Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk zna wrogów

• Gość: maślak Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: 80.50.28.* 11.07.04, 23:57
      Mówmy "nie" dla tworzenia państwa ateistycznego, dla tych, którzy chcą zasiąść
      na Bożym tronie i decydować o tym, co dobre, a co złe.

>Wynika z powyższego, że to sekta kk chce decydować o tym co dobre, a co złe i
      na dodatek chcą abdykacji boga( no bo skoro nie mogą ateiści...) aby zasiąść na
      jego tronie:)
      Mówmy "nie" !
      • Gość: Frater Nihil Tylko wstyd przed ludźmi tylko IP: *.internet.piotrkow.pl 12.07.04, 00:38
        Cóż... poznanie swego wroga to bardzo słuszna strategia; ośmielę się nawet
        wysunąć hipotezę, że to połowa sukcesu w przypadku prowadzenia wojny. A nie da
        się ukryć, że wszechojciec Tadeusz wojnę prowadzi i nic tu nie pomogą
        tłumaczenia, że robi cokolwiek "dla dobra" kraju, narodu, czy też swojej
        (podkreślam: swojej, nie całego Narodu) wiary. Udało mu się nawet przełamać
        odwieczny konflikt pokoleń: oto zdewociałe staruszki stoją w jednym szeregu z
        ogolonymi na łyso, naładowanymi sterydami i nie wiadomo czym jeszcze
        pseudo-skinheadami. Z taką armią to już nie w kij pierdział: dzięki owym uroczym
        i epatującym niekłamaną inteligencją młodzieńcom, niejeden już stracił zdrowie,
        życie, o nerwach nie wspominając. Natomiast rzeczone staruszki... oprócz
        zakodowanego "zlecenia stałego" (czyt. wysyłania swych jałmużnych emerytur do
        kwatery głównej w Toruniu), potrafią, zwłaszcza w mniejszych, prowincjonalnych
        środowiskach, nieźle zamieszać i napsuć sporo krwi tym, którzy mieli czelność
        myśleć lub, o zgrozo! wyglądać nieco inaczej. Oprócz ślepej wiary w każde
        zdanie, gdzie tam zdanie! w słowo każde wypowiedziane przez Fuehrera
        redemptorystę i jego zauszników, łączy te pokolenia jeszcze niejedna wspólna
        cecha: całkowity brak jakiejkolwiek kultury (w tym osobistej), jakiejkolwiek,
        elementarnej choćby znajomości historii, nieznajomość języka ojczystego, do
        którego rzekomo są tak przywiązani (o wszelkich przejawach erudycji celowo nie
        wspominam - za wysokie progi), słowem - klapki na oczach.
        Gdyby elektorat LPR stanowiły wyłącznie owe nieszczęsne staruszki, nie byłoby
        powodu do obaw, jednak najprzeróżniejsze Młodzieże Wszechpolskie, tudzież
        prymitywy żywcem z neolitu przynajmniej wywleczone pokroju Giertychów i Strąków
        stanowią REALNE zagrożenie dla tego kraju. W każdym cywilizowanym
        społeczeństwie, przywódcy a la Rydzyk, Giertych i inni z tej samej "bajki"
        powinni być w najściślejszym tego słowa znaczeniu - izolowani i poddawani
        leczeniu oraz resocjalizacji - tak jest - na równi z mordercami, gwałcicielami
        czy pedofilami. Nieprawdą bowiem jest, że nawet w tak smutnym kraju jak nasz,
        nie może być gorzej. Może! I jesteśmy na najlepszej drodze, by się o tym przekonać.
    • Gość: MostlySunny Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 00:06
      Tak, spierajcie się wszyscy, pro i anty RadioMaryjnie, ale chcę powiedzieć
      jedno: Aby równowaga polityczna w kraju była zachowana, potrzebna jest silna
      grupa oszołomów Rydzyków i ślepego tłumu idącego za nim i myślących,
      inteligentnych ludzi, którzy tym wszystkim Rydzykowym bzdurom , będą mówili
      stanowcze NIE!
      • Gość: łojejku O. Rydzyk zna wrogów bo prenumeruje NIE Urbana! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 00:25
        A jakaś redakcja podobno chce wykupić prawa do wypchania go i zabalsamowania. I
        pokazywa za pieniądze jako "fakt bezmyślny", czy jakoś tak... Szmal oczywiście
        fifty fifty...
    • Gość: kon-tiki Po ile dzis zbawienie chodzi u o. Dyrektora? IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 00:06
      jakos wypadlem z kursu dziela, radio mi padlo
    • Gość: BD Broncie nas przed Rydzykiem IP: *.core.lanet.net.pl 12.07.04, 00:10
      zaznacze ze jestem wierzacy i staram sie przestrzegac nauk kosciola ale to co
      wyprawia ta grupka powoli zaczyna sie robic niebezpieczne. nie odmawiam nikomu
      mozliwosci wcielania w zycie wlasnych planow i wizji ale niech ten czlowiek nie
      wypowiada sie w moim imieniu i niech w koncu przestanie wykorzystywac takze
      mojego Boga do realizowania wlasnych interesow... spotykajcie sie, wznoscie
      swoje hasla ale nie nazywajcie mnie ateista i zlodziejem tylko dlatego ze nie
      slucham radia maryja...
    • Gość: mee... Re: POLSKIE PIEKLO... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 12.07.04, 00:10
      ...moze wam dowiesc troche smoly...bo rozumie ,ze straznicy ciagle
      bezrobotni...
      • Gość: kolo Re: POLSKIE PIEKLO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 00:17
        Nic nie dowoz mee, mamy tu wszystko. Nie musisz nawet nic mowic. Twoje zdanie
        slane z hameryki nie ma tutaj zadnego znaczenia. Powtarzam ci tylko, nieobecni
        nie maja racji. Smacznego FuckDonaldsa na dobranoc.
        • Gość: mee... Re: POLSKIE PIEKLO... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 12.07.04, 00:22
          ...tak...a nie mowilem wez miotle i walnij glowe bo cie zwodzi...bylem w polsce
          w ostatnim tygodniu...i bede jeszcze w tym roku...takze nie...becccz
    • Gość: marcin Re: Cenzura wraca w wielkim stylu!Brawo GW IP: *.chello.pl 12.07.04, 00:15
      NAPISAŁEM CO MYŚLĘ O LIZUCIE(LIZUSIE) I WIADOMOSC ZOSTAŁA USUNIĘTA.DYSKUSJA NA
      TYM FORUM NIE MA SENSU BO NIEKTÓRE POSTY SĄ USUWANE
      • Gość: kolo Re: Cenzura wraca w wielkim stylu!Brawo GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 00:18
        No to sprobuj na onecie... tam zanim cie ocenzuruja zdazysz sie wyspac i zjesc
        sniadanie
        • Gość: mee... Re: Cenzura wraca w wielkim stylu!Brawo GW IP: *.avenel01.nj.comcast.net 12.07.04, 00:32
          ...wez kolo ...i walnij sie w czolo...
    • Gość: piv0 Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 00:16
      co za paranoja z takim kolesiem... gejzer nic wiecej.
    • rdb Re: O. Rydzyk zna wrogów 12.07.04, 00:44
      Niech zgadne

ci wrogowie to masoni i zydzi
    • Gość: ZX TO JEST SPRAWA FIZYKI IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 12.07.04, 00:44
      AKCJA POWODUJE REAKCJE.
      JEZELI PEDALY (CIOTY) BEDA URZADZAC PARADY, BANDYCI MORDOWAC BEZKARNIE,
      RZAD OKRADAC OBYWATELI, A GAZETY ROZSIEWAC KLAMSTAWA I POMOWIENIA,

to wtedy powstanie cos takiego jak

SAMOOBRONA, LPR, OJCIEC RYDZYK

niedlugo dojdzie do kolizji.

NIECH WYGRA PRAWDA I POLSKA BEDZIE KRAJEM DLA POLAKOW.
    • Gość: JAC GDZIE ZGINAŁ KŁAMCA OSZOŁOM????? IP: 213.17.204.* 12.07.04, 00:45
      Oszołom jeśli masz honor odpowiedz, dlaczego kłamiesz.
      Całe dni i noce siedzisz na forum, a piszesz, że byłeś na Jasnej Górze.
      MASZ ZDOLNOŚĆ BILOKACJI, JESZTES CO NAJMNIEJ W DWÓCH OSOBACH, MASZ
      ŁĄCZE "NIEBIESKIE".

A może ty jesteś zwykły prowokator, który próbuje osmieszać niezłe Radio RM i
      niegłupia partię LPR???
      • oszolom.z.radia.maryja mam zastępców którzy piszą w moim imieniu 12.07.04, 09:13
        • Gość: jac TO CO, POZBAWIŁEŚ ICH OSOBOWOŚCI??? IP: 213.17.204.* 12.07.04, 10:49
          Dlaczego oni nie piszą pod własnymi nickami??
          Jesteś gorszy niz diabeł
          • oszolom.z.radia.maryja Re: TO CO, POZBAWIŁEŚ ICH OSOBOWOŚCI??? 12.07.04, 11:27
            zdarza mi sie ze po odejściu od kompa zapominam się wylogować
            • Gość: jac Re: TO CO, POZBAWIŁEŚ ICH OSOBOWOŚCI??? IP: 213.17.204.* 12.07.04, 21:59
              A oni sami boją się przelogować, czy nie umieją??
              Bajek nie opowiadaj.
              A gdzie masz ten komp??
              W "firmie"?
              Tylko w jakiej??
    • ryslis.mywdt.net Re: O. Rydzyk zna wrogów 12.07.04, 00:59
      Ciemnota ludzka nie ma granic.Pan Rydzyk powinien odpowiadac przed sadem za
      swje slowa,za obraze ludzi myslacych,ludzi ktorzy zdaja sobie sprawe ztego ze
      organizacja ktora reprezentuje p.Rydzyk dazy do wladzy nad naszym krajem i
      swiatem.Jego pragnienia sa takie same jak Talibanow w Afganistanie.Narazie
      metodami bliskimi przestepswu propaguje powrot do sredniowiecza,ikwizycji i
      dziesieciny.Jogo poglay sa bliskie Bin Ladenowi ale cale szczescie narazie
      metody stosuje nieco lagodniejsze.Najwyzszy czas czarownikow wszelkiej masci
      odsunac od srodkow masowego przekazu i szkol.
    • Gość: a psik Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: 69.156.105.* 12.07.04, 01:21
      to Bog "nie na pismie" nie jest gwarentem ladu moralnego w zyciu indywidualnym ?
    • Gość: Mille POLONIO ! Tu też mieszkają normalni !!! IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 12.07.04, 01:36
      Nie wierzcie, że taki jest obraz Polski jak tu czytacie.
      To tylko ginące buraczki tu podszczekują - to jazgot nieudaczników, nie
      mogących się pogodzić z rzeczywistością - tutaj już dawno nie widać pługów i
      tłumów w kościołach - im bardziej donośne ich wrzaski, tym bliższy koniec
      polskiego zaścianka...
      Rydzyk - Symbol ? - ciemnoty i mijającego czasu..
    • Gość: repre$ A kto to jest do hoya-pana ten Rydzyk? IP: *.enformatic.pl 12.07.04, 01:56
      Czy on będzie dzisiaj grał przeciwko USA? To z jakiego on jest klubu? Bo ja
      myślę, że czy z tym Rydzykiem, czy bez to nasi i tak wygrają.
      • Gość: Sztajmes Re: A kto to jest do hoya-pana ten Rydzyk? IP: *.internet.piotrkow.pl 12.07.04, 01:58
        taaaa, wygrają, z tragarzami............. bardzo Cię polubilem, chlopie!
    • Gość: TJ Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: *.vf.shawcable.net 12.07.04, 02:04
      O. Rydzyk powinien sam pamietac,ze 5 to nie kradnij.
      Ludzie przejzyjcie o. Rydzyk to hosztapler nie lepszy od Lepera.
      • Gość: Normalny_człowiek DO WSZYSTKICH POMIATAJĄCYCH RYDZYKIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 02:23
        O.Tadeusz Rydzyk jest człowiekiem powszechnie szanownym, który dokonał
        wielkiego dzieła - przełamał komunistyczno-żydowski monopol mediów.
        Większość ludzi w Polsce go zna i podziwia. Wielki człowiek.
        - - -
        Ciebie nie zna nikt, jesteś zwykłą ludzką gnidą. Niczego nie dokonałeś.
        Nie przynosisz żadnego społecznego pożytku. Czy żyjesz jeszcze, czy znikniesz
        z powierzchni ziemi, tego nikt nie zauważy. No może poziom dyskusji na tym forum
        nieco się podniesie, przy twojej nieobecności.
        Jesteś nieznanym nikim i takim pozostaniesz. Możesz tylko opluwać zza węgła
        ludzi, którzy cię przerastają.
        • Gość: Frater Nihil Re: DO WSZYSTKICH POMIATAJĄCYCH RYDZYKIEM IP: *.internet.piotrkow.pl 12.07.04, 02:46
          Nie wiem, do kogo konkretnie skierowałeś swe nieomylne jak sam papież słowa,
          mogę wnioskować, że do mnie (vide mój post pt. "Tylko wstyd przed ludźmi
          tylko"). Nie wiesz, mój Drogi, czy jestem znaną, czy też nieznaną osobą (i to
          jest jeden z przywilejów internetowych dysput); widocznie zabrakło Ci
          umiejętności czytania ze zrozumieniem, co powinno być umiejętnością podstawową
          ludzi, biorących udział we wszelkiego rodzaju dyskusjach. Ale też i niczym mnie
          nie rozczarowałeś - wszak po entuzjastach Rydzyka nie należy się spodziewać
          ŻADNYCH de facto umiejętności, może oprócz głośnego wrzeszczenia zasłyszanych u
          wodza haseł i maltretowania "innowierców" i "heretyków".
          A pisząc "ludzka gnida" (cóż to za paradoks? Zdecyduj się! człowiek czy gnida?
          Nie sądzisz, że to nader interesujący temat?) stawiasz mnie o wiele, wiele wyżej
          od siebie, za co Ci dziękuję. Czuję się zaprawdę zaszczycony. Ty bowiem pławisz
          się na poziomie dla Człowieka niedosiężnym, bowiem poniżej dna, wodorostów i
          trzech metrów mułu, nie może być już nic, o człowieczeństwie nie wspominając.
          Jestem Człowiekiem i wciąż jeszcze - na przekór Rydzykom, Giertychom, Kaczyńskim
          i innym Normalnym_ludziom, brzmi to dla mnie dumnie. Wierzę w Człowieka jak i w
          to, że TU i TERAZ jest czas ludzkiego panowania, nie w niedocieczonych i
          nadzwyczaj wątpliwych zaświatach.
          A tak abstrahując niejako od tematu, dziwi mnie, jak byt szanujący kogoś pokroju
          wszechojca redemptorysty zdołał nauczyć się czytać, pisać i, co najciekawsze,
          korzystać z dobrodziejstw technologii cyfrowej.
        • Gość: Frater Nihil Re: DO WSZYSTKICH POMIATAJĄCYCH RYDZYKIEM IP: *.internet.piotrkow.pl 12.07.04, 03:01
          ...I jeszcze taka refleksja mi się nasunęła: "Nihil", oprócz tego, iż w języku
          łacińskim oznacza "nic", stanowi również jasne etymologiczne źródło dla słowa
          "nihilizm". Przeczytaj z łaski swojej kilka książek, może także tych, które nie
          uzyskały imprimatur Twego Fuehrera i może potem nazwij mnie nikim. A w kwestii
          społecznego pożytku i dokonań... daruj sobie, bo zbyt głośnym śmiechem mógłbym
          obudzić sąsiadów, a przecież panuje cisza nocna.
    • Gość: BILIGLOWA LEWACY SA WSTRZASNIECI SWOJA NIEWIEDZA IP: *.sympatico.ca 12.07.04, 02:15
      Lewacy z farmy urbana nie chca stracic GW. Niestety musza. Imperium "$ 1
      miliard dollar" trzeba ytrzymac. To nie jest w ciezkich czasach latwe. Te
      podatki, to afera. Koszty wlasne i odpisy amortyzacyjne mozna zawyzyc, ale jak
      namowic prosty polski ludek aby placil. To problem. Na calym swiecie nie
      cierpia lewakow. Przeciez GW nie pojdzie na leczenie do dr.Kovorkin.
    • Gość: sw.Teresa ja postanowilam IP: *.sympatico.ca 12.07.04, 02:25
      ...pomodlic sie do Pana Boga aby pomogl Rydzykowi jeszcze raz ukrasc miliony
      od..biednych
    • Gość: dyzein Panie Lizut IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 12.07.04, 02:41
      Czy aby Rydzyk nie ma racji w tym co glosi,prosty przyklad to panski artykul,
      ukazulacy panskie drwiny i aluzje.
    • Gość: mee... Re: O,5 MILIONA PRAWDE CI POWIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 12.07.04, 03:12
      ...mowi sie tez o 800 tys...z polski i zagranicy...ktorzy przysli do rydzyka-
      dyrektora rm...ja nie mysle ...,ze to nie jest sila...magister , lepper czy
      ktokolwiek inny w polsce nie jest w stanie zgromadzic takich tlumow...
      • Gość: PRO POBLICO BONO JAK TRWOGA TO DO BOGA IP: *.sympatico.ca 12.07.04, 03:21
        Jakas trwoga wisi w powietrzu. Lud pracowity to czuje. Instynktownie szuka
        ratunku. W kosciolach cisnie sie przy ksiedzach. Lewacy zostali calkowicie
        osamotnieni. Nie moga liczyc nawet na siebie. To wyczuwa sie na calym swiecie.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: O,5 MILIONA PRAWDE CI POWIE... 12.07.04, 09:14
        tylko papież potrafi w jednym miejscu zebrać więcej ludzi
    • Gość: Nick Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: *.ne.client2.attbi.com 12.07.04, 03:18
      Oj rydzyk,rydzyk maskujesz sie troche bo tak naprawde to jestes najbardziej
      trujacy muchomorek.
    • Gość: jurekC Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: *.atc.east.verizon.net 12.07.04, 03:34
      - Rydzyk i gdanski proboszcz, p. Boze zmien swoich ambasadorow na Ziemi
      polskiej. Wiara moze sie obejsc bez pomocy Rydzyka i Jankowskiego. I bedzie sie
      miala lepiej. Naprawde p.Bogu nie potrzeba pieniaczy.
      • Gość: krakus a listy uwierzytelniające? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:31
        To, że w ogóle potrzeba pośredników, też nie jest takie oczywiste!
    • Gość: ANETA Bojkot częstochowskich biskupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 05:26
      Niezrozumiałe są dla mnie powody, czym biskupi z archidiecezji częstochowskiej
      narazili się O. Rydzykowi. Żaden z tych biskupów nie wziął udziału w
      uroczystościach na Jasnej Górze w sobotę i w niedzielę. Nie zostali zaproszeni
      albo też nie przyjęli zaproszenia. Dziwne to wszystko.
      • Gość: mee... Re: Bojkot częstochowskich biskupów IP: *.avenel01.nj.comcast.net 12.07.04, 05:41
        ...ANETA...kolo ci powinno wyjasnic...ze kopernik byl pol....
    • Gość: H**KK Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.04, 05:55
      W polsce [małwe "p" bo czarna]jest niby wolność światopoglądowa i każdy
      światopogląd jest traktowany na równych prawach [tfu na psa urok!]. Ale gdyby
      ateista do tłumów przemawiał , że katolicy to złodzieje - miałby
      ssssstttttrraaszne kłopoty prawne. Natomiast jeśli bęcwał tłumaczy, że ateiści
      mają oddać co nakradli - nie ma sprawy. Debile dostają zbiorowego orgazmu.
      Czarni to ciemnota która w snobistycznym widzie chce eksterminacji myślących
      inaczej niż oni. Wiele z ich przesłań odwołujących się do wiary to w praktyce
      atak na myślących inaczej.
    • Gość: prawdziwy polak Rydzyku - prowdz wodzu nasz! IP: *.kntnny.adelphia.net 12.07.04, 06:17
      Wlasnie - tylko ks. Rydzyk moze decydowac co dobre a co zle!

"Mówmy "nie" dla ... dla tych, którzy chcą zasiąść na Bożym tronie i decydować
      o tym, co dobre, a co złe"
    • Gość: adam Re: O. Rydzyk zna wrogów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.07.04, 06:26
      Nie 200,a 500 tyś.pielgrzymów było na Jasnej Górze.Dlaczego wybiórcza od samego
      rana próbuje oszukiwać naród.Słowa bp Deca też były skierowane do dziennikarzy
      tej niepolskiej gazety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka