Dodaj do ulubionych

Rondo Gierka

12.01.13, 17:11
Czemu nie
www.sld.org.pl/aktualnosci/3606-sld_konsekwentne_rondo_gierka_juz_w_projekcie_uchwaly.html
Ciekawe jakie będą kontrargumenty?
Obserwuj wątek
    • trevik No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 17:38
      Proponuję rondo Trevika - jakie masz kontrargumenty?

T.
      • remez2 Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 18:43
        trevik napisał:

> Proponuję rondo Trevika - jakie masz kontrargumenty?
        Żyjesz.
        • trevik Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 19:18
          Czy jak umrę już nie będzie żadnych przeszkód i z mety nazwą moim imieniem rondo? ;-)

T.
          • hummer Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 22:15
            trevik napisał:

> Czy jak umrę już nie będzie żadnych przeszkód i z mety nazwą moim imieniem rond
            > o? ;-)

Jeśli Twoje rozwiązania będą funkcjonować w 100 rocznicę Twych urodzin tym bardziej.
            • humbak Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 22:19
              Jakie rozwiązania masz na myśli? Chybione inwestycje na kredyt? Wątpię by był to pomysł Gierka.
              • hummer Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierka 12.01.13, 22:40
                humbak napisał:

> Jakie rozwiązania masz na myśli? Chybione inwestycje na kredyt? Wątpię by był t
                > o pomysł Gierka.

Pochodzi z elektrowni zbudowanych za Gierka. Gdzie jak gdzie, ale w tej dziedzinie postęp jest najszybszy. Ile MW powstało za Tuska?
                • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 22:42
                  To mają być rozwiązania Gierka? Wynalazł (lub za jego sprawą wynaleziono) energię elektryczną? Jakąś nową technologię otrzymywania? Cokolwiek?
                  • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 22:46
                    humbak napisał:

> To mają być rozwiązania Gierka? Wynalazł (lub za jego sprawą wynaleziono) energ
                    > ię elektryczną? Jakąś nową technologię otrzymywania? Cokolwiek?

Sprawił, że w 3 dekady po nim ten kraj hula. Mało?
                    • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 22:48
                      To Ty postawiłeś tezę. Udowodnij że jest prawdziwa, nie zmieniaj tematu:)
                      • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 22:50
                        humbak napisał:

> To Ty postawiłeś tezę. Udowodnij że jest prawdziwa, nie zmieniaj tematu:)

Piszesz znaczy masz energię elektryczną.
                        Jesz, znaczy korzystasz z Azotów Gierka.
                        Tylko nie płacz jak następny "inwestor" będzie chciał kupić firmę powstałą za czasów Gierka.
                        • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 22:55
                          To nie są rozwiązania Hummer. To są wydatki. Powstało wtedy dużo wiecej. Skutek był taki, że większość się wysypała, bo wydawano bez głowy, a w kolejnych latach było już tylko gorzej, bo wydano w jego czasach więcej niż byliśmy w stanie wypracować.
                          • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 22:59
                            humbak napisał:

> To nie są rozwiązania Hummer. To są wydatki. Powstało wtedy dużo wiecej. Skutek
                            > był taki, że większość się wysypała, bo wydawano bez głowy, a w kolejnych lata
                            > ch było już tylko gorzej, bo wydano w jego czasach więcej niż byliśmy w stanie
                            > wypracować.

Udowodnij to?
                            • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 23:03
                              Co? Że zbankrutowały gierkowskie przedsiębiorstwa? Czy że 10 lat po końcu jego rządów PRL się wysypał?
                              • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 23:07
                                humbak napisał:

> Co? Że zbankrutowały gierkowskie przedsiębiorstwa? Czy że 10 lat po końcu jego
                                > rządów PRL się wysypał?

KGHM zbankrutował? Pierwsze słyszę. :)
                                Skoro zbankrutowały elektrownie, to skąd czerpiesz prąd? Z dynama? Uważaj na zadyszkę.
                                • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 23:11
                                  Jeszcze raz przeczytaj co napisałem. Poza tym KGHM nie powstał w latach 70.
                                  • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 23:28
                                    humbak napisał:

> Jeszcze raz przeczytaj co napisałem. Poza tym KGHM nie powstał w latach 70.

A kiedy?
                                    • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 23:34
                                      Przecież sprawdziłeś, to po co pytasz?:)
                                      • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 23:38
                                        humbak napisał:

> Przecież sprawdziłeś, to po co pytasz?:)

Datą powstanie nie jest data, gdy jakiś pryncypał powie tu będziemy kopać.
                                        Tu będziemy kopać (Suwalszczyzna) mówi się od czasów Hitlera.

W Wałbrzychu budowano nowy szyb. Antracyt. Prawie czysty węgiel, używany w przemyśle metalurgicznym. Gdy go wykopano początek lat 90tych ubiegłego stulecia. Zapadła decyzja o jego zasypaniu. Szyb zasypano. Słuszna była polityka styropianu.
                                        • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 12.01.13, 23:51
                                          To co napisałeś nie pasuje do KGHM.
                                          Jeśli zaś chodzi o politykę styropianu w temacie górnictwa, to jeśli dobrze pamiętam ze studiów najsprawniej działające polskie kopalnie węgla kamiennego- Budryk i Bogdanka faktycznie zaczęły działać w latach 90.
                                          Co do Wałbrzycha- nie znam historii. Jakość występującego surowca to jednak nie wszystko.
                                          • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:28
                                            humbak napisał:

> To co napisałeś nie pasuje do KGHM.
                                            > Jeśli zaś chodzi o politykę styropianu w temacie górnictwa, to jeśli dobrze pam
                                            > iętam ze studiów najsprawniej działające polskie kopalnie węgla kamiennego- Bud
                                            > ryk i Bogdanka faktycznie zaczęły działać w latach 90.

A elektrownie?

> Co do Wałbrzycha- nie znam historii. Jakość występującego surowca to jednak nie
                                            > wszystko.

Zasypano kilka-kilkadziesiąt mld euro. Słuszna decyzja. To komuchy odkryły złoże.
                                            • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:32
                                              > A elektrownie?

Co "a elektrownie"?

Już pisałem o tym powyżej. To że nisko oceniam Gierka nie oznacza że skreślam to co powstało pod jego rządami.

> Zasypano kilka-kilkadziesiąt mld euro. Słuszna decyzja. To komuchy odkryły złoż
                                              > e.

Jeśli wydobycie kosztowałoby kilkaset, postąpiono słusznie.
                                              • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:35
                                                humbak napisał:

> Jeśli wydobycie kosztowałoby kilkaset, postąpiono słusznie.
                                                Po zasypaniu na pewno

Leming jesteś
                                                Niemcy chcą obecnie odkupić prawa do terenu. Na nowo drożyć szyb się im opłaca. :)
                                                Zmarnowano miliardy euro. Solidaruch zadecydował.
                                                • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:39
                                                  Jasne jestem leming. Zwłaszcza że nie oceniłem tego posunięcia tylko wskazuję potencjalne uzasadnienie.
                                                  Powiedz mi, co dokładnie wiesz o górnictwie, żeś tak pewien że była to niesłuszna decyzja?
                                                  • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:41
                                                    humbak napisał:

> Jasne jestem leming. Zwłaszcza że nie oceniłem tego posunięcia tylko wskazuję p
                                                    > otencjalne uzasadnienie.
                                                    > Powiedz mi, co dokładnie wiesz o górnictwie, żeś tak pewien że była to niesłusz
                                                    > na decyzja?

Górnikami i geologami jest większość mej familii. Przy piwie nie rozmawia się tylko o dupach.
                                                  • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:48
                                                    W takim razie dawaj uzasadnienie- acha, żeby bło jasne- ominąłeś tema zasadniczy:)
                                                  • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:50
                                                    humbak napisał:

> W takim razie dawaj uzasadnienie- acha, żeby bło jasne- ominąłeś tema zasadnicz
                                                    > y:)

Szyb, w dobrym miejscu kosztował około 2.5 miliarda.
                                                    Po wydrążeniu zasypano.
                                                  • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:53
                                                    To jest uzasadnienie, że wydobycie byłoby opłacalne?
                                                  • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:55
                                                    humbak napisał:

> To jest uzasadnienie, że wydobycie byłoby opłacalne?

Będzie opłacalne drążyć na nowo :)
                                                  • humbak Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:58
                                                    Hummer.... to nie jest rozmowa na forum. Za krótkie wypowiedzi, za dużo ich.
                                                    Dobranoc.
                                                  • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:59
                                                    humbak napisał:

> Hummer.... to nie jest rozmowa na forum. Za krótkie wypowiedzi, za dużo ich.
                                                    > Dobranoc.

Miłego 1 dnia tygodnia
                                                  • trevik Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:49
                                                    Ale mowa była nie o jakości węgla a o opłacalności wydobycia w związku z tym spytam, czy masz w rodzinie jakiegoś ekonomistę?

T.
                                                  • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 00:53
                                                    trevik napisał:

> Ale mowa była nie o jakości węgla a o opłacalności wydobycia w związku z tym sp
                                                    > ytam, czy masz w rodzinie jakiegoś ekonomistę?

Są i bankierzy :)
                                                    Jakbyś się martwił, to są jeszcze księża i prawnicy.
                                                  • hummer Re: Energia elektryczna w 100 lecie urodzin Gierk 13.01.13, 01:10
                                                    Nie pomijając rabina czy popa.
                • trevik Strach się bać... 12.01.13, 23:39
                  Jak patrzę, ile PO dróg wybudowało i odrestaurowało to się aż boje, że po śmierci Tuska lub Schetyny co druga będzie nazywana ich imieniem - jak rozumiem, za wybudowanie elektrowni nazywa się raczej elektrownię imieniem budowniczego lub fundatora ( BTW - Gierek nie był ani jednym, ani drugim jak pamiętam ); tak jest IMHO jakby bardziej logicznie,

T.
                  • hummer Jak przetrwają pół wieku :) 13.01.13, 01:15
                    trevik napisał:

> Jak patrzę, ile PO dróg wybudowało i odrestaurowało to się aż boje, że po śmier
                    > ci Tuska lub Schetyny co druga będzie nazywana ich imieniem - jak rozumiem, za
                    > wybudowanie elektrowni nazywa się raczej elektrownię imieniem budowniczego lub
                    > fundatora ( BTW - Gierek nie był ani jednym, ani drugim jak pamiętam ); tak jes
                    > t IMHO jakby bardziej logicznie,
                    >
                    > T.
                    >
          • remez2 Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 23:39
            trevik napisał:

> Czy jak umrę już nie będzie żadnych przeszkód i z mety nazwą moim imieniem rondo? ;-)
            First things first.
            Najpierw zrezygnuj z kartek na cukier.
            • trevik Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 23:42
              Czy jak rozumiem mam wziąć kredyt ze spłatą gwarantowaną polskimi papierami dłużnymi w zachodnim banku, kupić za tą kasę cukier i rozdać go Polakom po niższej cenie, niż zakupu?
              Sam cukier starczy na to rondo, czy coś jeszcze extra powinienem do tego zrobić?

Może coś dokupić za kredyty gwarantowany przez polskiego podatnika i rozdać ludziom, aby mnie kochali? Nie wygląda szczególnie skomplikowanie,

T.
              • remez2 Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 23:54
                Sam cukier starczy na to rondo, czy coś jeszcze extra powinienem do tego zrobić?
                Nie zaczumałeś.
                PS - starczy to jest uwiąd a cukru, ewentualnie, wystarczy. :-)
                • humbak Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 12.01.13, 23:56
                  sjp.pwn.pl/szukaj/starczy
                  • remez2 Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:00
                    ???
                    ------------------
                    • humbak Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:03
                      Ano nie jestem taki pewien czy forma "starczy czegoś" jest niepoprawna.
                      • remez2 Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:07
                        humbak napisał:

> Ano nie jestem taki pewien czy forma "starczy czegoś" jest niepoprawna.
                        I dobrze. Tylko niepewność rodzi postęp.
                        PS - jest.
                        • humbak Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:13
                          Bądź tak dobry i uzasadnij. Nie twierdzę że nie masz racji. Po prostu nie wiem.
                        • humbak Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:14
                          No bo o:
                          Starczy, wystarczy
                          Czy poprawnie jest mówić, że czegoś już starczy? Czy trzeba powiedzieć wystarczy? Ktoś kiedyś zwrócił mi uwagę, że starczy może być wiek.
                          Oba czasowniki są równie dobre, ale ten z przedrostkiem wy- jest częstszy.

— Mirosław Bańko, PWN
                          • remez2 Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:21
                            Ktoś kiedyś zwrócił mi uwagę, że starczy może być wiek.
                            I miał rację. A także uwiąd.
                            • humbak Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:27
                              Problem w tym że odpowiedź pana Bańko to:
                              Starczy, wystarczy

Oba czasowniki są równie dobre, ale ten z przedrostkiem wy- jest częstszy.

— Mirosław Bańko, PWN

Wklejenie zniekształciło sens cytatu.
                        • trevik Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:18
                          Nie wiem, czy gdziekolwiek poza Polską panuje taki językowy faszyzm - w normalnym kraju uważa się, że jeśli jakakolwiek forma językowa jest w użyciu to się ją stosuje.

Z drugiej strony tu jest opinia Bralczyka na temat stosowania słowa "starczy":
                          www.bralczyk.pl/index.php?option=com_pobieralnia&task=&idk=8&str=18
                          T.
                          • humbak Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:25
                            Akurat ta odmiana faszyzmu mi pasuje. Niechlujstwo językowe jakoś mnie razi. Oczywiście rozbijanie dyskusji przez wytykanie błędów językowych też dobrze o człowieku nie świadczy, ale tu akurat nie miało to zdaje się miejsca.
                            • trevik Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:34
                              > Akurat ta odmiana faszyzmu mi pasuje.

A mi nie pasuje żadna.

> Niechlujstwo językowe jakoś mnie razi.

W Polsce jest wiele innych dziedzin opanowanych przez niechlujstwo, ale tylko to językowe wywołuje jak zauważyłem głośne protesty, komentarze, otwarte zwracanie uwagi. W gronie tzw. humanistów przyjmuje to zjawisko skalę wręcz nerwicy natręctw.

Nigdy jednak nie widziałem, aby ktoś zwrócił w towarzystwie koledze uwagę, żeby pracował starannie zamiast pracować jak dziad, czy też koleżance, aby skończyła chodzić w wiecznie tłustych włosach. Absurdalna mentalność,

T.
                              • humbak Re: No to ja wysunę swoją kandydaturę... 13.01.13, 00:41
                                Cóż, trudno zwracać na te rzeczy uwagę na Forum Kraj:)
    • boblebowsky Rondo Leszka Kaczyńskiego? 12.01.13, 18:14
      no bo dlaczego by nie?

hummer napisał:

> Czemu nie
      > www.sld.org.pl/aktualnosci/3606-sld_konsekwentne_rondo_gierka_juz_w_projekcie_uchwaly.html
      > Ciekawe jakie będą kontrargumenty?

W tym przypadku też są tylko same za, choćby wpisanie do konstytucji naszego przyjaciela ZSRR. Albo ten ogromny sukces gospodarczy którego był autorem.
    • etta2 Re: Rondo Gierka 12.01.13, 18:20
      Chyba najpierw należy podać argumenty na ZA, masz takie?????? Bo ja ich nie widzę, a żyłam jako dorosła w epoce Gierka.
      • hummer Mało na rondo? 12.01.13, 19:02
        etta2 napisała:

> Chyba najpierw należy podać argumenty na ZA, masz takie?????? Bo ja ich nie wid
        > zę, a żyłam jako dorosła w epoce Gierka.

Do najważniejszych inwestycji, które zostały zrealizowane w tym czasie w stolicy zaliczyć trzeba:
        1. Odbudowę Zamku Królewskiego i Zamku Ujazdowskiego w Warszawie
        2. Budowę Mostu i Trasy Łazienkowskiej
        3. Rozpoczęcie prac nad budową metra
        4. Budowę Wisłostrady
        5. Budowę trasy z Warszawy do Katowic
        6. Budowę Centrum Zdrowia Dziecka
        7. Budowy Mostu Stefana Grota – Roweckiego
        8. Budowę Dworca Centralnego wraz z przyległymi eskadami
        9. Rozwój budownictwo mieszkaniowego na Ursynowie, Bielanach, Bródnie, Służewcu i Stegnach
        • szmul.bender Re: Mało na rondo? 12.01.13, 19:44
          Gierek to narcyz i dyletant. Leń i arogant.
          Przez dziesięć lat trzeba było cos zrobić i akurat te inwestycje przytrafiły się w tym czasie.
          Gierkówkę, Trasę Toruńską, Most Grota, Dworzec Centralny, Centrum Zdrowia Dziecka, Wisłostradę - trzeba remontować, bo się rozpadają. Budowę metra zaczął Jaruzelski. Budownictwo mieszkaniowe z wielkiej płyty jest w fatalnym stanie i rozpada się.

Jeżeli ktos chce czcić Gierka to niech to robi na własnym podwórku.
          Jeżeli koniecznie mam mieć jakis pomnik to najlepiej w Radomiu albo w Ursusie - w tych miastach pokazał na co go było stać
          • hummer Re: Mało na rondo? 12.01.13, 20:16
            Może w Warszawie wielka płyta jakaś wybrakowana była :)
            • etta2 Re: Mało na rondo? 12.01.13, 20:28
              A takie "osiągnięcia" jak:
              1.kartki na żarcie
              2. kartki na proszek do prania i mydło
              3. kartki na papierosy i alkohol
              4. kartki na "buty całoroczne"....
              Że o kartkach na mąkę i kasze nie wspomnę.....z litości

Zapomniałeś o tych "osiągnięciach"????? Ja NIE, świetnie pamiętam to dziadostwo i rzygać mi się chce na wspomnienie Gierka i jego "dobrobytu".
              SPADAJ razem ze swoim idolem Gierkiem, a kysz!!!!!!!!!!!!
              • hummer Re: Mało na rondo? 12.01.13, 23:05
                etta2 napisała:

> A takie "osiągnięcia" jak:
                > 1.kartki na żarcie

Dziś sporą grupę społeczeństwa nie stać na żarcie

> 2. kartki na proszek do prania i mydło

Jak wyżej

> 3. kartki na papierosy i alkohol

Jak wyżej

> 4. kartki na "buty całoroczne"....

Jak wyżej

> Że o kartkach na mąkę i kasze nie wspomnę.....z litości

Jak wyżej
    • ayran Re: Rondo Gierka 12.01.13, 18:22
      Poważniej brzmiałoby Ronda "Gra", ale może być "Gierka".
      Jest Rondo "Babka", jest Rondo "Żaba", niech sobie będzie i "Gierka".
    • boblebowsky A poza tym 12.01.13, 18:24
      to tylko bicie politycznej piany, bo wniosek nie ma najmniejszych szans. Takie tam jabłka Napieralskiego:))

hummer napisał:

> Czemu nie
      > www.sld.org.pl/aktualnosci/3606-sld_konsekwentne_rondo_gierka_juz_w_projekcie_uchwaly.html
      > Ciekawe jakie będą kontrargumenty?
      >
    • remez2 Dobry pomysł, czas rozpocząć 12.01.13, 18:42
      odkłamywanie historii. Jestem za.
      • artjomka Re: Dobry pomysł, czas rozpocząć 12.01.13, 18:52
        Mysle, ze Rondo Kostka Rokossowskiego pasowaloby lepiej. W koncu Kostja byl pono synem warsiafskiego brukarza - a Edek? - co on mial wspolnego z Warsiawko?
        Kto wie czy badacz czystosci ideologicznej narodu Priwisljakow - nie zaszergowalby go do zakamuflowanej opcji?
        Pozdro!
        Polska Kargulem silna!
        • remez2 Re: Dobry pomysł, czas rozpocząć 12.01.13, 19:09
          a Edek? - co on mial wspolnego z Warsiawko?
          A Warszawą. Więcej niż pewien gość z Wadowic.
          • bikej5 Re: Dobry pomysł, czas rozpocząć 12.01.13, 19:19

remez2 napisał:

> a Edek? - co on mial wspolnego z Warsiawko?
            > A Warszawą. Więcej niż pewien gość z Wadowic.

:))
          • veglie Re: Dobry pomysł, czas rozpocząć 12.01.13, 20:00
            Dobre!:D
        • hummer Re: Dobry pomysł, czas rozpocząć 14.01.13, 00:54
          artjomka napisał:

> Mysle, ze Rondo Kostka Rokossowskiego pasowaloby lepiej.

Zgłoś to Hance :)
    • humbak Re: Rondo Gierka 12.01.13, 21:43
      Cóż, nie mieszkam w Wawie, więc nie czuję się uprawniony dyskutować o nazwach ich ulic.
    • behemot17-13 Re: Rondo Gierka 12.01.13, 22:03
      kontrargumenty, proszę bardzo.
      jeśli rondo Gierka, to przynajmniej uliczki nazwane imieniem(nazwiskiem) - ul. Babiucha, ul. Jaroszewicza, ul. Moczara, ul. Olszowskiego, ul. Szydlaka, ul. Jaruzelskiego, ul. Kępy, ul. Barcikowskiego, ul. Kociołka. kogoś pominąłem? no chyba, że Gierek to totem, a może bóstwo objawione w 2013 - tym.
      • lackzadek Re: Rondo Gierka 12.01.13, 23:25
        behemot17-13 napisał:

> kontrargumenty, proszę bardzo.
        > jeśli rondo Gierka, to przynajmniej uliczki nazwane imieniem(nazwiskiem) - ul.
        > Babiucha, ul. Jaroszewicza, ul. Moczara, ul. Olszowskiego, ul. Szydlaka, ul. Ja
        > ruzelskiego, ul. Kępy, ul. Barcikowskiego, ul. Kociołka. kogoś pominąłem? no ch
        > yba, że Gierek to totem, a może bóstwo objawione w 2013 - tym.

Z tą Kępą to żeś poleciał!
        Tak za życia? Beata! Pora na cię!
        • behemot17-13 Re: Rondo Gierka 13.01.13, 10:49
          - Józef Kępa.
          • hummer Re: Rondo Gierka 13.01.13, 13:47
            behemot17-13 napisał:

> - Józef Kępa.

Józki są popularne
            Józef Bąk.
      • remez2 Re: Rondo Gierka 12.01.13, 23:31
        behemot17-13 napisał:

> kontrargumenty, proszę bardzo.
        > jeśli rondo Gierka, to przynajmniej uliczki nazwane imieniem(nazwiskiem) - ul.
        > Babiucha, ul. Jaroszewicza, ul. Moczara, ul. Olszowskiego, ul. Szydlaka, ul. Ja
        > ruzelskiego, ul. Kępy, ul. Barcikowskiego, ul. Kociołka. kogoś pominąłem? no ch
        > yba, że Gierek to totem, a może bóstwo objawione w 2013 - tym.
        N w m. :- (
        PS - zanim napiszesz coś równie mądrego, wyobraź sobie ulicę Jana Pawła Marchlewskiego i boczne np. Ratzingera, Paetza itd.
        • behemot17-13 Re: Rondo Gierka 13.01.13, 10:58
          dlaczego uważasz za głupie? przecież ww. byli współtwórcami potęgi PRL -u. to Gierek sam budował? zasługi tak znakomitych działaczy partyjnych z ekipy Gierka też trzeba uhonorować, pozostali to od macochy?
          • remez2 Re: Rondo Gierka 13.01.13, 12:32
            behemot17-13 napisał:

> dlaczego uważasz za głupie? przecież ww. byli współtwórcami potęgi PRL -u. to G
            > ierek sam budował? zasługi tak znakomitych działaczy partyjnych z ekipy Gierka
            > też trzeba uhonorować, pozostali to od macochy?
            Przecież nie napisałem, że głupie. Masz rację - mało kto pracuje/tworzy/ukrywa zupełnie sam. Gość z Wadowic miał wielu wspólników w ukrywaniu pedofilii. Niektórzy nawet awansowali, np. B16. Należą im się ulice jak psu zupa.

• bryt.bryt tabliczka przy rondzie 12.01.13, 22:10
      Proponuje SLD, zeby wywiesic przy rondzie tabliczke z wierszem:

Chcesz cukierka
      Idz do Gierka
      Gierek ma
      To ci da.
    • palnick Rondo Gierka - oczywiście! 14.01.13, 01:06
      Gierek zasługuje na najwyższy szacunek. Dzięki jego inwestycjom "postsocjalistyczni" złodzieje mieli co sprzedawać za złotówkę (i setki tysięcy USD łapówek).
      Powinien być ikoną PO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka