Dodaj do ulubionych

Majstersztyk

22.10.12, 19:12
czyli mistrzowskie posunięcie Tuska z in-vitro. Wprowadzając refundację metodą procedury medycznej:
1. dał nadzieję 15 tysiącom mniej majętnych par na dziecko
2. zbliżył nas do cywilizowanej Europy, gdzie in-vitro jest normalną procedurą medyczną
3. pokazał pisowskim katotalibom, że mogą spadać na drzewo banany prostować
4. zneutralizował ultraprawicową frakcję Gowina w swojej partii
5. Jednym ruchem przykrył medialnie naradę pisu i konferencję Macierewicza
Oby tak dalej. Np z funduszem kościelnym.
Obserwuj wątek
    • zzarda32 Re: Majstersztyk 22.10.12, 19:16
      6. przykrył konferencję w sprawie dwóch wybuchów
    • m.c.hrabia Re: Majstersztyk 22.10.12, 19:17
      i prawie nic o
      "konferencji " bezrobotnych :)))
      i całkiem nic o "naukowcach" smoleńskich

masz racje majstersztyk.
      • life.form Re: Majstersztyk. I zupełnie nic o Bramorze 22.10.12, 21:21
        m.c.hrabia napisał:
        > i prawie nic o
        > "konferencji " bezrobotnych :)))
        > i całkiem nic o "naukowcach" smoleńskich

I zupełnie nic o 11 domach opieki dla ciężko upośledzonych dzieci.

Jak już się narodzą - kalekie, bezradne, niechciane, służą tylko do jednego - mają być ochrzczone. Później kler zapomina o nich - liczy tylko szmal i upomina: rodzić, biedne, kalekie, wszystko jedno jak i gdzie, oby rodzić...
        Ośrodki leczniczo-opiekuńcze zajmują się takimi maluchami w wieku od 0 do 4 lat. Ministerstwo Zdrowia zapomniało o nich i ośrodki od połowy tego roku nie mają forsy. Jest ich 11 w skali kraju - to miejsca gdzie zwolennicy totalnego zakazu aborcji powinni być codziennie, własną postawą dając dowód swoim przekonaniom.

Ale ich tam nie ma. Jest za to poseł z Ruchu Palikota, z tej "naćpanej hołoty", z partii, która chce, by kobiety same decydowały o swoim macierzyństwie. Poseł Artur Bramora od lutego tego roku alarmował wszystkich: premiera Donalda Tuska, ministra Bartosza Arłukowicza, NFZ... Bez reakcji. Na kalekie maluchy nie ma pieniędzy!

Dziś Bramora rozpoczął w częstochowskim ośrodku leczniczo-opiekuńczym ósmy dzień protestu głodowego. Jest na skraju wyczerpania fizycznego. Malutkie kalekie dzieci czekają wciąż na decyzję. W telewizji widzę uśmiechniętego premiera Tuska i zadowolonego ministra Arłukowicza... Mówię im z całego serca: #%^}+%##!!!

www.wprost.pl/blogi/andrzej_rozenek/?B=2003
    • kaczy_mozdzek Jako katolik stwierdzam, że podoba mi się to rozwi 22.10.12, 19:20
      rozwiązanie.
      Każdy ma prawo postąpić według własnej wolnej woli.

To bardzo właściwe podejście!
    • sclavus Re: Majstersztyk 22.10.12, 19:21
      ... nie słuchałeś Płaszczaka...
      Ukłonił się w kierunku elektoratu ... lewicowego ;)
    • dupetek Re: Majstersztyk 22.10.12, 19:26
      Łeee....! Nawet o zaginionym kokpicie Tutki 105 nic nic nie powiedział, choć mógł się przynać, że TU-154M, oznaczony kodem PLF 101 runął na ziemię z powodu jego spisku z Putinem:)
      • zzarda32 Re: Majstersztyk 22.10.12, 19:38
        No i spowodował wrzask Karnowskiego !
      • dystans4 Re: Majstersztyk 22.10.12, 22:29
        TU-154M, oznaczony kodem PLF 101 runął na ziemię z powodu jego spisku z Putinem:)

Lemingi się śmieją, a Putin z Tuskiem urządzili dziś nowy zamach. Przy czynnym udziale latarni. Na polskiego biskupa.
        Tuszcza policja nawet latarni nie zatrzymała. Niedobrze się robi...
        --
        :D, bul.
    • etta2 Re: Majstersztyk 22.10.12, 19:40
      Faktycznie majstersztyk, ale...najważniejsze, że potraktował in vitro jako procedurę medyczną, a nie ustawę. Gdyby to trafiło do sejmu pod obrady, to dopiero zaczęłaby się naparzanka: mrozić zarodki? wyrzucać niepotrzebne zarodki? czy zarodek to już człowiek? Wszystkie piechy, wróble, płaszczaki i inne tego typu miałyby baaaardzo wiele do powiedzenia z mównicy sejmowej.
      Świetnie rozegrana sprawa, brawo Tusk!
    • remez2 Brawo, panie premierze! nt 22.10.12, 19:50

• hummer Biskup premierowi spadł z nieba :) 22.10.12, 22:16
        remez2 napisał:

Ten pijany przestępca. Potencjalny morderca narodzonych.
    • wiosnaludzikow Re: Majstersztyk 22.10.12, 21:03
      pit_444 napisał:

> czyli mistrzowskie posunięcie Tuska z in-vitro. Wprowadzając refundację metodą
      > procedury medycznej:
      > 1. dał nadzieję 15 tysiącom mniej majętnych par na dziecko
      > 2. zbliżył nas do cywilizowanej Europy, gdzie in-vitro jest normalną procedurą
      > medyczną
      > 3. pokazał pisowskim katotalibom, że mogą spadać na drzewo banany prostować
      > 4. zneutralizował ultraprawicową frakcję Gowina w swojej partii
      > 5. Jednym ruchem przykrył medialnie naradę pisu i konferencję Macierewicza
      > Oby tak dalej. Np z funduszem kościelnym.
      I na końcu wstąpi do Ruchu Palikota :)
    • 3alfa.alfa Poinformuj jeszcze o pierwszej zrefundowanej 22.10.12, 21:07
      inwitro
    • kiemlicz88 Re: Majstersztyk 22.10.12, 21:10
      In vitro to problem bogatych. Problemem prawdziwym jest bieda, bezrobocie, emigracja. Tusk na to nie ma odpowiedzi, dlatego jest kiepskim premierem.
    • cookies9 Re: Majstersztyk 22.10.12, 21:11
      >czyli mistrzowskie posunięcie Tuska z in-vitro<

Świetnia rozegrana partia:-)

"Chętnie bym powiedział, że to jest niezgodne z prawem, ale to jest zgodne z prawem" Gowin
    • kecawa Re: Majstersztyk idącego na dno 22.10.12, 21:23
      Systematyczny upadek Tuska to fakt. Granie tak prostacko kwestią in-vitro sugeruje, że ww. pan traci poczucie realizmu.Tak się takich spraw nie załatwia.
      • remez2 Re: Majstersztyk idącego na dno 22.10.12, 21:29
        Tak się takich spraw nie załatwia.
        A jak się takie sprawy załatwia?
      • life.form Re: Majstersztyk idącego na dno 22.10.12, 21:31
        kecawa napisał:
        > Systematyczny upadek Tuska to fakt. Granie tak prostacko kwestią in-vitro suge
        > ruje, że ww. pan traci poczucie realizmu.Tak się takich spraw nie załatwia.

Zgadzam się. Tak się ważnych spraw nie załatwia. Dlatego proponuję zakończyć żywot tej instrukcji, pozwalającej katechetom od lat łupienie nas z podatków. Wolę, żeby moje podatki szły na Centrum Zdrowia Dziecka czy te dzieci porzucone i zapomniane przez klechów, o które walczy Bramora.
      • sclavus A jak się załatwia, wacusiu??? 22.10.12, 22:25
        - po myśli kościoła?
        - na klęczkach??
        - zgodnie z sumieniem... biskupa?
        Jeśli zapomniałeś, to przypominam, że sejm, to nie kościół - do sejmu wchodzi się z poczuciem odpowiedzialności za państwo a sumieniem szafuje się podczas mszy...
        OK?
        • kecawa Jeszcze w grudniu 23.10.12, 21:18
          Jeszcze w tym roku PO poniżej 20 %
    • zbysio45 Re: Majstersztyk ale tylko dla 15000 obywateli a 22.10.12, 21:26
      RESZTA MA ZA TO ZAPŁACIC ?NATOMIST MNIUE INTERESUJE ZE W DALSZYM CIAGU RZADZI KIEPSKA koalicja PO+ PSL i nie widac poprawy oraz mozliwosci wprowadzenia niezbednych zmian w gospodarce,finnsach publicznych,słuzbie zdrowia i dalkszemu zadłuzania naszego kraju.Bez zmiany rzadu nie widze mozliwosci wybrniecia z naszej trudnej sytuacji za ktora odpowiada premier TUSK ORAZ VICEPOREMIER PAWLAK Z PSL.
      • wiosnaludzikow Re: Majstersztyk ale tylko dla 15000 obywateli a 22.10.12, 21:35
        zbysio45 napisał:

> RESZTA MA ZA TO ZAPŁACIC ?NATOMIST MNIUE INTERESUJE ZE W DALSZYM CIAGU RZADZI K
        A Niemcy wykupują cały kraj :)
        • kiemlicz88 Re: Majstersztyk ale tylko dla 15000 obywateli a 22.10.12, 22:08
          Tusku, Ty zamiast się ośmieszać, weź Ty się do roboty, a nie obiecuj co będzie za 3 lata, bo za 3 lata Ciebie już nie będzie.
          • rickky Re: Majstersztyk ale tylko dla 15000 obywateli a 23.10.12, 09:10
            kiemlicz88 napisał:

> Tusku, Ty zamiast się ośmieszać, weź Ty się do roboty, a nie obiecuj co będzie
            > za 3 lata, bo za 3 lata Ciebie już nie będzie.

O to samo mógłbyś zwrócić się do Kaczyńskiego, chociażby w sprawie zapowiadanych 1,2 mln nowych miejsc pracy. Przy propozycjach Tuska, już tylko ta jedna propozycja Kaczyńskiego to czyste science-fiction.
    • sage_oskar ______Odpowiedź Kaczyńskiego______ 22.10.12, 22:01
      Znalazlem wypowiedz z ostrym sprzeciwem Kaczyńskiego:
      www.youtube.com/watch?v=I4iiI9cVkno
      nieźle sie denerwuje
      • kiemlicz88 Re: ______Odpowiedź Kaczyńskiego______ 22.10.12, 22:10
        Tusk - mistrz ściemy i oszustwa.
    • wlodzimierz.ilicz A kaska skąd? 22.10.12, 22:28
      • hummer Re: A kaska skąd? 22.10.12, 23:27
        wlodzimierz.ilicz napisał:

Z "chorych" statystyczny Niemiec choruje 4 dni. Polak 13.
      • fiu-bzdziu2010 Re: A kaska skąd? 22.10.12, 23:42
        skąd???- na przykład z Funduszu Kościelnego, przecież biskupi chcą, żeby więcej dzieci się rodziło
      • volupte Re: A kaska skąd? 23.10.12, 08:36
        Zabawne, stale optujesz za rożnego rodzaju programami socjalnymi , czy nawet socjalistycznymi , a jak dostajesz taki socjalny gest , to sie pytasz o kasę:-) Ja jestem przeciw , ale nie z pozycji pisu i rożnych obrońców ,,plemników" , tylko uważam że jak chcesz dziecko i in vitro tylko moze ci pomóc , to sobie zafunduj, a prawo ma ci tylko nie przeszkadzać.
        • wlodzimierz.ilicz W obecnym stanie finansowym służby zdrowia 23.10.12, 09:11
          państwowe finansowanie in vitrio to albo obietnica bez pokrycia albo przesięwzięcie czysto propagandowe.
          • volupte Re: W obecnym stanie finansowym służby zdrowia 23.10.12, 09:26

> państwowe finansowanie in vitrio to albo obietnica bez pokrycia albo przesięwzi
            > ęcie czysto propagandowe.
            To wyzej to tez propaganda , tylko że ....twoja:-)
            • wlodzimierz.ilicz No to ustalmy: jest kasa na służbę zdrowia czy nie 23.10.12, 12:00
              Po tym poznasz kto tu sieje propagandę obiecując 15 000 zabiegów in vitrio.
    • remik.bz Sfinansujmy ten "majstersztyk" 23.10.12, 03:04
      pit_444 napisał:

> czyli mistrzowskie posunięcie Tuska z in-vitro. Wprowadzając refundację metodą
      > procedury medycznej:
      > 1. dał nadzieję 15 tysiącom mniej majętnych par na dziecko
      > 2. zbliżył nas do cywilizowanej Europy, gdzie in-vitro jest normalną procedurą
      > medyczną
      > 3. pokazał pisowskim katotalibom, że mogą spadać na drzewo banany prostować
      > 4. zneutralizował ultraprawicową frakcję Gowina w swojej partii
      > 5. Jednym ruchem przykrył medialnie naradę pisu i konferencję Macierewicza
      > Oby tak dalej. Np z funduszem kościelnym.

Ja też bardzo się cieszę , ze Pan Tusk tak dokopał głupim Wolakom i na dodatek zapowiedział , ze będa musieli złozyc się na pomoc dla 15 tys majętnych Nie-Wolaków (co przyblizy nas do swiata).
      Te głupie Wolaki to tylko o berobociu by gadały i gadały, o jakiejs emigracj, o braku szans dla mlodych po studiach, o umowach smieciowych, o oszukanym pokoleniu, o dziadostwie służby zdrowia i innych takich wolackich pierd.łach.
      A kogo to obchodzi w nowoczesnej Polskce?
      Ale Wolactwo i tak tego nie zrozumie.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Sfinansujmy ten "majstersztyk" 23.10.12, 08:08
        To fajnie że Wolaki gadają. Od razu mi się polepszyło w życiu. Zwłaszcza że pogadali o śmieciówkach - cyk i problemu już nie ma.
      • mietowe_loczki no proszę, kto by pomyślał, że remik nie chce 23.10.12, 11:26
        żeby rodziło się więcej dzieci.
        • remik.bz Alez chcę 23.10.12, 11:31
          mietowe_loczki napisała:

> żeby rodziło się więcej dzieci.

Ja chcę , aby rodziło się więcej dzieci, ale nie za moje pieniądze.
          Nie jestem przeciwnikiem in vitro- pod warunkiem , że zainteresowni sami sobie to sfinansują. A jak nie są na tyle zamozni, to po ptrostu niech adoptują dziecko.
          Ja wole , aby moje pieniądze szły np na pomoc dla rodzin adoptujących dziecko niz na in vitro.
          • mietowe_loczki Re: Alez chcę 23.10.12, 11:40
            remik.bz napisał:

> mietowe_loczki napisała:
            >
            > > żeby rodziło się więcej dzieci.
            >
            > Ja chcę , aby rodziło się więcej dzieci, ale nie za moje pieniądze.

Nie, nie chcesz. Nie czujesz żadnej odpowiedzialności za starzejące się społeczeństwo. Ja na przykład chcę, żeby każde dziecko na religię chodziło za swoje pieniądze, ale niestety muszę za to płacić z własnej kieszeni, mimo że moje dziecko nigdy nie będzie chodziło na lekcje religii. Finansowanie in vitro jest tańsze niż dopłaty dla przesadnie bogatego KK.

> Nie jestem przeciwnikiem in vitro- pod warunkiem , że zainteresowni sami sobie
            > to sfinansują.

Niektórzy sobie sfinansują, niektórzy nie, i za tych drugich zapłaci budżet, przynajmniej w części.

A jak nie są na tyle zamozni, to po ptrostu niech adoptują dziec
            > ko.

A ty ile zaadoptowałeś dzieci? Dodatkowe pytanie, ile z twoich zaadoptowanych dzieci ma wadę genetyczną?

> Ja wole , aby moje pieniądze szły np na pomoc dla rodzin adoptujących dziecko n
            > iz na in vitro.

Kogo obchodzi, co ty sobie wolisz. Jest ewidentne, że z jakiegoś powodu nie chcesz, żeby rodziło się więcej dzieci.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Alez chcę 23.10.12, 11:47
              Dodajmy że przez lekcje religii ogranicza się w szkołach nauczanie np. historii nad czym ubolewał onegdaj remik.
            • remik.bz Re: Alez chcę 23.10.12, 13:08
              mietowe_loczki napisała:

> Kogo obchodzi, co ty sobie wolisz. Jest ewidentne, że z jakiegoś powodu nie chc
              > esz, żeby rodziło się więcej dzieci.

A in vitro to jedyna metoda na wzrost liczby urodzeń?
              A może lepszą metoda jest stworzenie warunków dla mlodych ludzi , aby chcieli miec np po trójce dzieci ? Bez in vitro tylko "tradycyjnie wykreowanych" .
              PS Przykro mi , ale nie zaadaptowałem żadnego dziecka. Doszedłem do wniosku, ze z trudem zapewnię przyszłość swojej trójce ( i zapewnilismy - z zoną wspólnie). Chodzi o tzw odpowiedzialnośc. Ale namawiałem bardzo zamoznych przyjaciół z jednynakiem do adopcji. Mieli inne plany, takie bardziej "konsumpcyjne" niz dzieci. Źle na tym wyszli , ale to juz inna sprawa.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Alez chcę 23.10.12, 13:18
                Ciekawe dlaczego Maryja z Józefem ograniczyli się do jedynaka, w dodatku nieślubnego. pewnie byli lemingami i zrobili to pod wpływem Wojewódzkiego.
              • mietowe_loczki Re: Alez chcę 24.10.12, 14:17
                remik.bz napisał:

> mietowe_loczki napisała:
                >
                > > Kogo obchodzi, co ty sobie wolisz. Jest ewidentne, że z jakiegoś powodu n
                > ie chc
                > > esz, żeby rodziło się więcej dzieci.
                >
                > A in vitro to jedyna metoda na wzrost liczby urodzeń?

Jedna z możliwych, więc dlaczego z niej nie korzystać. Specjalistą nie jestem, ale zdaje się, że dla wielu par z powodów medycznych jest to jedyna szansa na "własnoręczne" urodzenie swojego własnego dziecka.

> A może lepszą metoda jest stworzenie warunków dla mlodych ludzi , aby chcieli m
                > iec np po trójce dzieci ?

A może czas zacząć korzystać z dobrodziejstw medycyny i pomóc tym, którzy chcą rodzić?

> Bez in vitro tylko "tradycyjnie wykreowanych" .

Chyba nie wiesz, na czym polega in vitro. Zarodek otrzymany w wyniku zapłodnienia in vitro jest jak najbardziej tradycyjnie wykreowany.

> PS Przykro mi , ale nie zaadaptowałem żadnego dziecka.

No to z łaski swojej nie wymagaj tego od innych.

Doszedłem do wniosku, ze
                > z trudem zapewnię przyszłość swojej trójce ( i zapewnilismy - z zoną wspólnie
                > ).

No i git.

Chodzi o tzw odpowiedzialnośc. Ale namawiałem bardzo zamoznych przyjaciół z
                > jednynakiem do adopcji. Mieli inne plany, takie bardziej "konsumpcyjne" niz dzi
                > eci. Źle na tym wyszli , ale to juz inna sprawa.

Naprawdę uważasz, że to tylko i wyłącznie sytuacja materialna danej pary/rodziny wpływa na decyzję o adopcji? I w ogóle jakim prawem oceniasz czyjeś wybory? "Namawiałem"? Co to w ogóle ma być? Dlaczego po zawarciu małżeństwa nie zdecydowałeś się od razu na adopcję trójki dzieci, tylko wolałeś je z małżonką rodzić? Pytanie jak najbardziej zasadne, skoro chwalisz się swoim nawykiem wpieprzania się w nieswoje sprawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka