Dodaj do ulubionych

Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologicznego. "

21.06.13, 19:45
Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologicznego. "Bo pacjenci też czekają"

W takiej sytuacji wpisuje się w kartę pacjenta - Nie stosuje się do zaleceń lekarza, odmawia dalszego leczenia.
To na przyszłość gdy ona lub pozostała przy życiu rodzina chciałaby wystąpić o odszkodowania.
Obserwuj wątek
    • etta2 Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 21.06.13, 19:56
      Nie użalaj się nad tym babskiem, bo najprawdopodobniej partia zapłaciła za jej leczenie za granicą - znając pisdackie zwyczaje. Za grosz babie nie wierzę. Albo w ogóle nie jest chora i zmyśla, albo partia zapłaciła za jej prywatne leczenie (czyli to znów MY - podatnicy).
    • mariner4 To dobra wiadomość. 21.06.13, 20:52
      M.
      • porannakawa01 Re: To dobra wiadomość. 21.06.13, 21:26
        Ona kombinuje.
        Po cichu jest finansowana przez kasę nie wiadomo skąd, ale napewno z naszych pieniędzy.
        A tutaj się pyszczy pokazując żałośnie jak to ona jest szlachetna i nie zabiera miejsca w kolejce na zabiegi komuś kto tej pomocy rzeczywiście potrzebuje.
        Nie wierzę, że przez tyle lat u złobu nie ma środków na leczenie.
        Choćby prywatnie, choćby za granicą.
        Pisowska, kaczyńska obłuda.
    • lumpior Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 21.06.13, 21:49
      Może wie że nie ma ratunku ale chce ugrać politycznie,wyznaniowo?Jedno i drugie smutne,wredne.
      • porannakawa01 Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 22.06.13, 17:30
        Może i nie ma ratunku dla niej ale dlaczego wykorzystuje to politycznie?
        Ciszej nad tą trumną - jak to głośno kaczyniaki piały niedawno.
        O zmarłym albo prawdę, albo nic!
    • kzet69 Szczypińska łże 22.06.13, 18:23
      Szczypińska najzwyczajniej łże, problem oczekiwania na procedury diagnostyczne dotyczy chorych pierwszorazowych, na etapie diagnozowania chorób onkologicznych, ona jako osoba po terapii takiej choroby i pozostająca pod opieka poradni onkologicznej podlega zupełnie innym procedurom, inna pula badań, inne zasady, tam kolejek nie ma, są to badania wykonywane na cito, czyli w rzeczywistości poradnianej w ciągu kilku tygodni, podobnie z leczeniem, leczenie nawrotu czy przerzutów jest traktowane jako kontynuacja terapii a nie nowa terapia, natomiast może być odmowa takiego leczenia, ale ze wskazań medycznych, np. gdy stopień zaawansowania nowotworu nie rokuje wyleczenia, wtedy pacjent trafia do procedur paliatywnych. Czyli Szczypińska powinna dostać od lekarza prowadzącego do podpisania oświadczenia o odmowie ze skorzystania z przysługujących jej świadczeń medycznych, co powinno jednocześnie w przyszłości zamknąć jej rodzinie drogę odszkodowawczą. W Polsce jest problem z szybką diagnostyką nowych zachorowań onkologicznych oraz z finansowaniem eksperymentalnych chemioterapii o niepotwierdzonej skuteczności, na etapie leczenia przerzutów czy nawrotów choroby onkologicznej takich przestojów nie ma. Szczypińska łże.
      • porannakawa01 Re: Szczypińska łże 22.06.13, 18:28
        Jaki ma w tym cel?
        Chce politowania i jakiej zbiórki kasy na jej leczenie zagranicą?
        O co jej chodzi?
        • kzet69 Re: Szczypińska łże 22.06.13, 18:41
          Nie mam pojęcia o co jej chodzi "W pewnym momencie posłanka zaskoczyła prowadzącą rozmowę dziennikarkę, wyznając, że jest "potencjalną pacjentką, która w tej chwili zrezygnowała z terapii". Szczypińska podkreśliła przy tym, iż podda się leczeniu dopiero wówczas, gdy sytuacja pacjentów stanie się normalna. – A sytuacja raczej długo nie będzie normalna, więc prawdopodobnie to się może skończyć różnie – oznajmiła." mam brzydkie podejrzenia że nie chodzi o jakieś stwierdzone przerzuty tylko o rutynowe badania jakim podlegają wszyscy pacjenci po terapii nowotworowej... ale to tylko moje dywagacje.
        • bkn5 Re: Szczypińska łże 22.06.13, 23:00
          porannakawa01 napisała:

> Jaki ma w tym cel?
          > Chce politowania i jakiej zbiórki kasy na jej leczenie zagranicą?
          > O co jej chodzi?

chce babsztyl jedynki do europarlamentu aby "leczyć" się w Brukseli , ot taki medialny nacisk na Prezesa
      • haen2010 Re: Szczypińska łże 22.06.13, 18:30
        Też myślę, że cyrk babsztyl odstawia. Co tam u Bramory słychać, też głupa rżnie?
        • kzet69 Re: Szczypińska łże 22.06.13, 18:47
          Jak na razie to Bramora stał się bohaterem regionalnego czeskiego filmu od różnych ludzi słyszałem że B. jest już na 100% w SLD, w PO, w SP a nawet że do kurii biega.... :) W rzeczywistości wiele jeszcze czasu upłynie nim stanie się coś naprawdę. Póki co Bramora próbuje realizować ideę niezależnego posła, głównie w oparciu o kontakty z samorządowcami i to rozmaitych partii. A w szerszym kontekście trzeba by się zastanowić czy to Bramora "głupa rżnie" czy to z nim zagrano w "głupa", bo odejścia Bodio, Bramory czy teraz Szymiec - Raczyńskiej powinny dla Palikota stanowić światło alarmowe, odchodzą ludzie, którzy w sejmie wykonywali masę pracy przy projektach ustaw, pracach komisji i ludzie lubiani w swoich rejonach. Ryfińskim, Dębskim, czy przy całej mojej sympatii, Biedroniem Palikot "Nowoczesnej Polski" nie zbuduje...
          • bkn5 Re: Szczypińska łże 22.06.13, 23:12
            kzet69 napisał:

> Jak na razie to Bramora stał się bohaterem regionalnego czeskiego filmu od różn
            > ych ludzi słyszałem że B. jest już na 100% w SLD, w PO, w SP a nawet że do kuri
            > i biega.... :) W rzeczywistości wiele jeszcze czasu upłynie nim stanie się coś
            > naprawdę. Póki co Bramora próbuje realizować ideę niezależnego posła, głównie w
            > oparciu o kontakty z samorządowcami i to rozmaitych partii. A w szerszym konte
            > kście trzeba by się zastanowić czy to Bramora "głupa rżnie" czy to z nim zagran
            > o w "głupa", bo odejścia Bodio, Bramory czy teraz Szymiec - Raczyńskiej powinny
            > dla Palikota stanowić światło alarmowe, odchodzą ludzie, którzy w sejmie wykon
            > ywali masę pracy przy projektach ustaw, pracach komisji i ludzie lubiani w swoi
            > ch rejonach. Ryfińskim, Dębskim, czy przy całej mojej sympatii, Biedroniem Pali
            > kot "Nowoczesnej Polski" nie zbuduje...

Bramory , Bodio i Szymiec-Raczyński to wypadki przy pracu RP , to wynik łapanki przed wyborami
            W przyszłych wyborach "jedynki" powinni dostać np sprawdzeni ,antyklerykalni ludzie z Racji
            Wg sejmowych wiewiórek następny w kolejce transferowej do PO jest poseł Bauć ,czy tak się stanie ?
            • haen2010 Re: Szczypińska łże 23.06.13, 07:43
              Jasne, że to wynik naboru chłamu ludzkiego, który zwęszył koniunkturę. Dziw, że tak mało tego dziadostwa się załapało. Kzet, robisz się infantylny.

Jest wyraźna korelacja pomiędzy tymi odejściami, powstaniem i krzepnięciem E+, konszachtami pomiedzy Tuskiem i Millerem.

Nie wykluczam haków w zyciorysie i brutalnego szantażu. Bo logiki i idei w ich tłumaczeniach żadnych nie znalazłem.
      • godz-0800 Re: Szczypińska łże 22.06.13, 18:48
        na etapie diagnozowania chorób onkologicznych, ona jako osoba po terapii takiej choroby i pozostająca pod opieka poradni onkologicznej podlega zupełnie innym procedurom, inna pula badań, inne zasady, tam kolejek nie ma, są to badania wykonywane na cito, czyli w rzeczywistości poradnianej w ciągu kilku tygodni

Kiedy byłeś ostatni raz w poradni onkologicznej?
        Kiedy byleś w Gliwickim Centrum Onkologii?
        Kolejek tam nie ma?
        • kzet69 Re: Szczypińska łże 22.06.13, 18:55
          Tzn jakich kolejek? Tłumy ludzi każdego dnia, natomiast pacjenci po leczeniu onkologicznym maja wyznaczane wizyty kontrolne z algorytmem postępowania w danej chorobie czyli na przykład najpierw za 3 miesiące, potem co pół roku potem co rok, te wizyty są wpisywane w plan w momencie ich wyznaczenia, a że tłumy są takich ludzi, a warunki lokalowe wymienionych szpitali skandaliczne to i tłumy na poczekalniach, ale tie ma nic wspólnego z tym o czym mówi Szczypińska.
        • vasilip Re: Szczypińska łże 23.06.13, 10:13
          Ubiegłego roku we wrześniu zdiagnozowano u mnie raka a już w listopadzie byłem po operacji, wielu ludzi których tam poznałem też szybko byli poddawani leczeniu o co chodzi szczypie? (onkologia Gliwice)
      • zotres kzet69 podajesz fakty i masz całkowitą rację! 23.06.13, 18:49
        Nic dodać nić ująć. Ci którzy są zdiagnozowani mają wszystkie badania na cito i bez kolejek.
        Szczypińska nawet raka w politykę zamieniła, po prostu łże!
      • felinecaline Re: Szczypińska łże 23.06.13, 19:22
        Szczypinska w sposób bezczelny znow gra na uczuciach, nie moge uwierzyć, ze nie zna procedur - ona, dlugoletnia pielegniarka.
    • mietowe_loczki nnnno dobrze, ale przy całej delikatności sprawy 22.06.13, 18:45
      co nas to obchodzi?
    • erte2 Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 22.06.13, 18:55
      Albo jest to wyjatkowy cynizm, albo fanatyzm posunięty do granic absurdu. Zważywszy na jej dotychczasowe "dokonania" łącznie z nespełnionym szalonym uczuciem do panaprezesa raczej to drugie (nie wie biedna że podobne katusze przeżywała Nałkowska z Szymanowskim).
      Tym swoim "poświęceniem" chce pokazać panuprezesu: "patrz, do jakich poświęceń jestem zdolna dla ciebie, a ty nic - tylko ten hofman i hofman...".
    • adams96 Co to zabzdury wypisuje szanowna Pani porannaka 22.06.13, 18:59
      porannakawa 01.Jak to przeczytałem to miałem nadzieje ze jak zawsze dołozy inwektywow dla sp.Lecha Kaczynskiego ale teraz zmienila melodie na zyjacego jeszcze Jarosława Kaczynskiego. Jednak jest to chora osoba szczegolnie zacieta dla rodziny Kaczynskich i ciekaw jestem co ONI JEJ ZROBILI ZE TAK ICH NIENAWIDZI ?
      • bew-is Re: Co to zabzdury wypisuje szanowna Pani pora 22.06.13, 22:40
        Faktycznie ta nienawiść , w końcu do zupełnie jej obcej osoby, ma cechy obsesji.

adams96 napisał:

> porannakawa 01.Jak to przeczytałem to miałem nadzieje ze jak zawsze dołozy inwe
        > ktywow dla sp.Lecha Kaczynskiego ale teraz zmienila melodie na zyjacego jesz
        > cze Jarosława Kaczynskiego. Jednak jest to chora osoba szczegolnie zacieta dla
        > rodziny Kaczynskich i ciekaw jestem co ONI JEJ ZROBILI ZE TAK ICH NIENAWID
        > ZI ?
        • mietowe_loczki Re: Co to zabzdury wypisuje szanowna Pani pora 22.06.13, 23:03
          bew-is napisał(a):

> Faktycznie ta nienawiść , w końcu do zupełnie jej obcej osoby, ma cechy obsesji
          > .

Napisał wielbiciel PiS-u :))
    • bkn5 Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 22.06.13, 22:56
      może modli siem ta pielęgniarka ze Słupska tj Szczypińsko do obrazka Karola z Wadowic i potem powie że ozdrowiala po tych modłach

ps
      PiSowska kobitka robi zasłonę dymną gdyż prokuratura/skarbówka wzywa na zeznania w sprawie partyjnych milionów

• calun_torunski nie Karola z Wadowic, tylko Lecha z Zoliborza 23.06.13, 09:12
        dziwne, ze jeszcze nie usłyszeliśmy santo subito
    • damakier1 Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 22.06.13, 23:11
      Jakoś nie mogę uwierzyć, żeby Szczypińska ogłosiła o swej rezygnacji z leczenia, gdyby naprawdę nie była chora. A skoro rzeczywiście jest tak ciężko chora, to jedyną przyzwoitą reakcją na jej rewelacje moze być litościwe milczenie.
    • chateau Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 22.06.13, 23:18
      Chyba chodzi o mózg. Fatalne rokowania.

MSPANC.
      • kasiora Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 22.06.13, 23:42
        Teraz bierze Jarka na litość.
    • kucyk_trojanski Eutanazja? 23.06.13, 10:33
      To PiS popiera eutanazje?
      Co na to Rydzyk?
    • 99venus Re: Szczypińska rezygnuje z leczenia onkologiczne 23.06.13, 18:35
      a co z leczeniem psychiatrycznym?
    • obraza.uczuc.religijnych O co jej chodzi? 24.06.13, 13:23
      Przecież Religa tak super zreformował służbę zdrowia że nie ma żadnych kolejek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka