kielbus 29.07.04, 21:32 zrobiliście dobrą reklamę zaraz poczytam no cóż - antyreklama to też reklama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Metadon IP: *.man.polbox.pl 29.07.04, 21:37 Meridia rzadzi, po 2 miesiacach kuracji schudlem 12 kilo (przy 135 na poczatku) ale potem mimo ze bralem racepty to nie kupowalem bo mi bylo zal tych 320 zeta. I oczywiscie w 5 miesi w efekcie jojo wyladowalem na 131 :( . Jakby byla za stowke to ilu ludzi byloby szczesliwszymi... ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Metadon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:41 A ja z kolei po tym specyfiku wylądowałem w szpitalu z ciśnieniem zagrażającym życiu. Trzymajcie się daleko od tego syfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Metadon IP: *.abbott.com 30.07.04, 08:55 To jest wasza wina! Powinniście wszystkie dawki konsultować z lekarzem dietetykiem, który ułożyłby wam dzienne dawki klaorii i porcje jedzenia. No ale jeżeli jak mówi Jurek szkoda mu było wydać pieniądze na skuteczny lek to sorry. (mówie skuteczny bo mąż znajomej z pracy w 6 miesięcy schudł 36 kg!, ale przez te 6 miesięcy konsultował wszystko z dietetykiem.) Pozdrawiam Panowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjaldemokrata Koncerny należy znacjonalizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:00 Koncerny farmaceutyczne powinny być znacjonalizowane i poddane kontroli władz międzynarodowych typu ONZ. To jedne z najbardziej zbrodniczych organizacji współczesnego świata, przez których cierpią miliony ludzi. Przede wszystkim trzeba byłoby znieść absurdalne prawo patentowe, które nie pozwala chorym ludziom w trzecim świecie korzystać z leków i zarazem hamuje rozwój nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorek Socjaldemokratów należy utylizować! IP: *.chomiczowka.waw.pl 29.07.04, 22:35 Proponuję wielką międzynarodową akcje pod auspicjami ONZ: utilizacja socjaldemokratów, bo na leczenie czy uczenie jest już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja ja zdecydowalam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:59 A ja nie narzekam, trafilam do jednej z lekarek, ktorej adres mozna znalezc na tej stronie rok temu i przez pierwsze 4-5 wizyt przeszlam dokladne badania, rozmowe z psychologiem na temat zaburzen zywienia itd, po 4 miesiacach otrzymalam recepte na Meridie, zrzucilam 25 kg, po odstawieniu lekarstwa wrocily 3, ale od dluzszego czasu nic sie nie zmienia... No ale nie ma juz hamburgerow, Coli, pizzy codziennie itd... Wszystko chyba zalezy od tego, na jakiego lekarza sie trafi... no coz, wypisanie recepty w ciagu 5 min i wziecie 100 zl za wizyte to nic trudnego, a pewnie tylko nieliczni lekarze przejmuja sie pacjentem tak jak moja lekarka... Pozdrawiam wszystkich grubaskow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dh Re: Koncerny należy znacjonalizować IP: *.be.jnj.com 30.07.04, 09:48 A najlepiej by było wszystkie koncerny farmaceutyczne zrównac z ziemią. I leczyc sie gównem białego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubertus Rozwiązanie zbyt radykalne. IP: *.ipt.aol.com 30.07.04, 12:05 Ale tym firmom trzeba uważnie patrzeć na rące, czyli na politykę cenową stosowaną w poszczególnych krajach. Poza tym więcej świadomości ze strony konsumentów. Więcej ruchu i ogólnie sportu zamiast idiotycznego wieczornego siedzenia przed telewizorem. Zamiast telewizora i recept na leki - heimtrener ( to taki domowy rower ) w każdym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na przeczyszczenie Re: Koncerny należy znacjonalizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 10:14 A opracowywaniem nowych lekow ty sie zajmiesz, przeciez to takie proste i jest wielu chetnych potrafiacych to robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I,Robot Dziadku,spadaj na Kamczatke i sie znacjonalizuj IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.07.04, 12:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Meridia to lek, ktory niszczy serce i mozg! IP: *.dc.dc.cox.net 29.07.04, 23:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx przede wszystkim przestan zrec IP: 128.95.25.* 30.07.04, 00:49 nadwaga w wiekszosci nie bierze sie znikad. jak sie wpierdziela konska ilosc zarcia to potem sie wyglada jak kon. wiec zanim ludzie zaczniecie lykac jakies piguly to proponuje zaanalizowac wlasna diete i odstawic miche i zaczac sie ruszac, a nie ogladac Kiepskich przez 6 godzin dziennie. pozdrawiam trzezwo myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MLachowicz Ja jestem za reklamowaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 08:05 Nawet leków..... Jeżeli ktoś nie wyciągnie wniosku to spodka naciągacza i ten mu wciśnie jakiś napar na odchudzanie. I wtedy to się nie nazywa reklama tylko marketing bezpośredni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korektor Fe, kryptoreklama IP: 143.121.23.* 30.07.04, 09:04 Przeciez to kryptoreklama w najlepszym wydaniu. Mozna bylo nie podawac adresu tej strony. Po publikacji zapewne setki osob zajrza tam i zechca kupic reklamowany specyfik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelsonek to nie jest kryptoreklama IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.04, 13:50 podanie w newsie nazwy produktu, jego ceny, ba! adresu sklepu (czy tez internetowego) NIE JEST KRYPTOREKLAMA. jest tylko krotka informacja. oto definicja kryptoreklamy (malo prawdopodobne by autorzy tego artykulu uzyskali korzysci od firmy produkujacej badz rozprowadzajacej lek. malo prawdopodobne, ale mozliwe): kryptoreklama - ukryta dzialalnosc reklamowa wiazaca sie z uzyskaniem przez dziennikarza badz redakcje korzysci majatkowej lub osobistej od osoby badz przedsiebiorstwa dazacych do zamieszczenia przekazu reklamy sprawiajacego wrazenie obiektywnej, redakcyjnej informacji. Polega to na sluzacym celom reklamowym lub promocyjnym przedstawieniu w slowach lub obrazach towaru, usługi, nazwy firmy, dzialalnosci przedsiebiorcow, prezentujacych w sposob wprowadzajacy w blad odbiorcow przekazu, co do jej charakteru, celu i przeznaczenia. my polacy mamy fiola na punkcie kryptoreklamy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczona Re: Koncerny omijają zakaz reklamy lekarstw na re IP: *.amb.bydgoszcz.pl 30.07.04, 09:15 hmm... szkoda, że nie wspomnieli, że ten koncern zanim wszedł na rynek wykosił z niego konkurencję, która sprzedawała równie skuteczny lek za... 40 zł! Brałam środki na odchudzanie, owszem działają. Powodują całkowity spadek zainteresowania jedzeniem, brak jakiegokolwiek apetytu, uczucie w ustach jakby sie żuło stary kapeć, zaburzenia pamięci, osłabieie włosów i paznokci... Po pół roku wpadłam w anoreksję, bałam się zjeść cokolwiek, żeby tylko nie utyć... Przysłowiowy listek sałaty jadłam przez pół godziny. W pół roku schudłam 20 kg, z efektów ubocznych diety leczyłam się kolejne pół roku... Ale jak już to ktoś trzeźwo myślący napisał... sami jemy to co nas tuczy... więc następnym razem bedę chyba troche bardziej rozsądna.. i z odchudzaniem i z jedzeniem ;-) chyba... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes A myślicie ze Żółty Tydzień.. IP: 62.29.248.* 30.07.04, 09:23 i cała akcja w sprawie żółtaczki B jest po to by przestrzec wszystkich przed brudem w szpitalach??? Wszystko przeciez sponsorował producent szczepionki... Tak wyglada etyczna odpowiedzialność biznesu w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an a nachalna reklama przez aktorow lekow nieobojetny IP: *.it / 62.233.189.* 30.07.04, 10:04 koncerny farmaceutyczne zawsze sobie poradzą,jeśli nie kryptoreklama jak wspomniany żółty tydzień i wiele innych , to legalne skandaliczne ,nachalne reklamy "autoryzowane " przez aktorow (dla gawiedzi niestety autorytety...) cudownych leków wcale nie obojętnych dla zdrowia.Rozumiem,ze aktorzyna musi dorobic i nie musi byc etycznym w reklamowaniu zadanych tresci ,ale głęboko niemoralne jest wciskanie ludziom nierzadko niewiele wartych preparatow kosztujących wiele i dostarczjących krociowych zyskow koncernom farmaceutycznym.Dziennikarze niestety czasem są umoczeni w kryptoreklamę - to widać !!!Co do lekarzy- zwlaszcza kierownikow placowek medycznych- szkoda słow- wielka sitwa odpowiedzialna za nierzadkie korupcyjne zakupy...Potrzebne generalne porządki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay co.uk Reklamy lekow nie zatrzymamy,bo to gigant szmal IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.07.04, 12:59 Nie ma zadnych mozliwosci zatrzymania prawnie reklamy czy kryptoreklamy lekow.To sa najbogatsze koncerny na swiecie,moga kupic wszystko i wszystkich.Ale jest sposob,aby gigantom troche w tym przeszkodzic.Przede wszystkim stale pisac o tym w gazetach,mowic w radio,robic audycje w telewizorni.Druga rzecz,ze wiekszosc dziennikarzy jest wspolpracownikami Spoldzielni Inwalidow"Kryptoreklama".Zaden z reporterow nie musi placic za swoje wakacje z rodzina.Sadze,ze lista tych kolaborantow jest dluzsza,niz smiecie przypuszczac.A aktorow,ktorzy zostali Morlinkami,jak ta zalosna kochanka Wielkiej Niedzwiedzicy,po prostu trzeba olewac,bo na to wlasnie zasluguja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Koncerny omijają zakaz reklamy lekarstw na re IP: *.pool8291.interbusiness.it 30.07.04, 09:51 Ktokolwiek czytal ten tekst przed wprowadzeniem go na strone internetowa. Cos mi sie wydaje , ze nie. Zrobcie to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Pudzian jest otyły IP: 80.51.227.* 30.07.04, 10:38 wszedłem sobie na tą stronkę wpisałem parametry Pudzianowskiego i co? Gościu jest otyły, tak wyszło. Hmmm ciekawa diagnoza jak dla mnie, taka rzeczowa bardzo. Jak go spotkacie to mu powiedzcie, ty otyluchu :):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Pudzian jest otyły.Ja jestem otyły i co??? IP: *.bajm.com.pl / 217.8.163.* 30.07.04, 15:55 W mojej rodzinie prawie wszyscy sa otyli, no i co? Jesteśmy wesołą rodzinką, lubimy się, nie chorujemy więcej niz inni, kichamy na gimnastyke i smiejemy sie ze sprzedawców środków odchudzających. Żal mi tych co się przejmuja otyłością, albo niedowagą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuch Re: Koncerny omijają zakaz reklamy lekarstw na re IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 30.07.04, 11:11 Ja tez skorzystalam z uslugi jednego z lekarzy bioracego udzial w tej akcji. I choc to prawda, ze pani zaproponowala Meridie, to jednak odmowilam bo mnie na to nie stac, powiedziala ze to nie jest zadnym problemem i zaproponowala inne, tansze leki, do wyboru i koloru. Choc nie zaprzecze ze ksiazeczke grubasa,ktora dostalam, taka jakby mala ksiazeczke zdrowia jest prezentem od producentow Meridii, gdzie na polowie strony zachwalaja ten lek i w ogole. Jednak lekarz mnie to tego ani troche nie przymuszal. A teraz jest ze mnie dumny, bo osiagam super wyniki, bez stosowania tego koszmarnie drogiego leku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłapoucha Re: Koncerny omijają zakaz reklamy lekarstw na re IP: *.abbott.com 30.07.04, 11:28 szkoda mi was za wasze zacietrzewienie&ciemnotę.po pierwsze indeks BMI to wporzo wskaźnik,a logicznym jest że należy brać pod uwagę proporcję masy mięśni do tłuszczu(a na marginesie,jeżeli uważasz że pudzian ma fajną sylwetkę to sorry.po drugie sami chcieliście kapitalizmu,więc macie wolną gospodarkę rynkową i wolność marketingu.po trzecie nikt nikomu nie każe dzwonić na info z bilbordu czy wchodzić na stronę www,jeżeli coś się neguje to nie trzeba z tego korzystać,tylko ziółka pić na przykład.jeżeli jakiś lekarz z biegu przepisał poważny lek,to nie jest ok,ale nie sposób zweryfikować wszystkich,trzeba uważać.a nie pomyśleliście że tego typu akcje mogą spowodować,że ktoś zmieni tryb życia i będzie mył ręce przed jedzeniem?najabardziej bawi mnie fakt,żu ponieważ wiem iż ten lek jest skuteczny,to gdyby rozdawali go za darmo jakoś nikt pewnie by się nie burzył.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: najtansze sa wkladki do butow :-) i 2H spaceru IP: *.cegs.itesm.mx 30.07.04, 13:20 a juz super jest bieg 12 Km codziennie :-)) sprawdz to dziala :-)))) pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo_diavolo Pewna pani w filmie... 30.07.04, 18:10 "Requiem for a dream" też łykała piguły odchudzające i bardzo fajnie :-) się to skończyło :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzemG Re: Koncerny omijają zakaz reklamy lekarstw na re IP: 62.233.163.* 30.07.04, 22:57 no to ja sie pytam ile pani Wanat wziela od firmy Abbott za rozpropagowanie leku z pelna nazwa w GW i Tok? przeciez to idealna reklama - dowiedzielismy sie, ze to swietny, drogi lek przeciwskazany tylko w nadcisnieniu - mysle, ze wiele firm marzy o takiej reklamie - bez kamuflazu i zawoalowania na billboardach - z nazwa handlowa i rodzajowa leku i nazwa firmy odmienianymi przez przypadki w mediach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Koncerny omijają zakaz reklamy lekarstw na re IP: 155.91.64.* 02.08.04, 11:17 Gratuluje dobrego podjescia do sprawy. A fe koncerny wstydzcie sie! Dlaczego nikt nie powie ze odkrycie nowego leku kosztuje miliardy dolarów i trwa 10 -15 lat? Nie wystarczy wynalez penicyline zeby robic nowoczesne antybiotyki. TAK,lepiej leczyc sie ziolkami zeby nie napedzac kieszeni koncernom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANA Re: Koncerny omijają zakaz reklamy lekarstw na re IP: *.pfizer.com 03.08.04, 16:35 uwazam że takich akcji powinno być jak najwięcej. Nie tylko tego leku ale na przykład takiego Zybanu. Każdy człowiek ma prawo do informacji na temat medykamentu a lekarze często nie maja czasu z pacjentem porozmawiać. Ja nie mam czasu iść do lekarza a rzucam palenie. W Polsce nie mogłam uzyskać informacji nt Zybanu nawet w aptece. W końcu znalazłam ją na...angielskiej stronie internetowej. W Polsce pacjent nie może przecież broń Boże usłyszeć handlowej nazwy leku...Co za absurd! Odpowiedz Link Zgłoś