Dodaj do ulubionych

Pan Gliński według savoir-vivre

01.10.12, 22:11
rozpowszechnionym na tym forum przez wyznawców PrezesPana to nie bójmy się słów - typowy UW-ol.

Rozumiem, ze to jedyny dobry UW-ol, zrehabilitowany UW-ol, UW-ol bez skazy.

Jak tam specjalistki i specjaliści od UW-olstwa? Wybaczamy profesorowi UW-olstwo?

Niektóre specjalistki i niektórzy specjaliści do tego stopnia nie mogli znieść rozpowszechnianiu się uwolstwa na tym forum ze przenieśli się na niezależne od rozumu patriotyczne portale.

Ale kilka specjalistów od uwolstwa zostało.

Tak więc zapytuję - w czym ten uwol jest lepszy od innych uwoli, że milczycie na jego temat?
Obserwuj wątek
    • axyzaa Kilku (nie kilka) specjalistów nt 01.10.12, 22:12

• kzet69 Re: Kilku (nie kilka) specjalistów nt 01.10.12, 22:16
        Proste. Ten UWol nawrócił się na wolskość i stał się gościem Gazety Polskiej i niezależni.pl
        • ex.mila Proszę o jakiś przedział czasowy... 01.10.12, 22:21
          kzet69 napisał:

> Proste. Ten UWol nawrócił się na wolskość i stał się gościem Gazety Polskiej i
          > niezależni.pl

Kiedy to się stało?
          • kzet69 Re: Proszę o jakiś przedział czasowy... 01.10.12, 22:34
            Znalazłem teksty z niezależnej z 07.2012
            www.gazetaprawna.pl/artykuly/651236,glinski_o_rzadzie_tuska_to_ludzie_ktorzy_sprzedadza_swoj_honor_dla_wladzy.html
            GPC X.2011
            gpcodziennie.pl/1024-kloaka-zamiast-polityki.html
            • ex.mila Czyli na dniach:-) 01.10.12, 22:37
              Publikacja: 1 października 2012

• kzet69 Re: Czyli na dniach:-) 01.10.12, 22:45
                X.2011 czyli po ostatnich wyborach, tekst z wPolityce.pl, który linkowałem w jednym z wątków tez pochodzi z X.2011, czy sa starsze, nie wiem , jak będę miał chwilę czasu i cos znajdę to wrzucę...
                • ex.mila Czyli na dniach! 01.10.12, 22:49
                  Czym jest rok w obliczu nieśmiertelności:-)
                  • kzet69 Re: Czyli na dniach! 01.10.12, 23:03
                    Mam nadzieję, że PiS nie jest nieśmiertelny.... Tu jest publikacja z wPolityce.pl tez x.2011
                    wpolityce.pl/wydarzenia/16503-wladza-zamiast-dobra-wspolnego-cala-nasza-cywilizacja-przezywa-dzis-nie-tylko-kryzys-polityki-ale-i-kryzys-kultury
                    I piękny cytacik z "kulturalnego" i "ponadpartyjnego" pana profesora...
                    "Janusz Palikot jest doskonałym przykładem tego typu degeneracji.[...] Palikot dużo z tego przejął. Na pewno przejął elektorat: ludzi, którzy nie chcą budować niczego wartościowego dla społeczeństwa, zajmują się obsesyjnie tylko własnymi, skrajnie egoistycznymi problemami. Palikot pobudza najniższe instynkty, odwołuje się do kultury seksu, wulgarnych zachowań, do łamania tabu, które stanowi często podstawę piękna i mądrości naszej kultury. Jest w gruncie rzeczy szalenie nietolerancyjny. [...] Palikot i jego zwolennicy zdają się też nie rozumieć, że to, kim są, że mogą być wolni, syci i bogaci, zawdzięczają cywilizacji i kulturze, której jednym z podstawowych symboli – nieprzypadkowo przecież – jest krzyż, z którym tak zawzięcie walczą…"

Dziękuję.
                    • kzet69 Re: Czyli na dniach! 01.10.12, 23:09
                      Na razie mam dość szukania i czytania twórczości pana profesora, zwłaszcza że jestem w trakcie bardzo ciekawej dyskusji na fb z m.in. red. Boberem na temat etyki dziennikarskiej w swietle dzisiejszego popisu Skowrońskiego. pzdr
                      • ex.mila Przecież cię o to nie prosiłam nt 01.10.12, 23:11

• ex.mila Wybacz, ale chyba tylko ciebie zajmuje 01.10.12, 23:09
                      co Gliński o palikocie sądzie, podobnie jak Palikot o Glińskim. Chociaż bon mot, że żona nie pozwala mu poprzeć Glińskiego bardzo udany.

Pisałam ci już - zacznę popierać Palikota jak zacznie się porządnie zachowywać. Na razie nic na to nie wskazuje, i twoje jakieś interpelacje, żeby się zająć poważnymi sprawami nie robią ani na nim ani mnie wrażenia. I nie masz się co na mnie obrażać. Przykro mi.
                    • gambit_smolenski Re: Czyli na dniach! 01.10.12, 23:10
                      Kzet, ten tekst jest akurat bardzo wyważony i zdystansowany. Choć dosadny, trafny, celny. To, że Ty z Haenem "zawyżacie" średnią, hehe, nie znaczy, że taka nie jest większość elektoratu Palikota. A jest właśnie. Czy to ci młodsi, widoczni na Krakowskim Przedmieściu (a to miśka ukrzyżujemy, a to nasikamy na palący się znicz; aleśmy "liberalni", "tolerancyjni", "europejscy"!), a to ci starsi, dotąd głosujący na PO & SLD, vide choćby wolta Urbana...

Co stanowi clou wystąpień liderów Ruchu? Obsesje seksualne i antyklerykalne. Co stanowi clou ich programu? Promowanie i przyzwalanie na eskalację tych obsesji. Etc., etc. Z tym się kojarzycie większości Polaków i, bez urazy, ot, polemizujemy sobie, tacy jesteście naprawdę... ;-)
                      • kzet69 Re: Czyli na dniach! 01.10.12, 23:16
                        gambit_smolenski napisał(a):
                        "Czy to ci młodsi, widoczn
                        > i na Krakowskim Przedmieściu "
                        Wtedy Ruch Palikota jeszcze nie istniał a Palikot był w PO, znów koloryzujesz :(
                        "> Co stanowi clou wystąpień liderów Ruchu? Obsesje seksualne i antyklerykalne."
                        Bzdura, to stanowi clou przekazu dziennikarskiego... Wejdź sobie na strony sejmu czy RP i poogladaj konferencje prasowe, których media nie transmitują, np. świetną konferencję Rozenka z prof. Widackim o zmianach w Kodeksie Karnym, całą serie konferencji o ustawach gospodarczych, ekonomicznych, socjalnych, spolecznych...
                        "Co
                        > stanowi clou ich programu? Promowanie i przyzwalanie na eskalację tych obsesji"

Kolejna bzdura, z 55 projektów RP spraw światopogladowych dotyczyło moze 5...
              • gambit_smolenski Re: Czyli na dniach:-) 01.10.12, 22:45
                > Publikacja: 1 października 2012
                >

Tak jak napisałem szerzej Kzet'owi w jego bliżniaczym wątku, tutaj:
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,139295369,139295369,Propaganda_tutejszego_PiS.html
                jakiś felieton prof. Glińskiego czytałem na Niezależnej jeszcze w tamtym tyg. Nie mam pewności, ale chyba publikował tam też dawniej.
                • gambit_smolenski Re: Czyli na dniach:-) 01.10.12, 22:49
                  Mam ów tekst. Z 28 września, czyli z piątku.
                  niezalezna.pl/31397-staczamy-sie-w-otchlan
                  Ale wydaje mi się, że coś jeszcze było, znacznie wcześniej. Coś, co dorwałem na Niezależnej.pl zaraz po "rewelacjach" Moniki Olejnik o Glińskim. Cóż, jak znajdę, to zalinkuję.
        • notozobaczymy Posłanka Maria Zuba 01.10.12, 22:27
          z ziemi kieleckiej też jest byłą UWolką, nie mówiąc już, że KMUjazdowski współtworzył Unię Demokratyczną... a z UW chyba też związki miał poseł Adam Kwiatkowski.

Hańba, zdrada!
          • ex.mila Ujazdowski to się już chyba zrehabilitował... 01.10.12, 22:34
            swoją drogą dla prawdziwego pisiowca uwolstwo gorsze niż dżuma, Urban i Wałęsa razem wzięci.

Dlatego wybór byłego uwola tak dziwi. Szybciej obstawiałabym Cimoszewicza.
            .
    • ex.mila Na salonie 24 konsternacja 01.10.12, 22:30
      nawet akolici Prezesa nie są zachwyceni. Miał być patriota ekonomista, a jest uwol humanista.

Az mi ich żal, naprawdę. Tak się cieszyli, nie mogli się doczekać na fajerwerki, a tu taki zmokły kapiszon...
      • douglasmclloyd Cały PiC w szoku 01.10.12, 22:40
        Że im prezes takiego wała wyciął.
        • ex.mila Re: Cały PiC w szoku 01.10.12, 22:45
          douglasmclloyd napisał:

> Że im prezes takiego wała wyciął.
          >

Na szczęście dla nich jutro nikt nie będzie o Panu Glińskim pamiętał. Tylko żona Pana Glińskiego, która namówiła go do tego samobójczego posunięcia będzie musiała mierzyć się na co dzień z traumą męża. No i Panie na bazarku jak pójdzie po włoszczyznę zmyją jej głowę... ale sama się prosiła.
          • gambit_smolenski Re: Cały PiC w szoku 01.10.12, 22:55
            Zakład, że prof. Gliński będzie przez kilka najbliższych tyg. jednym z głównych tematów w polskich mediach oraz na tym forum? ;-)
            Przynajmniej do dnia głosowania nad tym votum, do którego szykuje się PiS. O ile dobrze kojarzę, to to będzie jakoś na końcu pażdziernika czy w listopadzie. Zatem masz kilka dobrych tyg. na odmienianie Glińskiego przez wszystkie przypadki ;-)
            Poza tym, facet już tak bardzo się zaangażował, że nie wyobrażam sobie jego porzucenia przez PiS po tym votum. Pewnie będzie kandydatem PiSu do europarlamentu lub w przyszłych wyborach krajowych.
            • douglasmclloyd Re: Cały PiC w szoku 01.10.12, 22:57
              gambit_smolenski napisał(a):

> Zakład, że prof. Gliński będzie przez kilka najbliższych tyg. jednym z głównych
              > tematów w polskich mediach oraz na tym forum? ;-)
              > Przynajmniej do dnia głosowania nad tym votum, do którego szykuje się PiS. O il
              > e dobrze kojarzę, to to będzie jakoś na końcu pażdziernika czy w listopadzie. Z
              > atem masz kilka dobrych tyg. na odmienianie Glińskiego przez wszystkie przypadk
              > i ;-)
              > Poza tym, facet już tak bardzo się zaangażował, że nie wyobrażam sobie jego por
              > zucenia przez PiS po tym votum. Pewnie będzie kandydatem PiSu do europarlamentu
              > lub w przyszłych wyborach krajowych.

Tylko dlatego zrobił z siebie idiotę, żeby w PE sobie odbić.
        • gambit_smolenski Re: Cały PiC w szoku 01.10.12, 22:50
          Jaaasneee. A najlepiej o tym wiedzą nie sami PiSowcy, ale tutejsi pisofobowie... ;-)
    • rzewuski1 Re: Pan Gliński według savoir-vivre 01.10.12, 22:44
      i zdaje się medal przyjął od hrabiego Komuroskiego
      • ex.mila A przecież Prezes takim nie wybacza... 01.10.12, 22:48
        czyli kandydat z ostrej łapanki.

Myslę, że jeszcze w sobotę mieli innego, bardziej odpowiedniego kandydata, ale ten w ostatniej chwili się rozmyślił. Dlatego prezes zostawił Glińskiego samego, na pożarcie mediów, bo jest wściekły na tamtego, który się wycofał.

• gambit_smolenski Re: A przecież Prezes takim nie wybacza... 01.10.12, 23:01
          To lepiej nie myśl, bo Ci szkodzi... Na urodę... ;-)
          Na poważnie była brana pod uwagę tylko ta trójka - Gilowska, Kleiber, i od jakiegoś czasu Gliński. Ale o tym zaraz. Gilowska w Radzie, wiadomo, do tego ostatnio jakoś chorowała; nie ma już tyle energii, co kiedyś. Kleiber, choć ciągle przyjażnie z PiSem, nawet postulował powołanie międzynarodowej komisji badającej kat. smoleńską, jak go zaczęto typować, to odmówił. No i Gliński, o którym wspomniała Olejnik. To przesądziło sprawę. A Olejnik puściła parę kilka, czy nawet kilkanaście dni temu. Ergo, nie w ten weekend... ;-)

PS. Typowano jeszcze a to Staniszkis, a to tę Antycyperowicz (czy jak jej tam), ale to raczej humorystycznie. Jadzia zbyt roztrzepana, rozemocjonowana i, jak to kobieta, jak wino... ;-) Natomiast ta druga bez żadnej charyzmy, energii.
        • kzet69 Re: A przecież Prezes takim nie wybacza... 01.10.12, 23:11
          Dokładnie, jak to dzisiaj oglądałem to mi sie przypomniała szopka z Tymochowiczem po rejteradzie Arłukowicza...
          • ex.mila Na szczęście prezesie przesilenie się kończy 01.10.12, 23:19
            Myślę, ze nawet sam Jarozbaw ma powyżej uszu tygodnia z samym sobą.
    • chateau Re: Pan Gliński według savoir-vivre 01.10.12, 22:53
      I właśnie dlatego jak się tylko prezes pan dowiedział, że to UWol czym prędzej opuścił salę.
      Kret w otoczeniu Jarosława znów dał znać o sobie.
      • douglasmclloyd Re: Pan Gliński według savoir-vivre 01.10.12, 22:55
        chateau napisał:

> I właśnie dlatego jak się tylko prezes pan dowiedział, że to UWol czym prędzej
        > opuścił salę.
        > Kret w otoczeniu Jarosława znów dał znać o sobie.

Maciorewicz leży i kwiczy z rozpaczy, że go jeszcze nie zdemaskował.
      • ex.mila Czyli wszystko wskazuje na to, że Gliński 01.10.12, 23:01
        został wybrany za pięć dwunasta.

Ciekawe, kto był właściwym kandydatem.

W sumie szkoda, że nie Streżyńska - byłaby (choćby na tym forum) intelektualna burza mózgów. Ja na ten przykład byłabym rozdarta, ze wskazaniem na tak:-)
        • gambit_smolenski Re: Czyli wszystko wskazuje na to, że Gliński 01.10.12, 23:04
          Heh, jak grochem o ścianę... ;-)
          Nic nie wskazuje na to, o czym Ci już tu napisałem:
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,139297565,139298830,Re_A_przeciez_Prezes_takim_nie_wybacza_.html
          M. Olejnik wiedziała o prof. Glińskim kilka czy kilkanaście dni temu. Zatem w ten weekend o NICZYM nie decydowano. No, może szanowna małżonka pana profesora, dobierając mu garnitur i krawat... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka