Dodaj do ulubionych

Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu

IP: *.adsl.solnet.ch 11.07.04, 15:17
Kto jest za wprowadzeniem kary smierci?

Przeciez utrzymywanie takich, nie wiem jak ich nazwac, bo nie chcialbmy
ublizac zwierzetom, na koszt podatnika, na koszt rent, w ciagu nastepnych 40
lat, jest niedopuszczalnym marnotrastwem.

Inna kara niz dozywocie bez mozliwosci ulaskawienia, bylab rowniez
przestepstwem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cronos Kara śmieric! IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.04, 15:18
      Kara śmierci! I znów usłyszymy od różnych intelektualistów, że to nie tak, że
      to nie skutkuje. A ja się pytam, dlaczego mamy tych bandytów jeszcze
      utrzymywać w więzieniu, bo pewnie zostanie orzeczone dożywocie?! Rodzice tej
      dziewczyny też będą się na nich składać...
      • Gość: Toni Re: Kara śmieric! IP: *.daxnet.no 11.07.04, 17:56
        • Gość: Andrzej Kara śmierci! IP: *.chello.pl 11.07.04, 22:22
          • Gość: aaa Re: Kara śmierci! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:57
            Jestem przeciwko karze śmierci.
        • Gość: aaa Re: Kara śmieric! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:58
          Jestem przeciwko karze śmierci..
      • Gość: as Re: Kara śmieric! IP: *.twcny.rr.com 11.07.04, 22:48
        Abstrachujac od "skutecznosci" karania - czy nie przychodzi Ci do glowy, ze
        zabijajac przestepce znizasz(my) sie do jego poziomu etycznego ??!!
        Sredniowiecze wraca - jak mu sie przeciwstawic ??
        A to jest oczywista pokusa - oko za oko - do cholery z cywilizacja i dorobkiem
        cywilizacji.
        as
      • Gość: aaa Re: Kara śmieric! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:57
    • morgoth Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu 11.07.04, 15:19
      Dla takich sk.... to tylko kara smierci poprtzedzona torturami.
      • Gość: marcin Re: To prawda nie ma innej kary IP: *.chello.pl 11.07.04, 15:21
        Oko za oko
        • Gość: aaa Re: To prawda nie ma innej kary IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:57
      • Gość: M.Klamrowski Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 15:47
        Znow straszny mord i znow glosy za przywroceniem kary smierci. Jest bardzo
        dziwne ze w tak fanatycznym religijnym kraju, za kazda zbrodnie wola sie glosno
        za przywroceniem kary smierci.Wazne jest zeby takich bandytow nigdy nie
        wypuscic na wolnosc do konca zycia. Oni musza pracowac i placic do panstwa,
        zeby mozna bylo rodzinom odszkodowanie palacic. Nie idzie o to zeby oni
        bezsposredni placili, bo to jest makabra, ale nich panstwo zadba oto.Jezli
        takich bandytow sie powisi, ich kara sie szybko skonczy, ale rodziny albo
        ofiary zyja jeszcze dlugie lata i o nich potem nikt nie pamieta.
        • Gość: zwykly Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.dialup.online.no 11.07.04, 15:55
          ...bredzisz Klamrowski jak "Piekarski na mekach". Jestes przeciwko karze
          smierci, jeszcze na dodatek oskarzasz Polakow o fanatyzm religijny.
          Pieknie zadasz kary dozywotniego wiezienia i robic dla panstwa (sic!), a nie
          dla spoleczenstwa, jesli juz!.
          Jak maja pracowac, jak samo bezrobocie, ciekawe?!
          Dlatego jedynym slusznym jest polityka ulaskawien realizowana przez Pana
          Prezydenta Polski! Co Panie Klamrowski Prezydenta Pan nie lubisz?
          • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:59
            Jestem przeciwko karze śmierci..
        • Gość: Rafał Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:09
          Podzielam ten pogląd. Kara śmierci to straszny zwyczaj, odpowiadanie złem i
          siłą na zło jest zwykle w krótkim czasie skuteczne, ale na dłuższą metę
          prowadzi tylko do eskalacji zła.
          Powinni w więzieniu na siebie pracować, ale jestem gotów płacić poprzez podatki
          na skuteczne wyeliminowanie takich ludzi ze społeczeństwa - karę dożywotniego
          więzienia odczują moim zdaniem dotkliwiej niż kilkanaście miesięcy strachu w
          oczekiwaniu na wyrok śmierci. To też szansa, że coś zrozumieją i będą żałować.
          I może podzielą się tym z młodszymi współwięźniami.
          Nie ma dobrego rozwiązania, to chyba jest lepsze.
          • Gość: Cronos Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.04, 16:30
            No i właśnie o takich opiniach pisałem w swoim pierwszym poście...
            Przykre jest to, że takich zbrodni jest coraz więcej, a takie głosy jak ten
            wciąż się pojawiają.
            Jeżeli nawt odczują ją dotkliwiej, bo z tym akurat się zgadzam, to jeszcze nie
            jest powód, żeby ich utrzymywać przy życiu, zwłaszcza na koszt podatników. Może
            niedługo ten deklarowany 1% podatków pozwolą odpisywać na inne sele, nie
            ograniczając się do Stowarzyszeń. Wtedy będzie Pan mógł opłacać wszystkich
            takich zbrodniarzy, z myślą o tym, że "To też szansa, że coś zrozumieją i będą
            żałować.
            I może podzielą się tym z młodszymi współwięźniami.".
            • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:59
              Jestem przeciwko karze śmierci....
        • Gość: Cronos Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.04, 16:14
          To wszystko ładnie, co Pan tutaj pisze, tylko że diabeł tkwi w szczegółach.
          Próbowano już znaleźć więźniom organizować czy też znaleźć pracę, czasmi
          pokazuje się nawet takie relacje w TV. Kłopot jest w tym, że próby takie
          czyniona dla osadzonych za relatywnie pomniejsze wykroczenia, niepłacenie
          alimentów, włamania etc. Jeżeli prawdziwy jest motyw popełnienia tej zbrodni,
          obojętnie czy przez wymienionych w artykule osobników czy też innych - to uwaga
          do postów pana Tomasza 1, to nie życzyłbym sobie, aby tacy ludzie (?) mieli
          możliwość opuszczania zakładu, a w więzieniu praca jest przywilejem - nie dla
          nich! Watpię jednak, aby byli w stanie swoją pracą w jakikolwiek sposób
          zadośćuczynić rodzinie ofiary, nawet finansowo.
          "Jezli takich bandytow sie powisi, ich kara sie szybko skonczy, ale rodziny albo
          ofiary zyja jeszcze dlugie lata i o nich potem nikt nie pamieta." - i oto
          chodzi, aby raz na zawsze pozbyć się takich bandytów, żeby dla odmiany to oni
          zaczęli się bać. Jeżeli nadal uważa Pan inaczej, polecam podróże nocnymi
          pociągami, na przykład do Stolycy. Być może będzie maiał Pan więcej szczęścia,
          niż ci których pobito czy okradziono, grożąc nożem. Polecam również podróże na
          warszawskich liniach podmiejskich, są równie ciekawym wyzwaniem dla takich Panów
          Tomków 1, czy też 2.
          • p.panwojtek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu 11.07.04, 23:13
            wejsc w kooperacje z Rosja i wynajac taki maly obozik na dalekim polnocnym-
            wschodzie. Na to dam nawet kase.
            Jestem przeciwko karze śmierci.....
        • Gość: Jozio Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 16:19
          Powiesić.
          Pobrać narządy do transplantacji. Niech za śmierć ofiary ktoś dostanie życie.

Jestem przeciwko karze śmierci. .
        • Gość: polonus Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 16:27
          M. Klamrowski to wlasnie dzieki takim "yntelektualistom" jak ty oraz takim
          dr. hc jak pomocnik naprawiacza wozkow akumulatorowych laureat Nobla Walesa
          panna Suchocka, przefarbowany na demokrate I sekretarz POP PZPR przy UW
          oraz calej tej ferajny zydowsko-solidarnosciowej jest taka sytuacja w Polsce.
        • Gość: WIATRKAK Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 18:05
          Fanatycznym religijnym kraju??? O co Ci chodzi. Dawno chyba nie byles w
          Polsce. Polska dzis nie jest religijny krajem, to byl kraj twoich przodkow.
      • Gość: Taki Sobie Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.pclk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:04
        Sądzę,że kara dożywocia była by lepszą karą niż śmierć pod warunkiem,że będą ją
        skazani odbywali w kajdanach,przykuci do piwnicznej ściany.Tak swoje kary
        odbywali zabójcy Autryjackiego nasępcy tronu.Żaden nie przeżył czterech lat.
      • p.panwojtek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu 11.07.04, 23:09
        morgoth napisał:

> Dla takich sk.... to tylko kara smierci poprtzedzona torturami.
        Mylisz sie. Lepiej bedzie dla wszystkich zainteresowanych jak beda calezycie
        ciezko pracowac i odpokotowywac praca. <Sa autostrady do budowania, niech tluka
        kamienie
      • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:58
        Jestem przeciwko karze śmierci...
    • Gość: dresik dresowe ludzie umjo sie zabawić a co IP: *.lublin.mm.pl 11.07.04, 15:22
      użyćich do crash-testów
    • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 15:27
      I znowu dziennikarze już wydali wyrok. Coś strasznego. Jak w jakimś dzikim
      potwornym kraju. Takie uprzedzanie wyroków sądowych, ścigane jako poważne
      przestępstwo w Europie zachodniej, to jeszcze jeden bardzo ważny argument
      przeciwko przywróceniu kary śmierci.

Nikt nie powinien wyrażać opinii o winie przed prawomocnym wyrokiem sądowym.
      • Gość: rayback Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.rev.vline.pl 11.07.04, 15:30
        Czlowieku,czy ty jestes normalny?!Wez to jeszcze raz przeczytaj i raczej nie
        zabieraj wiecej glosu w tej sprawie.
        • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 15:41
          Gość portalu: rayback napisał(a):

> Czlowieku,czy ty jestes normalny?!Wez to jeszcze raz przeczytaj i raczej nie
          > zabieraj wiecej glosu w tej sprawie.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nienormalny to jesteś Ty. I to stuprocentowo. Jeżeli uważasz, że o winie mogą
          orzekać dziennikarze i każdy przypadkowy człowiek to propagujesz prawo
          dzikusów, prawo dżungli. Emocje tu nic nie pomogą. Taki dzikus jak Ty nie
          wpłynie na dzikusów łamiących prawo. W tym przypadku ani ci, którzy tę
          dziewczynę zamordowali ani Ty nie mają szacunku dla prawa. I to Ciebie z
          mordercami tej dziewczyny łączy. Im mniej takich ludzi, tym więcej szacunku dla
          prawa i tym mniej morderstw.

• Gość: rayback Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.rev.vline.pl 11.07.04, 16:05
            Nie uwazam ze dziennikarze zadecydowali o winie,dlatego mowilem zebys to
            przeczytal raz jeszcze,uwaznie.To po pierwsze.

Po drugie : szacunek dla prawa mowisz...Czyli wyszlo ze jestem psychopata i
            stanowie zagrozenie dla takich jak Ty.Zmartwie Cie,bedzie coraz wiecej takich
            ¨dzikusow"jak ja bo nikt nie ma juz ochoty patrzec na bezradnosc takich jak Ty.I
            tu nie chodzi o wcale emocje bo akademickie rozwazania doprowadza (albo juz
            doprowadzily) do stanu kiedy porzadny czlowiek boi sie wyjsc z domu.

Mam jeszcze na koniec propozycje - zapros tych panow do siebie,najlepiej w ich
            urodziny i wtedy porozmawiamy o szacunku dla prawa.Bo jak na razie dyskusja z
            Toba jest tak jalowa ze az przygnebiajaca.
            • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 16:25

> Nie uwazam ze dziennikarze zadecydowali o winie,dlatego mowilem zebys to
              > przeczytal raz jeszcze,uwaznie.To po pierwsze.
              >
              > Po drugie : szacunek dla prawa mowisz...Czyli wyszlo ze jestem psychopata i
              > stanowie zagrozenie dla takich jak Ty.Zmartwie Cie,bedzie coraz wiecej takich
              > ¨dzikusow"jak ja bo nikt nie ma juz ochoty patrzec na bezradnosc takich jak
              Ty.
              > I
              > tu nie chodzi o wcale emocje bo akademickie rozwazania doprowadza (albo juz
              > doprowadzily) do stanu kiedy porzadny czlowiek boi sie wyjsc z domu.
              >
              > Mam jeszcze na koniec propozycje - zapros tych panow do siebie,najlepiej w ich
              > urodziny i wtedy porozmawiamy o szacunku dla prawa.Bo jak na razie dyskusja z
              > Toba jest tak jalowa ze az przygnebiajaca.

xxxxxxxxxxxxxxxxx

1. Zerknij na tytuł artykułu.

2. Nie nazwałem Ciebie psychopatą. Histeryzujesz (nie dziwi mnie to).

3. Kiedy mówię o szacunku dla prawa mam na myśli również i szacunek dla Ciebie.

4. Bezradność nie jest akademicka. Świat jest pełen okrucieństw. Wymiar
              sprawiedliwości nie może działać jak plemienne narzędzie nagród i kar. Musi on
              być wypadkową tego co najlepsze w kulturze społecznej. Czyli domniemanie
              niewinności musi funkcjonować w sposób niezakłócony. Potworna zbrodnia nie jest
              usprawiedliwieniem dla myślenia prymitywnego. A co byś powiedział gdyby się
              okazało, że policja aresztowała dwóch mocno podejrzanych ludzi, którzy byli
              setki kilometrów od miejsca tej strasznej zbrodni?

5. Prawo dzikusie, prawo.

--------------------------------------------------------------------------------
              • Gość: Cronos Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.04, 16:33
                Nie odniósł się Pan jeszcze do uwagi raybacka odnośnie zaproszenia tych Panów do
                dyskusji, może być akademickiej.
              • Gość: rayback Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.rev.vline.pl 11.07.04, 16:47
                Przyznali sie.Co wiecej Ci potrzeba? Podania? Nadal uwazasz ze sa niewinni?
                Napisz to rodzinie dziewczyny ktora zamordowali.

Jak mowie,leb masz jak sredniowieczny rycerz.Zakuty.Bo fakty mowia za siebie,ale
                wygodnie jest ich nie widziec.

Pomylke mozna wykluczyc.Istnieja chocby testy DNA (jakkolwiek w tym kontekscie
                nie ma to znaczenia bo zwyrodnialcy sie przyznali).Co do histerii - daleko mi do
                tego.Jednak podejrzewam ze drastycznie zmienisz zdanie jesli ktos skuje Ci Twoja
                piekna buzie,okradnie Cie,napadnie,pobije.Podejrzewam ze nie masz pojecia o czym
                mowie,dobrze sie siedzi w domu przed kompem i pisze takie pierdoly.

Jedyne co robisz zakuty lbie to krytykujesz.Nie proponujesz nic w zamian,tylko
                krytykujesz.Podejrzewam ze rowniez jestes przeciwny przymusowej ciezkiej pracy
                dla wieznow.Podlacz im jeszcze kablowke i pusc kreskowki,powinni sie
                zresocjalizowac,prawda?

Fakty zakuty lbie,fakty!
                • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 17:25
                  1. "Przyznali sie.Co wiecej Ci potrzeba? Podania?"

2. "Jednak podejrzewam ze drastycznie zmienisz zdanie jesli ktos skuje Ci Twoja
                  piekna buzie,okradnie Cie,napadnie,pobije.Podejrzewam ze nie masz pojecia o czy
                  mowie,dobrze sie siedzi w domu przed kompem i pisze takie pierdoly."

3. Nie proponujesz nic w zamian,tylko krytykujesz.Podejrzewam ze rowniez jestes
                  przeciwny przymusowej ciezkiej pracydla wieznow.Podlacz im jeszcze kablowke i
                  pusc kreskowki,powinni sie zresocjalizowac,prawda?

xxxxxxxxxxxxxxxxx

1. Nie, nie przyznali się. Tak jest w artykule redakcyjnym. To jest bardzo
                  mało. Do przyznania się do winy potyrzebny jest przewód sądowy.

2. A jednak histeria.

3. Cały czas histeria. Proponuję, i to bardzo wyraźnie i jednoznacznie, uznanie
                  prawa i przewodu sądowego jak jedynego arbitra w sprawach kiedy prawo zostało
                  złamane. Od ustalenia faktów jest sąd a nie Twój zakuty niestety, "raybacku",
                  łeb.

Fakty, zakuty łbie, fakty!

• Gość: rayback Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.rev.vline.pl 11.07.04, 17:39
                    Nawet oryginalny nie potrafisz byc.No coz,te same teksty,beznadziejnie glupie
                    argumenty i okazywanie "pseudoszacunku".

Jesli facet mowi "zabilem" to wybacz,ale szczerze mowiac mam w dupie co powie na
                    to sad.Nie interesuje mnie rowniez fakt czy wybroni go jakis szmatlawy prawnik
                    czy nie.Tobie to nie wystarcza,ty musisz miec PRZEWOD SADOWY.Bo w tym kraju nie
                    nazywa sie rzeczy po imieniu,wazne zeby sie papiery zgadzaly.

Jestes kompletnie nudny Tomciu,ale nie wymagam wiecej od nastolatka pracujacego
                    na kompie taty.Zwyczajnie nie jestes dla mnie partnerem do rozmowy, to forum to
                    stanowczo za duzo jak na Twoje mozliwosci.

A kiedys zrozumiesz ze "tu wale chodzi o zycie".Moze na swoim przykladzie.
                    • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 17:53
                      "A kiedys zrozumiesz ze "tu wale chodzi o zycie".Moze na swoim przykladzie."

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Jesteś niepoprawnym histerykiem. To, że prasa napisała że ktoś przyznał się do
                      winy nie świadczy wcale o zaistnieniu takiego faktu.Jeżeli masz w dupie co
                      powie na to sąd, to jesteś bliższy mordercom niż Ci się wydaje. Oni też mieli w
                      dupie prawo kiedy popełniali tę straszliwą zbrodnię. Skąd wziąłeś
                      tego "szmatławego prawnika", znowu histeria i pogarda dla prawa. Może ja i
                      nudny dla Ciebie. Ty zaś jesteś bardzo interesującym przypadkiem. Chcesz zemsty
                      a nie kary. Nie chcesz zastosowania prawa, wolisz własne widzimisię. Jesteś
                      niedojrzałym osobowościowo histerykiem. Boisz się procesów myślowych
                      cywilizowanych i wydaje Ci się, że masz prostą odpowiedź na rzeczy
                      skomplikowane. Raczej jesteś częścią problemu.

• Gość: rayback Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.rev.vline.pl 11.07.04, 18:22
                        Juz wiem,przekonales mnie - PAP nie ma racji.ONI BEZCZELNIE KLAMIA!Panna sie
                        sama udusila i wyskoczyla przez okno pedzacego pociagu! Jak sie moglem nie
                        domyslic...Jezu,ONI SA NIEWINNI!!!Ehhh,to dlatego ze histeria przyslonila mi
                        jasnosc myslenia i umiem przeprowadzic "procesów myślowych cywilizowanych".Kropka.

Ale powaznie,konkludujac :

1.Kazdy kto ma inne zdanie niz ty jest CZESCIA PROBLEMU.
                        2.Z jednym sie zgadzam : mam pogarde dla polskiego prawa.Nie wierze w
                        sprawiedliwy osad.Nie wiesz czemu?Poczytaj naglowki : Wieczerzak,Optimus [tak
                        wiem ze tu nikogo nie zabili].Wiem,ze wszystko zalezy do tego,jakiego prawnika
                        wynajme,a najwazniejsza jest "zlota zasada Murphy'ego".To tez moje widzimisie?
                        Co? NAPISZE CI JESZCZE RAZ : TAK, MAM POGARDE DLA POLSKIEGO PRAWA I WYMIARU
                        SPAWIEDLIWOSCI.
                        3.Chce stosowania prawa,ale dobrego prawa.Pamietaj chlopcze jeszcze o jednym -
                        to LUDZIE stanowia prawo!
                        4.Kwestia bandytyzmu nie jest kwestia skomplikowana do rozwiazania,trzeba chciec
                        a nie prowadzic jalowe dyskusje.
                        5.Fakt ze mnie obrazasz i stawiasz w jednej linii ze zwyrodnialcami swiadczy
                        tylko o Tobie i mam nadzieje ze ludzie sami wyciagna wnioski co soba reprezentujesz.

A teraz zrob tak : napisz podanie o odebranie broni policji i
                        wojsku.Koniecznie.A do bandytow zeby na wezwanie "Stoj policja" polozyli sie na
                        ziemi ladnie i skuli sami kajdankami. I niech wypelnia za policje jeszcze stosy
                        koniecznych papierow,wtedy bedzie zgodnie z prawem,formalnie,tak jak lubisz,prawda?

Na jakim swiecie ty zyjesz chlopie?

Mam nadzieje ze jestes szczesliwy,UZNAJE SIE BOWIEM ZA POKONANEGO! Gratulacje!
                        [kurtyna,oklaski]
                        • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 19:47

> Juz wiem,przekonales mnie - PAP nie ma racji.ONI BEZCZELNIE KLAMIA!Panna sie
                          > sama udusila i wyskoczyla przez okno pedzacego pociagu! Jak sie moglem nie
                          > domyslic...Jezu,ONI SA NIEWINNI!!!Ehhh,to dlatego ze histeria przyslonila mi
                          > jasnosc myslenia i umiem przeprowadzic "procesów myślowych
                          cywilizowanych".Krop
                          > ka.
                          >
                          > Ale powaznie,konkludujac :
                          >
                          > 1.Kazdy kto ma inne zdanie niz ty jest CZESCIA PROBLEMU.
                          > 2.Z jednym sie zgadzam : mam pogarde dla polskiego prawa.Nie wierze w
                          > sprawiedliwy osad.Nie wiesz czemu?Poczytaj naglowki : Wieczerzak,Optimus [tak
                          > wiem ze tu nikogo nie zabili].Wiem,ze wszystko zalezy do tego,jakiego prawnika
                          > wynajme,a najwazniejsza jest "zlota zasada Murphy'ego".To tez moje widzimisie?
                          > Co? NAPISZE CI JESZCZE RAZ : TAK, MAM POGARDE DLA POLSKIEGO PRAWA I WYMIARU
                          > SPAWIEDLIWOSCI.
                          > 3.Chce stosowania prawa,ale dobrego prawa.Pamietaj chlopcze jeszcze o jednym -
                          > to LUDZIE stanowia prawo!
                          > 4.Kwestia bandytyzmu nie jest kwestia skomplikowana do rozwiazania,trzeba
                          chcie
                          > c
                          > a nie prowadzic jalowe dyskusje.
                          > 5.Fakt ze mnie obrazasz i stawiasz w jednej linii ze zwyrodnialcami swiadczy
                          > tylko o Tobie i mam nadzieje ze ludzie sami wyciagna wnioski co soba
                          reprezentu
                          > jesz.
                          >
                          > A teraz zrob tak : napisz podanie o odebranie broni policji i
                          > wojsku.Koniecznie.A do bandytow zeby na wezwanie "Stoj policja" polozyli sie
                          na
                          > ziemi ladnie i skuli sami kajdankami. I niech wypelnia za policje jeszcze
                          stosy
                          > koniecznych papierow,wtedy bedzie zgodnie z prawem,formalnie,tak jak
                          lubisz,pra
                          > wda?
                          >
                          > Na jakim swiecie ty zyjesz chlopie?
                          >
                          > Mam nadzieje ze jestes szczesliwy,UZNAJE SIE BOWIEM ZA POKONANEGO! Gratulacje!
                          > [kurtyna,oklaski]

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

1. Tak, Histeria przysłoniła Ci jasność myślenia. Ja nie twierdzę, że
                          zatrzymani sa niewinni. Ja nic o nich nie piszę bo od ustalenia faktów jest
                          sąd, a nie szary obywatel.

2. Nie jesteś częścią problemu bo masz inne od mojego zdanie. Znowu
                          histeryzujesz. Jesteś częścią problemu na tyle na ile masz pogardę dla prawa i
                          wymiaru sprawiedliwości. Jeżeli nie ufasz wymiarowi sprawiedliwośći to też nie
                          daje Tobie prawa do ferowania wyroków. Ja też mam bardzo krytyczne mniemanie o
                          wymiarze sprawiedliwości w Polsce. Uważam, że jest on czasami wprost
                          skandaliczny. Ten pogląd nie robi ze mnie jednak sędziego.

3. Nie stawiam Ciebie w jednek linii ze zwyrodnialcami. Nie zamierzałem również
                          Ciebie obrażać. Chcę tylko Tobie szybko uzmysłowić, że proces prawny jest
                          rzeczą wysoce skomplikowaną.

4. Nie ma powodów byś się czuł pokonany. Idzie o to żebyś nie przypisywał mi
                          opinii czy słów, których nie napisałem a odpowiedział rzetelnie na podstawowe
                          pytanie. Czy masz szacunek dla prawa w ogóle?

5. Nie da się ukryć, że masz tendencję do upraszczania rzeczy bardzo złożonych.
                      • Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:02
                        Tomuś 1 jesteś niebywale nudny, jedyny sprawiedliwy fanatyk przewodu sądowego.
                        Czy znane są ci Tomuś dziecinko (oczywiście nie w tej sprawie) przypadki brania
                        w łapke przez kryształowy wymiar sprawiedliwości co to te jak im tam przewody
                        sądowe ble ble ble.......
                        • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 19:50
                          Gość portalu: ups napisał(a):

> Tomuś 1 jesteś niebywale nudny, jedyny sprawiedliwy fanatyk przewodu
                          sądowego.
                          > Czy znane są ci Tomuś dziecinko (oczywiście nie w tej sprawie) przypadki
                          brania
                          >
                          > w łapke przez kryształowy wymiar sprawiedliwości co to te jak im tam przewody
                          > sądowe ble ble ble.......

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pewno, że są mi znane takie przypadki. Naiwny jesteś, nie ma kryształowego
                          wymiaru sprawiedliwości, a w Polsce jest on mocno skorumpowany. Ale weź napisz
                          coś na temat. Nic nie rozumiem z tego Twojego ble ble ble.

• Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 20:04
                            Ble ble ble - to podsumowanie tomuś twoich wypocin. Cytujesz polemizujesz i
                            gonisz w piętkę. Daj se spokój bo się pogubiłeś. "Weź coś napisz" napisałem i
                            co? Inni też pisali ale chyba ty nie czytałeś "jedyny sprawiedliwy przewodzie
                            sądowy"!!!
                            • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 20:49
                              No napisz coś na temat. Nie bój się. Jak trzeba to i przytakniemy Tobie. Tylko
                              bez ble ble ble.
                              • Gość: Psychiatra Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 22:26
                                Wtrącę się mimochodem do tej uczonej dysputy. Czy tomus1 masz rozdwojenie jaźni
                                matołku? "Przytakniemy Tobie"?
                              • Gość: enolc nie rozumiem - pewnie, że wyrok sądowy jest IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 23:50
                                ,,pewniejszym'' źródłem wiedzy niż dziennikarska rewelacja - ale bez przesady.
                                Poczytaj o sprawie Jackie Arklova. Jeśli napisali, że ujęto sprawców - to
                                jednak na 99 procent tak było. To jednak Wyborcza, nie ,,Fakt''. Po drugie
                                wyrok sądowy również nie oznacza 100 procent. Nigdy. Reasumując - odróżnij
                                tzw. ,,media hype'' od informacji. To jednak są dziennikarze a nie komputery.
                                Dlatego napisano ,,morderstwo'' a nie ,,bezpowrotne ustanie pracy mózgu''. W
                                takich przypadkach rozwiązanie brzmi ,,hak rzeźniczy''. Każde inne byłoby
                                brakiem elementarnego szacunku wobec ofiary. Podziękowania winniśmy również
                                komisji kodyfikacyjnej prawa karnego.
                        • Gość: nelsonek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:13

> Tomuś 1 jesteś niebywale nudny, jedyny sprawiedliwy fanatyk przewodu sądowego.
                          > Czy znane są ci Tomuś dziecinko (oczywiście nie w tej sprawie) przypadki brania
                          >
                          > w łapke przez kryształowy wymiar sprawiedliwości co to te jak im tam przewody
                          > sądowe ble ble ble.......

czy jesli sa mi znane takie przypadki (zalozmy w ilosci 10 000 w ubieglym roku) to czyni Ciebie ups'ie sedzia? i jeszcze jedna uwaga: zwracam uwage na "po drugie"
                • Gość: nelsonek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 23:24
                  > Przyznali sie.Co wiecej Ci potrzeba? Podania? Nadal uwazasz ze sa niewinni?

zalozmy ze rzeczywiscie przyznali sie. przyznanie sie do winy nie potwierdza popelnienia czynu zabronionego

> fakty mowia za siebie

ktore fakty?? cale szczescie, ze nie orzekamy kar poprzez referendum.

> Pomylke mozna wykluczyc.Istnieja chocby testy DNA

do niedawna uwazano, ze testy linii papilarnych wykluczaja pomylke.

> Fakty zakuty lbie,fakty!

wiem, ze to nie do mnie, ale faktow nie znasz!! wiesz tylko tyle co przeczytales w gazecie. nic wiecej. to o czym rozmawiamy to tylko durny artykul a nie rozprawa sadowa.
                  • Gość: rayback Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 11.07.04, 23:39
                    Fakt,nie znam...Jeszcze...Bede znal za tydzien.Jak juz napisalem - goscie sa
                    niewinni.I sa tylko podejrzanymi.

Nie mam sily sie klocic...

Pozdrawiam
                    • Gość: nelsonek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 00:57
                      po pierwsze: nie klocimy sie tylko wymieniamy poglady
                      po drugie: przypominam sprawe matki ktora "zlecila" utopienie wlasnego synka swojemu konkubentowi. wtedy tez zdecydowana wiekszosc obywateli krzyczala: "na szafot z nia!" i co sie okazalo? zostala uniewinniona. czego to dowodzi? tylko tego ze nie mozna wydawac sadow pochopnie pod wplywem impulsu.
                      po trzecie: mam tylko nadzieje ze mordercy tej nieszczesnej kobiety zostana skazani, nie wiemy natomiast kim oni sa poki co...
    • Gość: XXX Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.07.04, 15:32
      KARA ŚMIERCI!!!!!!!!!!! TYLKO I WYŁACZNIE. ŻADNEJ LITOŚCI! I NIECH KTOŚ NIE
      MÓWI, ŻE KARA ŚMIERCI JEST NIEMORALNA. BO CZY TO CO TYCH DWÓCH SK...W ZROBIŁO
      BYŁO CHOĆ ODROBINE MORALNE? JAKOŚ NIE BARDZO!
      • Gość: podatniczka Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.swic.dialup.inetia.pl 11.07.04, 15:41
        Oczywiście że kara śmierci.
        Za kilka miesięcy bandziory zrobią rozrubę w więzieniu,że
        im za ciasno. Trzeba będzie pokoje intymne uruchomić,
        cele wyposażyć w TV. Oczyśćmy nasze społeczeństwo z szumowin.
        Sposób jest niestety tylko jeden.
        • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:00
          Jestem przeciwko karze śmierci. aa
      • Gość: zwykly Ulaskawienie... IP: *.dialup.online.no 11.07.04, 15:43
        ...Prezydent Polski Aleksander Kwasniewski, podjac juz kroki ulaskawiajace w
        stosunku do mordercow mlodej kobiety, tak jak w bodajze 26 innych przypadkach!.
    • Gość: camyk Re: To chyba jasne;) IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.07.04, 15:38
      Krwawe kino psychopatycznych twórców bombarduje nas niemal z każdego kanału TV,
      i właśnie zaczyna zbierać swoje owoce np. w postaci tych dwóch młodych, słabych
      psychicznie, zdegenerowanych do szpiku kości ludzi.

Jednak nie zgadzam się z tymi, co są za przywróceniem kary śmierci - to zbyt
      proste. Natomiast pomysł pracy po 18 godzin dziennie w kamieniołomie przy
      przerzucaniu góry z miejsca na miejsce, lub w kopalni (obojętne, czego) bez
      żadnych przepustek, listów i paczek, telefonów a przede wszystkim video, radia
      i TV, uważam za idealny.
      W tak beznadziejnych warunkach marzyli by o szybkiej śmierci i z pewnością po 2-
      3 latach by się jej doczekali.
      Natomiast w żadnym wypadku my uczciwi obywatele nie powinniśmy na nich łożyć -
      niech więzienia same się utrzymują!
      • Gość: elka i masz rację!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.04, 15:46
        Racja!!!żadnych praw,do roboty,obozy pracy ,zero przepustek,nic.te gnoje maja
        lepiej niz dzieci w domu dziecka.na leczenie nie ma a najedzenie dla gnoi
        jest.jaksąs paranoja.
      • Gość: papa Smerf Re: To chyba jasne;) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.04, 15:51
        > Krwawe kino psychopatycznych twórców bombarduje nas niemal z każdego kanału
        > TV, i właśnie zaczyna zbierać swoje owoce np. w postaci tych dwóch młodych,
        > słabych psychicznie, zdegenerowanych do szpiku kości ludzi.

Brzmi to ładnie, tylko bez sensu. Otóż ludzkość wymyśliła kwawe mordy na
        tysiące lat przed wynalezieniem kina i telewizji. Pomysł z kamieniołomem jest
        też nośny ale czy wyobrażasz sobie koszty utrzymywania takiego kamieniołomu?
        Przecież ktoś by ich tam musiał pilnować, karmić, leczyć itd. I byłoby to o
        wiele droższe niż utrzymywanie ich w więzieniu!
        Ale z więzieniem jest jeszcze jeden problem. Nawet jeśli otrzymają dożywocie,
        to jako mordercy będą należeli do najwyższej kasty więziennej. To im inni będą
        czyścić buty, świadczyć usługi seksualne i oddawać swoje najlepsze kąski.
        Niestety, choć to niehumanitarne - tylko czapa. Robactwo trzeba tępić a nie
        wychowywać.
        • Gość: Cronos Re: To chyba jasne;) IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.04, 16:39
          Zgadzam się! Pewnie część wypowiadających się tu przeciwko karze śmierci o tym
          nie wie, ale w pace największą estymą cieszą się ludzie z wyrokami za
          morderstwo, choć akurat nie za takie.
          Jeżeli ci wszyscy intelektualiści chcą zmieniać kryminalistów an lepsze, niech
          poproszą o możliwość pracy resocjalizacyjnej. Jestem ciekaw, ilu wytrzyma:)
          • Gość: aaa Re: To chyba jasne;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:00
            Jestem przeciwko karze śmierci. aca
        • Gość: aaa Re: To chyba jasne;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:00
          Jestem przeciwko karze śmierci. ab
      • Gość: Jozio Re: To chyba jasne;) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 16:23
        Takie traktowanie więźniów wpływa demoralizująco na pilnujących..
    • Gość: Jacek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.highway.telekom.at 11.07.04, 15:44
      Jest zbrodnia to i kara musi byc ! Jesli my bedziemy takich utrzymywac,to co
      powiecie o bezdomnych ,ktorzy nie zrobili nam nic i nie maja nic.Sa gorzej
      traktowani niz ci bandyci.Nie maja -wiktu,opierunku,opieki zdrowotnej,hotelu i
      wielu innych rzeczy - za darmo!!! Nie idzie o kare ,ale o eliminacje ich z
      naszego spoleczenstwa.Niech nikt nie mowi ,ze nie jestesmy
      humanitarni ,powiesimy ich bez tortur.Po wyeliminowaniu ich nie bedziemy
      musieli bac sie ich powrotu.
      • Gość: zwykly do pismaka artykulu..... IP: *.dialup.online.no 11.07.04, 15:47
        ...jak ten SOND aresztowal zabojcow?

• Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 15:52
        W ten sposób dzikusie jednego dnia powiesisz człowieka winnego a dnia
        następnego człowieka niewinnego. Kara śmierci jest niemoralna, jest
        niechrześcijańska.

Wymiar sprawiedliwości nie może kierować się poczuciem zemsty. Zemsta należy do
        etyki dzikich plemion. A Ty dzikusie mieszkasz w kraju od przeszło tysiąca lat
        chrześcijańskim.
        • Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 15:58
          Tomek 1,2,3,4 a na paradzie równości byłeś?
          • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 16:02

> Tomek 1,2,3,4 a na paradzie równości byłeś?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Jeszcze jeden dzikus? Nie ma równości. Chyba oszalałeś.

• Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:07
              Ja Tomuś 1 poczytaj sobie swoje wypociny na tym forum.
              • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 16:30

> Ja Tomuś 1 poczytaj sobie swoje wypociny na tym forum.

xxxxxxxxxxxxx

O co Tobie kretynie chodzi? Nie odzywaj się do mnie jak bałwan bo Ci nic z tego
                nie wyjdzie.
                • Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:05
                  Już wyszło! - jedyny sprawiedliwy dał się wyprowadzić z równowagi - "kretynie"
                  nieładnie tak pisać, ja cię tomuś 1 nie obrażam.
                  • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 19:56

> Już wyszło! - jedyny sprawiedliwy dał się wyprowadzić z równowagi -
                    "kretynie"
                    > nieładnie tak pisać, ja cię tomuś 1 nie obrażam.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ee tam!

• Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 20:06
                      > Ee tam!

Tomuś ee gdzie?
                      • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 20:55
                        Nie rozumiesz języka polskiego? Ee tam znaczy, że nie ma co się przejmować.
                        Ciężki z Ciebie przypadek. No, napisz coś "upsie" na temat. Tylko może jutro,
                        bo jesteś nudny i ociężały w tym Swoim dowcipie potwornie.
                        • Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:39
                          No dzięki ci wielkie za wytłumaczenie - bo ja ciemniak nie wiedziałem. Jutro
                          nie napiszę - jak zobaczę nick Tomek1 zamykam kompa i przeczekam, może ci się
                          znudzi.
                          • Gość: rayback Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 11.07.04, 22:24
                            Upsik! Upsik! [masz juz fanclub stary :)]
        • Gość: papa Smerf Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.04, 15:58
          A czy mógłbyć wytłumaczyć do czego służą czołgi, myśliwce, bombowce, miny,
          karabiny maszynowe i inne wojenne zabawki? Czy one eliminują tylko winnych, czy
          też również tych którzy w życiu nawet kota nie skrzywdzili?
          Po co to wszystko, przecież są trybunały międzynarodowe i gdy nas ktoś napadnie
          to możemy się poskarżyć. Nieprawdaż? A nie od razu mścić się i zabijać. Lepiej
          niech nas wytłuką. Po chrześcijańsku.
          • Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:01
            Tobie papa Smerf pomylił się buddyzm z chrześciejaństwem "Oko za oko" i "Kto
            mieczem wojuje ten od miecza ginie". Nie obrażaj swoją głupotą sprawiedliwego i
            sympatycznego niebieskiego ludka chyba że do innych "smerfów" należysz.
            • Gość: papa Smerf Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.04, 16:17
              Wczytaj się lepiej w artykuł "Jeden z mężczyzn był już karany za rozboje". A
              więc został zgodnie z Twoją teorią "zresocjalizowany". Czy na prawdę chcesz
              aby Ciebie albo kogoś z Twoich bliskich spotkał taki "zresocjalizowany".
              Tak jak pisałem, robactwo się tępi a nie resocjalizuje.
              • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:00
                Jestem przeciwko karze śmierci. ae
        • Gość: huj więzienie to taka urzędowa zemsta IP: *.lublin.mm.pl 11.07.04, 16:10
        • Gość: Segregator. Tomek1 - o chrześcijańskiej moralności bełkoty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:20
          Wyłącz się kretynie i nie zasmradzaj forum ludziom mającym prawo żądać
          usunięcia ze społeczeństwa bandytów zagrażających życiu normalnych ludzi. Przez
          takich "prawników" (wyucunych wiejskich prymitywów, koniecznie chcących
          wprowadzić swoje pomysły dla przełamania kompleksu chłopa bez liczenia się z
          kosztami społecznymi) mamy idiotyczne wyroki wydawane przez idiotów, kretynów
          prokuratorów i mafie adwokackie, które nie mogłyby istnieć bez tobie
          podobnych "obrońców prawa". O chrześcijaństwie przygłupie nawiedzony i
          hipokryto skretyniały nie pisz, bo to ci z 90% katolików właśnie tak
          przestrzegają kanony wiary i miłości bliżniego. Cały czas w tych komentarzach
          mowa jest o winnych, mordercach a nie o wieszaniu niewinnych,czytaj i staraj
          się (męzu ucuny) rozumieć co czytasz, bo po polsku napisane a lepiej nie marnuj
          czasu i idż się pomodlić o zdrowie. Nie ma nic gorszego niż słuchanie durnia
          mówiacego o moralności a nie rozumiejacego słów pisanych i nawet tego o czym
          plecie.
          • Gość: tomek 1 Re: Tomek1 - o chrześcijańskiej moralności bełko IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 16:34
            Gość portalu: Segregator. napisał(a):

> Wyłącz się kretynie i nie zasmradzaj forum ludziom mającym prawo żądać
            > usunięcia ze społeczeństwa bandytów zagrażających życiu normalnych ludzi.
            Przez
            >
            > takich "prawników" (wyucunych wiejskich prymitywów, koniecznie chcących
            > wprowadzić swoje pomysły dla przełamania kompleksu chłopa bez liczenia się z
            > kosztami społecznymi) mamy idiotyczne wyroki wydawane przez idiotów, kretynów
            > prokuratorów i mafie adwokackie, które nie mogłyby istnieć bez tobie
            > podobnych "obrońców prawa". O chrześcijaństwie przygłupie nawiedzony i
            > hipokryto skretyniały nie pisz, bo to ci z 90% katolików właśnie tak
            > przestrzegają kanony wiary i miłości bliżniego. Cały czas w tych komentarzach
            > mowa jest o winnych, mordercach a nie o wieszaniu niewinnych,czytaj i staraj
            > się (męzu ucuny) rozumieć co czytasz, bo po polsku napisane a lepiej nie
            marnuj
            >
            > czasu i idż się pomodlić o zdrowie. Nie ma nic gorszego niż słuchanie durnia
            > mówiacego o moralności a nie rozumiejacego słów pisanych i nawet tego o czym
            > plecie.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Zgłoś się na leczenie bałwanie smutny. I zjeżdżaj z tego forum bo swoim
            chamstwem i ignorancją tylko czas innym marnujesz. Jeżeli nie potrafisz pisać
            na temat to paszoł won!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: ups Re: Tomek1 - o chrześcijańskiej moralności bełko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:08
              Tomuś1 solidaryzując się z Segregatorem zapytam - ty już po leczeniu i się nie
              powiodło czy dopiero w trakcie tylko psychiatra nieudolny?
              • Gość: tomek 1 Re: Tomek1 - o chrześcijańskiej moralności bełko IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 20:00
                Dlaczego solidaryzujesz się z Segregatorem, który nie umie napisać postu na
                temat?

Nic z tego nie rozumiem. Jesteś raczej bełkotliwy.
                • Gość: ups Re: Tomek1 - o chrześcijańskiej moralności bełko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 20:07
                  A dlaczego ty się z nim nie solidaryzujesz - pytanie tak samo dobre jak twoje.
          • Gość: aaa Re: Tomek1 - o chrześcijańskiej moralności bełko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:00
            Jestem przeciwko karze śmierci. ag
        • Gość: xyz Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.acn.pl 11.07.04, 22:10
          W ten sposób dzikusie jednego dnia powiesisz człowieka winnego a dnia
          następnego człowieka niewinnego. Kara śmierci jest niemoralna, jest
          niechrześcijańska.

Wymiar sprawiedliwości nie może kierować się poczuciem zemsty. Zemsta należy do
          etyki dzikich plemion. A Ty dzikusie mieszkasz w kraju od przeszło tysiąca lat
          chrześcijańskim.

A czy ty koleś nie brałeś przypadkiem udziału w chrześcijańskich krucjatach
          gdzie wspaniali rycerze mordowali niewinne dzieci i kobiety? Wszystko w imię
          miłości cheścijańskiej!!!
          • Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 22:41
            A czy to moja wina że waćpan wywodzisz się z gminu i przodkowie w krucjatach
            strzemię rycerzom podawali przez co nie starczyło na edukację potomnych co z
            poziomu wypowiedzi jasno wynika. Ks to nie zemsta - to sprostanie poczuciu
            sprawiedliwości w imieniu ofiary. I tyle.
            • Gość: nelsonek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:35
              czemu czytasz posta tylko wyrywkowo i wyrywkowo odpowiadasz?? kolega pisal o tym, ze jednego dnia powiesza winnego a drugiego dnia powiesza niewinnego (miejmy nadzieje ze ani w jednym ani w drugim przypadku nie bedziesz to Ty ani ja). wiec aby zadoscuczynic ofierze powiesmy jednego. jak sie po latach okaze ze byl niewinny powiesmy drugiego. moze trafimy na winnego? poczujesz sie lepiej? mniemam, ze nie.
              • tomekjeden Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu 12.07.04, 20:55
                Dziękuję Kolego "nelsonku" za wsparcie.
        Jestem przeciwko karze śmierci. ad
    • muza24 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu 11.07.04, 15:51
      kara śmierci nie ma na celu zmniejszenie wydatków na więzienncitwo! To nie może
      być motywem wprowadzenia kara śmierci. Wydaje mi się że tych gości kara śmierci
      by nie przestraszyła. Jestem zwolenniczką kary śmierci, ale wprowadzonej z
      innym zamiarem niż ograniczenie liczby więźniów.
      • Gość: zo Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.torun.mm.pl 11.07.04, 15:53
        Dozywocie bez mozliwosci wyjscia z pudla. Ciezka praca przez 12 godzin na dobe.
      • Gość: zwykly Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.dialup.online.no 11.07.04, 16:00
        ...ja tak sobie mysle, ze najlepiej w Polsce funkcjonuje "kara smierci" w
        stosunku do bezbronnych i niewinnych Aborcja, eutanazja, strzelanie przez
        milicjantow do niewinnych ludzi....i.t.d, i.t.d
    • Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 15:54
      Przez stulecia kara dożywocia była straszniejsza od kary śmierci - skazany
      trafiał na najniższy poiom więzienia, o chlebie i wodzie, przykuty kajdami do
      ściany śpiąc na wiązce słomy, bez lekarza, telewizora i spacerków - trwała ona
      zwykle krótko, najdłużej kilka lat, a skazany o twardym życiu modlił sie o
      rychły koniec. Jeśli przywrócimy dożywociu jego znaczenie świetnie obejdziemy
      się bez kary śmierci. Na sanatorium więzienne dla morderców za moje podatki
      NIE, NIE i jeszcze raz NIE!!!! Kara ma być nie tylko sprawiedliwa ale i
      odstraszająca dla następnych.
      • Gość: tomek 1 Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 16:08

> Przez stulecia kara dożywocia była straszniejsza od kary śmierci - skazany
        > trafiał na najniższy poiom więzienia, o chlebie i wodzie, przykuty kajdami do
        > ściany śpiąc na wiązce słomy, bez lekarza, telewizora i spacerków - trwała
        ona
        > zwykle krótko, najdłużej kilka lat, a skazany o twardym życiu modlił sie o
        > rychły koniec. Jeśli przywrócimy dożywociu jego znaczenie świetnie obejdziemy
        > się bez kary śmierci. Na sanatorium więzienne dla morderców za moje podatki
        > NIE, NIE i jeszcze raz NIE!!!! Kara ma być nie tylko sprawiedliwa ale i
        > odstraszająca dla następnych.

xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Załóżmy, że doniesienia prasowe są zgodne z prawdą i mamy do czynienie z mordem
        dokonanym przez psychopatów. Otóż od dawna wiadomo, że ich nic nie odstrasza.
        Pie..dolisz bez sensu i znajomości tematu. Moge Ci podać tyle linków, że Ci
        szczęka z zawiasów wyskoczy i będziesz jej na równej na podłodze szukać.
        • Gość: Segregator. Re: Do tomusia 1 idioty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:32
          To też dlatego właśnie durniu, że żadna kara ich nie wystraszy, należy ich
          usunąć ze społeczeństwa w którym żyć nie potrafią a stanowią zagrożenie dla
          ludzi normalnych chcących i mających prawo żyć bezpiecznie. W dodatku nie
          będziemy utrzywać darmozjadów,którzy przez przypadek mogą ponownie wydostać się
          na wolność. Nawet i to mógłbym zaryzykować mając pewnośc,że najpierw zawitaja
          do ciebie, zap...lą ci mamusie za karę,że urodziła kretyna a tobie pozwolą żyć.
          • Gość: tomek 1 Re: Do tomusia 1 idioty. IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 16:38
            Zgłoś się na leczenie bałwanie smutny. (Wykazujesz wyraźne oznaki myślenia
            niezrównoważnego. Kto wie, może sprzyjasz mordercom tej dziewczyny.) I zjeżdżaj
            z tego forum bo swoim chamstwem i ignorancją tylko czas innym marnujesz. Jeżeli
            nie potrafisz pisać na temat to paszoł
            won!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: zwykly Re: Do tomusia 1 idioty. IP: *.dialup.online.no 11.07.04, 16:53
              ...tomciu, mordercom w kraju, to przede wszystkim sprzyja Prezydent Polski
              Aleksander Kwasniewski, sam przestepca kryminalny!
              O co ci wiec chodzi?!
          • Gość: rayback Re: Do tomusia 1 idioty. IP: *.rev.vline.pl 11.07.04, 16:53
            Widze Segregator ze tez prawie zostales oskarzony o wspoludzial.Pod tym co
            napisales podpisuje sie obiema lapami.Kara smierci nie na postrach ale zeby
            eliminowac zwyrodniala recydywe.
            • Gość: zombie Re: Do tomusia 1 idioty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 17:21
              Ludzie nie dyskutujcie z Tomusiem 1 bo wyraźnie widać że gość jest wk...ony, że
              ktoś tych dwóch dżentelmenów osmielił się nazwać zabójcami. Pisze Tomuś 1 w
              swoich pierwszych postach dużo o szcunku dla prawa i ludzi po czym ten szacunek
              dla ludzi wyraża słowami "nienormalny" "dzikus", "Bałwanie
              smutny", "kretynie" . To są naprawdę słowa pelne szcunku co Tomuś? Jak się nie
              rozumie znaczenia słów to się nie powinno ich używać (chodzi o
              słowo "szacunek"). I nic nie pomoże tu cytowanie ckliwych teoryjek wyczytanych
              w zakręconych piśmidłach dla feministek
              • Gość: tomek 1 Re: Do tomusia 1 idioty. IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 17:35
                Gość portalu: zombie napisał(a):

> Ludzie nie dyskutujcie z Tomusiem 1 bo wyraźnie widać że gość jest wk...ony,
                że
                >
                > ktoś tych dwóch dżentelmenów osmielił się nazwać zabójcami. Pisze Tomuś 1 w
                > swoich pierwszych postach dużo o szcunku dla prawa i ludzi po czym ten
                szacunek
                >
                > dla ludzi wyraża słowami "nienormalny" "dzikus", "Bałwanie
                > smutny", "kretynie" . To są naprawdę słowa pelne szcunku co Tomuś? Jak się
                nie
                > rozumie znaczenia słów to się nie powinno ich używać (chodzi o
                > słowo "szacunek"). I nic nie pomoże tu cytowanie ckliwych teoryjek
                wyczytanych
                > w zakręconych piśmidłach dla feministek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Weź kretynie i przeczytaj co do mnie napisano, to zrozumiesz dlaczego tak
                odpisałem. Problem polega na tym, że tam gdzie podważany jest przewód sądowy
                tam korzystają mordercy. Dopóki nie ma orzeczenia o winie dopóty nie ma
                winnych. Daj mi jeden arument, dla którego ja mam mieć szacunek dla tych którzy
                nie mają szacunku dla prawa.

Nie znam żadnych teoryjek w zakręconych piśmidłach dla feministek. Ty je
                zapewne znasz, skoro do nich nawiązujesz. Nienormalny i smutny dziki bałwanie.

• Gość: zwykly Re: Do tomusia 1 idioty. IP: *.dialup.online.no 11.07.04, 17:52
                  ...tomus1 a masz ty szacunek do Prezydenta Polski?, ale tak z reka na sercu!
                  • Gość: tomek 1 Re: Do tomusia 1 idioty. IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 17:56
                    Poczekaj "zwykły", niech zerknę na Twoje posty powyżej. Bo nie wiem jeszcze o
                    co Ci biega.
                  • Gość: tomek 1 Re: Do tomusia 1 idioty. IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 18:06
                    "...tomciu, mordercom w kraju, to przede wszystkim sprzyja Prezydent Polski
                    Aleksander Kwasniewski, sam przestepca kryminalny!
                    O co ci wiec chodzi?!"

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Aha, już nieco rozumiem Twoje sentymenty. To znaczy, że pan prezydent
                    Kwaśniewski sprzyja też i tym winnym tego strasznego mordu? Wybacz, że się
                    pytam. Lubię logikę w argumentach. Przecież jeszcze nie ma winnych. A on im
                    sprzyja przede wszystkim? I sam jest przestępcą kryminalnym? Zobacz, cholera,
                    nie wiedziałem.

Ja na Pana Prezydenta nie głosowałem i nadal bym nie głosował, bo reprezentuje
                    on wrogą mi kutlturowo jednopartyjną formację polityczną. Nie czyni to jednak
                    Pana Prezydenta w moich oczach jakimś przestępcą kryminalnym. Nie bardzo wiem o
                    co Ci chodzi. Postaraj się wyjaśnić, jeżeli potrafisz.

• Gość: zwykly Re: Do tomusia 1 idioty. IP: *.dialup.online.no 11.07.04, 20:12
                      ...dziekuje ze zadales sobie trudu, zrozumienia moich slow i odpowiedziales mi
                      pytaniami, poniewaz z reguly z reguly na zapas, spotykam inwektywy.
                      Po koleji:
                      pytasz: "to znaczy, ze pan prezydent Kwasniewski sprzyja tez i tym winnym tego
                      strasznego mordu?" Smiem twierdzic, ze tak!. Jezeli Pan Prezydent wydal za
                      swojej kadencji juz dwadziescia szesc ulaskawien dla skazanych za morderstwa, a
                      wiec sprzyja mordercom, dlaczego wiec nie nastepne dwudzieste siodme i.t.d.,
                      logiczne prawda?! O ulaskawieniach groznych przestepcow, za ciezkie zbrodnie
                      wobec prawa, a bylo ich setki, nie warto w swietle powyzszego nawet wspominac
                      (ostatnio synek senatora z SLD).

powtarzasz, "sam jest przestepca kryminalnym?", i dalej lekko
                      ironizujesz "zobacz, cholera nie wiedzialem".
                      Otoz nie wiedziales! Pan Prezydent jak nie byl prezydentem, to poslugiwal sie
                      podrobionym dyplomem magistra i z tego tytulu pobieral dodatki do pensji! Nie
                      musze ci chyba tlumaczyc, co na ten temat mowi stosowny artykul kodeksu
                      karnego! Nie chce ci zabierac czasu wyliczanka, jego czynow z dawna i obecnie,
                      ten jeden przyklad chcesz, uznac, czy nie, od twojej uczciwosci zalezy?
                      Logicznym przynajmiej dla mnie jest, ze jesli reprezentuje, on jak sam piszesz
                      wroga .....ci formacje polityczna, a ja dodam, ze ta formacja obiektywnie byla
                      formacja kryminalna, wiecej ludobojcza, a to ze nie zostala formalnie osadzona
                      i ukarana, to co?, jest, czy nie jest.
                      Zreszta caly jego okres prezydentury i rozbuchanie kryminalnosci, czyz nie z
                      tego ducha zbrodniarzy z prezydentem na czele, promieniuja?.
                      Karac przestepcow, nalezy praworzadnie, ale tez sprawiedliwie!
                      Rozumiem, twoja postawe i jest ona prawidlowa, ty nie chcesz po prostu linczu.
                      Ale atmosfere linczu tez rozdmuchuje stary komunista, wiecej stalinowiec i
                      Stalina wielbiciel Adam Michnik i tez to rozumiem, komunisci prawo maja sobie
                      za nic!.Co zrobic?, moze pomozemy sobie, nie klocac sie, tak jak komunisci
                      sobie zycza!

• Gość: tomek 1 Re: Do tomusia 1 idioty. IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 20:29
                        Zaiste nie widzę powodu żeby się z Tobą kłócić, aczkolwiek nie bardzo rozumiem
                        tok Twojego rozumowania.

Nijak nie można sądzić, że pan prezydent Kwaśniewski "sprzyja też i tym winnym
                        tego strasznego mordu".

Zgadzam się z Tobą, że wiele potwornych problemów dzisiejszej polskiej
                        państwowości wywodzi się z czasu rządów komunistycznych. Dotyczy to również i
                        wymiaru sprawiedliwości. Nie widzę jednak pana Kwaśniewskiego jako jakiegoś
                        zbrodniarza.

Jasne, że nie chcę linczu. Tutaj masz rację. Tylko zupełnie nie rozumiem co ma
                        pan Michnik do tego wszystkiego.
                • Gość: ups Re: Do tomusia 1 idioty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:15
                  Chłopaki nie denerwujcie Tomusia1 bo sobie zaraz klawiaturę zapluje - zasada
                  psychiatrów "z wariatami się nie dyskutuje, im się przytakuje".... i hop
                  zastrzyczek w dupcię i na łóżeczko przypiętego szeleczkami ułożyć delikatnie,
                  żeby się taki tomuś1 nie potłukł i jeszcze bardzie głowki nie uszkodził.
                  • Gość: Tomuś 21. Re: Do tomusia 1 idioty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:04
                    A potem popatrzeć uważnie w prawo i w lewo czy nikt nie idzie i kopa w dupę i w
                    ucho i jeszcze raz kopa z drugiej strony, żeby kutas zrozumiał niestosowność
                    zachowań w kontaktach międzyludzkich. Nawet optuję, żeby mu tak serdecznie
                    przyp...lić, żeby po wyjściu z rehabilitacji zmienił kierunek zainteresowań dla
                    dobra wszystkich zainteresowanych poruszanym tematem.
                • Gość: enolc 1 powód ? można nie mieć szacunku dla IP: *.icpnet.pl 12.07.04, 00:06
                  prawa a porządnym człowiekiem pozostać. Można również z prawem być w zgodzie, a
                  pozostać szumowiną. Jedynie statystycznie możnauznać, e prawo to mniejsze zło.
                  Prawo często wtrynia się tam, gdzie nie powinno - a owieczki to akceptują, bo
                  ma na imię ,,prawo''.
        • Gość: ups Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:10
          Czapki z głow dyskutancji - takiego mądrali jak Tomuś 1 nie ma, nie było i nie
          będzie.On jeden wie wszystko najlepiej - nawet Wyborczą skłonny zastąpić w
          pojedynkę i wymiar i przewód.
      • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:01
        Jestem przeciwko karze śmierci. af
    • klip-klap tylko ks 11.07.04, 16:10
      Jedyna partia opowiadajaca sie STALE za karą smierci
      kara_smierci.k-raj.com.pl/
      Wklejam ten adres tylko z jednego powodu - demagog Kaczynski znow twierdzi,ze
      jest za ks. Pytam sie co zrobil w Sejmie w tym kierunku ?
      • Gość: polonus Re: tylko ks IP: *.proxy.aol.com 11.07.04, 16:41
        Nic nie zrobil on jest tylko dobry do gadania.
      • Gość: aaa Re: tylko ks IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:01
        Jestem przeciwko karze śmierci. ah
        • Gość: zzz Re: tylko ks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:15
          A ja jestem za karą śmierci podobnie jak 77% Polaków
    • Gość: teza Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.crowley.pl 11.07.04, 17:16
      Populisci znowu powiedza ze kara smierci to niehumanitarne.
      To prosze mi odpowiedziec :czy zabieranie zycia nic niewinnej
      istocie przez zwyrodnialcow jest humanitarne?
      • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:01
        Jestem przeciwko karze śmierci. ai
        • Gość: polonus Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.proxy.aol.com 12.07.04, 01:11
          aaa to jakas chora psychicznie osoba powtarzajaca w kolko ten sam
          slogan.
    • Gość: Szopek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 17:16
      "Smierć za smierć...!!!Nie zabijaj nie zabijaj zabiajanie nic nie daje"
    • Gość: Felka ARESZTOWAL "ZABOJCOW" CZY "PODEJRZANYCH" IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.07.04, 17:17
      Bo jak aresztowal zabojcow, to moze podatnikowi oszczedzic grosza i nie stawiac
      ich na lawie oskarzonych. Wystarczy ze sad wskaze palcem, ktory zabil, ktory
      pomagal i po krzyku. Zadna inna procedura nie jest potrzebna.
      Ciekawa jestem kiedy Polska Agencja Prasowa zorientuje sie, ze zyje w systemue
      demokracji parlamentarnej, a nie w PRL?
      • Gość: tomek 1 Re: ARESZTOWAL "ZABOJCOW" CZY "PODEJRZANYCH" IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 17:40
        Gość portalu: Felka napisał(a):

> Bo jak aresztowal zabojcow, to moze podatnikowi oszczedzic grosza i nie
        stawiac
        >
        > ich na lawie oskarzonych. Wystarczy ze sad wskaze palcem, ktory zabil, ktory
        > pomagal i po krzyku. Zadna inna procedura nie jest potrzebna.
        > Ciekawa jestem kiedy Polska Agencja Prasowa zorientuje sie, ze zyje w
        systemue
        > demokracji parlamentarnej, a nie w PRL?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

"Felka" czy zdajesz sobie sprawę na jakim durnym forum się znalazłaś? Przecież
        ci ludzie nie wiedzą co to jest demokracja parlamentarna. Daj sobie spokój.

I baw się dalej.
        • Gość: Jaskier Re: ARESZTOWAL "ZABOJCOW" CZY "PODEJRZANYCH" IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 18:58
          Parę uwag:

1. Odnośnie języka prasy - zgoda. Do momentu wyroku można mówić tylko o
          podejrzanych.
          2. Odnośnie opinii o forum - popełniasz podstawowy błąd. Ludzie nie piszą na
          temat winy konkretnego pana X z miejscowości Y i konkretnego pana A z
          miejscowości B. Dyskusja toczy się na temat - co zrobić ze sprawcami zbrodni
          tego kalibru? Tu nie jest problemem - czy X i A są winni, tylko - jeżeli sąd
          wskaże sprawców tej zbrodni, to jak ich ukarać? Ludzie nie podważają wyroku
          sądowego, bo go nie ma. A wyrażać opinię każdemu wolno - mamy wszak wolność
          słowa. Nie widzę tu zatem braku szacunku dla prawa.
          3. Wyzywanie innych od bałwanów i kretynów nie jest najlepszym argumentem na
          poparcie swoich teorii. Ponadto, jeżeli masz wszystkich adwersarzy za idiotów,
          to po co się odzywasz? Aby zademonstrować swoją wyższość?
          • Gość: tomek 1 Re: ARESZTOWAL "ZABOJCOW" CZY "PODEJRZANYCH" IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 20:15
            Gość portalu: Jaskier napisał(a):

> Parę uwag:
            >
            > 1. Odnośnie języka prasy - zgoda. Do momentu wyroku można mówić tylko o
            > podejrzanych.
            > 2. Odnośnie opinii o forum - popełniasz podstawowy błąd. Ludzie nie piszą na
            > temat winy konkretnego pana X z miejscowości Y i konkretnego pana A z
            > miejscowości B. Dyskusja toczy się na temat - co zrobić ze sprawcami zbrodni
            > tego kalibru? Tu nie jest problemem - czy X i A są winni, tylko - jeżeli sąd
            > wskaże sprawców tej zbrodni, to jak ich ukarać? Ludzie nie podważają wyroku
            > sądowego, bo go nie ma. A wyrażać opinię każdemu wolno - mamy wszak wolność
            > słowa. Nie widzę tu zatem braku szacunku dla prawa.
            > 3. Wyzywanie innych od bałwanów i kretynów nie jest najlepszym argumentem na
            > poparcie swoich teorii. Ponadto, jeżeli masz wszystkich adwersarzy za
            idiotów,
            > to po co się odzywasz? Aby zademonstrować swoją wyższość?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

1. Zgadzamy się.

2. Ludzie piszą o zatrzymanych przez policję a nazwanych zabójcami przez prasę.
            Dyskusja nie jest na temat takiej zbrodni. Dotyczy ona tej zbrodni i tych
            zatrzymanych. Tu się mocno różnimy. Przeczytaj wszystkie posty.

3. Wiem, że odzywam sie nieelegancko. (N.B. nie zamierzam nikogo obrażać.)
            Absolutnie nie mam swoich adwersarzy za idiotów i nie czuję sie wyższy od
            nikogo. Ale jest to dyskusja ze zwolennikami kary śmierci i zabawa w konwenanse
            jest zbędna. Zobacz ile pojawiło się fajnych postów. Jestem gorącym
            zwolennikiem wolności słowa.

4. Na tym forum nie raz już dostałem posty niby bardzo obraźliwe. Często
            zawierają one więcej treści niż odpowiedzi w dobrym tonie i sprawiają mi
            czasami frajdę. Nie piszę tego złośliwie.

• Gość: Jaskier Re: ARESZTOWAL "ZABOJCOW" CZY "PODEJRZANYCH" IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 22:54
              > 2. Ludzie piszą o zatrzymanych przez policję a nazwanych zabójcami przez
              prasę.
              > Dyskusja nie jest na temat takiej zbrodni. Dotyczy ona tej zbrodni i tych
              > zatrzymanych.

Cóż, racja. Będę się jednak upierał, że wątek ten dotyczy głównie zasad. Nie
              znamy personaliów sprawców, więc nie można stwierdzić, że prasa "napiętnowała"
              czy "wydała wyrok" odnośnie konkretnych osób. Wobec tego dyskusja sprowadza się
              do problemu - co zrobić z ludźmi zabijającymi dla przyjemności. W dalszym ciągu
              uważam, że nie ma tu braku szacunku dyskutantów dla prawa.
              Inna jest sytuacja, gdy prasa pisze o osobach publicznych, ogólnie znanych. W
              takim przypadku można by się z Tobą zgodzić...

Co zaś się tyczy słownictwa - pewnie, czasem wręcz trzeba przyłożyć. Ale w
              każdym poście? Pomijając już etykietę, cierpi na tym cała ekspresja zawarta
              w "mięsie", a dyskusja staje się piaskownicową sprzeczką. To tak mimochodem:)

Pozdrawiam
        • Gość: ups Re: ARESZTOWAL "ZABOJCOW" CZY "PODEJRZANYCH" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:19
          Tomuś a co ty bidulku na tym durnym forum robisz? - świat naprawiasz czy tylko
          tak z nudów mądralujesz zamiast dłubać w nosie?
      • Gość: enolc Kiedy sądzili Mussoliniego, nie pozwolili mu IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 23:58
        nawet podjąć obrony. Usłyszał ,,zebraliśmy się tu wyłącznie w celu
        potwierdzenia Pana tożsamości. Jeśli Pana nazwisko brzmi Mussolini, dalsze
        przesłuchanie mija się z celem''
        jednym słowem - są przypadki, kiedy wymiar sprawiedliwości nie jest najlepszą
        instytucją dla wymierzania sprawiedliwości. System demokracji parlamentarnej ma
        mało wspólnego z jakością wymiaru sprawieliwości. No ale jak ładnie brzmi
        sformułowanie ,,prawomocny wyrok'' - niemal jakby wszystko było w porządku.
        Trochę jakby znaczek pocztowy decydował o jakości listu. Tylko dlaczego we
        wspólnotach prawdziwie dzikich ordung jakby lepszy bez prawomocnych wyroków ?
        zemsta to bardzo prywatna rzecz. i do pewnego stopnia kwestia honoru.
    • Gość: ana Wczoraj od rana pisali o tym na Onecie ale dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 17:26
      Gazety ważniejszy był rekin ludojad w Australii. Czyzby cenzura? No tak,
      przecież jak się o tym napisze to znów odezwą się zwolennicy kary śmierci - a
      to Gazecie nie w smak.
      • Gość: daa dozywocie to zdecydowanie za malo! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 11.07.04, 17:32
        smierc tez bylaby dla tych gnoji wybawieniem...
        • Gość: aaa Re: dozywocie to zdecydowanie za malo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:08

cv
    • Gość: Goya Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 17:31
      Dosc tego. Kara smierci i koniec!!!
      • Gość: PSYchol Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 23:27
        a ja bym im podżynał gardło krecac to na kamerze, potem bym ten flm
        rozpowszechnil w intenernecie. albo wszczepil bym kazdemu z nich komorki
        nowotworowe i wypuscil ze swiadomoscia ze maja jeszcze 3 miechy zycia z czego
        koncowka w mekach. potem zrobiłbym pogrom wszystkim dresom i kibolom spod znaku
        CHWDP tak zeby przy kolejnym wyjscciu na spacer widok ortalionowej haute
        couture nie meczyl moich pieknych oczu.

• Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:08

cn
          • Gość: zzz Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:16
            A ja jestem za karą śmierci podobnie jak 77% Polaków Aj
      • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:08

cb
    • Gość: OBYWATEL Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.org 11.07.04, 18:00
      Czy może być inna kara, niż kara śmierci, za takie przestępstwa. Jestem za
      wprowadzeniem kary śmierci i ochroną społeczeństwa, a nie bandytów.

cm
        • Gość: zzz Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:11
          Jestem za karą śmierci!!!
    • klip-klap opanuj sie i nie wypisuj bzdur 11.07.04, 18:03
      Stosujesz ponizajacy argument za ks. Rownie dobrze moglbys zadac smierci
      zlodziei,by obnizyc koszty.
      Jest wiele innych argumentow

kara_smierci.k-raj.com.pl/
      • Gość: Dup-dup . Re: opanuj sie i nie wypisuj bzdur Klip klapie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 18:45
        Owszem, powinieneś ich za to pocałować jeszcze w dupe. To chyba w twoim
        wykonaniu będzie najlepsza metoda resocjalizacji. Poproś jeszcze debila tomusia
        1,żeby śmiejącego się przestępcę przytrzymał i ułatwił ci proces
        resocjalizacji. We dwóch wam będzie łatwiej i przyniesie to efekty, ale za
        eksperymenty płaćcie ze swoich pieniędzy.
        • Gość: klip zjazd idiotow ? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 11.07.04, 19:01
          Odwal sie przyglupie. Jestem zwolennikiem ks ,ale nie dlatego ze jest taniej.
          Nie mozna stawiac pieniedzy wyzej od zycia czlowieka.
      • Gość: aaa Re: opanuj sie i nie wypisuj bzdur IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:08

cl
    • Gość: Jarek Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.net.autocom.pl 11.07.04, 18:05
      No to dla uczczenia znalezienia tych ścierw, powinno się ich też wyrzucić...
      ale z lecącego samolotu, żeby na pewno nie udało im się przeżyć...

ck
    • Gość: kamil Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 18:06
      jak najszybciej przywrocic kare smierci dla tych zwierzat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      1
      • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:09

cj
    • Gość: clarus Co za styl! Co za polszczyzna! IP: *.netten.pl 11.07.04, 18:06
      "Zabójców dziewczyny w pociągu", brawo! Z tego tytułu jednoznacznie wynika co
      lub kto było w pociągu. Poza tym że to brzmi kulfoniasto. Piszcie w jidisz
      panie Michnik, po co się męczycie polszczyzną? I co gorsza męczycie innych?
      • Gość: kub Re: Co za styl! Co za polszczyzna! IP: *.olsztyn.mm.pl 11.07.04, 18:12
        Wysil sie...
        Przeczytaj skad pochodzi artykuł
      • Gość: telewidzka Re: Co za styl! Co za polszczyzna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 22:01
        Czy zawsze musi sie znalezc ktos taki jak clarus, ze nawet przy
        najpowazniejszym temacie zacznie ujawniac swoje fobie?
        A jesli juz jestes clarus wielbicielem poprawnej polszczyzny to chetnie
        dowiedzialabym sie co oznacza "brzmi kulfoniasto". Mozna pisac kulfony ale zeby
        one brzmialy? Pierwsze slysze. Zanim wiec zaczniesz innych pouczac zobacz moze
        to zdzblo we wlasnym oku.
        Oczywiscie tez jestem za kara smierci, tez denerwuje mnie to, ze posiedza sobie
        w humanitarnych warunkach, z trzema odpowiednio kalorycznymi posilkami
        dziennie, ponudza sie przed telewizorem. A jednak za kara smierci nie jestem z
        powodow finansowych. Uwazam, ze tylko takie restrykcje odstrasza innych
        potencjalnych zabojcow. Nie dziwie sie, ze piszacy tutaj mimo braku
        prawomocnego wyroku uzywaja okreslenia zabojcy nie podejrzani. To prawnicza
        nomenklatura. Dla zwyklego zjadacza chleba czlowiek, ktory przyznal sie do
        dokonania zabojstwa jest zabojca i nie ma co tu sie powolywac jak niektorzy na
        demokracje.
        • Gość: aaa Re: Co za styl! Co za polszczyzna! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:09

ch
          • Gość: zzz Re: Co za styl! Co za polszczyzna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:13
            Jestem za karą śmierci!!
    • Gość: Meandra Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 18:16
      Dożywocie a dlaczego??? dziwny jest ten kraj Polska dlaczego skoro ktoś
      zabił "przysługuje" mu dożywocie dlaczego ja za pośrednictwem swoich podatków a
      potem Państwa mam utrzymywać takich /na pewno nie ludzi/ "stworzeń" pytam sie
      dlaczego całe swoje parszywe reszte życia spędziwe więzieniu bez obowiązku
      pracy siedzi żyje bo to jest najważniejsze i wali w stołek , jedzenie prąd
      ubiór ochrona to makabryczne koszty przez lata odsiadki dożywocia więc skoro
      zabił to prosze bardzo usunąć go ze społeczeństwa ale raz na zawsze . Śmierć za
      Śmierć i niegadajcie mi tu o resocjalizacji bo to tu nie ma sensu skoro raz
      zabił zabije i drugi bo co za drugim razem jest łatwiej tak . Ja osobiście
      życze im kary śmierci niech wiedzą jak to jest skoro sie bawili niech poczują
      się jak ofiara a nie sprawca pomyślcie o tym następnym razem może to być wasza
      dziewczyna , żona , a może dziecko czy też my sami.
      • Gość: Bazia. Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 18:53
        Normalni, zdrowi na umyśle ludzie to rozumieją, ale przygłupów niestety w tym
        katolickim kraju przybywa. Myślą,że za "dobre serduszko" pójdą do nieba, jakby
        pójście do nieba zależało od przeskakiwania się w idiotyzmach.
      • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:09

cf
        • Gość: zzz Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:15
          A ja jestem za karą śmierci podobnie jak 77% Polaków
    • Gość: Karol Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 18:35
      nie we wszystkim zgadzam się z PIS-em, ale w tym tak! Przywrócić karę śmierci
      natychmiast. Nie życzę sobie płacić z moich podatków na mięcho pozbawione mózgu.
      • Gość: Adam. Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 18:55
        I nie tylko. W dodatku stale zagrażające zdrowiu lub życiu wszystkich wokoło.
        • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:10

cr

cd
    • Gość: arti Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 18:39
      kolejny dowód na to że powinna być w Polsce kara śmierci dla takich skurwieli
      • Gość: aaa Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 00:10

dp
        • Gość: polonus Re: Sąd aresztował zabójców dziewczyny w pociągu IP: *.proxy.aol.com 12.07.04, 01:08
          Ten jakis aaa to chory psychicznie facet powtarzajacy w kolko ten sam
          slogan.
    • Gość: Magda Re:Koszty transformacji sa przerazajace IP: *.net81-64-27.noos.fr 11.07.04, 18:49
      To morderstwo jest ohydne tak jak ohydne sa nasze czasy. "Koszty transformacji"
      sa przerazajace. Do opisania naszej rzeczywistosci nadalby sie chyba tylko
      Dostojewski. Teraz po pietnastu latach beztroskich esksperymentow spolecznych
      wiemy w koncu na czym polegaja zbrodnie kapitalizmu. Tego typu dzikie
      zachowania maja swoje zrodlo w sytuacji ekonomicznej. Zlikwidowanie panstwa
      opiekunczego doprowadzilo do tego, ze popadniecie w biede jest ostateczne,
      dozywotnie. Boja sie tego nawet bogaci, (tez agorka-potworka) i to powoduje, ze
      ludzie traca wszelkie hamulce w walce o przetrwanie i utrzymanie. Oczywiscie,
      ten rodzaj stosunkow spolecznych doprowadza do rozmaitych perwersji i
      zwyrodnien. Ci mlodzi mordercy - sa kochano elitko - wezem wychodowanych na
      waszych piersiach. Teraz rozumiem sile przemocy rewolucyjnej.
      Polska znajduje sie w najglebszym od dziesiecioleci kryzysie:
      gospodarczym,politycznym, moralnym, obyczajowym. Jest ciezko chora. I
      niemozliwe jest dalsze ukrywanie tej choroby.
      • Gość: tomek 1 Re:Koszty transformacji sa przerazajace IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.07.04, 20:35
        Jeszcze procesu nie było a Ty już wszystko wiesz. Nawet znasz kapitalistyczne
        podłoże ekonomiczne tego morderstwa. Brawo.
      • Gość: Mateen Re:Koszty transformacji sa przerazajace IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.07.04, 20:49
        Ja tez mam w domu ksiazki Marksa, bo mam baaaardzo duzo ksiazek, ale rozni nas
        od siebie, droga Magdo, to, ze ja je kiedys czytalam jako ksiazki filozoficzne,
        ktore spowodowalt straszliwe zbrodnie. Teraz je tylko odkurzam odkurzaczem, bo
        moj syn ma alergie na kurz.
        A ty, widze, wciaz sie w tym zaczytujesz. Przerazajace. Historia, dzieki takim,
        jak ty, zatoczy kolo.
        Czas zaczac sie bac.
      • Gość: rayback Re:Koszty transformacji sa przerazajace IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 11.07.04, 21:53
        Cos w tym jest co mowisz, ale sadze ze jakby sie dowiedziec wiecej nt.tych
        mordercow to okazaloby sie ze wcale ich "sytuacja ekonomiczna" nie byla taka
        tragiczne.Nie mozna wszystkiego zwalac na status majatkowy.

Co do kryzysu - masz racje.A mniemam ze bedzie jeszcze gorzej niestety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka