Dodaj do ulubionych

Nowicka nie powinna zostać odwołana.

04.02.13, 21:01
Tak samo jak nie powinna być powołana na stanowisko Wicemarszałka Sejmu. I wtedy i teraz argumenty za i przeciw za tą osobą są naciągane. A - i żeby nie było - moja opinia nie ma nic wspólnego z panią Anną Grodzką. Proponuję rozmowę tylko o Nowickiej.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:05
      Dokładnie! Za premie powinna zostać odwołana Kopacz. Wykazała, że nie nadaje się na szefa, nie potrafi właściwie oceniać pracowników i lekką-marno-ręką-trawi pibliczne pieniądze.
      • behemot17-13 Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:22
        Borusewicz też się kwalifikuje pod kopa w szorty.
        • tw_wielgus Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:28
          Założycielka tego wątku apelowała na wstępie: "Proponuję rozmowę tylko o Nowickiej".
          Dlatego odpowiem Ci szeptem: si, jak najbardziej, jestem konsekwentny.
          • iza.bella.iza Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:33
            Usłyszałam i tak ;)
            Chodzi mi o to, że Palikot odstawia kolejny happening, w którym wykorzystuje tym razem głupią Nowicką. Głośno ja odwołuje, a cichcem proponuje kandydowanie do PE. Czy Sejm powinien w to grać?
            • tw_wielgus Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 20:44
              Rozszerzyłbym tą Twoją obserwację na fundamentalne pytanie:
              Czy politykom przysługuje przyzwoitość i za ile?
          • behemot17-13 Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:34
            nie ma sprawy, dostosuję się. wspomniałeś coś o szefie, Senat i Sejm jakoś wspólnie postrzegałem. wracając do tematu, powtórzę za Tobą, dokładnie.
    • czan-dra Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:08
      Może się tak zdarzyć, że utrą nosa Palikotowi, i nie sejm nie odwoła Nowickiej.
      • iza.bella.iza Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:19
        Jestem tego pewna niemal na 100%. Wystarczy dobrze policzyć - SLD, część PO, PSL będzie przeciw odwołaniu, PiS i część PO się wstrzyma, ziobrysci i RP będą za. Czy ta reszta PO im wystarczy?
        • ave.duce Nowicka nie jest wicemarszałkinią prywatnie. 05.02.13, 07:45
          Jeżeli klub cofa jej rekomendację - nawet gdyby Sejm jej nie odwołał - powinna sama zrezygnować z funkcji.
          • iza.bella.iza Re: Nowicka nie jest wicemarszałkinią prywatnie. 05.02.13, 15:30
            Oczywiście masz rację, ale:
            a) mam w pamięci historię z marszałkowaniem Leppera - klub nie wycofał mu rekomendacji, a i tak sejm odwołał, co było złamaniem zasad
            b) Nowicka jak na razie powiedziała, że "podda się procedurom", ale nie złożyła rezygnacji
            • ave.duce Re: Nowicka nie jest wicemarszałkinią prywatnie. 05.02.13, 17:09
              iza.bella.iza napisała:

> Oczywiście masz rację, ale:
              > a) mam w pamięci historię z marszałkowaniem Leppera - klub nie wycofał mu reko
              > mendacji, a i tak sejm odwołał, co było złamaniem zasad

Było, choć cała tamta sytuacja oczywiście à rebours.
              No i należy koniecznie pamiętać, komu zawdzięczał Sejm takiego wybitnego wicemarszałka o niewątpliwych zasługach i kompetencjach ;)

> b) Nowicka jak na razie powiedziała, że "podda się procedurom", ale nie złożyła
              > rezygnacji

Czyżby uwierzyła w swoją misję? ;)
              • iza.bella.iza Re: Nowicka nie jest wicemarszałkinią prywatnie. 05.02.13, 20:40
                ave.duce napisała:

> Czyżby uwierzyła w swoją misję? ;)

Raczej nie uwierzyła w to, że zostanie za rok europosłanką.
    • porannakawa01 Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:09
      Sama powinna odejść.
      Poczass kryzysu, po cichu poprzyznawali sobie nagrody - Kopacz - vice a vice- Kopacz.
      I usiłowała to ukryć przez kwartał.
      Reprezentuje partię o czystych rękach i mającą na celu poprawę losu Polaków a nie sobie, pani Nowickiej.
      Dyplom uznania by nie wystarczył aby sobie powręczali?
      • l_zaraza_l Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 12:27
        porannakawa01 napisała:

> Sama powinna odejść.
        > Poczass kryzysu, po cichu poprzyznawali sobie nagrody - Kopacz - vice a vice- K
        > opacz.
        > I usiłowała to ukryć przez kwartał.
        > Reprezentuje partię o czystych rękach i mającą na celu poprawę losu Polaków a n
        > ie sobie, pani Nowickiej.
        > Dyplom uznania by nie wystarczył aby sobie powręczali?

Zgadzam się z Tobą, Kawo, w całej rozciągłości. Obrzydliwe jest to odwracanie kota ogonem, by bronić swojej pazerności. I jeszcze te stwierdzenia, że przecież zawsze brali (to i brać będą a kto się burzy temu z glana).
        To się musi skończyć, a że gra toczy się, jak widać, o duże, łatwe pieniądze i wielkie przywileje, odessanie tych pijawek od państwowej kasiory, nie będzie łatwe i właśnie w tej chwili, na przykładzie sprawy pani Nowickiej, możemy to obserwować.

wyborcza.biz/Firma/1,101618,13344269,100_mln_zl_nagrod_dla_15_tys__urzednikow__Czas_wielkich.html?order=najnowsze#opinions
    • sawa.com A co w takim razie z Borusewiczem! 04.02.13, 21:14
      Ten w dodatku jeszcze się wysforował na chyba 50 tys zl. KopACZOWA BYŁA NIECO SKROMNIEJSZA I CHOJNIEJSZA DLA WICEMARSZAŁKÓW!

Poza tym marszałkowie sejmu przekazali swoje pieniądze na rozne chrytatywne cele. Chyba nie wszyscy wprawdzie...

Czy podobnie postapili marszałkowie senatu? Czy Borusewicz składał deklarację podobna jak Kopacz. Czy ja cos przegapiłam?
      • czan-dra Re: A co w takim razie z Borusewiczem! 04.02.13, 21:19
        Nie żebym się czepiał, ale nie pisze się CHOJNIEJSZA, naprawdę nie czepiam się, ale jak to widzę to mnie boli.
        • sawa.com Re: A co w takim razie z Borusewiczem! 04.02.13, 21:24
          czan-dra napisał:

> Nie żebym się czepiał, ale nie pisze się CHOJNIEJSZA, naprawdę nie czepi
          > am się, ale jak to widzę to mnie boli.

Rozumiem. Przepraszam
      • iza.bella.iza Sawciu, umiesz czytać ze zrozumieniem? 04.02.13, 21:22
        Spróbuj jeszcze raz - proponuję rozmowę tylko o Nowickiej.
        • sawa.com Re: Sawciu, umiesz czytać ze zrozumieniem? 04.02.13, 21:27
          iza.bella.iza napisała:

> Spróbuj jeszcze raz - proponuję rozmowę tylko o Nowickiej.

Nie da sie rozmawiać o Nowickiej z pominięciem prezydium sejmu i senatu. Chyba, ze ograniczysz sie do rozmowy o zyciu prywatnym pani Nowickiej.
          • iza.bella.iza Re: Sawciu, umiesz czytać ze zrozumieniem? 04.02.13, 21:29
            Da się. Jeśli uważasz inaczej - załóż swój wątek o prezydium Sejmu i Senatu.
      • life.form Re: A co w takim razie z Borusewiczem! 04.02.13, 22:26
        > Poza tym marszałkowie sejmu przekazali swoje pieniądze na rozne chrytatywne cel
        > e. Chyba nie wszyscy wprawdzie...

To prawda. Nie wszyscy i nie całość, a poza tym przekazali dopiero po awanturze. Dlatego teraz wszyscy kochają Nowicką - przecież "nic się nie stało", bredzą, że RP nie powinien Nowickiej odwoływać, bo taka świetna, i dlatego też tak nienawidzą RP. Bo gra idzie nie tylko o tą kasę, ale też o "wziątki" w następnych latach. Spora gotówka.
        • iza.bella.iza Re: A co w takim razie z Borusewiczem! 04.02.13, 23:04
          life.form napisał(a):

> Dlatego teraz wszyscy kochają Nowicką

Ja jej nie kocham i uważam, że nie powinna zostać w ogóle Marszałkiem Sejmu. Nie ma ku temu, według mnie, kompetencji. Jednak wybory Marszałka odbywają się według pewnego "tradycyjnego" wewnątrzsejmowego klucza, więc my malczyccy nie mamy na to wpływu. Uważam jednak, że (co pisałam wyżej) Palikot odstawia kolejny happening, w którym wykorzystuje tym razem głupią Nowicką. Głośno ja odwołuje, a cichcem proponuje kandydowanie do PE. Czy Sejm powinien w to grać?
          • l_zaraza_l Re: A co w takim razie z Borusewiczem! 05.02.13, 12:17
            iza.bella.iza napisała:

> life.form napisał(a):

jej nie kocham i uważam, że nie powinna zostać w ogóle Marszałkiem Sejmu. Ni
            > e ma ku temu, według mnie, kompetencji.

RP jest po raz pierwszy w Sejmie. Chyba nikt z palikotowych nie był jeszcze posłem (poza Palikotem). Wszyscy mieli więc jednakowe, czyli na tle ludzi, którzy zasiadają w Sejmie od 20 lat, żadne, kompetencje.

• hawranekslonko Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:25
      Klub parlamentarny Ruch Palikota ma jak pies zupe stanowisko wicemarszalka.
    • losiu4 Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:26
      iza.bella.iza napisała:

> Tak samo jak nie powinna być powołana na stanowisko Wicemarszałka Sejmu. I wted
      > y i teraz argumenty za i przeciw za tą osobą są naciągane.

argumenty za takimi działaniami Palikutasą: babce pewnie skończyła sie chwilowo forsa którą dostawała od aborcyjnego lobby (w zwiazku z zawirowaniem procesowym), to Gumowy starał sie poratowac finansowo koleżankę :) Dowód pośredni: po niedawnym posunięciu jej (znaczy cofnieciu rekomendacji) w imię pijaru , od razu w europosły czy gdzie tam ją chciał wysyłać. Za grubą kasę oczywiście :)

Pozdrawiam

Losiu
      • iza.bella.iza Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 21:41
        Chamstwo należy zwalczać siłom i godnościom osobistom!

EOT
      • porannakawa01 Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 04.02.13, 23:45
        losiu4 napisał:
        > argumenty za takimi działaniami Palikutasą:

Pewnie byś nie chciał aby pisać o Kaczyńskim jako o Kaczykutasie albo tym drugim już zeszłm dzięki Bogu, gdy Matka Boska Częstochowska Królowa Polski chroniła Polskę swym płaszczem potęgi i chwały od nieszczęść co Polskę pognębić miały - Św. Pamięci Lechkutas Kaczykutas?
        Tyś pewnie z tych prawdziwych Polaków Partiotów i Prawdziwych Polskich Katolików?
        Ci bowiem mają w dupie przykazania miłości - zieją nienawiścią i nie mają miłości zalecanej przez Jezusa w sercach sawoich.
        Ot taki szatański pomiot powstały ze splunięcia Rydzyka?
        • losiu4 Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 07:30
          porannakawa01 napisała:

przepraszam, nie wcisnęła mi sie spacja, a do tego doszła nieszczesliwie literówka: winno być "Palikota są:" Klawiatura w kompie mi siada, niestety, a piszę dosć szybko, ale nie tak jak zawodowe maszynistki - bezwzrokowo.

> Ci bowiem mają w dupie przykazania miłości - zieją nienawiścią i nie mają miłoś
          > ci zalecanej przez Jezusa w sercach sawoich.

zasadniczo kocham bliźnich swoich. Tylko miłość pojmuję inaczej niż lewizna. Otóz on (ta lewizna znaczy) najwyraźniej uważa ze miłośc to jest wtedy jak sie na wszystko komuś pozwala. Ja - nie. Dla mnie oznacza też troskę o tego bliźniego, napominanie go gdy źle czyni pokazywanie błędów, niezgoda na rzeczy które mogą być szkodliwe. Tak jak matka zakazująca dziecku wylatywanie na dwór w mróz i wymuszająca na nim ubranie czapki bynajmniej nie czyni tego dlatego, ze dziecka nie kocha, a wręcz przeciwnie :)

Pozdrawiam

Losiu
    • iza.bella.iza Premie marszałków nie są tematem tego wątku, ale 04.02.13, 21:27
      gwoli wyjaśnienia - one były zawsze, w poprzednich latach nawet wyższe. Zostawmy to na inną rozprawę, skupmy się na cyrku wokół odwołania Nowickiej. Mam chyba prawo o to prosić jako założycielka wątku?
      • hawranekslonko Re: Premie marszałków nie są tematem tego wątku, 04.02.13, 21:29
        Ale chodzi Ci o osobowosc Anny czy o dziwadlo?
      • sawa.com Re: Premie marszałków nie są tematem tego wątku, 04.02.13, 21:31
        iza.bella.iza napisała:

> gwoli wyjaśnienia - one były zawsze, w poprzednich latach nawet wyższe. Zostawm
        > y to na inną rozprawę, skupmy się na cyrku wokół odwołania Nowickiej. Mam chyba
        > prawo o to prosić jako założycielka wątku?

OK. Wychodzę. Przepraszam myslalam, ze FK to miejsce publiczne. Więc sie wypowiedzialam. Gdyby to bylo mozliwe wycofałabym swoje posty.
      • hawranekslonko Re: Premie marszałków nie są tematem tego wątku, 04.02.13, 21:32
        Trzeci klub ma prawo do wicemarszalka.Chyba ze zyjemy na Kubie.
        • iza.bella.iza Re: Premie marszałków nie są tematem tego wątku, 04.02.13, 21:56
          hawranekslonko napisał:

> Trzeci klub ma prawo do wicemarszalka.

Zgadza się i RP go ma. Chce go jednak zmienić na innego. Pytanie brzmi - czy to jest zasadne i czy ma sens?
      • porannakawa01 Re: Premie marszałków nie są tematem tego wątku, 04.02.13, 21:48
        iza.bella.iza napisała:

> gwoli wyjaśnienia - one były zawsze, w poprzednich latach nawet wyższe.

W poprzednich latach nie było kryzysu i nie nawoływano ludu aby zaciskał pasa bo brak kasy.
        Nie powtarzaj pierdoł mających zaciemnić sprwę.
        Gdy dobrobyt to niech i dostaną po 500.
        Ale teraz kryzys i mogliby zadowolić sdię dyplomem uznania.
        • iza.bella.iza Re: Premie marszałków nie są tematem tego wątku, 04.02.13, 22:22
          porannakawa01 napisała:

> Nie powtarzaj pierdoł mających zaciemnić sprwę.

W innym stylu nie potrafisz polemizować?
          • life.form Re: Premie marszałków nie są tematem tego wątku, 05.02.13, 02:34
            iza.bella.iza napisała:

> porannakawa01 napisała:
            >
            >
            > > Nie powtarzaj pierdoł mających zaciemnić sprwę.
            >
            > W innym stylu nie potrafisz polemizować?

A jaki styl uważasz za dopuszczalny? Taki zgodny z twoim zdaniem, hę?
            Widzisz, nikt nie oczekuje od marszałków sejmu, żeby żyli w nędzy i pracowali za friko. Też uważam, że w dobrej kondycji gospodarki te nagrody by nikogo nie obeszły. Ale jest kryzys, a marszałkowie głodowych pensji nie mają, na chleb z kawiorem jakoś im starczy. Istnieje coś takiego, jak poczucie przyzwoitości. Jeśli tniesz dzieciom obiady (dla niektórych jedyny ciepły posiłek dnia), a równocześnie rozprowadzasz spore pieniądze w wąskiej grupie ludzi, to spodziewaj się negatywnej reakcji opinii publicznej. Wcale nie trzeba być na lewicy, żeby takie oburzenie poczuć. Wystarczy nie być, no cóż, łachmytą. Jeśli jeszcze nie rozumiesz, marszałek to druga osoba w państwie. Jest odpowiedzialny/a nie tylko za swój prywatny portfel. Odpowiada za panstwo. Mamy kryzys, do diaska. Jak można apelować do ludzi o zaciskanie pasa i pogodzenie się z głodowymi emeryturami, równocześnie obżerając się do nieprzytomności?
            A właśnie te dyplomy uznania. Co, nie wystarczą?
    • bkn6 chytra baba 04.02.13, 21:47
      chytra baby i chytrzy faceci powinni zostać odwołani ze stanowisk sejmowych ,tak dla przykladu

"chytra baba z Radomia" też jako pierwsza powinna być odwołana

pl.wikipedia.org/wiki/Ewa_Kopacz#cite_note-7
      • porannakawa01 Re: chytra baba 04.02.13, 22:20
        bkn6 napisała:

> chytra baby i chytrzy faceci powinni zostać odwołani ze stanowisk sejmowych ,ta
        > k dla przykladu
        >
        > "chytra baba z Radomia" też jako pierwsza powinna być odwołana

Więc dlaczego tylko Palikot zareagował no to jurwajsaństwo?
        Grabić do siebie - a otoczenie milczy bo ma nadzieję, że za jakiś czas i oni tam będą?
        Toż to jawne squ...jsaństwo!
        Dyplom uznania za dobrą pracę nie wystarczy gdy kryzys i wzywają wszystkich do ograniczeń?
        Sami jednak bez żenady?
        • l_zaraza_l Re: chytra baba 05.02.13, 12:44
          porannakawa01 napisała:

> Więc dlaczego tylko Palikot zareagował no to jurwajsaństwo?
          > Grabić do siebie - a otoczenie milczy bo ma nadzieję, że za jakiś czas i oni t
          > am będą?

Bo to gang kolesi, towarzystwo wzajemnej adoracji, które występuje od 23 lat stale, chociaż bywa, ze w różnych konfiguracjach. RP miał szansę przystać do gangu ale się postawił, chce wprowadzać nową jakość bez przyzwolenie na bezkarne zasysanie kasy coraz biedniejszych podatników. I dlatego trzeba palikotowców zjeść.

• life.form Kopacz = chytra baba z Radomia 04.02.13, 22:28
        Celne. Co siedzi w tych babach z Radomia, że takie pazerne? :D
        • bkn6 Re: Kopacz = chytra baba z Radomia 04.02.13, 22:33
          Radom to nie miasto to mentalność
          "chytra baba z Radomia" teraz plwa w kpi z Palikota i mówi że on uprawia teatr i takie tam gdyż jej publicznie zminusował konto bankowe o kilkadziesiąt tysięcy peelenów :)))

pl.wikipedia.org/wiki/Ewa_Kopacz#cite_note-7
        • zoil44elwer Re: Kopacz = chytra baba z Radomia 05.02.13, 12:29
          life.form napisał(a):

> Celne. Co siedzi w tych babach z Radomia, że takie pazerne? :D
          >
          Jaki RADOM? kopidołowa jest prowincjuszką dla "Warchołów"(?) i dla "scyzoryków"-Kielc!
    • iza.bella.iza Grodzka zagłosuje przeciw odwołaniu Nowickiej:) 04.02.13, 23:38
      Tak zapowiedziała w programie Lisa. Ciekawe co nią kieruje?
    • kum.z.antalowki Wszyscy z tej afery - prezydium sejmu i senatu... 05.02.13, 00:39
      ale będzie odwrotnie - nie dość, że nie odejdą ale w ramach solidarności korporacyjnej wezmą w obronę Nowicką...
    • haen2010 Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 02:01
      Odwołana to ona powinna być bezwzględnie, bo zeświniła się wchodząc w finansowe przekręty naszych elit, krótko pisząc - w układ. I na dodatek łże, że o niczym nie wiedziała, a forsy na koncie kompletnie nie zauważyła. Przez dwa miesiące. Kto chce, niech wierzy takim nieprawdopodobnie pokrętnym tłumaczeniom.

Jeżeli chodzi o jej przejście z SLD do Palikota - ten ją zwyczajnie kupił obietnicami stanowisk. To normalne w naszej polityce. Słowa dotrzymał, co dobrze o nim świadczy. Nowicka natomiast wykazała się nielojalnością wobec ludzi, którzy jej zaufali.
      • camille_pissarro Toż napisała,że nie powinna być w ogóle powoływana 05.02.13, 08:48

• zoil44elwer Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 12:20
        Prawo każdej partii i jej klubu parlamentarnego-udzielić rekomendacji tj zgłosić kandydaturę na funkcję v-ce marszałka(kini)Sejmu! Również w odwrotnym ruchu-odwołania!Kopidołowa(PO) i Młynarz(SLD) skulić MORD'Y w demokracji!
    • allspice Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 12:00
      Nie powinna,ale nie wiadomo,czy sama nie złoży rezygnacji...Od kilku dni milczy,a swój gabinet w Sejmie 'wysprzątała'. Palikot 'pogrywa'w tej sprawie i ma kolejne swoje pięć minut:).
      • zoil44elwer Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 12:39
        Widziały JEJ gały jakiego kota w worku kupowały? Piała warszawsko K....ura piała na biłgorajsko nuta na widok grzędy(wysokiej) z poręki lubelskiego koguta?
    • kotek.filemon Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 15:35
      iza.bella.iza napisała:

> Tak samo jak nie powinna być powołana na stanowisko Wicemarszałka Sejmu.

O? A jak to motywujesz?
      • iza.bella.iza Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 16:07
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,142304554,142308011,Re_A_co_w_takim_razie_z_Borusewiczem_.html
        • kotek.filemon Re: Nowicka nie powinna zostać odwołana. 05.02.13, 16:14
          Po wicemarszałku śp. Lepperze to nawet koń ma kompetencje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka