Dodaj do ulubionych

O co walczymy, dokąd zmierzamy?

24.02.13, 10:31
Słowa piękne, życzę Januszowi wytrwałości by przekuć je na czyny.....
januszpalikot.natemat.pl/51901,o-co-walczymy-dokad-zmierzamy
Obserwuj wątek
    • godz-0800 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 10:36
      kzet69 napisał:

> Słowa piękne, życzę Januszowi wytrwałości by przekuć je na czyny.....
      > januszpalikot.natemat.pl/51901,o-co-walczymy-dokad-zmierzamy

Jeszcze piękniejsze są słowa, Ten, kto nie jest z nami, jest przeciw nam. Kto nie jest przeciw nam, jest z nami. ha ha ha ha
    • remez2 Znaleziono w sieci: 24.02.13, 10:49
      11. Zasada chorągiewki. Jeżeli powyższe zasady nie pomogą nam w słupkach sondażowych, to zmienimy je diametralnie byleby tylko dorwać się do koryta.
      • life.form Czemu tniesz portal naTemat, remez? 24.02.13, 11:36
        To jest jeden z komentarzy w wątku na tym portalu, a nie "znalezione w sieci".
    • pakules Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 10:52
      www.satyr.pl/satyr,o-co-walczymy,bie.html

o to chyba
    • m.c.hrabia Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 10:53
      masz rację kz.

sowa,słowa,słowa.....................

tego to akurat Januszowi nie zarzucam - braku słów.
      • kzet69 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 10:55
        Ale przecież my to mu co miesiąc mówimy, że gadać pięknie to Tusk też potrafi....
        • godz-0800 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 10:59
          kzet69 napisał:

> Ale przecież my to mu co miesiąc mówimy, że gadać pięknie to Tusk też potrafi..
          > ..

Też,też potrafi pięknie gadać.
          Kwaśniewski też ma gadkę okrągłą.
          No i co z tej gadki wynika?
        • m.c.hrabia Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 11:01
          założyłeś wątek o pięknych słowach Palikota , zmieniasz temat to załóż nowy.

a może nie o słowach a o treści?
          • kzet69 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 17:52
            Niczego nie zmieniam, w RP trwa burza mózgów... i to jest tematem tego wątku...
    • pakules Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 11:26
      O co walczymy, dokąd zmierzamy?, deklaracja ideowo-programowa PZPR, przyjęta na Krajowej Konferencji Delegatów 17 marca 1984.
      Nie wnosiła nic nowego do życia polityczno-gospodarczego kraju. Podtrzymywała zasadę kierowniczej roli partii (PZPR) oraz sojusz ze Zjednoczonym Stronnictwem Ludowym i Stronnictwem Demokratycznym. Wysuwała postulat umocnienia samorządów w przedsiębiorstwach i ruchu związkowego.

Idealnie pasuje do Kalisza Palikota ,Kwaśniewskiego i Siwca. PZPR druga odsłona, ciekawe kto to kupi? Bo kto chce na tym zarobić to chyba wiadomo.

szczym? do ludzi!
    • life.form Podoba mi się słowotwórstwo Janusza 24.02.13, 11:31
      a konkretnie podoba mi się wyraz "zasada". Zasady to nie koncert życzen ani kiełbasa wyborcza. Zasady mamy i się zasad trzymamy. Da się zrealizować lub nie, w zależności od sytuacji. Ale będziemy się trzymać swoich zasad.
      • remez2 Re: Podoba mi się słowotwórstwo Janusza 24.02.13, 11:35
        Rzeczywiście ciekawe:
        np. premijka, zmniejszenie posłów, legalizacja wolnego obywatela.
        • life.form Re: Podoba mi się słowotwórstwo Janusza 24.02.13, 11:44
          Pewnie tego nie łapiesz, ale Miodek łapie. Ostatnio wypowiadał się na temat języka, jak bardzo się zmienił - i wyrażał z tego powodu zachwyt. Język proponowany przez wielu przedstawicieli lewicy (nie tylko SLD, np. przez Bugaja też) to język myszkowaty, trącący XIX wiekiem. Lewica, żeby w ogóle istnieć, musi się dopracować współczesnego języka opisywania świata. Oczywiście język ten nie będzie miał jednego autora, a powstanie w wyniku dialogu. Wyraz "zasady" jest takim właśnie przykładem. Podoba mi się takie zastosowanie tego wyrazu. Niech cię te "premijki" aż tak nie denerwują. naTemat to tylko blogowisko a nie praca naukowa. A poza tym premijki nie rażą, choć w rzeczy samej w pracy naukowej już by razily. Ale wyraz zasady - bardzo dobry.
          • remez2 Re: Podoba mi się słowotwórstwo Janusza 24.02.13, 13:16
            Pięknie to wyjaśniłeś. Nie miałem pojęcia, że Wielki Językoznawca J. "K...o" Palikot "wynalazł" słowo <zasada>.
            PS - a co z <legalizacja wolnego obywatela>?
            • life.form Re: Podoba mi się słowotwórstwo Janusza 24.02.13, 13:40
              remez2 napisał:

> Pięknie to wyjaśniłeś. Nie miałem pojęcia, że Wielki Językoznawca J. "K...o" Pa
              > likot "wynalazł" słowo <zasada>.
              > PS - a co z <legalizacja wolnego obywatela>?

Podejrzewam, że Janusz ma tzw. "ucho" na język młodych obywateli. Z kolei Miodek się zachwycał słowem "lajkować". Wręcz piał z zachwytu. Jemu chodziło o zwycięstwo życia nad teoriami, że języki lokalne będą wymierać wraz z globalizacją. Jak się okazało, polska język, żywa język. Ma duże zdolności adaptacyjne. Nie wiem, co by miodek uważał na temat legalizacji wolnego obywatela, ale myślę, że młodzież to łapie bez trudu. Sfera wolnościowa. Miodek przestrzegał przed zbyt dużą ilością innowacji. Lajkować jest sympatyczne, oznacza jakąś nową czynność wynikającą z epoki informacji, ale robienie briifingów zamiast zebrań to już nie. Moim zdaniem młodzież lapie też zasady, a od postulatów ucieknie z krzykiem.
              • kzet69 Re: Podoba mi się słowotwórstwo Janusza 24.02.13, 17:46
                Znając co nieco niedzielne zwyczaje Janusza, podejrzewam, ze pisał to z 2 dzieci na kolanach, to i literówki w takiej sytuacji nie dziwią, a "premijka" mi sie podoba..
          • adamusb Re: Podoba mi się słowotwórstwo Janusza 24.02.13, 13:33
            Normalnie jakbym czytał broszurkę jakiegoś oficera politycznego.

Brrrrr, aż mnie zmroziło.
    • adamusb Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 12:55
      No dobra, dzisiaj jest niedziela, Janusz postanowił sobie pożartować, a teraz poproszę coś na poważnie.
      • m.c.hrabia Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 12:58
        walczymy o emerytury w eiro dla kilku starszych panów.

zmierzamy do Brukseli.
        • adamusb Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 13:14
          W to jestem w stanie uwierzyć, bo reszta zasad wypisanych przez Janusza, to tylko puste słowa, ładne, ale wypisane, czy wypowiedziane przez niego są PUSTE.
    • haen2010 Z calego serca radzę 24.02.13, 13:05
      Żeby podparł te swoje punkty czynem i zmienił idiotyczną nazwę partii. Lepszej do tego koninktury nie będzie.

Przekorni Polacy potraktują to jako jeszcze jedno bucostwo parodii jeszcze jednego fuhrera.

Taki jest niestety real obecnej polityki.
      • adamusb Re: Z calego serca radzę 24.02.13, 13:23
        haen2010 napisał:

> Przekorni Polacy potraktują to jako jeszcze jedno bucostwo parodii jeszcze jednego fuhrera.
        >
        Czyli potraktują zgodnie z prawdą.
      • kzet69 Re: Z calego serca radzę 24.02.13, 17:47
        koszt zmiany nazwy partii Heniu to przeszło 7 milionów rocznie, straconej dotacji, poczekaj do 2015, na wszystko przyjdzie pora...
        • bkn6 Re: Z calego serca radzę 24.02.13, 18:07
          kzet69 napisał:

> koszt zmiany nazwy partii Heniu to przeszło 7 milionów rocznie, straconej dotac
          > ji, poczekaj do 2015, na wszystko przyjdzie pora...

nazwa RP powinien zostać jak najdłużej -całymi latami to jest bardzo rozpoznawalna marka na rynku politycznym
          za chwilę ktoś wymyśli "Europę 2014 +" i co wtedy ? Giertych i inni już robili takie numery z podróbkami politycznymi
          RP wejdzie tylko jak i inne organizacje np Zrzeszenie Studentów Polskich w skład koalicji wyborczej" Europa +"
        • adamusb Re: Z calego serca radzę 24.02.13, 21:29
          kzet69 napisał:

> koszt zmiany nazwy partii Heniu to przeszło 7 milionów rocznie, straconej dotac
          > ji, poczekaj do 2015, na wszystko przyjdzie pora...

czyli jednak kasa misiu, kasa się liczy, po co Palikot ma się bawić w biznesy, jak podatnicy mogą mu zafundować dostatnie życie.
      • ukos Może Ruch Palikotyczny? 26.02.13, 21:49
        haen2010 napisał:

> Żeby podparł te swoje punkty czynem i zmienił idiotyczną nazwę partii.

Rzeczywiście, nazwa partii nie powinna nawiązywać do nazwiska, tylko do idei, kierunku politycznego, czyli palikotyzmu.
    • pakules Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 13:36
      " Europa Plus nie jest inicjatywą między partiami. - To jest inicjatywa pomiędzy obywatelami. - Rysiu, nie wciskaj takiego kitu. Nikt w to nie uwierzy - skomentował Eugeniusz Kłopotek z PSL."

Ma rację , spotkali się obywatele Kwaśniewski, Palikot i Siwiec i postanowili mieć inicjatywę.
    • max2-012 Palikot & ska walcza o koryto dla siebie 24.02.13, 17:30
      tyllko i wyłącznie. Nie ma czlowieka bardziej bez własciwosci niz Palikot.
    • cookies9 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 17:50
      kzet69 napisał:

> Słowa piękne, życzę Januszowi wytrwałości by przekuć je na czyny.....
      > januszpalikot.natemat.pl/51901,o-co-walczymy-dokad-zmierzamy

Społeczeństwo nie ufa Palikotowi i nawet alians z Kwasniewskim nie pomoze w społecznym poparciu...
      • kzet69 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 17:54
        Społeczeństwo nie ufa też Tuskowi i Kaczyńskiemu, ale jeśli chcemy mieć kraj XXI wieczny, kraj nowoczesny, dostatni i tolerancyjny, to tego nam ani Tusk, ani Miller ani Kaczyński nie zapewnią...
        • m.c.hrabia Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 21:51
          kzet69 napisał:

> Społeczeństwo nie ufa też Tuskowi i Kaczyńskiemu, ale jeśli chcemy mieć kraj XX
          > I wieczny, kraj nowoczesny, dostatni i tolerancyjny, to tego nam ani Tusk, ani
          > Miller ani Kaczyński nie zapewnią...
          >

ani Kwaśniewski (miał 10 lat) ani Palikot (też miał) ani Siwiec ani Kalisz(cały czas ma)
    • bkn6 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 18:02
      inicjatorzy projektu "Europa + " mogliby zaprosić Zrzeszenie Studentów Polskich-ZSP ,mają dużo członków ,struktury , byliby skuteczni w akcjach ulotkowo-plakatowych oraz w zbieraniu podpisów poparcia co w kampaniach wyborczych jest b. ważne
    • zbysio45 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy?nalezałoby sie 24.02.13, 22:32
      zapytac Pana Janusza Palikota bo po 2 latach obecnosci w Sejmie? Wiemy ze nie jest to partia opozycyjna ale popirajaca rzad Pana Tuska co dała do zrozumienia swoim głosoiwaniami polskiemu społeczenstwu.Jednoczesnie jest to niepowazna partia polityczna ktora swoimi pomysłami szkodzi polskiej racji stanu.Rowniez chce zniszczyc nasze wartosci narodowe i religijne.
    • losiu4 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 24.02.13, 23:03
      Gumowy o co walczy? Spróbuję zgadnąć: o gumowe dildo w każdym mieszkaniu, prezerwatywę w torebce każdej kobiety i świńskiego ryja w lodówce na zakąskę a obok niego - zapitka: przynajmniej małpka żołądkowej gorzkiej

Pozdrawiam

Losiu
    • zbysio45 Re: O co walczymy, dokąd zmierzamy? 26.02.13, 21:41
      W przypadku Pana Palikota to chyba nawet głupcy sie zorientowali ze jest to typowy przykład bezideowego karierowicza politycznego o wybujałym EGO i nic wiecej.
    • tw_wielgus Toż to czystej wody plagiat..)) 26.02.13, 21:53
      Ale gratuluję wzorców.

O co walczymy, dokąd zmierzamy?, deklaracja ideowo-programowa PZPR, przyjęta na Krajowej Konferencji Delegatów 17 marca 1984.

Nie wnosiła nic nowego do życia polityczno-gospodarczego kraju. Podtrzymywała zasadę kierowniczej roli partii (PZPR) oraz sojusz ze Zjednoczonym Stronnictwem Ludowym i Stronnictwem Demokratycznym.
      portalwiedzy.onet.pl/63728,,,,o_co_walczymy_dokad_zmierzamy,haslo.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka