Dodaj do ulubionych

A jeżeli to np. Hofman

13.05.13, 13:54
zamieniałby się na zegarki z urzędnikami oddziału ZUS, który wypłaca(ł) bez szemrania jego żonie zasiłek? A Wprost to by opisał?
Romek równie chętnie wziąłby tę sprawę i doradził, by żądać przeprosin za 30 baniek?

PS. Uważam, że Wprost nieco spaprał sprawę. Jedynych dziennikarzy śledczych z prawdziwego zdarzenia zatrudnia NIE zapewniając im pełne wsparcie prawne. Było spytać Urbana jak to rozegrać. Ale z drugiej strony najbardziej nie lubię, jak ktoś ma mnie za idiotę. Dlatego nie lubię Nowaka z jego bajeczką o mienianiu się sikorami.
Obserwuj wątek
    • godz-0800 Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 14:15
      Ale z drugiej strony najbardziej nie lubię, jak ktoś ma mnie za idiotę. Dlatego nie lubię Nowaka z jego bajeczką o mienianiu się sikorami.

Nie jesteś sam.
      Ja również.
      Staram się myśleć samodzielnie.
      • chateau Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 14:36
        Nieco podobna sytuacja jak do tej w Wałbrzychu, gdzie namaszczeni przez Schetynę lokalni watażkowie PO kupowali na bezczela głosy. Co - podkreślam - nie było regułą.

W pierwszej chwili było niedowierzanie. Przekonanie, że to musi być jakaś prowokacja. Trzeba było naprawdę sporo determinacji i poruszenia samej góry w postaci Tuska, żeby uzmysłowić niektórym, że tak po prostu nie można. Że to kryminał, że nieważne jakie ugrupowanie ma w swoich szeregach takich cwaniaków. Może mój ówczesny drobny wkład na FK przyczynił się do tego, że cwaniaków pogoniono, a Wałbrzych ma po długiej przerwie naprawdę niezłego prezydenta.

Dlaczego uważam, że sprawa jest nieco podobna? Bo na postawiony zarzut jako pierwszą odpowiedź mamy walenie w ciula. Na to nie ma paragrafu, ale świadczy o odpowiadającym. W dowolnym kraju skandynawskim, gdzie mają trochę wyższe standardy i większą świadomość obywatelską gość pokroju Nowaka nie zagrzałby miejsca na żadnym eksponowanym stanowisku.
    • ayran Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 14:43
      Źle szukasz - w tej sprawie (Hofmana) winny nie jest urzędnik ZUS, tylko najprawdopodobniej lekarz, hurtowo przedłużający Hofmanowej zwolnienie lekarskie.
      A co żądania Romana, to przecież to - póki co - tylko żądanie. Kwota 30 milionów jest wprawdzie całkowicie abstrakcyjna, ale nie możesz odmówić adwokatowi prawa do żądania kwoty takiej, czy dowolnej innej. Choć bardziej spodobał mi się wniosek o zakaz sprzedaży tytułu, co również jest żądaniem dość abstrakcyjnym, ale całkowicie uprawnionym.
      • chateau Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 14:48
        Masz rację, ale nie chciałem wciągać kzeta w dyskusję ;-)

Chodzi mi o zasadę. U oponenta widzimy wyraźnie źdźbło (no dobra, czasem nawet belkę)...
    • lionold Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 14:47
      Fofman zbiera zegarki metodą na ZUS - to ruska metoda: dawaj czasy!
    • cookies9 Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 16:03
      Hofman kolekcjonuje eleganckie auta i motocykle. Ostatnio zajeżdża pod Sejm wypasionym
      mercedesem za 125 tys...I pomysleć,że to wszystko z małej diety poselskiej i zasiłków z ZUS dla zony...

'Poseł Adam Hofman od niedawna zadaje szyku w nowym samochodzie. To czarny, luksusowy mercedes GLK. Auto, choć ma parę lat kosztowało 135 tysięcy zł i prezentuje się naprawdę elegancko. Poseł PiS swoim nowo zakupionym mercedesem pod Sejmem robi prawdziwą furorę - zauważa Fakt.

Dlaczego poseł zmienił auto? - Kupiłem sobie ten samochód, bo poprzedni się zepsuł - powiedział poseł Adam Hofman podkreślając, że to auto używane.

auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/427406,posel-adam-hofman-kupil-sobie-mercedesa-glk-zdjecia.html
      • wanda43 Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 16:11
        Co rok zmienia! Taki z niego PAN!
        • cookies9 Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 16:25
          wanda43 napisała:

> Co rok zmienia! Taki z niego PAN!

Jeden zmienia zegarki a drugi samochody...
          • m.c.hrabia Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 16:28
            cookies9 napisała:

> wanda43 napisała:
            >
            > > Co rok zmienia! Taki z niego PAN!
            >
            > Jeden zmienia zegarki a drugi samochody...

trzeci żony.
      • lionold Re: "Kupiłem ten samochód, bo poprzedni się zpsuł" 13.05.13, 16:20
        I to jest kurna gościu- jakby kiedyś powiedział całkiem dziś już nieśmieszny Daniec. I całkiem też niezłe muszą być te ZUS_owskie (czytaj: nasze) zasiłki chorobowe.
        • m.c.hrabia Re: "Kupiłem ten samochód, bo poprzedni się zpsuł 13.05.13, 16:23
          Dorn o Adasiu
          posła Adama Hofmana, człowieka, którego jedyną racją istnienia jest to, by puder miał się z kogo malowniczo osypywać podczas konferencji prasowych

hi,hi....
          • lionold Re: Ten Dorn 13.05.13, 19:31
            nie zawsze taki Doorn'y, nawet jak nie napruty!
      • wiosnaludzikow Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 16:44
        cookies9 napisała:

> Hofman kolekcjonuje eleganckie auta i motocykle. Ostatnio zajeżdża pod Sejm wyp
        > asionym
        > mercedesem za 125 tys...I pomysleć,że to wszystko z małej diety poselskiej
        Ojejejej co za bogacz z tego Hofmana. Ma auto za 125 000 !
        Jeżeli to dla Ciebie dowód wybitnego luksusu to już rozumiem skąd masz te nerwicowe frustracje przeradzające się w ataki agresji.
        • cookies9 Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 19:26
          wiosnaludzikow napisał:

> cookies9 napisała:
          >
          > > Hofman kolekcjonuje eleganckie auta i motocykle. Ostatnio zajeżdża pod S
          > ejm wyp
          > > asionym
          > > mercedesem za 125 tys...I pomysleć,że to wszystko z małej diety poselski
          > ej
          > Ojejejej co za bogacz z tego Hofmana. Ma auto za 125 000 !
          > Jeżeli to dla Ciebie dowód wybitnego luksusu to już rozumiem skąd masz te nerwi
          > cowe frustracje przeradzające się w ataki agresji.

BMW, audi, mercedes, a teraz volvo - cztery marki z górnej światowej półki, wszystkie wygodne, duże i mocne. Właśnie takie samochody gościły przed domem posła Adama Hofmana, jednego z najbliższych współpracowników prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego - wylicza Fakt.
          "Samochody trzeba zmieniać, bo się starzeją i tracą na wartości" - mówi Hofman.

auto.dziennik.pl/artykuly/331245,prominentny-polityk-pis-zmienia-auta-jak-rekawiczki-dlaczego.html

• woda_woda Się, cookies9, czepiasz. 13.05.13, 19:30
            cookies9 napisała:

> BMW, audi, mercedes, a teraz volvo - cztery marki z górnej światowej półki, wsz
            > ystkie wygodne, duże i mocne.

Chłop jest duży i gruby, to musi mieć duże auta. Stać go.
        • x2468 Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 23:23
          "Jeżeli to dla Ciebie dowód wybitnego luksusu to już rozumiem skąd masz te nerwicowe frustracje przeradzające się w ataki agresji".
          Kalisz ma za 15 tysięcy a jak to przeżywałeś.
      • chateau Re: A jeżeli to np. Hofman 14.05.13, 11:47
        No fajnie, ale co to ma do rzeczy oprócz zupełnie przykładowego Hofmana?
    • dystans4 Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 17:42
      Popieram, zwłaszcza w kwestii robienia z ludzi idiotów.
      --
      bul.
    • tw_wielgus Re: A jeżeli to np. Hofman 13.05.13, 17:59
      "Nie" też ma na swoim koncie parę przegranych spraw. Poza tym lekturze uzasadnienia wyroku w sprawie przeciw Sawickiej całkowicie straciłem nadszarpnięte uprzednio zaufanie do niezależności sądów.
    • 0ficjalny On marnie skończy polityczną przygodę. 13.05.13, 23:35
      -
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka