Dodaj do ulubionych

Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie!

29.10.12, 14:23
Wiem, że tytuł wątku brzmi jak propaganda (czyli fatalnie), ale proszę pochopnie tak tego nie odbierać. Jeśli ktoś się tą tezą nie zgadza, to możemy pogadać:)
Zastanowiwszy się nad tym, co się dzieje w państwie polskim, wniosek nasuwa się jeden: państwo wymaga głębokiej orki na każdym polu: służba zdrowia, edukacja, finanse publiczne, emerytury.. itd., itp.! Kryzys obnażył miałkość tych systemów. Tusk próbuje to naprawiać, ale zbyt płytko to robi według mnie i na dłuższą metę to nie zadziała:( Dobrze, że chociaż kryzys w miarę bezboleśnie przechodzimy.

Alternatywą dla PO są PiS i SLD, dwie socjalistyczno/populistyczne partie różniące się jak kolor brunatny od czerwonego. Obie partie rządziły wcześniej, ale więcej zepsuły (niby coś robiąc) niż naprawiły (pomijam rząd Belki), a tak właściwie to nie robiły nic w celu naprawy. Nawet teraz jako opozycja kontynuują populistyczno-destrukcyjne propozycje!!!

Obserwuj wątek
    • bozon.higsa [...] 29.10.12, 14:27
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • x2468 Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 14:45
        Znowu ci bucunie gula skoczyła.Prawda boli leminga.
    • joannabarska Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:01
      Jestem za D.Tuskiem,ale tylko dlatego,ze J.Kaczynski stoi u bram.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
      • bozon.higsa Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:03
        joannabarska napisała:

> Jestem za D.Tuskiem,ale tylko dlatego,ze J.Kaczynski stoi u bram.

Niech zgadnę joasiu.... stoi u bram Troi?

• joannabarska Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:13
          raczej Wiejskiej,bozan...

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
    • zzarda32 Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:02
      Bizon twierdzi, że jest obiektywnym obserwatorem .

Dupetek - Tusk rzeczywiście przeprowadza decyzje które nie są zbyt popularne - a JK miał takowe?

Ps. Pozbawienie szns na transplantację pacjentów dr G ?
      • bozon.higsa Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:05

Dupetek - Tusk rzeczywiście przeprowadza decyzje które nie są zbyt popularne - a JK miał takowe?

Kaczyński nie przeprowadził niepopularnych decyzji?

Czym się różni Tusk od Kaczyńskiego?
        Ja uważam, że Donek jest jeszcze większym pozerem i kłamcą.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:15
          Jak z tym żyć, cubo?
        • dupetek Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:17
          Donek wiele zrobił dla Polski, a Kaczyński tylko wszczynał i wszczyna wojny polsko-wolskie!!! Możesz jakąś reformę Kaczyńskiego rządu przytoczyć?

bozon.higsa napisał(a):
          > Czym się różni Tusk od Kaczyńskiego?
          > Ja uważam, że Donek jest jeszcze większym pozerem i kłamcą.<
          • dystans4 Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 16:03
            Na początku XX wieku najeżdżał nas bolszewizm.
            Na początku XXI wieku - neobolszewizm.
            Wtedy - wojna polsko-sowiecka, dziś - polsko-wolska.
            --
            Pozdrowienia
            bul.
    • 22zwykly Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:16
      Dla kogo?
      • dupetek Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:20
        Dla Polaków! Jeśli masz swój inny typ, to napisz i przeanalizujemy.

22zwykly napisał:
        > Dla kogo?<
    • kiemlicz88 Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:19
      A w czym te nie-rządy są najlepsze?
      • zzarda32 Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:31
        Może w tym, że są spokojne ? Może w tym, że nie robią z nas mocarstwa? Może w tym, że nie rządzi JK i jego banda ?
        • bozon.higsa Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:33
          zzarda32 napisał:

> Może w tym, że są spokojne ? Może w tym, że nie robią z nas mocarstwa? Może w t
          > ym, że nie rządzi JK i jego banda ?

W sumie może masz i rację. Co by było gdyby rządził panicz z Biłgoraja albo Schetyna.

• tornson Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 16:34
          zzarda32 napisał:

> Może w tym, że są spokojne ? Może w tym, że nie robią z nas mocarstwa? Może w t
          > ym, że nie rządzi JK i jego banda ?
          Wszystkie najdurniejsze PiSowskie pomysły PO zwykle popiera.
    • bozon.higsa Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:37
      Wiem, że tytuł wątku brzmi jak propaganda (czyli fatalnie), ale proszę pochopnie tak tego nie odbierać. Jeśli ktoś się tą tezą nie zgadza, to możemy pogadać:)
      Zastanowiwszy się nad tym, co się dzieje w państwie polskim, wniosek nasuwa się jeden: państwo wymaga głębokiej orki na każdym polu: służba zdrowia, edukacja, finanse publiczne, emerytury.. itd., itp.! Kryzys obnażył miałkość tych systemów. Tusk próbuje to naprawiać, ale zbyt płytko to robi według mnie i na dłuższą metę to nie zadziała:( Dobrze, że chociaż kryzys w miarę bezboleśnie przechodzimy.

Kto przechodzi bezboleśnie partyjny przygłupie?
      O kim myślisz?

• dupetek Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:42
        O kim piszesz, że przechodzi bezboleśnie? Czy możesz czytelnie wyartykułować swoje zastrzeżenia do mojego wpisu? Ja oceniam tylko rządy ostatnich dziesięciu lat!
        bozon.higsa napisał(a):
        > Kto przechodzi bezboleśnie partyjny przygłupie?
        > O kim myślisz?<
        • bozon.higsa Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 15:48
          O kim piszesz, że przechodzi bezboleśnie?

Naprawdę nie wiesz?
          To ci powiem. Myślę o około 60 % społeczeństwa.

• dupetek Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 16:06
            Masz jakieś referencje tych 60 ciu % społeczeństwa, czy tylko swój brudny paluch przeżuwasz?
    • adalberto3 Niewielkie wymagania wobec politykow ! 29.10.12, 15:45
      W wielu innych europejskich krajach wymagania sa wieksze. Odpowiedzialnosc tez.
      • dupetek Re: Niewielkie wymagania wobec politykow ! 29.10.12, 16:07
        Pełna zgoda!!!
    • tornson Ty chyba sobie kpisz człowieku! 29.10.12, 16:02
      To właśnie PO razem z PiSem niszczą kraj przez ostatnie 7 lat!
      PO naprawia patologie? Na przykład obniżając razem z PiSem podatki bogaczom w kraju gdzie brakuje pieniędzy na wszystko? Obniżanie podatków bogaczom i podnoszenie tych które uderzają w biedotę (VAT) w kraju największych nierówności społecznych w Europie to ma być naprawianie państwa?
      Do tego dochodzi komercjalizacja służby zdrowia (szpitale mają teraz nakaz zarabiania pieniędzy a nie leczenia ludzi), zamykanie szpitali które przynoszą straty (czyt. ratowanie życia i zdrowia traktują ponad komercję), zamykanie szkół, to ma być to naprawianie państwa?
      Postępy dzikiej prywatyzacji jak nigdy wcześniej, zachowanie niczym lump który za pół darmo rozdaje skarby rodowe by to potem przechlać, to są te działania naprawcze?
      Przewałki przy budowie autostrad skutkujące masowym bankructwem polskich firm budowlanych i stratą 250tys miejsc pracy.
      Torpedowanie wszelkich inicjatyw naprawczych które wyszły ze strony lewicy (rozwiązanie IPN, legalizacja aborcji, wstrzymanie finansowania kleru).
      Budowania państwa totalitarnego, gdzie za krytykę kościoła czy prezydenta idzie się do więzienia, gdzie policja szturmuje akademiki i kradnie ludziom komputery.

A rządy SLD przy wszystkich swoich wadach i prawicowych odchyłkach były o niebo lepsze niż cały ten yebany POPiS niszczący kraj przez ostatnie lata!
      • dupetek Re: Ty chyba sobie kpisz człowieku! 29.10.12, 16:19
        Tornson wszyscy wiemy, że jesteś zagorzałym lewicowcem i ja to szanuję! Ale nie pie... że z radosnego rozdawnictwa i kokietowania nieróbstwa państwo będzie się rozwijać!

> PO naprawia patologie? Na przykład obniżając razem z PiSem podatki bogaczom w k
        > raju gdzie brakuje pieniędzy na wszystko? Obniżanie podatków bogaczom i podnosz
        > enie tych które uderzają w biedotę (VAT) w kraju największych nierówności społe
        > cznych w Europie to ma być naprawianie państwa?<

Ani PiS (wiadomo na FK że jestem wrogiem PiS), ani PO nie zmieniały podatków!!!! Chyba, że o czymś nie wiem, a Ty wiesz:)

> Do tego dochodzi komercjalizacja służby zdrowia (szpitale mają teraz nakaz zara
        > biania pieniędzy a nie leczenia ludzi), zamykanie szpitali które przynoszą str
        > aty (czyt. ratowanie życia i zdrowia traktują ponad komercję), zamykanie szkół,
        > to ma być to naprawianie państwa?
        > Postępy dzikiej prywatyzacji jak nigdy wcześniej, zachowanie niczym lump który
        > za pół darmo rozdaje skarby rodowe by to potem przechlać, to są te działania na
        > prawcze?<

Właśnie takie bolączki min. szkolnictwa i służby zdrowia miałem na myśli zakładając wątek! Zauważ, że obecny rząd próbuje to pozbierać, ale przy takim "consensusie" napędzanym przez opozycję, to burdel będzie się pogłębiał!

> Przewałki przy budowie autostrad skutkujące masowym bankructwem polskich firm b
        > udowlanych i stratą 250tys miejsc pracy.
        > Torpedowanie wszelkich inicjatyw naprawczych które wyszły ze strony lewicy (roz
        > wiązanie IPN, legalizacja aborcji, wstrzymanie finansowania kleru).
        > Budowania państwa totalitarnego, gdzie za krytykę kościoła czy prezydenta idzie
        > się do więzienia, gdzie policja szturmuje akademiki i kradnie ludziom komputer
        > y.<

• dupetek ps. 29.10.12, 16:26
          > Przewałki przy budowie autostrad skutkujące masowym bankructwem polskich firm b
          > udowlanych i stratą 250tys miejsc pracy.
          > Torpedowanie wszelkich inicjatyw naprawczych które wyszły ze strony lewicy (roz
          > wiązanie IPN, legalizacja aborcji, wstrzymanie finansowania kleru).
          > Budowania państwa totalitarnego, gdzie za krytykę kościoła czy prezydenta idzie
          > się do więzienia, gdzie policja szturmuje akademiki i kradnie ludziom komputer
          > y.<

Przewałki przy autostradach, to efekt prawa o zamówieniach publicznych przyjętego przez rząd Millera!! Legalizacja aborcji i inne obyczajowe kłótnie nie mają nic do gospodarki! Relacje państwo - kler rząd Tuska podjął jako pierwszy i mam nadzieję, że choć mały skutek, ale jakiś będzie!! Lewackie rzady po '89 tylko demoralizowały Kk!!
          • dupetek ps.2 29.10.12, 16:29
            Rządy Millera należą do najgorszych lewackich rządów w mojej ocenie!! Jeśli już chcesz podeprzeć lewicę, to powołaj się na rząd Cimoszewicza:)

tornson napisał:
            >A rządy SLD przy wszystkich swoich wadach i prawicowych odchyłkach były o niebo lepsze niż cały ten yebany POPiS niszczący kraj przez ostatnie lata!<
            • x2468 Re: ps.2 29.10.12, 17:42
              Marzy im się powrót czasów kiedy najpoważniejszą inwestycja 4rp była budowa podgrzewanego chodniczka coby im pletwy nie przymarzały a i łamagi siem nie poprzewracały.
              • tornson Re: ps.2 30.10.12, 11:52
                x2468 napisał:

> Marzy im się powrót czasów kiedy najpoważniejszą inwestycja 4rp była budowa pod
                > grzewanego chodniczka coby im pletwy nie przymarzały a i łamagi siem nie poprze
                > wracały.
                Jesteście siebie warci, bezmózgie lemingi i psychopatyczne mohery.
            • tornson Re: ps.2 30.10.12, 11:51
              dupetek napisał:

> Rządy Millera należą do najgorszych lewackich rządów w mojej ocenie!! Jeśli już
              > chcesz podeprzeć lewicę, to powołaj się na rząd Cimoszewicza:)
              Nie używaj słowa lewacki, bo w wy prawoskręty w prymitywny sposób używacie określeń "lewacki" czy "komunistyczny", na określenie wszystkiego czego nie lubicie i nie wiadomo wtedy do końca o co wam chodzi. Dla was (prawicy) lewacki może być PiS (dla lemingów), PO (dla moherów), kler niekatolicki, kiedyś znalazłem nawet stronkę ultra-szołomów dla których nawet Korwin-Mikke jest lewakiem. Dlatego zluzuj z tymi określeniami.
              A co do rządów SLD to rzeczywiście te w latach 1993-1997 były najlepsze, wogóle najlepszy okres po 1989 roku. Ale nie utożsamiałbym tego z osobą Cimoszewicza, poprostu SLD było wtedy inne. A dziś jak widzimy Cimoszewicz okazał ciężkiego kalibru sqrwielem i zdrajcą który tak naprawdę z lewicą niema nic wspólnego, a Miller wyciąga SLD z dna.
          • tornson Re: ps. 30.10.12, 11:45
            dupetek napisał:

> Przewałki przy autostradach, to efekt prawa o zamówieniach publicznych przyjęte
            > go przez rząd Millera!!
            Jakoś wcześniej w zamówieniach publicznych nie było aż takich skandali. Dopiero za rządów tych sqrwieli. Zresztą nawet w obliczu tej marnej ustawy (którą PO też ślepo popiera) można było tak skonstruować wymagania by wyeliminować firmy-krzaki, niestety nie zrobiono tego!

> Legalizacja aborcji i inne obyczajowe kłótnie nie mają nic do gospodarki!
            Ale mają do standardów demokracji, które w Polsce są jedne z niższych w Europie!

> Relacje państwo - kler rząd Tuska podjął jako pierwszy i mam
            Podjął, wysługując się klechom jeszcze bardziej od poprzedników!

> nadzieję, że choć mały skutek, ale jakiś będzie!! Lewackie rzady po '89 tylko
            > demoralizowały Kk!!
            Bredzisz! To prawoskrętne dupki podpisywały konkordat, zakazywały aborcji, to prawicowe samorządy rozdają majątek miast/gmin klerowi.
        • tornson Re: Ty chyba sobie kpisz człowieku! 30.10.12, 11:41
          dupetek napisał:

> Tornson wszyscy wiemy, że jesteś zagorzałym lewicowcem i ja to szanuję! Ale nie
          > pie... że z radosnego rozdawnictwa i kokietowania nieróbstwa państwo będzie si
          > ę rozwijać!
          Rozdawnictwo w Polsce jest wobec kleru, wielkiego biznesu i zagranicznych korporacji, szary obywatel nie ma nawet dostępu do kompleksowej opieki medycznej. Nieróbstwo z kolei najbardziej uskutecznia oligarchia i kasta managerska, szary obywatel zapie... jak nikt w Europie.
          upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Yearly_working_time_2004.jpg
          A państwo nie będzie się rozwijać, tak długo jak długo owoce pracy obywateli będą transferowane zagranicę.

> Ani PiS (wiadomo na FK że jestem wrogiem PiS), ani PO nie zmieniały podatków!!!
          > ! Chyba, że o czymś nie wiem, a Ty wiesz:)
          No i tak właśnie jest. Gdzieś ty się podziewał że nie wiesz o tym iż PiS razem z PO obniżył stawkę podatkową dla bogaczy z 40 do 32%, a potem już tylko PO (PiS w opozycji udaje partię prospołeczną) podwyższyło podatek VAT. Jak nic polityka antyjanosikowa, transferowanie kasy od biednych do bogatych.

> Właśnie takie bolączki min. szkolnictwa i służby zdrowia miałem na myśli zakład
          > ając wątek! Zauważ, że obecny rząd próbuje to pozbierać,
          Obecny rząd nic nie zbiera tylko niszczy! Ja na szczęście nie mam problemów ze zdrowiem, ale znam ludzi którzy muszą regularnie odwiedzać specjalistów i każdy z nich potwierdza że jest coraz gorzej. Zresztą nawet ja to widzę kiedy raz na rok-dwa zaglądam z przeziębieniem do lekarza. Kiedyś szło się z rana i koszmarem było że lekarz przyjmie dopiero 2-3 godzny, no chyba że szło się pod koniec tygodnia (kto by chciał zwolnienie od piątku czy od czwartku) wtedy można było od ręki. Dziś jak się człowiek zarejestruje rano to będzie miał szczęście jak go lekarz przyjmie pod wieczór, zwykle jednak na drugi albo i na trzeci dzień dopiero.

> ale przy takim "consensusie" napędzanym przez opozycję, to burdel będzie się pogłębiał!
          Jaki konsensus napędzany przez opozycję? (Nie)Rząd robi rozpieduchę z komercjalizacją i zamykaniem szpitali wedle własnego widzi-mi-się!
          Kiedy inni krytykowali Tuska że nic nie robi, ja się cieszyłem bo nieróbstwo to najlepsze co może mieć miejsce za rządów neoliberałów, kiedy zaczną coś robić to tylko na gorsze! Była jedna, dosłownie jedna dobra rzecz którą zrobili za swoich rządów, ograniczenie złodziejskich haraczy składanych do OFE. Jedna jedyna pozytywna rzecz którą ten rząd zrobił (i to też spiritus movens tego był PSL nie PO). Poza tym sama destrukcja i psucie państwa!
    • kiemlicz88 Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 17:49
      "Wskazania GPS w porównaniu ze wskazaniami dalszej radiolatarni różniły się. Gdybyśmy oparli się tylko na wskazaniach GPS, to wyszlibyśmy 50 do 70 metrów z lewej strony od osi pasa" - mówił w zeznaniach Remigiusz Muś
      • x2468 Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 17:53
        Mówił to co mówił.Tyle żadne zapisy rejestratorów jego slow nie potwierdzają.Miał powiedzieć prawdę? Aby prokurator go postawił przed sadem?
      • volupte Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 17:53
        I ?
      • dupetek Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 18:01
        Ty (jeśli wolisz, to: Wy) tow. Kiemlicz jak zwykle mylisz watki i piszesz nie na temat! W powody nie wnikam:))
    • rzewuski1 Re: Rządy Tuska najlepsze w ostatniej dekadzie! 29.10.12, 18:57
      Tusk sobie radzi tylko dlatego ze Polska wstąpiła do UE i jest kasa.
      Bez tego byłoby kiepsko, bo tak naprawdę ten premier i jego rzad jak starają się tylko nie przeszkadzać.

• dupetek Nie zgodzę się! 29.10.12, 19:05
        Jedziesz stereotypem lansowanym przez opozycję! Tusk zreformował armię, wziął się jako pierwszy(!) za kler, próbuje naprawiać spieprzony przez poprzedników system opieki zdrowotnej, edukację, emerytury. Dalekowzrocznie patrząc wprowadził 67 jako wiek emerytalny. Wiele można jeszcze wymieniać - żaden rząd dotychczas jeszcze tak nie jechał, bo to niepopularne działania - chociaż według mnie te zmiany Tuska są zbyt powierzchowne, jak napisałem w założycielskim poście.
        • rzewuski1 Re: Nie zgodzę się! 29.10.12, 19:53
          Jedyny pozytyw to zniesienie poboru, emerytury to już była konieczność ,
          system zdrowotny nie jest spieprzony przez poprzedników, jest niewydolny i Tusk nic nie zrobił.
          Tak naprawdę długi rosną, urzędników przebywa , jedyny pozytyw premierostwa tego pana jest to ze Jarek i ta pisowska ......... nie rządzą naszym biednym krajem.
          Ale to za mało.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka