Dodaj do ulubionych

Posłowie Palikota pijani

14.06.13, 10:05
Skandal w Ruchu Palikota. "Wprost" twierdzi, że troje posłów tej partii było pijanych na pikiecie Wolnych Konopi. Władze partii polityków zawiesiły, ale nie chcą zdradzać szczegółów .

No, no tylko dlaczego dyżurny RP na forum o tym milczy ?

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/430178,skandal-w-ruchu-palikota-poslowie-zawieszeni-za-pijanstwo.html
Obserwuj wątek
    • godz-0800 Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 10:25
      Panie rzeczniku Palikociarni life.form, może jakiś komentarz?
      • life.form Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 10:57
        Dostali tzw. "bombę" czyli natychmiastowe zawieszenie na 3 miesiące. A co tu komentować. Należało im się ;)
        • godz-0800 Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 11:01
          Pewnie,że im się należało.
        • ayran Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 12:53
          Trzymiesięczne zawieszenie nazywacie bombą? Inne kary regulaminowe też mają jakieś militarne przezwiska?
          • life.form Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 12:58
            ayran napisał:

> Trzymiesięczne zawieszenie nazywacie bombą? Inne kary regulaminowe też mają jak
            > ieś militarne przezwiska?

"Bomba" to żargon sądowy, przepraszam, jeśli źle zrozumiałeś. Funkcjonuje co najmniej od lat 80tych (może wcześniej też istniał, nie wiem), a oznacza natychmiastową karę za coś. Np. sędzia może ci dać bombę za rozrabianie na sali sądowej, albo chuligan stadionowy dostanie bombę (tzw tryb skrócony)
            • ayran Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 13:03
              Powątpiewa, by był to żargon sądowy - może raczej tak mawiają podsądni, zwłaszcza niektóre ich kategorie?
              • life.form Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 13:10
                ayran napisał:

> Powątpiewa, by był to żargon sądowy - może raczej tak mawiają podsądni, zwłaszc
                > za niektóre ich kategorie?

A skąd mam wiedzieć, kto taki termin wymyślił? W stanie wojennym był powszechnie zrozumiały i wśród podsądnych, i w palestrze. Teraz zresztą też jest zrozumiały. Np. całe to wycie medialne na temat tortownika uważam za element propagand partyjnych. Jedni się domagają wręcz kary śmierci i pokazowego procesu, drudzy wynoszą "męczennika" na sztandary - i też chcą pokazowego procesu, najlepiej transmitowanego przez tv. A tymczasem w zupełności by wystarczyła bomba, to jest prosto z sali sądowej posadzić tortownika na 2 dni w izolatce bez pasty i szczoteczki do zębów ;)
              • w_v_w Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 13:54
                masz na mysli elektorat PO?

Wawerka
                • ayran Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 14:09
                  Nie - nie mam na myśli elektoratu PO. Najwyraźniej umiejętność czytania ze zrozumieniem opuściła się razem z panem Bogiem, o ile kiedykolwiek była przy tobie.
                  • life.form Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 14:27
                    ayran napisał:

> Nie - nie mam na myśli elektoratu PO. Najwyraźniej umiejętność czytania ze zroz
                    > umieniem opuściła się razem z panem Bogiem, o ile kiedykolwiek była przy tobie.

Bomba jest bardzo pożytecznym narzędziem, ayran. Np. znakomicie służy utrzymaniu porządku na sali sądowej. Sędzia ma do swej dyspozycji rozmaite kary, poczynając od posadzenia w izolatce, skończywszy na karach finansowych, wymierzanych natychmiast. Ale to mało medialne... I dlatego w mediach rozlegał się rzewny szloch - od pisiackiego łkania, że tortownik będzie jedynym ukaranym w procesie Kiszczaka, po łkanie Gazety Wyborczej "a nas w sądzie opluto". A sprawa jest prosta. Jeśli sędziowie nie potrafią ani wydawać wyroków, ani utrzymywać porządku na sali, to niech zrezygnują z wynagrodzeń z ministerstwa sprawiedliwości i poprzestaną na dotacjach partyjno medialnych.
                    • ayran Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 14:31
                      Prawdę powiedziawszy, nie mam zielonego pojęcia dlaczego odpowiadasz tym, cokolwiek przydługim wywodem, akurat na mój poprzedni wpis.
                      Ponadto zwracam uwagę, że w ogóle nie zajmuje się tym, czy natycmiastowa kara jest narzędziem użytecznym czy nie, a jedynie wyrażam powątpiewanie, by okreslenie "bomba" było zwrotem z - jak piszesz - "gwary sądowej". (czy jakoś podobnie, nie chce mi się sprawdzać jak to dokładnie ująłęś).
                      • life.form Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 14:42
                        ayran napisał:

> Ponadto zwracam uwagę, że w ogóle nie zajmuje się tym, czy natycmiastowa kara j
                        > est narzędziem użytecznym czy nie, a jedynie wyrażam powątpiewanie, by okreslen
                        > ie "bomba" było zwrotem z - jak piszesz - "gwary sądowej". (czy jakoś podobnie,
                        > nie chce mi się sprawdzać jak to dokładnie ująłęś).

Ok. Żargonu, nie gwary. Ponownie przepraszam jeśli wyjaśnienia są przydługie. To reakcja na zarzut "militaryzmu". Dla mnie rodzajem "militaryzmu" byłby raczej poważny proces dziadka tortownika albo długie i mętne posiedzenia partyjnego sądu koleżeńskiego nad oczywistą sprawą. Ktoś się nawalił, kiedy się nawalać nie powinien, dostał z bomby karę adekwatną do czynu, koniec. Ja to nazywam utrzymywaniem porządku, a nie "zmilitaryzowaniem".
                        • ayran Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 14:52
                          Bożesz ty mój. Przecież pisałem tylko o tym, że "bomba" to określenie militarne, od czego do stawiania zarzutu militaryzmu są ze trzy czwarte okrążenia.
                          • life.form Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 15:22
                            ayran napisał:

> Bożesz ty mój. Przecież pisałem tylko o tym, że "bomba" to określenie militarne
                            > , od czego do stawiania zarzutu militaryzmu są ze trzy czwarte okrążenia.

W takim razie winne moje przewrażliwienie, przepraszam uprzejmie po raz 3ci. Przyjmiesz w końcu?
    • pakules Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 10:31
      Henryku Log zwany haenem 2010 lub 1950 teraz twoi idole z Rucha Palikota będą nazywani moczymordami podobnie jak paździerze z PSLu. Zapytaj naganiacza Kzeta czy teraz w bandzie palikota pić trzeba bo taki trynd wskazał Kwaśniewski.
    • qqazz Paranoja pokazująca jaki ten cały RPP po....ny 14.06.13, 10:46
      Trójka posłów partii promujacej rozwiązłośc moralną, hedonizm, szarganie obyczajów etc. idzie na demonstracje ws. legalizacji groźnej i szkodliwej używki, co w tym dziwnego że są na promilu? Niby czemu tak to bulwersuje środowisko wewnątrzpartyjne, skoro i tak niezłe z nich wynalazki i promują duzo gorsze rzeczy niz pokazywanie się publicznie na bombie?

pozdrawiam
    • adam111115 Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 10:47
      posłowie pisu na trzeźwo robią i mówią głupsze rzeczy
    • wiosnaludzikow Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 10:48
      godz-0800 napisał:
      > No, no tylko dlaczego dyżurny RP na forum o tym milczy ?
      Leczy kaca i czeka na decyzje partii :)
      > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/430178,skandal-w-ruchu-palikota-poslowie-zawieszeni-za-pijanstwo.html
      • godz-0800 Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 11:00
        wiosnaludzikow napisał:

> godz-0800 napisał:
        > > No, no tylko dlaczego dyżurny RP na forum o tym milczy ?
        > Leczy kaca i czeka na decyzje partii :)
        > > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/430178,skandal-w-ruchu-palikota-poslowie-zawieszeni-za-pijanstwo.html

Już odpowiedział. Wiem,ze mu przykro ale to nie byli posłowie z SLD.
        Miller miał rację mówiąc o naćpanej hołocie.
        • qqazz Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 11:11
          godz-0800 napisał:
          > Miller miał rację mówiąc o naćpanej hołocie.

No właśnie, toteż zachowują się odpowiednio do swojego poziomu, nie wiem co miałoby być w tym dziwnego czy oburzającego.

pozdrawiam
        • wiosnaludzikow Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 15:49
          godz-0800 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > godz-0800 napisał:
          > > > No, no tylko dlaczego dyżurny RP na forum o tym milczy ?
          > > Leczy kaca i czeka na decyzje partii :)
          > > > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/430178,skandal-w-ruchu-palikota-poslowie-zawieszeni-za-pijanstwo.html
          >
          >
          > Już odpowiedział. Wiem,ze mu przykro ale to nie byli posłowie z SLD.
          > Miller miał rację mówiąc o naćpanej hołocie.
          Pewnie znowu będziesz się złościł ale Miller w szermierce słownej jest dobry ale nic poza tym. To Miller spieprzył niezły program SLD przygotowany za przez zespół SLD przed wyborami kiedy to SLD po raz drugi objęło władzę i ...po raz ostatni dzięki Millerowi właśnie.
    • pakules Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 13:23
      a te trzy miesiące zawieszenia to w celu zaszycia się czy też przeprowadzenia terapii w ośrodku leczenia uzależnień?
      • qqazz To w celu reedukacji. 14.06.13, 13:28
        Podobno upicie sie nie było problemem tylko to, że nie wymachiwali gumowymi fallusami.

pozdrawiam
      • godz-0800 Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 13:30
        pakules napisał(a):

> a te trzy miesiące zawieszenia to w celu zaszycia się czy też przeprowadzenia t
        > erapii w ośrodku leczenia uzależnień?

To chyba minimalna kara partyjna.
        W każdym razie na pewno do tej pory wytrzeźwieją.
        • anmanika Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 14:21
          Kara jest za to, że pili a nie jarali;-)
          2:44 członkini RP, ani be ani me ani kukuryku;-)
          www.youtube.com/watch?v=cYRSiDSZDCA
          • godz-0800 Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 14:30
            anmanika napisała:

> Kara jest za to, że pili a nie jarali;-)
            > 2:44 członkini RP, ani be ani me ani kukuryku;-)
            > www.youtube.com/watch?v=cYRSiDSZDCA

No...cały elektorat RP,naćpana hołota.
            • pakules Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 15:13
              "> No...cały elektorat RP,naćpana hołota."

No nie do końca...akurat ta trójka to nachlana hołota
    • m.c.hrabia Re: Posłowie Palikota pijani 14.06.13, 14:01
      patrz pan a Hjeniek nic o moczymordach :-)

milczy , milczy , a apetyt................
    • wlodzimierz.iljicz Jacy pijani? 14.06.13, 14:36
      Byli po prostu regularnie naćpani, tak jak to przystoi na Marszu Wolnych Konopii.
      I o co ta afera?
    • adalberto3 Intencje mieli dobre, ale pomylily sie im adresy. 14.06.13, 14:41
      Powinni byc na pikiecie Wolnego Alkoholu dla Nieletnich.
    • para.doxx Może nie pijani byli tylko naćpani. 14.06.13, 14:47
      A to akurat dla nich okoliczność bardzo łagodząca.::::))))
    • indris Posłowie Palikota pijani... 14.06.13, 15:00
      ...nie wygadują jednak takich głupot jak niektórzy posłowie na trzeźwo. Z RP również...
    • haen2010 Z czym macie problem? 14.06.13, 15:21
      Nieoficjalnie usłyszeliśmy, że dziś: Marek Domaracki, Marek Stolarski i Małgorzata Marcinkiewicz zostali zawieszeni w klubie RP za nadużycie alkoholu. Decyzję w tej sprawie miał podjąć sam Janusz Palikot. Jak dowiedzieli się dziennikarze "Wprost", ekscesy posłów podczas pikiety zostały sfilmowane, a film dostarczyli Januszowi Palikotowi sami działacze Ruchu Palikota. Dowiedzieliśmy się, że lider ugrupowania przejął nagranie

Tak samo postąpiono z przekrętem Nowickiej na publicznej kasie. Palikociarnia zachowuje się wzorowo, w przeciwieństwie do innych klubów sejmowych. Chyba nie muszę przypominać o sejmowych ekscesach naszych kościelnych moczymordów.
      • pakules Re: Z czym macie problem? 14.06.13, 15:26
        A co miał krętacz z Biłgoraja zrobić jak dowody były na filmie? Rzeczywiście palikociarnia zachowuje się wzorowo...... wzorowo zachlewa ryja.
        • haen2010 Re: Z czym macie problem? 14.06.13, 15:32
          Sama palikociarnia zrobiła z nimi porządek. Bez udziału mediów.
      • qqazz Z brakiem konsekwencji Heniu 14.06.13, 15:29
        RPP promuje hedonizm, używki, rozwiazłość etc. słowem wszystko co najgorsze, domaga sie legalizacji groźnej i bardzo szkodliwej marihuany a sama każe swoich posłów za to, że sobie popili i zachowuja się jak w takiej sytuacji ludzie gardzacy moralnoscią i zasadami się zachowują, czyli wzorcowo jak na RPP.
        Jak to w tym RPP jest promujemy i popieramy ale tylko dla motłochu a naszym nie wolno?

pozdrawiam
      • anmanika Re: Z czym macie problem? 14.06.13, 17:08
        Ciekawe, że jeden poseł (z litości przemilczę nazwisko) może chodzić pijany na demonstrację i nic mu się nie dzieje, ale to wierny hunbejwin Palikota.....
    • mariner4 Tylko Heniek niezłommnie w nich wierzy 14.06.13, 15:48
      Może z nim się napiją?
      M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka