derff 04.10.12, 14:37 Pieniądze podzieliłbym na wojewodów proporcjonalnie do liczby ludności. Mogłaby zostac jakaś rezerwa centralna na wielkie kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chateau Re: Jestem za likwidacją NFZ 04.10.12, 14:59 Uwielbiam takie pomysły. A jak pan X z województwa śląskiego zechce zrealizować receptę wystawioną przez lekarza z woj. łódzkiego w woj. mazowieckim to który wojewoda ma zapłacić? A za pacjenta z woj. mazowieckiego, który złamał był nogę na Gubałówce zapłaci wojewoda mazowiecki czy małopolski? Ochrona zdrowia to taki samolot, tego nie wymienisz w locie. Jak będziesz próbował, to komuś na łeb spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jestem za likwidacją NFZ 04.10.12, 15:03 czyli powrót do kas.:))) nie wiem nie mam pojęcia ,nie znam się . Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Jestem za likwidacją NFZ 04.10.12, 22:38 Każda jednostka służby zdrowia powinna dostać tyle pieniędzy ile wykonała usług. To proste !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Jestem za likwidacją NFZ 04.10.12, 22:44 no to ja powiem bez kozery że wykonałem pińcet swiadczeń zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Jestem za likwidacją NFZ 04.10.12, 22:42 a wojewoda własnoręcznie rozliczy wszystkie podległe przychodnie i szpitale z wykonanych świadczeń zdrowotnych. Super pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś