wielu wielu innych.
            Tego powinniśmy domagać się od rządu

buldog.
            • volupte Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:13
              No to dopiero byłby płacz i oskarżenie o totalitaryzm , cenzurę , ograniczenie wolności słowa itd. Lepiej robić swoje ,, psy szczekają karawana ....."
              • dystans4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:34
                Zmieniłby się tylko ton - zamiast obelg lamenty. Niech przestępcy lamentują. Niech kłamcy i oszuści w pudle zrobią miejsce innym ludziom, może oni będą lepsi. Także ten tutaj, który kłamie i pomawia, że w ocenie wniosku Ojca Dyrektora i wszystkie komisje złamały prawo. Za coś takiego słusznie i zasłużenie się siedzi.

Dlatego miejsce nich wszystkich jest w pudle i to jest sprawiedliwe. A my powinniśmy o tym mówić, pisać. Wszystkie media powinny o tym mówić, pisać, tak długo, aż ci którym się należy, będą mieli proces

buldog.
    • szwampuch58 Re: panie freelancer.. 29.09.12, 23:11
      ,,dzisiaj manifestowano w miastach Niemiec,Lizbonie,Madrycie i tylko w Warszawie opowiadano patriotyczne frazesy oraz religijne bezety.
      • volupte Re: panie freelancer.. 29.09.12, 23:15
        Tam manifestacja bo ne chcą długów spłacać , a u nas ze ich za mało :-)
    • kolter-xl Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:13
      - Krakowskim
      > przelewał się barwny korowód kilkudziesięciu tysięcy ludzi.Bez żadnych ekscesó
      > w, zaczepek, burd. Organizacja manifestacji pierwszorzędna. Obok na chwilę przy
      > stanął z żoną i ( córeczką ? może wnusia ) A.Smolar pokiwał ze zdziwieniem gło
      > wą i po kilu minutach się zmył ;-))

No to ju z sam widzisz ze jak jest zadyma to na sto % prawicowa hołota szuka zadymy.No a baranom od rydza i PIS nikt nie przeszkadza , to jest właśnie klasa lewicy.
      • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:20
        Tak , tę klasę pokazali 11 listopada 2011 roku gdy zaprosili niemieckich lewackich pałkarzy ;-)) - o ile mnie pamięć nie myli to był lokal Krytyki Politycznej, nie wspominając o tych hunwejbinach od Kazimiery Szczuki ;-)
        • kolter-xl Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:22

> Tak , tę klasę pokazali 11 listopada 2011 roku gdy zaprosili niemieckich lewack
          > ich pałkarzy ;-))

Konkretnie jaka poważna partia lewicowa ich zaprosiła ??

- o ile mnie pamięć nie myli to był lokal Krytyki Politycznej
          > , nie wspominając o tych hunwejbinach od Kazimiery Szczuki ;-)

Mówimy o ludziach poważnych czy idiotach ??
          • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:53
            :-) Trzeba byłoby się zapytać tych od Krytyki Politycznej ( np. Sierakowskiego z lewackiego "think tanku" , a może Kazia ( Manifa )też by coś wiedziała.Czyżby Krytyka Polityczna nie miała wsparcia z lewej strony sceny politycznej, być może ma także wsparcie z ramienia PO ? PO opłaca się grać na kilka frontów i osłabiać opozycję...
            • kolter-xl Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 16:58

> :-) Trzeba byłoby się zapytać tych od Krytyki Politycznej ( np. Sierakowskiego
              > z lewackiego "think tanku" , a może Kazia ( Manifa )też by coś wiedziała.Czyżb
              > y Krytyka Polityczna nie miała wsparcia z lewej strony sceny politycznej, być m
              > oże ma także wsparcie z ramienia PO ? PO opłaca się grać na kilka frontów i osł
              > abiać opozycję...

Poza bełkotem ani razu nic konkretnie nie powiedziałeś , Tylko insynuacje rodem z waszego nocnika.
              • camille_pissarro Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 17:07
                :-) oczywiście nie było lewackich pałkarzy z Niemiec - to były ufoludki ? Podobnie jak ta zgraje naszych lewaków, która szuka zadymy.Co Ci miałem powiedzieć ? To nie SLD, nie RP ich zaprosiły , to chciałeś usłyszeć ?
                • kolter-xl Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 17:13

> :-) oczywiście nie było lewackich pałkarzy z Niemiec - to były ufoludki ?

Nie,to była skrajnie lewicowa banda .

Podobnie jak ta zgraje naszych lewaków, która szuka zadymy.Co Ci miałem powiedzieć ?

Miałeś udowodnić ze to poważna nie znana z zadym lewica ich zaprosiła.

> To nie SLD, nie RP ich zaprosiły , to chciałeś usłyszeć ?

Tak ,a przy okazji fajnie ze przyznajesz ze lewactwo biło po ryjach prawactwo miłośników adolfa , bo na forach widać naiwne gadki prawactwa ze adolf był lewicowy :)).
    • zbigniew_clapton Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 29.09.12, 23:18
      Łżesz jak bura suka. Nigdy w życiu nie byłeś na żadnej manifestacji, ponieważ od urodzenia masz podwinięty ogon, kundelku. Co najwyżej podłączyłeś się czasem pod sztandary, których złoconych liter nawet nie czytałeś, boś kiep i ciota w staropolskim tych słów znaczeniu.
    • ayran Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 08:09

> Stałem na skwerze Wyszyń
      > skiego przy zbiegu Krakowskiego Przedmieścia i Karowej przez 2,5 h - Krakowskim
      > przelewał się barwny korowód kilkudziesięciu tysięcy ludzi.

150 minut nieruchomo w jednym miejscu? Pewnie z krótkofalówką w ręku?

> A.Smolar pokiwał ze zdziwieniem gło
      > wą i po kilu minutach się zmył ;-))

Gdyby był uczciwym człowiekiem, to stałby tam dalej co najmniej godzinę.
    • kecawa siła spokoju - a potem 500 tysięcy 30.09.12, 08:20
      Potwierdzam, siła spokoju.

ps

było nas chyba coś około 150-200 tysięcy. Kolejna manifestacja to 500 tysięcy i ......
      • mietowe_loczki Re: siła spokoju - a potem 500 tysięcy 30.09.12, 08:53
        Bez kozery powiem milion.

Siła spokoju.
        • camille_pissarro Jeśli PO zrealizowałaby swoje zapowiedzi odnośnie 30.09.12, 12:07
          rozbudowy infrastruktury , śmiało można by zaryzykować i 2 mln ;-)) co to za problem ?
    • cookies9 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 08:25
      Rydzyk do Kaczyńskiego: "Pan da siłę swojemu ludowi, alleluja i do przodu! "

Śmiechu warte:-))) Trzeba byc wariatem aby w to uwierzyć...
      • dystans4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 11:29
        Odnoszę wrażenie, że na to by zrozumieć profetyzm Ojca Dyrektora, potrzebna nietradycyjna egzegeza i orientacja, przestrzenna.

- hipoteza pierwsza mówi, że siłę swojemu ludowi da prezes PiS
        - hipoteza druga o tym, że będzie to prawdziwy Pan Ojca Dyrektora. Ten z podziemi. Którego Ojciec Dyrektor z całych sił woła*) i stara się do Niego dowiercić.

buldog.
        --
        *) Już dawno dawno temu Ojciec Dyrektor w RM wołał: "Szatanie, wystąp!" - znajomy słyszał i opowiadał, jakie to zrobiło na nim wrażenie po powrocie na początku lat dziewięćdziesiątych do kraju.
      • kolter-xl Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 17:09
        cookies9 napisała:

> Rydzyk do Kaczyńskiego: "Pan da siłę swojemu ludowi, alleluja i do przodu! "
        >
        > Śmiechu warte:-))) Trzeba byc wariatem aby w to uwierzyć...

Bo to wiadomo kiedy wariat żartuje ??
    • mietowe_loczki tak w kwestii formalnej 30.09.12, 08:45
      Ale zamierzacie może wygrać jakieś wybory, czy macie zamiar ograniczyć się do maszerowania?
      • ayran Re: tak w kwestii formalnej 30.09.12, 08:46
        Przecież pisiorro jasno napisał, że on nie maszerował, tylko stał w jednym miejscu przez 2,5 godziny. Jak jakiś Gandhi, lub ktoś w tym typie.
        • mietowe_loczki Re: tak w kwestii formalnej 30.09.12, 08:53
          A co, Gandhi wyzywał ludzi od bździągw? Nie maszerował, ale popierał.
          • ayran Re: tak w kwestii formalnej 30.09.12, 09:02
            Gandhi nie był takim erudytą jak pisiorro, stąd nie mógł znać takich wyrafinowanych określeń jak "bździągwa". A to że stał, a nie maszerował? Chwała mu za to - jak widać służby porządkowe spisały się nieźle.
            • jan.urbaniak1 Ale ryje ! 30.09.12, 09:56
              Pieter Brueghel( młodszy) miałby co malować ... .
    • adamszem Bolek już tak ma 30.09.12, 10:10
      ...usłyszałem "wynurzenie" L.Wałęsy, że ta manifestacja była antydemokratyczna, ponieważ większość, która popiera aktualne władze jest tu nieobecna - sic!. - pisze camille_pissarro

Bolek rozumuje zawsze tak samo: jeśli manifestacją "nie kierują" SB-cy, to nie jest ona demokratyczna. On już tak ma.
    • dzapallo Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 11:42
      Fajne hasla byly:
      "Słońce Peru nas przypala"
      "Nie zaprzeczaj oficjalnej wersji wydarzeń, bo będziesz z PiS"
      • dystans4 Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 12:21
        Na demonstracji zwycięstwa, z 10 wygranych przez PiS wyborów Ojciec Dyrektor będzie sprzedawał medaliki i relikwie z okruchami helu zebranymi w miejscu zamachu przez Rodziny Radio Maryja, Dubienieckiego i Wassermanównę.
        Prezes Kaczyński zapowie, że jeszcze raz POpaprańcom pokaże, jak porządnie robi się prawdziwą aferę hazardową. Młody Gosiewski zapowie, że rozpoczyna obiecaną kontynuację dzieła ojca.
        --
        buldog.
        • dzapallo Re: Przed chwilą wróciłem z Krakowskiego Przedmie 30.09.12, 14:04
          fajnie bylo na marszu
          fajna atmosfera
          fotorelacja:
          www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/slonce_peru_nas_przypala_-_fotoreportaz_)_z_marszu_obudz_sie_polsko_robie_24333
          • jan.urbaniak1 Przemarsz osobliwości, brzydactwa i tandety. 30.09.12, 16:53
            Ale też trochę śmichu z nich było.
    • fiu-bzdziu2010 Re: a Bracia Węgrzy??? 30.09.12, 17:28
      czy Bracia Węgrzy dopisali???
      w rewanżu i podzięce dla pisiaków, co ich wspierali w Budapeszcie??

chyba jednak Was olali
      • camille_pissarro Re: a Bracia Węgrzy??? 30.09.12, 18:04
        Tego nie wiem, chociaż faktycznie Węgrów nie widziałem. Jak masz jakieś wieści to podaj link.
        Widzę, że jesteś w dobrej komitywie z Ferencem Gyurcsanym :-))
        • fiu-bzdziu2010 Re: a Bracia Węgrzy??? 30.09.12, 18:11
          a któż to??
    • mike.recz Było was bardzo mało. 30.09.12, 18:06
      Doskonale widać to gdy zestawi się konkretne liczby.

m.onet.pl/wiadomosci,h4ptq
      Kolejna kadencja dla Gronkiewicz-Waltz
      Kan­dy­dat­ka Plat­for­my Oby­wa­tel­skiej i obec­na pre­zy­dent War­sza­wy bę­dzie rzą­dzić mia­stem przez ko­lej­ną ka­den­cję. Jak wy­ni­ka z in­for­ma­cji, którą PAP uzy­ska­ła w Miej­skiej Ko­mi­sji Wy­bor­czej, na Hannę Gron­kie­wicz-Waltz za­gło­so­wa­ło 53,67 pro­cent wy­bor­ców.

Na kan­dy­dat­kę PO głos od­da­ło 345 tys. 737 miesz­kań­ców War­sza­wy. Fre­kwen­cja w wy­bo­rach na pre­zy­den­ta sto­li­cy wy­nio­sła 47,96 proc.

Ko­lej­ne miej­sca za­ję­li: Cze­sław Bie­lec­ki (bez­par­tyj­ny, po­pie­ra­ny przez PiS) - 23,16 proc. (149 tys. 200 gło­sów) oraz kan­dy­dat SLD Woj­ciech Olej­ni­czak - 13,33 proc. (85 tys. 889 gło­sów).
      • kolter-xl Byo ich mniej niż na jara głosowało :) 30.09.12, 18:10
        2011 rok jaro w stolicy uzyskał 69 975 głosów, Policja to stado baranów szacuje na 50 tys sztuk :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka