Dodaj do ulubionych

Następny przePiS na przekręt.

20.06.13, 18:09
Oto grupa osób (pod raportem podpisany jest Zespół pod kierunkiem Teresy Bochwic, ale wymienione są jeszcze inne osoby), w ramach stowarzyszenia, przygotowuje ponoć obiektywny i bezstronny publiczny raport, a potem pewna partia polityczna kupuje do tego prawa autorskie i płaci za nie głównej autorce. Ale po co właściwie kupuje te prawa autorskie, skoro raport, jak chwilka guglania wykazuje, jest dostępny publicznie w Internecie?

Co z tego PiS ma? Odpowiadam – absolutnie nic. Nie może np. inkasować pieniędzy za rozpowszechnianie tego raportu, gdyż raport jest i tak powszechnie dostępny. Nie może nikomu ograniczyć prawa do np. cytowania lub wykorzystywania w inny sposób tego raportu – z tych samych powodów. Co więcej, sam raport nic nie wspomina o tym, że jest własnością intelektualną PiS-u (nie ma tam wzmianki © PiS ani równoważnej, chyba że została dopisana w ciągu ostatnich paru dni); co więcej – nie ma go na stronach internetowych samego PiS-u (nie udało mi się tam w każdym razie zlokalizować).
Innymi słowy: PiS „kupuje prawa autorskie” od pani Bochwic, po czym dosłownie nic z tego nie ma. Zrzeka się jakichkolwiek fruktów owej „własności”. Czyżby był aż tak hojny, że płaci za rzeczy, których nie potrzebuje ani w żaden sposób nie wykorzystuje, a w każdym razie nie wykorzystuje w sposób typowy dla własności intelektualnej, czyli z wyłączeniem innych?

Tak się płaci swoim, a nie jakieś garnitury, cygara, i wina, czy SPA, jak to w przypadku SLD miało miejsce, swoją drogą wolę zdrowego posła niż takiego który na prostym chodniku się łamie.

wojciechsadurski.natemat.pl/65267,wlasnosc-pol-intelektualna
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Pralnia bezdotykowa PiS 20.06.13, 18:18
      im L.Kaczyńskiego.
    • wanda43 Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 18:34
      Qźwa! I to wszystko z naszych podatkow!
    • czan-dra Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 19:51
      Nastepna szuja na żołdzie PiSu, tłumaczenie tego idioty jest samym w sobie majstersztykiem, tak szczerze, to oni mają w doopie prawice, lewice, centrum, ich interesuje kasa, i tylko kasa, matkę by sprzedali za pare lewych groszy, fuj.

wyborcza.pl/autorzy/1,129154,12599685,Strona_Agnieszki_Kublik,,,471976.html?bo=1
      • iq-ok Bez przesady :(. 20.06.13, 20:37
        Dla mnie raczej kolejna ofiara PiS "polityki".
        Takich "PiS agentów medialnych" robiących za "niezależnych" w pewnych kręgach, a w istocie opłacanych z partyjnej kasy Srebrną pamiętającą mamy setki.
        Kolejny uwiedziony Jarkiem zlizujący ochłapy.
        A kiedyś był całkiem do rzeczy dziennikarzem.
    • veglie Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 20:39
      My to o przekrętach a Donek nowy garnitur na koszt podatnika kupuje.
      • czan-dra Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 20:41
        Leć zedrzyj go z niego, a ci Twoi idole to kupowali za swoje jak byli przy korycie?
        Tak tylko pytam, bo znam odpowiedź.
        • veglie Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 20:45
          czan-dra napisał:

> Leć zedrzyj go z niego, a ci Twoi idole to kupowali za swoje jak byli przy kory
          > cie?
          > Tak tylko pytam, bo znam odpowiedź.

POPiSiorku dziady z was!
          • czan-dra Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 20:52
            Wiesz, z niektórych komunista nigdy nie wylezie, czego przykładem jest: POPiSiorku dziady z was, tak jakbyś towarzyszu nie wiedział że piszesz do mnie jednego, a nie całego zastępu czerwonych towarzyszy, ten wątek nie jest jakimś Twoim manifestem komunistycznym.
            Jeśli chcesz pisać do mnie, to pisz w liczbie pojedynczej/
            • veglie Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 20:54
              Pierdzielisz chłopku.
              • czan-dra Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 20:58
                No widzisz buraku, jesteś w stanie zroizumieć prosty przekaz.
                Tak dalej, a niedługo będziemy mogli w miarę normalnie pisać, o ile Ci nie odpier..li, co by mnie nie zdziwiło.
                • veglie Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 21:02
                  Spadaj pacanie na drzewo lub na piec.Masz wybór.:D
                  • czan-dra Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 21:07
                    Wicie towarzyszu, to Wyście, rozumicie, napisali w tym wątku, a ja tylko odpowiedziałem wam , więc dlaczemu mam spadac na drzewo lub piec?
                    • veglie Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 21:08
                      czan-dra napisał:

> Wicie towarzyszu, to Wyście, rozumicie, napisali w tym wątku, a ja tylko odpowi
                      > edziałem wam , więc dlaczemu mam spadac na drzewo lub piec?

Pierdzielisz dziadu.:D
                      • czan-dra Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 21:13
                        Co jak co, ale język to Ty masz ubogi.
                        • veglie Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 21:23
                          czan-dra napisał:

> Co jak co, ale język to Ty masz ubogi.

:D:D:D
                          • sclavus Przepraszam, 20.06.13, 21:43
                            że się wtrącam...
                            ... muszę ci jednak powiedzieć, że od dłuższego już czasu, wszelkie twoje argumenta, są ... powalające (jestem delikatny ze względu na oberżowe zaszłości)
                            (między innymi właśnie, od tamtego czasu nie podpisuję się pod tobą choć czytam, od czasu do czasu, ale więcej już nie będę!)
                            • veglie Re: Przepraszam, 20.06.13, 21:46
                              Ja też jestem delikatny na zaszłości. Nigdy nie komentuję!
    • wiosnaludzikow naprawdę nie wiesz dlaczego ? 20.06.13, 21:02
      czan-dra napisał:

> a potem pewna partia politycz
      > na kupuje do tego prawa autorskie i płaci za nie głównej autorce. Ale po co wła
      > ściwie kupuje te prawa autorskie, skoro raport, jak chwilka guglania wykazuje,
      > jest dostępny publicznie w Internecie?
      PODATKI są w takim przypadku mniejsze. Np PIT o 50 % .
    • ave.duce Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 21:02
      Handel "raportem Antka M." >
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13714679,Biznes_na_raporcie_Macierewicza___RADZIMY__JAK_ZAOSZCZEDZIC.html
    • chateau Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 21:07
      Jak to PiS nic z tego nie ma?
      Ma raport udający obiektywny i napisany przez ludków udających niezależnych.
      Prawa autorskie przeniesiono, żeby Teresa Bochwic nie musiała oddawać 19% i przeskakiwać przez kolejny próg podatkowy. Zapłaciła 9,5%, a wypłacona kasa nie dolicza się do jej innych dochodów.
      Prawie wszystko lege artis, tylko ten raport to zwykły raport sponsorowany. Czyli oszustwo.
      • porannakawa01 Re: Następny przePiS na przekręt. 20.06.13, 22:54
        chateau napisał:

> Jak to PiS nic z tego nie ma?
        > Ma raport udający obiektywny i napisany przez ludków udających niezależnych.
        > Prawa autorskie przeniesiono, żeby Teresa Bochwic nie musiała oddawać 19% i prz
        > eskakiwać przez kolejny próg podatkowy. Zapłaciła 9,5%, a wypłacona kasa nie do
        > licza się do jej innych dochodów.
        > Prawie wszystko lege artis, tylko ten raport to zwykły raport sponsorowany. Czy
        > li oszustwo.
        Piękna kombinacja kaczyńska.
        Normalny człowiek tego nie wymyśli.
        Liczył na to, że ludziskom do głowy możliwość takiego przekrętu nie przyjdzie.
        A wyczaili sjurwiela, coooo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka