Dodaj do ulubionych

Rusza kanar TVP

• Gość: rhemek 40 zl zada poczta od inw I grupy za zwolnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:37
      Moja babcia inwalidka I grupy nie placi abonamentum bo jest zwolniona. Kiedy
      poszla na poczte po zaswiadczenie ze nie musi placic, zarzadano od niej 40 zl .
      W suszu wojewodztwo War-mazurskie! Przeciez to zlodziejstwo w bialy dzien!!!!
    • Gość: Metka Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:45
      Ja chcę REFERENDUM w sprawie abonamentu RTV
    • Gość: mafia panstwowa? uwaga, konczy sie kasa do ukradzenia, sciagnijmy IP: *.mos.gov.pl 29.07.04, 10:49
      haracz/abonament
    • Gość: Oburzony obywatel Re: Rusza kanar TVP IP: *.gorzow.mm.pl 29.07.04, 10:50
      Niech wszyscy pamiętają, że do KOMUCHY znowu przysyłają nam kogoś do domu.
      Wyborcy nie zapomnijcie o tych ciągłych kontrolach. Pamiętajcie m in kontrole
      komputerów w prywatnych domach
    • Gość: NO WAY - NO WAY Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:50
      A CO NA TO PRAWNICY? CO Z ZASADĄ DOMNIEMANIA NIEWINNOŚCI? Z DALEKA PACHNIE TO
      NIEZŁYM PRZEWAŁEM: DLACZEGO, NAWET PO STWIERDZENIU, ŻE MAM W DOMU TELEWIZOR,
      POWSTAJE DOMNIEMANIE, ŻE OGLĄDAM TVP I WOBEC TEGO TO JA MUSZĘ UDOWODNIĆ, ŻE
      JEST INACZEJ? A MOŻE TO PO PROSTU STRY, ZEPSUTY GRAT, DO KTÓREGO JESTEM
      PRZYWIĄZANY? CZYŻ TO NIE KRRiTV/POCZTA POWINNY UDOWODNIĆ SWOJE CHORE
      DOMNIEMANIE, ŻE SKORO MAM TELEWIZOR, TO NA PEWNO OGLĄDAM TVP? POZA TYM: CZY
      KRRiTV/POCZTA BIORĄ NA SIEBIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA TWORZENIE ZACHĘTY DO
      BEZPRAWNEJ PENETRACJI CUDZYCH MIESZKAŃ? A JEŻELI KTOS SIĘ PODSZYJE POD "KANARA
      RTV" I NP. ZABIJE NAIWNĄ STARUSZKĘ, KTÓRA GO WPUŚCI DO DOMU? CZY DEBILE
      POCZTOWI RÓWNIE OCHOCZO PÓJDĄ WTEDY DO PIERDLA? LUDZIE!!! NIE DAJCIE SIĘ ZROBIĆ
      W BALONA!!! ŻADNEGO WPUSZCZANIA KOGOKOLWIEK DO DOMU!!! JESZCZE CHYBA JEST PRAWO
      W TYM SMUTNYM JAK CIPA KRAJU!!! PRAWNICY!!! NAPISZCIE, CO O TYM MYŚLICIE!!!
      • juanrm Ludzie! Nie kombinujcie, nie tędy droga 29.07.04, 11:04
        Większość głosów na forum to typowe polskie kombinowanie - jest obowiązek, to
        kombinuje się jak się od niego wymigać. Nie podoba wam się polskie prawo - nie
        głosujcie na bezmózgowców. Abonament RTV to nie audiotele - płacenie jest
        obowiązkowe dla wszystkich posiadaczy odbiorników RTV, czy im się to podoba czy
        nie. Niepłacąc wcale nie głosujesz na "nie", tylko poszerzasz bezprawie.
        Jak ci się nie podoba wysokość VAT-u na materiały budowlane, to go nie płacisz?
        Jak nie podoba ci się stan naszej służby zdrowia, to nie odprowadzasz składki
        na NFZ? Nie tędy droga. Najpierw przestrzegajcie prawa i wybierajcie myślących
        posłów.
        • Gość: Majcher Re: Ludzie! Nie kombinujcie, nie tędy droga IP: *.lubzel.com.pl 29.07.04, 11:26
          To prawda, że prawa należy przestrzegać, ale akurat to prawo jest po prostu złe
          i szkodliwe. Taki bojkot opłat to sygnał "non possumus" od społeczeństwa. Są
          ludzie, którzy chętnie potraktowaliby abonament TV jako podatek nie ponosząc
          politycznej odpowiedzialności za zwiększanie obciążeń podatkowych. Takie
          myślenie jest złe i należy je nazwać wprost - oszustwem dokonywanym na całym
          społeczeństwie. Podobna sytuacja ma miejsce jeśli chodzi o składki zdrowotne
          (pomysł PISu, który należy mu zapamiętać) i np. szczęśliwie utopiony (chociaż
          nie do końca) pomysł UP w sprawie winiet. Uważam, że w dobrze pojętym interesie
          społecznym leży doprowadzenie do klęski tego żałosnego pomysłu z abonamentem.
          Jeśli KRRiTV chce kasy to niech sobie koduje swoje programy no ale wtedy to
          politycy utraciliby główne narzędzie oddziaływania na społeczeństwo. Więc może
          dobrym pomysłem byłoby finansowanie TV z kas partyjnych?
          • Gość: robol Re: Ludzie! Nie kombinujcie, nie tędy droga IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 18:01
            gdybyśmy przestrzegali prawa to komuna nadal by trwała. Oficjalnie.
            Potem prawa przestrzegaliśmy, a zamiast czarnej kreski trzeba było małego
            bezprawia w imię wyższej koniecznoości. Mamy teraz taki a nie inny stan rzeczy
            bo złodzieje nie zostali napiętnowani i przykładnie ukarani. Kilku na
            latarniach i pozostali by się uspokoili.
            Może ileś bezprawnych buntów społecznych z przeszłości nie miało racji bytu bo
            były skierowane przeciw jedynej słusznej i przewodniej sile narodu? A więc były
            bezprawne
          • Gość: robol w koreipn też prawa się przestrzega.obowiązującego IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 18:03
    • Gość: kola Niech spadaja - za cienki produkt nic nie zaplace! IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 29.07.04, 10:57
      Jakosc programow telewizji publicznej jest tak zenujaca, ze to oni powinni
      placic ogladajacym za trud przesiedzenia przed ekranem chocby i pol godziny.
      Jak cos jest kiepskie - nie kupuje tego. Miedzy innymi dlatego nie ogladam
      telewzji. Nerwow szkoda.
      A telewizor mam jako dostawke do DVD :)
      A i jeszcze jedno - zgadzam sie na takie oplaty pod jednym warunkiem - jesli
      telewizja publiczna bedzie bez reklam. Po pierwsze - nie lubie, a po drugie -
      pompowanie kasy z wielu zrodel to po prostu zachlannosc, a nie gospodarowanie.
    • Gość: Majcher Panem et circenses IP: *.lubzel.com.pl 29.07.04, 11:04
      Super! I pomyśleć, że to wszystko idzie na karb SLDuchów. No jak te kanary
      wlepią parę mandacików sarym skomuszałym dziadkom to odechce im się głosowania
      na czerwoną kwakwarakwę. Hausner nie da chlebka a kanary ścigną igrzyska. I w
      ten sposób pa pa SLDupki. Tak trzymać.
    • toja3003 zlikwidowac abonament RTV! 29.07.04, 11:08
      Po co w ogole media tzw. publiczne?

Ilez w nich marnotrawstwa podatniczych pieniedzy
      nie mowiac juz o nonsensownosci abonamentu
      radiowo-telewizyjnego.

Przeciez media papierowe (prasa, ksiazki)
      znakomicie sobie radza bez wtracania sie
      panstwa. Czy rzad ma zaczac drukowac
      publiczne gazety, publiczne ksiazki
      i sciagac za to abonament prasowo-ksiazkowy?

A coz takiego jest w RTV publicznym czego
      nie ma na kanalach prywatnych? Na ekranie ten sam
      Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio
      leca te same "hity z satelity".

Szczytem kuriozalnosci jest utrzymywanie
      telewizji "Polonia".

Proponuje: zlikwidowac abonament RTV
      i zredukowac liczbe panstwowych kanalow radiowych
      do 1-go, telewizyjnych do 1-go i oplacac to
      z budzetu; zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia
      (odgrzewane kotlety z innych kanalow) nadawac
      profesjonalny program w obcych jezykach promujacy
      Polske.

• Gość: Gilus Re: Rusza kanar TVP IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.07.04, 11:15
      Czyli znów muszę udowodnić, że nie jestem wielbłądem. Jak za dawnych czasów.
      Komuno wróć?
    • Gość: hobo Re: Rusza kanar TVP IP: *.gdynia.mm.pl 29.07.04, 11:15
      Niech TVP zakoduje swój program. Ten, kto będzie chciał ją oglądać podpisze
      umowę i będzie płacił abonament. Proszę bardzo. Tak będzie uczciwie. Tylko że
      wtedy może okazać się, że nikomu specjalnie nie zależy na oglądaniu tego
      upolitycznionego szamba i kulturalnego bezguścia.
    • Gość: Critto KONTROLEROM POCZTY POLSKIEJ WSTEP WZBRIONONY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:16
      proponuje na swoich drzwiach umiescic ogloszenie:
      * KONTROLEROM POCZTY POLSKIEJ WSTEP WZBRONIONY *

jesli mimo to beda probowac, to narusza kodeks karny i popelnia przestepstwo
      (www.kodeks.wirt.pl, tam znajdziecie KK)
      • gamadz Re: KONTROLEROM POCZTY POLSKIEJ WSTEP WZBRIONONY 29.07.04, 11:23
        A czy to moja wina, ze producent wyprodukowal sprzet z radiem i odtwarzaczem
        plyt cd i kaset, ja chcialem tylko odtwarzacz, a radio mam ale nie slucham - bo
        tam i tak nie mowia nic sensowngo. Reklam mam juz dosyc- na ulicy, w gazecie,
        internecie, w autobusie, tramwaju, metrze, w sklepie i jeszcze mam sluchac tego
        w radio. Jak mi udowodnia, ze slucham radia????? Jesli reklamy znikna mi z
        oczu, to moze sie zastanowie nad abonamentem.
    • Gość: mb Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:18
      czy ktoś mówił że za komuny polska była państwem policyjnym?
    • Gość: pera Re: Rusza kanar TVP IP: 62.233.210.* 29.07.04, 11:27
      nie mam zamiaru płacić abonamentu, bo nie uważam, zeby tvp miałam tak
      interesujący program, by za niego płacić. telewizje pupliczną oglądam raczej
      rzadko. nie mam też zamiaru nikogo wpuszczać do mieszkania, choć mam wrazenie,
      ze 90 zl zmotywuje kontrolerów. a poza tym, co to za pomysł?co jeszcze będa
      chcieli sprawdzić?
    • Gość: T teraz dzieci beda za wami krzyczaly KAPO, KAPO! IP: 81.219.232.* 29.07.04, 11:29
      juz nikt nie bedzie wspolczul listonoszowi okradzionemu z rent babcinych przez
      grupe wyrostkow. kapusiom nikt nie wspolczuje
    • Gość: bigOS a ja ich nie wpuszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:32
      mogą mnie pocałować w d..e. nie otwore drzwi i już, a co beda wywarzać? albo
      jakims łomem bedą próbowali mi udowodnic, ze mam tv? zeszta nie mam tv. mam
      tylko 2 karty tv w kompach. ciekawe jak to spiszą. niech sie bujają. kanary tvp,
      ale śmieszne ha ha ha.
    • Gość: Winston Re: Wielki Brat chce patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:34
      najłatwiej ustawowo zobowiązać obywateli do instalacji kamerek w każdym
      pomieszczeniu, najlepiej na koszt obywatela. sciągalność skoczy, a nasze
      demokratyczne wladze beda mogly "opiekowac sie" nami juz 24h/na dobe.

• Gość: MANDALAY NIE ROZUMIEM... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:38
      ...DLACZEGO WSZYSCY SA PRZECIW "KANAROM" - PRZECIEZ WIEKSZOSC LUDZI MUSI PLACIC
      WIEKSZY ABONAMENT DLATEGO, ZE INNI TEGO NIE CZYNIA... JA PLACE I NIE CHCE BYC Z
      TEGO POWODU TRAKTOWANA JAK NAIWNA, BO PRZECIEZ MOGLABYM SIE WYMIGAC...

SPRAWIEDLIWOSC MUSI BYC!!! ;>
    • Gość: Rosomak Re: Już niewiedzą jak orżnąć ludzi z reszty grosza IP: 157.25.139.* 29.07.04, 11:41
      Już niewiedzą jak orżnąć ludzi z reszty grosza. Dobrze, że u nas w rodzinie
      jest zbyt wysoka świadomość iż nie wpuszcza się nawet takiego na podwórko. Nie
      płace i płacić nie mam zamiaru za chłam jaki serwują. Mogą sobie go nawet
      kodować. O ile mi wiadomo to płaci się za TVP a nie za telewizor. Gówno ich
      obchodzi ile ich mam, może jestem kolekcjonerem. Gdy nie nakryją mnie na
      oglądaniu mogą mi naskoczyć.
    • Gość: Ela Re: Rusza kanar TVP IP: *.kpwig.gov.pl 29.07.04, 12:07
      ja chyba snie, toz to nawrot do czasow ciemnej komuny. Coz za inteligent
      wpadl na pomysl aby nachodzic ludzi w domach ?! musi stary komucha i do tego
      wyszkolony w rosji swego czasu. Ludzie ...cywilizowany swiat robi to zupelnie
      inaczej, oplaty odprowadzane sa od kablowki lub satelity. Skonczmy z tym
      kamieniem lupanym.
    • Gość: Karol Sam towarzysz Leszek zapuka do drzwi IP: 212.160.161.* 29.07.04, 12:10
      Czyżby towarzysze nie mieli już czego kraść? Tak sobie myślę, ze niedługo na
      bezrobocie (po wyborach) pójdzie towarzysz Leszek Miller, a wraz z nim jeszcze
      wielu towarzyszy. Przecież gdzieś muszą zarabiać na życie. Tak więc każdy z nas
      ma dużą szansę, że niedługo zapuka do drzwi zapuka Leszek - kanar.
      • Gość: robol Re: Sam towarzysz Leszek zapuka do drzwi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 16:23
        już naostrzyłem siekierę. Pojdę siedzieć za to a potem zostanę kombatantem
    • Gość: zeus Re: Rusza kanar TVP IP: *.kim.pl / *.kim.pl 29.07.04, 12:14
      Co w sytuacji kiedy ktoś ma kablówkę i płaci abonament ? czy dajmy np UPC nie
      przekazuje częsci...
    • Gość: Jari Re: Zatrzymaj Kanara i dzwoń na Policję IP: 80.249.0.* 29.07.04, 12:15
      W przypadku pojawienia się takiego osobnika zadzwoń na Policję i zgłoś próbę
      napadu. Intruz chciał siłą wtargnąć do mieszkania czy domu. W przypadku wizyty
      w czasie braku dorosłych , czy właściciela dodtkowo zgłoś próbę molestowania
      seksualnego nieletniego. Dogadajcie się z sąsiadami i nie dajcie się znowu
      opodatkować - ku chwale i uciesze "członków" wydających nasze ciężko zarobione
      pieniadze.
    • Gość: ola Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:18
      najlepsza recepta to nie wpuszczać nikogo podejrzanego do domu a jak zacznie
      przyjazna konwersacje to zamknąc mu drzwi z hukiem przed nosem,a jak i to nie
      pomoże to w****rzyć mu.jesus ale paranoja!!!!
    • crucero a razem z nimi banda zlodziei 29.07.04, 12:28
      podajacych/udawajacych kanarow. dodajac do tego naiwnosc starszej czesci
      spoleczenstwa wroze jakas tragedie w krotkim czasie
    • Gość: Madeleine Udowodnic ze nie mam telewizora...??? IP: *.mtp.com.pl / 193.23.51.* 29.07.04, 12:29
      Udowodnij ze czegos nie zrobiles lub nie masz? To jakaś paranoja!
      Czy nie jest sztandarową zasadą prawa w normalnych krajach, ze ciężar dowodowy
      spoczywa na stronie oskarżającej? Udowodnijmy, że nie jesteśmy wielbłądami!
      • Gość: Chochlik Re: Ciężko& & #35; 8230;. IP: 157.25.139.* 29.07.04, 12:48
        Ciężko…. Jeden garb mam od dźwigania ciężaru spłacanych pożyczek i zadłużeń,
        drugi od pracy. Cholera, chyba jestem wielbłądem……….

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka