Dodaj do ulubionych

Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem sejmu?

31.01.13, 19:17
Pani Anna Grodzka "istnieje" dopiero od momentu zmiany płci.
Wcześniej to był Pan .....cytuję za kontrowersje.net : "Krzysztof Bogdan Bęgowski urodzony16 marca 1954 r. w Otwocku, syn Kazimiery i Józefa, pułkownika Ludowego Wojska Polskiego. Ukończył psychologię kliniczną. W 1982 r., w stanie wojennym był członkiem egzekutywy POP PZPR i Rady Okręgowej Socjalistycznego Związku Studentów Polskich, gdzie zasiadał w Komitecie Wykonawczym ds. Pracy Politycznej, a później ds. Szkoleń. We wrześniu 19...82 r. Krzysztofa Bęgowskiego oddelegowano do Szkoły Podchorążych Rezerwy w Łodzi, gdzie odbył szkolenia polityczne. Po długotrwałym przeszkoleniu wojskowym, został dyrektorem Alma Pressu, wydawnictwa ZSP założonego w 1984 r. przez Jarosława Pachowskiego, członka PZPR, syna ambasadora PRL-u. Bęgowski bez przeszkód podróżował za granicę, był m.in. w Moskwie i Rostowie w lipcu 1982 r. na seminarium szkoleniowym organizowanym przez Komsomoł. Jako sekretarz Komisji Informacji Rady Naczelnej ZSP w 1984 r. był w Berlinie Wschodnim i Lipsku, jako dyrektor i redaktor naczelny Alma Press pojechał na Kubę, do Jugosławii oraz do Austrii. W dokumentach wyjazdowych Krzysztofa Bęgowskiego widniała adnotacja, że za wyjazdy odpowiedzialność brały wojskowe służby specjalne PRL-u. Krzysztof Bęgowski dysponował paszportem uprawniającym do wielokrotnego przekraczania granicy, który w czasach PRL-u posiadali tylko ludzie władzy."
Koniec cytatu
Muszę przyznać ,że osiągnięcia tego Pana nie są az tak wielkie i ważne ,aby namaścić go na wicemarszałka sejmu. Wprost przeciwnie, to raczej byłby wstyd dla nas wszystkich,że taką funkcję powierzamy staremu komuchowi.
Ale dobra, od 2010 "Pana" nie ma , jest "Pani".
Czy ktoś potrafi odpowiedzieć czym ta Pani przez te dwa lata "istnienia" zasłużyła się Polsce, obywatelom naszego kraju, aby otrzymać takie ważne stanowisko?
Bo sam fakt zmiany płci to chyba za mało , aby być tak przez obywateli Polski wyróżnionym.
A może nie za mało?

Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 19:22
      A teraz poszukaj kim byli rodzice Dorna. Też kandydat.
      Czym zasłużył się np Kuchciński?
      Wy to macie we krwi, tego się nie da wyleczyć.
    • mariner4 Lubicie grzebać w cudzych przodkach, rozporkach 31.01.13, 19:27
      i życiu. Jesteście cuchnącym ścierwem. Ludzką padliną.
      M.
    • podmiot_faktu I co z tego ? 31.01.13, 19:42
      Komuch ma takie same prawa katol i ty.
    • volupte Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 19:43
      Nagle ci przeszkadza komuch? A ilu juz było od 89r? Trudno zliczyć.
    • iza.bella.iza Skąd wiesz, że te rewalcje to prawda? 31.01.13, 19:45
      Nie przyszło ci do łebka, że Grodzka podlega lustracji?
      A poza tym, w SLD takich życiorysów na pęczki, a marszałka też mają

Anna Grodzka ukończyła studia z zakresu psychologii klinicznej na Uniwersytecie Warszawskim. Prowadziła działalność gospodarczą, przez wiele lat pracowała w branży wydawniczej, reklamowej i poligraficznej. Zajmowała się też produkcją filmów i seriali dla Telewizji Polskiej. Działała w Zrzeszeniu Studentów Polskich, Socjaldemokracji RP, następnie do września 2011 była członkinią Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Warszawie. Należy również do Stowarzyszenia "Ordynacka".

pl.wikipedia.org/wiki/Anna_Grodzka
    • podmiot_faktu Uszatku, do PZPR należało 2 miliony obywateli 31.01.13, 19:48
      ... a z dziećmi i rodzinami to spokojnie można przyjąć 10 milionów o poglądach lewicowych,
      więc licz się z treścią, bo możesz być uznany za łobuza.
      • remik.bz Poglądach lewicowych? 31.01.13, 20:01
        podmiot_faktu napisał:

> ... a z dziećmi i rodzinami to spokojnie można przyjąć 10 milionów o poglądach
        > lewicowych,
        >
        Nie żartuj tak głupio. Pamiętam doskonale te czasy. Dla członków PZPR-u jedyna ideologia był talon na malucha, przydział mieszkania poza kolejką i stanowisko kierownicze w pracy.
        • podmiot_faktu Re: Poglądach lewicowych? 31.01.13, 21:52
          remik.bz napisał:
          > Nie żartuj tak głupio. Pamiętam doskonale te czasy. Dla członków PZPR-u jedyna
          > ideologia był talon na malucha, przydział mieszkania poza kolejką i stanowisko
          > kierownicze w pracy.

Pamiętasz, że członkowie PZPR w PRL dostawali talony na malucha, mieszkania poza kolejką i stanowiska kierownicze ? Jeśli tak to źle pamiętasz.
      • wiosnaludzikow Re: Uszatku, do PZPR należało 2 miliony obywateli 01.02.13, 09:08
        podmiot_faktu napisał:

> ... a z dziećmi i rodzinami to spokojnie można przyjąć 10 milionów o poglądach
        > lewicowych,
        Członkostwo w PZPR wcale nie musi oznaczać poglądów lewicowych. Może oznaczać karierowiczostwo lub komformizm życiowy.
        Poza tym tu nie chodzi o szarego członka PZPR. Nie wszystki członków szkolono na oficerów politycznych LWP w Łodzi.
        • man_sapiens Re: Uszatku, do PZPR należało 2 miliony obywateli 01.02.13, 09:34
          Członkostwo w PiSie nie oznacza żadnych poglądów poza pogardą dla demokracji, obywateli i prawdy. Członkostwo w Kościele Katolickim wcale nie oznacza szacunku dla bliźniego (o miłości nie wspominając) i uczciwości.
      • zapijaczony_ryj Re: Uszatku, do PZPR należało 2 miliony obywateli 01.02.13, 09:40
        podmiot_faktu napisał:

> lewicowych,
        > więc licz się z treścią, bo możesz być uznany za łobuza.
        >

Powywieszać wszystkich?
    • 99venus Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 19:49
      czy młody przygłup powinien pisać głupoty bezkarnie?
      ps.
      napisz coś o swojej mamusi.posmiejemy się wszyscy.
      • m.c.hrabia Re:nie czepiajcie się remika 31.01.13, 19:54
        jego tatuś posiadał na tyle intelektu że jako ormowiec mógł co najwyżej donosić
        na takich z pod budki piwnej (były takie) .
        a jak wiadomo jabłko pada niedaleko wiec i remiś ,nie grzeszy.
        • remik.bz Re:nie czepiajcie się remika 31.01.13, 19:57
          m.c.hrabia napisał:

> jego tatuś posiadał na tyle intelektu że jako ormowiec mógł co najwyżej donosić
          >
          > na takich z pod budki piwnej (były takie) .
          > a jak wiadomo jabłko pada niedaleko wiec i remiś ,nie grzeszy.

No prosze jaki "merytoryczny i kulturalny " głos w dyskusji.
      • remik.bz Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 19:55
        99venus napisał:

> czy młody przygłup powinien pisać głupoty bezkarnie?

Kogo masz na myśli ?

> ps.
        > napisz coś o swojej mamusi.posmiejemy się wszyscy.

Co mam napisać "kulturalny nowoczesny Europejczyku", ze zmarła w wieku 80 lat? Pośmiejesz się z tego ?
        • 99venus Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 20:03
          zależy co robiła,gdzie robiła i z kim robiła.lubisz grzebać ludziom w życiorysach to nie dziw się,że inni robią to samo.
          • remik.bz A co chcesz wiedziec ? 31.01.13, 20:40
            99venus napisał:

> zależy co robiła,gdzie robiła i z kim robiła.lubisz grzebać ludziom w życiorysa
            > ch to nie dziw się,że inni robią to samo.

Ja się nie dziwie . Co konkretnie chcesz wiedziec o mojej zmarłej matce "nowoczesny Europejczyku"?
            • 99venus Re: A co chcesz wiedziec ? 31.01.13, 21:12
              nic.ja nie jestem remik.bz
              • remik.bz Re: A co chcesz wiedziec ? 31.01.13, 21:16
                99venus napisał:

> nic.ja nie jestem remik.bz

Nie rozumiem. Czy ja pytałem o czyichś rodziców, opowiadałem o czyichs rodzicach ?
                A że chcę znać przeszłośc polityka, który pewnie będzie wicemarszałkiem Sejmu (równiez mojego sejmu niestety)- to co w tym dziwnego?
    • wanda43 Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 19:50
      komuch, czy solidaruch - jedna cholera.
      Zamiast grzebac w zyciorysach i pisac paszkwile w nosie sobie pogrzeb.
      • remik.bz Oto "kultura" 31.01.13, 19:53
        wanda43 napisała:

> komuch, czy solidaruch - jedna cholera.
        > Zamiast grzebac w zyciorysach i pisac paszkwile

Jakie paszkwile? Co jest paszkwilem w moim poscie ?

w nosie sobie pogrzeb.

Dziekuję z akomentarz kulturalny....inaczej
        • podmiot_faktu Zgnilizną remik.bz cuchniesz 31.01.13, 19:56
          Z jakiego powodu ateiści mają być tolerancyjni w stosunku do nietolerancyjnych moherowych katoli ?
        • adam111115 Re: Oto "kultura" 31.01.13, 19:57
          Obrazasz się na głupia uwagę wyżej ale do 10 merytorycznych się nie odniesiesz, brak argumentów?
    • life.form Czemu nie? 31.01.13, 19:55
      Decydują wyborcy, a o wystawieniu na wicka decyduje partia, która go wstawiła na listę.
    • grande.toscano Skoro był nim Józef Oleksy to widać może 31.01.13, 20:09
      Zwłaszcza, że jedyną przepustką i osiągnięciem "Anny Grodzkiej" jest obcięty członek i moszna... Bo jakoś o innych osiągnięciach tego okaleczonego na własne życzenie pana nie słychać...
    • wiosnaludzikow dałeś czadu 31.01.13, 20:34
      Nie lubię kolaborantów ze stanu wojennego ale ja nie lubię wszystkich, również Karskiego, sędziego Kryżego, Tomaszewskiego, prokuratora Wassermana itd itd
      • remik.bz Problem zmiany płci 31.01.13, 20:57
        wiosnaludzikow napisał:

> Nie lubię kolaborantów ze stanu wojennego ale ja nie lubię wszystkich, również
        > Karskiego, sędziego Kryżego, Tomaszewskiego, prokuratora Wassermana itd itd

OK
        Ja zalożyłem watek tylko dlatego, że dla wielu ludzi sam fakt , że Pani Grodzka jest "po zmianie plci" jest tak wazny i nobilitujący ja, że kompltnie nie interesuje ich Pani Grodzka wcześniej- jako "pan". Kim była, co robiła, jakie ma zasługi i osiągnięcia.
        Prywatnie uważam , ze fakt zmiany plci nie powinien być najwazniejszy przy wyborze wicemarszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Ale ja jestem Wolakiem.......
        • wiosnaludzikow Re: Problem zmiany płci 31.01.13, 21:06
          remik.bz napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > Nie lubię kolaborantów ze stanu wojennego ale ja nie lubię wszystkich, ró
          > wnież
          > > Karskiego, sędziego Kryżego, Tomaszewskiego, prokuratora Wassermana itd
          > itd
          >
          > OK
          > Ja zalożyłem watek tylko dlatego, że dla wielu ludzi sam fakt , że Pani Grodzka
          > jest "po zmianie plci" jest tak wazny i nobilitujący ja, że kompltnie nie inte
          > resuje ich Pani Grodzka wcześniej- jako "pan". Kim była, co robiła, jakie ma za
          > sługi i osiągnięcia.
          > Prywatnie uważam , ze fakt zmiany plci nie powinien być najwazniejszy przy wyb
          > orze wicemarszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Ale ja jestem Wolakiem.....
          OK. Wolak nie dyskredytuje. Liczy się co mówią Wolak, Leming, Komuch , co czynią a nie w jakiej drużynie grają :)
        • wiosnaludzikow Re: Problem zmiany płci 01.02.13, 03:44
          remik.bz napisał:
          > OK
          > Ja zalożyłem watek tylko dlatego, że dla wielu ludzi sam fakt , że Pani Grodzka
          > jest "po zmianie plci" jest tak wazny i nobilitujący ja, że kompltnie nie inte
          > resuje ich Pani Grodzka wcześniej- jako "pan". Kim była, co robiła, jakie ma za
          > sługi i osiągnięcia.
          > Prywatnie uważam , ze fakt zmiany plci nie powinien być najwazniejszy przy wyb
          > orze wicemarszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Ale ja jestem Wolakiem.....
          Przemyślałem. Masz rację w kwestii publikacji życiorysu Grodzkiej .
    • fiu-bzdziu2010 Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 21:00
      Remiku pogrzeb w życiorysach i odpowiedz kim był ojciec Dorna albo Kuchcińskiego
      wtedy dopiero ocenimy, który godny/niegodny stanowiska Vice

Miłego grzebanka... liczę na odpowiedź
      • remik.bz Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 31.01.13, 21:08
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> Remiku pogrzeb w życiorysach i odpowiedz kim był ojciec Dorna albo Kuchcińskieg
        > o
        > wtedy dopiero ocenimy, który godny/niegodny stanowiska Vice
        >
        > Miłego grzebanka... liczę na odpowiedź

A po cholerę mam grzebać w zyciorysach rodziców polityków? To rodzice maja mieć jakies funkcje? Zastanów się zanim cos napiszesz.
        • 99venus Re: Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 31.01.13, 21:15
          rzeczywiście świeta prawda:
          Wcześniej to był Pan .....cytuję za kontrowersje.net : "Krzysztof Bogdan Bęgowski urodzony16 marca 1954 r. w Otwocku, syn Kazimiery i Józefa, pułkownika Ludowego Wojska Polskiego.
          • remik.bz Re: Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 31.01.13, 21:19
            99venus napisał:

> rzeczywiście świeta prawda:
            > Wcześniej to był Pan .....cytuję za kontrowersje.net : "Krzysztof Bogdan Bęgows
            > ki urodzony16 marca 1954 r. w Otwocku, syn Kazimiery i Józefa, pułkownika Ludow
            > ego Wojska Polskiego.

A nie był? Co jest nie tak w tym stwierdzeniu faktu? Nie widzę niczego uwałaczającego dla Pani Grodzkiej czy Pana Bęgowskiego w tej informacji.
            • 99venus Re: Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 31.01.13, 21:25
              A po cholerę mam grzebać w zyciorysach rodziców polityków? To rodzice maja mieć jakies funkcje?

często miewasz przerwy w kontakcie z rzeczywistoscią?
        • fiu-bzdziu2010 Re: Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 31.01.13, 21:22
          sam przytaczałeś, że ojciec A.Grodzkiej był w Ludowym Wojsku Polskim, co już na wstępie ma dyskredytować kandydatkę

o matce sedziego Tulei też pisałeś, że to okoliczność stawiająca w dwuznacznym świetle samego sędziego

Zastanów się sam nad swoim wybiórczym podchodzeniem do życiorysów innych.....
          • remik.bz Re: Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 31.01.13, 21:24
            fiu-bzdziu2010 napisała:

> sam przytaczałeś, że ojciec A.Grodzkiej był w Ludowym Wojsku Polskim, co już na
            > wstępie ma dyskredytować kandydatkę

Nie przesadzaj. Innego wojska polskiego wtedy nie było. Tu akurat trafiłaś kula w płot.

> o matce sedziego Tulei też pisałeś, że to okoliczność stawiająca w dwuznacznym
            > świetle samego sędziego

Nie o tym dyskusja.
            >
            • fiu-bzdziu2010 Re: Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 31.01.13, 21:38
              to Ty trafiłeś kulą w płot, po co więc pisałeś o ojcu pułkowniku LWP????
              dlaczego nie napisałeś o mamusi????

a poza tym przynależność do PZPR nikogo chyba nie dyskwalifikuje, skoro są nawet są działaczami w PIS-ie

a jeszcze Kwaśniewski Aleksander też miał przeszłość PZPR-owską i co ??? został dwukrotnie Prezydentem i Narodowi to NIE PRZESZKADZAŁO!!!!!!
          • 99venus Re: Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 31.01.13, 21:26
            to kretacz,jak to pisuar.
        • wiosnaludzikow Re: Ważne są życorysy polityków , nie rodziców 01.02.13, 03:30
          remik.bz napisał:

> A po cholerę mam grzebać w zyciorysach rodziców polityków? To rodzice maja mieć
          > jakies funkcje? Zastanów się zanim cos napiszesz.
          Masz rację remik.bz. Przemyślałem i koryguję swoje stanowisko. Życiorys polityka jest bezwzględnie ważny w każdej demokracji. Ocena życiorysu i wnioski to inna sprawa.
    • sabababa ljalki , jak Kaczynski, nie podpisywal 31.01.13, 21:04
      komusza przeszlosc to POLSKA przeszlosc. wiekszosci polakow. Komusi aktorzyki kaczki kradli ksiezyc za komuny i wille brali.
      • remik.bz I bili Murzynów 31.01.13, 21:10
        sabababa napisała:

> komusza przeszlosc to POLSKA przeszlosc. wiekszosci polakow. Komusi aktorzyki k
        > aczki kradli ksiezyc za komuny i wille brali.

A wiesz , że w USA to Kaczory nawet Murzynów bili ?
        • sabababa [...] 31.01.13, 21:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • remik.bz sorry, nie wiedziałem,że nie znasz naszych kawałów 31.01.13, 21:22
            sabababa napisała:

> kazcory to nic dla USA. nie sa tematem, sa smieciem. fatygowala sie i maciora
            > i jak smieci potarktowalismy ich. heheheh kaczka juz jest poza nawiasem. ale
            > komusza przeszlosc kaczki znana i udokumentowana jest dobrze.

Nie wiem z jakiej "ambasady" piszesz , ale ewidentnie nie znasz naszych polskich powiedzonek. Sorry za niezrozumiałą dla Ciebie aluzje.
    • mauritius Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 21:23
      a Wunderlicho to cieć ?
    • ayran Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 21:23
      remik.bz napisał:

> Pani Anna Grodzka "istnieje" dopiero od momentu zmiany płci.
      > Wcześniej to był Pan .....cytuję za kontrowersje.net :
      (....)

Pozwolę sobie zwrócić ci uwagę, że ten śmieszny zakompleksiony gostek, którego elukubracje z takim ukontentowaniem tu wklejasz, też ma najwyraźniej problemy z płciową autoidentyfikacją, skoro podpisuje się "Matka Kurka".

Swoja drogą, najbardziej wzruszyły mnie dwa fragmenty - o tym jak Begowskiego "oddelegowano do Szkoły Podchorążych Rezerwy", w którym to strasznym miejscu "odbył szkolenia polityczne" - a to wzruszenie stąd, że wszystkich absolwentów wyższych uczelni cywilnych, poza być może seminariami duchownymi, po ukończeniu studiów oddelegowywano do jakichś SPR-ów, a których to SPR-ach jednym z elementów programu były "szkolenia polityczne".

Drugi wzruszający fragment dotyczy tego, jak p. Begowski "bez przeszkód podrózował za granicę" - wzruszający dlatego, że p. remik.bz również w latach 80-tych podróżował za granicę (choć zapewne, jak na bohatera przystało, nie bez przeszkód) - czym sam się nie tak dawno przechwalał.
      • 99venus Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 21:29
        w latach 80 dali mu paszport??????
        zapewne TW albo inny kapuś.
        • ayran Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 21:51
          Bez przesady. W latach 80-tych członkami tzw. zsypu (oczywiście nie wiem, czy remik.bz był zsypowcem, czy tez załatwiał sobie wyjazdy zagraniczne innymi kanałami) byli także dzielni i szlachetni ludzie, jak na przykład znany Oberżyświat i Globtrotuar oraz wirtuoz ostrej jazdy wózkiem golfowym Karol Karski.
        • iza.bella.iza Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 21:52
          99venus napisał:

> w latach 80 dali mu paszport??????
          > zapewne TW albo inny kapuś.

To był po prostu NIKT
    • dr.krisk Walnij się w głupi łebek, remiku... 31.01.13, 21:48
      remik.bz napisał:

> PWe wrześniu 19...82 r. Krzysztofa Bęgowskiego oddel
      > egowano do Szkoły Podchorążych Rezerwy w Łodzi, gdzie odbył szkolenia polityczn
      > e.
      Jeżeli jesteś młodym chłopcem, to możesz nie wiedzieć, co to takiego te SPR, a wcześniej SOR.
      Wszyscy zdrowi na ciele absolwenci wyższych uczelni trafiali do tych szkół, nie na zasadzie "oddelegowania" tylko po prostu szli w kamasze, z poboru.
      Ile ty masz lat? Tylko bardzo młody wiek może cię tłumaczyć....
      • fiu-bzdziu2010 Re: Walnij się w głupi łebek, remiku... 31.01.13, 21:52
        widocznie Remik nie ukończył szkoły wyższej, albo jest po seminarium - tych nie brali
        • podmiot_faktu Re: Walnij się w głupi łebek, remiku... 31.01.13, 21:56
          fiu-bzdziu2010 napisała:
          > widocznie Remik nie ukończył szkoły wyższej, albo jest po seminarium - tych nie
          > brali

Zgadza się, wtedy tych po seminarium w kamasze nie brali.
      • podmiot_faktu Re: Walnij się w głupi łebek, remiku... 31.01.13, 21:54
        dr.krisk napisał:
        > Jeżeli jesteś młodym chłopcem, to możesz nie wiedzieć, co to takiego te SPR, a
        > wcześniej SOR.
        > Wszyscy zdrowi na ciele absolwenci wyższych uczelni trafiali do tych szkół, nie
        > na zasadzie "oddelegowania" tylko po prostu szli w kamasze, z poboru.
        > Ile ty masz lat? Tylko bardzo młody wiek może cię tłumaczyć....

Gorzej, on jest ponoć stary i głupi.
      • iza.bella.iza Re: Walnij się w głupi łebek, remiku... 31.01.13, 21:55
        dr.krisk napisał:

> Jeżeli jesteś młodym chłopcem, to możesz nie wiedzieć, co to takiego te SPR, a
        > wcześniej SOR.
        > Wszyscy zdrowi na ciele absolwenci wyższych uczelni trafiali do tych szkół, nie
        > na zasadzie "oddelegowania" tylko po prostu szli w kamasze, z poboru.
        > Ile ty masz lat? Tylko bardzo młody wiek może cię tłumaczyć....

Tłumaczą go następujące fakty - po pierwsze nie był absolwentem wyższej uczelni, po drugie albo jako cherlak miał kategorię D, albo go jakiś komuszy "wujek" z woja wyreklamował.
        • podmiot_faktu Sutanna od wojska go wyratowała. :))) 31.01.13, 21:58
          Miejscem mohera jest kościół, a nie Parlament RP.
    • losiu4 Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 21:53
      remik.bz napisał:

> Czy ktoś potrafi odpowiedzieć czym ta Pani przez te dwa lata "istnienia" zasłuż
      > yła się Polsce

a to by się Biedronia spytać, bo najwyraźniej coś wie. Gadał coś o dumie i dobru narodowym... ale nie wiedziałem że do tego trzeba sobie to i owo obciąć...

Pozdrawiam

Losiu
    • wanda43 Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 22:04
      Ciekawe skąd te informacje, w tym niektore dosc wrażliwe? Wczoraj nijaki łosiu, dzis remik sie nimi posluguje. IPN nadał? Neoubecja?
      • fiu-bzdziu2010 Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 22:08
        oni majom światłowody z tego ipn-u
        • kum.z.antalowki Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 22:58
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> oni majom światłowody z tego ipn-u

co ty, jakie światłowody, sitko pod kanalizację podstawiają
      • losiu4 Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 31.01.13, 23:22
        widzisz. Mało czytasz - mało wiesz. Ot i cała tajemnica. Materiały te pojawiły się dobra chwile temu w obiegu ogólnym. Tylko szukać trzeba umiec. Mogę Ci dać parę darmowych lekcji, mogą być osobiście ;) aha, niczym sie nie posługiwalem. Zasygnalizowałem tylko ze sprawę znam :)

Pozdrawiam

Losiu
    • wiosnaludzikow Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 01.02.13, 03:34
      remik.bz ! Stare komuchy pełniły funkcje Premiera. Stary komuch pełnił również funkcję Prezydenta RP bo kto miał pełnić po blamażu Wałęsy jako wolnościowego Prezydenta.
      W Polsce nie było ustawy lustracyjnej.
      Można zadać też znane Ci pytanie czy sędzia skazujący działaczy opozycji za PRL powinien być viceministrem w rządzie PISu :(
      W Niemczech to rozstrzygnęli ustawą Gaucka. U nas Mazowiecki to zlekceważył.

• remik.bz Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 01.02.13, 08:58
        wiosnaludzikow napisał:

> remik.bz ! Stare komuchy pełniły funkcje Premiera. Stary komuch pełnił również
        > funkcję Prezydenta RP bo kto miał pełnić po blamażu Wałęsy jako wolnościowego
        > Prezydenta.
        > W Polsce nie było ustawy lustracyjnej.
        > Można zadać też znane Ci pytanie czy sędzia skazujący działaczy opozycji za PRL
        > powinien być viceministrem w rządzie PISu :(
        > W Niemczech to rozstrzygnęli ustawą Gaucka. U nas Mazowiecki to zlekceważył.

Dyskusja o komuchach , solidaruchach ma sens. Mozna uważać ,że komuch nie powinien być np premierem , marszałkiem , mozna uważać , że ta przeszłość nie ma znaczenia, mozna uważac ,że nawet czasem pomaga.
        Ale , kurcze blade , robienie sobie "jaj" z Sejmu i nominowanie v-marszałka na podstawie kryterium "zmiany płci"po prostu nie przystoi.
        Pani Grodzka ma pewna przeszłość jako "pan". Gdyby wskazano ja na v-marszałka np jako "dobrego organizatora" , "inteligentnego człowiek, "sprawnego polityka" to bym to rozumiał (chociaz nie popierał). Ale wskazanie na marszałka tylko z uwagi na fakt zmiany płci- przecież to groteska.
        Najciekawsze jest to ,ż e gdy podałem zyciorys Pani Grodzkiej to wielu moich przeciwników się oburzyło. A przeciez ten zyciorys nie jest wcale jakiś taki negatywny. Oczekiwałem argumentów typu "co się czepiasz , to doświadczony działacz" , a dowiedziałem się , że jestem .......
        Co świadczy moim zdaniem , ze wielu mich przeciwnkoów rzeczywiście popiera fakt ew. powołania Pani Grodzkiej na v-marszałka wyłącznie z powodu zmiany płci, "dokopania katolom" a przy okazji robienia cyrku z Sejmu.
        • wiosnaludzikow Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 01.02.13, 09:06
          remik.bz przyznałem Ci rację co do potrzeby pisania o jej historii, o jej cv.
          Popieram jednak ją jako kandydata na vicemarszałka.
        • wariant_b Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 01.02.13, 09:55
          remik.bz napisał:
          > Ale , kurcze blade , robienie sobie "jaj" z Sejmu i nominowanie v-marszałka na
          > podstawie kryterium "zmiany płci"po prostu nie przystoi.

Wicemarszałków proponują poszczególne partie i są oni wyznaczani przez władze
          partyjne - nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek zetknął się z tym, że chętni
          zgłaszają się sami, a klub urządza prawybory, zanim zaproponuje kandydata.

Oczywiście, że Palikot proponując Grodzką na wicemarszałka chce dodatkowo
          sprowokować "konserwatystów" do nieparlamentarnych zachowań. Ale popatrzmy
          na to również z innej strony - pani Grodzka w wypowiedziach sprawia wrażenie
          osoby samodzielnej i jak na warunki sejmowe kompetentnej. Na pewno góruje
          poziomem i inteligencją nad wicemarszałkiem Kuchcińskim, a i z porównania
          życiorysów wyjdzie obronną ręką. Mieliśmy już dziwaczniejszych marszałków,
          jak choćby Marek Jurek od modlitwy o deszcz. Czemu uważasz, że pani Grodzka
          ośmieszy nasz parlament w większym stopniu? Na jakiej podstawie przypuszczasz,
          że będzie forsowała głosowania po myśli RP, powtarzała je wielokrotnie, jeśli
          wynik nie będzie właściwy czy próbowała przeciągnąć obrady do tak późnej pory,
          żeby można było zarządzić głosowanie, kiedy niezorientowana część posłów
          nie wytrzyma kondycyjnie i pójdzie spać?
        • ayran Re: Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem s 01.02.13, 11:47
          remik.bz napisał:

> Najciekawsze jest to ,ż e gdy podałem zyciorys Pani Grodzkiej to wielu moich pr
          > zeciwników się oburzyło. A przeciez ten zyciorys nie jest wcale jakiś taki nega
          > tywny. Oczekiwałem argumentów typu "co się czepiasz , to doświadczony działacz"
          > , a dowiedziałem się , że jestem .......

Wszystko wskazuje, że faktycznie masz miedziane czoło i to nawet w sensie przenośnym (zakładam że go znasz), ale wygląda na to, że po prostu masz powyżej brwi przyspawaną płytkę z Cu.
          Przecież każdy w tym wątku widzi, że tytuł twojego pierwszego wpisu to "Czy stary komuch powinien być v-marszałkiem sejmu", co jednoznacznie i bez wątpliwości wskazuje, jaki jest twój zarzut pod adresem Grodzkiej. Choć oczywiście, jako posiadacz miedzianego czoła możesz po swojemu łgać i krętaczyć, że nie miałeś na myśli nic złego, a wręcz przeciwnie, a określenie "stary komuch" jest dla ciebie synonimem sprawności organizacyjnej.
    • zapijaczony_ryj została wybrana w demokratycznych wyborach, jest 01.02.13, 09:39
      posłem, a poseł ma prawo być wybranym na funkcję wice marszałka.
      Mnie tez się ten koloryt nie podoba, ale demokracja chodzi swoimi drogami.
      • nazimno Ten link z ta Pania nie ma NIC wspolnego. 01.02.13, 09:57
        Chodzi wylacznie o stwierdzenie na temat demokracji.

Ja bym unikal takiej glebokiej "wiary w demokracje".

No i link:

www.nytimes.com/2008/02/03/opinion/03iht-edkershaw.1.9700744.html?_r=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka