Dodaj do ulubionych

Pisizm Gowina

22.04.13, 10:18
Ja rozumiem, że in vitro może być etycznie kłopotliwe
Ja rozumiem, że w gre wchodzą wielkie pieniądze
i równie wielkie wpływy

(co prawda nie rozumiem po co się w takim razie idzie do rządu, który planuje przeprowadzić projekt... zaraz, zaraz - planuje? A może Tusku jednak nie?)

ale idiotycznej gry na zasadzie "Krzyżaki nas" biją - obecnie "mordują nasze zamrożone Baranki Boże" za ch... zrozumieć nie mogę.

To już jest poziom Jarosława. Fanów ziobryzmu przepraszam - jednak Pan Premier ma tu większe zasługi.

W sumie jest nawet smieszne jak zagorzali antykomuniści przejęli nie tylko retorykę, ale i resztę szafażu komuny, pardon: żydokomuny, w kwestii Niemiec.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Pisizm Gowina 22.04.13, 10:23
      Za takie bezpodstawne oskarzanie Niemcow o masowe "morderstwa na Polakach" ten agent Watykanu powinien odpowiedziec przed Trybunalem.
    • kotek.filemon Re: Pisizm Gowina 22.04.13, 10:23
      fractale napisał:

> Ja rozumiem, że w gre wchodzą wielkie pieniądze

Z których na razie sami zainteresowani wyskakują osobiście i do katoprzygłupów z POPiSsu mają zdaje się tylko jedną prośbę - żeby łaskawie odp***dolili się od ich problemów z niepłodnością.

> i równie wielkie wpływy

O jakie wielkie wpływy chodzi, serio się pytam?

> (co prawda nie rozumiem po co się w takim razie idzie do rządu, który planuje p
      > rzeprowadzić projekt... zaraz, zaraz - planuje? A może Tusku jednak nie?)

Oczywiście, że nie planuje. Nikt tyle ludziom nie da, ile Tusk im może obiecać. Tusku jest zakładnikiem krakowskiej konserwy we własnych szeregach i w pewnych sprawach wyżej wała nie podskoczy.

> ale idiotycznej gry na zasadzie "Krzyżaki nas" biją - obecnie "mordują nasze za
      > mrożone Baranki Boże" za ch... zrozumieć nie mogę.

Nie wiem, może profilaktycznie niech chrzczą pojemniki?

> W sumie jest nawet smieszne jak zagorzali antykomuniści przejęli nie tylko reto
      > rykę, ale i resztę szafażu komuny, pardon: żydokomuny, w kwestii Niemiec.

Przecież PiSs to neomoczarowcy, w każdym calu. Endecką retorykę w wersji a la PRL mają opanowaną do perfekcji.
      • fractale Re: Pisizm Gowina 22.04.13, 10:40
        Jakby napisał wielki RAZ, prowoku chcesz żebym napisał, że chodzi o Kościół, tak?;) No chodzi, ale to jeden z elementów kosciół-biznes-polityka (może jeszcze "nauka polska"?)

Myślałem, że efekt niedzielnego kazania na wybory maleje, a wychodzi iż nie. Ciekawe jak "spece od PR PO" (którzy są znani z prawie przegrywania wszystkiego, czego przegrać się nie da) zinterpretują zwyciestwo Piechy w Rybniku? [notabene, nie wiedziołżech, że to synek stąd. Tym bardziej mi wstyd]

Ja nawet jestem skłonny nie wykluczać, że mogły te zarodki krążyć po świecie (biznes, biznes), ale mówienie o tym w taki sposób dwa dni po zgłoszeniu do prokuratury, to jest styl Zbyszka i Jarosława.

Jak ma Tusk cojones, to musi Gowina wykończyć. Do Lata. I niech sobie Anwad marudzi, że to akcja na wykreowanie Gowina. Proszę bardzo.
        • kotek.filemon Re: Pisizm Gowina 22.04.13, 11:08
          fractale napisał:

> Ja nawet jestem skłonny nie wykluczać, że mogły te zarodki krążyć po świecie (b
          > iznes, biznes), ale mówienie o tym w taki sposób dwa dni po zgłoszeniu do proku
          > ratury, to jest styl Zbyszka i Jarosława.

Nawet gdyby, to raczej nie pojechały do Niemiec, gdzie jakiekolwiek doświadczenia na zarodkach są zakazane, a IVF obwarowane mnóstwem durnych przepisów.
          • fractale Re: Pisizm Gowina 22.04.13, 14:33
            To są argumenty w równej mierze za, co przeciw;)

Mi chodzi o to, że nawet jeśli Gowin miałby w 100% rację, to jako minister sprawiedliwości nie miał prawa tego w taki sposób mówić. Tu kłania się Ziobro [tak, wiem - ms już nie jest rwónież prokuratorem generalnym]

Drugi aspekt został zapożyczony od Jarosława. Gowin buduje narrację (copyright Kataryna@Karnowscy): Niemcy zabijają nasze nienarodzone dzieciaczki!

Już jedna z tych danych byłaby wystarczająca do pogonienia Gowina z rządu.
            • kotek.filemon Re: Pisizm Gowina 22.04.13, 14:48
              fractale napisał:

> Już jedna z tych danych byłaby wystarczająca do pogonienia Gowina z rządu.

Nie wypowiadam się w kwestii pogonienia, bo dla mnie skandalem była sama propozycja umieszczenia go w tym rządzie.
    • fractale Re: Pisizm Gowina 23.04.13, 16:38
      Złośliwi by napisali, że Gowin jest w objęciach Paranoi i Schizofrenii.

W związku z przekazem medialnym, jakobym sugerował istnienie zorganizowanej formy handlu ludzkimi embrionami, oświadczam, że moje słowa zostały wyjęte z kontekstu i niezgodnie z moimi intencjami przedstawione jako wypowiedź urzędowa Ministra Sprawiedliwości. W związku z tym rozważam sięgnięcie po odpowiednie środki prawne zmierzające do potwierdzenia tego zdarzenia.

Jednocześnie podkreślam, iż konsekwentnie wskazuję na niemieckie prawodawstwo biomedyczne jako rozwiązania wzorcowe w Europie. Stąd też przygotowany przeze mnie w 2008 roku projekt ustawy bioetycznej oparłem na założeniach tego ustawodawstwa.

Jarosław Gowin
      www.jgowin.pl/aktualnosci/owiadczenie-jarosawa-gowina-545.html
      Kto chce, niech odsłucha
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/gowin-niemcy-importuja-embriony-i-na-nich-dokonuja-eksperymentow,320102.html
    • fractale Tusk też idzie w głupa 23.04.13, 16:59
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13793165,Tusk_po_tlumaczeniu_Gowina_ws__zarodkow___Kamien_spadl.html#BoxWiadTxt
      • lionold Re: "Kamień spadł mu z serca" 23.04.13, 19:58
        i trafił na stopę - i jak tu grać panie premierze. Do roboty panie Tusk, do roboty - bo już wszyscy zaczynają lecieć w ch...... .
        • fractale Re: "Kamień spadł mu z serca" 23.04.13, 20:12
          Najśmieszniejsze, że Tusk się rzeczywiście będzie musiał wziąć do roboty. W kampanii wyborczej. Jak na razie uratował PO przynajmniej dwa razy, i to w sytuacji gdy wydawało się, że nie można przegrać z PiS. Za dwa lata to będzie dużo trudniejsze.

Ale w sumie Tusk sam sobie winien.

Tylko kurna na kogo ja mam w tym kraju głosować?
          • lionold Re:Tylko kurna na kogo ja mam w tym kraju głosować 23.04.13, 20:20
            Powoli. To nie będziemy głosować tylko pluć! Kurdupla nie będzie widać spod góry piany!
    • lionold Re: "Pisizm Gowina". A dlaczego nie 23.04.13, 20:06
      PiS_dzizm? Zapytowywuję ja się.
      • fractale Re: "Pisizm Gowina". A dlaczego nie 23.04.13, 20:16
        Może? czego jsię jednak spodziewać po krakusie o imieniu Jarosław?

(wiem, dyskryminująca to myśl;)
    • wiosnaludzikow Re: PiSoid Niesiołowski u Moniki 23.04.13, 20:08
      ...broni Gowina jak niepodległości.
      • fractale Re: PiSoid Niesiołowski u Moniki 23.04.13, 20:17
        Biesioł kogoś broni? Koniec świata!

Mimo, że Niesiołowski w PO to jeden z najdziwniejszych transferów polskiej polityki (choć pełno ich było), to jednak jest na szczęście dosć niegroźny. Ot sejmowy krzykacz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka