Gość: TomiK IP: *.west-palm-beach-07rh15rt.fl.dial-access.att.net 12.07.04, 01:05 Wyrwac chwasty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antek Re: Mordercy z pociągu IP: *.sympatico.ca 12.07.04, 01:10 oko zaoko...wyrzucic z jadacego pociagu gnojkow, ja k umieja latac to maja szczescie , jak nie to zadna strata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytoos karo śmierci - wróć? IP: *.nestle.pl 12.07.04, 01:16 obysmy ich utrzymywali do końca ich życia w więżieniu a nie zostali wypuszczeni z niego za dobre sprawowanie.... karo śmierci wróć? Chociaż jestem przeciwnikiem to po takich makabrach zaczynam mieć watpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzz DO ROBOTY ZWYRODNIALCÓW!!!Kara smierci to NAGRODA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:49 Kara śmierci?Po co?Oni nic z tego nie wyniosą.To fakt - będzie ku przestrodze - ale i tak dalej beda sie ludzie nawzajem zabijac!Nie jestem za utrzymywaniem bandytów ,za państwowe pieniądze(nasze:/),ale niech oni SAMI na siebie zapracują,najlepiej w szkodliwych warunkach pracy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ademar A po to, zeby sie ich pozbyc na zawsze ze spo- IP: *.dc.dc.cox.net 12.07.04, 02:32 leczenstwa. I niech mi nikt tu nie pieprzy o resocjalizacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK DO ROBOTY - NIE. Do WYBORU!!! IP: 213.25.88.* 12.07.04, 11:36 Proponuję w ramach humanitaryzmu dawać każdemu skazanemu wolny wybór. Ciężkie roboty do końca życia (minimalny poziom życia, brak kontaktów ze światem itp.) albo czapa. LukasK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merryM Re: DO ROBOTY ZWYRODNIALCÓW!!!Kara smierci to NAG IP: *.allianz.pl 12.07.04, 15:59 POPIERAM !!! Nie mamy żadnego prawa do odbierania im życia. Nie upodabniajmy sie do nich. Ale dajmy im tak w kość żeby żałowali że żyją. Bezwzględne dożywocie (ew. 1000 lat ;o) i DO ROBOTY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro.filutek Re: DO ROBOTY ZWYRODNIALCÓW!!!Kara smierci to NAG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:36 Dokładnie praca przymusowa podawana na ostro. Do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Jedyny realny powód: tego chcą obywatele! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 02:55 Odstraszanie innych? Zapobieganie ponownym morderstwom? Wysokie koszty dożywocia? To są dobre, ale uboczne powody dla karania śmiercią za morderstwo z premedytacją. Jedynym powodem jest wola ludu. Umowa społeczna. Zbiorowe poczucie sprawiedliwości. W najnowszym sondażu 82% respondentów jest za przywróceniem kary śmierci, 13% przeciw i tylko 5% nie ma zdania. Pan Kaczyński powinien zebrać podpisy pod wnioskiem o referendum w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiJaK Najlepiej publiczne egzekucje!!! IP: *.eimg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 13:10 Gość portalu: Jagnieszka napisała: > ... karania śmiercią za morderstwo z premedytacją. > Jedynym powodem jest wola ludu. Umowa społeczna. > Zbiorowe poczucie sprawiedliwości... Jasne najlepiej karać przez powieszenie albo ścięcie gilotyną na placu przed Sądem Najwyższym. Na pewno będzie wielu chętnych do oglądania. A może sprzedawać bilety na spektakl. Pomyśl chwilę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgroza Re: karo śmierci - wróć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 10:00 jest wiele przypadków gdzie można mieć wątpliwości czy nie powinno być kary śmierci. Ale za taką zbrobnie nie mam żadnych wątpliwości. Dlaczego tacy zwyrodnialcy mają chodzić po tej ziemi? Nie ma też mowy o pomyłkowym oskarżeniu, więc kara śmierci dla morderców działających z premedytacją, zwłaszcza recydywistów. Dla kidnaperów też przywróciłbym kare śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzywróćNormalność Re: karo śmierci - wróć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 12:09 Na podstawie paru zdań przeczytanych z monitora wydałaś wyrok śmierci. Pomyśl teraz jak skorumpowany sędzia albo polityk dla poklasku w ten sam sposob wydaje wyrok na twojego ojca czy brata. Dlatego właśnie cywilizowane społeczeństwa zrezygnowały z kary śmierci. A Wy jak zwykle podnosicie lament i chcecie zabijać Czyli powrót do PRL i bolszewickich metod załatwiania spraw Kto ponosi odpowiedzialność? Kto daje przykład? Kto do tego doprowadził i robi to nadal? Dlaczego jednym wolno a drugim nie? Winny nazywa się Immunitet. Zacznijcie zabijać od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klepsydra zycia Re: karo śmierci - wróć? IP: *.waw.pl 12.07.04, 12:57 wszystko ok.. ale wyobraz sobie ze wysylasz dziecko na kolonie, oboz, wycieczke szkolna. Wychodzi w pociagu do toalety a tam zostaje wyrzuciony z jadacego pociagu za to ze mial przy sobie telefon albo ze poprostu ktos mial urodziny i postanowil uczcic je mordując.. podoba ci sie taka rzeczywistosc???... mnie ona nieodpowiada, bo za pare lat dojdzie do tego ze nawet do pracy bedziesz sie bal wyjsc z domu. Dzisiejszy swiatek przestepczy czuje sie bezkarny a KŚ w wyjatkowych wypadkach moglaby byc dla nich toporem wiszacym nad glową.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x666x Re: karo śmierci - wróć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 16:13 Niektóre wasze wypowiedzi przypominają mi rozmowy ślepych o kolorach...nie macie zielonego pojęcia o umyśle przestępcy...o jego sposobie rozumowania...większość z was nie miała styczności z tego typu ludżmi...czytacie o nich...oglądacie...ale nigdy z nimi nie obcowaliście...ci ludzie myślą inaczej niż reszta społeczeństwa...naiwnym jest myślenie,że można ich zmienić...owszem można ich zmienić-w nawóz pod krzaczek...bo innych form recyclingu dla tej grupy nie da się zastosować...Może się ktoś oburzyć,że jest to prymitywny sposób myślenia...owszem-tylko,żę dzięki tym prymitywnym instynktom ludzkość zdołała przetrwać tyle tysiącleci...o pokój i spokój trzeba walczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo wg OBOPu 77% Polakow jest za KS IP: 195.205.44.* 12.07.04, 10:23 Czy ty masz jeszcze jakies watpliwosci odnosnie przywrocenia kary smierci w Polsce? Co jeszcze przestepcy musza uczynic,by wprowadzic KS do kodeksu karnego? Drugie pytanie - co zrobic z takimi zwyrodnialcami? Sa za starzy i za bardzo zdemoralizowani,by ich resocjalizowac. Dlaczego mamy ich utrzymywac? Jako spoleczenstwo mamy prawo do obrony i do fizycznego wyeliminowania takich wlasnie ludzi.Nikogo chyba nie trzeba przekonywac,ze stanowia bardzo powazne zagrozenie dla bezpieczenstwa obywateli.Trzecia rzecz - wg OBOPu 77% Polakow jest za kara smierci za najciezsze przestepstwa.Dlaczego zatem nie znajduje to odzwierciedlenia w prawodawstwie? Ciekawi mnie,jakich argumentow beda uzywac obroncy mordercow. Beda mowic,ze ci dwaj mieli trudne dziecinstwo, do szkoly musieli isc 7 km,nie mogli sobie kupic adidasow i rano musieli krowe wydoic ? Po takich artykulach mozna sie naprawde zalamac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rational Re: karo śmierci - wróć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 10:24 Dlaczego bandyci, którzy wyrządzili komuś taką szkodę mają jeszcze dostawać prezent od nas tj. darmowy wikt i opierunek do końca życia. A co z rodziną ofiary, która była ich nadzieją i przyszłością. Kto powetuje im jej stratę? Taki zwyrodnialec powinnien w pierwszej kolejności zadość uczynić rodzinie tj. zapłacić za pogrzeb, za ból i rozpacz, za utraconą radość i życie. Wiem, że nie można bezpośrednio tego wyliczyć ani oszacować,ale może choć w ten sposób można pomóc i ulżyć jakoś rodzinie ofiary w jej bólu. Potem po spłaceniu zadośćuczynienia, jeśli takiego bandziora byłoby jeszcze stać na utrzymanie się przy życiu to może sobie siedzieć dożywocie. A cena apartamentu z wiktem i obsługą nie powinna być zbyt niska. Jesli takiego łotra nie stać na życie to sam się skazuje na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzywróćNormalność Czyli powrót do PRL i bolszewickich metod załatwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:52 Kto ponosi odpowiedzialność? Kto daje przykład? Kto do tego doprowadził i robi to nadal? Dlaczego jednym wolno a drugim nie? Winny nazywa się Immunitet. Zacznijcie zabijać od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Mordercy z pociągu IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.04, 11:55 jestem wstzrąśnięty, moja żona jeżdzi pkp na studia - powiem więc co czuję: ZAJEBAĆ SKURWYSYNÓW ALE NIE PRZEZ POWIESZENIE, WŁOŻYĆ IM JAJA W IMADŁO I NIECH TAK GNIJĄ PRZEZ KILKA GODZIN - ŚMIERĆ!!! nie jestem katolikiem, ale bardzo cenię naszego Papieża jednak po takim mordzie Jego nawoływania w Encyklice nie mają sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Kto jest naprawdę winny? IP: 149.156.184.* 12.07.04, 12:20 Kto jest winny? Ano ci, którzy pozwalają chodzić, jeździć, oddychać w tym zasranym kraju ludziom mającym na koncie rozboje i napady. Gdyby kara za kradzież kieszonkową wynosiła 15 lat, a za rozbój 25 lat, to te bydlaki wyszłyby z więzień ok. 2020-2030 roku, a nie łaziły po dworcach. Oczywiście takich kara nie będzie w tym kraju szybko, bo nigdy nie zgodzą się na to elity polityczne - sama po łokie ubabrane w łapówki, lewe prowizje, ustawiane przetargi, kumoterką prywatyzację, FOZZ, Art-B, aferę rublową, sprawę Rywina, akcję "Żelazo" i im podobne, aferę alkoholową, sprawę Polisy, zabójstwo Papały i setki innych spraw. Gdyby kara za pobicie i rozbój wynosiła 25 lat, to czy Rywin dostałby ten śmieszny wyrok w zawiasach, a Jakubowska sama ciągała ludzi po sądach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Kto jest naprawdę winny? IP: *.proxy.aol.com 13.07.04, 04:28 Winni jestescie Wy wszyscy co chcieliscie Solidarnosc, lustracje, dzialalnosc IPN itp. Pretensje kierujcie teraz do samych siebie! Skutki wlasnej glupoty odczuwacie sami na wlasnej skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Mordercy z pociągu IP: *.twcny.rr.com 13.07.04, 02:47 Nie przychodzi Ci do glowy, ze zabijajac przestepcow znizasz(my) sie do ich poziomu etycznego?! Zlo wyrzadzane przez bandytow moze miec szerszy zasieg niz krzywda ofiary. Staje sie tak, gdy zlo dzieki prostemu zjawisku nienawisci infekuje wielu, az do calego spoleczenstwa wlacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Jak nic tych dwoch bandytow to homoseksualisci IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.07.04, 01:23 Jak nic tych dwoch bandytow to homoseksualisci nienawidzacy kobiet. Normalny mezczyzna nie mogl by tego zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: lolku, mózg masz jak fistaszek a jaja jak orze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 02:10 lolku, mózg masz jak fistaszek a jaja jak orzeszki... pies twojego sąsiada ma większą zdolność logicznego myślenia niż ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykonac WYROK Re: lolku, mózg masz jak fistaszek a jaja jak orz IP: *.proxy.aol.com 12.07.04, 02:14 zabili to i ich powinno sie tak samo usmiercic jak oni ta niewinna dziewczyne ciekawe czy Olek ich ulaskawi Odpowiedz Link Zgłoś
ospol Re: lolku, mózg masz jak fistaszek a jaja jak orz 12.07.04, 02:16 Gość portalu: Wykonac WYROK napisał(a): > zabili to i ich powinno sie tak samo usmiercic jak oni ta niewinna dziewczyne > ciekawe czy Olek ich ulaskawi Zaraz podadza ze sa pedalkami i wyrok bedzie mniejszy o 2/3. Odpowiedz Link Zgłoś
ospol Re: Jak nic tych dwoch bandytow to homoseksualisc 12.07.04, 02:15 Gość portalu: lolek napisał(a): > Jak nic tych dwoch bandytow to homoseksualisci nienawidzacy kobiet. > Normalny mezczyzna nie mogl by tego zrobic. Bylo by to bardzo logiczne wytlumaczenie. Kto moze tak nienawidziec plec przeciwna i to w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian@tlen.pl Re: Mordercy z pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:24 śmierć za śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Mordercy z pociągu IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.04, 01:39 Dla tych BANDZIORÓW nie ma innej kary jak KARA ŚMIERCI. Jestem więc jak ponad 70 % Polakow za przywróceniem tej kary i to jak najszybciej. Parlamentarzyści niech się wreszcie obudzą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dona Re: Mordercy z pociągu IP: *.swic.dialup.inetia.pl 12.07.04, 01:42 Jestem za powrotem kary śmierci przez powieszenie, bo takich bandytów inaczej karać nie można. Powinni jednak przez parę lat przed wykonaniem wyroku posiedzieć w więzieniu by o tym myśleć i bać się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Mordercy z pociągu IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 12.07.04, 01:50 > Jestem za powrotem kary śmierci przez powieszenie, bo takich bandytów inaczej > karać nie można. Powinni jednak przez parę lat przed wykonaniem wyroku > posiedzieć w więzieniu by o tym myśleć i bać się. Zgadzam się, po za ostatnią linijką. Posiedzieć??? Zapędzić gnoi na 5 lat do kamieniołomów!!! Niech tłuką kamienie, albo dźwigają je z kąta w kąt! I niech mi nikt nie truje o prawach człowieka, bo to nie są ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PasazerPKP Re: Mordercy z pociągu IP: *.kim.pl 12.07.04, 02:53 Moglbym na ten temat pisac bardzo duzo. Fenomen rezygnacji z kary smierci wbrew wiekszosci opinii publicznej jest dla mnie jednym z intrygujacych przykladow manipulacji spoleczenstwami i naduzyciem demokracji jako wyrazajacej "wole ludu". Mozna snuc wiele rozwazan na granicy bardzo dziwnych spekulacji, ale szkoda czasu. Na pewno wzrastajaca kryminalizacja sprzyja atomizacji spoleczenstwa na zbior zastraszonych konsumentow latwiej poddajacych sie sterowaniu mediow i roznego rodzaju koterii. Powstaje w ten sposob spoleczenstwo niezdolnych do solidarnosci, zastraszonych i wzajamnie zastraszajacych sie jednostek. W tym tonie mozna jeszcze bardzo wiele pisac, w tym w szczegolnosci o eschatologicznym problemie nierownosci wartosci zycia ofiary i oprawcy. A konkretnie. Nalezy z przywrocenia kary smierci i zaostrzenia prawa karnego uczynic jeden z zasadniczych tematow politycznych dla KAZDEJ PARTII przed nastepnymi wyborami. Kazdy kandydat do Sejmu i Senatu powinien wyrazic swoja opinie. I to nie tak, ze mowi sie, ze UE nam kaze, humanitaryzm, etc., ale dlaczego uwaza, ze jest to zgodne z jego (jej) sumieniem. Nie podawac tez bajek o tym, ze kara smierci nie dziala odstraszajaca. Wyniki badan nie sa jednoznaczne. Oczywiscie przyklad USA tez nie jest miarodajny. Nalezy im zadac pytanie - czy gdyby jego (jej) bliskiej osobie cos takiego sie przydarzylo, to w dalszym ciagu rozpaczalby, ze cele sa przepelnione i ze jest za malo telewizorow i komputerow w wiezieniach. Nie nalezy tez dopuscic do tego, aby MECZENSKA smierc biednej dziewczyny zakonczyla sie kolejnym "marszem protestu przeciwko przemocy", ktory kazdemu, kto troche zna sie na socjologii, polityce i makiawelizmie przypomina pochod niczego nie rozumiejacych baranow prowadzonych na rzez i jeszcze pytajacych o najkrotsza droge do rzezni. P.S. Nie bede mial czasu na polemiki wyjanienia. Tekst traktuje jako komentarz a nie glos w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Wybory parlamentarne i prezydenckie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 03:12 Ma Pan świętą rację. Przyszłoroczne wybory wygra w cuglach to ugrupowanie (i ten kandydat), które najbardziej konsekwentnie i przekonująco będzie obstawać przy karze śmierci. Niestety, do polityków zdają się nie docierać inne argumenty, więc niech chociaż dotrze ten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PasazerPKP Re: Mordercy z pociągu IP: *.kim.pl 12.07.04, 08:57 Przeprazam, ze powtarzam moj post, ale widze, ze rano wiecej bierze udzial w dyskusji niz o 3 nad ranem. Jak bede mial czas to napisze cos wiecej dla przeciwnikow kary smierci i zwolennikow skrajnie utopijnej "resocjalizacyjnej" filozofii prawa karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzywróćNormalność Czyli powrót do PRL i bolszewickich metod załatwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 12:27 Tak i zastanów się przy okazji jakiej skorumpowanej władzy przekazać takie uprawninia. Zgodnie z twoimi postami zastanów się czy byś zgodzil sie na kare smierci dla swego brata czy ojca po wyroku wydanym przez skorumpowanego nieodpowiedzialnego (chronionego immunitetem) sedziego.Czy sędzia może być wiarygodny, gdy nie odpowiada za swoje czyny? Kto jest wiarygodny gdy nie odpowiada za swoje czyny? Kto ponosi odpowiedzialność? Kto daje przykład? Kto do tego doprowadził i robi to nadal? Dlaczego jednym wolno a drugim nie? Winny nazywa się Immunitet. Zacznijcie zabijać od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Czyli powrót do PRL i bolszewickich metod zał IP: 212.14.48.* 12.07.04, 14:41 chyba twój stary był bolszewikiem i dlatego pieprzysz jak potłuczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet re IP: *.com / *.swiebodzin.net 12.07.04, 09:07 chyba Kaczynski 'osobiscie'. Znana z Sejmu postawa - powiedziec i wyjsc , bo co madrego moga powiedziec inni ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bos Re: Mordercy z pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:29 wydaje mi się, że jesteś głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . KS IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suli uspic ich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:47 powinno sie ich uspic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Mordercy z pociągu IP: 213.17.204.* 12.07.04, 01:49 Jakoś nie jestem ciagle przekonany do kary śmierci. Z drugiej strony jestem przeciwny utrzymywaniu dorzywotniemu takich MUTANTÓW, takich zwierząt w ludzkiej skórze, takich skurwieli, takich zbrodniarzy. DLATEGO UWAŻAM, ŻE NALEŻY STWORZYĆ SPECJALNE WIĘZIENIE DLA MORDERCÓW. I ROBOTA TYPU KAMIENIOŁOMY, CZY NAWET URAN. ZAPIEPRZ 14 GODZIN DZIENNIE, A JAK NIE CHCE TO ŁOMOT. DLA TAKIEGO BYDŁ NIE MA PRZEBACZENIA NA TYM ŚWIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC Re: Mordercy z pociągu IP: 213.17.204.* 12.07.04, 01:53 Cholera, jak słyszę o takich gnojach, tak mi się krew burzy, że mi ortografia ucieka. Oczywiście DOŻYWOTNIEMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Mordercy z pociągu IP: 213.77.38.* 12.07.04, 14:25 Święta racja. W pełni się z tobą zgadzam. Kara śmierci, przez powieszenie, w wielu przypadkach jest wyściem dość łagodnym, jak dla kogoś takiego, jak mordercy młodej dziewczyny. To byłoby zbyt łatwe. Osobiście życzyłabym im śmierci długiej i bolesnej, bo na taką właśnie zasługują, dokładnie takią, jaką zgotowali tej dziewczynie. Jednak wiem, że coś takiego nie przejdzie. Szczerze też wątpię, że zostanie przywrócona kara smierci, dlatego podpisuję się obiema rękami pod więzieniami, gdzie mordecy sami będą na siebie pracować, spac na podłodze, załatwiac swoje potrzeby do dziury w podłodze i jeść chleb z wodą. Może to czegoś ich nauczy? Bo po prostu szlag mnie trafia, gdy słyszę, że te ścierwa mają telewizory w celach, komputery, dostęp do siłowni i dobre żarcie. I jeszcze im źle, bo cele są przeludnione, to jest szczyt wszystkiego. Gorzej mają ludzie w szpitalach. Coś tu jest chyba nie w porządku, nieprawdaż? Ciągle brakuje pieniędzy, to może przestać finansować więźniów z naszych pensji i niech skazani sami na siebie zarobią. A jak im się nie podoba, to niech zdychają GNIDY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Mordercy z pociągu IP: *.local.pl / *.gw-cegielniana.lama.net.pl 12.07.04, 01:53 W takich przypadkach jestem za bezwględną karą śmierci - do tego odwlekaną. Żeby codzień w nocy budził ich szmer nadchodzących katów. Za bezwględne zabójstwa na niewinnych ludziach kara śmierci w męczarniach. Przeciwnicy kary śmierci w takich przypadkach nie mają żadnych argumentów - że co niby niehumanitarnie zabić takiego??? Oni powinni zdychać !! Przeciez to nie ludzie- człowiek by nie był zdolny to takich makabrycznych czynów-zabić za parę złoty - jak taki ktoś może sie poddać resocjalizacji??. Zabić i koniec - zdecydowanie bardziej by mi było żal usypianego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPR [...] IP: *.proxy.aol.com 12.07.04, 02:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
himax PLUTON EGZEKUCYJNY. WYROK W 24 GODZINY 12.07.04, 02:21 Wyrok wykonany w publicznym miejscu aby innych zniechecic do kopiowania. Obecne prawodastwo zacheca do mordow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: PLUTON EGZEKUCYJNY. WYROK W 24 GODZINY IP: *.gdynia.mm.pl 12.07.04, 02:24 himax napisał: > Wyrok wykonany w publicznym miejscu aby innych zniechecic do kopiowania. > Obecne prawodastwo zacheca do mordow. ************************** Tu akurat bzdury pleciesz. O ile można jeszcze się zastanawiać (z powodu wzburzenia) nad karą śmierci, jako zadośćuczynieniem lub zemstą, to nie ma żadnych dowodów, że kara śmierci odstrasza. Zwyczajnie, bandyci nie kalkulują, ani wyroku, ani możliwości złapania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Nie marudź IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 03:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14110417&a=14111064 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: PLUTON EGZEKUCYJNY. WYROK W 24 GODZINY IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.07.04, 03:38 Gość portalu: maruda napisał(a): > himax napisał: > > > Wyrok wykonany w publicznym miejscu aby innych zniechecic do kopiowania. > > Obecne prawodastwo zacheca do mordow. > > ************************** > > Tu akurat bzdury pleciesz. O ile można jeszcze się zastanawiać (z powodu > wzburzenia) nad karą śmierci, jako zadośćuczynieniem lub zemstą, to nie ma > żadnych dowodów, że kara śmierci odstrasza. Zwyczajnie, bandyci nie kalkulują, > ani wyroku, ani możliwości złapania Tak ale zgladzony bandyta juz nigdy nie dokona mordu na 100%. Jestem za szybkim spotkaniem z Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: PLUTON EGZEKUCYJNY. WYROK W 24 GODZINY IP: *.w3cache.pl / *.pl 12.07.04, 08:44 nawet, jeżeli bandyci nie biorą pod uwagę kary śmierci, to np. ja i tak nie widzę potrzeby zeby żyli na tej ziemi, w tym społeczeństwie i za jego pieniądze. Jeżeli mają żyć to całkowicie wyjeci spod prawa,bez mozliwośći skarżenia sie na cokolwiek, bez żadnej ochrony zwiazanej z prawami człowieka (!!). Nawet jeżeli innych to nie odstraszy to nie ma powodu aby tych co juz uczynili zbrodnie nie wyeliminować. Mniej śmieci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareksp Re: PLUTON EGZEKUCYJNY. WYROK W 24 GODZINY IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 12.07.04, 12:00 Gość portalu: maruda napisał(a): > himax napisał: > > > Wyrok wykonany w publicznym miejscu aby innych zniechecic do kopiowania. > > Obecne prawodastwo zacheca do mordow. > > ************************** > > Tu akurat bzdury pleciesz. O ile można jeszcze się zastanawiać (z powodu > wzburzenia) nad karą śmierci, jako zadośćuczynieniem lub zemstą, to nie ma > żadnych dowodów, że kara śmierci odstrasza. Zwyczajnie, bandyci nie kalkulują, > ani wyroku, ani możliwości złapania. > Tu akurat bzdury pleciesz. jest wiecej przesłanek przemawiających za tym, że kara smierci odstrasza, tylko że musi być wiadomo o wykonaniu tej kary, najlepiej, gdy jest wykonywana publicznie (widok srającego ze strachu w majtki bandziora odziera go z nimbu "bohaterstwa" w oczach jego kolegów-potencjalnych zabójców). Oczywiście nie odstraszy to wszystkich, ale jeśli przez publiczne wykonanie kary śmierci uratujemy choć jedno niewinne życie, to powinniśmy ją przywrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED1 Re: PLUTON EGZEKUCYJNY. WYROK W 24 GODZINY IP: 195.94.214.* 12.07.04, 10:26 popieram w 100% (w naszym pieknym kraju powinien istniec URZAD KATA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajer a corka Kwasa pociagiem jezdzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 02:24 Komuchy sa tak daleko od zycia zwyklych ludzi, ze latwiej hujem dotknac ksiezyca niz im zrozumiec co tu jest grane. kara smierci i to juz, precz z lewacko-europejska poblazliwoscia dla przestepcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bees Re: a corka Kwasa pociagiem jezdzi? IP: 158.75.34.* 12.07.04, 09:58 Z tego co wiem córka prezydenta korzysta ze środków komunikacji publicznej - bez ochrony. Żal mi bardzo wszystkich tych, którzy potrafią przy okazji tej tragedii dać tylko upust swoim frustracjom zwalając wszystko na UE albo komuchów. Problem leży gdzie indziej. O kieszonkowcach z dworca w Toruniu pisano już parę razy. Przytaczano przypadek kobiety okradzionej na peronie, która wskazała sokiście rozpoznanego kieszonkowca. Ten odpowiedział, że zna tego człowieka i radzi kobiecie nie rozpoznawać go, bo "z nimi nie ma co zadzierać". To było parę lat temu. Pytania? Nawet dzisiejsza Gazeta podaje, że obaj byli dobrze znani policji. Recydywa. Więc jak to się k**** stało, że tyle czasu wierzgali na wolności i robili co chcieli? W pierwszym odruchu też chciałem, żeby wykończyć tych dupków. Nie sterylnie, zastrzyk czy krzesło, ale masakra. Dajcie ich ludowi, niech się dzieje lincz. Ale do czego to doprowadzi? Czy ktoś z wojowniczych internautów wie, jak działa prawo zemsty w tych krajach, w których jest tradycją? Polecam książkę "Mroki średniowiecza" Jerzego Putka z opisami egzekucji w męczarniach, do których tak się nawołuje. Warto przypomnieć, że w drzewiej podczas publicznych egzekucji np. złodziei popełniano najwięcej kradzieży kieszonkowych. I nie wysokość kary, ale jej nieuchronność powinna działać odstraszająco. A bezmózgich potworów nic nie odstraszy, trzeba działać prewencyjnie. Więc wymyślcie co zrobić, gdy chamstwo jest na porządku dziennym a wychowanie w domu czy gdziekolwiek nie funkcjonuje jak należy. Szwadrony śmierci zawczasu strzelające do podejrzanych osobników? Bo to następny krok jaki trzeba by podjąć po przywróceniu kary śmierci. Wszystkim śmiało szafującym cudzym życiem, nawet najgorszych gnoi i bandytów - więcej pokory. Zajrzyjcie co dzieje się w Waszych domach, co robią Wasze dzieci. Zainteresujcie się gówniarzem kopiącym w śmietniki. Z poczucia bezkarności rodzi się takie bydło. Osobiście czuję się załamany tym morderstwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdeczka Re: nie zgadzam sie z panem IP: *.net81-64-27.noos.fr 12.07.04, 12:22 Ale niestety ta zbrodnia jest kolejnym przejawem rozregulowania organizacji spolecznej. W ostatecznym rachunku - ten ogolnie panujacy klimat przemocy - jest rezulatatem zniszczenia instytucji panstwa opiekunczego i wprowadzenia mechanizmow ekonomicznej wolnej amerykanki, zablokowanych kanalow awansu spolecznego (oligarchizacji). Na pewno duzy wplyw wywoluja telewizja, kino, reklama. Ale nie mozna zapominac ze "obrazy i wzory" przekazywane w mediach sa rezultatem ekonomicznej kalkulacji. Podobne zjawiska "zwierzecej przemocy" wystepuja wsrod wykluczonych w Ameryce Lacinskiej, na biednych, imigranckich przedmiesciach zachodnich metropolii. Moim zdaniem od czasu ujawnienia afery Rywina mamy do czynienia w Polsce z wybuchem ostrego kryzysu, ktory obejmuje wszystkie dziedziny zycia. I jest to wybuch "lawinowy". Ta zbrodnia jest jednym z jego ostrych przejawow. Polska jest chora. I za te chorobe odpowiadaja wszyscy aktorzy zycia spolecznego - razem z konserwatywnym i pazernym kosciolem (jest on czescia systemu oligarchicznego). Nie potrafie zrozumiec obludy ludzi kosciola. Jak mozna glosic hasla obrony zycia poczetego i nie zajmowac sie zyciem narodzonym. Czy Pan wie, ze dzieci i mlodziez w Polsce sa glownymi ofiarami transformacji. Ponad million dzieci od 8 do 15 lat zyja zyciem doroslym(13% calej populacji dzieci do 18 lat, ten procent bedzie wiekszy, jesli bedziemy operowali w grupie wiekowej 8-15 lat), nierzadko sa jedynymi zywicielami rodziny. Oczywiscie, nie chodza do szkoly, zyja ze zlodziejstwa, prostytucji. Wedlug danych policji taki mlodociany szef gangu moze zarabiac do 4-5 tysiecy zlotych, sredni zarobek mlodocianego lobuza moznie wyniesc do 1,5 PLN. Swiat, w ktorym zyja jest bezlitosny, bez Boga, bez milosci - to on produkuje takich mordercow. Oczywiscie, wprowadzenie kary smierci i innych zaostrzonych rozwiazan prawnych nie poprawi sytuacji. Trzeba - jak mowia dobrzy marksisci - siegnac do przyczyn: odbudowac instutycje panstwa opiekuczonego, wyjsc z logiki liberalizmu, przetrzepac bogatych. Jestem za przeprowadzeniem w Polsce lustracji majatkowej, przesledzeniem prywatyzacji, skontrolowaniem dzialalnosci wielkich firm zagranicznych, opodatkowaniem kosciola. Fortuny, ktore istnieja w Polsce nie sa produktem wielowiekowej ewolucji, ale anarchicznej transformacji wlasnosciowej dokonanej w blyskawicznym tempie 15 lat. Jezeli tego sie nie zrobi - czekaja nas gwaltowne wybuchy spoleczne, coraz wieksza skala przemocy i poglebiajacy sie kryzys ekonomiczny. Ten proces radykalizacji spolecznej przyspiesza obecnie ogolne rozczarowanie po wejsciu do UE, poniewaz znowu dla czlowieka bez wlasciwosci jedynym odczuwalnym skutkiem sa drastyczne podwyzki cen na zywnosc. Straca na nim i bogaci, poniewaz postepujaca pauperyzacja doprowadza do kurczenie sie rynku wewnetrznego. Straci i Agora. W Polsce dla niektorych ludzi codzienne wydanie 2 zl na gazete jest niemozliwe, to by znaczylo dla nich, wyrzeczenie sie bochenka chleba. Tak wiec prasa jest luksusem. A trudno sobie wyobrazic, zeby GW udalo sie sprzedac w USA. GW jest produktem lokalnym. Czas sie przyznac, ze transformacje jest kompletnym fiaskiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Mordercy z pociągu IP: *.9-67.tampabay.rr.com 12.07.04, 03:17 Zabic takich sk....li to malo. Kara smierci powinna byc przywrocona bezwzglednie. Za cos takiego SMIERC i meczarnie w torturach, bo smierc to za malo. Przerwac czyjes zycie za pare zlotych.... co za gnoje. Brak slow tak sie we mnie gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informer Re: Mordercy z pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 04:39 Jestem za likwidowaniem takich osobników publicznie, w stylu przesłuchań ludzi za cara czy za komuny w glębinach kazamat. Np. obcinać po jednym palcu, cucić w międzyczasie - już 20 cykli. Potem stopę, nogę, dłoń, rękę i tak dalej aż do powieszenia resztek na latarni w centrum lokalnego miasta żeby sępy (kruki?) zjadły. Podsuwam pomysł którejś stacji telewizyjnych - można z tego zrobić show jak najbardziej reality. Ciągłość programu zapewniona przez mnogość przypadków. Może wtedy masom bezkarnych byczków coś się przestawi w głowach i się dwa razy zastanowią zanim coś takiego powtórzą. Do obrońców humanitarnych praw ludzkich: jeśli ktoś przestaje być człowiekiem powinien być świadom, że nikt jak człowieka traktować go nie będzie. Pozdrawiam. informer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Mordercy z pociągu IP: *.proxy.aol.com 12.07.04, 03:39 KACZYNSKI! DOPROWAC DO REFERENDUM W SPRAWIE KARY SMIERCI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Mordercy z pociągu IP: *.dyn.optonline.net 12.07.04, 04:04 ilu jeszcze musza dokonac zbrodni zeby kwasnieski i caly ten pie..dolony rzad pomyslal o karze smierci !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Mordercy z pociągu IP: *.kliny.net.pl 12.07.04, 04:47 Głupcy !!!! Nikt z was nie pomyślał, że przede wszystkim trzeba coś zrobić żeby takich zwyrodnialców nie było ? Nikt nie zadał pytania jakie czynniki powodują wyzwolenie tych strasznych, najciemniejszych stron ludzkiej (?) psychiki. Zabić łatwo, trudniej być człowiekiem i bronić człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noom Re: Mordercy z pociągu IP: 202.175.95.* 12.07.04, 06:13 czyli co wypuscic ich bo mieli trudne dziecinstwo, brak ojca i wzorca osobowego??!!! pewnie ze w idealnym swiecie zapobieganie jest lepsze niz karanie ale my w takim swiecie nie zyjemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: Mordercy z pociągu IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 12.07.04, 15:39 Ach ty nieszczesny durniu! "(...) przede wszystkim trzeba coś zrobić żeby takich zwyrodnialców nie było"? No to zrob, cmolu. My, normalni ludzie, znamy tylko jedna metode: unicestwic ich. Jestesmy za kara smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotreK Re: Mordercy z pociągu IP: *.michav01.md.comcast.net 12.07.04, 05:00 Kara smierci to za cos takiego za malo - powinna byc puvbliczna egzekucja i sciecie tak jak w krajach arabskich - nie jest to cywilizowany sposob ale za to skuteczny - a pozatym cala ta zbordnia przechodzi wszytkie granice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: Mordercy z pociągu IP: *.oc.oc.cox.net 12.07.04, 05:09 Przeczytalem uwaznie wszystkie posty i, podobnie jak ogromna wiekszosc ich autorow, takze jestem za eliminacja takich typow jak tych dwoch, przepraszam ze sie wyraze "ludzi". Jednakze przerazenie wywoluje we mnie kilka postow domagajacych sie najstraszliwszych tortur, czy wrecz publicznych egzekucji. Tak nie mozna i nie akceptuje tego. Proces, uczciwy proces i skazujacy wyrok - nawet jesli to bedzie kara smierci - tak to powinno wygladac. Nie pozwolmy na to, aby takie tragiczne, brutalne, okropne wydarzenie, zrownalo nas samych z tymi ktorych osadzic nalezy. Pozostanmy ludzmi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDRZEJ-Chicago Re: Mordercy z pociągu IP: *.client.comcast.net 12.07.04, 05:36 Uwaga dla Oracza? Jezeli musisz pisac debilanckie posty to najpierw sprawdz swoja psychike palancie czego ty doszukujesz sie zachwian psychicznych u ty mordercow,a jakby tak ktos zrobil z twoja corka ciekaw jestem jaka by byla twoja reakcja. Wracajac do tematu Panie Kaczynski podpisuje sie pod zorganizowaniem refrendum odnosnie kary smierci by byla zadosuczynieniem dla rodzin ofiar a ponadtto niech bedzie srodkiem odstraszajacym dla pszyszlych bydlakow. Po wygraniu wyborow prezydenckich przez George W.Busha ktory opuscil fotel Gubernatora Stanu Teksas ponownie wzrosla liczba zabujstw co nie mialo miejsca za jego kadencji,ten czlowiek sie niebal nie przejmowal sie opinnia publiczna protesty z calego swiata nie wchodzily w rachube robil porzadna robote, a wrazliwcy co pisza w postach o tolerancji,resocjalizacji,i innych glupotach nie po prostu zamilkna gdyz sytuacja na tyle dojrzala ze czas sie wziac za tych skorwysynow mordercow bez znieczulenia likwidowac a kosciol niech sie nie wtraca lub niech otworzy swoje zaklady karne i tam niech resocjalizuje tych huji zobaczymy ilu ich p;omorduja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bees Re: Mordercy z pociągu IP: 158.75.34.* 12.07.04, 10:13 Słaby przykład...pan Bush jr. nie zasłużył się ostatnio w oczach światowej opinii społecznej właśnie swoją bezwzględnością i nie liczeniem się z nikim w hojnym dzieleniu śmiercią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Gracz Kara smierci.... IP: 199.175.65.* 12.07.04, 06:47 ...wydaje sie byc najbardziej odpowiednia w takich przypadkach. Takich zwyrodnialcow nie da sie zrehabilitowac a przetrzymywanie ich w wiezieniu sporo kosztuje. Kara smierci dziala odstraszajaco - o wiele silniej niz kara wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa KARA ŚMIERCI ! DOŚĆ JUŻ LEWEACKIEJ IDEOLOGII IP: *.isp.pl 12.07.04, 06:49 Musi być jakaś symetria w prawach katów i ich ofiar. Jak na razie tylko ochroną praw katów zajmują się aż do granic zidiocenia poprawni politycznie "obrońcy praw człowieka". Na przykładw sprawie Miloszewicza (już powinien wisieć po Srebrenicy), albo zabójcy premier Danii (chory biedaczek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: KARA ŚMIERCI ! DOŚĆ JUŻ LEWEACKIEJ IDEOLOGII IP: 198.161.29.* 12.07.04, 07:29 Jasne, ze wykonczyc morderce premier Danii. Nie wykreci sie choroba psychiczna, skubaniec. Co? Nikt nie zabil premier Danii? (chodzi moze o pania minister spraw zagranicznych Szwecji?) Tego TEZ powiesic. Grunt, zeby zyczenia spoleczenstwa byly spelniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: KARA ŚMIERCI ! DOŚĆ JUŻ LEWEACKIEJ IDEOLOGII IP: *.isp.pl 12.07.04, 09:04 A dlaczego nie ? Jeżeli większość tego chce ? To się właśnie nazywa DEMOKRACJA. Nie podoba się z za biureczka z wielką biblioteką w tle ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bees Re: KARA ŚMIERCI ! DOŚĆ JUŻ LEWEACKIEJ IDEOLOGII IP: 158.75.34.* 12.07.04, 10:08 Ewo Dowiedz się czegoś o świecie, potem strofuj tych od biblioteczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: KARA ŚMIERCI ! DOŚĆ JUŻ LEWEACKIEJ IDEOLOGII IP: 198.161.29.* 12.07.04, 14:20 Chodzi mi wylacznie o to, ze ktos, kto nie umie odroznic najprostszych ogolnodostepnych faktow, z latwoscia umie zdecydowac, czy drugi czlowiek zasluguje na to, by zyc, czy tez nie. Jesli takich osob w spoleczenstwie jest wiekszosc (a obawiam sie, ze jest), to ich zadania ["z" z kropka, "a" z ogonkiem] istotnie sa wiekszosciowe, ale jesli te zadania sa spelniane, to znacznie lepiej od nazwy DEMOKRACJA pasuje tu BOLSZEWIZM. Nie chce mi sie wstawac zza biurka i siegac do biblioteki, zeby sprawdzic, czy bolszewizm jest lewacki, czy nie. W kazdym razie przeczuwam, ze nastepni w kolejce do wieszania (po mordercach) beda istotnie posiadacze ksiazek. Potem okularnicy, Zydzi i ci, ktorzy radza sobie w zyciu, a zaraz potem ci, ktorzy rozpoczeli wieszanie. Zbrodnia, o ktorej informuja media, jest potworna, ale to sad dopiero oceni dowody i wyda wyrok - "fakty medialne" czasem okazuja sie nie byc faktami w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstrzasniety Re: Mordercy z pociągu IP: 62.190.106.* 12.07.04, 07:17 Zostali zlapani nieprzecietni bandyci, niemniej nic z tego nie wynika. Beda skazani na dozywocie a ja bede placic podatki na utrzymanie tych smieci. Czy nie nalezaloby ich po prostu spalic? Co na to powiedza madrale sejmowi? Zastanawiam sie czy nie lepiej powolac kilkuosobowy zespol sprawiedliwych ktory samodzielnie wymierzalby sprawiedliwosc bez zbednych ceregieli sadowych - po prostu zjawic sie tam gdzie trzeba i spalic smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Aniu tak bardzo mi Ciebie zal IP: *.acn.pl 12.07.04, 07:25 Zal mi strasznie tej Anii.Indentyfikuje sie z NIA.Serce boli strasznie:-( ze zginela taka mloda i wartosciowa dziewczyna, zreszta zal by mi bylo kazdego kto by tak zginal....To okrutne...Ale jedyna nadzieja w tym , ze jestes Aniu moze w lepszym swiecie, gdzie nie ma przemocy smierci i jest Bog, jestes szczesliwa.Bo na tym ziemskim padole laza takie potwory....I sprawiedliwosci sie trudno domagac... Skad one sie biora tacy zwyrodnialcy.....Do konca zycia wsadzic ich do wiezienia trzeba by bylo bez okien i drzwi,w celi ciemnej jak ich czyny gdzies na bezludnej wyspie na Pacyfiku i tak by pewnie nigdzy nie zalowali swego ochydnego morderstwa.Albo do strasznej pracy cos w stylu kamieniolomow do konca zycia Ale do Boga nalezy tylko sprawiedliwosc.... Co ta dziewczyna zawinila!Boze! Wieczne odpoczywanie racz Jej dac Panie, a swiatlosc wiekuista niechaj Jej swieci na wieki wiekow Amen Brak slow....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Mordercy z pociągu IP: *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 12.07.04, 07:33 Powinni umrzec wbici na pal. Nie mialbym skrupolow byc ich katem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keczup Re: Mordercy z pociągu IP: 213.17.170.* 12.07.04, 08:06 Śmierć dla tych zwyrodnialców i im podobnym. A przeciwnikom kary śmierci zadam jedno pytanie: Jak byście się czuli gdyby była to Wasza dziewczyna, córka itp??? Zabić drani bez zbędnych ceregieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem przeciw karze śmierci IP: *.szuwarowa.krakow.pl 12.07.04, 08:11 choć moralnie goście na nią zasługują, nigdy nie poprę głosów za jej przywróceniem. wcześniej czy później kara śmierci dotyka niewinnych. pomyłki sie zdarzają w każdym kraju. dlatego jestem przeciw. pozatym - nie bądźcie hipokrytami - kara śmierci nie jest zadośuczynnieniem dla ofiary - tylko dla was - byście mogli rozładować własną frustrację. zabicie oprawcy lub nie - nic ofierze nie przynosi. ona już nie żyje. argumenty o odstraszaniu to bzdury. znacie jakiś kraj lub miejsce na ziemi gdzie kara śmierci zlikwidowała najcięższe przestępstwa? w wielu stanach ameryki kara śmierci jest - i co? zrobiło się tam bezpieczniej? - nie. jedynym argumentem działającym na przestepców jest nieuchronność kary. na tzw. zwykłych. na takich gości jak ci z artykułu nie działa nic. podsumowując: jestem za dożywotnim izolowaniu takich jednostek ze społeczeństwa. bez możliwości przedterminowego zwolnienia. i systemem który zmusi ich do pracy w tym więzieniu i choć cześciowego zarabiania na siebie. jeśli cośkolwiek miałoby już przestraszyć potencjalnych bandytów - to strach przed naprawdę cięzkimi warunkami w więzieniu. to jest realne zagrożenie - nie abstrakcyjne. śmierc jest zbyt abstrakcyjna - tak naprawdę nikt w nią [swoją śmierć] nie wierzy. każdy jeździ autem - i wielu cokolwiek niebezpiecznie - mimo że każdego tygodnia ginie an drogach kilkadziesiąt osób. dziś to możesz być ty - jutro ja. ale kto z nas może w to uwierzyć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: karze śmierci IP: 212.14.48.* 12.07.04, 08:35 Tylko kara śmierci! Tylko taka kara jest adekwatną karą za morderstwo udowodnione i kropka.Wszystko inne jest bredzeniem naiwnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: karze śmierci IP: *.chello.pl 12.07.04, 10:30 nie chcę się mścić chcę być bezpieczny - nawet z dożywocia kiedyś można wyjść niegdyś złodziej, kieszonkowiec, kasiarz, włamywacz "mokrej roboty" nawet przez moment nie brał pod uwagę. Bo wiadomo było - "czapa" i na dodatek wykonywana. Wykonać karę śmierci i nagłośnić - wtedy spełni swoją funkcję odstraszania. Vide: Chiny - i egzekucje na stadionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: karze śmierci IP: 81.21.194.* 12.07.04, 11:28 drogi "jestem przeciw" wzruszasz mnie swoja humanitarnością. A może poprostu mylisz pojęcia przyjmując, że gdy sie mówi o "karze śmierci" wszyscy mają na mysli wyłącznie "karę" Moim zdaniem zamiast "kara śmierci" powinno sie uzywac adekwatniejszego okreslenia: "eksterminacja" ..... czy po prostu wyzwolenie społeczeństwa od zagrażających mu jednostek. Gdyby były jeszcze niezamieszkane kontynenty nie miałabym nic przeciwko temu, aby wszystkich zwyrodnialców wysyłać tam żywych, byleby ich tylko nie było wśród nas. Ale niezamieszkałych kontynentów nie ma więc jedynym sposobem obrony społeczeństwa jest eksterminacja groźnych bandytów. A tych co obawiaja się, że niewinny człowiek może zostac eksterminowany to zapewniam, że w przypadku udowodnienia zbrodni z premedytacja i wyjątkowym okrucieństwem pomyłki sądowej byc nie może, gdyz do skazania nie wystarcza tylko poszlaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ty mnie wzruszasz swoją naiwnością IP: *.szuwarowa.krakow.pl 17.07.04, 02:06 to nie humanitaryzm tylko pragmatyzm. gdzie ty żyjesz kobieto? rzeczywistość nie jest czarnobiała. tylko część spraw jest tak ewidentna ja powyższa. pomyłki zdarzały się w każdym kraju gdzie ta kara jest. w samych stanach liczba pomyłek udowodnionych wyraża się liczbą bodajże trzycyfrową. ponadto w każdym kraju zdarzały się manipulacje oskarżeniami bo akurat takie było zapotrzebowanie społeczne. mało to było spraw gdzie "ewidentne" dowody winy okazywały się być zmanipulowane przez policję lub przez nią wymuszone? bo trzeba było szybko znaleźć sprawcę, jakiś frajer się nawiął, a i śledczy miał "misję"? kilka razy były w tv programy i filmy na temat takich spraw. włos się jeży na głowie. widać że nie trafiłaś na nie - zapewne nie byłabyś już tak pewna że sprawy bywają tylko poszlakowe i "ewidentne" no i odsyłam do pozostałych argumentów. czas sobie udzielić odpowiedzi czy jesteś za zmniejszeniem liczby cięzkich przestępstw czy za braniem odwetu na ich autorach. czytając wasze płomienne apele o "sprawiedliwość" mam wrażenie że bardziej wam leży na sercu zgładzanie przestępców niż to ilu tych przestępstw bedzie. różnimy się niewątpliwie punktem widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: karze śmierci IP: *.proxy.aol.com 13.07.04, 04:47 Przez takich jak ty w Polsce jest tak jak jest! Nie pozostaje nic innego jak tylko ci zyczyc aby komus twojemu bliskiemu sie tak samo stalo i wtedy bys zrozumial(a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idze, idze matołku IP: *.szuwarowa.krakow.pl 17.07.04, 02:10 ...zapomniałeś dodać że jestem także winny stonki ziemniaczanej i zgagi twojej starej. Odpowiedz Link Zgłoś
badlydrawnboy Re: Mordercy z pociągu 12.07.04, 08:13 Przyznam, że od wielu lat jestem przeciwny karze śmierci. Jednak jak widzę takie przypadki jak ten, zaczyna brakować mi argumentów... Jak bohaterowie "Słudu" dostali po 25 lat, to dla tych dwóch "oprychów" dożywocie to za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Mordercy z pociągu IP: 212.14.48.* 12.07.04, 08:24 Polska bandycki kraj! Chciałbym poznać statystyki z ostatnich 14 lat: 1. ile osób zginęło na drogach 2. ile osób zginęło w wyniku bandyckich napadów 3. ile osób zostało kalekami trwałymi w wypadkach drogowych Następnie chciałbym to porównać z ilością zabitych i rannych np. w Izraelu Może się okazać że Polska jest bardziej niebezpiecznym krajem niż te których my bronimy przed terroryzmem.Może te wojska polskie i te specjalne jednostki należałoby w końcu wykorzystać do obrony własnych obywateli.osobiście wolałbym zginąć w wyniku ataku terrorystycznego niż w wyniku napadu takiego jak ta dziewczyna jadąca na egzamin na studia. Odpowiedz Link Zgłoś