Dodaj do ulubionych

C.d. kościelno-prokuratorsko-sądowego sitcomu

19.04.13, 20:00
Arcybiskup Gocłowski przesłuchany w domu nie w sądzie. No bo przecież jeszcze by się jacyś dziennikarze spoza "Naszego Dziennika" przysłuchiwali zeznaniom. To byłby niedopuszczalny skandal, prawda?
Oczywiście czepiam się, przecież Gocłowski już w tą niedzielę złoży swój urząd, przecież wypełnianie obowiązków arcybiskupich wymaga jakiego-takiego zdrowia.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: C.d. kościelno-prokuratorsko-sądowego sitcomu 19.04.13, 20:10
      A mówią że za Tuska jest zamordyzm :)

a za pisu był Wersal :) i praworządność.

Świadek L.K., 82 l.: "Nie wiedziałem, czy ja jeszcze wrócę do domu"

"Świadek L.K., 82 lata. To "człowiek przedwojenny" - jak sam siebie nazwał, inżynier, akowiec, uczestnik Powstania Warszawskiego. Na salę sądową nie był w stanie wejść o własnych siłach. Wnosiła go wnuczka i straż sądowa. Nie pamięta, gdzie był przesłuchiwany, wozili go w różne miejsca, stracił orientację we własnym mieście. Agenci pokazywali mu nagrania w laptopie, ale on nic nie widział, bo ma uszkodzony po udarze nerw wzrokowy. Rozpłakał się w sądzie. Jak zeznał, w CBA grozili mu, że jak się nie przyzna, to zostanie zatrzymany na 48 godzin. "Straszyli mnie aresztem wydobywczym". Obiecali, że jak podpisze, że dał łapówkę, to go wypuszczą. "Nie wiedziałem, czy ja jeszcze wrócę do domu" - cytował protokół z zeznań świadka Kuźniar na antenie TVN24.
      • 99venus Re: C.d. kościelno-prokuratorsko-sądowego sitcomu 19.04.13, 20:52
        ale na całe szczęście Kamiński jest niewinny.
      • man_sapiens Re: C.d. kościelno-prokuratorsko-sądowego sitcomu 19.04.13, 22:57
        > [i]Świadek L.K., 82 l.: "Nie wiedziałem, czy ja jeszcze wrócę do domu"

Świadek L.K. był arcybiskupem? Nie był. To o co ci chodzi?

Coraz częściej nie wiadomo, śmiać się czy płakać.
      • remez2 Re: C.d. kościelno-prokuratorsko-sądowego sitcomu 19.04.13, 23:06
        tiny.pl/h81d1
    • pan.nikt Re: C.d. kościelno-prokuratorsko-sądowego sitcomu 19.04.13, 23:25
      a ile on ma latek??
      mógłby chorować aż do śmierci, a tak mają jakieś zeznanie

Tak samo powinni przesłuchać Kiszczaka, Jaruzelskiego i całą tą czerwoną bandę/
      • remez2 Re: C.d. kościelno-prokuratorsko-sądowego sitcomu 19.04.13, 23:33
        pan.nikt napisał:

> a ile on ma latek??
        > mógłby chorować aż do śmierci, a tak mają jakieś zeznanie
        >
        > Tak samo powinni przesłuchać Kiszczaka, Jaruzelskiego i całą tą czerwoną bandę/
        W jakiej sprawie? Przecież IPN wie wszystko.
      • man_sapiens Re: C.d. kościelno-prokuratorsko-sądowego sitcomu 19.04.13, 23:46
        Gocłowski to starzec. Podobnie jak Jaruzelski czy Kiszczak.
        Gdyby każda z tych spraw trwała rok-dwa nie byłoby problemu z przesłuchaniem świadków (abp. Gocłowski) czy oskarżonych (Jaruzelski & co.).
        Nasz minister Gowin ma najwyraźniej inne sprawy na górze listy "do zrobienia".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka