Dodaj do ulubionych

W obronie dr Garlickiego -zniszczono fachowca

11.01.13, 21:05
dr Garlicki miał pecha . Był w złym miejscu / szpital MSWIA/ w nieodpowiednim czasie / rządy PIS / .
Partia braci dorwała się do władzy i pierwsze co zaczęła robić to swoistą dintojrę tzw elit .
Wytoczono wojnę wszystkim liczącym się środowiskom zawodowym.
Szalała lustracja ,a media epatowały widzów filmikami z aresztowań wykształciuchów .

dr Garlicki był znakomitym celem - szef publicznego szpitala / MSWIA / , lekarz -aż się prosił o atak .
Zresztą on nie był jedynym - znana jest historia choćby dr Podgórskiego.

Wobec dr Garlickiego uruchomiono całą machinę państwa - aż się nie chce wierzyć ,że dla chorych ambicji Ziobry i spółki ,zniszczono lelarza , który ratował życie wielu pacjentów .
Garlicki całe życie poświęcił karierze medycznej . spędzał w szpitalu po 16-18 godz dziennie .
Garlicki musiał zostać skazany ,bo uniewinnienie byłoby przy okazji oskarżeniem IVRP.
Pan dr zapewne kilka lat jeszcze będzie walczyć o swoje dobre imię .
I zostanie kiedyś przeproszony jak Ziobro przepraszał Go mediach - napisaną kartką ,która tylko mignęła w telewizji ,tak,że mało kto to zauważył .

Obserwuj wątek
    • fiu-bzdziu2010 Re: W obronie dr Garlickiego -zniszczono fachowca 11.01.13, 21:20
      i szkoda ludzi, których profesor już nie zoperował
      i szkoda szpitala, że po całej akcji nie ma kliniki, którą kierował

i po co???? dla chorych ambicji politycznych, bo chorym tym nie pomogli
    • bmw1-953 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:20
      biorąc łapówki i zaniedbując obowiązki. Pacjenta z gazikiem można było uratować (siostra zauważyła brak jednego gazika)G. ale g. nie przyznał się do pozostawienia go w sercu. Operował ponownie, jak stan był już krytyczny i było za późno. Nie daj Boże trafić w łapy takiego lekarza. Całkowity brak zasad i etyki lekarskiej. Nie ma co walczyć o dobre imię, bo je sam, na własne życzenie stracił. Za co niby ma go Ziobro przepraszać, ze ujawnił jego przestępstwa?

leksykonobywatela5 napisała:

> dr Garlicki miał pecha . Był w złym miejscu / szpital MSWIA/ w nieodpowiednim c
      > zasie / rządy PIS / .
      > Partia braci dorwała się do władzy i pierwsze co zaczęła robić to swoistą dinto
      > jrę tzw elit .
      • leksykonobywatela5 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:23
        Garlicki został skazany nieprawomocnym wyrokiem nie za łapówkę ,a za przyjęcie korzyści majątkowych
      • fiu-bzdziu2010 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:24
        widzisz mądrzejsi korzystają z jego usług - gdzieś w zachodniej klinice

a u nas dla chorych ambicji pisuarkowych szeryfów - kliniki w szpitalu MWSiA już nie ma....
        • leksykonobywatela5 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:26
          ilu ludzi nie doczekało przez tego mniej niż zero ?!
          • bmw1-953 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:28
            Bronisz przegranej sprawy. Przemawia przez Ciebie nienawiść do Ziobry a nie chęc obrony lekarza.

> ilu ludzi nie doczekało przez tego mniej niż zero ?!
            • obraza.uczuc.religijnych Przez ciebie ewolongoria przemawiają 14.01.13, 11:00
              partyjne smsy i interesy. Logiki i argumentów u ciebie brak.
        • bmw1-953 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:27
          To nie jest kwestia ambicji, tylko uczciwości i etyki, która w zawodzie lekarza jest sprawą nadrzędną. Ja bym już takiemu lekarzowi nie potrafiła zaufać, nawet gdyby był najlepszym specjalistą.

fiu-bzdziu2010 napisała:

> widzisz mądrzejsi korzystają z jego usług - gdzieś w zachodniej klinice
          >
          > a u nas dla chorych ambicji pisuarkowych szeryfów - kliniki w szpitalu MWSiA ju
          > ż nie ma....
          • leksykonobywatela5 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:28
            Ilu ludzi tą decyzją zabił Ziobro ?
            • bmw1-953 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:30
              Zapytaj ilu ludzi zabił ten lekarz przez zaniechanie, przyjęcie lepiej sytuowanego pacjenta, który był w stanie dać łapówkę, lub nadmierną pychę (nieumiejętność przyznania się do błędu).

> Ilu ludzi tą decyzją zabił Ziobro ?
              • obraza.uczuc.religijnych Ja się ciebie pytam kłamliwa ewolongorio 14.01.13, 11:04
                ilu ludzi zabił ten lekarz przez zaniechanie, przyjęcie lepiej sytuowanego pacjenta, który był w stanie dać łapówkę, lub nadmierną pychę? Daj konkretną odpowiedź, trollico.
          • fiu-bzdziu2010 Re: Sam się zniszczył 11.01.13, 21:29
            nie mów hop..... w przypadkach beznadziejnych tylko doktor podejmował się operacji, gdy inni odmawiali..
    • kiemlicz88 Re: W obronie dr Garlickiego -zniszczono fachowca 11.01.13, 21:45
      Pomnik postawić łapówkarzowi
      • fiu-bzdziu2010 Re: W obronie dr Garlickiego -zniszczono fachowca 11.01.13, 21:49
        a nie widziałeś wypowiedzi uratowanych przez doktora pacjentów
        murem stali za nim

a pomnik to se postaw szeryfowi Zerowemu i Asowi z ABC
        • leksykonobywatela5 Re: W obronie dr Garlickiego -zniszczono fachowca 11.01.13, 21:51
          zlikwidowano oddział ,który ratował życie ludzi .

Dociera ?

Kto zastąpił Garlickigo ?
          Ziobro? Kamiński ? a co oni potrafią ?
    • kum.z.antalowki Garlicki to lepszy lekarz, niż Ziobro prawnik. 11.01.13, 22:06
      A za kilkanaście godzin ciężkiej pracy dziennie (razem z tymi całymi "łapówkami" czy "wyrazami wdzięczności od uratowanych pacjentów") wybitny chirurg zarabiał mniej, niż kosi za brukselskie bumelki brylujący na warszawskich konferencjach prasowych - pożal się Boże - "Eurodeputowany"
      • fiu-bzdziu2010 Re: Garlicki to lepszy lekarz, niż Ziobro prawnik 11.01.13, 22:23
        co dla Polski robi w Brukseli eurodeputowany zero????
        czy pracuje w jakieś komisji????????
        czy tylko pomyka krokiem szeryfa korytarzami polskiego sejmu
        • white_lake Re: Garlicki to lepszy lekarz, niż Ziobro prawnik 11.01.13, 22:44
          raczej przemyka się chyłkiem pod ścianą, zestrachany, żeby ktoś do niego w obcym języku nie zagadał
          • fiu-bzdziu2010 Re: Garlicki to lepszy lekarz, niż Ziobro prawnik 11.01.13, 22:55
            a Yarek dobrze mu radził, żeby pouczył się angielskiego
        • kum.z.antalowki "podatników dojenie za nicnierobienie" 11.01.13, 22:59
          pod takim hasłem Ziobro i jego "Solidarna Polska" mają duże szanse wyborcze

• fiu-bzdziu2010 Re: "podatników dojenie za nicnierobienie" 11.01.13, 23:03
            do du.py są polscy dziennikarze, którzy na każde skinienie lecą na te jego codzienne konferencje prasowe

czy któryś nie mógłby zadać mu prostego pytania - a co tam w Brukseli i Strasburgu słychać
    • hordol pierdu pierdu towarzyszu 11.01.13, 22:35

• fiu-bzdziu2010 Re: pierdu pierdu towarzyszu 11.01.13, 22:40
        gadasz jak taka jedna pisuarkowa profesorka i posłanka, no może ździebko łagodniej
        • hordol ble ble ble 11.01.13, 22:57
          dintojrę tzw elit .
          Wytoczono wojnę wszystkim liczącym się środowiskom zawodowym
          Szalała lustracja
          całe życie poświęcił karierze medycznej
          • kum.z.antalowki Kto krzyknął na s..syna: Stój Halina! Stój Halina? 11.01.13, 23:17
            Zgoda, to skandal, hordolciu kochana...
            Za przesluchania od wieczora do rana
            powinni krzyczeć: Stój Fejgina! Stój Bermana!
    • bmw1-953 Re: W obronie dr Garlickiego -zniszczono fachowca 11.01.13, 23:16
      Pan profesor Hartman dał głos na swoim blogu a cała leminża sfora rzuciła się do gardeł Ziobry i Kamińskiego, broniąc bezpowrotnie (na własne życzenie) utraconej czci doktora G. Istna komedia, gdyby nie było to takie beznadziejne. Jaki jest ten nasz kraj? Jakie w nim prawo? (a właściwie bezprawie)

• woda_woda bmw1-953 11.01.13, 23:18
        Żebyś nawet nie rozpękła się w swojej nienawiści, to dr Garlicki pozostanie znakomitym fachowcem tak, jak ty durną babą :)
        • fiu-bzdziu2010 Re: bmw1-953 11.01.13, 23:19
          a zero już na wieki amen zerem pozostanie
          • woda_woda Oczywiście. 11.01.13, 23:21
            fiu-bzdziu2010 napisała:

> a zero już na wieki amen zerem pozostanie

Nawet wtedy, gdy bmw1-953 wszystkie żyły sobie wypryje w jego obmierzłej obronie :)
        • bmw1-953 Re: bmw1-953 11.01.13, 23:33
          Nie wiesz kim jestem. Ja natomiast wiem, że jesteś chamką, bo mi bezpodstawnie ubliżasz. Nigdy nie odbierałam doktorowi G. jego fachowości, ale jest on lekarzem bez etyki, w dodatku skorumpowanym lekarzem. Tego nie zakrzyczysz nienawiścią , którą odczuwasz do ludzi myślących inaczej niż Ty i którą przypisujesz innym. Zapewniam Cię, że nie mam żadnego powodu, żeby odczuwać nienawiść do doktora G. Nic mi osobiście nie zrobił i na szczęście nikt z moich bliskich do niego nie trafił i nie był przez niego leczony. Natomiast nazywam przestępstwo, jakie popełnił po imieniu i nie chciałabym choćby z tego powodu do niego trafić. Lekarzy obowiązuje poza znajomością zawodu etyka, która jest rzeczą podstawową a której doktor G. nie miał.

woda_woda napisała:

> Żebyś nawet nie rozpękła się w swojej nienawiści, to dr Garlicki pozostanie zna
          > komitym fachowcem tak, jak ty durną babą :)
          • woda_woda Oj, wiem, kim jesteś :) 11.01.13, 23:36
            bmw1-953 napisała:

> Nie wiesz kim jestem.

Jesteś pisięcką ciotką rewolucji a'la Stankiewicz (imienia nie pamiętam, sorry :) :)
            • bmw1-953 Re: Oj, wiem, kim jesteś :) 11.01.13, 23:39
              To Twój problem (skoro tak dociekasz, kim jestem). Ja nie mam z tym problemu.

woda_woda napisała:

> bmw1-953 napisała:
              >
              > > Nie wiesz kim jestem.
              >
              > Jesteś pisięcką ciotką rewolucji a'la Stankiewicz (imienia nie pamiętam, sorry
              > :) :)
              • woda_woda Żaden problem :) 11.01.13, 23:41
                Ciotki rewolucji zawsze były zabawne, w głebokim PRL-u takoż :)
                • bmw1-953 Re: Żaden problem :) 11.01.13, 23:42
                  To się baw na zdrowie. Cieszę się, że Cię rozbawiłam.

woda_woda napisała:

> Ciotki rewolucji zawsze były zabawne, w głebokim PRL-u takoż :)
                  • woda_woda Polecam tekst o ciotkach rewolucji Konwickiego. 11.01.13, 23:44
                    Znakomity - i jak raz o tobie:
                    niniwa2.cba.pl/ciotki_rewolucji.htm :)
                    • bmw1-953 Re: Polecam tekst o ciotkach rewolucji Konwickieg 11.01.13, 23:54
                      Faktycznie, doskonała lektura dla Ciebie. Pasuje do Twojej mentalności i środowiska, z którego się wywodzisz. Nie dziwie się ,że to Twój sztandarowy utwór.

woda_woda napisała:

> Znakomity - i jak raz o tobie:
                      • woda_woda Cienko, bmw1-953 :) 11.01.13, 23:58
                        Żeby ładnie się odgryźć trzeba choć trochę inteligencji :)

Ale u was w Białymstoku w ogóle nieciekawie raczej - trupów w szafie macie co niemiara, pewnie stąd ta zapiekłość i rewolucyjny zapał :)
                        • bmw1-953 Re: Cienko, bmw1-953 :) 12.01.13, 00:01
                          He, he, he.......którą ty niewątpliwie posiadasz....Nie rozśmieszaj mnie i odczep się ode mnie wreszcie. Zajmij się kumem. Może będzie z tego jakiś pożytek i gul Ci przestanie latać. Dobranoc.

woda_woda napisała:

> Żeby ładnie się odgryźć trzeba choć trochę inteligencji :)
                          >
                          > Ale u was w Białymstoku w ogóle nieciekawie raczej - trupów w szafie macie co n
                          > iemiara, pewnie stąd ta zapiekłość i rewolucyjny zapał :)
                          • woda_woda OK, znudziłaś mnie :) 12.01.13, 00:03
                            Ludzie mało inteligentni zawsze są nudni, dobranoc :)
                        • hrabia.mileyski Re: Cienko, bmw1-953 :) 13.01.13, 13:27
                          Ale u was w Białymstoku w ogóle nieciekawie raczej

Białystok to ładne miasto, pełne sympatycznych ludzi, a Zgierz - no cóż - to straszna dziura i miłych ludzi na lekarstwo...
                • purchawkapuknieta Re: Żaden problem :) 12.01.13, 11:19
                  szczuka, nowicka, tzw. grodzka, dunin itp. pewnie do łez cie swa komicznoscia doprowadzają?
          • kum.z.antalowki Re: bmw1-953 11.01.13, 23:41
            bmw1-953 napisała:

> Nie wiesz kim jestem...

Na Forum jesteś bytem wirtualnym, niezbyt lirycznym... czymś takim (dla mnie obrzydliwym), co emanuje z Twoich wpisów
            • bmw1-953 Re: bmw1-953 11.01.13, 23:44
              Wiem wiem, liryczna to dla Ciebie jest poranna kawa. Ale jakoś mnie to nie dziwi, gdy czytam Twoje posty.

kum.z.antalowki napisał:

> bmw1-953 napisała:
              >
              > > Nie wiesz kim jestem...
              >
              > Na Forum jesteś bytem wirtualnym, niezbyt lirycznym... czymś takim (dla mnie ob
              > rzydliwym), co emanuje z Twoich wpisów
              • woda_woda bmw1-953 - ręce precz od kuma, 11.01.13, 23:45
                jednego z najfajniejszych forumowiczów!
                • kum.z.antalowki :-) i jeszcze słów kilka o niszczeniu fachowców 13.01.13, 02:29
                  I.
                  Możliwe, że nawet w najgorszych czasach stalinowskich nie wszyscy ubecy i nie wszystkim osobom przesłuchiwanym: łamali, wybijali, wyrywali, miażdżyli szufladą i wsadzali w tyłek nogi od stołka. Być może, że niektórzy ze stalinowskich ubeków, podczas niektórych przesłuchań, ograniczali się (jak 60 lat później niektórzy śledczy CBA i Prokuratury) do tortur psychicznych: zastraszania, pozbawiania snu, stosowania "konwejera" itp.
                  Jest też taka możliwość, że panowie Ziobro i Kamiński inaczej kojarzą niż większość Polaków. Albo w ogóle nie kojarzą, ze w Konstytucji RP są (zapisane z myślą o takich ancymonkach jak oni i ich podwładni):
                  Art.40. Nikt nie może być poddany torturom ani okrutnemu, nieludzkiemu lub poniżającemu traktowaniu...
                  Art.41.4 Każdy pozbawiony wolności powinien być traktowany w sposób humanitarny.
                  II.
                  Sąd, uznał, że kosztowne kwiaty, alkohole, pióra wieczne to korupcja, a nie wyrażenie wdzięcznosci. I skazał dra Mirosława G. na rok w zawieszeniu i 72 tys zł grzywny.
                  Ten wyrok ma znaczenie o wiele szersze niż tylko ta konkretna sprawa. Sąd tym wyrokiem reguluje na bardzo niskim, wręcz symbolicznym poziomie, przebieg granicy między wdzięcznością a korupcją. Zwraca lekarzom i pacjentom uwagę że litera prawa oficjalnego drastycznie różni się w tej mierze od tradycji obyczajowej i - precedensowym aktem prawnym - delegalizuje moralną obligację ze strony pacjentów i ich bliskich, przyjmując, ze w ogóle taki motyw jak bezinteresowne poczucie wdzięczności jest a priori niewiarygodny.
                  Mam w związku z tym niemiłe poczucie, że Sąd przyjął radykalnie populistyczną, nadmiernie uproszczoną interpretację stosunków interpersonalnych miedzy lekarzami a pacjentami. Zawężając ją do czysto formalnego, profesjonalnego wykonywania zakontraktowanych przez NFZ czynności medycznych. A penalizując empatię. Tak jakby lekarz był robotem, a pacjent zdehumanizowanym workiem gnatów i bebechów.
                  PROF. MAREK DURLIK, dyrektor szpitala MSW:
                  "Lekarze, którzy wcześniej angażowali się bez mrugnięcia okiem w akcje charytatywne […] w tej chwili mówią "nie". Pracują od godziny do godziny, pilnują dokumentacji i nic więcej ich nie interesuje. I, co jeszcze gorsze, nie chcą podejmować ryzyka. A ryzyko jest zawsze. […] Lekarze zaczęli myśleć przede wszystkim o swoim bezpieczeństwie."
                  natemat.pl/46663,spustoszenie-w-szpitalu-msw-po-aresztowaniu-miroslawa-g-cba-poczatkowo-pomylilo-kliniki.III
                  Prof. Durlik stwierdził, że materialne wyrazy wdzięczności, jakie oferują lekarzom pacjenci to niebezpieczna materia. Sam nie przyjmuje nawet czekolady, lecz robi w ten sposób przykrość pacjentom.
                  Ale bywają też tacy... i tym razem nie o lekarzach mowa... którzy o materialne wyrazy wdzięcznosci (podwyżka, ososbny gabinet, samochód słuzbowy) za niegdysiejsze zasługi oraz 'stosowne zadośćuczynienie' za krzywdy sprzed 30 lat sami sie upominają...

"/.../ - były opozycjonista. Rachunek uregulowano w całości"

sloncestepow.salon24.pl/478419,senator-romaszewski-chce-wyrownania-rachunkow
                  --
                  Here we kum and we don't care mucho
                  • kum.z.antalowki err 13.01.13, 02:41
                    natemat.pl/46663,spustoszenie-w-szpitalu-msw-po-aresztowaniu-miroslawa-g-cba-poczatkowo-pomylilo-kliniki
                    • norek.pl oj kumie, kumie, w sumie kum niewiele umie 13.01.13, 23:08
                      najpierw pseudo uczoną, napuszoną i niegramatyczną mową, bez pojęcia, umiaru oraz elementarnego poczucia proporcji pitoli coś kum o nieludzkim traktowaniu, a nawet o torturach...

a potem, smażąc taki kawałek:

"Mam w związku z tym niemiłe poczucie, że Sąd przyjął radykalnie populistyczną, nadmiernie uproszczoną interpretację stosunków interpersonalnych miedzy lekarzami a pacjentami. Zawężając ją do czysto formalnego, profesjonalnego wykonywania zakontraktowanych przez NFZ czynności medycznych. A penalizując empatię."

pokrętnie usprawiedliwia kum obrzydliwy, homosowiecki obyczaj korupcyjny, twierdząc, że bez tych obślizgłych dowodów wdzięczności, wciskanych ukradkiem do kieszeni fartucha "zawęzi się relacje pacjent - lekarz do czysto formalnych procedur i czynności", tak jakby g.wnianym prezencikiem można było kogoś lub coś uhonorować...

i jest jakieś kuriozalne nieporozumienie, typowe dla ludzi nikczemnego stanu, którym przecież nikt nie broni w porywie wdzięczności dla lekarza po prostu serdecznie mu podziękować, uroczyście ustnie, w formie listu, anonsu prasowego (praktykowane), albo i datku bądź rzeczowej darowizny, ale na konto lub na rzecz danej placówki...

a basują kumowi w tych podkulturowych teoriach zachwycone kumem fanki, które przyrodzoną bystrość (oj, bystra wodo) mają już daleko za sobą...

ps. a to pisanie, to w ogóle to kuma było?
    • remik.bz Bronisz złej sprawy 12.01.13, 11:37

> Wobec dr Garlickiego uruchomiono całą machinę państwa - aż się nie chce wierzyć
      > ,że dla chorych ambicji Ziobry i spółki ,zniszczono lelarza , który ratował ży
      > cie wielu pacjentów .
      > Garlicki całe życie poświęcił karierze medycznej . spędzał w szpitalu po 16-18
      > godz dziennie .

Dr G. był i jest nadal znakomitym fachowcem. Nikt rozsądny nigdy tego nie kwestionowal.
      Równocześnie jest skazanym , bo łamał prawo.
      "Fachowość" i "skazanie" to dwie całkiem różne sprawy.
      Nie wolno ich łączyć , bo to po prostu manipulacja.
      Idąc tym tropem , to mozna każdego bronić- nawet gwałciciela , bo "świetny machanik samochodowy".
      Bronisz złej sprawy.
      A, ze uruchomiono machinę pństwową? Uruchomiono i co z tego? Przecież ci agenci od tego właśnie są ,za to im z naszych podatków płacimy ,aby ścigali przypadki łamania prawa.
      • mariner4 I uważasz metody stosowane przez CBA 12.01.13, 14:32
        za usprawiedliwione?
        Wystarczyło wysłać mu wezwanie na przesłuchanie, a nie robić cyrk w szpitalu. Blidę też wystarczyło wezwać.
        Co innego zasadność zatrzymania, a co innego metody działania typowe dla systemów totalitarnych.
        wożenie 82 latka po mieście, aż stracił orientację. Szantaż i inne tortury moralne usprawiedliwiasz w myśl zasady "cel uświęca środki"?
        To dlatego w cywilizowanych krajach nielegalnie zdobyte dowody nie mogą być użyte, nawet jak są ewidentne. W USA na ten przykład każdy sąd odrzuciłby wszystko co PiS bezpieka zebrała w ten sposób.
        Możliwość zdobycia zeznań przez znęcanie się nad delikwentem, leży u podstaw "aresztów wydobywczych". U podstaw stalinowskiego systemu "prawnego" leży właśnie zasada Wyszyńskiego, że przyznanie się do winy może być samoistnym dowodem w sprawie. Z jakim skutkiem? Wiadomo. Wymuszenie zeznań to żaden problem dla sprawnego inaczej śledczego.
        Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchiwani. O takie państwo prawa Ci chodzi?
        Pewnie tak, ale nie licz na to, że to Ty tylko będziesz przesłuchiwał. Ty też możesz być przesłuchiwany. System totalitarny ma jedną cechę. Zżera często własnych pretorian.
        M.

• dekameron2 Re: I uważasz metody stosowane przez CBA 13.01.13, 13:07
          oni wszystko usprawiedliwiają
        • hrabia.mileyski Re: I uważasz metody stosowane przez CBA 13.01.13, 16:53
          U podstaw stalinowskiego systemu "prawnego" leży właśnie
          > zasada Wyszyńskiego, że przyznanie się do winy może być samoistnym dowodem w s
          > prawie. Z jakim skutkiem? Wiadomo. Wymuszenie zeznań to żaden problem dla spraw
          > nego inaczej śledczego.
          > Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchiwani. O takie państwo prawa Ci
          > chodzi?
          > Pewnie tak, ale nie licz na to, że to Ty tylko będziesz przesłuchiwał. Ty też m
          > ożesz być przesłuchiwany. System totalitarny ma jedną cechę. Zżera często własn
          > ych pretorian.

Tylko do kogo te pretensje? To służby i prokuratorzy stanowią prawo, czy politycy?
          Gdyby przepisy prawa były naruszone, bądź pewien, że łamiący je trafiliby w tej sytuacji przed oblicze sądu. Wiadomy sędzia na pewno by o to zadbał. A tak zajął się publicystyką, i to na tyle nieudolnie, że naraził się na zarzut braków w znajomości historii.
          I poniekąd zrozumiałe jest, że formacja, która będąc przy władzy ogłasza jako kluczowy element swego programu walkę z korupcją nie łagodzi przepisów, będących narzędziem działania prokuratury i służb ogólnie pojmowanych. I nie ona je wymyśliła.
          Ale jest obecnie władza, która takiego programu nie posiada; mało tego - odcina się gwałtownie od metod poprzedników. Tylko pytanie, czy tutaj należy mówić o metodach, czy o prawie, które ich nie zabrania? Panowie politycy z tej formacji - rzekomo liberalnej - nie zajęli się w najmniejszym stopniu zmianami, bo o wiele wygodniej jest prowadzić antypisowską propagandę, a wiadomo, że to sama korzyść i jest szerokie poparcie.
          Może więc może ślij petycje do rządu, sejmu, premiera, czy kogo tam jeszcze, o zmianę istniejącego stanu rzeczy, a nie dręcz Bogu ducha winnych forumowiczów, którzy (w wielu przypadkach) tak już są skołowani, że zaczynają się sami z tego wszystkiego tłumaczyć.
          • kum.z.antalowki Re: I uważasz metody stosowane przez CBA 13.01.13, 21:26
            hrabia.mileyski napisał:

> Gdyby przepisy prawa były naruszone...

Uważasz, ze w tych zapisach konstytucyjnych są jakieś słowa niezrozumiałe dla CBA i Prokuratury? A może nie uważasz artykułów 40 i 41 Konstytucji RP za obowiązujące przepisy prawne?

Art.40. Nikt nie może być poddany torturom ani okrutnemu, nieludzkiemu lub poniżającemu traktowaniu...
            Art.41.4 Każdy pozbawiony wolności powinien być traktowany w sposób humanitarny.

Jestem dziwnie spokojny, że maszyna prawna uruchomiona przez sędziego Tuleya ruszyła. Sędzia zgłaszał wątpliwości i zastrzeżenia. CBA i Prokuratura sprawę przeanalizują. Myślę, ze tym razem za śledztwo wezmą się rzetelni profesjoinaliści. Ustalą nazwiska osób bezpośrednio odpowiedzialnych za kaczystowskie "błędy i wypaczenia". Politycy zezwolą na ich odtajnienie. Nie bagatelizowałbym w tej sprawie dziennikarzy śledczych i takich przedsięwzięć jak infolinia Ruchu Palikota. Upublicznienie sprawy bardzo utrudni zarówno zamiecenie "afery przesłuchaniowej" pod dywan jak i ew. matactwa i próby ponownego zastraszenia świadków - gdyby komuś taki pomysł wpadł do głowy... Osoby bezpośrednio odpowiedzialne, zagrożone wywaleniem na zbity pysk i utratą przywilejów (w tym emerytalnych), oczywiście, będą się pucować, że wykonywały polecenia i - na dowód, ze nie kłamią - wskażą kto im kazał...
            • remik.bz Ot infantylizm 13.01.13, 21:42
              kum.z.antalowki napisał:

.. Osoby bezpośrednio odpowiedzialne, zagro
              > żone wywaleniem na zbity pysk i utratą przywilejów (w tym emerytalnych), oczywi
              > ście, będą się pucować, że wykonywały polecenia i - na dowód, ze nie kłamią - w
              > skażą kto im kazał...

To są słuzby specjalne. Tu nikt na szefa nie doniesie. Jak Ty to sobie wyobrażasz, że agent doniesie na Kamińskiego? Toż to koniec agenta. Raz wskaże- zawsze wskaże. Dziś pisowca , jutro tuskowego.
              To po pierwsze.
              Po drugie. Każdy rozsądny rząd chroni swoich agentów ze służb specjalnych. Rząd Tuska byłby totalnie zidiociały ( a jest to mozliwe), gdyby naciskał na agentów , karał ich.
              Natychmiast zasilą "słuzby specjalne" bisnesu, obcych państw, podziemia gospodarczego, grup przestępczych. A kompetencje,wiadomości i kontakty maja , mają- całkiem niezłe.
              PS serio myślisz, że agenci służb specjalnych pracują dla przywilejów emerytalnych, czy tak sie wygłupiasz?
              • kum.z.antalowki No co ty, zawsze się znajdzie jakiś Antoni 13.01.13, 23:52
                co przełamie zmowę milczenia i - ku chwale ojczyzny - bez najmniejszych skrupułów ujawni i podkabluje kolesiów z poprzedniego rozdania...

Remik, z PiSuście, a dupaście
                • leksykonobywatela5 Re: No co ty, zawsze się znajdzie jakiś Antoni 14.01.13, 11:17
                  wszak obywatel IVRP to donosciel
    • cookies9 Re: W obronie dr Garlickiego -zniszczono fachowca 12.01.13, 11:44
      >dr Garlicki miał pecha . Był w złym miejscu / szpital MSWIA/ w nieodpowiednim czasie / rządy PIS / . <

I miał oponenta w osobie Religi - od tego się zaczęło...

wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/67870,durlik-religa-rozpijal-lekarzy.html
      • pistosekta Re: W obronie dr Garlickiego -zniszczono fachowca 13.01.13, 12:25
        bandyci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka